Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύφασμα (Wrap/Pouch) που κρατά το μωρό κοντά στο σώμα

Recommended Posts

Ναι κάποια στιγμή πρέπει να το βάλω στο πρόγραμμα να επισκεφθώ κάποιον χειροπράκτη, το έχω στο νου μου. Απλά τώρα είμαι πολύ καλύτερα γιατί σε Γυμνάσιο και Λύκειο τελικά αναγκάστηκα και έβαλα κηδεμόνα. Η αλήθεια είναι πως σώθηκα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τώρα δε μου φαίνεται τίποτα αλλά τότε ήμουν στα πρόθυρα της επέμβασης..

Μάλλον για βαμβακερό το κόβω.. Αν μπορείς να το αναλάβεις να μιλήσουμε με πμ??

:wink::wink:

lazy.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 448
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Opoia kopela einai apo thessaloniki kai endiaferete na promitheutei ena sling i na mathei pos na to foraei mporei na epikoinonisi mazi mou :) Thalia sou exo steilei idi pm ..elpizo na kataferoume na sunantithoume!

Ωραία! Μπράβο σου που προσφέρεσαι να βοηθήσεις να διαδοθεί το babywearing! Συγχαρητήρια και καλή αρχή!

τέλεια, υπάρχουν και μαμάδες που έχουν μπει πρόσφατα στην οικογένεια των babywearers εχουν sling, τα έχουν βολευτεί μια χαρά και είναι πολύ πρόθυμες να δείξουν. Μπορώ να σας φέρω σε επικοινωνία αν θέλεις

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Opoia kopela einai apo thessaloniki kai endiaferete na promitheutei ena sling i na mathei pos na to foraei mporei na epikoinonisi mazi mou :) Thalia sou exo steilei idi pm ..elpizo na kataferoume na sunantithoume!

Ωραία! Μπράβο σου που προσφέρεσαι να βοηθήσεις να διαδοθεί το babywearing! Συγχαρητήρια και καλή αρχή!

Kalimera koritsia,

to babywearing to gnorisa otan zousa eksoteriko kai anypomonousa na to dokimaso . Fusika apo tote pou gennithike i mpempa mou thn forao sunexeia ...blepo oti exete anaferei ola ta thetika kai auta pou prosferei to babywearing..alla tha ithela na prostheso oti ena sling einai fantastiko kai san accesouar kai krubei kai ta kilakia ths egkumosunhs :lol: . Ego epidi eimai ligo psonio :oops: exo para polla kai panta ta forao tairiasta me ta rouxa mou..kai kurios ta papoutsia :lol: . Edo sthn thessaloniki eimaste mia parea mamadwn pou forame ta morakia mas, kanoume sunantiseis - oxi apokleistika me thema to babywearing - mazeuomaste mamades kai paidakia kai milame gia diafora themata - kathe mhna ginomaste olo kai perisoteres... an kapoia kopela thelei boitheia i na mathei kati sxetika me to babywearing i akoma thelei na kanei apla parea me alles mamades fusika kai mporei na epikoinonisi mazi mou, euxaristos na boithiso.

• 2 months later...

Διαφημίσεις

euapap ενδιαφέρομαι πολύ για ένα sling αλλά έχω μπερδευτεί με τόσες πληροφορίες... έχω μια κορούλα 1,5 μηνών που θέλει αγκαλίτσα συνέχεια..αγόρασα ένα sling απο το mothercare (το premaxx) αλλά χάνετε το παιδί εκει μέσα και δε με βόλεψε καθόλου...

Θέλω τι βοήθεια σου..ποιό είναι πιο πρακτικό (στο να το φορέσεις), σταθερό (να μη νοιώθω ότι θα πέσει το μωρό)??

Εσύ δέχεσαι παραγγελίες? Στέλνεις και Κύπρο??

