Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ

Recommended Posts

:shock::shock::shock: ελεος!νομιζα πως απλα γραφουμε τις αποψεις μας!!!τι θα πει ''κακοβουλο μελος''?????και τι ανοησιες????λοιπον αν γραφω κατι λαθος δεν εισαι υποχρεωμενη να μου το πεις εσυ aglaia.οπως λες μπαινεις λιγο και δε σου ζητησε κανεις να ασχολεισαι με τα ''κακοβουλα''μελη..πειτε τις συμβουλες σας και αφηστε να τις πουν και οι αλλες μαμαδες..υπαρχουν ειδικα ατομα να κρινουν εδω μεσα..

H διατροφή ενός βρέφους δεν είναι ένα θέμα που ο καθένας μπορεί να λέει αβασάνιστα τη γνώμη του και τις συμβουλές του! Αν προσέξεις λίγο τις απαντήσεις που όλες δίνουμε, θα δεις πως κατ' αρχήν βασιζόμαστε σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που έχει παραθέσει η Αγλαΐα στα υπομνήματα που υπάρχουν στην αρχή της ενότητας του θηλασμού και σ' αυτά που έχουμε διαβάσει από επίσημα sites του ΠΟΥ. Απαντάμε μόνο γι' αυτά που ξέρουμε και με μεγάλη προσοχή, όταν δεν είμαστε σίγουρες το επισημαίνουμε και περιμένουμε να δούμε τι θα πει κάποια πιο έμπειρη από εμάς και με περισσότερες γνώσεις.

Τέλος, σχετικά με τη διατροφή των βρεφών, ο πιο ειδικός εδώ μέσα για να κρίνει και να συμβουλεύσει, αλλά και να προστατεύσει από λανθασμένες (κακόβουλες ή μη) συμβουλές είναι μια πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού, όπως η Αγλαΐα.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 311
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

supermama υπάρχουν πολλές ενοτητες στο φορουμ και χιλιάδες θέματα που μπορεις να γραψεις την γνώμη σου :D

Ειναι τελειως ακινδυνο να πεις την γνωμη σου για ποιο καροτσάκι να αγοράσει μια μαμά αλλα επικύνδινο να λες την αποψή σου σε θεματα θηλασμού που δεν γνωρίζεις :D

Αντε γιατι με αυτα και με εκεινα αποσυντονίζουμε τις μητέρες που ζητουν λυσεις στα προβληματά τους !

VgL7.jpgIgLdp2.png

οκ κοριτσια.εγω τα περι θηλασμου τα μελετησα μονο απο εμπειρια.και οσο για την Αγλαια δεν ειχα ιδεα ποια ηταν!αλλα παλι..τελος παντων..οκ.

ζητω συγνωμη που σας χαλασα το ποστ!

1-2-3MPOMPIRES!!!

το συγνωμη ηταν για σενα despoina100 :oops: δεν ηθελα να πω καποια λαθος συμβουλη..ουτε ηξερα πως πρεπει να σπουδασω κατι για να απανταω..λοιπον να χαιρεσε το μωρακι σου και να βρεις μια καλη λυση στο προβλημα σου! :)

1-2-3MPOMPIRES!!!

το συγνωμη ηταν για σενα despoina100 :oops: δεν ηθελα να πω καποια λαθος συμβουλη..

Δεκτή η συγνώμη! :)

Χαίρομαι πολύ που τελικά γράφτηκαν αυτά από επιπολαιότητα και όχι κακόβουλα. Δυστυχώς πολύ συχνά έχουμε τέτοιες εμπειρίες σε αυτή την ενότητα.

ουτε ηξερα πως πρεπει να σπουδασω κατι για να απανταω..

δυστυχώς στο θέμα θηλασμός η παραπληροφόρηση από γιατρούς και μαίες και κάθε άσχετο περισσεύει.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο για μια μητέρα να βρει συγκεκριμένες οδηγίες και να λύσει κάποια προβλήματα που πιθανόν αντιμετωπίζει. Το παλεύουμε εδώ μέσα και φαίνεται να τα καταφέρνουμε καλά! :wink:

Διαφημίσεις

τη κορη μου τη θηλασα περιπου 3 μηνες λογω δουλιας..τον γιο μου δυστηχως 1 μηνα το πολυ γιατι ειχε μοει στο νοσοκομειο και οποτε που θηλασμος εκει..

