Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

On 16/1/2021 at 12:51 ΜΜ, Marchmom είπε:

Καλημέρα και καλή χρονιά! Έχω ένα μπέμπη 10 μηνων, ο οποίος ξαφνικά το τελευταίο 2μηνο περίπου κάνει πολύ ανήσυχο ύπνο. Στριφογυρίζει, κλαψουρίζει κτλ. Σκέφτηκα ότι φταίνε τα δόντια( έχει ήδη 5), αλλά αν δε φάει δεν ηρεμεί με τίποτα. Είναι δυνατόν να πεινάει ενώ τρώει στερεές τροφές; από 4 μηνών είχαμε κόψει το βραδυνό τάισμα. Έτρωγε στις 10 κ πάλι στις 7. Κ τώρα τρώει στις 10, στις 3, στις 6-7....

Τί γίνεται;;;; Να σημειώσω πως θήλασε μόνο ενα μηνα στην αρχή.

τα ιδια εχουμε κ μεις,ακριβως τα ιδια με πολυ συχνες αφυπνισεις.Στα δοντια το αποδιδω για να μην λαλησω

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα! Έχω μια μικρή 6 μηνών. Προσπαθώ να την βάλω σε ένα πρόγραμμα ύπνου τον τελευταίο μήνα. Όμως παρατηρώ ότι το βράδυ, ενώ κάνουμε τη ρουτίνα ύπνου και κοιμάται γύρω στις 22:30 σε μισή ώρα ξυπνάει και κοιμάται ξανά στις 12 και αυτό με κλάμα... Και ενώ φαίνεται ότι νυστάζει δεν μπορεί να κοιμηθεί... 

Πάντοτε το απόγευμα ο τελευταίος της ύπνος είναι 19:00-19:30... Μέσα στη μέρα δεν κοιμάται και πολύ... Όσες φορές κι αν έχω δοκιμάσει να μην την πάρω αγκαλιά καταλήγει σε έντονο κλάμα με τσιριδες...

Δεν ξέρω τί να κάνω...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

On 16/12/2022 at 5:36 ΜΜ, Στέλλα Ζ είπε:

Καλησπέρα! Έχω μια μικρή 6 μηνών. Προσπαθώ να την βάλω σε ένα πρόγραμμα ύπνου τον τελευταίο μήνα. Όμως παρατηρώ ότι το βράδυ, ενώ κάνουμε τη ρουτίνα ύπνου και κοιμάται γύρω στις 22:30 σε μισή ώρα ξυπνάει και κοιμάται ξανά στις 12 και αυτό με κλάμα... Και ενώ φαίνεται ότι νυστάζει δεν μπορεί να κοιμηθεί... 

Πάντοτε το απόγευμα ο τελευταίος της ύπνος είναι 19:00-19:30... Μέσα στη μέρα δεν κοιμάται και πολύ... Όσες φορές κι αν έχω δοκιμάσει να μην την πάρω αγκαλιά καταλήγει σε έντονο κλάμα με τσιριδες...

Δεν ξέρω τί να κάνω...

Καλησπέρα! Εγώ θεωρώ ότι ο απογευματινός ύπνος σας τα χαλάει. Είναι πολύ αργά το 19:00 με 19:30 λογικό μετά να μην θέλει να κοιμηθεί. Δεν ξέρω αν θα σας ταιριάζει αλλά εγώ θα έλεγα αντί για αυτό τον απογευματινό ύπνο να πάει για ύπνο μια και καλή. Δηλαδή να την καθυστερήσεις λίγο και να πάει για ύπνο για βράδυ μια και καλή στις 8:00 το βράδυ. Άποψη μου είναι ότι 22:30 είναι αργά για 6 μηνών μωράκι. Τώρα αν σε βολεύει για κάποιους άλλους δικούς σου λόγους να την βάλεις πιο αργά για ύπνο τότε ότι πιστεύεις. Απλά εγώ θα άλλαζα τελείως το πρόγραμμα. Θα την έβαζα για ύπνο  20:00 το βράδυ μια και καλή , θα ξύπναγε σίγουρα μέχρι τις 7:30 το πρωί και μετά θα την έβαζα πάλι 10:30 για έναν ακόμα υπνάκο το πρωί και θα την ξανά έβαζα άλλο ένα το μεσημέρι κατά τις 14:30. Κάπως έτσι έχω κάνει και στον δικό μου τώρα που είναι 10 μηνών. Απλά τώρα κόψαμε το πρωινό ύπνο γιατί δεν τον χρειάζεται πια. Κοιμάται μεσημέρι και βράδυ πάει 20:00 για ύπνο. 
Και φυσικά θα σε καθοδηγήσει και το παιδί και θα σου δείξει τι του ταιριάζει περισσότερο. Απλά από όσο ξέρω και από γνωστούς , φίλους κλπ τόσο μικρά μωράκια πάνε νωρίς για ύπνο. Ασχέτως αν μετά ξυπνάνε 100 φορές 😛 Μην την αφήνεις βέβαια ποτέ να κλαίει. Δεν ξέρω πως την κοιμηζεις αλλά εγώ τον δικό μου ακόμα τον κουνάω. Δεν έχουμε βρει άλλο τρόπο. Μου έχουν φύγει τα χέρια. 

