Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

καλημερα σας και εγω ειμαι καινουργια αλλα και απελπισμενη.εχω 2 παιδια τον Σταυρο 3,5 χρ. και τον Μανθο 1,5χρ.με τον μεγαλο δεν ειχα και δεν εχω προβλημα υπνου.ο μικρος....μας εχει κανει και τρεχουμε:(.ολο την ημερα απο της 9πμ που θα ξυπνηση μεχρι και το βραδυ 10μμ θα κοιμηθει συνολικα 1 ωρα γιατι δεν εχει υπνο!?το προβλημα ειναι το βραδυ με λαθος δικο μας για να μην ενοχλητε και ο μεγαλος ξεκινησαμε το κουνημα με αποτελεσμα μονο ετσι να κοιματε.οταν καταλαβει οτι τον περνουμε για το κρεβατι,πανικος,κλαματα με δυνατη φωνη.οταν μπορεσουμε και τον κοιμησουμε και τον βαλουμε στο κρεβατι και το καταλαβει σηκωνετε κλαιει και χαλαει τον κοσμο,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.αν πουμε να τον ξαναξαπλωσουμε για να κοιμηθει εκει ξανασηκωνετε και τρανταζονται τα παντα.με φοβο να μην ξυπνησει και ο αλλος τον περνουμε στο σαλονι και παλι κουνημα.αυτο γινετε ολο το βραδυ απο της 10 μμ μεχρι της 6μμ που αποφασιζει να κοιμηθει. ο συνολικος του υπνος αυτες τις ωρες το βραδυ?2 ωρες περιπου.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό το σύστημα το ακολούθησε και ο δικός μου και μετά από κάποια βράδια δεν τον σήκωνα από το κρεβατάκι του, παρά του χάϊδευα το κεφάλι, του έλεγα ότι είμαι εκεί και νάνι νάνι τώρα, του σιγοτραγουδούσα και γενικώς επειδή εμείς λόγω κολικών καθιερώσαμε τα τραγουδάκια σε cd τα οποία παίζουν όλο το βράδυ χαμηλόφωνα καμιά φορά όταν είναι ιδιαίτερα ανήσυχος, του έβαζα τα τραγουδάκια και τον κοιτούσα. Αυτός γύριζε τόσο πολύ στο κρεβάτι όταν δεν ήθελε να κοιμηθεί και αααα και οοοο αλλά ευτυχώς χωρίς να κλαίει, και νά σου δεξιά και να σου αριστερά και τα πόδια ψηλά στα κάγκελά κλπ και στο τέλος κοιμόταν. Καμιά φορά σύκωνα το κουβερτάκι για να μην τον ενοχλεί στα στριφογυρίσματα και απλά τον παρακολουθούσα χωρίς να του λέω ότι είμαι εκεί....πλεόν ξυπνάει μόνο όταν ψάχνει την πιπίλα του και χαζογκρινιάζει αλλά κοιμάται μόνος του, δεν τον συκώνω παρα μόνο όταν καταλαβαίνω ότι πονάει από κανά δοντάκι. Ένα μήνα σας περνάμε sevoula εμείς γεννηθήκαμε τον σεπτέμβριο.

καλά η δική μου ήταν στρωμένη από τον 2ο μήνα. εννοείτε πως δεν την σήκωνα με το πρώτο. της έβαζα το χέρι μου στο στήθος της, την χάιδευα στο μετωπάκι πλάγια, της κρατούσα το χεράκι χαιδεύοντάς το και κοιμόταν, αφού έβαζε το χεράκι της στη μυτούλα-ματάκι-μαγουλάκι (σημάδι ύπνου).

