Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Κορίτσια, έχω το εξής πρόβλημα...

Το μωράκι μου είναι 37 ημερών και εδώ και καμιά εβδομάδα περίπου κοιμάται πολύ ανήσυχα, ειδικά τη νύχτα. Συνεχώς βογκάει και ρουθουνίζει, τεντώνεται και κουνάει χεράκια και ποδαράκια. Δεν ξέρω τι να κάνω για να τη βοηθήσω! Φυσικά κι εγώ ξυπνάω συνέχεια, ηρεμεί λίγο με την πιπίλα και μετά από λίγο πάλι τα ίδια...Είδα σε κάποιο άλλο θέμα του φόρουμ ότι βοηθάει το φάσκιωμα, αλλά πολλοί λένε ότι δεν είναι καλό για το μωρό. Η άποψή σας ποια είναι;

Please help!!!!!!!!:-(:?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα!

Η μικρή μου είναι τώρα 16 μηνών και έχουμε θεματάκια με τον ύπνο της. Τώρα τελευταία και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο κοιμάται γύρω στις 12 με 1 το βράδυ. Αυτό έχει σαν συνέπεια να ξυπνάει κατά τις 9 το πρωί. Έπειτα το μεσημέρι 2-4 κοιμάται ξανά και έπειτα πάλι βράδυ στις 12! Τι μπορώ να κάνω για να κοιμάται νωρίτερα σαν όλα τα παιδιά του κόσμου? Ακούω άλλους που τα παιδάκια τους κοιμούνται στις 9 και στις 10 και με πιάνει τρέλα. Αρχίζω διαδικασία ύπνου (μπανιο-γάλα από τις 9) και αυτή στις 11 χοροπηδάει...

ρε μπας κ το μπάνιο τελικά δε τη χαλαρώνει?...... πολλά μωρά - παιδιά αλλάζουν συνήθειες στον ύπνο τους όσον αφορά την ώρα........στις 11 χοροπηδάει στο κρεβάτι ή μέσα στο σπίτι γενικώς?........εάν χοροπηδάει στο κρεβάτι της (ενω της έχεις κάνει ατμόσφαιρα ύπνου κτλ) ασ' την για κάνα 5λεπτο, ενώ κ εσείς να κάνετε ησυχία, μήπως καταλάβει οτι κοιμάστε (άσχετα εαν εσεις βλέπετε τηλεόραση ;)).....σε μένα καμιά φορά πετυχαίνει....δε χοροπηδάει βέβαια (13 μηνων ειναι) αλλα καμια φορά μπαμπαλίζει κ καταλαβαίνω οτι είναι σηκωμένη στη κουνια της (άγρια χαράματα:|)....αδιαφορώ κ μετά δεν την ακουω...κ πάω μέσα κ βλέπω οτι κοιμάται :D.....πάντως πιστεύω οτι έτσι φάφνικα οπως άλλαξε το προγραμμά της, έτσι ξαφνικά θα επανέλθει....

Κορίτσια, έχω το εξής πρόβλημα...

Το μωράκι μου είναι 37 ημερών και εδώ και καμιά εβδομάδα περίπου κοιμάται πολύ ανήσυχα, ειδικά τη νύχτα. Συνεχώς βογκάει και ρουθουνίζει, τεντώνεται και κουνάει χεράκια και ποδαράκια. Δεν ξέρω τι να κάνω για να τη βοηθήσω! Φυσικά κι εγώ ξυπνάω συνέχεια, ηρεμεί λίγο με την πιπίλα και μετά από λίγο πάλι τα ίδια...Είδα σε κάποιο άλλο θέμα του φόρουμ ότι βοηθάει το φάσκιωμα, αλλά πολλοί λένε ότι δεν είναι καλό για το μωρό. Η άποψή σας ποια είναι;

Please help!!!!!!!!:-(:?

να σου ζήσει το μωράκι σου κ μην αγχώνεσαιιιιιι.....!!!....μάλλον πονάει το κοιλάκι του, δε ξέρω......εάν κοιμάται άσε την, μην την ξυπνάς....εάν ξυπνάει, τότε τριψε λιγο τη κοιλίτσα του με κάτι ζεστο...........για το φάσκιωμα δεν έχω ακούσει τα καλύτερα, αν κ η μάνα μου μας φάσκιωνε για να μας ταϊσει επειδή κουνούσαμε ποδια χερια έντονα....οχι όμως στον ύπνο....:roll:.....