Γεια και χαρά σε όλες και σε όλους !!! είπα να πώ και εγώ την γνώμη μου για το babywearing μιας και ξεκίνησα πολύ προσφατα να το χρησιμοποιώ - συγκεκριμένα έχω πάρει ένα υπεροχο ring sling από την sstamoul. Λοιπόν η μπέμπα μου που τώρα είναι 4μιση μηνών έχει ξετρελλαθεί της αρέσει ιδιαίτερα η στάση βούδας (να κοιτάει μπροστα) και φυσικά η στάση που κοιτάει πίσω με τα ποδαράκια έξω. Ξεκινήσαμε πριν από περίπου 1 μήνα και πραγματικά με βόλεψε πάρα πολύ ειδικά στις διακοπές....το καλύτερο είναι οτι βάζω καμιά φορά και τον γιό μου 2 ετών και κάτι ο οπόιος ζήλεψε και αρχικά το ε'ίδε σαν παιχνίδι αλλά τώρα του αρέσει πολύ!!! Όσο για τα σχόλια των γνωστών και περσατικών προς το παρόν είναι μόνο θετικά όλοι ενθουσιάζονται όταν το βλέπουν και σε όσες έχουν μωράκια πραγματικά το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μόνο μια γνωστη μου σχολίασε την στάση Βούδας και καλά ότι δεν είδε βολίκη για το παιδάκι αλλά απλά έτσι φαίνεται γιατι η μικρή τρελλαινεται να κοιτάει μπροστά και γελάει συνέχεια!!! Αυτά από εμένα

Pax έμενα μου έχει τύχει πάρα πολλές φόρες από ηλικιωμένες κυρίες. Εγώ φοράω την μπέμπα μου συνεχεία από νεογέννητο όποτε τα έχω ακούσει όλα

Πάντως να ξέρεις ότι το μωρό είναι ευτυχισμένο μέσα στο σλινγ και τα πλεονεκτήματα του τόσα πολλά, μπορείς να το ψάξεις και στο ίντερνετ. Έμενα η παιδίατρος που είναι τόσο ενθουσιασμένη και υπέρ με την ιδέα του babywearing που ενημερώνει και προμηθεύει μαμάδες με τα σλινγ μου ή τις φέρνει σε επικοινωνία μαζί μου. Πάντως μην δίνεις σημασία σε αρνητικά σχόλια. Πάντα θα ακούς διάφορες απόψεις για τα σλινγ, τον θηλασμό, την διατροφή του παιδιού σου κτλ

Aquarius το σλινγ που πείρες τι είναι? Υφασμάτινοs μάρσιπος αγκαλιάς? Είχε οδηγίες? Αν φοράς σωστά το μωρό σου δεν θα χάνετε και θα είναι σταθερό. Πάντως και τα και τα ρινγ σλινγ και pouch τα αν είναι σωστά φορεμένα είναι άνετα και σταθερά. Απλά να ξέρεις ότι οτιδήποτε καινούργιο θέλει λίγο εξάσκηση και πολύ σύντομα θα είναι πανεύκολο

Σχετικά με την θέση βούδας και εμένα η μπέμπα μου ξετρελαινόταν το ίδιο και ο κόσμος που την έβλεπε...έκανε χαρούλες παντού!! τώρα που είναι 7 μηνών προτιμάμε καθιστή με τα πόδια έξω ή στην πλάτη

Σας έχει τύχει ποτέ να έρθουν στα καλά καθούμενα άγνωστοι και να σας πουν ότι θα το πνίξετε το μωρό "εκεί μέσα"; Εμάς μας έτυχε δυο φορές μέχρι τώρα.

Ναι, εμένα με έχουν ρωτήσει άγνωστοι γιατί φοράω το μωρό μου έτσι (δεν το λυπάσαι έτσι όπως το κρατάς κτλ). Μια φορά όταν απάντησα ότι της αρέσει να κάθετε έτσι και ότι πολλές φορές την παίρνει ο ύπνος μάλιστα, μου είπε ένας ότι βέβαια την παίρνει ο ύπνος αφού δεν ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι της έτσι όπως την βαστάω όρθια...

