Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

το να μαθει να κοιμαται σε αγκαλια ή τα πιο τραβηγμενα που εχω διαβασει πχ να κοιμαται κανοντας βολτα με το καροτσι μεσα στο σπιτι ή κανοντας βολτα με το αμαξι ή εχοντας ενα στηθος στο στομα του...καθε φορα που θελει να κοιμηθει...δεν ειναι και οτι πιο ιδανικο! :D

Ισως... αλλά οταν φτασει στην καταλληλη ηλικια, θα μαθει ουτως ή αλλως καποιον αλλον τροπο να κοιμαται. Οπως δε θα δοκιμαζαμε να μαθουμε ενα μωρο 10 μηνων να χρησιμοποιει το γιογιο, ετσι και δε θα δοκιμαζαμε να χρησιμοποιησουμε καποια μεθοδο εκμαθησης υπνου πριν την ωρα του. Μεχρι τοτε, ολα αυτα που θεωρεις τραβηγμενα ειναι θεμιτα. :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ισως... αλλά οταν φτασει στην καταλληλη ηλικια, θα μαθει ουτως ή αλλως καποιον αλλον τροπο να κοιμαται. Οπως δε θα δοκιμαζαμε να μαθουμε ενα μωρο 10 μηνων να χρησιμοποιει το γιογιο, ετσι και δε θα δοκιμαζαμε να χρησιμοποιησουμε καποια μεθοδο εκμαθησης υπνου πριν την ωρα του. Μεχρι τοτε, ολα αυτα που θεωρεις τραβηγμενα ειναι θεμιτα. :)

Ακριβώς!

