Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

μηπως επειδη χορταινει υπνο την μερα γι αυτο δεν κοιμαται τα βραδυα!!!και η δικια μου καπως ετσι ηταν, αφου ξυπνουσε και επινε γαλα μετα καθοταν κανα 2ωρο μεχρι να την ξαναπαρει ο υπνος!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια καλημερα! η μικρη μου ξυπανει 4-5 το πρωι για να πιει γαλα!το κανει απο συνηθεια, γαιτι το κανει καθε μερα!!Πως να το αλλαξω αυτο το πραγμα!πιο παλια δεν το εκανε!!!

θα γκρινιαζει!!!σημερα ξυπνησε 4 και μιση ηπιε γυρω στα 150μλ γαλα και ξανακοιμηθηκε, ομως χθες αφου ηπιε δεν κοιμοτανε, την πηρε ο υπνος κατα τις 6!!!!

Αν δοκίμαζες σιγά-σιγά να της το τρενάρεις; Αν, για παράδειγμα, σου ξυπνάει στις 4.30, να μην της δώσεις αμέσως γάλα αλλά να περιμένεις απο'δω κι απο'κει να πάει παρά τέταρτο. Κι όταν συνηθίσει σ'αυτό άλλο ένα τέταρτο, και μετά άλλο ένα τέταρτο, μέχρι να ξαναφτάσει να κοιμάται όλο το βράδυ και να ξυπνάει μια και καλή το πρωί.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

Μπορεί και να πιάσει. Εγώ μ'αυτόν τον τρόπο έκοψα στις δικές μου το γάλα στις 3-4 ηώρα όταν ήταν μωρά. Αλλά ήταν αρκετά μικρότερες από το δικό σου. Πάντως δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

καλημερα μολις σας βρηκα και εγω,ειμαι ενας πολυ περηφανος μπαμπας του Γιαννη,ενως πανεμορφου αγοριου 18 μηνων και τον τελευταιο καιρο ανιμετωπιζουμε ενα προβλημα με την συζηγο στο θεμα του υπνου του,Ενω την αρχη κοιμοταν κανονικα απο τις 9¨30 μονος του μαζι με το γαλα του τωρα (τελευταιες 10 μερες)το βραδυ δεν κοιματε με τιποτα κανει ολα τα συνιθησμενα(πεταγμα πιπιλας στο πατωμα,φωναζει μπαμπα και μαμα κτλ)αν τον αφησεις στην κουνια του κλαιει με μαυρο δακρυ και κραταει η διαδικασια αυτη απο τις 9¨30 μεχρι και τις 11¨30 μερικες φορες,η γυναικα μου λεει να τον αφηνουμε μονο στην κουνια και να καθησουμε στο σαλονι να τον παρακολουθουμε αλλα δεν μπορω να το κανω αυτο γιατι πολυ απλα σπαραζει η καρδια μου,συγκεκριμενα χθες κατευηκε απο την κουνια του και επειδει η μαμα τον μαλωσε να μην φυγει απο το δωματιο του,καθωταν στο πατωμα μονος του με ενα μικρο φωτακι αναμενο και απλα αισθανθηκα το λιγοτερο βασανιστης γιαυτο κ ετρεξα και τον πηρα αγγαλιτσα αμεσως και τον εβαλα παρολα τα ουρλιαχτα του στο κρεβατι του κανωντας του μασαζακι στην πλατουλα και τα χερακια και τσουπ κοιμηθηκε ο λιλιπουτιος ηρωας μου,το προβλημα ομως ξεκιναει μετα.....κατα τις 4 το πρωι σηκωνετε ο μικρος και ερχετε στο κρεβατι μας (που οκ δεν με πειραζει καθολου)ελα ομως που δεν κοιματε και καθετε ξυπνιος μεχρι τις 6 το πρωι.........φυσικα ολη την επομενη μερα ειμαστε πτωματα απο την κουραση και σερνωμαστε στην δουλεια και οι 2 μας,μιλησα με την πεδιατρο και μου ειπε οτι βγαζει τους τραπεζιτες(εχουμε ειδη 16 δοντια)και λεω τωρα εγω ολη αυτη η συμπεριφορα ειναι απο τα δοντακια?το παιδι εκανε αλλαγη συμπεριφορας 100% στο θεμα του υπνου.τι να κανουμε παιδια?ξερει κανεις κατι?εχω ολη την υπομονη και ολη μα ολη την διαθεση να ξενυχτησω και να κατσω διπλα του για οσο θελει.Γενικα ειμαστε και οι δυο παντα εδω για το παιδι,εχετε καμια ιδεα?