Θα συμφωνήσω με την σουπερ μαμ, το 10:30 είναι αργά για ένα βρέφος μόλις έξι μηνών.

Η λύση είναι να κοπεί ο ύπνος αργά το απόγευμα ώστε το παιδί να κοιμάται άνετα 8-8:30.

Και εννοείται αγκαλιά όσο την χρειάζεται!!

On 16/12/2022 at 5:36 ΜΜ, Στέλλα Ζ είπε:

Δεν ξέρω τί να κάνω...

Είναι πολύ αργά για ενα βρέφος να κοιμάται στις 10:30.Το φυσιολογικό είναι το παιδί να κοιμάται για βράδυ στις 19:30   και οχι για απόγευμα.Στην θέση σας θα μετατοπίζα τον απογευματινό ύπνο πιο νωρίς και στις 19:30-20:00 θα έβαζα το μωρό για τον βραδυνό ύπνο.

Διαφημίσεις

• 5 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας! Καινούργια στο φόρουμ, αν και διάβαζα πριν ακόμη γεννήσω κάποια από τα θέματα που ανεβάζετε! Ωστόσο σήμερα θέλω να παραθέσω το δικό μου θέμα, που τι άλλο θα ήταν φυσικά; Ο βραδινός ύυυυυυπνος! Είμαστε τώρα 14 μηνών, αγόρι, που περνάμε εδώ και μήνες άσχημα λόγω των δοντιών που δε λένε να βγούνε με τίποτα! Το πρώτο και το 2ο σκεφτείτε το βγάλαμε 30 Οκτώβρη με αρχές Νοεμβρίου, ένα μήνα περίπου πριν κλείσει χρόνο. το δεύτερο και το τρίτο τα βγάζουμε τώρα και όπως φαίνονται τα ουλα του, έπεται και συνέχεια! Ο μεσημεριανός μας ύπνος ήταν λίγο πολύ στην ώρα του κάθε μέρα, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, και μιας και ο σύζυγος δουλεύει, έχω τον μικρό μαζί στο κρεβάτι, αλλά ποτέ δεν αποτέλεσε αυτό πρόβλημα στο βραδινό του ύπνο. Από περίπου λίγο πριν κλείσει χρόνο, τον μεταφέραμε σε άλλο δωμάτιο, φτιάχνοντας του και κρεβάτι τύπου Μοντεσόρι. Κάποιες μέρες λοιπόν,ο ύπνος μας θα ερχόταν κατά τις 8 μαζί με το γάλα και θα κοιμόταν έως το πρωί. Κάποιες άλλες θα χρειαζόταν σίγουρα να βγούμε μια γύρα με το αυτοκίνητο γιατί αλλιώς το παιδί δεν ηρεμούσε με τίποτα... Ίσως και παραπάνω από κάποιες απλά φορές. Κάποιες φορές, τον είχαμε στο δωμάτιό μας παίζοντας μαζί του ώσπου εγερνε πίσω και κοιμόταν  μόνος του. Να αναφέρω εδώ ότι ο ύπνος του το μεσημέρι είναι περίπου από τις 12-1 έως 2 με 4, ανάλογα τα κέφια του! Απογευματινός ύπνος πλέον δεν υπάρχει, μιας και σχεδόν πάντα αρνείται πεισματικά να κοιμηθεί. Παρατηρούμε λοιπόν το βράδυ κάποιες φορές, πως ενώ θα κοιμηθεί μια ώρα ή δύο στην έσχατη, θα πεταχτεί με κλάμα, τσιρίδες, αρνείται να ξανά ξαπλώσει στο κρεβάτι του να κοιμηθεί, χτυπιέται... Σηκωνόμαστε, φτιάχνουμε λίγο γαλατάκι, προσπαθούμε ξανά τίποτα. Όταν ερχόμαστε στο δικό μας κρεβάτι φαίνεται να ηρεμεί και να κοιμάται. Πρόσφατα περάσαμε και άσχημη ίωση που ευτυχώς πλέον ξεμπερδέψαμε, αλλά τα δόντια συνεχίζουν να επιμένουν!!! Τι πιστεύετε μπορεί να ευθύνεται; Έχουμε πλέον κουραστεί αρκετά. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να βγαίνουμε χαράματα με το αυτοκίνητο να μπορέσει να ηρεμήσει να κοιμηθεί. Να σημειώσω κάπου εδώ ότι μεσημέρι μόνη μου δεν αντιμετώπισα ποτέ τέτοιο θέμα  παρά μόνο σε πολύ σπάνιες και δύσκολες περιπτώσεις (πχ πυρετού ή έντονου πόνου στα δόντια).