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω τελικα ειναι γιατι σε μερικους ανθρωπους πιανει αγχος μην τυχων το μωρο τους μαθει πολυ αγκαλια , γιατι πρεπει να ειναι τοσο κακια η αγκαλια τελικα ? στην τελικη με το που πατησουνε στα ποδια τους τα μικρα δεν θελουνε να τα εχεις αγκαλια , τωρα στον υπνο ?γιατι πρεπει να ειναι τοσο κακο να τα κοιμηζει καποιος και θα πρεπει να μαθουνε σε τοσο μικρη ηλικια να κοιμουνται μονα τους ? ειναι δηλαδη κοπος να κατσεις μαζι του 20-30 λεπτα για να κοιμηθει , χαιδευοντας το ή μιλοντας το γλυκα για να νοιωσει ασφαλεια και αγαπη ? δηλαδη ειναι μεγαλο ενα παιδακι 12-15-18 μηνων και θα πρεπει να μαθει να κοιμαται μονο του ? κανενας ποτε δεν εμεινε χωρις να μαθει να κοιμαται αλλα το θεωρω απαραδεκτο να στερησεις την αγαπη απο ενα μικρο παιδακι . Δεν το συζητω οτι 3 μηνων ακομα ειναι βρεφακι οπου καλα καλα δεν εχει περασει την περιοδο των κολικων , τρωει ακομα μεσα στην νυχτα και γενικα ειναι πολυ μικρο για να καταλαβει την εννοια του κοιμαμαι βραδυ . Μαλλον ψηλοαπανθρωπο μου ακουγεται να παρατησεις ενα μωρακι τοσο νινακι να τσιροκοπαει για να μαθει να μην κοιμαται σε αγκαλιες , στην τελικη δεν γενναμε ρομποτ και τα προγραμματιζουμε να κανουνε αυτο και εκεινο , ανθρωπους με αισθηματα φερνουμε στον κοσμο και εχουμε υποχρεωση να τους τρελαινουμε απο αγαπη , και αν ενας τροπος ειναι προσφεροντας του την αγκαλια μας ναι τοτε . Με εκνευριζουνε κατι ανθρωποι οπου λενε "να δεν καθεται και δες τωρα παλι αλλαξε συνηθειες και γιατι κλαιει , γιατι το ενα , γιατι το αλλο " και μιλανε για μωρακια 3 5 8 μηνων , ελεος δηλαδη , αυτοι τι νομιζανε? οτι θα κανανε ενα μωρο θα το παρατουσανε και σε ενα ρηλαξ και αυτο θα περνουσε εκει μονο του ? ενας συναδελφος τοθ αντρα μου ειναι ετσι , ποτε δεν μαθανε στην κορη τους να εχει ενα προγραμματακι , εδω η μικρη ητανε στην ηλικια που εβγαζε δοντακια και εκεινος ελεγε οτι η μικρη δεν καθεται φρονιμα και οτι αλλαξε συνηθειες .Ε δηλαδη αμα δεν κουραστεις κιολας δεν γινετια , πως να το κανουμε τωρα . Δεν το παιζω σουπερ μαμα , ουτε ημουνα απο τις καλυτερες στην αρχη , ισα ισα περασα πολλα για να μαθω να ειμαι μια στοργικη και υπομονετικη μαμα , ομως το μικρο μου ποτε δεν θελησα να το παραταμε να κοιμαται μονο του , και στην αγκαλια τον εχουμε κοιμησει , και κουνοντας το καροτσι , και στο ρηλαξ σε μικρη ηλικια με τους κολικους . Και τωρα καποιος απο μας τον κοιμιζει χαιδευοντας τον στο κρεββατακι του και χαιρομαι που δεινω ολη μου τη στοργη στο παιδι μου γιατι ξερω οτι τουλαχιστον δεν θα ειναι στερημενο απο αγαπη αλλα και ουτε κακομαθημενο οπου του κανουμε ολα τα χατιρια ή οπου δεν θελει ολο να τον εχουμε αγκαλιες και διαφορες τετοιες μαλακιες που ακουω απο διαφορους . Και τα ιδια εχω σκοπο να εφαρμοσω και στο παιδακι που περιμενουμε .Η δε χαζομαρα που ακουω ειναι η εξης "μην τον περνετε αγκαλια θα τον κακομαθετε "..... μα σε τι θα τον κακομαθουμε ? στην αγαπη ? μα παει καλα ο κοσμος ? και απο ποτε ειναι κακο να εισαι κακομαθημενος στην αγαπη ? για αυτο λεω καντε παντα οτι αισθανεστε οτι ειναι καλο για τα παιδια σας , ποτε μα ποτε μην ακουτε μαλακιες περι αγκαλιων διοτι ο κοσμος ειναι πολυ κομπλεξικος εκει εξω , εδω εμενα ειπανε οτι ειναι κακο που ο μικρος μου ειναι κολημενος πανω μου και το αντιμετωπισανε σαν προβλημα ενα παιδι να ειναι κολλημενο με τη μαμα του , ε σιγα μην κατσω να ακουσω κιολας , μονο ο γονεας ξερει το καλο για το παιδι του και δινει τον καλυτερο του εαυτο για να το μεγαλωσει .

Δυστυχως γινεται μια παρανοηση των οσων γραφω

Δεν μιλησα ποτε για στεηρηση της αγκαλιας, δεν μιλησα ποτε για "διαιτα" σ αυτο που λεγεται αγαπη, δεν μιλησα ποτε για ρομποτ & παιδια κλπ κλπ

Το ποσο αγαπαει ο καθενας μας το (τα) μωρο(α) του μονο ο ιδιος το ξερει

Οπως επισης ξερει πως ηδη καποια πραγματα ακομη και σε ενα μωρακι 3 μηνων εχουν γινει συνηθεια

Να σας αναφερω ενα παραδειγμα. Εδω και ενα μηνα (οταν δηλαδη ηταν ΜΟΝΟ δυο μηνων) εχει μαθει να καταλαβαινει τη στιγμη που θα κανει μπανακι. Γελαει οταν του βγαζουμε τα ρουχαλακια του, γελαει οταν πλησιαζουμε στο λεκανακι του, γελαει οταν θα ακουμπησει τα ποδια του στο νερο.

