Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Το πρόβλημα δεν είναι απλά το πόση διάρκεια κοιμάται αλλά το ότι μας τρώει ο ποδαρόδρομος στον διάδρομο για να κοιμηθεί!! Υπομονή και αγάπη... :wink:

Την κουβαλάω που την κουβαλάω όλη μέρα να το κάνω και για να την κοιμήσω παρα πάει!!!

Ομοιοπαθούσα!!! :?:?:?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και εγώ μέχρι σχετικά πρόσφατα τον κοίμιζα αγκαλιά αλλά τώρα λόγω της κατάστασής μου το αποφεύγω για πολύ ώρα. Έτσι με έσωσε το καρεκλάκι φαγητού. Τον ξαπλώνω εκεί (κατεβαίνει αρκετά), τον κουνάω (από 5 λεπτά έως και 1ώρα) και μετά αφού κοιμηθεί τον παίρνω αγκαλιά και τον πάω στο κρεβάτι του. Ευτυχώς το βράδυ συνήθως νυστάζει αρκετά και κοιμάται κατευθείαν στο κρεβάτι του :)

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

και εγώ μέχρι σχετικά πρόσφατα τον κοίμιζα αγκαλιά αλλά τώρα λόγω της κατάστασής μου το αποφεύγω για πολύ ώρα. Έτσι με έσωσε το καρεκλάκι φαγητού. Τον ξαπλώνω εκεί (κατεβαίνει αρκετά), τον κουνάω (από 5 λεπτά έως και 1ώρα) και μετά αφού κοιμηθεί τον παίρνω αγκαλιά και τον πάω στο κρεβάτι του. Ευτυχώς το βράδυ συνήθως νυστάζει αρκετά και κοιμάται κατευθείαν στο κρεβάτι του :)

Εγώ έχω ένα καροτσάκι μόνο για το σπίτι!Μ'έσωσε!Αφού τώρα πια δεν θέλει να κοιμάται στην αγκαλιά μου!Ίσως μόνο το βράδυ! :D

Τελικά με ότι μπορεί βολεύεται κανείς :lol::lol::lol: !!!

Εμείς στο καρεκλάκι φαγητού δεν καθόμαστε παρά μόνο με κλάματα και ξεγέλασμα .... λες και την βάζεις στην ηλεκτρική καρέκλα κάνει ... γενικά με το φαγητό δεν τα πάμε και πολύ καλά :cry:

Στο καρότσι επίσης δεν καθόμαστε παρα μόνα αν είναι η εξώπορτα ανοιχτή ώστε πάρουμε χαμπάρι ότι πρόκειται για βόλτα :cry:

1aLup3.png

BtUIp3.png

εμείς ανακαλύψαμε επίσης ότι την παίρνει εύκολα ο ύπνος όταν της κουκουλώνουμε τη μυτούλα.της αρέσει να νιώθει τη ζεστασιά από την αναπνοή της και κοιμάται πιο εύκολα! :D

Διαφημίσεις

εμείς ανακαλύψαμε επίσης ότι την παίρνει εύκολα ο ύπνος όταν της κουκουλώνουμε τη μυτούλα.της αρέσει να νιώθει τη ζεστασιά από την αναπνοή της και κοιμάται πιο εύκολα! :D

Ναι αλλά πρόσεχε!Μη την αφήνετε για πολλή ώρα έτσι!!!!!! :P:P:P

Η συνυφάδα μου έχει πει ότι για να κοιμηθεί ο μικρός της ο γιος του πετούσε ένα μικρό πανάκι στη μούρη. :)

Το δοκίμασα και εγώ να του δώσω ενα πανάκι και αυτός όχι μόνο δεν κοιμήθηκε αλλά νευρίασε κιόλας που δεν μπορούσε να το καταβροχθίσει ολόκληρο.