αυτό με τα πόδια ψηλά το έχουμε κι εμείς. τσίρκο! τα βάζει ανάμεσα στα κάγκελα λες και τα κλειδώνει εκεί και στριφογυρίζει το κεφαλάκι μέχρι να βρει τη θέση που την βολεύει.μαϊμουδάκι γλυκό!:lol:

την έχω στο λίκνο δίπλα μου και κοιμάται πλέον όπως πριν. δεν της βάζω την κουβερτούλα την ισπανική που είχα πριν γιατί ήταν πολύ ζεστή, αλλά μια πλεχτή. δεν την σκεπάζω από την αρχή, αφού είναι μάταιος κόπος με τόσες σβούρες. όταν πέφτω κι εγώ για ύπνο τότε την σκεπάζω. και κατά τη διάρκεια του ύπνου πάλι σηκώνει τα πόδια ψηλά, μια δεξιά μια αριστερά, οπότε η κουβέρτα της πάει κάτω από τα πόδια της.

για το δωμάτιό της θα δοκιμάσω μετά από καιρό. δεν υπάρχει βιασύνη.

είδα και κάτι στα ούλα της, σαν τρυπούλα, αλλά δεν άσπρισαν. σήμερα θα πάμε παιδίατρο και θα μας πει. ελπίζω να μην αυτοτραυματίστηκε με κάτι που δάγκωσε.ανυπομονώ για την εξέταση.

έχετε δοντάκι;

η δική μου δεν θέλει τα νανουρίσματα σε cd, ούτε καν τη μελωδία του συστήματος ενδοεπικοινωνίας avent. προτιμάει τη μαμά, τον μπαμπά, τη μαμά μου live. έτσι τραγουδάει και κουνιέται κι εκείνη. :-D

καλημερα σας και εγω ειμαι καινουργια αλλα και απελπισμενη.εχω 2 παιδια τον Σταυρο 3,5 χρ. και τον Μανθο 1,5χρ.με τον μεγαλο δεν ειχα και δεν εχω προβλημα υπνου.ο μικρος....μας εχει κανει και τρεχουμε:(.ολο την ημερα απο της 9πμ που θα ξυπνηση μεχρι και το βραδυ 10μμ θα κοιμηθει συνολικα 1 ωρα γιατι δεν εχει υπνο!?το προβλημα ειναι το βραδυ με λαθος δικο μας για να μην ενοχλητε και ο μεγαλος ξεκινησαμε το κουνημα με αποτελεσμα μονο ετσι να κοιματε.οταν καταλαβει οτι τον περνουμε για το κρεβατι,πανικος,κλαματα με δυνατη φωνη.οταν μπορεσουμε και τον κοιμησουμε και τον βαλουμε στο κρεβατι και το καταλαβει σηκωνετε κλαιει και χαλαει τον κοσμο,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.αν πουμε να τον ξαναξαπλωσουμε για να κοιμηθει εκει ξανασηκωνετε και τρανταζονται τα παντα.με φοβο να μην ξυπνησει και ο αλλος τον περνουμε στο σαλονι και παλι κουνημα.αυτο γινετε ολο το βραδυ απο της 10 μμ μεχρι της 6μμ που αποφασιζει να κοιμηθει. ο συνολικος του υπνος αυτες τις ωρες το βραδυ?2 ωρες περιπου.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

εγώ θα πρόσεχα πολύ τη ρουτίνα ύπνου (χαμηλός φωτισμός, ησυχία, χαμηλόφωνες συνομιλίες, κλειστά παντζούρια, γάλα στο δωμάτιο που θα κοιμηθεί, να το σταυρώνεις και να το φιλάς πριν το βάλεις στο κρεβάτι του λέγοντάς του ότι είναι ώρα για ύπνο).