Διαφημίσεις

Pax έμενα μου έχει τύχει πάρα πολλές φόρες από ηλικιωμένες κυρίες. Εγώ φοράω την μπέμπα μου συνεχεία από νεογέννητο όποτε τα έχω ακούσει όλα

Πάντως να ξέρεις ότι το μωρό είναι ευτυχισμένο μέσα στο σλινγ και τα πλεονεκτήματα του τόσα πολλά, μπορείς να το ψάξεις και στο ίντερνετ. Έμενα η παιδίατρος που είναι τόσο ενθουσιασμένη και υπέρ με την ιδέα του babywearing που ενημερώνει και προμηθεύει μαμάδες με τα σλινγ μου ή τις φέρνει σε επικοινωνία μαζί μου. Πάντως μην δίνεις σημασία σε αρνητικά σχόλια. Πάντα θα ακούς διάφορες απόψεις για τα σλινγ, τον θηλασμό, την διατροφή του παιδιού σου κτλ

Aquarius το σλινγ που πείρες τι είναι? Υφασμάτινοs μάρσιπος αγκαλιάς? Είχε οδηγίες? Αν φοράς σωστά το μωρό σου δεν θα χάνετε και θα είναι σταθερό. Πάντως και τα και τα ρινγ σλινγ και pouch τα αν είναι σωστά φορεμένα είναι άνετα και σταθερά. Απλά να ξέρεις ότι οτιδήποτε καινούργιο θέλει λίγο εξάσκηση και πολύ σύντομα θα είναι πανεύκολο

Σχετικά με την θέση βούδας και εμένα η μπέμπα μου ξετρελαινόταν το ίδιο και ο κόσμος που την έβλεπε...έκανε χαρούλες παντού!! τώρα που είναι 7 μηνών προτιμάμε καθιστή με τα πόδια έξω ή στην πλάτη

Καλημέρα και από μένα, αγόρασα το σλινγκ μου απο την Στέλλα :D:D αλλά όσο αφορα το να το φορέσω το προσπάθησα 2-3 φορές χωρίς επιτυχία και θα ήθελα μια βοήθεια η μπέμπα μου τώρα θα γίνει ενός μηνων και έλεγα να αρχίσω τις βόλτες μαζί της αλλά φοβάμαι δεν ξέρω πως να την κουμαντάρω με το σλινγκ

Αν μπορεί κάποια κοπέλα να με βοήθήσει

Καλημέρα και από μένα, αγόρασα το σλινγκ μου απο την Στέλλα :D:D αλλά όσο αφορα το να το φορέσω το προσπάθησα 2-3 φορές χωρίς επιτυχία και θα ήθελα μια βοήθεια η μπέμπα μου τώρα θα γίνει ενός μηνων και έλεγα να αρχίσω τις βόλτες μαζί της αλλά φοβάμαι δεν ξέρω πως να την κουμαντάρω με το σλινγκ

Αν μπορεί κάποια κοπέλα να με βοήθήσει

Το sling σου συνοδεύεται από ισόβιο after-sales service! Είμαι πάντα στη διάθεσή σου, με όλους τους τρόπους, για να λύσω τις απορίες σου!

μου είπε ένας ότι βέβαια την παίρνει ο ύπνος αφού δεν ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι της έτσι όπως την βαστάω όρθια...

:lol::lol::lol::lol::lol:

Κόντεψα να πέσω κάτω απ' την καρέκλα απ' τα γέλια!

Aquarius είπε:
αγόρασα ένα sling απο το ********** (το *******) αλλά χάνετε το παιδί εκει μέσα και δε με βόλεψε καθόλου...