Δοκίμασε το κόλπο με το μαξιλάρι, μπορεί να πιάσει όπως και σε εμάς :wink: . Όταν θέλω να την κοιμήσω στρώνω μια πανίτσα της στον καναπέ, την ξαπλώνω στο πλάι και της βάζω το μαξιλάρι μου μπροστά της. Αυτή τρίβεται, χαιδεύεται και τελικά αποκοιμιέται :lol: !!! Το ανακαλύψαμε τελείως τυχαία, όταν πια τα είχαμε παίξει με το κούνα κούνα ... είχε καταντήσει πια κουραστικό να κλεινόμαστε μέσα στο δωμάτιο της και να την κουνάμε αγκαλίτσα με νανουρίσματα μέχρι να κοιμηθεί, μπορεί να έπαιρνε και πάνω από ώρα άσε που έχει ξεπεράσει τα 8 κιλά και είναι ασήκωτη. Την κουβαλάω που την κουβαλάω όλη μέρα να το κάνω και για να την κοιμήσω παρα πάει!!!

Αυτό θα το δοκιμάσουμε γιατί έχω παρατηρήσει ότι όταν ξυπνάει το βράδυ καποιες φορές κολλάει τη μουρίτσα του στην πάντα και ξανακοιμάται.

Αυτό θα το δοκιμάσουμε γιατί έχω παρατηρήσει ότι όταν ξυπνάει το βράδυ καποιες φορές κολλάει τη μουρίτσα του στην πάντα και ξανακοιμάται.

Σχεδόν σε όλα αρέσει να τρίβουν τη μουρίτσα τους για να ξανακοιμηθούν, επίσης να κρατούν κάτι έτσι νιώθουν πιο ασφαλή. Εγώ όταν τη μεταφέρω από εκεί που έχει αποκοιμηθεί στην κούνια της, τη σκεπάζω και της δίνω να κρατάει μέσα στις χουφτίτσες της την άκρη της κουβερτούλας. Το θέλει πολύ ... αφού κοιμισμένη είναι και κάπου ψάχνει να γραπωθεί.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Η Νάσια κρατάει ένα καλτσάκι για να κοιμηθεί!Το ζαλίζει καλά καλά και αφολυ το επεξεργαστεί ζαλίζεται και αυτή και κοιμάται! :wink:

Πάντως εδώ και 2 μήνες ανακάλυψα ένα κόλπο και το χρησιμοποιώ όταν πονάει ή είναι ανήσυχη.Λοιπόν την ξαπλώνω στο κρεβάτι μου,ξαπλώνω δίπλα της και της κλείνω απαλά τα αυτάκια της με τα χέρια μου!Χρησιμοποιώ κυρίως τα δάχτυλα πιέζοντας τα πολύ απαλά.Σας πληροφορώ ότι μπορεί να χτυπιέται από το κλάμα 1 ώρα,αλλά μόλις της το κάνω ηρεμει στο δευτερόλεπτο και σε 3 λεπτά κοιμάται!Απίστευτο? :?::D:D:D:D

:lol::lol:

Εχουν πολυ πλακα αυτες οι τακτικες,αλλα ειναι πολυ χρησιμες,οντως!Κι εμας καα καιρους πεερασαμε διαφορα σταδια.Αγκαλια με ενα μαξιλαρακι παιδικο,να χωνει τη μουριτσα του στην παντα μεσα για να χουχουλιαζει κ.α.

Βεβαια το να τον παρει ο υπνος στην αγκαλια ακομη δεν το εχουμε κοψει,και δεν το βλεπω να το κοβουμε δυστυχως... :cry: Μας εχουν βγει τα χερια αλλα δεν μπορω να τον αφηνω να κλαιει μεχρι να τον παρει ο υπνος.... :roll::roll::?:?

bxBwp2.png EgDTp2.png

Παντως κι εμας... ο μπεμπακος, θελει πολυ να εχιει το σεντονακι στην μουριτσα του... να κουκουλωνεται και να χουχουλιαζει κλπ...

Η Αγγελιαννα παλι, ουτε να σκεπαστει !!!

Καθε μωρο ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ !!!

ρένα συμφωνώ σε αυτό που είπες ότι δεν μπορείς να αφήνεις το μικρό σου να κλαίει μόνο του μέχρι να το πάρει ο ύπνος...κι εγώ μια από τα ίδια!εμείς είμαστε ακόμα 3800γρ βέβαια.φαντάσου τί έχει να γίνει μετά!