Απλα το μπανακι στο μωρο ειναι "καλο" και δεν μας πειραζει να το μαθει, ενω το να μαθει να κοιμαται στο σωστο χωρο που ειναι το δωματιο του και να μαθει να κοιμαται χωρις βολτες με καροτσια, χωρις να εχεις τραγουδησει οοοοοοσα τραγουδια ξερεις...και κυριως να μαθει να κοιμαται μονο του, ειναι "κακο"

Στιγμες για παιχνδια και τραγουδια υπαρχουν απειρες.

Δεν θα διαφωνησω πως σιγουρα υπαρχουν κι αλλες μεδοθοι για να μαθεις στο μωρακι να κοιμαται τις σωστες ωρες και στο σωστο χωρο. Αλλες ανωδυνες και αλλες δυστυχως πιο επωδυνες

Ολες ομως οδηγουν στο ιδιο θετικο αποτελεσμα

Χθες πρωτη μερα, μετα απο κλαμα που κρατησε περιπου μιση ωρα με αρκετα "διαλειματα" κοιμηθηκε απ τις 11 μεχρι τις 6 το πρωι

Δεν το θεωρω πως "πετυχαμε" απ την πρωτη μερα αυτο που θελαμε

Ξερω ομως πως πρωτη φορα κοιμηθηκε στις 11 και τοσες πολλες ωρες

Το μωρο μου το λατρευω. Και δεν θελω με τπτ να το βλεπω να κλαιει.

Ψαχνω, ρωταω και φιλτραρω ολα οσα γινονται ή πρεπει να κανω.

Αλλα σχολια περι αγαπης, φροντιδας κλπ, δεν νομιζω πως ειμαι υποχρεωμενος να δεχτω απο κανεναν

Εγω απλα ζητησα αποψεις για το συγκεκριμενο βιβλιο και τη συγκεκριμενη μεθοδο

Οχι υποδειξεις :wink: Και οποιος καταλαβε....καταλαβε!

