Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!!!!!!!!

Recommended Posts

πρίν από 36 λεπτά , elenip είπε:

Δεν ξέρω η γενιά των παιδιών που μεγαλώνουμε διαφέρει εντελώς από την δική μας την γενιά. Εμάς μας έλεγαν κάτι, θεωρώ πως συμμορφωνόμασταν αμέσως. Τώρα βρε παιδί μου τα βλέπεις όλα τα Γυμνασιόπαιδα με ένα κινητό στο χέρι, σαν προέκταση του εαυτού τους και είναι όλη την ημέρα σε αυτό κολλημένα. Δεν ξέρω τι φταίει!

Ακόμη και στην παιδική χαρά που πηγαίνω τα παιδιά βλέπω παρέα 4 -5 παιδιών που ενώ έχουν βγει υποτίθεται βόλτα, κάθονται το καθένα και παίζουν / σερφάρουν στο κινητό. Δηλαδή είσαι με το φίλο σου βόλτα και σερφάρεις στα social media?? και δυστυχώς από αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν και στην τηλεόραση τα social media αντικαθιστούν την προσωπική ζωή πολλών εφήβων, τι να πω, δύσκολο να είσαι γονιός!

Εντάξει μην τα βλέπετε τόσο χάλια υπάρχουν και τα καλά, πχ το τικ τοκ το ξερετε? Κάνουν βιντεοκλίπ και μαθαίνουν κινήσεις. Έχω μπει στον πειρασμό να το κατεβάσω κι εγώ :P

Διαφημίσεις

πρίν από 6 λεπτά , elenip είπε:

Δεν ξέρω βρε Εσπερος, εμείς θυμάμαι περιμέναμε  πότε θα πάμε βόλτα, πότε να πούμε τα νέα μας με τις φίλες μας, τώρα βλέπω τα Γυμνασιόπαιδα να είναι κολλημένα με το κινητό και τι φωτογραφίες θα ανεβάσουν (άλλο από εκεί) και πόσα like θα πάρουν και ενώ τους βλέπεις μαζί στην ουσία είναι χώρια.

Εμένα μου έκανε εντύπωση επειδή εδω ειμαστε μικρο κ ασφαλες μερος και τα παιδια ειναι εξω αρκετα, σε βαθμο που συχνα αναρωτιεμαι ποτε διαβαζουν. Δεν περίμενα ότι στα συγκεκριμένα παιδιά οι γονείς ανησυχούν για την κοινωνικοποιηση, αλλα φαινεται εκεινοι εχουν την εικονα του σπιτιου που μαλλον ειναι συνεχεια... καλωδιωμένα. 

Επειδή πρόκειται για μεταβατική περίοδο αρχικά θα απεκλεια το ενδεχόμενο να δυσκολεύεται ακόμα το παιδί να διαχειριστεί τις νέες απαιτήσεις (αυτονομία, πολλές εναλλαγές προσώπων με διαφορετικές προσεγγίσεις ο καθένας, κοκ.). Ορισμένες φορές μπροστά σε μια τέτοια δυσκολία κάποιοι απλά παραιτούνται. Σε περίπτωση που έτσι έχουν τα πράγματα, θα πρέπει μεθοδολογικά αλλά και πρακτικά να καθοδηγηθεί το παιδί.

Στην περίπτωση πάλι που δεν υφίσταται το παραπάνω, συμφωνώ πως με κάποιο τρόπο θα πρέπει να διαπραγματευτείτε. Να μπει ως προτεραιότητα το διάβασμα και να γίνει κατανοητό ότι η τηλεόραση, ο υπολογιστής, το κινητό έπονται. 

Γενικά κι εγώ με πλήρεις απαγορεύσεις δε συμφωνώ και ειδικά στην εφηβεία κάτι τέτοιο θεωρώ πως αντί να βοηθήσει θα εντείνει την αντιδραστικότητα.

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...