Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Συμβαίνει σε κάποιον άλλο αυτό γιατί νομίζω ότι θα τρελαθώ????:(:( Τα νεύρα σμπαράλια !!!

Ο μπεμπούλης μου είναι σχεδόν 6 μηνών αλλά γενικά αυτό το κάνει από μικρότερος...Κατά τη διάρκεια της ημέρας (και το βράδυ αναγκαστικά όταν ξυπνάει κλαίγοντας και δεν είναι να φάει) όταν τον βλέπω ότι έχει νυστάξει (είτε τρίβει τα ματάκια του , είτε χασμουριέται, είται τον βλέπω ότι έχει γλαρώσει - τα βλέφαρά του γίνονται ροζ - και ψιλογκρινιάζει) τον παίρνω αγκαλίτσα και τον κουνάω με την πιπίλα στο στόμα για να τον νανουρίσω ... Εκεί ξεκινάνε τα βάσανά μου ... "τραβάτε με κι ας κλαίω... "

Βάζουμε τις φωνές, κλοτσάμε και τεντώνουμε το κορμί μας προς τα πίσω ... κάνει σαν να τον σφάζω.. Τα δε ματάκια γλαρωμένα (και πολλές φορές ΑΡΚΕΤΑ)... Είναι σαν να θέλει να κοιμηθεί και ταυτόχρονα να μην θέλει .. Δεν ξέρω τι να κάνω :confused:.. Δείχνει να μην βολέυεται ούτε στην αγκαλιά μου ... Αν δεν τον πάρω αγκαλίτσα όταν φαίνεται ότι νυστάζει, χάνει τον ύπνο του και τότε ποιος με σώζει...

Μόνος του στο καρότσι ή στην κούνια δεν κοιμάται ... (μόνο κάποια εποχή πιο μικρός για ένα διάστημα περίπου 1 εβδομάδας)

Νιώθω από τη μια ότι τον καταπιέζω να κοιμηθεί .. τον αφήνω μήπως όντως δεν νυστάζει αρκετά .... και από την άλλη αν τον αφήσω αισθάνομαι ότι παρατείνω την κούρασή του και εκνευρίζεται περισσότερο .. με κοιτάει με παράπονο και τα ματάκια του γίνονται σαν κουμπότρυπες !!! Τι του φταίει ???

Πάνω που είχα καταφέρει και δεν μου το έκανε τόσο πολύ .. μετά από προσπάθεια 2 εβδομάδων (μάλλον πετύχαινα την χρυσή τομή .. ούτε να μην νυστάζει πολύ, ούτε όμως να έχει εκνευριστεί ..) είναι τώρα 3 μέρες που σηκώνουμε πάλι την γειτονιά ...

Η μπέμπα μου είναι 6 μηνών και από τον 3 μήνα κατά την διάρκεια της ημέρα είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.Ενώ την νύκτα κοιμόταν αμέσως την ημέρα ήταν …κόλαση, είχε ακριβώς την συμπεριφορά που περιγράφεις, τεντωνόταν και αυτή και έκανε σαν να την έσφαζες! Έψαχνα και εγώ την είχε το παιδί, άσε που δεν μπορούσα να την αφήσω σε κανέναν.

Την λύση την βρήκα (ΦΥΣΙΚΑ) ψάχνοντας στο parents. Μόλις συνειδητοποίησα ότι το πρόβλημα είναι ότι νυστάζει και δεν μπορεί να κοιμηθεί άρχισα να την κοιμίζω περίπου όπως το βράδυ, με μόνη εξαίρεση το μπάνιο.

Κατ’αρχήν σταμάτησα να την κουνάω, να την παίρνω αγκαλιά κλπ, γιατί τελικά εκνευριζόταν περισσότερο! Την παρατηρούσα συνεχώς όσο παίζαμε: αμέσως μόλις έβλεπα ότι έπεφταν οι ρυθμοί της και έτριβε τα ματάκια, την πήγαινα στο δωμάτιο της, έκλεινα τα πατζούρια (σχεδόν τελείως), πιπίλα και τα παιχνίδια που έχει το βράδυ (το μαλακό που τρίβει στο προσωπάκι της και το κρεμαστό μόμπιλο).

