Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

Ougaki εκτός του ότι είχα δηλώσει ότι θέλω να γεννήσω φυσιολογικά, ήμουν και τυχερή.

Γιατί πολύ απλά και τα δύο τα μωράκια μου είχαν καλή θέση (με το κεφαλάκι προς τα κάτω).

Αν είχαν μπερδευτεί ομφάλιοι λώροι ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο, μάλλον θα μου είχαν κάνει καισαρική όπως στις περισσότερες διδυμομανούλες. Καλήμέρα σε όλα τα κορίτσια

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

6μιση ώρες τεχνητών πόνων χωρίς επισκληρίδιο...!!

Κανονική διαστόλη αλλά το κοριτσάκι μου δεν κατέβαινε..!!!

Άμεσα Επισκληρίδειο...!!Δυστυχώς δεν μπόρεσανε να την κάνουν με την πρώτη και με τρύπησαν 2 φόρες!!!Δεν υπάρχουν λέξεις να πέριγραψω τους πόνους...!!!!Αποτέλεσμα καισαρική...!!!Μόλις αντήκρισα το κοριτσάκι μου...Σαν να μην συνέβησαν πότε.....!!!!!!

Γέννησα φυσιολογικά και πολύ εύκολα. Μου το είχε πει εξ αρχης η γυναικολόγος μου οτι θα έχω εύκολο τοκετό, αλλά τόοοοοσο εύκολο δεν το περίμενα.

Ξεχωριστή εμπειρία! Ευχαριστώ το Θεο που το έζησα.

Καλημερα κοριτσια...εγω ειχα παρει και 3 μερες απο τον 10 μηνα,και ο μικρος δεν ελεγε να βγει.Ετσι μπηκα στο ΜΗΤΕΡΑ απο βραδυς,μου βαλανε μια αλοιφη,να προκαλεσουν πονους,ανεβηκα στο δωματιο,αλλα τιποτα ολο το βραδυ....ετσι στις 6.00,το πρωι,κατεβηκα στα χειρουργεια,μου εσπασαν τα νερα,εκανα και επισκληριδιο,και περιμεναμε....ο τραχηλος δεν ανοιγε με τιποτα.....ειχα καλο γιατρο,και υπερ του φυσιολογικου τοκετου,και με την υπομονη μου γεννησα στις 4.00 το απογευμα με 8 διαστολη,και ολα πηγαν καλα...

line_m121_beg_40_time_1200978000_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

Καλημερα κοριτσια...εγω ειχα παρει και 3 μερες απο τον 10 μηνα,και ο μικρος δεν ελεγε να βγει.Ετσι μπηκα στο ΜΗΤΕΡΑ απο βραδυς,μου βαλανε μια αλοιφη,να προκαλεσουν πονους,ανεβηκα στο δωματιο,αλλα τιποτα ολο το βραδυ....ετσι στις 6.00,το πρωι,κατεβηκα στα χειρουργεια,μου εσπασαν τα νερα,εκανα και επισκληριδιο,και περιμεναμε....ο τραχηλος δεν ανοιγε με τιποτα.....ειχα καλο γιατρο,και υπερ του φυσιολογικου τοκετου,και με την υπομονη μου γεννησα στις 4.00 το απογευμα με 8 διαστολη,και ολα πηγαν καλα...

με φυσιολογικό...χωρίς επισκληρίδιο μετα απο πολλέεεεεεεες ώρες ...τελικά δεν ξερω ...νομίζω με την επισκληρίδιο χαίρεσαι το μωρό σου άμεσα ένω χωρίς μια ταλαιπωρία την έχεις :cry: :cry: :cry:

Φυσικα και το χαιρεσαι,και συμμετεχεις κιολας,και καταλαβαινεις και τι σου κανουν...;)

line_m121_beg_40_time_1200978000_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

ΗΜΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ.ΕΛΕΓΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΟΣΗ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΕ ΙΣΧΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΟΛΗ 2.5.ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΧΑΛΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ,ΤΡΕΛΑΘΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΕΡΑΝΕ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΘΗΣΑ 7 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΑΙΕΤΙΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΖΑ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΕΜΕΤΟΥΣ.ΜΕ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΔΕΝ ΒΡΗΣΚΑΝ ΤΠΤ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ.ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΓΕΙΚΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΥΤΟ.

