Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

On 7/3/2018 at 3:40 ΜΜ, vassia_p είπε:

Γέννησα το αγγελουδάκι μου πριν 7 μήνες. Πρόωρος, στις 35+2, βιαζόταν να βγει, δε με άντεχε άλλο.

Μυ φυσιολογικό τοκετό, χωρίς παυσίπονα, χωρίς επισκληρίδιο (δεν προλαβαίναμε άλλωστε!)

Ξεκίνησαν οι πόνοι στις 04.00, δεν πίστευα ότι θα  μπορούσα να γεννήσω στον 8ο μήνα. Κάποια στιγμή άρχισα να μετράω χρόνο μεταξύ των πόνων, πήρα το γιατρό 06.00 το πρωί, μου είπε να πάρω ένα παυσίπονο κι αν δω ότι συνεχίζουν οι πόνοι να πάω για καρδιοτοκογράφημα. Μετά από μισή ώρα τον ξαναπήρα γιατί δεν άντεχα και φύγαμε για το μαιευτήριο. Μέχρι να κατέβω στο γκαράζ έσπασαν τα νερά, και στη διαδρομή ξεκίνησα εξωθήσεις, με τον άντρα μου να αγχώνεται και να προσπαθεί να μείνει ψύχραιμος, ο μικρός έδινε δυναμικά το παρόν! Ευτυχώς ήταν αρχές Αυγούστου και φτάσαμε σε 30'. 07.30 φτάσαμε στο μαιευτήριο, 07.40 γέννησα!

Δεν είχα αποφασίσει πώς θα γεννήσω, γενικά αντέχω τον πόνο, αλλά της γέννας με φόβιζε. Γύρω στον 6ο είχα αποφασίσει να γεννήσω φυσιολογικά, αλλά σκεφτόμουν με επισκληρίδιο. Ήρθαν έτσι τα πράγματα τελικά που δεν είχα επιλογή και δεν προλάβαινα κιόλας να μου κάνουν, μπήκα με πλήρη διαστολή και στις 3 τελευταίες εξωθήσεις, (εντός του μαιευτηρίου), γέννησα!

Περισσότερο νομίζω ήταν οι πόνοι στη μέση που με είχαν διαλύσει, αλλά το ότι το πέρασα όλο αυτό στο σπίτι μου, σε στάση που ένιωθα να με ανακουφίζει (περπατώντας!) χωρίς να μου επιβάλει κανείς κάτι, με κάλυψε! Βέβαια, όταν έφτασα στην κλινική μου έλεγαν να μη φωνάζω γιατί δεν ήμουν η μόνη που γεννούσα! Το σέβομαι αλλά ήταν δικαίωμά μου να εκφραστώ όπως ήθελα εκείνη τη στιγμή, ειδικά όταν δε με ενημέρωναν για τίποτα (διαστολή, αν μπορώ να κάνω επισκληρίδιο, πότε έφτανε ο γιατρός μου, τι ακριβώς γίνεται, τι μπορώ να κάνω για να αντέχω τον πόνο!), επομένως φώναζα ναι, αλλά ήταν δικαίωμά μου εφόσον πόναγα και κανείς δεν έλεγε να με βοηθήσει ή έστω να με ενημερώσει! Να μην πω δε για το ότι με ξεγέννησε μαία, η οποία και δε φρόντισε να μη με σκίσει ο μικρός που ερχόταν, κι έτσι τα ράμματα που χρειάστηκε να μου κάνει μετά ο γιατρός μου με ταλαιπώρησαν για 2 εβδομάδες πολύ! Βέβαια, από την πρώτη στιγμή είπα ότι θα το ξανάκανα την επόμενη μέρα! Με μόνη διαφορά να είναι κι ο άντρας μου δίπλα μου να το ζήσει όλο αυτό (ο καημένος δεν πρόλαβε, είχε πάει να παρκάρει και να συμπληρώσει τα χαρτιά εισαγωγής! Πού να προλάβει στα 10' που βγήκε ο μπόμπιρας?!!!)