Προσωπικά εξεπλάγην: πολλές φορές κοιμάται αμέσως, άλλες βέβαια φορές δεν την γλυτώνουμε την υστερία, αλλά μετά από λίγο ηρεμεί και κοιμάται. Σε αυτή την περίπτωση δεν την σηκώνω της χαιδεύω το κεφάλι, βγαίνω λίγο από το δωμάτιο και αν συνεχίσει να φωνάζει μπαίνω πάλι κλπ. Το «κόλπο» είναι όσο μπορείς να «διαβάσεις» το παιδί ότι νύσταξε και να το προλάβεις πριν αρχίσει να κλαίει πολύ.

Εγώ μέχρι σήμερα έτσι την κοιμίζω την ημέρα και παρατήρησα ότι όσο πιο ήρεμα κοιμάται την ημέρα τόσο πιο πολύ κοιμάται το βράδυ! Βέβαια ακόμη παλεύω καμιά φορά, αλλά καμία σχέση με πριν. Κοιμάται 2-3 φορές την ημέρα από 40 λεπτά έως μία ώρα.

Ελπίζω να βρεις την άκρη σύντομα γιατί το πέρασα και ξέρω είναι μαρτύριο.

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εχω την αίσθηση πως το μωράκι σου ψάχνει να βρει έναν τρόπο να κοιμάται και δεν μπορεί. Αλλά γιατί αγκαλιά; Εσύ θα μπορούσες εύκολα να βολεύεσαι και να κοιμάσαι αν σε έχουν αγκαλιά και σε κουνάνε πέρα-δώθε συνέχεια; Δε θα ήθελες, αντ'αυτού, να πας στο κρεβάτι σου και ν'απλωθείς; Τα μωρά, βέβαια, αυτό δεν το γνωρίζουνε, γιατί συνήθως εμείς δεν τ'αφήνουμε να το γνωρίσουν. Δεν έχω δει πολλά μωρά να κοιμούνται άνετα σε αγκαλιές χωρίς να υπάρχουν γκρίνιες και κλάματα και ξυπνηματα μέσα στο βράδυ. Τα λέω αυτά, γιατί το έχουμε περάσει κι εμείς αυτό το στάδιο, αλλά ευτυχώς το καταλάβαμε νωρίς και το κόψαμε. Τα μωρά για τον ύπνο τους δεν έχουν ανάγκη την αγκαλιά μας, την παρουσία μας έχουν ανάγκη. Θέλει χρόνο και υπομονή να βοηθήσεις ένα μωράκι να μάθει να κοιμάται, αλλά σκέψου τι είναι καλύτερο για εκείνο, βάζοντας στην άκρη τη δική σου ανάγκη. θα τη βρεις τη λύση, αλλά πρέπει να το ψάξεις λίγο με διάφορους τρόπους.

Κατάφερα να τον κάνω το βράδυ να ξανακοιμάται χωρίς αγκαλιά...

Μέχρι πριν από 1 εβδομάδα όταν αποκοιμιώταν στην αγκαλιά μου έπρεπε να περιμένω περίπου 20-30 λεπτά για να τον αφήσω στην κούνια του γιατί διαφορετικά ξυπνούσε (ακόμη και μετά από τόση ώρα πάλι τύχαινε και ξυπνούσε) ήθελε πάλι αγκαλιά.. και μετά ή έμενε 2-3 ώρες ξύπνιος τη νύχτα ( ξύπναγε 3-4 φορές) ή με έπαιρνε ο ύπνος με τον μπέμπη αγκαλιά στον καναπέ στο δωμάτιό του ...

Άρχισα και εγώ να επιμένω να τον αφήνω στην κούνια του σχεδόν αμέσως (μέσα σε 5 περίπου λεπτά) όταν τον έπαιρνε ο ύπνος - πριν όμως αποκοιμηθεί βαριά - για να μάθει το κρεβάτι του. Το κάναμε βέβαια αρκετές φορές αλλά είχε αποτέλεσμα ...

Τώρα εδώ και 3-4 βράδυα όταν ξυπνάει το βράδυ του δίνω την πιπίλα του και ξανακοιμάται στο κρεβάτι του όπως είναι..Προχθές ξανακοιμήθηκε μόνο με χαδάκια που του έκανα !!

Υποθέτω όπως τον κατάφερα να ξανακοιμάται κάπως έτσι θα μάθει και να κοιμάται χωρίς αγκαλιά όταν δω ότι νυστάζει ...