η μικρή μου είναι σχεδόν 3 και για να κοιμηθεί, ξαπλώνω μαζί της και φεύγω μετά από το κρεβάτι της. Αν ξυπνήσει συνήθως έρχεται στο κρεβάτι μας αλλά αυτό γίνεται σπάνια.

Πως μπορώ να τη μάθω να κοιμάται μόνη της; Είχα προσπαθήσει να φύγω από το δωμάτιο αλλά φεύγει και αυτή.

η μικρή μου είναι σχεδόν 3 και για να κοιμηθεί, ξαπλώνω μαζί της και φεύγω μετά από το κρεβάτι της. Αν ξυπνήσει συνήθως έρχεται στο κρεβάτι μας αλλά αυτό γίνεται σπάνια.

Πως μπορώ να τη μάθω να κοιμάται μόνη της; Είχα προσπαθήσει να φύγω από το δωμάτιο αλλά φεύγει και αυτή.

To ίδιο θέμα έχω και εγώ. Κ έλεγα οτι θα της το κόψω όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα που θα καταλαβαίνει αλλα με απογοητευεις:rolleyes:. Εγώ σκέφτηκα να κάνω αυτό που κανει η νταντα αμεσου δράσεως, που τα πηγαίνεις αμίλητη στο κρεβάτι τους μέχρι να κοιμηθούν μόνα τους αλλα πως θα κάνω την αρχή....το λυπάμαι το καημένο...

Διαφημίσεις

To ίδιο θέμα έχω και εγώ. Κ έλεγα οτι θα της το κόψω όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα που θα καταλαβαίνει αλλα με απογοητευεις:rolleyes:. Εγώ σκέφτηκα να κάνω αυτό που κανει η νταντα αμεσου δράσεως, που τα πηγαίνεις αμίλητη στο κρεβάτι τους μέχρι να κοιμηθούν μόνα τους αλλα πως θα κάνω την αρχή....το λυπάμαι το καημένο...

Κι εγω μια απο τα ιδια...το λυπαμαι παρα πολυ ελεγα μολις φτασει 3 θα ειναι μεγαλη αλλα και παλι το βλεπω μικρουλακι κ δεν θελω να κανω κατι τετοιο,μου φιανεται σχεδον απανθρωπο.Καποια αλλη επιλογη?

Ξέρεις τι κάνω καμιά φορα΄και πιάνει?? Αλλα πρέπει να είναι πολύ κουρασμένη. Ξαπλώνω μαζί της για λίγο και πριν αποκοιμηθεί της λέω "πάω να κάνω τσισάκια και έρχομαι"...η μικρή ξεχνιέται και αποκοιμιέται μόνη της χωρίς να χρειαστεί να ξαναπάω.Αλλα γίνεται σπάνια..αν μπορούσα να το κάνω σερι ωστε να το συνηθισει θα ήταν καλα...αλλλα.... Εσύ καμιά ιδέα??

εμεις εχουμε μια ζουζουνα 2 μηνων...δεν μπορω να πω,κοιμαται η μπεμπα μας..δηλαδη τελευταιο γευμα 9-9.30το βραδυ θα ξυπνησει στις 4 και μετα θα ξυπνησει στις 7.30-8 για γαλα..(.α..δεν θυλαζω.)..η το αλλο μπορει να φαει στις 11 το βραδυ τελευταιο γευμα και να ξυπνησει 5-5.30...η να φαι στις 11.30 το βραδυ και να ξυπνησει στις 3.30 η να να να να ...δεν εχουμε ακομα κατι σταθερο...παντος κοιμαται...κοιμαται και μετα μεχρι τις 10 το πρωι...κοιμαται και λιγο το μεσιμερακι....δεν εχουμε παραπονο,και πιστευω οτι θα σταθεροποιηθουν και οι ωρες της....απλα βαζουμε πιπιλα...και οσπου να κοιμηθει πρεπει να την πεταει περιπου 15-20 φορες και αν δεν της την δωσεις χαλαει κοσμο και κοσμακι...ισως φταιμε και εμεις που με το κιχ της την διναμε...ε...μετα απο αυτο κοιμαται...το προβλημα μου ειναι οτι σε λιγο καιρο θελω να την παω στο κρεββατι της γιατι ακομα την εχω στην καλαθουνα μαζι μας...εχω ξεκινησει να την κοιμηζω εκει τα μεσημερια η καποια αλλη ωρα της ημερας...το βραδυ ομως οχι ακομα...ομως το θεμα με την πιπιλα???...θα πρεπει να σηκωνομαι 20 φορες πριν την ξανα παρει ο υπνος....τι κανω???