Να σου ζήσει ο μικρός σου.!!!! Έπαθα πλάκα με την ταχύτητα, σε συνδιασμό με τις ωδίνες που θολώνουν όσο να πεις το μυαλό δεν πρέπει να πολυκαταλαβες για πότε γεννησες!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σ'ευχαριστώ πολύ! Νομίζω δε θόλωσε το μυαλό ούτε στιγμή.Η αλήθεια είναι ότι θυμάμαι το κάθε δευτερόλεπτο, αν και ήμουν από τις τυχερές που γέννησαν πολύ πολύ γρήγορα! Ήθελα να ζήσω τα πάντα, και να νιώσω την κάθε στιγμή!

Είναι πολύ άσχημο, να φέρονται σα να μην είσαι παρούσα ή να μην καταλαβαίνεις! Γέννησα στο ΙΑΣΩ. Και δυστυχώς καμία από τις μαίες που ήταν δίπλα μου δεν με στήριξε, δε με εμψύχωσε, ούτε μου έδωσε οδηγίες. Εσύ πού γέννησες?

Γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική γιατί ο μικρός μου ερχόταν όχι απλά ισχυακά αλλά... όρθιος με τα πόδια προς τον τράχηλο. Εξ'αρχής δεν είχα καμία πρεμούρα για φυσιολογικό τοκετό οπότε καθόλου δε με πείραξε... Το μόνο θέμα μου ήταν που δεν μπόρεσε να είναι ο άντρας μου μέσα, θα το ήθελα πάρα πολύ. Αλλά συνολικά η εμπειρία μου ήταν πολύ καλή. Τώρα περιμένω το 2ο αγοράκι μας και ο γιατρός λέει ότι πάλι έτσι θα πάμε. 

IjoZp3.png6zCbp3.png

On 9/3/2018 at 10:53 ΜΜ, vassia_p είπε:

Είναι πολύ άσχημο, να φέρονται σα να μην είσαι παρούσα ή να μην καταλαβαίνεις! Γέννησα στο ΙΑΣΩ. Και δυστυχώς καμία από τις μαίες που ήταν δίπλα μου δεν με στήριξε, δε με εμψύχωσε, ούτε μου έδωσε οδηγίες. Εσύ πού γέννησες?

Να σε ρωτησω κατι...γεννησες πρωορα με αιτια η χωρις ...?? Καθως ειμαι 7και παω στο 8 στην δευτερη εγκυμοσυνη και με αγχονει λιγο μηπως μου συμβει για αυτο σε ρωταω ...

On 10/3/2018 at 2:05 ΠΜ, uptight είπε:

Γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική γιατί ο μικρός μου ερχόταν όχι απλά ισχυακά αλλά... όρθιος με τα πόδια προς τον τράχηλο. Εξ'αρχής δεν είχα καμία πρεμούρα για φυσιολογικό τοκετό οπότε καθόλου δε με πείραξε... Το μόνο θέμα μου ήταν που δεν μπόρεσε να είναι ο άντρας μου μέσα, θα το ήθελα πάρα πολύ. Αλλά συνολικά η εμπειρία μου ήταν πολύ καλή. Τώρα περιμένω το 2ο αγοράκι μας και ο γιατρός λέει ότι πάλι έτσι θα πάμε. 

Αυτο εχει σημασια το να βγουν και να ειναι υγειης τωρα πως θα βγουν ουτε για εμενα εχει σημασια τωρα στο δευτερο με ειπε αμα δν παρει θεσει παμε για καισαρικη ..δν με απασχολει γτ το πρωτο το εκανα φ.τ. το μονο που με χαλαει ..ειναι μονο αμα το κανουν για τα χρηματα.και να τελειωνουν μπαμ μπαμ ...αλλιως τι σημασια εχει ?? Ειτε με αυτον τον τροπο ειτε με τον αλλον μολις το παρεις αγκαλια υα ξεχνας ολα ...

Διαφημίσεις

Και εγώ γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική, λόγω διάφορων προβλημάτων όμως μέσα μου ήθελα να γεννήσω έτσι.

Πήγαν όλα πολύ καλά. Αν δεν είχα στην εγκυμοσύνη τα άγχη που είχα δεν ξέρω τι θα επέλεγα να κάνω, δεν το σκέφτομαι πλέον.

Επεξεργάστηκαν by kotsifikos

πρίν από 30 λεπτά , kotsifikos είπε:

Και εγώ γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική, λόγω διάφορων προβλημάτων όμως μέσα μου ήθελα να γεννήσω έτσι.