...ζω & υπάρχω για να σας βλέπω να μεγαλώνετε!

Μπράβο! Άρα τον τρόπο τον ξέρεις. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα μάθει να κοιμάται χωρίς αγκαλιά. Ξέρεις, κατά κάποιον τρόπο είναι λογικό να κλαίνε τα μικρούλια μας όταν τα κοιμίζουμε στην αγκαλιά μας και μετά τα πάμε στο κρεβάτι τους; Για φαντάσου να κοιμηθείς εσύ στον καναπέ, και να ξυπνήσεις στο κρεβάτι. Δε θα φοβηθείς στην αρχή; Έτσι κι εκείνα, αποκοιμιούνται στην αγκαλιά, ξυπνάνε σ'ένα μεγάλο κρεβάτι. Λογικό μου φαίνεται να φοβηθούν και να βάλουν τα κλάματα.

Αλλά πολλές φορές θα σου πισωγυρίσει. Ιδιαίτερα μετά από όταν αρρωσταίνουν, που τα παίρνουμε αγκαλίτσα το βράδυ για να αλλάξουμε ή να τους δώσουμε το αντιπυρετικό, που λόγω του ότι είναι άρρωστα τα κρατάμε πιο πολύ αγκαλιά, είμαστε ακόμη περισσότερο από πάνω τους. Ε, μετά κάνουνε πάλι τσαλιμάκια στο θέμα του ύπνου, αλλά επανέρχονται πολύ γρήγορα.

Άντε, καλή επιτυχία, κούκλα μου, και καλή υπομονή :D

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Πάντως και η δική μου παρ'όλο που μπήκε στον 6 μήνα ακόμη ξυπνάει τη νύκτα.Της δίνω βέβαια την πιπίλα και ξανακοιμάται, αλλά η μαμά έχει ξυπνήσει!Μου είχαν πει ότι μεγαλώνοντας θα το σταματήσει και θα κοιμάται σερί, αλλά τίποτα ακόμη.Τι λέτε να ελπίζω;

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Ακομη μια αυπνη μανα μαζι σας....Ο γιος μου ειναι 12 μηνων και δεν κοιμαται αρκετα!Ασε για να κοιμηθει που γινετε ολοκληρη ιστορια,κλαιει,γκρινιαζει...γιατι νυσταζει και δεν καταλαβαινει να κοιμηθει.Απο την πρωτη νυχτα που γυρισαμε σπιτι απο την κλινικη γινετε αυτο.Μεχρι 4 μηνων κοιμοταν στην αγκαλια μου αποκλειστικα,μολις εκανα την κινηση να τον βαλω στο κρεβατι του εκανε λες και τον εσφαζαν! Μετα τον 5ο μηνα αρχισε να κοιμαται καλα στο κρεβατι του.Τωρα εδω και 2-3 μηνες αρχισε παλι να εχει προβληματα με τον υπνο και κοιμαται μαζι μας.Αυτο δεν μας πειραζει,αντιθετως ειναι ευχαριστο να κοιμομαστε ολοι μαζι.Αλλα μεχρι να κοιμηθει μας βγαζει την πιστη!Κοιμαται με το ζορι 8 ωρες το βραδυ και κανενα μισαωρο ολο κι ολο ολη μερα.δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο αυτο να μην κοιμαται το μωρο!Μας εχει τεντωσει ολη αυτη η αυπνια!Μη σας πω για τα νευρα που εχω ολη μερα μετα και στη δουλεια και στον αντρα μου!

Διαφημίσεις

Σας καταλαβαίνω απόλυτα το ζούσα επί τέσσερις μήνες αλλά εγώ ήμουν χαιβάνι...δεν το καταλάβαινα οτι έχει ανάγκη την παρουσιά μου...επέμενα να την κοιμίζω μόνη της Μολις αλλαξα σκεπτικό και πήρα το παιχνιδακι εφάρμοσα και ρουτίνα το βραδυ , μου έδωσαν συμβουλή να την προετοιμάζω ψυχολογικά σε στυλ προειδοπόιησης οτι σε μισή ώρα θα πάμε για μπάνιο ή για ύπνο και μετά ξανά 5λεπτά πριν αλλαξε και η μικρή...