εμεις εχουμε μια ζουζουνα 2 μηνων...δεν μπορω να πω,κοιμαται η μπεμπα μας..δηλαδη τελευταιο γευμα 9-9.30το βραδυ θα ξυπνησει στις 4 και μετα θα ξυπνησει στις 7.30-8 για γαλα..(.α..δεν θυλαζω.)..η το αλλο μπορει να φαει στις 11 το βραδυ τελευταιο γευμα και να ξυπνησει 5-5.30...η να φαι στις 11.30 το βραδυ και να ξυπνησει στις 3.30 η να να να να ...δεν εχουμε ακομα κατι σταθερο...παντος κοιμαται...κοιμαται και μετα μεχρι τις 10 το πρωι...κοιμαται και λιγο το μεσιμερακι....δεν εχουμε παραπονο,και πιστευω οτι θα σταθεροποιηθουν και οι ωρες της....απλα βαζουμε πιπιλα...και οσπου να κοιμηθει πρεπει να την πεταει περιπου 15-20 φορες και αν δεν της την δωσεις χαλαει κοσμο και κοσμακι...ισως φταιμε και εμεις που με το κιχ της την διναμε...ε...μετα απο αυτο κοιμαται...το προβλημα μου ειναι οτι σε λιγο καιρο θελω να την παω στο κρεββατι της γιατι ακομα την εχω στην καλαθουνα μαζι μας...εχω ξεκινησει να την κοιμηζω εκει τα μεσημερια η καποια αλλη ωρα της ημερας...το βραδυ ομως οχι ακομα...ομως το θεμα με την πιπιλα???...θα πρεπει να σηκωνομαι 20 φορες πριν την ξανα παρει ο υπνος....τι κανω???

Καλά Mairoulitsa λες και διαβάζω για την μπέμπα μου.Ακριβως το ίδιο θεμα εχουμε και μεις με την δικιά μας,είναι τωρα 50 ημερων.Εκτος βεβαια και απο την πιπιλα εμεις εχουμε και θεμα με την διάρκεια του γευματος της.Μπορει να μας παρει και μια ωρα να πιει το γάλα ισως και παραπανω,γιατι το πίνει σε δοσεις.Οποτε φαντασου ταλαιπωρια....

Να μαστε και μεις στο θέμα με τον ύπνο. Βασικά, για να είμαι ειλικρινής το μόνο θέμα που είχαμε από τον 2ο μήνα και μετά ήταν ο ύπνος. Μεγάλο θέμα όμως.

Λοιπόν τώρα η πανέμορφή μου είναι 7 μηνών και γίνεται το εξής (και ναι το ξέρω έχω βάλει το χεράκι μου σε όλο αυτό): Τον πρωινό ύπνο τον κάνει μόνο πάνω μου (μαξιμουμ 1, 1/2 ώρα) αλλά αν την αφήσω στην κούνια της το πολύ 20λεπτο και βέβαια δεν συμφέρει γιατί μετά ξυπνάει κουρασμένη και δεν είναι καλό. Τον μεσημεριανό ύπνο τον κάνει με εμένα δίπλα (θηλαζω αποκλειστικά και εως τώρα τρώει ένα γεύμα, οπότε το βασικό της φαί είναι ακόμα το γάλα μου). Αυτός ο ύπνος κρατάει από 1 - 1/12 (σπανιότερα 2 ώρες). Κάποιες φορές έχω δοκιμάσει να σηκωθώ να φύγω ενώ κοιμάται αλλά σπάνια έχει πιάσει. Έλεγα θα το κόψω σιγά σιγά όσο θα μεγαλώνει, αλλά αδυνατώ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή και το βράδυ κάνουμε co-sleeping (γύρω στην ώρα που κάνει το πρώτο ξύπνημά της, πέφτω κι εγώ και την παίρνω δίπλα μου), κι επειδή τώρα πλέον έχει αρχίσει να καταλαβαίνει καλύτερα τα πράγματα, νομίζω πως έχει πλέον ταυτίσει απόλυτα το πιπίλισμα με τον ύπνο. Βασικά για να το θέσω καλύτερα, έχω γίνει η ζωντανή της πιπίλα. Το δάχτυλο της δεν το χρησιμοποιεί ακόμα να φανταστείτε και νομίζω πως εγώ φταίω γι αυτό γιατί την έμαθα να σπεύδω με το στήθος μου κ.λ.π.... Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχω ΚΑΘΟΛΟΥ χρόνο μέσα στη μέρα να κάνω τίποτα (ούτε κι εγώ δεν ξέρω πως τα κατάφερα και δεν μας έχουν φάει οι κατσαρίδες) αλλά επίσης με τρομάζει η ιδέα του τί θα γίνει αν πάω να δουλέψω.