Πήγαν όλα πολύ καλά. Αν δεν είχα στην εγκυμοσύνη τα άγχη που είχα δεν ξέρω τι θα επέλεγα να κάνω, δεν το σκέφτομαι πλέον.

Και νομιζω δεν εχει τοσο σημασια οσο το να ειναι καλα και ασφαλης...και εγω που γεννησα με φτ τι καταφερα ..η εμπειρια χαλια ..ταλαιπωρια ..και το κοψιμο εκει κατω με εκανε να μην μπορω να κατσω ασε για περπατημα ουτε καν να γυριζω στο κρεβατι ..και εκανα και 20 ωρες ...

On ‎12‎/‎3‎/‎2018 at 2:43 ΜΜ, Aggeliki21 είπε:

Να σε ρωτησω κατι...γεννησες πρωορα με αιτια η χωρις ...?? Καθως ειμαι 7και παω στο 8 στην δευτερη εγκυμοσυνη και με αγχονει λιγο μηπως μου συμβει για αυτο σε ρωταω ...

Η αλήθεια είναι πως δεν εντοπίσαμε κάτι παθολογικό. Μάλλον όμως οφείλεται σε τράνταγμα της προηγούμενης ημέρας (είχαμε κάτι φίλους με το παιδάκι τους στο σπίτι, κι εκείνο χοροπήδαγε στον καναπέ, και για να αποφύγω να πέσει πάνω μου, τραβήχτηκα κάποια στιγμή κι ένιωσα ένα μικρό τράνταγμα εσωτερικά. Μάλλον από αυτό προκλήθηκε!)

1 ώρα πρίν, vassia_p είπε:

Η αλήθεια είναι πως δεν εντοπίσαμε κάτι παθολογικό. Μάλλον όμως οφείλεται σε τράνταγμα της προηγούμενης ημέρας (είχαμε κάτι φίλους με το παιδάκι τους στο σπίτι, κι εκείνο χοροπήδαγε στον καναπέ, και για να αποφύγω να πέσει πάνω μου, τραβήχτηκα κάποια στιγμή κι ένιωσα ένα μικρό τράνταγμα εσωτερικά. Μάλλον από αυτό προκλήθηκε!)

Αντε ...απο κατι τοσο απλο εε ..αλλα ετυχε...τι να πω ..ευχαριστω για την απαντηση

3 ώρες πρίν, vassia_p είπε:

Τωρα να σχολιασω κατι ασχετο; πηδουσε το παιδι σε ξενο σπιτι διπλα σε εγκυο και οι γονεις το αφηναν;;;;

Διαφημίσεις

On ‎20‎/‎3‎/‎2018 at 5:53 ΜΜ, CMES είπε:

Τωρα να σχολιασω κατι ασχετο; πηδουσε το παιδι σε ξενο σπιτι διπλα σε εγκυο και οι γονεις το αφηναν;;;;

Ήταν για λίγες στιγμές, ούτε που τον προλάβαμε! Μικρό παιδί, ο μπαμπάς του πού να ξέρει, δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία από παιδιά (χωρισμένος δυστυχώς). Εγώ εκείνη τη στογμή δεν το συνειδητοποίησα, αφού άλλωστε ούτε καν με ακούμπησε ο μικρός.

• 5 months later...
  • 2 months later...
  • 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

• 10 months later...

Γέννησα φυσιολογικά μετα απο 4 μιση ώρες τοκετου με επισκληριδιο! Γενικά εύκολη γέννα θα έλεγα, δεν ταλαιπωρηθηκα ιδιαίτερα! Στην αρχη λογω της ένεσης δεν καταλάβαινα σχεδόν τίποτα, στο τέλος όμως τους ένιωσα τους πόνους! Ευτυχώς μονο 2 φορές έσπρωξα και βγήκε η μπέμπα μου!! Τα ράμματα μετά πονουσαν πολύ, έκλαιγα απο τον πόνο!!! 

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα , στην 33 βδομαδα ο μικρός μας ήρθε φυσιολογικά . Μέσα σε μια ώρα γεννήθηκε, εκείνη την στιγμή δεν με ταλαιπώρησε . Τώρα με παιδεύει με τις ζαβολιές του. χαχα!

• 4 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...