Και εμείς όταν κάποια βραδυα δεν πιάνει το κόλπο με το παιχνιδάκι δεν προσπαθώ να την κοιμήσω στο κρεββάτι της , την παίρνω μαζί μας κοιμάται αμέσως -γιατί ουσιαστικά αυτο ζητάει την παρουσία μας την ασφάλεια μας αλλά δεν το επαναλαμβάνει!

Κορίτσια να σας πω και ένα κόλπο ακόμα που σε εμάς έπιασε?

Εχει ένα αγαπημένο μαξιλαράκι σε σχήμα λουλουδιού χρωματιστό το οποίο είχα παρατηρήσει ότι το αναζητούσε όταν ένιωθε άσχημα, λυπημένη κουρασμένη ή οταν νύσταζε

ε το πηρα κοιμήθηκα με αυτο για να πάρει τη μυρωδιά μου και εχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του ύπνου μας δεν κοιμάται χωρίς αυτό! Είναι η παρηγοριά της το μαξιλαρακι ακόμα και όταν την μαλώνω το αναζητάει! Λεω μήπως σας βοηθήσει!

Εμένα ουσιαστικά ξεκίνησε να κοιμάται σερί 15 μηνών κι αυτό γιατί τότε μετακομίσαμε και απέκτησε δικό του δωμάτιο. Πιστεύω πως τελικά όσο καιρό κοιμόταν στο δικό μας δωμάτιο, αλλά στην κούνια του, αναστατώναμε τον ύπνο του με την μυρωδιά μας, το ροχαλητό του άντρα μου και γενικά με την παρουσία μας!

Κοιμάται 9-10 ώρες το βράδυ και 2-2,5 ώρες το μεσημέρι.

Επίσης μετά από λίγο καιρό κόψαμε και την πιπίλα τελείως.

Αυτό που δεν έχω καταφέρει είναι να του βρω κάτι άλλο από το χέρι μου για παρηγοριά την ώρα που τον πάω για ύπνο! Τρελαίνομαι να τον χαϊδεύω όμως κάποιες φορές έχω διαπιστώσει ότι είναι πρόβλημα. Πολλές φορές θέλει γύρω στην 1 ώρα χάιδεμα για να κοιμηθεί κι εγώ δεν έχω πάντα την υπομονή και το κουράγιο να κάθομαι καθιστή δίπλα από την κούνια του τεντωμένη να τον χαϊδεύω. Όταν έχω καλεσμένους είναι φυσικό ότι ούτε μπορώ να χαλάσω το πρόγραμμα του παιδιού, αλλά ούτε και να αφήσω τους καλεσμένους μου τόση ώρα μόνους. Ένα Σαββατοκύριακο έχουμε που μπορούμε να δούμε φίλους και να χαλαρώσουμε. Δυστυχώς οι γιαγιάδες δεν μπορούν συχνά να τον κρατήσουν, οι οποίες παρεμπίπτοντος μου έχουν παραπονεθεί κι εκείνες για τον τρόπο που κοιμάται το παιδί!

Τώρα το μεσημέρι, έκατσα στην πόρτα του δωματίου του, αφού τον αγκάλιασα και τον φίλησα, να βλέπει ότι είμαι εκεί. Έκλαψε περίπου ένα τέταρτο και μετά του έδωσα το δικό μου μαξιλάρι να κοιμηθεί, του τραγούδησα το αγαπημένο του τραγουδάκι και τελικά κοιμήθηκε χωρίς να τον χαϊδεύω. Ελπίζω το βράδυ να είναι πιο εύκολο και πολύ σύντομα να βρω και σε αυτό μια λύση!

Καλό κουράγιο σε όλες σας!

Θέλω να επανέλθω στο θέμα που αναφέρω λίγο παραπάνω μήπως έχετε καμιά ιδέα, γιατί έχω αρχίσει να κουράζομαι.

Η μικρή μου είναι σχεδόν 6,5 μηνών και κοιμάται από νεογέννητο στην κούνια της και περίπου από 3 μηνών μόνη της στο δωμάτιο.Το ζήτημα είναι ότι παρ'όλο που κοιμάται σχετικά εύκολα κατά τις 21:00, τη νύκτα ξυπνάει 2-3 φορές.Της δίνω την πιπίλα, ξανακοιμάται σχεδόν αμέσως. Τον προηγούμενο μήνα κοιμόταν τη νύκτα σερί για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, αλλά αυτό ήταν....ξανάρχισε να ξυπνάει κάθε νύκτα και μάλιστα στάνταρ ώρες 3 ή/και 4 και 5:30.Οκτώ ξυπνάει για το γάλα της.