καλημερα μολις σας βρηκα και εγω,ειμαι ενας πολυ περηφανος μπαμπας του Γιαννη,ενως πανεμορφου αγοριου 18 μηνων και τον τελευταιο καιρο ανιμετωπιζουμε ενα προβλημα με την συζηγο στο θεμα του υπνου του,Ενω την αρχη κοιμοταν κανονικα απο τις 9¨30 μονος του μαζι με το γαλα του τωρα (τελευταιες 10 μερες)το βραδυ δεν κοιματε με τιποτα κανει ολα τα συνιθησμενα(πεταγμα πιπιλας στο πατωμα,φωναζει μπαμπα και μαμα κτλ)αν τον αφησεις στην κουνια του κλαιει με μαυρο δακρυ και κραταει η διαδικασια αυτη απο τις 9¨30 μεχρι και τις 11¨30 μερικες φορες,η γυναικα μου λεει να τον αφηνουμε μονο στην κουνια και να καθησουμε στο σαλονι να τον παρακολουθουμε αλλα δεν μπορω να το κανω αυτο γιατι πολυ απλα σπαραζει η καρδια μου,συγκεκριμενα χθες κατευηκε απο την κουνια του και επειδει η μαμα τον μαλωσε να μην φυγει απο το δωματιο του,καθωταν στο πατωμα μονος του με ενα μικρο φωτακι αναμενο και απλα αισθανθηκα το λιγοτερο βασανιστης γιαυτο κ ετρεξα και τον πηρα αγγαλιτσα αμεσως και τον εβαλα παρολα τα ουρλιαχτα του στο κρεβατι του κανωντας του μασαζακι στην πλατουλα και τα χερακια και τσουπ κοιμηθηκε ο λιλιπουτιος ηρωας μου,το προβλημα ομως ξεκιναει μετα.....κατα τις 4 το πρωι σηκωνετε ο μικρος και ερχετε στο κρεβατι μας (που οκ δεν με πειραζει καθολου)ελα ομως που δεν κοιματε και καθετε ξυπνιος μεχρι τις 6 το πρωι.........φυσικα ολη την επομενη μερα ειμαστε πτωματα απο την κουραση και σερνωμαστε στην δουλεια και οι 2 μας,μιλησα με την πεδιατρο και μου ειπε οτι βγαζει τους τραπεζιτες(εχουμε ειδη 16 δοντια)και λεω τωρα εγω ολη αυτη η συμπεριφορα ειναι απο τα δοντακια?το παιδι εκανε αλλαγη συμπεριφορας 100% στο θεμα του υπνου.τι να κανουμε παιδια?ξερει κανεις κατι?εχω ολη την υπομονη και ολη μα ολη την διαθεση να ξενυχτησω και να κατσω διπλα του για οσο θελει.Γενικα ειμαστε και οι δυο παντα εδω για το παιδι,εχετε καμια ιδεα?

Αγαπητέ μου Κώστα καλως ήρθες!

Δυστηχώς θα συμφωνήσω με τον γιατρό σου....Και εμεις τα ίδια περνούσαμε οταν έβγαζε δοντάκια , έχουμε και εμεις 14-16 δόντια ήδη, εχει βγάλει κυνόδοντες και τώρα βγάζει πανω κατω τραπεζίτες 4 συγχρώνος, και όντως τις κακές μέρες έτσι ειναι....

Εγώ πάλι κανω το εξης οταν βλεπω οτι δεν θελει να κοιμηθει δεν επιμένω αφου φάμε το γάλα μας, την βάζω σε ένα καρότσι μπαστουνι που εχω για μεσα στο σπιτι (το ειχα παρει ως λυση νανουρίσματος το καλοκαίρι που δεν κοιμόταν τα βράδυα και ξυπνουσε 3-4 φορές τοτε που έβγαζε τα πολλά δοντια μαζι και εγω κοιμομουν 4 ώρες σπαστά μεσα στη μέρα) και την βάζω εκει χαζευει λιγο τηλεόραση μαζί μας και το πολυ μεσα σε μιση ωρα κοιμάται!