Κορίτσια εγώ είχα τρελλό πρόβλημα με την μικρή μου κόρη στο θέμα ύπνου. Έπρεπε να την κοιμίζω αγκαλιά (όρθια μάλιστα εγώ) για μισή ώρα να κουνάω καινα λέω συγκεκριμένα τραγούδια. Με το που την έβαζα στο κρεβάτι άντε πάλι τα ίδια άλλο ένα 20 λεπτο. Τα νεύρα πάνω από το κεφάλι βλέπετε ΄πήρχε και ένα άλλο παιδί στο σπίτι που ήθελε κι αυτό τον χρόνο μου και την προσοχή μου, καθώς και δουλειές του σπιτιού. Αφού κοιμόταν τελικά μετά από πολλές προσπάθειες είχαμε ξύπνημα ανά 1,5 - 2 ώρες το βράδυ για γάλα. Μα είναι δυνατόν έλεγα να θέλει ακόμα τόσο συχνά γάλα? Με τίποτα δεν ξεγελιόταν και που να αντέξεις να αφήσεις μεσα στην νύχτα να κλαίει άλλωστε έπερπε να σηκωθώ και 6,30 να πάω δουλειά, οπότε της έκανα γάλα και τελείωνε το θέμα. Στα ενδιάμεσα ξυπνούσε κι η μεγάλη (4,5χρ επίσης για γάλα και μετά για κατούρημα). Τι ωραίο ύπνο έκανα........Τέλος πάντων φτάνοντας στους 17 μήνες κόψαμε την αγκαλιά αλλά έπρεπε ή να την χτυπάω την πλατούλα της ή να μου τραβάει τα μαλλιά και εγώ σκυμένη εκεί πάνω από το κρεβατάκι 30 λεπτα΄45 εώς και 1 ώρα έσκαγα, έβγαινα από το δωμάτιο και μάλωνα με τον άντρα μου γιατί δεν μπορούσε αυτός να την κοιμήσει γιατί γιατί γιατί... και το βράδυ πάλι τα ίδια ανά 1,5 ώρα γάλα. Τελικά για να μην πολυλογώ (που πολυλογώ) αγόρασα το βιβλίο κοιμήσου παιδί μου. Το διάβασα και όντως στην αρχή μου φάνηκε κάπως. Άρχισα όμως την εκπαίδευση στις 9/6 την 1η μέρα τρελλό κλάμα εμένα η καρσούλα μου να σπάσει να λέω μα πώε θα της το μάθω. Την 2η το ίδιο την 3η πιο γερά μέσα, άρχισε τους εμμετούς (είχα και τον άντρα μου να μου λέει μη το τυρανάς το παιδί, βέβαια του πήρα ωτοασπίδες) 4η 5η πάλι εμμετούς εγώ εκεί πολύ ψύχραιμη επιφανειακά αλλά η ψυχούλα μου το ήξερε πώς ένιωθα, και ξαφνικά την 7η μέρα την έβαλα στο κρεβάτι αφού χαιρετήσαμε φεγγαράκι αστεράκι πουλάκια κλπ της έδωσα το γατάκι της της είπα καήνύχτα και γύρισε το κεφαλάκι της και κοιμήθηκε. Από εκεί και πέρα αυτό γίνεται κάθε βράδυ κάνουμε όλη την συγκεκριμένη διαδικασία (χαιρετάμε όλον το κόσμο) και κοιμάται μόνη της πια και σταμάτησε και το βραδυνό ξύπνημα. Παιδιά σώθηκα κοιμάται ακριβώ 9.45 και μάλιστα το ζητάει μόνη της πια. Δεν ξέρω ίσως να υπήρχε όντως πιο ανώδυνος τρόπος για να της το μάθω αλλά και μόνο που το έμαθε αυτό και δεν τυρανιέμαι άλλο μου φτάνει. Και έχω σκοπό από Σεπτέμβριο να την βάζω στις 8.30 να κοιμάται να δούμε θα τα καταφέρω? Σόρυ για την πολυλογία μου αλλά πιστέψτε με υπέφερα πολύ από αυτό το πράμα κούνα κούνα κούνα τραγούδα τραγούδα (και μάλιστα το βρεχει στην φτωχογειτονιά) και τώρα είμαι πια πιο ήρεμη κοιμάμαι τα βράδυα και έχ και λίγο παραπάνω χρόνο για τα υπόλοιπα.

Διαφημίσεις

Μα αυτο ακριβως ειναι το θεμα

Πως το μωρο μαθαινει. Και οπως μαθαινει να κρατασει ενα αντικειμενο, οπως μαθαινει να σηκωνει τα ποδαρακια του, ετσι μαθαινει και να κοιμαται

Αν ομως κοιμηθει με τραγουδια οταν ξυπνησει (μετα απο 5-10-15 λεπτα) θα θελει να ακουσει και παλι τραγουδια

Αν κοιμηθει σε αγκαλια θα θελει παλι αγκαλια

Αν κοιμηθει με το στηθος στο στομα του θα θελει παλι το ιδιο

Αποψη μου ειναι πως οσο μικροτερο ειναι, τοσο πιο ευκολα μπορεις να του "μαθεις" τετοια πραγματα

Θα δουμε στην πορεια πως θα τα παμε

(Και μια υπενθυμιση! Δεν μπαινουν μονο γυναικες στο forum, αρα την επομενη φορα το σωστο ειναι "κοριτσια...και αγορια!) :wink:

ChocolatePuma,

αν είναι προτεραιότητά σας ο θηλασμός του μωρού σας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ....

Δεν θα κρίνω την θεωρία σου, ούτε θα σου προτείνω εναλλακτικές (αν και θα έπρεπε) πέραν αυτής του "The no cry sleep solution" η οποία είναι μάλλον πιο αρμόζουσα για την ηλικία του μωρού σας.....

Απλά και μόνο ως γεγονός και όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά το υπογραμμίζουν ειδικοί (και η παιδίατρός μου το είπε αλλά και η Αγλαία το έχει αναφέρει σε άλλο μέλος εδώ): Αν θέλεις το μωρό σου να μεγαλώσει θηλάζοντας, η συγκεκριμένη μέθοδος, βάζει όλες τις προυποθέσεις για να μην τα καταφέρετε!....

