Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΣΕΠ- γνώσεις πληροφορικής

ilonka19

Recommended Posts

Χτες καθως εκανα την καθημερινή μου βόλτα στο δίκτυο μπηκα μετα από παρα πολύ καιρό και στη σελιδα του ΑΣΕΠ και εκει ανακάλυψα οτι για να καταθέσεις τα χαρτια σου για οποιαδηποτε προκύρηξη προαπαιτειτε γνωση πληροφορικής καιδεν φτανει πλεον μια υπευθυνη δηλωση,αλλά πτυχίο Εcdl. Εαν καποιες από εσας το εχεται πηγατε φροντιστηριο ή ΚΕΚ? Ποσο στοιχίζουν τα εξέταστρα? Το πιο ανόητο ειναι οτι διάβασα οτι ισχυει μόνο για 3 χρόνια, καθε τρια χρονια θα πρεπει να το ξαναδίνω?

Υ.Γ. Δεν ήξερα που να βαλλω το θεμα.

Διαφημίσεις

Εγώ έδωσα το mos της infotest. Αν θυμάμαι καλά οι εξετάσεις κοστίζουν 60€ για κάθε ενότητα και είναι τρεις. Μετά δίνεις με 25 € άλλο ένα τεστ που περιλαμβάνει και τις 3 ενότητες. Γιατί δεν αρκεί μόνο αυτό δεν ξέρω. Για τις τιμές δεν είμαι σίγουρη πάντως είναι άλλος ένας τρόπος για να τ' αρπάζουν :evil: Και φυσικά του χρόνου πρέπει να δώσω ξανά

Οι τιμές καθορίζονται από τι ακριβώς θέλεις.

Μπορείς να αγοράσεις πακέτο μέσα στο οποίο είναι οι ώρες διδασκαλίας, η καρτέλα εξετάσεων και το κόστος κάθε ενότητας. Από όσο γνωρίζω περίπου 500 ευρω το πακέτο στην Αθήνα πάντα μιλάω (αλλά οι ίδιες τιμές περίπου επικρατούν και Θεσ/νικη).

Αν κάποιος /α έχει γνώσεις Η/Υ μπορεί να αγοράσει βιβλία ειδικά για τις εξετάσεις και ξεχωριστά για κάθε ενότητα ή τόμο με 4 ή 3 ενότητες να εξασκηθεί στον προσωπικό του υπολογιστή και απλά να βγάλει κάρτα εξετάσεων και να πληρώσει για κάθε ενότητα που δίνει. (Με έναν πρόχειρο υπολογισμό για όλα γύρω στα 150-200 ευρω).

Από εκεί και πέρα είναι θέμα του τι προτιμάει κανείς αυτοδιδασκαλία ή διδασκαλία από καθηγητή.

Απλά να πω ότι πλέον την δουλειά αυτή την κάνουν φοιτητές, πτυχιούχοι ΤΕΙ - ΑΕΙ ή και απλά άτομα που έχουν ECDL που σημαίνει ότι αν κάποιος ασχοληθεί πραγματικά μπορεί και μόνος του με βιβλία να βγάλει άκρη. Ειδικά για το ECDL η εκπαίδευση που παρέχεται στους "καθηγητές" δεν είναι τίποτα περισσότερο απο τα ίδια βιβλία που μπορεί ο καθένας μας να αγοράσει από τα οποία τα διαβάζουν και ύστερα τα διδάσκουν σαν μετρ του είδους.

Μιλάω πάντα από εμπειρία προσωπική (σαν φοιτήτρια Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιά) που κάποια στιγμή εργάστηκα στο να διδάσκω για ECDL.

Αν κάποιος/α επιθυμεί να του συστήσω βιβλιογραφία ας επικοινωνήσει μαζί μου. (Θα πρότεινα και από εδώ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο απογορευτικό είναι).

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Διαφημίσεις

ilonka19 υπάρχουν κάποια επιδοτούμενα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ

στο τέλος δίνεις εξετάσεις για Ecdl και αν θυμάμαι καλά έχεις το δικαίωμα να ξαναδώσεις αν δεν τις περάσεις ................ :D

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Δυστυχώς ναι καλή μου,απαιτείται πια παντού η πιστοποιημένη γνώση πληροφορικής.Κι γω το πηρα το 2002 αλλά λήγει φέτος.Σκέφτομαι να διαβάσω μόνη μου κ να δωσω απλά εξετάσεις,μην πληρώνω τζάμπα κ τα μαθήματα...