μέσα στην ενότητα του θηλασμού προσφέρουμε βοήθεια για κάθε μητέρα που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα και ευτυχώς τα λύνουμε με επιτυχία σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί στη διεθνή βιβλιογραφία

Υπάρχουν μητέρες που καταφέρνουν να διατηρήσουν τη γαλουχία πάνω από χρόνο μόνο με χρήση θήλαστρου (νοσοκομειακό), όπως θα μπορούσες να κάνεις κι εσύ όταν το μωρό σου νοσηλεύονταν ή όταν επέστρεψες στη δουλειά.

Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, να βοηθήσουμε τις μητέρες που έχουν δυσκολίες όπως εσύ αλλά δεν θέλουν να σταματήσον το θηλασμό παρά τις δυσκολίες.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει η παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού Άννα Πατσούρου που έχει γράψει και δύο καταπληκτικά βιβλία:

b121333.jpg

Θηλασμός, μια υπέροχη σχέση

Όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν

1ος τόμος

Συγγραφέας: Πατσούρου Άννα

Εκδότης: Σύγχρονοι Ορίζοντες

Σειρά: Ζωή - Υγεία - Οικογένεια

ISBN: 9603982032

Έτος έκδοσης: 2007

Κωδικός προϊόντος: B134604

καλη μου Αγλαια.δεκτα ολα οσα λες!ηξερα για θηλαστρα και ολα αυτα αλλα το μωρο μου οταν λεω νοσηλευοταν εννοω πως ηταν πολυ κρισιμα για 4 μερες :(:(:(:( και να εβγαζα γαλα δε μπορουσε να το πιει.ηταν σε εντατικη και....αστα να πανε. ουτε καν ειχα τη ψυχολογια και τη δυναμη να σκεφτω για το τι θα κανω με το θυλασμο..οταν με κοπηκε το καταλαβα..

εννοητε πως δεν ηταν απο κακοβουλια και γιαυτο ακριβως νευριασα...!λοιπον..νομιζω πως κακως το σινεχιζουμε τοσο και χαλαμε το θεμα του ποστ!προσπαθηστε να δωσετε τις καλητερες συμβουλες και τι να κανουμε?υπαρχουμε και εμεις..ετσι για σασπενς! :D

1-2-3MPOMPIRES!!!

καλη μου Αγλαια.δεκτα ολα οσα λες!ηξερα για θηλαστρα και ολα αυτα αλλα το μωρο μου οταν λεω νοσηλευοταν εννοω πως ηταν πολυ κρισιμα για 4 μερες :(:(:(:( και να εβγαζα γαλα δε μπορουσε να το πιει.ηταν σε εντατικη και....αστα να πανε. ουτε καν ειχα τη ψυχολογια και τη δυναμη να σκεφτω για το τι θα κανω με το θυλασμο..οταν με κοπηκε το καταλαβα..

εννοητε πως δεν ηταν απο κακοβουλια και γιαυτο ακριβως νευριασα...!λοιπον..νομιζω πως κακως το σινεχιζουμε τοσο και χαλαμε το θεμα του ποστ!προσπαθηστε να δωσετε τις καλητερες συμβουλες και τι να κανουμε?υπαρχουμε και εμεις..ετσι για σασπενς! :D

μη στενοχωριεσαι,δεν σκοτωσες κανεναν,μια παρανοηση εγινε και παει περασε

line_flow_rose_beg_16_time_1035867600_text_.gifline_flow_blue_beg_boy_time_1170219600_text_.gif

Επαναλαμβάνομαι και συγνωμη αλλα το πρόβλημα με το βραδυνο γευμα δεν λέει να διορθωθεί.. Εδω και 3 μερες αναγκαστηκα να ξαναδώσω συμπλήρωμα (ξενο γαλα) στη μικρή γιατί πραγματικά δεν θελει με τίποτα το στηθος μου το βραδυ..τα κλαματα της ειναι απίστευτα..και φοβάμαι ότι εχει αρχίσει να εχω πρόβλημα με την παραγωγή μου.

Να φροντίζεις να τη θηλάζεις πριν εκνευριστεί. Είναι πολύ κουρασμένη γι αυτό συμπεριφέρεται έτσι;

Είναι πολύ σημαντικό να βγάζεις βόλτα το μωρό κάθε μέρα, αν είναι κλεισμένο μέσα είναι αναμενόμενη τέτοια συμπεριφορά.