Διαλέγεις τι είναι πιο σημαντικό (θηλασμός ή υπνος σας) - αν θες διασταυρώνεις τα όσα σου γράφω - και πράττεις!....

"annastasia"]Για άλλη μια φορά οι απόψεις των παιδιάτρων διίστανται... εμένα η παιδίατρος μου σύστησε το συγκεκριμένο βιβλίο... :wink:

Το θεμα ειναι πως οι αποψεις των "ειδικων" διιστανται

Το βιβλιο το εχει γραψει ειδικος, το βιβλιο το προτεινουν καποιοι παιδιατροι και το απορριπτουν αλλοι ειδικοι - παιδιατροι

Δεν ειναι το μονο θεμα που οι αποψεις διιστανται

Και εννοειται πως το πιο σημαντικο για μας ειναι το μωρο μας να ειναι καλα. Δεν τιθεται θεμα δικου "μας" υπνου. Τιθεται θεμα πως χθες για πρωτη φορα το μωρο κοιμηθηκε τοσες ωρες συνεχομενες και απο τοσο νωρις

Δεν ξερω αν η ηλικια του ειναι μικρη για τη συγκεκριμενη μεθοδο. Το βιβλιο παντως αναφερει τη μεθοδο για ολα τα βρεφη και εχει ξεχωριστα κεφαλαια για 3 μηνων και πανω απο 6

Αυριο θα επισκεφτουμε και την παιδιατρο μας. Φυσικα θα ζητησω την αποψη της

Και εννοειται επισης πως προεχει το θεμα του θηλασμου! Τοσο κοπο καναμε να τα καταφερουμε... :o

Παω να διαβασω την αποψη της Αγλαϊας...και ξαναρχομαι :cool:

erica

Νομίζω ότι ο θηλασμός και μάλιστα ο βραδυνός θηασμός κόβεται από κάποιο σημείο και μετά.

Εμένα έπειδή ήταν πολύ μικρούλα και την θήλαζα συνέχεια έμαθε να ξυπνάει μετα και μεγαλώνοντας.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κοιμάται στην αγκαλιά και μάλιστα με τραγούδια και κούνημα, το θηλάζεις και μετά στο κρεβατάκι του. Και οκ όταν είναι ακόμη μωρό φαντάζομαι μέχρι 6 μηνών του δίνεις και βραδυνό γάλα αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι ήταν λάθος μου να συνεχίζω να της δίνω, απλά ήθελά να ξεμπερδέυω μου είχε γίνιε συνήθειο κι εμένα έκανα κινήσεις μηχανικές σαν ρομποτάκι. Σηκωνόμουν την έβαζα στο στήθος κι αργότερα ετοίμαζα γάλα χωρίς να καταλαβαίνω πλέον τι κάνω.

Διαφημίσεις

Για το συγκεκριμένο βιβλίο οι απόψεις που διίστανται είναι οι απόψεις των ειδικών που είναι υπέρ του θηλασμού και αυτών που δεν τον υποστηρίζουν....

Το να κοιμούνται τα μωρα της ηλικίας του δικού σου τόσες ώρες είναι η εξαίρεση του κανόνα και όχι κάτι αναμενόμενο! :shock: Συνήθως ξυπνάνε πιο συχνά.....Και αυτά για τα μωρά που ΔΕ θηλαζουν.....

Στα μωρά που θηλάζουν είναι ΤΡΑΓΙΚΟ να τους κοβεις τους νυχτερινους θηλασμούς με το ζόρι.....Τις περισσότερες φορές οι νυχτερινοί θηλασμοί είναι οι πιο σημαντικοί για τη διατήρηση της γαλουχίας ..... Δεν είναι τυχαίο ότι συνήθως μόλις κοβονται (απο μόνοι τους και όχι με πίεση), εμφανίζεται ξανά η περίοδος της γυναίκας.....