γράψε δεν υπάρχει πρόβλημα!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Υπαρχουν επιδοτουμενα σεμιναρια απο τον ΟΑΕδ για εργαζομενους (και για ανεργους φυσικα).

Ρωτα στον ΟΑΕΔ της περιοχης σου για τα ΚΕΚ που εχουν δικαιωμα.

Η επιδοτηση για τα σεμιναρια αυτα ειναι γυρω στα 300 ευρω με τα οποια πληρωνονται οι εξετασεις και απλα δεν παιρνεις χρηματα απο τον ΟΑΕΔ για τα σεμηναρια. Γινονται ολα ΔΩΡΕΑΝ.

Το ψαχνω τωρα γιατι μου το ειπε μια κοπελα που κανει. :D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Το καλό είναι οτι δεν απαιτούνται και οι 7 ενότητες αλλά μόνο οι 3:επεξεργασία κειμένων-word, λογιστικά φύλλα-excel και χειρισμό διαδικτύου-internet. Μετά ζητάς από το φροντιστήριο που έδωσες τις ενότητες να σου βγάλουν ένα..ας πούμε μίνι πτυχίο που περιλαμβάνει αυτά τα 3 και κοστίζει έξτρα 10-15 ευρώ.Μπορείς καταθέτοντας αυτό να κάνεις τα χαρτιά σου.

Κάθε 3 χρόνια μπαίνεις στο site του ecdl και κάνεις ανανέωση του κωδικού σου ή κάτι παρόμοιο, νομίζω δεν ξαναδίνεις εξετάσεις..Τουλάχιστον αυτό μου είχαν πει για το δικό μου που το πήρα πέρυσι.

Πράγματι αν έχεις γενικά μερικές γνώσεις υπολογιστών ή αν έχεις κάνει παλιότερα μαθήματα μπορείς να διαβάσεις μόνος σου και το πολύ να ρωτήσεις για απορίες κάποιον γνωστό σου που γνωρίζει περισσότερα. Τα βιβλία είναι πολύ κατατοπιστικά και έχουν και cd για εξάσκηση.Επίσης μπορείς να δώσεις ακόμα και κάθε βδομάδα αν θέλεις και σε όποιο πιστοποιημένο φροντιστήριο θέλεις και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε λίγη ώρα.

Καλή επιτυχία.

Όλα αυτά βέβαια σε κάνουν να αναρωτιέσαι ως πότε θα διαβάζουμε για να πετύχουμε μια καλύτερη θέση..

Διαφημίσεις

Με την άδεια της Κυρίας Στυλιανάκη προτείνω τα βιβλία του Χρήστου Γουλτίδη εκδόσεις Κλειδάριθμος. Υπάρχει βιβλίο για κάθε ενότητα απλά ως συμβουλή μην τα αγοράσετε αν δεν τα δείτε πρώτα.Το ότι εγώ τα θεωρώ απλά γραμμένα και ευκολα στην ανάγνωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι για όλους το ίδιο.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Με την άδεια της Κυρίας Στυλιανάκη προτείνω τα βιβλία του Χρήστου Γουλτίδη εκδόσεις Κλειδάριθμος. Υπάρχει βιβλίο για κάθε ενότητα απλά ως συμβουλή μην τα αγοράσετε αν δεν τα δείτε πρώτα.Το ότι εγώ τα θεωρώ απλά γραμμένα και ευκολα στην ανάγνωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι για όλους το ίδιο.

Σ΄ευχαριστώ, θα το ψάξω!

• 9 months later...

καλησπερα κοριτσια!

τι κανατε τελικα με το πτυχιο? ενδιαφερομαι κι εγω να δωσω...