πότε τον κάνεις μπάνιο τον Μανθούλη; πότε τρώει για βράδυ και τί; το απόγευμα απασχολείται με κάποια δραστηριότητα που μπορεί να τον κουράσει και να του φέρει ύπνο; σας έχει χορτάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας;

να μην το μετακινείς το παιδί από το κρεβάτι του. είναι λάθος. πρέπει να καταλάβει ότι το δωμάτιό του είναι ο χώρος που θα κοιμάται. με το να τον πας στο σαλόνι, είναι σαν να του λες να μην κοιμηθεί, του αλλάζεις τα δεδομένα. μείνε μαζί του στο δωμάτιό του, χάιδεψέ τον, δώσε λίγα λεπτά στην προσπάθειά σου, κράτα του το χέρι, κάνε πως κλείνεις τα μάτια, για να κάνει το ίδιο. αν δεις πως συνεχίζει να κλαίει, πάρτον σφιχτά αγκαλιά, να νιώσει ασφάλεια, μήπως του φταίει αυτό.

αν δεν κοιμάται ούτε έτσι, μείνε δίπλα του, βάλε την παλάμη σου στο στήθος του και νανούρισέ τον ψιθυριστά. μπορεί να του αρέσει μπορεί όχι. θα το κρίνεις εσύ.

το μασαζάκι μετά το μπάνιο βοηθάει να χαλαρώσει. βέβαια η δική μου ξεσηκωνόταν με το βραδινό μπάνιο, γι' αυτό της το κάνω πάντα απόγευμα.

μήπως βλέπει πολύ τηλεόραση το απόγευμα. καλό είναι να την αποφεύγεις, αλλά σε κάθε περίπτωση, περιόρισέ την τις απογευματινές ώρες κοντά στον ύπνο.

αν δεν βρεις τίποτα άλλο να το βοηθήσεις, πάρτο κοντά σου στο κρεβάτι σου, μέχρι να νιώσει εκείνο έτοιμο να πάει στο δικό του κρεβάτι.

Το κάθε παιδάκι τελικά θέλει τον τρόπο του δεν υπάρχει συγκεκριμένη τακτική απλά ακολουθείς το ένστικτο σου και ελπίζεις ότι είναι το σωστό...κάθε φορά προσεύχομαι να κάνω το σωστό....!άλλα παιδάκια είναι πιο απαιτητικά κι άλλα πιο ήσυχα, τι να κάνεις?πάντως ένα πρόγραμμα που λίγο-πολύ είναι ίδιο (ώρες ύπνου-μπανάκι-φαί κλπ) νομίζω βοηθά το παιδί να αντιληφθεί την ''ρουτίνα'' και να μπει σε μια ροή όπως και η αίσθηση της διαφοράς μέρα-νύχτας, συμφωνώ με την sevoula.από δοντάκια εμείς έχουμε δύο κάτω και πολλά-πολλά σαλάκια σχεδόν από τον 4ο μήνα και μεγάλη φαγούρα δαγκώνουμε ότι βρεθεί στο διάβα μας....

Διαφημίσεις

Μπράβο σας!!!άντε μακάρι να ηρεμήσει λιγουλάκι τώρα...πάντως ο ύπνος τους χαλάει και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με την φαγούρα των ούλων και τα νέα δοντάκια....πώς να ησυχάσουν τα καημένα?καμιά φορά όταν το ξεχνάμε αυτό να θυμόμαστε τι παθαίνουμε εμείς όταν έχουμε πονόδοντο ή κάναμε σφράγισμα ή εξαγωγή!!!ήθελα να προτείνω για όσες δεν είναι και πολύ της τακτικής ''άσε το παιδί να κλαίει ωσότου κοιμηθεί'' (ουσιαστικά απ΄την κούραση και την απελπισία που κανείς δεν ανταποκρίνεται στο κλάμα του προσθέτω εγώ) το βιβλίο ''the no cry sleep solution'' που είναι κάπως αμερικάνικο στην λογική του αλλά κάποια στοιχεία που αποκόμισα εγώ με βοήθησαν να βάλω το παιδί σε μια ρουτίνα ύπνου και πλέον να είμαι υπερήφανη ότι κοιμάται μόνος του και χωρίς κλάμματα.:wink:

Εφόσον ο μεγάλος σας είναι εύκολος στον ύπνο, γιατί δεν τον βάζετε -μέχρι να στρώσετε το μικρό- να κοιμάται είτε όλο το βράδυ είτε για αρχή σε κάποιον άλλο χώρο και να κάνετε ό,τι χρειαστεί με το μικρό μέσα στο παιδικό υπνοδωμάτιο;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

καλησπερα πηγα και πηρα το βιβλιο απο εκδοσεις πατακη το κοιμησου παιδι μου εφαρμοσα την τακτικη σημερα απο της 10μμ και μου κοιμηθηκε σε 30 λεπτα τωρα ειναι 3.17μμ και τωρα ξανα ξυπνησε.για μας ηταν μεγαλο βημα αυτες τις ωρες που κοιμηθηκε μονος του χωρις κουνημα στο κρεβατι του.λεει να εφαρμοσουμε την μεθοδο για 7 μερες.δεν εχουμε να χασουμε και κατι.ευχαριστω ολες σας για τις συμβουλες.

ήθελα να προτείνω για όσες δεν είναι και πολύ της τακτικής ''άσε το παιδί να κλαίει ωσότου κοιμηθεί'' (ουσιαστικά απ΄την κούραση και την απελπισία που κανείς δεν ανταποκρίνεται στο κλάμα του προσθέτω εγώ) το βιβλίο ''the no cry sleep solution'' που είναι κάπως αμερικάνικο στην λογική του αλλά κάποια στοιχεία που αποκόμισα εγώ με βοήθησαν να βάλω το παιδί σε μια ρουτίνα ύπνου και πλέον να είμαι υπερήφανη ότι κοιμάται μόνος του και χωρίς κλάμματα.:wink:

Κι εγώ το προτείνω! Μας βοήθησε αρκετά, και είναι πολύ ήπιο, άσε που βασίζεται στην κοινή λογική ότι ένα μωρό δεν το αφήνουμε να κλαίει αβοήθητο. Πριν καιρό μας χάρισαν το "Κοιμήσου παιδί μου" και δεν υπήρχε περίπτωση να το εφαρμόσω, έφριξα!

GJMap2.png

Χαρίζω σε όποιον/α μου στείλει πρώτη/ος pm την περίφημη μέθοδο "Κοιμήσου, παιδί μου" των Εδουάρδ Εστιβίλ και Σύλβια δε Μπαχάρ, που έχει ξεσηκώσει τόσες συζητήσεις στο φόρουμ του parents:). Το προσφέρω σε όποιον θέλει να το διαβάσει*.

*Δεν συμφωνώ με τη μέθοδο αλλά μπορεί κάποιος άλλος με παρόμοιους προβληματισμούς για τον ύπνο να το εκτιμήσει καλύτερα ή απλά να ενδιαφέρεται να του ρίξει μια ματιά, γι΄αυτό βάζω εδώ την αγγελία και όχι στα "Χαρίζονται".

GJMap2.png

Διαφημίσεις

καλησπερα πηγα και πηρα το βιβλιο απο εκδοσεις πατακη το κοιμησου παιδι μου εφαρμοσα την τακτικη σημερα απο της 10μμ και μου κοιμηθηκε σε 30 λεπτα τωρα ειναι 3.17μμ και τωρα ξανα ξυπνησε.για μας ηταν μεγαλο βημα αυτες τις ωρες που κοιμηθηκε μονος του χωρις κουνημα στο κρεβατι του.λεει να εφαρμοσουμε την μεθοδο για 7 μερες.δεν εχουμε να χασουμε και κατι.ευχαριστω ολες σας για τις συμβουλες.

κι εγώ το διάβασα. πολλά από αυτάπου λέει είναι χρήσιμα και τα εφάρμοσα. όμως διαφωνώ με το να αφήσω το μωρό να κλαίει μόνο του. εγώ πού να το χτυπήσω το κεφάλι μου όταν κλαίει κι εγώ είμαι αλλού;

βέβαια εσύ κρίνεις για το δικό σου παιδάκι.