Και αλήθεια..... η άποψη της γυναίκας σου για όλα αυτά ποια είναι? Της έχεις πει ότι αν κάνεται τη μέθοδο, μάλλον θα διακόψει σύντομα τον θηλασμό?

Παντως ο δικος μας μικρος εδω και αρκετες μερες (πριν δλδ ξεκινησουμε τη μεθοδο που περιγραφει το βιβλιο) εχει αραιωσει τους θηλασμους. Το βραδυ ξυπναει μια φορα και μετα ξυπναει ξανα το πρωι για να φαει

Και δεν νομιζω να τιθεται θεμα βαρους. Ειμαι σιγουρος πως σε ενα χρονο, θα μας δερνει!!!! :P:P:P

Στα μωρά που θηλάζουν είναι ΤΡΑΓΙΚΟ να τους κοβεις τους νυχτερινους θηλασμούς με το ζόρι.....Τις περισσότερες φορές οι νυχτερινοί θηλασμοί είναι οι πιο σημαντικοί για τη διατήρηση της γαλουχίας ..... Δεν είναι τυχαίο ότι συνήθως μόλις κοβονται (απο μόνοι τους και όχι με πίεση), εμφανίζεται ξανά η περίοδος της γυναίκας.....

Μα για ποιο κοψιμο βραδινου θηλασμου μιλαμε, οταν εδω και καιρο ξυπναει μονο μια φορα το βραδυ για να θηλασει? :shock:

Και αλήθεια..... η άποψη της γυναίκας σου για όλα αυτά ποια είναι? Της έχεις πει ότι αν κάνεται τη μέθοδο, μάλλον θα διακόψει σύντομα τον θηλασμό?

Το οτι θα διακοπει ο θηλασμος το διαβαζω για πρωτη φορα απο τα γραφομενα σου.

Μην ειμαστε τοσο απολυτοι σε καποια θεματα, ειδικα αν δεν ειναι του αντικειμενου μας.

Γιατρος εχει γραψει το βιβλιο, στην παιδιατρο μας θα παμε αυριο, ειδικοι υπαρχουν και στο forum και μπορουν να εχουν αποψη επιστημονικη η οποια εκρφαζει και ως ενα βαθμο βεβαιοτητα.

Το να λεμε κατι τοσο απολυτα πχ " θα κοπει ο θηλασμος" ειναι λιγακι επικινδυνο, ειδικα οταν κανουμε δημοσιες συζητησεις και μας διαβαζουν πολλοι :?

Στην ηλικία σας, αυτό που περιγράφεις είναι πάρα πολύ συχνό (και η δικά μου κόρη το έκανε...κοιμόταν από τις 10 έως τις 7 σερί)....Μόνο που δεν κρατάει πολύ...μετά από λίγο περνούν αυξητική περίοδο και αρχίζουν πάλι τους νυχτερινούς θηλασμούς!!!!...Προσοχή λοιπόν...η ισσοροπία του θηλασμού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και αν θέλουμε να συνεχίσουμε, καλό θα ήταν να μην επεμβαίνουμε, τουλαχιστον μέχρι τον 6 που εισάγονται οι στερεές τροφές.

Όσο για το βάρος του δικού σας, χαίρομαι που τα πάτε τόσο καλά! :D Και πάλι αυτό συνήθως συμβαίνει στα μωρά που θηλαζουν γιατί σε λίγο και εφόσον συνεχίζετε να θηλάζετε, θα παρατηρήσετε μια κάμψη στο ρυθμό της ανάπτυξης (είναι το πιο πιθανό σενάριο), που είναι όμως καθόλα αναμενόμενη για μωρά που θηλάζουν! :wink:

εμένα πάλι δεν έκανε ποτέ σερί ύπνου παρα μόνο τώρα (20 μηνών) που εφάρμοσα τις οδηγίες του βιβλίου. Βέβαι δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να γίνει σε μωρά μωρά δηλαδή 3 μηνών

Διαφημίσεις

...να είσαι σίγουρος, ότι δεν παω να παραπλανήσω κανένα....