μαθατε αν υπαρχει καποιο σεμιναριο του οαεδ?επειδη ειμαι ανεργη αυτο το διαστημα θα με ενδιεφερε η προοπτικη αυτη...

ilonka? manoula?

tqj2p3.png vvtJp3.png

Περίμενα αυτό το πρόγραμμα του οαεδ πέρσι και τελικά βγήκε τον Μάιο.

Παρακολούθησα τα μαθήματα στον 7-8 μήνα εγκυμοσύνης και ελαφρώς μου βγήκε ο πάτος να κάθομαι μέσα στη ζέστη τόση ώρα σε καρέκλα.

Τέλος πάντων για να το παρακολουθήσετε πρέπει να έχετε κάρτα ανεργίας σε ισχύ και να πηγαίνετε κάθε μήνα στους εργασιακούς συμβούλους να ρωτάτε μήπως και ήρθε πρόγραμμα για ανέργους.

Το πρόγραμμα ήταν 100 ώρες, είχαμε δικαίωμα να λείψουμε για 10 ώρες δηλαδή το 10% της συνολικής διάρκειας του προγράμματος.

Δώσαμε τις 3 ενότητες που ζητάει το ασεπ.

Δεν πληρώσαμε τίποτα και πήραμε μετά από κάτι μήνες 260? με τις κρατήσεις.

Σας δίνουν από τον οαεδ ένα χαρτί και πηγαίνετε στο κέντρο που γίνονται τα μαθήματα, εκεί συμπληρώνετε πάλι κάτι χαρτιά σας φωνάζουν για συνέντευξη και έπειτα με το τηλέφωνο σας ενημερώνουν για το πότε θα αρχίσουν τα μαθήματα.

Ελπίζω να σας κάλυψα.

ΥΓ: ο σύζυγος πάντως το έδωσε χωρίς μαθήματα και χωρίς να διαβάσει κάποιο βιβλίο. Απλά αυτοδίδακτος. Αν έχετε χρόνο και ασχολείστε τολμήστε το.

Υπάρχουν αρκετά επιδοτούμενα σεμινάρια με τα οποία πληρώνεσαι κιολας αλλά πρέπει να πέσεις πάνω στις ώρες και ΑΝ σε βολεύουν

Εγω αυτόν τον καιρό παρακολουθώ τις 7 ενότητες του ECDL , Δευτέρα και Τετάρτη απο 4 ώρες και ομολογώ οτι σε συνδιασμό με 2 παιδιά και σπίτι και δουλειά ειναι λιγάκι παλουκάκι...

ΌΜΩς ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΕΞΕΙς...Υπάρχει ενα νέο πτυχιο που ειναι εξίσου αναγνωρισμένο απο τον ΑΣΕΠ και λέγεται ICT...ειναι αρκετά πιο ευκολο και το παιρνουν πιο πολύ αυτοί που θέλουν μόρια για δημόσιο και αναβάθμιση μισθού και κατηγορίας στην δουλειά τους...Τωρα, γιατί εγω την πάτησα και πήγα στα δύσκολα ενω ΟΟΟΟΟΛΟΙ μου έλεγαν πάρε το ICT...δεν το καταλαβαινω!!!!!!!!!

Πάντως ειναι αλήθεια πως χωρις αυτό δεν πάς πουθενά...

Του Γουτλίδη του Χρήστου τα βιβλία ειναι τελικά τα πιο ενημερωμένα ...και εγω αυτό διαβάζω...

τα μαθήματα τα κάνω σε ΚΕΚ και πλήρωσα 330 ευρώ και 75 ευρή η κάρτα, μετά 30 ευρώ η κάθε ενότητα...

Ακούγεται πως επειδή έχουν πάρει ΠΟΛΟΙ το ECDL θα κάνουν πλέον τις 3 ενότητες, 7 δηλαδή το μεγάλο...και εχει μέσα το μεγάλο και μια ACCESS οραιόοοοοοοοοοτατη!!!!!!!!!!!!!

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Διαφημίσεις

Υπάρχουν επιδοτούμενα μαθήματα πληροφορικής για άνεργους και για εργαζόμενους. Εμάς έγινε πρόταση από την δουλειά. Τα μαθήματα ήταν δωρεάν και πληρώσαμε μόνο για τις εξετάσεις 90€ σύνολο.