Εγω το έχω παρει απόφαση οτι έτσι θα ειναι για λιγο διάστημα αφου η καημένη πονάει τοσο πολυ που οταν τη ρωτάω , μου απαντάει ναι οτι πονάει και έχει το δάχτυλο της ολη μερα στο στόμα της!

Υπομονή θελει...

Διαφημίσεις

πραγματικα απο υπομονη ειμαι ανεξαντλητος,δεν μου τελιωνει ποτε,μπορω να κανω τα παντα,αλλα η ερωτηση ειναι ,εχουν περασει 10 μερες απο τοτε ποσο ακομα θα το κανει αυτο?και το βραδυ γιατι εχουμε δραμα μεχρι να κοιμηθει ενω πρωτα ηταν ανετος και κοιμοταν αμεσως?

KostaAngel σε καταλαβαίνω απόλυτα.Ετσι κάνει και ο δικος μου γιος που ειναι 21 μηνων.Τόσο καιρο κοιμοταν στην κουνια του 9 30-10 με κανενα τραγουδακι,λιγα χαδια..Τωρα γινεται ολοκληρος αγωνας για να κοιμηθει και φυσικα κατα τις 3 ερχεται στο κρεβατι μας και συνεχιζει την γκρινια.Υποθέτω οτι νιωθει ανασφαλεια αν και ειμαι απο το μεσημερι και μετα αποκλειστικά μαζι του..Φαση ειναι και θα περασει.Υπομονη μας!

.png

Και εμένα είναι 18 μηνών..και έχει τρομερή ανησυχία...Το αποδίδουμε στα δοντακια..γιατί πραγματικά..οι τραπεζίτες είναι δύσκολη υπόθεση..."Σκεψου την εξαγωγή...μου είπε ο παιδιατρος μας...πιο εύκολα δεν βγάζεις ένα άλλο δόντι, παρά έναν τραπεζίτη; Φαντάσου τώρα 4πλάσιο πόνο για να φυτρώσουν και πρόσθεσε άλλο τόσο πόνο γιατί την όλη υπόθεση των δοντιών πρέπει να τη διαχειριστεί ένα παιδάκι..μόλις 18 μηνων....Συνταγή; Λίγο ντεπονάκι 1-2 ώρες πριν τον βραδινό ύπνο (όταν είναι πολύ ανήσυχος...οχι καθε μερα) και συνάμα...οπλιστείτε με πολύ..πολύ υπομονή! Το παιδί χρειάζεται τους γονείς να το ηρεμούν..να το βοηθήσουν, να του σταθούν...Σε 1-2 μήνες θα το έχει ξεπεράσει!"

Και εμένα είναι 18 μηνών..και έχει τρομερή ανησυχία...Το αποδίδουμε στα δοντακια..γιατί πραγματικά..οι τραπεζίτες είναι δύσκολη υπόθεση..."Σκεψου την εξαγωγή...μου είπε ο παιδιατρος μας...πιο εύκολα δεν βγάζεις ένα άλλο δόντι, παρά έναν τραπεζίτη; Φαντάσου τώρα 4πλάσιο πόνο για να φυτρώσουν και πρόσθεσε άλλο τόσο πόνο γιατί την όλη υπόθεση των δοντιών πρέπει να τη διαχειριστεί ένα παιδάκι..μόλις 18 μηνων....Συνταγή; Λίγο ντεπονάκι 1-2 ώρες πριν τον βραδινό ύπνο (όταν είναι πολύ ανήσυχος...οχι καθε μερα) και συνάμα...οπλιστείτε με πολύ..πολύ υπομονή! Το παιδί χρειάζεται τους γονείς να το ηρεμούν..να το βοηθήσουν, να του σταθούν...Σε 1-2 μήνες θα το έχει ξεπεράσει!"

ακριβώς τα ιδια μας ειπε και ο δικός μας γιατρος! Μονο που εμεις δινουμε ντολαλ υπόθετο...δεν πινουμε σιρόπι..αρνούμαστε! Της δινω περίπου δυο την εβδομάδα το πολυ, και μονο οπως ειπες οταν ειναι πολυ χαλια και οταν ειναι ολη μερα έτσι!Το καλοκαίρι ήταν οι κυνόδοντες τωρα βγάζει η καημενούλα μου πανω κατω τραπεζίτες!