Το ότι γέννησες μία φορά με καισαρική, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε μπορεί ο επόμενος τοκετός σου να είναι φυσιολογικός. Απ΄όσο διάβασα και άκουσα, πλέον μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά μετά από καισαρική. Και σε τελική πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα-το ότι έχεις ένα μωράκι υγιές- παρά ο τρόπος με τον οποίο το φέρνεις στον κόσμο.

Εγώ γέννησα με φυσιολογικό τοκετό, καθαρά και μόνο χάρη στην εμπειρία και την ικανότητα του γιατρού μου, γιατί, ενώ είχα πολύ γρήγορα διαστολή, το μωρό ήταν ακόμα ψηλά, και άρχισε να έχει αλλοιωμένους παλμούς.

Βέβαια, κι εγώ δεν ήθελα καισαρική, αλλά όταν σκέφτηκα τί προβλήματα θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί στο μωρό μου, αποφάσισα ότι δε θα με νοιάξει ξανά το πώς θα γεννήσω, αρκεί να εξασφαλίσω την ακεραιότητα του παιδιού μου.;)

Με φυσιολογικό.. ακριβώς την Π.Η.Τ.(20/11/07).Στις 12 το βράδυ έσπασαν τα νερά, κατά τις 2 πήγαμε στην κλινική (άνετοι εμείς, εγώ έκανα μπάνιο πριν πάμε, ο άντρας μου έκανε καφέ). Βέβαια, επειδή όσες φίλες μου έχουν παιδάκια γέννησαν με καισαρική, δεν ήξερα πώς είναι όταν σπάνε τα νερά. Έλεγα κι εγώ, ας κάτσουμε λίγο ακόμη στο σπίτι μέχρι να σταματήσουν και μετά πάμε. Επισκληρίδιο έκανα στις 7 το πρωί, στις 12 ακόμη η μπέμπα ήταν ψηλά και μετά από μία ώρα ήρθε ο γιατρός και λέει ήρθε η ώρα. Γέννησα μετά από 5 λεπτά, με 3 εξωθήσεις. Εύκολο μού φάνηκε.

Να δούμε τι θα γίνει στη δεύτερη. 15/10 περιμένω. Θα τηρήσει και η δεύτερη μπέμπα το ραντεβού;

:oΣυγχαρητηρια ,απορω πως αντεξες τοσες ωρες πονων!ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

εισαι τυχερη που ο γιατρος σου συνεργαζεται με το κεντρο.ο ιδιος σου το συστησε?

μπορεις να μου πεις σε ποια εβδομαδα κυησης ερχεσαι σε επαφη μαζι τους?

θα με δεχοντουσαν δεδομενου οτι θα κανω λειψη τροφοβλαστης?

QUOTE=Olga1;1079230]Ariaxim, εγώ γέννησα στο κέντρο φυσικού τοκετού, εννοείται φυσιολογικά χωρίς καμία παρέμβαση. Ο γιατρός μου ήταν αυτός που συνεργάζεται με το κέντρο και ήταν παρών αλλά δεν χρειάστηκε σε τίποτα. Είναι εμπειρία που δεν την αλλάζω με τίποτα!! Με έπιασαν οι πόνοι στις 12:30 την νύχτα και γέννησα στις 12:50 το μεσημέρι. Σε οποιοδήποτε συμβατικό μαιευτήριο θα μου είχαν κάνει καισαρική (με αυτά που ακούω και διαβάζω και εδώ!). Και ο τράχηλός μου σκληρός ήταν, και το μωρό είχε μία πολύ σφιχτή περιτύλιξη στον λαιμό που το τράβαγε συνέχεια πίσω κατά την διάρκεια των εξωθήσεων, και, και.... Αγωνιστήκαμε όμως και οι δύο και γεννήθηκε μία χαρά ο θησαυρός μου! Νομίζω ότι στα συμβατικά μαιευτήρια κάνουν επισκληρίδιο και καισαρική με μία απίστευτη ευκολία. Ίσως οι ίδιες οι γυναίκες θα έπρεπε να ενημερώνονται λίγο καλύτερα για το τι είναι απαραίτητο και τι όχι και ποιες είναι οι εναλλακτικές τους.

