Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καρότσι για δίδυμα...

il

Recommended Posts

Εγώ είχα πάρει πρώτα 1 διπλό και μετά 1 μονό (αν πήγαινε κάποιος μόνος του με ένα παιδί ήταν βολικό) Έτσι την βγάλαμε μέχρι 2 χρονών. Μετά μας χάρισαν άλλο ένα μονό και το χρησιμοποιήσαμε πολύ μας (δηλαδή να πηγαίνουμε με 2 μονά αντί με 1 διπλό όταν μπορούσαμε να είμαστε όλοι μαζί ειδικά αν πηγαίναμε σε μέρη που η κυκλοφορία ήταν δύσκολη)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 221
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και διπλό και μονό!

Εμείς πήραμε διπλό το Aria Τwin της Peg Perego το οποίο είναο πολύ φθηνότερο απο το Μακλάρεν και είναι ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟ και στενότερο για να περνάει στα ασανσέρ. (Μόνο στα καίνουρια όμως).

Το μονό που είχα απο το πρώτο μου παιδί βολεύει πολύ συχνά γιατί όλο και κάπου θα πάω μόνο με το ένα μωρό....

2ht1p3.png

zaYXp3.png

κοριτσια ειμαι πολυ προβληματισμενη!!

τελικα οχι για το τι μαρκα θα παρω καροτσι αλλα για το εαν θα παρω 2 μονα η' ενα διπλο!!

και απο οτι αναγκαστικα θα παρουμε και μονα και διπλο!!

υπαρχει καμια κοπελα που το εχει κανει αυτο η' ειμαι υπερβολικη!!

μα πραγματικα σε ορισμενες περιπτωσεις θα χρειαστω τα μονα και σε αλλες το διπλο!!

BEBE CONFORT που γινεται απο διπλο μονο ηταν για εμενα η λυση. Γενικα με αυτην την προταση, αν ψαξεις και σε αλλες μαρκες, πιστευω θα βολευτεις. Πολλες φορες το διπλο το εκανα μονό και εβγαινα μονο με το ενα μωρο.Σκεψου το! ;)

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Εμείς έχουμε την μακλάρεν... μου φαίνεται λίγο άβολο στο πως κατεβαίνει

η πλάτη..επίσης στο ένα χερούλι το αφρολέξ σκίστηκε αμέσως

κ κάτι άλλο...οι ρόδες ή οι αναρτήσεις τρίζουν

δεν ξέρω δεν εχω δοκιμάσει άλλα καρότσια

Υπαρχει ειδικο λαδακι,εξαιρετικο και που δεν το εχουν ολα τα μαγαζια, δες στα καταστηματα που πολανε, εγω ειχα βρει στο Lapin House, μου το ειχαν δωσει μαζι με το καροτσι. Το ειχα βρει ακρως απαραιτητο γιατι και το δικο μας καροτσι ετριζε και με κοιτουσαν περιεργα.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Βρε κορίτσια και διπλό και μονό? καινούριο δίλημμα και αυτό! Πολλά μου φαίνονται! και το δικό μου σπίτι δεν έχει καθόλου αποθηκευτικό χώρο, που θα τα βάζουμε όλα αυτά? και τα υπόλοιπα αξεσουάρ που θα πρέπει και αυτά να είναι επί 2?

Διαφημίσεις

εμείς καταλήξαμε ότι θα πάρουμε το ARIA διπλό(γιατι έτσι και αλλιως δεν εχω καποιο ατομο για βοηθεια εκτός τον αντρα μου),τωρα αν αργότερα που θα έχουν μεγαλώσει δουμε τα δύσκολα θα παρω μονο καροτσάκι απο το τζαμπο που είναι φθηνό.

YiMXp3.png

KURIAKI θα παρω το 50/50 το 60/40 ήταν το παλιο μοντέλο και μάλιστα κάνει περίπου 100ε φθηνότερο,τουλάχιστον στο λητω που το είδα. Εγω λογω μονοζυγωτικών το ένα μου μωράκι όντως θα είναι μεγαλύτερο αλλα θα παρω το 50/50 γιατι όταν μεγαλώσουν λίγο θελω να έχουν το ίδιο χώρο.

YiMXp3.png

Καλημέρα κορίτσια! Εμείς πήραμε το silver cross και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Βγαίνει μόνο σε μαύρο χρώμα αλλά εμένα μου αρέσει πολύ.

----------------------------------------------------------

• 1 month later...

Και εμείς στην αναζήτηση διδυμοκάροτσου...

Το καρότσι που μας άρεσε και ξεχωρίσαμε ήταν της perego, αλλά 2 πράγματα με προβληματίζουν:

α. Δεν πιάνει περισσότερο χώρο όταν κλείνει σε σχέση με αυτά που κλείνουν σαν "ομπρέλα"? Έτσι δε θα αφήνει καθόλου χώρο στο πορτ-παγκαζ για οτιδήποτε άλλο...