ρένα συμφωνώ σε αυτό που είπες ότι δεν μπορείς να αφήνεις το μικρό σου να κλαίει μόνο του μέχρι να το πάρει ο ύπνος...κι εγώ μια από τα ίδια!εμείς είμαστε ακόμα 3800γρ βέβαια.φαντάσου τί έχει να γίνει μετά!

Αχ καλέ είναι μια σταλίτσα η κουκλίτσα σου!Θυμάμαι και την δικιά μου που ήταν 3900 όταν γεννήθηκε.Μικρουλάκια! :D:D:D

Διαφημίσεις

Για αυτό ακριβώς σκαρφίζομαστε διάφορα για να μην τα αφήνουμε να κλαίνε :wink: Είπαμε εννιά μήνες στην κοιλιά, εννιά μήνες αγκαλιά .... αν και μας βλέπω να το ξεπερνάμε το χρονικό όριο :roll: Πάντως έτσι όπως πάμε σε λίγο θα αρχίζουμε να κλαίμε οι γονείς από την κούραση και όχι τα μωρά μας :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εγω τη βαζω στο κρεβατι μου και ξαπλωνω διπλα της και κανω οτι κοιμαμαι. Με κοιταει καμποση ωρα και το παιρνει αποφαση... Οταν κοιμηθει την παω στο κρεβατι της. Ειναι πολυ ευκολη στον υπνο ευτυχως! Στο φαϊ με σκαει! (αλλα το προτιμω!! )

Η δικιά μου πριν δύο βδομάδες κοιμόταν αμέσως στο κρεβατάκι της αρκεί να της έβαζα την πιπίλα, που την στερέωνα μ' ένα πανάκι για να μην της πέφτει. Τώρα γυρνάει συνέχεια το κεφάλι της, πέφτει η πιπίλα και περνούν μιάμιση και δύο ώρες μέχρι να κοιμηθεί.

Βέβαια αν κάτσω δίπλα της και μου κρατάει το δάχτυλο κοιμάται πιο εύκολα εφόσον της κρατάω την πιπίλα να μην πέσει.

εμεις είδαμε ότι οταν την βάζω στο κρεββάτι μου και εγώ δίπλα της και της φυσάω απαλά πάνω από τα βλέφαρά της, αποκοιμιέται εύκολα...μας είπε η παιδίατρος ότι μερικά παιδάκι δυσκολεύονται να βρούν τον δρόμο για τον ύπνο...δηλαδή ενώ νυστάζουν και θέλουν να κοιμηθούνε δεν μπορούν ακόμη να καταλάβουν ότι πρέπει πολύ απλά να κλείσουν τα ματάκια τους και να κοιμηθούνε,...γι αυτό καλό είναι να τα βοηθάμε στον δρόμο αυτόν προς τον ύπνο..με μια συνήθεια, με ένα πανάκι στο πρόσωπό τους, με μια πάνινη κούκλα, ότι πιάνει σε κάθε παιδάκι...σε εμάς λειτουργεί πολύ καλα μια ορχιστιρική μελωδία στο ραδιοφωνο και απαλό φύσημα στα ματάκια της..

Ήρθε ο παιδιατρος σήμερα και πιασαμε συζητηση για το θέμα ύπνος..

Όταν του ειπα οτι κοιμαται μαζι μου φρικαρε..

Μου λέει με απίστευτα επιστημονικό υφος ....