Σκεφτομαι να παρω μαγια μπυρας μηπως καλυτερεψουν τα πραγματα.. Διαβασα όμως διαφορα για τα συμπληρώματα και ψιλοαγχωθηκα. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα??

Πάρε αλλά αν δεις να πρασινίζουν τα κακά, σημαίνει υπερπαραγωγή και θα πρέπει να τη διακόψεις άμεσα.

Τι διάβασες για τα συμπληρώματα και σε άγχωσε περισσότερο από όσο το ξένο γάλα;

Η μικρή από 15 ημερων κοιμάται πολύ τη νυχτα.(τουλάχιστον 6 ωρες). Τωρα πια (1,5 μηνων) κλεινει 10ωρα... Φοβάμαι ότι αυτό εχει επηρεασει την ποσότητα του γαλακτος καθώς μενω 10 ωρες χωρίς θηλασμό..

αυτό μπορεί πράγματι να συμβαίνει αν και δεν είναι συχνό.

Το θήλαστρο που χρησιμοποίησες (της νουκ) είναι μόνο για βασανιστήρια, όχι για αντλήσεις...

Μεχρι πριν 10 μερες το στηθος μου εσταζε αρκετα.Τωρα πια τίποτα. Ούτε τη νυχτα (που στην αρχή εκανα μουσκεμα τα σεντόνια..) Γιατί??

Για οικολογικούς λόγους! πόσα σεντόνια να πλύνεις; πόσο απορρυπαντικό να ξοδέψεις; πόσο νερό, πόσο ρεύμα;... Όλα τα προβλέπει η φύση! :lol:

Αγλαϊα σε ευχαριστω και πάλι για την άμεση απαντηση σου. Τελικά δεν ειναι θεμα κούρασης. Την θηλαζω οσο πιο συχνα μπορω τα απογευματα για να μην πεινασει πολύ αλλά παλι τα ίδια. Πολύ κλαμα, εκνευρισμός και χτυπήματα...Βλέπω και το στηθος μου οτι όσο και να το πιέσω βγαζει μόνο μια σταγόνα (ενω το πρωί συντριβάνι!!). Θα δοκιμάσω τη μαγιά και ελπίζω να μην περάσω σε υπερπαραγωγή.

Στη συσκευασία της μαγιάς γραφει 6 χαπια τη μερα.δεν είναι πολλά??

Επίσης επειδή η μικρή αργεί να κάνει κακα της (καθε 4 μερες), τότε θα μπορέσω δω αν είναι πρασινα (αν υπάρχει υπερπαραγωγή). Ειναι πρόβλημα αυτό??(επειδη μου είπες να διακοψω άμεσα αν είναι πρασινα τα κακα της).

Χιλια ευχαριστω και συγνωμη αν σας εχω ζαλίσει αλλα αυτό που γίνεται τα βραδια μου εχει κανει την ψυχολογία σκατα..

Για τη δοσολογία στη μαγιά μπύρας, διάβασε εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=369939#369939

Αυτό που γράφει πάνω στο κουτί είναι πολύ λίγο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Δεν είναι φάρμακο, είναι αποξηραμένη και συμπιεσμένη μαγιά της μπύρας, η δοσολογία είναι συγκεκριμένη, αυτή που γράφει στο κουτί για όλη την ημέρα δεν είναι σε καμία περίπτωση βοηθητική για τη γαλουχία...

Η δοσολογία γαλουχίας είναι 6-10 γραμμάρια το 24ωρο

6 γραμμάρια σημαίνει 21 ταμπλέτες των 300mg ή 12 ταμπλέτες των 500mg

Επίσης επειδή η μικρή αργεί να κάνει κακα της (καθε 4 μερες), τότε θα μπορέσω δω αν είναι πρασινα (αν υπάρχει υπερπαραγωγή). Ειναι πρόβλημα αυτό??(επειδη μου είπες να διακοψω άμεσα αν είναι πρασινα τα κακα της).

Όταν τα δεις! δεν υπάρχει θέμα για 2-3 μέρες!

Δεν είναι φάρμακο, είναι αποξηραμένη και συμπιεσμένη μαγιά της μπύρας, η δοσολογία είναι συγκεκριμένη, αυτή που γράφει στο κουτί για όλη την ημέρα δεν είναι σε καμία περίπτωση βοηθητική για τη γαλουχία...