β. Δεν "ξαπλώνει" η πλάτη του, έτσι, όταν κάποια στιγμή θα κοιμηθεί κάποιο παιδί σε μια έξοδο μας, θα πρέπει να είναι καθιστό και όχι οριζόντια...

Αν μπορεί, κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει αυτό το καρότσι, ας μου απαντήσει αν είχε πρόβλημα με κάτι από τα παραπάνω...

Της maclaren είναι, πιστεύω πολύ ακριβό, οπότε μετά μάλλον θα πάμε σε κάποια οικονομική "no name" λύση.

Όποια εμπειρία υπάρχει από τέτοιου είδους καρότσια(οικονομικά και απλά), καλοδεχούμενη...

Έχουμε δει τόσα καρότσια αυτές τις μέρες που έχουμε μπερδευτεί. :confused:

Διαφημίσεις

εγω κοριτσια τελικα αποφασισα αρχικα να παρω ενα διπλο!! εαν ομως μου χρειαστουν και 2 μονα αργοτερα θα τα παρω και αυτα!! στην περιπτωση μου χρειαζονται και μονα και διπλο!!

εμεις εχουμε το aria twin της pegperego. Το χρησιμοποιησαμε απο 4 μηνων (λογω χειμωνα). Τα καθισματακια ξαπλωνουν περιπου εως 30 μοιρες, οποτε τα μικρα κοιμουνται ανετα. Εμεις δεν ειχαμε κανενα προβλημα σε αυτο ακομα και τωρα που ειναι 13 μηνων.

Τωρα για τον ογκο στο πορτ-παγκαζ εμεις εχουμε golf και χωραει το καροτσι, 2 παρκοκρεβατα, 1 σακ-βουαγιαζ, 2 καθισματακια αυτοκινητου.. (στο τελευταιο μας ταξιδι). Δες αν οι διαστασεις σας κανουν για το δικο σας αυτοκινητο, και τα υπολοιπα ειναι θεμα καλης οργανωσης χωρου.

Να μη το ξεχασω!! Το δικο μας κριτηριο ηταν το βαρος του καροτσιου. Το aria twin ειναι το ελαφρυτερο στη κατηγορια του και πιστεψε με εχει σημασια. Στο χρονο πανω που ειμαστε εμεις ζυγιζει 9,5 το καροτσι, 10,5 η Κατερινα και 11,5 ο Βασιλης....το συνολο 31 κιλα. Εκει να σε δω!!

eNortjKzUjI0NDMwNVOyBlwwFWwC0A,,97.png

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Μάλλον σε αυτό θα καταλήξουμε τελικά... Αποφασίσαμε να αναβάλλουμε για λίγο την αγορα, αφού θα το χρησιμοποιήσουμε σίγουρα αφού ανοίξει ο καιρός...

για δες στο youtube duo zoom...είναι άπαιχτο...μέχρι 6 μηνών έβαζα στον πανάλαφρο σκελετό του τα καθισματάκια αυτοκινήτου...παίνει όλες τις μάρκες και μετά τα δικά του..το πήρα από γερμανία...αν το θες στείλε μου π.μ. να σου πω πως να το βρεις..είναι πολύ βολικό..απο 40ημερών πήγαινα σούπερ και έβαζα και τα ψώνια!!και κλείνει πανεύκολα...α και χωράει παντού, πεζοδρόμια κ.λ.π

Nt7kp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

κοριτσια καλησπερα.

θα ηθελα να μαθω εαν τελικα το aria twin κανει απο νεογεννητα.

εχω μπερδευτει λιγακι γιατι καποιες κοπελες λενε πως κανει απο 3μηνων, αλλες απο 6 μηνων, και αλλες απο 6 μηνων και πανω.

και διαβασα και μια κοπελα που εγραψε πως βγηκε καινουριο μοντελο για νεογεννητα. τελικα τι ισχυει??

δυστυχως δε μου αρεσει κανενα αλλο και τον ιουνιο γενναω και σιγουρα μολις σαραντησω θα βγω εξω. ισως και νωριτερα.

ευχαριστω εκ των προτερων

Διαφημίσεις

κοριτσια καλησπερα.

θα ηθελα να μαθω εαν τελικα το aria twin κανει απο νεογεννητα.

εχω μπερδευτει λιγακι γιατι καποιες κοπελες λενε πως κανει απο 3μηνων, αλλες απο 6 μηνων, και αλλες απο 6 μηνων και πανω.

και διαβασα και μια κοπελα που εγραψε πως βγηκε καινουριο μοντελο για νεογεννητα. τελικα τι ισχυει??