Έχω κάνει μεγάλη έρευνα τα τελευταία δύο χρόνια σε διάφορους μάρσιπους που κυκλοφορούν και ονομάζονται "slings" γενικά. Θα ήθελα να σας γράψω με δυο λόγια κάποια από τα συμπεράσματά μου και να ακούσω και τις γνώμες άλλων που έχουν χρησιμοποιήσει διαφορετικού τύπου slings.

Υπάρχει μια κατηγορία που λέγονται bag slings. Δεν έχουν ουρά, κλείνουν με πλαστικό κούμπωμα και συνήθως έχουν άκρες που σουρώνουν. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω καλύτερα, αλλά αν ψάξει κανείς στο web θα βρει πολλές φωτογραφίες.

Αυτά ειδικά τα "slings" τα βρίσκω ιδιαίτερα άβολα και για όποιον τα φοράει αλλά κυρίως για το μωρό. Ειδικά για νεογέννητα, θεωρώ αδύνατο να βάλει κανείς το παιδί σωστά μέσα.

Όταν το φοράει κανονικά, το μωρό "χάνεται" στην κυριολεξία:

uncomfortableslings%207.jpguncomfortableslings%205.jpg

Πολλά προβλήματα: το κεφάλι του μωρού διπλώνει και ακουμπά στο στήθος του (χρειάζεται να καταβάλει προσπάθεια για να αναπνέει), το σώμα του μωρού "διπλώνει" γύρω απ' τη μαμά, το πρόσωπο του μωρού χάνεται στη μέσα πλευρά.

uncomfortableslings%202.jpg

Την παρακάτω φωτογραφία την πήρα από το site της εν λόγω εταιρίας:

uncomfortable%20slings%207.jpg

Απορώ πώς μπορούν να μιλάνε για "εργονομική θέση" όταν και οι ίδιοι στις οδηγίες τους βάζουν το μωρό σ' αυτή τη θέση!!! Δεν είναι προφανές ότι αυτό το μωρό "υποφέρει";

Ένα από τα φοβερά πλεονεκτήματα του να φοράς το μωρό σου σε μάρσιπο αγκαλιάς είναι η ευκαιρία για συνεχή οπτική επαφή, να σε κοιτάει το μωρό στα μάτια και να το κοιτάς κι εσύ. Στα bag slings όπως το παραπάνω αυτό το χάνεις, δεν μπορείς ούτε καν να δεις το μωρό χωρίς να "ανοίξεις" το ύφασμα. (Όταν μάλιστα έχει και σούρα που σφίγγει, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο).

uncomfortableslings%204.jpguncomfortableslings%203.jpg

Μετά υπάρχουν slings με ουρά, η οποία όμως είναι ραμμένη, "κλειστή".

όπως αυτό:

uncomfortable%20slings%20007.jpguncomfortable%20slings%20011.jpg

Σ' αυτό, δεν μπορείς να προσαρμόσεις κάθε άκρη ξεχωριστά. Έτσι αν το μωρό είναι μακριά σου και θα ήθελες να το φέρεις πιο κοντά στο σώμα σου, δεν μπορείς, αναγκάζεσαι να το κρατάς με ένα χέρι τουλάχιστον.

uncomfortable%20slings%20008.jpg

Και υπάρχουν και διάφορες παραλλαγές:

uncomfortable%20slings%20003.jpguncomfortable%20slings%20010.jpg

Σε όλα αυτά, η επένδυση "μαξιλαράκι" στις άκρες, εμποδίζει την ελεύθερη προσαρμογή τους. Ο στόχος είναι να μπορείς να έχεις το παιδί όπως όταν είναι στην αγκαλιά σου.