Η δοσολογία γαλουχίας είναι 6-10 γραμμάρια το 24ωρο

6 γραμμάρια σημαίνει 21 ταμπλέτες των 300mg ή 12 ταμπλέτες των 500mg

Όταν τα δεις! δεν υπάρχει θέμα για 2-3 μέρες!

EYXAΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!

Αν είχες καλή μου τότε κάποιον που να ήξερε να σε βοηθήσει δεν θα κοβόταν ή θα μπορούσες να επαναφέρεις την παραγωγή σου. Μια μαμά που αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες όπως αυτό που είχες εσύ με το μωράκι σου στο νοσοκομείο, δεν έχει το χρόνο και την αντοχή να ψάχνει ανάμεσα στις γνώμες ποιο είναι το σωστό. Γι' αυτό ίσως είμαστε κάπως απόλυτες στο τι γράφεται εδώ :)

Και πολύ καλά κάνεις και συνεχίζεις να μπαίνεις και να ενημερώνεσαι! Εγώ έμαθα πέντε σωστά πράγματα στο τέταρτο παιδί μου, στα προηγούμενα είχα δώσει συμπληρώματα, το ένα που θήλασα χωρίς συμπλήρωμα του έκοψα το θηλασμό στους 9 μήνες λόγω χαζών αντιλήψεων που είχα τότε επειδή δεν ήμουν πληροφορημένη σωστά. Διαβάζοντας εδώ, ενώ έδινα συμπλήρωμα στη μικρή μου της το έκοψα στον 4ο μήνα. Στο επόμενο παιδάκι θα είσαι καλύτερα ενημερωμένη και προετοιμασμένη και θα δεις ότι μετά από λίγο καιρό, θα είσαι σε θέση να βοηθάς κι εσύ με σωστές συμβουλές τις μαμάδες! :)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Sofuka είσαι θεά!!! :cool:

Τι λες να πάω για το τέταρτο ή μου φτάνει η τρέλα που έχω στο κεφάλι μου;;;;;;;;;;;;;;; :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Eπανερχομαι με νεα ερωτηση για τη μαγια (αντε να δουμε πόσες ερωτήσεις ακόμα θα κάνω...). Ξεκίνησα να παίρνω τη Δευτερα (δηλ 6 μερες τώρα) αλλά επειδή ειμαι λίγο κότα και φοβήθηκα τη δοσολογία αντί για 21 την ημερα επαιρνα 12...παρόλα αυτά νομίζω οτι μια μικρή διαφορά την είδα. Η μικρή εκοψε το συμπλήρωμα το βραδυ (με ΠΟΛΥ ΓΚΡΙΝΙΑ βεβαια αλλά τουλάχιστον τωρα καθεται στο στηθος )...Αυτό που με προβληματισε ειναι το εξής...ενω εκανε κακα της καθε τεσσερις μερες, τωρα κάνει 3 φορές τη μερα!!! Ειναι τα κανονικά μουσταρδί με κόκκους (δεν πρασίνησαν) αλλά ειναι πολύ νερουλά σαν διαρροια.. και πάντα τα κάνει πολυ ηχηρα (με μια τεραστια πορδη!!).. Υπαρχει περιπτωση να ειναι όντως διαρροια και να οφείλεται στη μαγιά γιατί δεν εχω αλλαξει κατι αλλο στη διατροφή μου????

Eπανερχομαι με νεα ερωτηση για τη μαγια (αντε να δουμε πόσες ερωτήσεις ακόμα θα κάνω...). Ξεκίνησα να παίρνω τη Δευτερα (δηλ 6 μερες τώρα) αλλά επειδή ειμαι λίγο κότα και φοβήθηκα τη δοσολογία αντί για 21 την ημερα επαιρνα 12...παρόλα αυτά νομίζω οτι μια μικρή διαφορά την είδα. Η μικρή εκοψε το συμπλήρωμα το βραδυ (με ΠΟΛΥ ΓΚΡΙΝΙΑ βεβαια αλλά τουλάχιστον τωρα καθεται στο στηθος )...Αυτό που με προβληματισε ειναι το εξής...ενω εκανε κακα της καθε τεσσερις μερες, τωρα κάνει 3 φορές τη μερα!!! Ειναι τα κανονικά μουσταρδί με κόκκους (δεν πρασίνησαν) αλλά ειναι πολύ νερουλά σαν διαρροια.. και πάντα τα κάνει πολυ ηχηρα (με μια τεραστια πορδη!!).. Υπαρχει περιπτωση να ειναι όντως διαρροια και να οφείλεται στη μαγιά γιατί δεν εχω αλλαξει κατι αλλο στη διατροφή μου????