Κάνω κάτι λάθος (γιατί είμαι και άσχετη) ή απλά δεν είμαι από τις τυχερές;Μπορώ να κάνω κάτι;

Να σημειώσω ότι δεν θηλάζω, την σηκώνουμε 23.30 και πίνει όλο το γάλα της κοιμισμένη, έχουμε καθιερώσει ρουτίνα ύπνου (με μπανάκι κλπ),και ότι, όπως προαναφέρω δώσαμε μάχη για να αρχίσει να κοιμάται την ημέρα. (Λέω μήπως έχει τίποτα από αυτά σχέση.)

Όμορφη χρονιά να έχουμε!

nCE2p3.png

Καλημερα! Η μικρη μου ειναι 9 μηνων, τελευταια ξυπναει συνεχεια τη νυχτα, την κουναω ξανακοιμαται,κατα τις 3,4 της δινω και γαλα!δεν ξερω τι εχει, και νεογεννητο οταν ηταν δεν ξυπνουσε τοσες πολλες φορες!ειναι πολυ ανησυχη.

Διαφημίσεις

Νομίζω πως κατά 99% χωρίς να θέλω να φανώ ξερόλας

είναι δοντάκια....

Εμένα έχει 12-14 δόντια και συνεχίζει να βγάζει και μετά από συζήτηση με τον παιδίατρο μας , μου ειπε τις μέρες που ειναι πολύ εκνευρισμένη και δεν έχει καθόλου καλη διάθεση να την ανακουφίζω μεσα στην ημέρα με ένα υπόθετο Ντολαλ και ενα το βράδυ πριν κοιμηθει!

Τώρα που βγάζει τραπεζίτες και κυνόδοντες.... μεσα σε μια βδομάδα της έχω ήδη δώσει δυο φορές παυσίπονο!

Κατά πάσα πιθανότητα είναι τα δοντάκια τους. Αλλά γενικά τα μωρά τις κάνουν αυτές τις ανησυχίες ανά διαστήματα χωρίς να σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο. Πιστεύω ότι το βασικότερο απ'όλα είναι αυτές τις "δύσκολες" ημέρες να προσπαθείτε να μη βγαίνεται πολύ εκτός προγράμματος, γιατί όταν τα μωρά επανέρθουν, θα τους πάρει περισσότερο χρόνο να ξαναβρουν τους παλιούς τους ρυθμούς. Χαδάκια, φιλάκια, την παρουσία σας για να τα καθησυχάζετε, αλλά όχι ακραίες αντιδράσεις. Ελεάνα, το γάλα γιατί της το δίνεις; Ανέκαθεν ζητούσε γάλα στις 3-4 τα μεσάνυχτα; Αν όχι, καλύτερα να το σταματήσεις γιατί θα το "πάρει" μετά και θα στο κάνει συνέχεια. Κουράγιο, μανούλες.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Τα δυο τα κατω δοντια τα εχει βγαλει!Τωρα μαλλον βγαζει τα πανω!Για το γαλα οντως την κακομαθαινω, θα το συνηθησει και θα το κανω συνεχεια, ομως τι να κανω αφου δεν την παιρνει ξανα ο υπνος αν δεν πιει!

γεια σας κοριτσια ειμαι νεα μαμα και θα ηθελα την γνωμη σας!ο μπεμπησ μου ειναι 1 μηνος με κολικους,δυστιχος,και δεν εχουμε σταθερα ωραρια υπνου.οταν τον εχω στην αγκαλια μου κοιμαται αλλα οταν τον πηγαινω στο κρεβατακι του ξυπναει κατευθειαν και θελει βολτες,μετα παλι τα ιδια.τι να κανω?εχει μαθει στην αγκαλια?να τον αφηνω να κλαιει?