και όπως σου είπα, μεταφέρω απόψεις ειδικών και όχι μόνο προσωπικες....

...και επισης καμία όρεξη δεν έχω να σου σπάω τα νεύρα.....

....επίσης, επειδή δεν ξέρεις τα γραφόμενά μου καιρό εδω μέσα, να σε ενημερώσω ότι ο χαρακτηρισμός "απόλυτη" είναι εντελώς άκυρος για μένα....

Ο γιατρός που έχει γράψει το βιβλίο δεν υποστηρίζει το θηλασμό:

υπάρχει αναφορά μεσα στο βιβλίο για μωρά που θηλάζουν? Καμία....

...αυτό ...απλά....έργαψες ζητώντας απόψεις....σου μετέφερα κάποιες μαζί με τις δικές μου.....αυτό!

Δεν μου σπας τα νευρα.... :P ξερω να ελεγχω τις αντιδρασεις μου σε καθε επιπεδο της προσωπικης μου ζωης

Γνωριζω αυτο που γραφεις σχετικα με το βαρος

Το θεμα ειναι πως τελικα δεν ξερεις ποιον ή τι να εμπιστευτεις

Το εχω ξαναναφερει σε ενα αλλο θεμα που συζητουσα. Αλλαξαμε γιατρο επειδη μας ελεγε οτι ηθελε η γυναικα για τον θηλασμο! Με αποτελεσμα την πρωτη βδομαδα ο μικρος ηπιε και μερικα συμπληρωματα

Ε τελικα η γιατρος πηγε απο εκει που ηρθε και τωρα εχουμε αλλη παιδιατρο

Υπαρχει απαντηση στην ερωτηση "μπορω να την εμπιστευω απολυτα"? Μαλλον οχι

Υπαρχει απαντηση στο ερωτημα "ολα οσα λεει το ταδε βιβλιο ειναι σωστα"? Επισης οχι

Αποψεις διαβαζουμε, αποψεις μαθαινουμε και τελικα παιρνουμε την ευθυνη των πραξεων μας

Μακαρι να μπορουσα να πω θα κανουμε οτι πει η γιατρος μας

Δυστυχως δεν μπορω να το κανω. Παντως να ξερεις πως θα κοιταξω ξανα το θεμα με τον θηλασμο, (δυστυχως δεν καταφερα να βρω την αποψη της Αγλαϊας για το θεμα), γιατι οντως το βιβλιο δεν αναφερει και πολλα για το θεμα του θηλασμου

Απ την αλλη, υπαρχουν αρκετες αποψεις στη συγκεκριμενη ενοτητα του forum οι οποίες ενισχυουν την αποψη του βιβλιου και την παρουσιαζουν ως πετυχημενη

Επειδή το θέμα δεν ...... Κατι άσχετο θέλω να πω :oops:

Erica τι γλύκα που είναι η Μάγια !!!!

:oops::D Ευχαριστούμε Λαμπρινή μου!

Έμείς δεν μπορούμε να δούμε τη δικιά σας φωτό (την κόβει η εταιρεία μου :evil: ) αλλά είμαι σίγουρη ότι θα δείχνει ένα αγγελουδάκι! :D

-------

Για να μην παρεξηγούμαστε επιπλέον, να διευκρινήσω ότι υπάρχουν μαμάδες που θήλασαν αποκλειστικά και πέτυχαν με τη μέθοδο αυτή...αλλά την εφάρμοσαν ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ... (πχ βλεπε, Αnnastasia)

...εγώ αν και το διάβασα το βιβλιο, δεν το εφάρμοσα ποτέ γιατί διαφωνώ με την άποψή του....αλλά αυτό είναι άσχετο και εντελώς προσωπικό.... :wink:

Και γω βρίσκω ένα μωρό 3 μηνών μικρό για να πάει... by the book. Ακόμα και για τήρηση προγράμματος το βρίσκω μικρό.