Δεσποινα, αφού δεν πρασινισαν δε νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς - τα κακάκια έτσι είναι διαρροϊκά. Πάντως, αφού η μικρή κάνει 3 φορές τη μερα μάλλον δε χρειάζεσαι άλλο τη μαγιά (αν και η ποσοτητα που πήρες ήταν μικρή για να βοηθήσει στη γαλουχία)

Το βραδάκι τα περισσότερα μωρά είναι ανήσυχα. Οι βόλτες, όπως είπε η Αγλαΐα, βοηθάνε πολύ. Επίσης, εμείς καθιέρωσαμε το μπανάκι της μικρής λίγη ώρα νωρίτερα από την ώρα της γκρίνιας και μας βοήθησε αρκετά.

• 4 εβδομάδες μετά...

κορίτσια γεια σας!

θα ήθελα να σας γράψω τα ευχάριστα νέα μου! Η μικρή μου εδώ και αρκετό καιρό κοιμάται γύρω στις 10.30! Αρχικά, μειώσαμε το γάλα στο μπουκάλι στο μισό και κοιμόμασταν στις 12.30 και σιγά σιγά κόπηκε τελείως το μπουκάλι και κοιμάται στις 10.30. :D

Αυτό που έκανα ήταν να κάνω μπάνιο τη μικρή νωρίς (κάτι που δεν το έκανα καθημερινά γιατί ήμουν μόνη και φοβόμουν αλλά μας έτυχε νινίδα και έτσι υποχρεωτικά το προσπάθησα), μετά μετάβαση στην κρεβατοκάμαρα για μαμ και νάνι! Καθημερινά το ίδιο! Η πλάκα είναι ότι ήξερα ότι τα μωρά θέλουν ρουτίνα αλλά νόμιζα ότι η μικρή μου είναι πολύ μωρό ακόμη για ρουτίνα. Όμως απ'ότι κατάλαβα άργησα κιόλας, δηλαδή θεωρώ ότι μπορούσα να το ξεκινήσω πιο νωρίς.

Ακόμη και σήμερα μου φαίνεται απίστευτο ότι το μωρό κοιμάται τέτοια ώρα!

Με τη μαγιά της μπύρας είδα το στήθος να πρήζεται και θεωρώ ότι βοήθησε στην περίπτωση μου. Δε ξέρω αν έτυχε, έτσι πιστεύω. Το μωρό άρχισε να το παίρνει το στήθος και στις 11 και στις 12 το βράδυ κάτι που δεν το έκανε για αρκετό καιρό.

Ξένο γάλα δε της ξαναέδωσα. Μόνο τότε τα 80μλ. Έτσι πετάχτηκε και αυτό το κουτί. Εννοείται ότι δε ξαναγόρασα! :D Χώρια που έκανα και μια μικρή τράπεζα γάλακτος στην κατάψυξη με αυτό το αρχικό γάλα που περίσσευε. Τώρα δεν προλαβαίνω να βγάλω γάλα αλλά στην ανάγκη θα μπορούσα να το κάνω.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα κορίτσια που μου απάντησαν και με συμβούλεψαν τι να κάνω. Μη σταματάτε να μας βοηθάτε!!!! Λαμπρινή και Σοφούκα και Αγλαία συνεχίστε ακάθεκτες! :lol: Να'στε καλά!!!!

• 3 months later...

Καλησπέρα, κορίτσια θέλω τα φώτα σας στο παρακάτω θέμα: έχω ένα κοριστάκι 5 μήνών. από την αρχή θηλάζω αποκλειστικά (με ψευδοθηλη την οποία προσπαθώ να καταργήσω). τις τελευταίες μέρες παρατήρησα ότι από το ένα στήθος το μωρό στο 2ο γεύμα πίνει μόνο 2 λεπτά από κει που έπινε 10 και παραπάνω.πίνω όσο πιο πολλά υγρά μπορώ γιατι πολλή ζέστη και ιδρώνω συνέχεια, αλλά δεν παρατήρησα βελτίωση. το μωρό μετά το λεπτό ή το 2 λεπτο συνεχίζει το γεύμα του από το άλλο στήθος και συνήθως του φτάνει.