:oΣυγχαρητηρια ,απορω πως αντεξες τοσες ωρες πονων!ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

εισαι τυχερη που ο γιατρος σου συνεργαζεται με το κεντρο.ο ιδιος σου το συστησε?

μπορεις να μου πεις σε ποια εβδομαδα κυησης ερχεσαι σε επαφη μαζι τους?

θα με δεχοντουσαν δεδομενου οτι θα κανω λειψη τροφοβλαστης?

QUOTE=Olga1;1079230]Ariaxim, εγώ γέννησα στο κέντρο φυσικού τοκετού, εννοείται φυσιολογικά χωρίς καμία παρέμβαση. Ο γιατρός μου ήταν αυτός που συνεργάζεται με το κέντρο και ήταν παρών αλλά δεν χρειάστηκε σε τίποτα. Είναι εμπειρία που δεν την αλλάζω με τίποτα!! Με έπιασαν οι πόνοι στις 12:30 την νύχτα και γέννησα στις 12:50 το μεσημέρι. Σε οποιοδήποτε συμβατικό μαιευτήριο θα μου είχαν κάνει καισαρική (με αυτά που ακούω και διαβάζω και εδώ!). Και ο τράχηλός μου σκληρός ήταν, και το μωρό είχε μία πολύ σφιχτή περιτύλιξη στον λαιμό που το τράβαγε συνέχεια πίσω κατά την διάρκεια των εξωθήσεων, και, και.... Αγωνιστήκαμε όμως και οι δύο και γεννήθηκε μία χαρά ο θησαυρός μου! Νομίζω ότι στα συμβατικά μαιευτήρια κάνουν επισκληρίδιο και καισαρική με μία απίστευτη ευκολία. Ίσως οι ίδιες οι γυναίκες θα έπρεπε να ενημερώνονται λίγο καλύτερα για το τι είναι απαραίτητο και τι όχι και ποιες είναι οι εναλλακτικές τους.

Η πορεία του τοκετού είναι πολύ πιο ομαλή όταν δεν υπάρχουν παρεμβάσεις και αφήνεις την φύση να κάνει την δουλειά της. Οι πόνοι είναι έντονοι αλλά πιστεύω ότι τα πάντα είναι φτιαγμένα με σοφία και τελικά αντέχεις πολύ περισσότερα απ'ότι μπορείς να φανταστείς. Πάντα βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις και σε κάποιες περιπτώσεις είναι πράγματι αναγκαία η καισαρική. Την κρίσιμη στιγμή δεν είσαι σε θέση να αμφισβητήσεις την κρίση ή τις προθέσεις του γιατρού γιαυτό πρέπει να έχεις κάνει πολύ προσεκτική επιλογή από πριν.

Πριν μείνω έγκυος κάναμε την έρευνά μας με τον άντρα μου γιατί δεν θέλαμε ούτε αυτός ούτε εγώ να γεννήσω σε συμβατικό μαιευτήριο. Ψάχνοντας λοιπόν για μία εναλλακτική προσέγγιση στον τοκετό ήρθαμε σε επαφή με το σωματείο "ΕΥΤΟΚΙΑ". Τον γιατρό τον επισκεφθήκαμε αρχικά επειδή συνεργαζόταν με το κέντρο φυσικού τοκετού αλλά τελικά τον επιλέξαμε επειδή είναι εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος. Αν θέλεις επιπλέον πληροφορίες στείλε μου πμ να σου στείλω ονόματα και τηλέφωνα.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Δυστυχώς, με καισαρική.

Μπήκα για φυσιολογικό με πρόκληση και μετά από 4 ώρες μ' έβαλαν στο χειρουργίο, γιατί ο μικρός είχε τυλιχτεί με τον ομφάλιο λώρο κι έπεφταν οι παλμοί του.

Εννοείται ότι θα προτιμούσα τη φυσιολογική οδό, αν ήταν στο χέρι μου...