δυστυχως δε μου αρεσει κανενα αλλο και τον ιουνιο γενναω και σιγουρα μολις σαραντησω θα βγω εξω. ισως και νωριτερα.

ευχαριστω εκ των προτερων

κι εμενα μου ειχαν πει οτι δεν κανει για νεογεννητα γιατι δεν πεφτει τελειως η πλατη. γι'αυτο και αποφασισα κ πηρα το TFK. μου ειπαν πως κανει για 0+, οντως πεφτει η πλατη τελειως, στις οδηγιες ομως γραφει οτι κανει για 6+. τι να πω? η καλυτερη δουλεια ειναι να πας στο καταστημα κ να στο δειξουν οι υπαλληλοι. εκει θα δεις κατα ποσο οριζοντιώνεται η πλατη. κατα τα αλλα πρεπει να ειναι το καλυτερο για διδυμα. εγω σημερα αναγκαστικα και αγορασα και 2 μονα απλα της chicco το lite way top, γιατι το TFK ειναι πολυ βαρυ κ του αντρα μου του πεφτει η μεση να το κλεινει κ να το βαζει στο πορτ-μπαγκαζ. με 2 μονα θα μπαινουμε σε ολα τα ασανσερ "με δοσεις", θα περναμε απο ολα τα πεζοδρομια κ ειναι πολυ ελαφρια. βεβαια οι μικρες μου ειναι τωρα 9 μηνων οποτε δεν με νοιαζει να πεφτει τελειως η πλατη, αρκει να πεφτει, γιατι θελω να μπορουν να κοιμηθουν αν χρειαστει. το διπλο θα το εχουμε πλεον μονο για το σπιτι, γιατι εκει τις ταίζουμε κ το εχουμε κανει χαλια. εκτος κι αν χρειαστει να τα παρω μονη μου ;)

8I4zp2.png

Κοιτα, εμεις τα βαλαμε απο 3 μηνων λογω χειμωνα. Όταν γεννησεις με το καλο, θα ειναι τοσο μικρουλια που δεν ξερω αν θα δενονται καν στο καροτσι (υπολογιζε γυρω στους 50 ποντους). Στη φαση αυτη και για τους επομενους 2 μηνες θελουν ειτε εντελως οριζοντια (τυπου πορτ-μπεμπε) ειτε αγκαλιτσα. Δες την περιπτωση του ring sling μαρσιπου (εγω που τα εβαλα σε μαρσιπο chicco, δεν στεκοταν μεσα....τα εχανα....), ή με το καθισματακι αυτοκινητου που κανει και για ρηλαξ. Το τελευταιο ισως σε βολεψει πιο πολυ, ακομα και στη θαλασσα θα πηγαινετε με αυτο, θα μπορεις και να τα ταιζετε σε αυτο. Και μολις λιγο αναπτυχθουν θα μπουν και στο καροτσι.

eNortjKzUjI0NDMwNVOyBlwwFWwC0A,,97.png

Γεια σας και πάλι... Εμένα ο άντρας μου έχει λυσσάξει να πάρουμε το aria twin αλλά αυτό που είναι οι θέσεις μπρος πίσω σαν τραινάκι και όχι δίπλα-δίπλα... Το έχει πάρει καμιά? Έχει μειονεκτήματα στο κλείσιμο ή δεν ξέρω τι άλλο? Μερικές μαμάδες λένε ότι τα δίδυμα μετά από 1 έτους περίπου τσακώνονται πολύ δίπλα δίπλα στο καρότσι και έτσι λέω να ακούσω τη γνώμη του άντρα μου. Στην τελική θα είναι ευέλικτο σαν μονό, εσείς τι λέτε?

Γεια σας και πάλι... Εμένα ο άντρας μου έχει λυσσάξει να πάρουμε το aria twin αλλά αυτό που είναι οι θέσεις μπρος πίσω σαν τραινάκι και όχι δίπλα-δίπλα... Το έχει πάρει καμιά? Έχει μειονεκτήματα στο κλείσιμο ή δεν ξέρω τι άλλο? Μερικές μαμάδες λένε ότι τα δίδυμα μετά από 1 έτους περίπου τσακώνονται πολύ δίπλα δίπλα στο καρότσι και έτσι λέω να ακούσω τη γνώμη του άντρα μου. Στην τελική θα είναι ευέλικτο σαν μονό, εσείς τι λέτε?

Υπάρχει aria twin μπρος πίσω??? Αν ναι, πάω πάσο, δεν το ήξερα. Αν όμως εννοείς της peg perego το duette sw το έχουμε εμείς και μπορώ να σου δώσω πληροφορίες εάν θέλεις.