επειδή αγχώθηκα πήρα τηλέφωνο σύμβουλο θηλασμού που βρήκα στο διαδίκτυο και μου είπε ότι μάλλον το μωρό έχει κάτι και δεν τρώει καλά γιατί το γάλα δεν είναι δυνατόν να μειωθεί έτσι και δεν είναι κάτι που οφείλεται σε μένα.

επίσης μου πρότεινε μαγιά μπύρας.

το μωρό έιναι φυσιολογίκο δεν παρατήρησα διαφορά συμπεριφοράς, πήρα όμως και παιδίατρο και του είπα το φαινόμενο με το 1 στήθος. ρώτησα και για τη μαγιά μπυρας και μου είπε αν θέλω να πάρω περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους.

τελικά τι να κάνω γιατί και το άγχος δεν βοηθάει. την πάτησα με το πρώτο παιδί που το θήλασα μόνο 2 μήνες (κλάμα και στεναχώρια να δείτε έπαθα και απόστημα αλλα δε θέλω να τα σκέφτομαι, γιατί όλα στο δεύτερο κίνησαν πολύ διαφορετικά και καλά μέχρι τις τελευταίες μέρες), οπότε καταλαβαίνεται πόσο σημαντικό είναι για μένα να θηλάζω τη γλυκιά μου...

να περιμένω λίγο ακόμα και πόσο;

να πάρω τη μαγιά;

α! τρώει ανά τρίωρο κανονικά και δοκίμασα να τη δώσω από το στήθος που υπολειτουργεί νωρίτερα και δεν είχα. τελικά εκνευρίστηκε το μωρό

να την ξυπνάω το βράδυ, αλλά ήδη άρχισε να ξυπνάει στο 6 ωρο ενώ κοιμόταν 8 ωρο

είναι κρίμα όλα να πηγαίνουν τόσο καλά και ξαφνικα....περιμέων ανυπόμονα την απάντησή σας και ελπίζω να μη σας έπρηξα

με εκτίμιση

Να χαίρεσαι τη μικρούλα σου!

Απάντησε αν θέλεις στις ερωτήσεις αυτές http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

για να σε βοηθήσουμε σωστά!

Αν το βάρος που παίρνει το παιδί είναι καλό και οι πάνες που βρέχει μέσα στην ημέρα αρκετές, τότε υπάρχει πιθανότητα απλά μεγαλώνοντας να θηλάζει πιο αποτελεσματικά και να παίρνει αρκετό γάλα σε λιγότερο χρόνο.

Πολλά μωρά δείχνουν προτίμηση στο ένα στήθος, υπάρχουν κοπέλες εδώ που θηλάζουν μόνο από το ένα και καλύπτουν πλήρως τα μωρά τους. Μην αγχώνεσαι, απάντησε στις ερωτήσεις που σου έβαλα παραπάνω.

Και κάτι τελευταίο. όταν λεςότι δοκίμασες να της δώσεις από το στήθος που υπολειτουργεί νωρίτερα και δεν είχες... είσαι σίγουρη ότι το μωρό εκνευρίστηκε επειδή δεν είχε γάλα το στήθος ή απλά δεν πεινούσε; Την έβαλες μετά στο άλλο στήθος και έφαγε κανονικά ή δεν ήθελε να φάει καθόλου εκείνη την ώρα; Μπορεί το στήθος αυτό να έχει μειωμένη ροή λόγω του ότι το μωρό θηλάζει λιγότερο από εκεί και αυτό να κάνει το μωρό να μην θέλει να μένει πολύ σ' αυτό το στήθος, οπότε δημιουργείται φαύλος κύκλος με περεταίρω μείωση του γάλακτος στο συγκεκριμένο στήθος κ.ο.κ. Σε κάθε γεύμα δίνεις και από τα δύο; Αν ναι, ξεκινάς από διαφορετικό κάθε φορά ή από το ίδιο;