Το πτυχίο που παίρνεις από την εταιρία (ecdl, MOS. Κλπ) ισχύει εφ όρου ζωής. Όμως αυτό δεν αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ. Γι’ αυτό δίνουμε τις ενότητες και στο τέλος την πιστοποίηση η οποία είναι Ελληνική και έχει διάρκεια ισχύος. Επειδή όμως ο ΟΕΕΚ που είναι υπεύθυνος γι’ αυτά δεν έχει βγάλει άκρη, (είμαστε η μόνη χώρα που το κάνει) ανανεώνει συνεχώς τα υπό λήξη πτυχία.

Σύμφωνα με την με αριθμό πρωτοκόλλου Γ/27767/13-11-2008 Απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Ε.Ε.Κ. παρατείνεται για ένα ακόμη έτος η ισχύς:

1. των πιστοποιητικών Γνώσης Χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν από τον Ο.Ε.Ε.Κ. μέσα στο έτος 2006.

2. των πιστοποιητικών Γνώσης Χειρισμού Η/Υ των φορέων ECDL Ελλάς, Vellum Global Educational Services, Infotest και ICT Hellas, τα οποία εκδόθηκαν μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησής τους από τον Ο.Ε.Ε.Κ. και αρχικά είχε παραταθεί η ισχύς τους μέχρι 31-12-2007 και κατόπιν μέχρι 31-12-2008.δηλ. μέχρι 31-12-2009

3. των πιστοποιητικών Γνώσης Χειρισμού Η/Υ των φορέων ECDL Ελλάς, Vellum Global Educational Services, Infotest, ICT Hellas, Key-Cert και Acta, που εκδόθηκαν μετά από την ημερομηνία πιστοποίησής τους και μέχρι 31.12.2006.

Και τέλος να πω ότι εάν έχεις τελειώσει ΤΕΙ ή ΑΕΙ και έχεις κάνει πάνω από 5 μαθήματα πληροφορικής δεν χρειάζεσαι πτυχίο.

• 7 months later...

Επαναφέρω το θέμα... το ΙCT ισχύει για διαγωνισμους ΑΣΕΠ?

Σκέφτομαι να αρχίσω να κάνω καμμία αίτηση αλλά δεν έχω πολύ χρόνο για μαθηματα

θέλω κάτι γρήγορο και οικονομικό...

Μηπως ξερετε επιδοτουμενα σεμιναρια πληροφορικης για ανεργους αυτη την περιοδο?

ή καμια σελιδα στο νετ για να βρω

τα φωτα σας,οπως παντα

φιλια

iQSqp3.png

qajOp2.png

MACEDONIA IS GREEK AND ONLY GREEK

• 2 εβδομάδες μετά...

έχω την εντύπωση οτι το ict ισχύει. Εγώ τώρα κάνω μαθήματα για το cambridge επίπεδο proficiency και για το microsoft επίπεδο expert. Το standard level το είχα κάνει παλαιότερα και έχω την εντύπωση οτι ήμουνα οκ για τον ΑΣΕΠ. Τί εννοείς απάτη το ecdl?

• 1 month later...

Εννοώ άχρηστο όσον αφορά την προσφορά γνώσης πάνω στην πληροφορική και προσχηματικό όσον αφορά την απαίτηση του δημοσίου να υπάρχει - προφανώς για να μην κλείσουν όλα τα "φροντιστήρια" (ο θεός να τα κάνει- με ελάχιστες εξαιρέσεις μιλάμε για αρπαχτές χαμηλοτάτου επιπέδου)

...................

Και τέλος να πω ότι εάν έχεις τελειώσει ΤΕΙ ή ΑΕΙ και έχεις κάνει πάνω από 5 μαθήματα πληροφορικής δεν χρειάζεσαι πτυχίο.