αλλά μια πρόταση είναι να κοιμήζεις τον Μανθούλη νωρίτερα, ώστε όταν έρθει η ώρα του μεγάλου να κοιμούνται και οι δύο ήσυχα.

έχω μόνο ένα κοριτσάκι 7 μηνών παρά μία μέρα. δεν έχω πείρα με δύο ή περισσότερα μωρά.

μακάρι να συγχρονιστείτε και να απολαμβάνετε τον ύπνο, γιατί είναι βασικός για την υγεία όλων, κυρίως των παιδιών μας.

καλημερα σας χθες εφαρμοσα την τακτικη του βιβλιου 'κοιμησου παιδι μου' και ΠΕΤΥΧΕ.Οταν ξυπνησε ο μικρος μου κατα της 2.30μμ κοιμηθηκε παλι στης 3.45 και κοιμηθηκε ολο το βραδυ ξυπνησε το πρωι μια και κατα της 11.00μμ.Για μας ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ και ειμαστε πιο ξεκουραστει και μπορουμε τωρα να τα βγαλουμε περα με ολη την ημερα.Τελικα αξιζει τον κοπο να κανουμε και κατι ακομα που ισως θα πετυχενε η οχι.Οταν τα δοκιμαζεις ολα δεν εχεις αλλες λυσεις παρα να ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ.

καλημερα ειμαι καινουρια και αμαθη, εχω ενα αγορακι 20 μηνων το οποιο ναι μεν κοιμαται αλλα το προβλημα ειναι το πως .....το μεσημερι δεν εχουμε σταθερη ωρα υπνου λογω της δουλειας μου που ειναι απογευματινη, το βραδυ για να κοιμηθει πρεπει να μπω και εγω μεσα στη κουνια και αυτο αν νυσταζει πολυ, αλλιως κλαιει συνεχεια, εχω δοκιμασει να τον αφησω μονο του τιποτα,τραγουδακια τιποτα,το προβλημα ειναι οτι με τα δυο λεπτα που κλαιει μου κανει εμετο. δε ξερω τι να κανω.πολλες φορες κοιμαται στο καναπε που καθομαστε και βλεπουμε τηλεοραση.τι να κανω καμια ιδεα?

καλησπερα evrid και εμεις πηραμε το βιβλιο κοιμησου παιδι μου απο εκδοσεις πατακη και εχουμε βρει την υγεια μας. εχω 2 παιδια και ο μικρος 1.5 χρονων κανει τα ιδια. οταν εκανε εμετο τα αλλαζα ολα,λιγο νερο και ξανα μεσα.μην το λυπασε γιατι ξερει οτι σε κανει οτι θελει.μην μασας.αν θες παρε το βιβλιο και με λιγη αναισθησια ολα θα φτιαξουν.εμπας περιπτωσει εμεις λεμε τι θα γινει και οχι αυτα.σκεψου οι γονεις πως μας ειχαν?/????

Διαφημίσεις

• 1 month later...

εμενα μου αρεσει να το εχω αγκαλιτσα οταν κοιμαται. ειναι η μοναδικη στιγμη που ειναι ησυχο το χρυσο μου!

το λατρευω! ζωη να χει κι ας με τρελαινει !!!!!!!!!!

:P

Χαρίζω σε όποιον/α μου στείλει πρώτη/ος pm την περίφημη μέθοδο "Κοιμήσου, παιδί μου" των Εδουάρδ Εστιβίλ και Σύλβια δε Μπαχάρ, που έχει ξεσηκώσει τόσες συζητήσεις στο φόρουμ του parents:). Το προσφέρω σε όποιον θέλει να το διαβάσει*.