HXuSp2.pngaS46p2.png

λοιπόν:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

τελευταία μέρα που μου χε δώσει ο γιατρός

Β. Το φύλο του βρέφους

κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληρίδιο

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

μέσα στα όρια δεν υπήρξε πρόβλημα

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννήθηκε 4120

σπίτι 3800

20 μέρες μετά 4500

1ο εμβόλιο πριν 1,5 μήνα 6250

ακόμα δεν πήγα γιατρό

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

έκανε 6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

όλα θηλασμος

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

5 μάλλον

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

2

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... συνεργάσιμο παιδί.δεν μπορώ να πω ότι με πλοβληματίζει κάτι στη συμπεριφορά της

λοιπόν μόλις την ταισα.έφαγε 1 λεπτό από το 1 και 5 λεπτα από το άλλο. πριν το γνωστο φαινόμενο έτρωγε 15 λεπτα.

Και κάτι τελευταίο. όταν λεςότι δοκίμασες να της δώσεις από το στήθος που υπολειτουργεί νωρίτερα και δεν είχες... είσαι σίγουρη ότι το μωρό εκνευρίστηκε επειδή δεν είχε γάλα το στήθος ή απλά δεν πεινούσε;

ήπιε όσο κατέβασε το στήθος και μετά με εσπρωξε.την ξαναβαλα και προσπαθησε λίγο είδε ότι πάλι τίποτα και τέλος

Την έβαλες μετά στο άλλο στήθος και έφαγε κανονικά ή δεν ήθελε να φάει καθόλου εκείνη την ώρα; Μπορεί το στήθος αυτό να έχει μειωμένη ροή λόγω του ότι το μωρό θηλάζει λιγότερο από εκεί και αυτό να κάνει το μωρό να μην θέλει να μένει πολύ σ' αυτό το στήθος, οπότε δημιουργείται φαύλος κύκλος με περεταίρω μείωση του γάλακτος στο συγκεκριμένο στήθος κ.ο.κ. Σε κάθε γεύμα δίνεις και από τα δύο; Αν ναι, ξεκινάς από διαφορετικό κάθε φορά ή από το ίδιο;

κανονικά τρώει ανά τρίωρο , αλλά για να κάνω το στήθος να αυξησει την παραγωγή την βάζω στη μεση των γευμ'ατων στο προβληματικο μόνο

τα γεύματα μέχρι τώρα ήταν 10λεπτα το πρωί απο το 1

δεκα λεπτά στο 3ωρο από το άλλο

τα υπόλοιπα γευματα 10 λιπτα από το 1+5 από το άλλο ξεκινώντας εναλλαξ

σημερα τρωει πρωτο γευμα 10 λεπτα συνολικα κ από τα 2 5+5 περιπου και μετα το 1 δεν εχει πολύ ενώ το αλλο εχει για 5 λεπτα απο οτι φαινεται

ελπιζω να καταλαβες τι παιζει....

γιατι τωρα την κραταω και γραφω :oops::?

Ομολογώ πως έχω μπερδευτεί λίγο...

όμως μην κολάς στο "το ένα στήθος έχει γάλα για 5 λεπτά, ενώ το άλλο για 10 ή για 2 ή για 1 κλπ"

Το στήθος έχει γάλα για όσο τραβάει το μωρό. Αν το μωρό χορταίνει στα 5 λεπτά, τόση ώρα θηλάζει. Αν τώρα δείχνει προτίμηση στο ένα στήθος, δεν ξέρω για ποιο λόγο μπορεί να γίνεται αυτό, πάντως πολλά παιδιά το κάνουν. Αφού όταν πεινάει τρώει κανονικά είτε απ' το ένα είτε απ' το άλλο στήθος, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα... (και πάλι όμως μπορεί να μην κατάλαβα καλά:?)

Το βάρος του παιδιού είναι καλό, οι πάνες του καλές... Μήπως να μην ξανασχοληθείς με το πόσο τρώει το μωρό από το κάθε στήθος ή να δίνεις ένα στήθος σε κάθε γεύμα και να δίνεις το άλλο στο επόμενο (εκτός κι αν το μωρό μετά από αρκετή ώρα αφήσει το στήθος και δείχνει ότι πεινάει κι άλλο;)

Για να δούμε τι θα πούνε και οι υπόλοιπες...