Διαφημίσεις

Και μας η υποθεση υπνος ειναι ενα θεμα. Εμεις εχουμε 6 δοντια και τωρα μαλλον ετοιμαζεται και για αλλα γιατι ειναι με ενα δαχτυλο στο στομα ολη μερα αλλα δεν μας αφηνει να δουμε τι θα σκασει στην συνεχεια. Οποτε τα βραδυα εχουμε και μεις ανησυχο υπνο με κλαμματα καποιες φορες μεσα στη νυχτα. Πεφτει για υπνο απο τις 9:30 και μετα και αν ειμαστε τυχεροι θα το παει σερι μεχρι το πρωι η θα εχουμε κανα δραμα. Το θεμα μου ειναι οτι θελει νανουρισμα για να κοιμηθει και ο Κυριος τωρα ειναι 9 κιλα και μου φευγουν τα χερια.

Y9MXp3.png

Γιατι ομως? Εμας εχει απιστευτη γκρινια και δεν ξερει τι θελει. Μερικες φορες με κουραζει γιατι το ενα του βρωμαει το αλλο του ξινιζει και ειναι πανω μου αυτοκολητος. Τις περισσοτερες δουλειες τις κανουμε αγκαλια.

Y9MXp3.png

Έτσι, έτσι...όλοι τα ίδια περνάμε...Εγώ υπάρχουν φορές που αγανακτώ γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα..και όλο φωνάζω και έρχετε η μαμά μου (μενει επάνω) για να κάνω έστω και μπάνιο....Τι να πεις..υπομονή..υπομονή!

Βασικα σκεφτομαι τροπους για να κοιμηθει μονος του. Εχω ερθει στο αμην να κανω την μεθοδο ''τον αφηνω στο κρεβατι και πηγαινω οταν κλαιει'' αλλα ειμαι τοσο κουρασμενη που πιστευω οτι δεν θα αντεξω να το κανω. Θελει γερα νευρα. Ετσι συνεχεια κοιμομαστε με κουνημα και τραγουδια.

Y9MXp3.png

Επειδή είμαι και εγώ πτώμα απο το απογευματίνο "τρέξιμο", τον ξαπλώνω στο κρεβάτι μας..πίνει εκεί το γάλα του και μετα χαζεύουμε λιγο τηλεόραση, την κλείνω..και νάνι! Μόλις κοιμηθεί...πάει στη κούνια του. Αν μετά κατα τη διαρκεια της νύχτας ξυπνήσει και λεει μαμα...μαμα..μαμάααααα...τον ξαναφέρνω στο κρεβάτι μας κ κοιμόμαστε αγκαλίτσα...Δεν με πειράζει..πιστεύω πως όταν ξεπεταχτει..τοτε θα μπορέσω να κάνω άλλες κινήσεις...τώρα στη φάση αυτή που έχει κ τα δοντάκια του...δεν θέλω να τον κουράζω με εκπαιδεύσεις!

Και εγω ετσι σκεφτομαι γιαυτο το αποφευγω. Λεω οτι οπως μαθαμε ολοι εμεις θα μαθει και εκεινος αλλα τα 9 κιλα τα χερια μου δεν τα αντεχουν. Ηδη πονανε και τα δυο μου χερια και το ενα κιολας αισθανομαι οτι σα να μαγκωνει.

Y9MXp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

SOS Η ΓΑΤΟΥΛΑ ΜΟΥ 4,5 ΜΗΝΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ 2 ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΟΜΙΛΙΑ,ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Κ ΚΟΙΜΑΤΑΙ 7-8 ΤΟ ΠΡΩΙ Κ ΞΥΠΝΑΕΙ 1-2 ΒΟΗΘΕΙΑ!

ΕΝΩ ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΑΕΙ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΚΑΘΕ 3 ΩΡΕΣ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Κ ΑΛΛΗ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΑΝ ΤΥΧΩΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΟΣΕΣ ΟΡΕΣ Κ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΕΥΜΑ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...