Επίσης, δεν ξέρω αν φταίει αυτό, αλλά και στον πρώτο ύπνο που κάνει το βράδυ μόνη της στην κούνια (από τις 9 περίπου) που είναι και ο μόνος χρόνος που έχω να κάνω οτιδήποτε, όλο και τον μειώνει. Δηλαδή αντί να αρχίσει να κοιμάται όσο μεγαλώνει, τόσο λιγότερο είναι το διάστημα. Ξυπνάει περίπου στη 1, 1/2 ώρα. ΧΕΛΠ!!!! Πού θα πάει όλο αυτό??? Εννοείται ότι δεν ξυπνάει από πείνα. Και κατά τη διάρκεια της νύχτας επίσης χάος, διότι βασικά ξυπνάει όποτε της έρθει απλά για να πιπιλίσει. Και δεν τίθεται να μην της δώσω να πιπιλίσει διότι έτσι θα ξυπνήσει για καλά και δεν έχω κουράγιο...

Ξέρω τα εκανα λίγο σ....α. Τώρα τί κάνουμε??? Καμία μαμά με ανάλογη εμπειρία?

Διαφημίσεις

Καλά Mairoulitsa λες και διαβάζω για την μπέμπα μου.Ακριβως το ίδιο θεμα εχουμε και μεις με την δικιά μας,είναι τωρα 50 ημερων.Εκτος βεβαια και απο την πιπιλα εμεις εχουμε και θεμα με την διάρκεια του γευματος της.Μπορει να μας παρει και μια ωρα να πιει το γάλα ισως και παραπανω,γιατι το πίνει σε δοσεις.Οποτε φαντασου ταλαιπωρια....

ποσο δηλαδη σου τρωει???...εμεις δεν εχουμε κατι στανταρ...ποτε 140μλ ποτε 110...ποτε 90 και ποτε 120...κυριος το βραδυ μετα το 4-5ωρο τρωει 150.τωρα εδω και κανα δυο-τρεις μερες ενα-δυο γευματα κανει σαν την δικια σου...τρωει 50 και ετα δεν θελει αλλο.ομως..εχω προσπαθησει να της δωσω αφου ρευτει,το τρωει πχ ακομα 50-60 και μετα....απο κανα 2ωρο μου βγαζει γουλια...λες να μην το θελει και να το τρωει απο λαιμαργια??λες να την πιεζω??αλλα εχει να φαει γευμα 50-60 απο 10 ημερων....:?:

Να μαστε και μεις στο θέμα με τον ύπνο. Βασικά, για να είμαι ειλικρινής το μόνο θέμα που είχαμε από τον 2ο μήνα και μετά ήταν ο ύπνος. Μεγάλο θέμα όμως.

Λοιπόν τώρα η πανέμορφή μου είναι 7 μηνών και γίνεται το εξής (και ναι το ξέρω έχω βάλει το χεράκι μου σε όλο αυτό): Τον πρωινό ύπνο τον κάνει μόνο πάνω μου (μαξιμουμ 1, 1/2 ώρα) αλλά αν την αφήσω στην κούνια της το πολύ 20λεπτο και βέβαια δεν συμφέρει γιατί μετά ξυπνάει κουρασμένη και δεν είναι καλό. Τον μεσημεριανό ύπνο τον κάνει με εμένα δίπλα (θηλαζω αποκλειστικά και εως τώρα τρώει ένα γεύμα, οπότε το βασικό της φαί είναι ακόμα το γάλα μου). Αυτός ο ύπνος κρατάει από 1 - 1/12 (σπανιότερα 2 ώρες). Κάποιες φορές έχω δοκιμάσει να σηκωθώ να φύγω ενώ κοιμάται αλλά σπάνια έχει πιάσει. Έλεγα θα το κόψω σιγά σιγά όσο θα μεγαλώνει, αλλά αδυνατώ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή και το βράδυ κάνουμε co-sleeping (γύρω στην ώρα που κάνει το πρώτο ξύπνημά της, πέφτω κι εγώ και την παίρνω δίπλα μου), κι επειδή τώρα πλέον έχει αρχίσει να καταλαβαίνει καλύτερα τα πράγματα, νομίζω πως έχει πλέον ταυτίσει απόλυτα το πιπίλισμα με τον ύπνο. Βασικά για να το θέσω καλύτερα, έχω γίνει η ζωντανή της πιπίλα. Το δάχτυλο της δεν το χρησιμοποιεί ακόμα να φανταστείτε και νομίζω πως εγώ φταίω γι αυτό γιατί την έμαθα να σπεύδω με το στήθος μου κ.λ.π.... Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχω ΚΑΘΟΛΟΥ χρόνο μέσα στη μέρα να κάνω τίποτα (ούτε κι εγώ δεν ξέρω πως τα κατάφερα και δεν μας έχουν φάει οι κατσαρίδες) αλλά επίσης με τρομάζει η ιδέα του τί θα γίνει αν πάω να δουλέψω.