Την κόρη μου την κοίμιζα μέχρι ενός έτους αγκαλίτσα. Δεν ξέρω βρε παιδιά, νομίζω τα μικρούλια τη δικαιούνται και την έχουν ανάγκη την αγκαλιά και το νανούρισμα για ύπνο. Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από ένα τόσο μικρό μωρό να το βάζεις στην κούνια και τσουπ να κοιμάται. Το βρίσκω λίγο σκληρό. Σε αυτήν την ηλικία, ταπεινή μου γνώμη πάντα, εμείς προσαρμοζόμαστε σε αυτά, και όχι αυτά σε εμάς. Μόλις πριν 3 μήνες ήταν στην ζεστασιά της κοιλίτσας της μαμάς. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να έχουν τις συνήθειες και τα ωράρια ενηλίκων.

ChocolatePuma Μα για ποιο κοψιμο βραδινου θηλασμου μιλαμε, οταν εδω και καιρο ξυπναει μονο μια φορα το βραδυ για να θηλασει?

Πάντως απο την δικιά μου εμπειρία το οτι ξυπνάει μόνο μια φόρα τώρα δεν σημαίνει ότι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει και να ζηταεί περισότερα γεύματα την νύχτα.Εμένα τώρα είναι 9 μηνών και ανα περιόδους είχε διαφορετική συμπεριφορά.Νομίζω στον θηλασμό δεν πρέπει να το στερείς γιατί εκτός ότι δεν ξέρεις πότε πεινάει το στήθος είναι και παρηγοριά στον πόνο και ασφάλεια και πολλά άλλα που τα έχει ανάγκη ένα βρέφος.Αν είναι κάποια στιγμή έτοιμος να κοιμάτε όλο το βράδυ θα το κάνει και άν χρειαστεί βοήθεια θα το καταλάβεις.

4fnbp3.png

fdBUp2.png

Ακόμα και για τήρηση προγράμματος το βρίσκω μικρό.

Μα γιατι στο μπανακι να υπαρχει προγραμμα απο την αρχη και στον υπνο οχι?

Σε αυτήν την ηλικία, ταπεινή μου γνώμη πάντα, εμείς προσαρμοζόμαστε σε αυτά, και όχι αυτά σε εμάς.

Η προσαρμογή των ενηλιών ή τουλαχιστον καποιων ενηλικων είναι ως ενα βαθμο αυτες που διαβαζουμε και ξερουμε

Βολτες με το καροτσι μεσα στο σπιτι, βολτες με το αμαξι, βολτες με το μωρο στο στηθος, νανουρισμα στο ορθιο κλπ

Θεμα αγκαλιας και αγαπης δεν τιθεται. Ο υπνος πρεπει να ειναι διαχωρισμενος απο το φαγητο και απο την αγκαλια

Δεν ειμαι σκληρος και ουτε θελω να κανω τον παντογνωστη

Σας λεω οτι λεει η απλη λογικη

Ολες τις ωρες που δεν τρωει ή δεν κοιμαται (και ευτυχως ειναι πολλες πλεον αυτες οι ωρες), παιζουμε, του δινω οτι περισσοτερο εχω και μπορω και απο αγαπη και απο συναισθηματα

Δεν προκεται να στερησω απ το μωρο μας την αγαπη, για να κερδισει περισσοτερο υπνο

Απλα τα δυο αυτα θεματα δεν κολανε το ενα με το αλλο

Δεν θελω να λεω τα ιδια και τα ιδια γιατι κουραζουν :)

Μόλις πριν 3 μήνες ήταν στην ζεστασιά της κοιλίτσας της μαμάς. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να έχουν τις συνήθειες και τα ωράρια ενηλίκων

Συμφωνώ με τον ChocolatePuma αν και έκανα τα εντελώς αντίθετα μέχρι τώρα. Και εννοείται ότι δεν πρέπει να γίνεται τίποτα εις βάρους του θηλασμού και εις βάρος της ψυχικής υγείας του παιδιου΄. Αλλα ρε παιδιά γιατί θα πρέπει να έχουν πρόγραμμα σε όλα τα άλλα και όχιστον ύπνο?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...