Συγκρίνετε τις φωτογραφίες με ελαφρώς ελαστικά pouches

stretchy%20pouch.jpg

ή με slings με ανοιχτή ουρά και χωρίς επένδυση:

opentailringsling%201.jpgopentailringsling%202.jpg  

Θα είχα πολλά ακόμα να πω. Δεν έχω σκοπό να κατηγορήσω καμμία συγκεκριμένη μάρκα, αλλά πιστεύω ότι γενικά οι συγκρίσεις είναι καλό πράγμα και ότι πρέπει σαν "αγοραστές" να ψάχνουμε καλά τι μας βολεύει. Το babywearing είναι υπέροχο, αλλά δεν είναι όλα τα slings υπέροχα! (Υπάρχουν τόσα πολλά πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΑ slings στην αγορά, είναι κρίμα να κάνουμε λάθος επιλογές από άγνοια.)

Μπορεί κάποιος να έχει διαφορετική γνώμη απ' τη δική μου, θα χαρώ να ακούσω!

Εγώ συμφωνώ πάντως!! Είχα πάρει, όπως ξαναείπα, ένα bag sling (τώρα έμαθα το όνομα του) απο γνωστό κατάστημα και δοκίμασα να βάλω το μωρό μέσα και πραγματικά είχε χαθεί και δεν το ένοιωθα καθόλου σταθερό πάνω μου. Το μωρό άρχισε να κλαίει και αυτό ήταν... το πήρα αμέσως πίσω.

Διαφημίσεις

Stella συμφωνώ με όσα λες ...δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει σλινγ με κλειστή ουρά εγώ τα βρίσκω πάρα πολύ βολικά στο να τα περάσεις από τους κρίκους γρήγορα και εύκολα . Φυσικά οι ανοιχτές ουρές είναι πιο εντυπωσιακές αλλά οι κλειστές πιο πρακτικές και διακριτικές

Το συγκεκριμένο bag sling που έχεις βάλει την φωτογραφία το έχω δοκιμάσει και εγώ , εκτός του ότι είναι απίστευτα άβολο και ίσως επικίνδυνο για το μωρό μέσα έχει κάτι σαν ζώνη που μπαίνουν τα πόδια του μωρού οπότε το μωρό δεν μπορεί να κουνηθεί καθόλου και φυσικά σε αυτό το σλινγ μπορεί να κάτσει μόνο σε μία θέση / στάση το μωρό οπότε μετά από μερικόυς μήνες είναι εντελώς άχρηστο.

Σοφάκι σε βλέπω με την μικρουλινα σου στο μει ται και αναρωτιεμαι ...μονο η δικη μου δεν θελει να την ακουμπα απο τον λαιμο και πανω καθολου υφασμα? Μονο η σταση να κοιταει μπροστα της αρεσει ! :D

edit ...σε έβλεπα ... :roll::lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Φυσικά τα έχω δοκιμάσει όλα. Για την ακρίβεια έχω αγοράσει και έχω εδώ 7 διαφορετικούς τύπους slings εδώ και είναι στη διάθεσή όλων όσων θέλουν να τα δοκιμάσουν στις συναντήσεις μας για να μπορούν να κάνουν μόνοι τους συγκρίσεις, αφού άλλωστε όλα είναι και θέμα προσωπικής γνώμης.

Μερικά από αυτά μάλιστα (όπως ας πούμε αυρό με την κλειστή ουρά) δεν τα έχω αγοράσει, αλλά μου τα χάρισαν μαμάδες που προτίμησαν να πάρουν slings με ανοιχτή ουρά ακριβώς γιατί δεν βολεύονταν καθόλου με την κλειστή ουρά και την επένδυση! Έχεις δίκιο ότι περνάει εύκολα απ' τους κρίκους αλλά μόνο ΧΩΡΙΣ το μωρό μέσα. Αφού έχεις φορέσει το μωρό δεν μπορείς να κάνεις προσαρμογή, και νομίζω ότι αυτό είναι το κρίσιμο!