Επίσης, δεν ξέρω αν φταίει αυτό, αλλά και στον πρώτο ύπνο που κάνει το βράδυ μόνη της στην κούνια (από τις 9 περίπου) που είναι και ο μόνος χρόνος που έχω να κάνω οτιδήποτε, όλο και τον μειώνει. Δηλαδή αντί να αρχίσει να κοιμάται όσο μεγαλώνει, τόσο λιγότερο είναι το διάστημα. Ξυπνάει περίπου στη 1, 1/2 ώρα. ΧΕΛΠ!!!! Πού θα πάει όλο αυτό??? Εννοείται ότι δεν ξυπνάει από πείνα. Και κατά τη διάρκεια της νύχτας επίσης χάος, διότι βασικά ξυπνάει όποτε της έρθει απλά για να πιπιλίσει. Και δεν τίθεται να μην της δώσω να πιπιλίσει διότι έτσι θα ξυπνήσει για καλά και δεν έχω κουράγιο...

αγαπη μου και εγω θηλαζα αποκλειστηκα 7 μηνες και ειχα τα ιδια προβληματα αλλα τα καταφερα κ ελυσα το θεμα του υπνου με την βοηθεια της παιδιατρου μου μου συστησε το "κοιμησου παιδι μου" εκδοσεις πατακη !Το δικο μου στην δευτερη μερα εφαρμογης των συμβουλων του βιβλιου μπηκε σε προγραμμα και απο τοτε κοιμαται 12 ωρες σε την νυχτα κ 2 ωρες το μεσημερι!

Δεν φταιει ο θηλασμος απλα ειναι θεμα παιδιου ξερω παιδια που θηλαζουν και κοιμουνται ολη μερα κια ξερω και εμενα που μεχρι πριν 2 εβδομαδες κοιμοταν 15 λεπτα και ηταν λες και ειχε κοιμηθει 15 ωρες το βραδυ ξυπναγε καθε 1,5 ωρα!Να σου ζησει η μπεμπα σου!

Σ' ευχαριστώ! Και συ να χαίρεσαι το μωράκι σου! Το ξέρω ότι δεν είναι θέμα θηλασμού - τουλάχιστον όχι μόνο . Το κοιμήσου παιδί μου, δυστυχώς δεν μου ταιριάζει καθόλου, το έχω διαβάσει εδώ και μήνες.

Αποκλείεται να είσασταν τέτοια περίπτωση πάντως και να άλλαξε ριζικά στη 2η μέρα -πώς έγινε? Δεν πλάνταξε στο κλάμα??? Γενικώς,για εμένα ό,τι προυποθέτει κλάμα και δυσαρέσκεια και ριζική και βίαιη αλλαγή στις συνήθειες της, είναι no no. Απλά ελπίζω σε μία πιο μέση λύση. Καμία άλλη μανούλα κάτι πιο ενδιάμεσο?? Βασικά, θα ήθελα το μεσημέρι τουλάχιστον να κοιμόταν μόνη της. Τόσο δύσκολο είναι ρε παιδιά?

αχχχ lovely people και aspa δε μπορώ να κάνω αυτό της νταντάς... καταρχάς της διαβάζω και παραμυθάκι. Αυτό που κάνεις πότε πότε καλό είναι που φεύγεις. Άλλοι αφήνουν ανοιχτή την πόρτα να ακούγονται μέχρι να κοιμηθεί το μωρό. Δε ξέρω μπορεί να είναι στο παιδί. Ξέρω άλλα μικρότερα παιδιά που κοιμούνται μόνα τους κατευθείαν. Μάλλον έχουν μάθει από μηνών έτσι. Τωρα τι κάνουμε;;;;;;

Το κοιμήσου παιδί μου, δυστυχώς δεν μου ταιριάζει καθόλου, το έχω διαβάσει εδώ και μήνες.