Καλησπέρα,

Δυστυχώς αν αυτό που περνάει το μωρό οφείλεται στα δόντια δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι εντάξει το παιδί? φαίνεται να δυσανασχετεί με κάτι?

Ο γιος μου έβγαλε δόντια στην ηλικία του δικού σας, ήταν πράγματι ένα δράμα γιατί έβγαζε δύο - δύο τα δόντια και υπήρξαν βράδια μαρτυρικά για τον ίδιο και εμάς , μπορεί να ξυπνούσε στις 3-4 και να κοιμόταν ξανά στις 6 το πρωί.

Η αγκαλιά λίγο τα βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις, καταλαβαίνω πόσο κουραστικό μπορεί να γίνει όμως θα περάσει αυτή η φάση.

Έχετε στον νου σας πως όσο μεγαλώνουν τα παιδιά τόσο λιγότερο ύπνο χρειάζονται, αν κοιμάται τρεις ώρες γεμάτες το μεσημέρι και ξυπνάει πχ 4 το απόγευμα δύσκολα θα κοιμηθεί ξανά στις 8.  Επίσης όσο μεγαλώνει η διαδικασία του ύπνου πρέπει να αλλάζει, γίνεται πιο απαιτητική, (τουλάχιστον για εμάς έτσι έγινε), εγώ όταν έβλεπα ότι δεν έχει διάθεση πολύ για ύπνο ενώ είναι κουρασμένο ξάπλωνα μαζί του, χαμήλωνα τον φωτισμό,  έπαιρνα ένα βιβλίο ''ιστορίες για καληνύχτα'' και του διάβαζα λίγο, χάζευε με εικόνες και έτσι χαλάρωνε σιγά σιγά και κοιμόνταν. Εννοείται πως όσο περνούσαν οι μήνες και μεγάλωνε η ρουτίνα αυτή κρατούσε περισσότερο.

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα σας!

Έχω ένα κοριτσάκι 3,5 μηνών και δυσκολεύομαι πολύ με τον ύπνο της.

Κοιμάται μόνο με θηλασμό και πιπίλισμα του στήθους. Την ημέρα κοιμάται μόνο στην αγκαλιά μου και το βράδυ έχω καταλήξει να κάνω συγκοίμιση στο ίδιο κρεβάτι. Δεν κοιμάται πουθενά αλλού και εννοείται ότι όταν προσπαθήσω να την αφήσω στο λίκνο της ξυπνάει αμέσως.

Καταλαβαίνω και κατανοώ ότι είναι απόλυτα φυσιολογική ανάγκη του μωρού αλλά έχω τρομερό πρόβλημα διότι δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο. Στο σπίτι είμαστε μόνο εγώ και ο σύζυγος ο οποίος δουλεύει. Κάνει ο ίδιος ότι μπορεί αλλά δεν φτάνει, εγώ δεν μπορώ να κουνηθώ γιατί είμαι όλη μέρα και νύχτα με το παιδί.

Επιπλέον κάθε φορά που κοιμάται την ημέρα σχεδόν πάντα μετά από 30 λεπτά θα ξυπνήσει... Δεν φτάνουμε ποτέ τις 15 ώρες ύπνου που χρειάζεται.

Έχει αντιμετωπίσει κάποια από εσάς παρόμοιο πρόβλημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...