ITKtp2.png

Feiyp2.png

το πρωτο μου παιδι με φυσιολογικο τοκετο, το δευτερο δυστιχως με καισαρικη γιατι επρεπε.............

παντως προτιμω με φυσιολογικο........... :)

άντε και καλή τύχη μάγκες, που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο σιδηρόπουλος.............. :rolleyes::rolleyes:

Με καισαρική λόγω διδύμων, η οποία ως επέμβαση είναι αρκετά επώδυνη, ιδίως μετά. Μάλιστα έκανα και γενική αναισθησία γιατί αρχικά δεν με "έπιασε' η επισκληρίδιος. Ακόμη έχω πόνους, τραβήγματα, δε μπορώ να σηκώσω καλά καλά τα παιδιά μου, σε συνδυασμό με τη λοχεία και το ξενύχτι έχω καταβληθεί πολύ.

Πάντως όποια μπορεί -έστω και με δίδυμα- πιστεύω ότι μπορεί να το παλέψει και να γεννήσει φυσιολογικά.

NEwNp3.pngUnT9p3.png

Διαφημίσεις

Και τις δύο κοράκλες μου με φτ και χωρίς επισκληρίδιο(ο γιατρός μου είναι αντίθετος)και με έυκολες γέννες,πραγματικά με βοήθησε πολύ ο γιατρός μου αλλά και οι μαίες.Η δέυτερη γέννα έγινε πάαααρα πολύ γρήγορα τόοοοοσο που τρόμαξα τόσο πολύ(ναι,ναι είναι τρομαχτική εμπειρία να γίνονται όλα πολύ γρήγορα,πριν να προλάβεις να ετοιμαστείς ούτε καν ψυχολογικά!!!) που δεν θέλω να ξαναακούσω για γέννα !!!!!!!!!!!!!!!!

[link=/][image noborder]/cache/7c9e28bff8.png[/image][/link]

Και τα δυο τα αγοράκια μου τα γέννησα φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο, παρόλο που άρχισα να ανχόνομαι για τους πόνους της τρίτης γέννας έυχομαι να πάνε όλα καλά και να γεννηθεί και αυτό φυσιολογικά.

http://as1ce6u0g410010MzQzfDAwMDY0MjJsfHdlIGFyZSB0b2dldGhlcg.gif

• 2 εβδομάδες μετά...
:P Με φυσιολογικο τοκετο και μαλιστα πολυ γρηγορα! Δεν προλαβα να καταλαβω την ολη διαδικασια. Ειχα ακουσει τοσα πολλα και δεν ηξερα τι να πιστεψω! Τελικα καθε γεννα ειναι μια ξεχωριστη εμπειρια για την καθε γυναικα. Πιστευω ομως ακραδαντα οτι το μεγαλυτερο ρολο στην ολη διαδικασια την εχει ο γιατρος! Με βοηθησε απιστευτα!

Καλησπέρα !δυστυχώς η κόρη μου με διαστολή 6 εκατοστά γύρισε εγκάρσια όποτε με καισαρική και αναγκαστικά μετά και το αντράκι μου !

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

Φυσιολογικά, χωρίς επισκληρίδιο μέσα σε 4 ώρες! Βιαζόταν πολύ η μικρή μου.

Νομίζω όμως ότι βοήθησαν πάρα πάρα πολύ τα μαθήματα ανώδυνου. Όταν ξεκινούσα τις αναπνοές ο πόνος μειωνόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

επελεξα καισαρικη γιατι φοβομουν τον φ/τ αν και η γιατρος μου επεμενε για φυσιολογικο,εγω ημουν ανενδοτη απο την αρχη.τωρα εγκυος στο δευτερο με το μικρο μου 9 μηνων παω για 2 καισαρικη και θα γεννηθει και πιο νωρις απο την προηγουμενη.τα εχω παιξει λιγο γιατι δεν υπαρχει βοηθεια δυστυχως:-(

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Tελικα με φυσιολογικο τοκετο γεννησαμε μονο οσες ΑΠΛΑ γεννησαμε γρηγορα(απο τυχη δλδ καθαρα..πολυ λιγες ειναι αυτες που αργησαν και της αφησαν να γεννησουν στην ωρα τους και οχι με καισαρικη)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...