Γενικώς,για εμένα ό,τι προυποθέτει κλάμα και δυσαρέσκεια και ριζική και βίαιη αλλαγή στις συνήθειες της, είναι no no. Απλά ελπίζω σε μία πιο μέση λύση. Καμία άλλη μανούλα κάτι πιο ενδιάμεσο?? Βασικά, θα ήθελα το μεσημέρι τουλάχιστον να κοιμόταν μόνη της. Τόσο δύσκολο είναι ρε παιδιά?

Marirena, να υποθέσω το "the no cry sleep solution" το έχεις τσεκάρει; Αν όχι, ρίξ' του μια ματιά. Πιθανόν να σε ενδιαφέρει ;). Εγώ το είχα κατεβάσει από ένα link που είχε δώσει μια κοπέλα εδώ στο forum αλλά με μια γρήγορη ματιά που έριξα τώρα δεν το βρίσκω. Αν θες, κάνε κι εσύ μια αναζήτηση κι αν δεν το βρεις και το θέλεις στο στέλνω (αρχείο σε μορφή pdf).

Διαφημίσεις

Σ' ευχαριστώ! Και συ να χαίρεσαι το μωράκι σου! Το ξέρω ότι δεν είναι θέμα θηλασμού - τουλάχιστον όχι μόνο . Το κοιμήσου παιδί μου, δυστυχώς δεν μου ταιριάζει καθόλου, το έχω διαβάσει εδώ και μήνες.

Αποκλείεται να είσασταν τέτοια περίπτωση πάντως και να άλλαξε ριζικά στη 2η μέρα -πώς έγινε? Δεν πλάνταξε στο κλάμα??? Γενικώς,για εμένα ό,τι προυποθέτει κλάμα και δυσαρέσκεια και ριζική και βίαιη αλλαγή στις συνήθειες της, είναι no no. Απλά ελπίζω σε μία πιο μέση λύση. Καμία άλλη μανούλα κάτι πιο ενδιάμεσο?? Βασικά, θα ήθελα το μεσημέρι τουλάχιστον να κοιμόταν μόνη της. Τόσο δύσκολο είναι ρε παιδιά?

Κουκλα ειλικρινα την πρωτη μερα εκλαψε για 5 λεπτα εκ των οποιων τον επισκεφθηκαμε στο 1 λεπτο και στο 3ο λεπτο και στο 5ο λεπτο και μετα κοιμηθηκε και την 2η μερα εκλαψε 3 λεπτα κ τον επισκεφθηκα και με το πουτ βγηκα κοιμηθηκε!απο τοτε και μετα μολις τον κανω μπανιο τον ταισω τον παιξω και τον βαλω για υπνο με το που βγω απο το δωματιο και κλεισω την πορτα κοιμαται ξερος ως το πρωι!για να καταλαβεις προχτες ειπα να τον παρω μαζι μου γιατι ηταν νυχτερινος ο συζηγος και το χαζο εκλαιγε και δεν ηθελε το κρεβατι μας αλλα την κουνια μολις τον εβαλα στην κουνια τσουπ!

Κουκλα ειλικρινα την πρωτη μερα εκλαψε για 5 λεπτα εκ των οποιων τον επισκεφθηκαμε στο 1 λεπτο και στο 3ο λεπτο και στο 5ο λεπτο και μετα κοιμηθηκε και την 2η μερα εκλαψε 3 λεπτα κ τον επισκεφθηκα και με το πουτ βγηκα κοιμηθηκε!απο τοτε και μετα μολις τον κανω μπανιο τον ταισω τον παιξω και τον βαλω για υπνο με το που βγω απο το δωματιο και κλεισω την πορτα κοιμαται ξερος ως το πρωι!για να καταλαβεις προχτες ειπα να τον παρω μαζι μου γιατι ηταν νυχτερινος ο συζηγος και το χαζο εκλαιγε και δεν ηθελε το κρεβατι μας αλλα την κουνια μολις τον εβαλα στην κουνια τσουπ!

Τότε σίγουρα δεν ήσασταν σαν εμάς! Εμένα θα τα κάνει αυτά , ίσως να πάει γυμννάσιο...

Το no cry sleep το έχω κι εγώ, η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω πολύ κοιτάξει. Γενικώς έχω απελπιστεί λίγο με τα βιβλία για τον ύπνο. Έχω διαβάσει τρία και όλα σε ένα βαθμό συμπεριλαμβάνουν επώδυνες για το παιδί και το γονιό μεθόδους με κλάμα κ.λ.π... γι αυτό και παραιτήθηκα από τα βιβλία... Ίσως το κοιτάξω.

Αλλά είναι και τεράστιο ρε παιδιά...