"Πρέπει οπωσδηποτε να του το κόψεις, το αργότερο μεχρι τα δυο να πάει το παιδι στο κρεβατι του γιατι εκει κοντα στα δύο αρχίζουν τα πρώτα "ερωτικα σκιρτηματα" και το παιδι θα νιωσει τετοια συναισθηματα για σενα και θα του δημιουργηθούν γι αυτο το λόγο συναισθηματα ενοχης, τυψεις κλπ κλπ.. και σαφεστατα αυτο θα επηρρεασει τη μετέπειτα σεξουαλική ζωή του αλλα και θα εχει και πρόβλημα ανεξαρτητοποίησης κλπ κλπ . θα επρεπε φυσικα από 6 μηνων να ειναι ηδη στο δωματιο του"

Του λέω.. "Δηλαδη γιατρε μου θέλετε να πείτε οτι το μεγαλύτερο ποσοστο αγοριων στον πλάνήτη που ακόμα κοιμούνται με τη μαμα τους επειδη οι κοινωνικοοικονομικες και πολιτισμικες συνθηκες το επιβάλλουν, εχουν προβλήματα με τη σεξουαλικη τουζωή και δεν αυθονομούνται?"

Κάγκελο ο γιατρος.. με κοιτουσε σαν χαζός..

Συνεχίζω.."Πάνω σε ποιες ερευνες στηρίζεται αυτο που μου λέτε και πόσο επιστημονικα τεκμηριωμένο μπορει να ειναι κάτι το οποίο σαν φαινόμενο δεν υφίσταται πάνω απο 20-30 χρόνια? Γιατι μην μου πείτε οτι εσεις μεγαλώσατε σε διαφορετικο δωματιο από τη μαμα σας? Εκτος κι αν εισαστε πολλοι πλούσιοι.. Γιατι εγω που προερχομαι από μια μεσοαστη και κατα τα χρονια της παιδικης μου ηλικίας οικονομικα ανέτη οικογένεια μοιραζόμουν το ιδιο δωματιο με τους γονεις μου και επι το πλήστον το ιδιο κρεβατι. Ειναι φαινομενο λοιπον των τελευταιων χρόνων το παιδι να εχει δικο του δωματιο =, συνεπεια και αυτο του καταναλωτισμου, παρόμοιο με το να εχει το παιδι μας 10 ζευγαρια παπουτσια. Θέωρειτε οτι ενα μωρο ενός ετους χρειαζεται 10 ζευγαρια παπουτσια?"

Απάντηση.."Όποιον παιδοψυχολόγο και να ρωτησεις αυτο που σου λέω θα σου πει.."

"Ναι αλλα που βασιζεται ο παιδοψυχολογος για να μου πει αυτο? Μήπως τελικα αυτος ο βίαιος αποχωρισμος από την μητέρα φταιει που οι παιδοψυχολόγοι έχουν τόση δουλεια τα τελευταια χρόνια???"

ΥΓ. Ευχαριστω τα κοριτσια που μας εχουν δώσει πλέον επιχειρήματα να υποστηρίζουμε τη θέση μας.

Αλλη απαντηση δεν πήρα μετα μου εδωσε της οδηγίες για το Aerolin.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ax aggeliki ποσο σε καταλαβαινω!εμενα η κορη μου εκλεισε τα 2 και ακομα τα ιδια κανει απο μωρο ηταν ανησυχη.πεταγοταν καθε 2ωρο.τοτε λεγαμε οκ μωρε ειναι μικρη ισως πειναει,ποναει,θελει πιπιλα!!!παρηγορια δηλαδη :( γιατι ακομα και τωρα θα ξυπνησει κανα 2 με 3 φορες αλλες κλαιει χωρις λογο αλλες σηκωνεται ορθια στο κρεβατακι αλλες θελει την πιπιλα και αλλες την παιρνω στο κρεβατι οπου εκει μπορει να στριφογυρισει κανα 2ωρο μεχρι να την παρει ο υπνος :oops: το πρωι χαραματα ξυπναει.ρωταω παντου γιαυτο το θεμα το συμπερασμα,ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ!δεν ειναι του υπνου.υπομονη!δεν εχουν κατι παθολογικο η ψυχολογικο οποτε υπομονη.αν και ετσι θαναι και οταν μεγαλωσουν.παιδευονται και μας παιδευουν :(:(:(:( ο μικρος μου ομως ειναι αγγελουδι καμια σχεση κοιμαται ολο το βραδυ απο 3,5 μηνων και την μερα κανα 3ωρο χαιρεσαι να τον βλεπεις :!::!:

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...