*Δεν συμφωνώ με τη μέθοδο αλλά μπορεί κάποιος άλλος με παρόμοιους προβληματισμούς για τον ύπνο να το εκτιμήσει καλύτερα ή απλά να ενδιαφέρεται να του ρίξει μια ματιά, γι΄αυτό βάζω εδώ την αγγελία και όχι στα "Χαρίζονται".

Παιδιά το βιβλίο το έδωσα χτες. Το απίστευτο ειναι πως είχα δύο αντίτυπα επειδή μου το ξαναχάρισαν :0)

GJMap2.png

να πω κι εγω τον πονο μου?

ο μικρος κοιμαται παντα οσο τον θηλαζω...

μολις τον ακουμπησω ειτε στην κουνια ειτε στο καροτσι του μετα απο 5 λεπτα ξυπναει,κλαιει και θελει παλι αγκαλια και στηθος...

αυτο γινεται ολη μερα...

ζητημα ειναι αν μεσα στην ημερα κοιμηθει συνολο 1-2 ωρες καπου αλλου...

(κι αυτο επειδη εχει κουραστει γιατι κοιμαται και ξυπναει συνεχεια και δεν χορταινει υπνο)

το βραδυ φυσικα επειδη κι εγω ειμαι εξαντλημενη τον παιρνω στο κρεβατι οπου παλι με νανουρισμα οσο τον θηλαζω κοιμαται...

καμια ιδεα γιατι καταλαβαινετε πως δεν εχω χρονο να διαβασω ολες τις σελιδες......:rolleyes:

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

να πω κι εγω τον πονο μου?

ο μικρος κοιμαται παντα οσο τον θηλαζω...

μολις τον ακουμπησω ειτε στην κουνια ειτε στο καροτσι του μετα απο 5 λεπτα ξυπναει,κλαιει και θελει παλι αγκαλια και στηθος...

αυτο γινεται ολη μερα...

ζητημα ειναι αν μεσα στην ημερα κοιμηθει συνολο 1-2 ωρες καπου αλλου...

(κι αυτο επειδη εχει κουραστει γιατι κοιμαται και ξυπναει συνεχεια και δεν χορταινει υπνο)

το βραδυ φυσικα επειδη κι εγω ειμαι εξαντλημενη τον παιρνω στο κρεβατι οπου παλι με νανουρισμα οσο τον θηλαζω κοιμαται...

καμια ιδεα γιατι καταλαβαινετε πως δεν εχω χρονο να διαβασω ολες τις σελιδες......:rolleyes:

Κανε λιγο υπομονη, ειναι κλασικη συμπεριφορα νεογεννητου. Πιθανον αφου σαραντησει να αλλαξει λιγο, ισως και οχι βεβαια. Δοκιμασε ενα σλινγκ για να εχεις λιγο πιο ελευθερα τα χερια σου. Προσπαθησε να ξεκουραζεσαι εσυ οσο μπορεις και απολαυσε τις αγκαλιες του μπεμπη σου!!! Να σου ζησει!

καλημέρα κορίτσια!

εμείς, εκεί που κοιμόταν ρολόι, άρχισε τα μυστήρια. έχει χάσει κάθε έννοια μέρας-νύχτας. είμαστε 8,5 μηνών. όταν χαλάει το πρόγραμμα ύπνου την ημέρα (π.χ. μεσημέρι Κυριακής 2 ώρες, ενώ συνήθως κοιμάται ανά 2,5 ώρες για 35 λεπτά), πάει ο βραδινός ύπνος περίπατο. τα έχω παίξει.