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λοιπόν έφαγε πριν 2,5 ώρες τα 6 λεπτά που είχα πει και κοιμήθηκε καμία ώρα. Έχουν περάσει 2,5 ώρες και τώρα ψιλογκρινιάζει ίσως ζητάει γάλα.κολλάω στα λεπτά γιατί η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική πριν λίγες μέρε, μιλούσαμε για 15 λεπτά υποτριπλασιασμός του χρόνου.

Α!τα καταφέραμε η μπεμπα κι εγώ να μην τρώει με ψευδοθηλή.αν τρώει περισσότερο χωρίς αυτές τότε ίσως αυτό ένας λόγος που μειώθηκε ο χρονος. πάντως εγώ καταλαβαίνω ότι όσο έχει το στήθος κατεβάζει γάλα και κάνει το γνωστό "μούδιασμα" πίνει, ενώ μετά παίρνει το κεφάλι της.

οι μόνες φορές που ήπιε πολύ αυτές τις μέρες είναι όταν ξύπνησε τα ξημερώματα.

τι να πω, μακάρι να χορταίνει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κι αν υπάρχει θηλασμός ολοκληρωμένος με το ένα στήθος να το κυνηγήσω γιατι άρχισε να με ψιλο αγχώνει η κατάσταση και θέλω να λύσω το πρόβλημά μου πριν είναι αργα.

λοιπόν πάω να την ταίσω και ενημερώνω.

μακάρι να χορταίνει στι 5 λεπτό είναι όμως δυνατόν κάτι τέτοιο;;;!!!!

Λοιπόν έφαγε πριν 2,5 ώρες τα 6 λεπτά που είχα πει και κοιμήθηκε καμία ώρα. Έχουν περάσει 2,5 ώρες και τώρα ψιλογκρινιάζει ίσως ζητάει γάλα.κολλάω στα λεπτά γιατί η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική πριν λίγες μέρε, μιλούσαμε για 15 λεπτά υποτριπλασιασμός του χρόνου.

Α!τα καταφέραμε η μπεμπα κι εγώ να μην τρώει με ψευδοθηλή.αν τρώει περισσότερο χωρίς αυτές τότε ίσως αυτό ένας λόγος που μειώθηκε ο χρονος. πάντως εγώ καταλαβαίνω ότι όσο έχει το στήθος κατεβάζει γάλα και κάνει το γνωστό "μούδιασμα" πίνει, ενώ μετά παίρνει το κεφάλι της.

οι μόνες φορές που ήπιε πολύ αυτές τις μέρες είναι όταν ξύπνησε τα ξημερώματα.

τι να πω, μακάρι να χορταίνει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κι αν υπάρχει θηλασμός ολοκληρωμένος με το ένα στήθος να το κυνηγήσω γιατι άρχισε να με ψιλο αγχώνει η κατάσταση και θέλω να λύσω το πρόβλημά μου πριν είναι αργα.

λοιπόν πάω να την ταίσω και ενημερώνω.

μακάρι να χορταίνει στι 5 λεπτό είναι όμως δυνατόν κάτι τέτοιο;;;!!!!

Τα νέα είναι ευχαριστα πιστεύω...8 λεπτά τόσα έλεγε ο παιδίατρος ότι πρέπει να τρώει και του είπα δεν τι πιστεύω γιατί 5λεπτό φαγητου και ώρα ατάιστη πήγαινε...Μπορεί να είχε δίκιο.

Θα συνεχίσω να ενημερώνω...αλλά τώτα την ταίζω ξανά στο 3ωρο κοντα ή και νωρίτερα από το "προβληματικό" μόνο;να περιμένω μήπως τελικά χορταίνει και μετά να δω για μαγιά ή να πάρω ξεκινόντας με λιγότερη δόση;

πάντως όπως και να έχει ευχαριστώ. Κάνετε πολύ καλή δουλειά. μακάρι κι άλλες μαμάδες να μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να σας ρωτάνε...Υπάρχουν τόσες απορίες, κανένα παιδί δεν είναι ίδιο με τα άλλα σίγουρα.

σας χαιρετώ προσωρινά.δεν ξέρω μέχρι που θα το πάω αλλά και με τόσα που πέρασα στον πρώτο θηλασμο, χωρίς να με στηρίζουν και να μου λεν από την αρχή, όπως και τώρα, να το κόψω 1 έχω να πω...και άλλο παιδί να έκανα ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΘΗΛΑΖΑ!:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...