Όσο για τα bag slings μάλλον δεν κατάλαβα τι εννοείς "ζώνη". Στις φωτογραφίες είναι δύο διαφορετικές μάρκες bag slings, κανένα δεν έχει ζώνη για τα πόδια του μωρού. ;

μονο η δικη μου δεν θελει να την ακουμπα απο τον λαιμο και πανω καθολου υφασμα? Μονο η σταση να κοιταει μπροστα της αρεσει ! :D

Γιατί δεν τη φοράς με τα χέρια έξω τότε; Αφού στηρίζει το κεφάλι της μπορείς! Έτσι δεν θα την ακουμπά ύφασμα στο λαιμό!

Με τα χερια έξω και να κοιταει προς τα "μέσα" ? Θα ναι αρκετά ψηλά ετσι ωστε να βλέπει ?

Η επομενη αποπειρα αυτη θα ναι ...να περιμενεις φωτο παλι για να κανεις διορθώσεις :lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

η ζώνη είναι μέσα στο pouch του σλινγ ...δεν μπορείς να την δεις από τις φωτογραφίες αυτές. Είναι σαν θήκη που μπαίνουν τα πόδια του μωρού.

Όταν λέω κλειστή ουρά ενοω κλειστεί ΜΟΝΟ στο κάτω μέρος ώστε να περνάν οι κρίκοι εύκολα και όχι ολη η ουρά κλειστη. Δεν εμποδίζει καθόλου στο να προσαρμόσεις το σλινγ...είναι μάλιστα πιο εύκολο γιατί η ουρά είναι πιο “συμμαζεμένη” και δεν γυρνάει το ύφασμα πάνω στους κρίκους.

Λαμπρινη :D ..προσπαθούσα να βάλω μια φώτο που φοράω την μικρούλα μου σε σλινγ με΄κλειστή ουρα...δεν τα πάω καλα με τις φωτογραφίες τελικά ακόμα παιδεύομαι : :lol:

Οσο για το μει ται...δεν μπορείς να γυρίσεις λιγο το ύφασμα ώστε να μήν φτανει πάνω απο τον λαιμό της ?? Η μπορεί απλά να της αρέσει να κοιτάει μπροστά :wink: και η δικιά μου προτιμάει μπροστά γιατί στο στηθός νομίζει ειναι ώρα για γαλατάκι.... :lol: .

Λαμπρινή είπε:
Με τα χερια έξω και να κοιταει προς τα "μέσα" ? Θα ναι αρκετά ψηλά ετσι ωστε να βλέπει ?

Η επομενη αποπειρα αυτη θα ναι ...να περιμενεις φωτο παλι για να κανεις διορθώσεις :lol::lol:

Ναι ακριβώς! Είτε μπροστά είτε στην πλάτη! (Αν το πρόβλημά της είναι "να βλέπει" ίσως προτιμάει στην πλάτη. Για να είναι αρκετά ψηλά και να βλέπει, προτίμησε αυτόν τον τρόπο να την βάλεις).

Επεξεργάστηκαν by Συντονιστής Περιεχομένου

η ζώνη είναι μέσα στο pouch του σλινγ ...δεν μπορείς να την δεις από τις φωτογραφίες αυτές. Είναι σαν θήκη που μπαίνουν τα πόδια του μωρού.

:? Αύριο θα βγάλω φωτογραφίες απ' το εσωτερικό του sling (γιατί τώρα ταΐζω τη Ρέα την ίδια ώρα που ο Βασίλης φτιάχνει πάζλ εδώ!).

Στελλα μου τωρα που ξαναβλεπω τις φωτογραφίες μπορεις να δείς την ζώνη που λέω στην φώτο που έχεις βάλει, μέσα στο μπλε bag sling που είναι το μωράκι που κλαίει...εκεί μπορείς να δεις την ζώνη να περνάει πάνω απο την κοιλίτσα του.

Η ουσία είναι οτι αυτο το σλινγ δεν είναι βολικό και μετά απο λίγο καιρο είναι άχρηστο

:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...