το δωμάτιό της το έχει συνηθίσει, δεν κλαίει, όταν ξυπνάει, αλλά παίζει, χτυπάει τα ποδαράκια, κάνει βαρελάκια, βάζει τα πόδια της στα κάγκελα του κρεβατιού της, ενίοτε σφηνώνεται και κλαίει να την βγάλω, τραγουδάει, κάνει την πιπίλα κουδουνίστρα.... κι άλλα τέτοια χαριστωμένα. άλλοτε ψευτοκλαίει να πάω να την δω. πάω. το αποτέλεσμα είναι ότι δεν της αρκεί να πάω να την αγκαλιάσω και να κοιμηθεί αφού την λικνίσω αγκαλίτσα. ούτε μετά το άλλαγμα. μετά το άλλαγμα το έχει συνδυάσει με γάλα. νερό με τίποτα. την ημέρα και πίνει σταγόνες. το βράδυ ούτε να το δει. αν δεν της δώσω γάλα, τότε κλαίει σπαρακτικά.

έχουμε ήδη δύο δόντια. να βγάζει δόντι; λίγο φτηνή δικαιολογία. πάει αρκετός καιρός (2-3 βδομάδες) που χαλούσε τον βραδινό ύπνο, αλλά τουλάχιστον ήταν μία φορά σε όλη τη νύχτα, άλλοτε 3.30 άλλοτε 5.30. την άλλαζα, την τάιζα και κοιμόταν. τώρα ξυπνάει κάθε τρεις και λίγο.

να φταίει η ζέστη; της έχουμε κλιματισμό 26 βαθμούς. πάλι τα ίδια. έχουμε θόρυβο έως τις 12. δεν μπορώ να αλλάξω σπίτι. είναι ιδιόκτητο.

από το Σάββατο το απόγευμα έχει ερεθισμένο παπάκι. υπέθεσα λόγω του ότι της έβαλα παραπάνω σπανάκι. την έχω σε καταστολή... με λάδι νισεστέ. θα το στρώσω. αυτός ο ερεθισμός με παραπέμπει σε δόντι, όπως στα δύο πρώτα δόντια.

αλλά ...

και λίγο από ένταση το απόγευμα της Κυριακής είχαμε. θα πήρε λιγάκι και η μικρή.

τα έχω κάνει μαντάρα. θα πάω παιδίατρο Τετάρτη, να τσεκάρω δόντια και λαιμό και βλέποντας και κάνοντας. είμαι ερείπιο σωματικά και ηθικά.κι έχω πολύ δουλειά σήμερα. δεν την παλεύω.

μια βοήθεια, μια γνώμη! τα φώτα σας μανούλες. πάμε σαν τον κάβουρα!

η παιδίατρος από το τηλέφωνο μου είπε ότι μάλλον δόντι θα είναι. θα μας πει την Τετάρτη από κοντά.

πείτε συμβουλές για ύπνο!!!

σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο;έτσι ξαφνικά;

Καλημέρα σας, Είμαι καινούρια στο forum και έχω απίστευτο πρόβλημα με τον 16 μηνών μικρούλι μου. Από τότε που γεννήθηκε μέχρι και σήμερα είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι φορές που έχει κοιμηθεί όλη την νύχτα. Τα μεσημέρια κοιμόμαστε μαζί στο κρεβάτι μου γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να κοιμηθεί ούτε για μισή ώρα, και το βράδυ αφου κάνει μπάνιο και παίξουμε λίγο με τον μπαμπά του, τον κοιμίζω στο κρεβάτι μας και μετά τον πάω στην κούνια του. Μετά όμως από κανένα τρίωρο ξεκινάνε τα προβλήματα. Αυτό τον καιρό βέβαια είμαστε και σε περίοδο έντονης οδοντοφυίας για την οποία του δίνω λίγο depon ή algofren αλλά πέρα από την ανησυχία, σηκώνεται στην κούνια του με φωνάζει (αν δεν πάω, κλαίει) και θα βάλει την πιπίλα του, θα ξαπλώσει και μόλις πάω να φύγω ξανασηκώνεται και απλά με κοιτάζει, πολλές φορές μάλιστα γελάει και κάθεται με ανοιχτά τα μάτια και μιαμιση ώρα. Εγώ εντωμεταξύ κοιμάμαι στην κούνια του και απλά τον κουνάω. Έχω κουραστεί πάρα πολύ με όλη αυτή την κατάσταση. Υπάρχει κάποιος που να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και πως μπορώ να το χειριστώ; Ευχαριστώ πολύ.