γεια σας κοριτσια ειμαι νεα μαμα και θα ηθελα την γνωμη σας!ο μπεμπησ μου ειναι 1 μηνος με κολικους,δυστιχος,και δεν εχουμε σταθερα ωραρια υπνου.οταν τον εχω στην αγκαλια μου κοιμαται αλλα οταν τον πηγαινω στο κρεβατακι του ξυπναει κατευθειαν και θελει βολτες,μετα παλι τα ιδια.τι να κανω?εχει μαθει στην αγκαλια?να τον αφηνω να κλαιει?

Κ εγω ετσι την εμαθα την μικρη, δεν κοιμαται αν δεν την κουνησω στο χερι και βολτα πανω κατω.Δεν την αφηνα καθολου οταν ηταν πιο μικρη την ειχα συνεχεια αγκαλια! Η μαμα μου ελεγε μην την αφηνεις να κλαει και τωρα καλα να παθω!!!

Διαφημίσεις

και μενα ο μικρος μου ετσι εκανε οσο ειχε κολικους. βεβαια δεν ηταν σε καμια περιπτωση οτι τον κακομαθα γιατι ετσι εκανε απο την πρωτη μερα που γυρισαμε απο το μαιευτηριο κ εκει δεν τον ειχα κοντα μου, ηταν στην εντατικη, οποτε εκει δεν νομιζω να τον καλομαθαν με αγκαλα. και κολικους να μην ειχε πιθανον να εκανε το ιδιο, το κανει γιατι ετσι σε μυριζει κ νιωθει την ασφαλεια που ενιωθε οταν ηταν στη κοιλια σου. σιγα σιγα που θα κοιμαται κ πιο βαρια, θα τον αφηνεις στην κουνια κ δε θα ξυπναει αμεσως κ σιγα σιγα θα νιωσει ασφαλης κ δε θα εχει αναγκη να τον εχεις συνεχως αγκαλια.

GwASp3.png

Χωρίς να θέλω να αντιταχθώ σε καμία κοπέλα, η άποψή μου είναι να αποφύγεις να μάθεις στο παιδί να κοιμάται στην αγκαλιά σου. Άσε που κατά πάσα πιθανότητα, όσο θα κοιμάται στην αγκαλιά σου, τόσο θα σου ξυπνάει κλαίγοντας κάποια στιγμή και θα πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία, και είναι λογικό. Φαντάσου εσύ να κοιμάσαι, π.χ. στο σαλόνι, και μετά να ξυπνάς και να βρίσκεσαι σε ένα άλλο κρεβάτι. Δε θα τρομάξεις; Και σκέψου και το άλλο. Τώρα είναι μικρούλι και είναι πολύ γλυκο και τρυφερό να το κοιμήζεις στα χέρια. Μεθαύριο όμως θα μεγαλώσει, και θα βαρύνει, και τότε δεν θα είναι πια τόσο "τρυφερό" να το κοιμίζεις αγκαλιά γιατί θα πονάς ολόκληρη. Δεν ξέρω, σκέψου τα υπέρ και τα κατά της κάθε "μεθόδου" και ανάλογα κρίνε με βάση το πως νιώθεις εσύ.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Καλησπέρα μανούλες!Θέλω να εκφράσω και εγω κάποιο προβληματισμό που εχω για τον ύπνο του Κωνσταντίνου μου που ειναι 20 μηνών.Εδώ και ένα χρόνο περίπου το βράδυ τον κοιμίζω στην κούνια του στο δωματιο του.Πίνουμε το γάλα,χάζευει τα κουκλάκια γύρω-γύρω,λέμε οτι οοολά κάνουν νάνι,του λέω κανένα τραγουδάκι τον χαιδεύω στην πλάτη και κοιμάται.Αυτά μέχρι που πήγαμε διακοπές και κοιμόμασταν όλοι μαζι και από τότε ξύπναει το βράδυ και κλαιει να τον πάρουμε στο κρεβάτι μας.Τον παίρνουμε αν και πρωτα προσπαθώ να τον ξανακοιμήσω στην κούνια, συνήθως ανεπιτυχώς!Πλέον όμως άλλαξαν ολα αυτα και όταν είναι να τον πάρει ο ύπνος στην κουνια του νωρίς το βράδυ και είναι χαλαρωμενος ξυπνάει και φωνάζει αγκαλιαααά και θέλει μόνο έτσι ύπνο.Τι να κάνω, έχω κουραστεί γιατί κάθομαι σχεδόν 1 ώρα δίπλα του για να κοιμηθεί στην κούνια του και τελίκα καταλήγουμε με κλάματα στον κρεβατι μας..Ευχαριστώ

.png

Καλησπέρα σας. Παραθέτω τη δική μου εμπειρία ύπνου. Μέχρι τον 4-5ο μήνα ο μικρούλης μας ήταν εύκολος στον ύπνο. Ξύπναγε βέβαια πολλές φορές το βράδυ ψάχνοντας την πιπίλα του αλλά κοιμόταν αμέσως και ήταν και βρεφάκι....Πάλι καλά λέγαμε...