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι, αν πιπιλάει το δαχτυλάκι της, δεν θα σε θέλει και μαζί της; Ξυπνάει μόλις τη βγάλεις απ' το στήθος ή όταν έχει ήδη φύγει από το στήθος αλλά την απομακρύνεις από σένα (π.χ. την αφήνεις στην κούνια, φεύγεις από δίπλα της από το κρεββάτι);

Το no cry sleep το έχω κι εγώ, η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω πολύ κοιτάξει. Γενικώς έχω απελπιστεί λίγο με τα βιβλία για τον ύπνο. Έχω διαβάσει τρία και όλα σε ένα βαθμό συμπεριλαμβάνουν επώδυνες για το παιδί και το γονιό μεθόδους με κλάμα κ.λ.π... γι αυτό και παραιτήθηκα από τα βιβλία... Ίσως το κοιτάξω.

Αλλά είναι και τεράστιο ρε παιδιά...

Το συγκεκριμένο βιβλίο προτείνει ουσιαστικά να εισάγεις εσύ αλλαγές και να αφήνεις στο παιδί το χρόνο και το χώρο να της επεξεργαστεί, ακολουθώντας το σ' αυτή τη διαδικασία με ό,τι σημαίνει αυτό (πισωγυρίσματα κτλ). Δεν προϋποθέτει κλάμα αλλά απαιτεί υπομονή, ευελιξία και εγρήγορση από μέρους του γονιού και υπ' αυτή την έννοια είναι λίγο "μανίκι". Οπότε παίζει και να σε βοηθάει απλά να το φιλοσοφήσεις: ρε μπας και να περιμένω απλά το γυμνάσιο :lol:;

Όσο για το τεράστιο, όντως είναι αλλά είναι πολύ ευκολοδιάβαστο.

Πιπιλαει όσο εκείνη χρειάζεται για να ξανακοιμηθεί. Σε αυτή τη διαδικασία αν τραβήξω το στήθος ενώ δεν την έχει πάρει για καλά ο ύπνος ξυπνάει - δεν ξυπνάει δηλαδή, αλλά αν δεν της δώσω το στήθος να πιπιλίσει κι άλλο θα ξυπνήσει, και φυσικά δεν το κάνω αυτό. Επίσης, αν την έχει πάρει ο ύπνος και φύγω από δίπλα της (ως προς τον μεσημεριανό ύπνο δηλαδή) θα κοιμηθεί πολύ λίγο. Π.χ τέταρτο αντί για ώρα κ.λ.π, και αυτό όπως γράφω και πιο πάνω έχει ως αποτέλεσμα να μην ξεκουράζεται.

Επίσης, τώρα τελευταία, βλέπω ότι έχει ανάγκη από πιπίλισμα και μεσα στη διάρκεια της μέρας πολύ συχνά, ( και όχι λόγω πείνας). Προσπαθεί δηλαδή όταν την έχω αγκαλιά να πιπιλίσει ό,τι βρει, τα μαλλιά μου, τη μύτη μου, τα χείλη μου έπιασε μία φορά (πολύ γλυκό ομολογουμένως) κι αυτό τ ης προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Ενώ αν είχαμε το δαχτυλάκι εκείνη την ώρα θα ταν όλα λίγο καλύτερα πιστεύω. Δεν είναι μόνο το θέμα του ύπνου δηλαδή ο λόγος για τον οποίο θα ήθελα να βρει το δάχτυλο της.

Σχετικά με το θέμα της δουλειάς δεν έχεις λόγω να αγχώνεσαι. Όταν δεν θα είσαι εκεί το μωρό σου θα κοιμηθεί με άλλον τρόπο και ενδεχομένως να κοιμηθεί και συνεχόμενα.

Για το δάχτυλο που αναφέρεις δεν είμαι σίγουρη πως είναι καλή ιδέα. Εαν το έκανε από μόνη της οκ αλλά πως θα προσπαθήσεις να της το μάθεις εσύ? Εξάλλου εαν ήθελε το δάχτυλο της θα το έβαζε και μόνη της, μαμά θέλει...

Δεν έχω να σου δώσω καμιά συμβουλή, μπορώ να σου πω μόνο τι κάνω εγώ. Χαλάρωσα και το απολαμβάνω. Στα πολύ δύσκολα, αν ας πούμε ξυπνά κάθε τέταρτο την κάνω πάσα στον μπαμπάς της και παίζει κούνι-κούνι στο καρότσι.

Αυτά από μια μαμά που το συνεχόμενο τρίωρο έχει να το δει από τον τρίτο μήνα.