Αγαπητή συνονόματη καταλαμβαίνω πως νιώθεις γιατί μόνο όταν έγινε 20 μηνών η κόρη μου καταφέραμε να κοιμηθούμε ολόκληρο βράδυ. Σκέψου ότι δουλεύω κιόλας και ξυπνάω και πολύ νωρίς το πρωί και μεσημέρια δεν κοιμάμαι. Απλά ακολούθησα τις συμβουλές κάποιας κοπέλας από το φόρουμ που μου είπε αν θέλει το μωρό να κοιμάσαι μαζι του κάντο ώστε να μην αναστατώνεται. Οπότε όταν ξυπνούσε και ήθελε να έρθει να κοιμηθεί κοντά μου αυτό έκανα, άσε που έδιωχνε και το μπαμπά για να έχει την αποκλειστικότητα. Σιγά - σιγά μετά από 3 μήνες που γινόταν το ίδιο πράγμα κάθε βράδυ, η ιστορία κόπηκε από μόνη της. Μπάνιο αργά το απόγευμα, φαγητό, γάλα πιο αργά, ύπνος στο κρεβάτι μας, μεταφορά στο δικό της και αυτό είναι. Απλά φίλη μου τα παιδιά χρειάζονται υπομονή σε όλα και επανάληψη / ρουτίνα για να καταλάβουν και να αντιληφθούν πράγματα και καταστάσεις. Κάνε λίγο υπομονή και θα περάσει, απλά μην αντιδράς αρνητικά όταν ξυπνάει το βράδυ γιατί όλο και πιο πολύ θα αναστατώνεται και θα δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Άλλο ένα κόλπο που έκανα όταν έβλεπα ότι είχε διάθεση για παιχνιδάκια μες τα άγρια μεσάνυχτα ήταν να της δώσω γάλα και πίνοντας το αποκοιμιώταν (πάντα από δίπλα όμως ε?)

:wink:

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα,

είμαι νέα μαμά και το αγοράκι μου είναι δεν έχει κλείσει 2 εβδομάδες ακόμα.Θηλάζουμε αποκλειστικά και είμαστε αρκετά ήσυχοι κατά την διάρκεια της ημέρας.Ομως....

βράδυ παρά βράδυ, από τότε που ήρθαμε σπίτι μας, δεν φαίνεται να μπορούμε να κοιμηθούμε.Κάνουμε το βραδυνό μπανάκι μας, θηλάζουμε στο υπνοδωμάτιο με ησυχία και χαμηλό φώς-όση ώρα θέλει ο μπέμπης- και όταν πια αποκοιμιέται και πάω να τον βάλω στην καλαθούνα ξυπνάει και πλαντάζει στο κλάμα.Αρχίζουμε αγκαλιές, κάνει ο μπαμπάς βόλτες μέσα στο σπίτι,δοκιμάζουμε να φάμε ξανά , κάποια στιγμή ηρεμεί και με το που τον αφήνουμε στην καλαθούνα το μάτι-γαρίδα και αρχίζει το κλάμα.Την πρώτη φορά αυτό κράτησε κανένα 3ωρό , χθές όμως ήταν από τις 10 μέχρι τις 4 το πρωί!!!Κοκκίνιζε, τον έπιανε υπερένταση και δεν ησύχαζε με τίποτα.

Κολικοί δεν πρέπει να είναι γιατί μάλλον είναι νωρίς, δεν φαίνεται να πονάει και δεν συμβαίνει κάθε βράδυ.

Το παράξενο είναι οτι την ημέρα είναι πολύ ήσυχος.Μήπως είναι φυσιολογικό για μωράκι αυτής της ηλικίας.Εσείς τι θα κάνατε?

QqmLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...