Και τότε άρχισαν τα δόντια, οι πρώτες ιωσούλες και μαμά μην βγαίνεις από το δωμάτιο ... νύχτες αξημέρωτες για μήνες...από την αυπνία έφτασα στο σημείο να κλαίω (πράγμα σπάνιο για μένα) και ο άντρας μου να κάνει λάθη στη δουλεία του. (ευχαριστώ Παναγιωτάκο μου για την αντοχή σου). Ο μικρός έμαθε στην αγκαλιά, στο καρότσι, στο κούνημα, στο νανούρισμα, μπουκάλι κτλ...έφτασε στο σημείο να ξυπνάει το βράδυ και να μην ξέρει τι θέλει...Καθόμασταν και τον κοιτάγαμε να συνεχίζει να κλαίει ενώ είχαμε κάνει όλα τα ανωτέρω.

Ένα βράδυ δεν άντεξα άλλο..με παίδευε μια ώρα και ύπνος τίποτα...του δίνω ένα φιλάκι και τον βάζω στην κούνια του...για 10 λεπτά πνιγόταν από το πολύ κλάμα (αχχχ η καρδιά μου ακόμα πονάει που το σκέφτομαι)...στα 15 λεπτά νιαούριζε στα 18 λεπτά είχε κοιμηθεί. Τη δεύτερη νύχτα νιαούρισε 20 δευτερόλεπτα. Και το καλύτερο?ξυπνάει τα βράδυα λέει τα δικά του και ξανακοιμάται ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...έχει φτάσει στο σημείο να κοιμάται μέχρι τις 9 ΤΟ ΠΡΩΙ....!!!!

Δοκίμασα πολλές μεθόδους (πχ τη μέθοδο no cry sleep solution, του άλλαξα ρουτίνα, κάθησα δίπλα του στην κούνια να τον χαιδέψω, τον πήραμε στο κρεββάτι μας) πριν καταλήξω στη λύση απελπισίας-άστο να κλάψει και διαφωνούσα ριζικά με τη μέθοδο αυτή. Όταν λοιπόν την εφάρμοσα ως την ύστατη λύση (μετά από εκεί κλείναμε θέση για το Δαφνί) είδα ότι λειτούργησε.

Τελικά κατάλαβα ότι είναι και αυτός ένας τρόπος για να μάθεις στο παιδάκι να κοιμάται (σίγουρα όχι και ο καλύτερος και ο πιο αναίμακτος αλλά αποτελεσματικός τουλάχιστον για εμάς).

Μια παράκληση όμως μαμάδες και μπαμπάδες... Μην αφήνετε βρεφάκια να κλαίνε...Μας έχουν τόση ανάγκη στον πρώτο χρόνο της ζωής τους...

Και να μείνουμε και ένα χρόνο άυπνοι δεν χάλασε και ο κόσμος εεε? Το αξίζουν άλλωστε.....

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!

Choco, είχε ήδη σβήσει το πρώτο του κεράκι....

Να επαναλάβω και πάλι την άποψη μου: καλύτερα να εφαρμόζεται ως ύστατη λύση και όσο γίνεται (και αντέχετε :) )σε παιδάκια μεγαλύτερης ηλικίας....

Εμείς φτάσαμε στα όριά μας τον 13ο μήνα....

Εχω δηλαδη μελλον ακομα!!!Εμεις ειμαστε 9 και ξυπναμε αρκετες φορες τη νυχτα!!!Τα εχω δοκιμασει ολα....τιποτα,τζιφος!!!Μαλλον φταιει το οτι τον εχουμε στο δωματιο μας,πιστευω εγω και η επιμονη του συζυγου να μην το αφησει να κλαψει αλλα να τον κοιμιζει με αγκαλιτσες κλπ.Ετσι το παιδακι δεν ξερει να κοιμηθει μονο του,ταλαιπωρειται και ταλαιπωρει κι εμας!!Ας περιμενουμε λιγο ακομη........