εγω εχω παρει της μακλαρεν μπορει να ειναι ακριβω που λετε αλλα ειναι το πιο μικρο σε φαρδος και οταν κλεινει δεν πιανει χωρο κ ειναι κ πολλλη ελαφρη και εχει και συη μεση ροδες που αλλα διδυμα καροτσια δεν εχουν σας λεω την εμπειρια μου απο το καροτσι χωρις να θελω να σας επηρεασω κανεναν

Αλις6 ναι αυτό εννοούσα!!! Μετά είδα ότι λέγεται έτσι... Εϊναι η τιμή γύρω στα 600?? Είδα ένα βίντεο χτες στο utube kαι η τύπισσα το έβαλε μέσα σε τζιπ (χαίρω πολύ τα πάντα χωράνε εκεί) διπλωμένο και έβγαλε και τα 2 καθίσματα και 2 ρόδες νομίζω και είπε ότι αυτό είναι το μικρότερο που γίνεται... Χωράει σε νορμάλ αμάξι?

Και τα παιδιά πως το αντιμετωπίζουν, μαλώνουν για το ποιος θα κάτσει μπροστά ή οκ? ΑΝ μπορείς πες μου και εσύ ό,τι νομίζεις είναι χρήσιμο να ξέρω...

Πολλα θα θελα να σε ρωτήσω δηλ...

Kuriaki κι εγώ τα ίδια με εσένα αναρωτιόμουν πριν το πάρουμε, βασικά δεν ήθελα να το πάρουμε αλλά επέμενε ο άντρας μου. Εμείς το πήραμε περίπου 500 ευρώ πριν 21 μήνες χωρίς απόδειξη (βεβαίως), εάν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου πώ με πμ από πού. Τελικά εμάς μας βόλεψε τρελλά, γιατί ποτέ δεν βγάζει έξω ένας μόνος του τα παιδιά ούτως ή άλλως. Για να τα βγάζεις μόνη σου με αυτό το καρότσι μπορείς να το ξεχάσεις, είναι πολύ βαρύ, εκτός αν είσαι καμιά νταρντάνα οπότε κάτι γίνεται. Το να το λύσεις και να το δέσεις για να το βάλεις - βγάλεις από το αυτοκίνητο είναι λίγο μανούρα, αλλά δεν το έχω κάνει ούτε μία φορά, ο άντρας μου το κάνει πάντα και δεν τον βλέπω να δυσανασχετεί. Είναι καταπληκτικό καρότσι, πολύ στιβαρό, με μεγάλες ρόδες για χωματόδρομους, χαλικόδρομους κλπ, μέχρι να πάνε τα μωρά 18 μηνών δεν είχαμε κάνεναν μπρος - πίσω αλλά τους είχαμε απέναντι να βλέπονται και τους άρεσε πάρα πολύ. Τους τελευταίους τρεις μήνες που ψήλωσαν και χτυπάνε τα πόδια τους μεταξύ τους τους βάλαμε μπρος - πίσω, αλλά δεν έχω καταλάβει μέχρι τώρα να έχουν κάποια προτίμηση. Α, και τους πρώτους 12 μήνες είχαμε και καθισματάκια που μπαινόβγαιναν από το καρότσι στο αυτοκίνητο. Αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν τα είχαμε πάρει χωριστά... Ό,τι άλλο θέλεις να με ρωτήσεις, στη διάθεσή σου, με πμ ίσως καλύτερα, αν και δεν έχω πρόβλημα και από εδώ να απαντάω φυσικά.

Alice6 ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Προβληματίστηκα βέβαια αρκετά, γιατί σπάνια θα το βγάζω με τον άντρα μου βόλτα (δουλεύει πολύ), οπότε θα μαι μόνη μου τις περισσότερες φορές και δεν είμαι κ νταρντάνα, αδύνατη είμαι κλαψ... Γιατί όμως λες είναι βαρύ? 11 κιλά δεν είναι? Το aria twin που είναι απ τα ελαφρύτερα είναι 9, μόνο 2 κιλά λιγότερο... Το μόνο καλό είναι δηλαδή ότι έχει μεγάλες ρόδες, γιατί θα μείνουμε τον πρώτο καιρό στο νησί μας που είναι πλακόστρωτο παντού και πολύ ανωμαλία, βόλτα με τακούνια να δεις να γελάσεις με την ψυχή σου! Θα σου στείλω και πμ για κάτι αλλο που θέλω να σε ρωτήσω...

kuriaki το καροτσι που λες ειναι 20κιλα και οχι 11....

σε βαρος καμια σχεση δεν εχει με το αρια τουιν...

στο λεω γιατι το ειχα και μια βολτα με το ζορι τα πηγα τα παιδια... αν εχεις να ανεβεις και καμια ανηφορα οπως εγω ξεχνα το...για μια γυναικα ειναι μεγαλο ζορι... αφου το εδωσα και πηρα το αρια τουιν σωθηκα!

tqj2p3.png vvtJp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...