Τώρα που το σκέφτομαι που φαίνεται πως κάθε μηνα που περνά κόβει και μια ώρα ύπνου...:roll:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

VICKY81 έτσι έχω αρχίσει και το σκέφτομαι κι εγώ. Και όντως έχεις δίκιο, όταν θα λείπω θα βρει άλλους τρόπους προφανώς και μπορεί να μας κάνει και καλό... άντε βοήθειά μας...

• 1 month later...

Εχω ενα μωράκι 14 μηνων, απο την αρχη δεν ήταν πολυ του υπνου! Πιστευα ομως οτι αυτο με τον καιρο θα διορθωθει και ειδικα αφου σταματησα τον θηλασμο (6 μην). Ξυπναει 2-3 φορες μες τη νυχτα και στριφογυρναει μεσ τη κουνια, μετα απο λιγο κλαμα και θελει αγκαλια ή καροτσι για να κοιμηθει! Μεχρι τώρα το παλευα, ομως τώρα ειμαι 6μηνων εγκυος και δεν μπορω να τον σηκωνω, κουραζομαι και εχω αναγκη απο υπνο! Δεν πειναει γιατι ποτε δεν τον ταιζα με μπιμπερο νυχτα! Το μεσημερι κοιμαται 2 ωρες αλλα δεν γινεται να το κοψω, ειναι πολυ μικρος, αφου τον παιρνει ο υπνος μονος του στο καρεκλακι μετα το φαγητο! Τι να κανω? Εχετε καμια προταση?

Εχω ενα μωράκι 14 μηνων, απο την αρχη δεν ήταν πολυ του υπνου! Πιστευα ομως οτι αυτο με τον καιρο θα διορθωθει και ειδικα αφου σταματησα τον θηλασμο (6 μην). Ξυπναει 2-3 φορες μες τη νυχτα και στριφογυρναει μεσ τη κουνια, μετα απο λιγο κλαμα και θελει αγκαλια ή καροτσι για να κοιμηθει! Μεχρι τώρα το παλευα, ομως τώρα ειμαι 6μηνων εγκυος και δεν μπορω να τον σηκωνω, κουραζομαι και εχω αναγκη απο υπνο! Δεν πειναει γιατι ποτε δεν τον ταιζα με μπιμπερο νυχτα! Το μεσημερι κοιμαται 2 ωρες αλλα δεν γινεται να το κοψω, ειναι πολυ μικρος, αφου τον παιρνει ο υπνος μονος του στο καρεκλακι μετα το φαγητο! Τι να κανω? Εχετε καμια προταση?

Εμένα η μικρούλα μου είναι πιο μικρή (10 μισό μηνών) και δεν ήταν από την αρχή πολύ του ύπνου, σαν το μωράκι σου. Να φανταστείς, νεογέννητο, κοιμόταν 7 ώρες το 24ωρο, αντί για 18-20 που λένε τα βιβλία και οι παιδίατροι... (20 λεπτά τη μια φορά, 1,5 ώρα την άλλη, 1 ώρα την παράλη, 30 λεπτά την παραπαράλη...κι έτσι μαζεύονταν 7 ώρες).

Δεν παίρνω και όρκο, αλλά η περίπτωσή σου μου φέρνει στο μυαλό άγχος αποχωρισμού. Μήπως σου τα ξεκίνησε όλα αυτά σε κάποια αναπτυξιακή φάση? Για παράδειγμα around μπουσούλημα, around περπάτημα, around ομιλία/λεξούλες? Θέλω να πω, συναισθηματικής φύσης μου ακούγεται το ξύπνημά του. Σε καταλαβαίνω, και 'γω είμαι στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης (για τη δεύτερη κορούλα μου!). Όταν το συζήτησα με τον παιδίατρό μου, μέσες άκρες μου είπε "υπομονή" και "αγκαλιά, στοργή, φροντίδα, μέχρι να ξεπεράσει αυτή τη φάση, που σε έχει ανάγκη καθώς ανακαλύπτει νέες δυνατότητές της και τρομάζει, και η οποία μπορεί να κρατήσει αρκετούς ακόμα μήνες, ίσως έως τους 12". Αλλά εγώ κάπου διάβασα ότι μπορεί να κρατήσει έως και τους 18 και μετά να επανεμφανιστεί γύρω στα 2,5-3 έτη. :shock: Δεν νομίζω να σε βοήθησα και πολύ, αλλά για ψαξε το λίγο έτσι. Καλό κουράγιο! :roll::-D

Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...