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Ο δικός μου μικρούλης κοντεύει τους 15 μήνες.

Έχω εφαρμόσει επιλεκτικά διάφορες οδηγίες από όλα τα βιβλία που έχουν αναφερθεί σε αυτό το θέμα και έχω διορθώσει κάποια «λάθη» που έκανα εγώ.

Υπάρχει βελτίωση στον ύπνο του αλλά συνεχίζει να ξυπνάει 3 φορές μέσα στη νύχτα.

Έχω αποδεχτεί το γεγονός – έχει συνηθίσει και ο οργανισμός μου πλέον.

Έχω αρχίσει μάλιστα και το διασκεδάζω γιατί όταν έρθει η ώρα του ύπνου και ενώ κουτουλάει από τη νύστα, ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!!!

Δηλαδή την ώρα που τον θηλάζω (πριν τον βραδινό ύπνο), σταματάει, κατεβαίνει από την αγκαλιά μου, τρέχει στο σαλόνι, σκαρφαλώνει στον καναπέ και θέλει να κάνουμε οικογενειακός παρεούλα.

Ο «πονηρούλης» προτιμάει να μη φάει, γιατί ξέρει ότι μετά τον θηλασμό έχει «νάνι».

Καταλαβαίνω ότι του λείπουμε όλη μέρα και μας λείπει και εμάς πολύ.

Έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι για κάποια παιδιά τα «θέματα ύπνου» δε σταματάνε απλά με 20 λεπτά κλάμα και ούτε υπάρχουν μαγικές λύσεις…

Απλά υπομονή…..

Λένε ότι από 6 μηνών είναι οκ να εφαρμόσεις τη μέθοδο μαθαίνω να κοιμάμαι κλαίγοντας...και μάλιστα ότι είναι και πιο εύκολο να το εφαρμόσεις σε πιο μικρές ηλικίες...

Εμάς δεν μας πήγαινε η καρδιά να το κάνουμε από τόσο μικρό...είχε και ζόρια με τα δόντια του!!!

Εάν ο σύζυγός σου διαφωνεί τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα γιατί θέλει πολύ αντοχή να ακούς το παιδί σου να πνίγεται από τα κλάματα, κάποια στιγμή θα ενδώσει και το παιδάκι θα έχει πλαντάξει στο κλάμα και θα έχετε αποτύχει.

Κάποια στιγμή θα το καταλάβει και μόνος του ότι δεν υπάρχει άλλη λύση....αλλά μέχρι τότε μπορεί να μην χρειαστεί γιατί υπάρχουν και παιδάκια που βρίσκουν μόνα τους τον τρόπο για 8-10 ώρες ήρεμου ύπνου...Εύχομαι το δικό σας να είναι ένα από αυτά...

Ο δικός μας μάγκας χθες αφού γκρίνιαξε 3 λεπτά ξεράθηκε στις 9:30 μέχρι τις 4:00 όπου και αποφάσισε ότι είναι μια πολύ καλή ώρα για συζήτηση με όλα τα παιχνίδια του...κατά 6:00

είπαμε να του δώσουμε γαλατάκι γιατί είχε μαλλιάσει και η γλώσσα του (δεν είχε πιεί καθόλου πριν πέσει για ύπνο)....ξύπνησε στις 8 και αυτό γιατί έκανε φασαρία ο άντρας μου που έφευγε για δουλειά...αλλιώς καλές 9 και....

Γεια σας κοριτσια ειμαι και εγω μια νεα μαμα,εχω εναν πριγκιπα 36 ημερων.δε ξερουμε τι να κανουμε με τον υπνο,την ημερα κοιμαται αρκετα3-4ωρα,αφου εχει μηνει ξυπνιος καπου στην 1ωρα για να φαει(αποκλ.θηλασμος) να τον αλλαξω πανα αλλα μερικες φορες κοιμαται και κατευθειαν μετα τον θηλασμο ουτε 10 λεπτα....το βραδυ ομως δε κοιμαται κανουμε 4ωρα σιγουρα μεχρι να κοιμηθει.τι να κανω?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...