Τέσσερα μαθήματα χρειάζονται, κι όχι πέντε. Προσκομίζετε την αναλυτική σας βαθμολογία και βεβαίωση από τη γραμματεία της Σχολής ή τον επιστημονικό υπεύθυνο των μαθημάτων, ότι η διδασκαλία για το κάθε ένα από τα τέσσερα αυτά μαθήματα περιελάμβανε και τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. ΔΕΝ είναι απαραίτητο να έχετε τελειώσει το ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μπορεί π.χ. να κάνετε αίτηση ως υποψήφιος/α δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ είστε φοιτητές/τριες σε ΑΕΙ/ΤΕΙ και να προσκομίσετε την αναλυτική βαθμολογία για να αποδείξετε την γνώση Η/Υ. Επίσης, όσες/οι από εσάς έχετε τελειώσει τεχνικό λύκειο ή ΕΠΛ με ειδικότητα που ανήκει στο ευρύτερο πεδίο της πληροφορικής, μπορείτε να το αποδείξετε και με αυτόν τον τίτλο. Καλού κακού όμως, ρωτήστε και στο ΑΣΕΠ. Α, και δείτε και κάποια πρόσφατη προκήρυξη, να δείτε ποιους τρόπους περιλαμβάνει για την απόδειξη της γνώσης Η/Υ. SOS! Η κάρτα δεξιοτήτων επ' ουδενί ΔΕΝ γίνεται δεκτή.

τελικά ποιο αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ? ή είναι κάποιο φέτος π.χ. που του χρόνου μπορεί να μην είναι και κάθε χρόνο προκειμένου να κάνουμε κάτι θα πρέπει να έχουμε το αντίστοιχο που ισχύει? γιατί εμένα στην υπηρεσία μου όλοι για το ecdl λένε. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω: σε τι επίπεδο είναι οι εξετάσεις της παραπάνω πιστοποίησης; ένας δηλαδή που έχει κάποια γνώση υπολογιστών μπορεί να πάει και να δώσει χωρίς να κάνει μαθήματα ή χρειάζεται οπωσδήποτε παρακολούθηση? Επίσης κάπου άκουσα ότι μέσα στις ενότητες που πρέπει να δώσεις για να πάρεις την πιστοποίηση είναι και το poweroint. Ισχύει αυτό?

[sIGPIC][/sIGPIC]

τελικά ποιο αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ? ή είναι κάποιο φέτος π.χ. που του χρόνου μπορεί να μην είναι και κάθε χρόνο προκειμένου να κάνουμε κάτι θα πρέπει να έχουμε το αντίστοιχο που ισχύει? γιατί εμένα στην υπηρεσία μου όλοι για το ecdl λένε. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω: σε τι επίπεδο είναι οι εξετάσεις της παραπάνω πιστοποίησης; ένας δηλαδή που έχει κάποια γνώση υπολογιστών μπορεί να πάει και να δώσει χωρίς να κάνει μαθήματα ή χρειάζεται οπωσδήποτε παρακολούθηση? Επίσης κάπου άκουσα ότι μέσα στις ενότητες που πρέπει να δώσεις για να πάρεις την πιστοποίηση είναι και το poweroint. Ισχύει αυτό?

Γενικότερα το δύσκολο είναι να "κλείσει" το ECDL και είναι το πιο γνωστό.έχω πάρει τις 4 ενότητες....Χρόνια χρήστης αλλά αν δεν έχεις διαβάσει και λίγο δεν είναι τόσο εύκολα!!υπάρχουν τέστ πρσομοίωσης εξετάσεων που θεωρώ ότι σε βοηθάνε για τις εξετάσεις(σίγουρα καλύτερα από το να πάρεις ένα βιβλίο και να διαβάσεις)Ελάχιστες είναι οι προκυρήξεις που σου ζητάνε Power point.Παρόλα αυτά πριν από 1,5 χρόνο είχε βγει προκύρηξη που στο ζητούσε για θέση Δ.Ε. για εργασία στα δικαστήρια.Φιλάκια!!:P

Κοριτσια επειδή κάνω μαθήματα, και το ecdl & ict & την Microsoft είναι οκ για το δημόσιο..

Δεν χρείαζεται να κάνεις μαθήματα- δίνει όποιος θέλει..

Καλό είναι να κάνεις κάποια τεστάκια, υπάρχουν στα φροντιστήρια που θα δώσετε ή και στο internet, ακόμα και βιβλία με λύσεις και test.

Απλά επειδή το ecdl είναι πιο διαδεμένο υπάρχουν περισσότερα βιβλία..

Το πιο εύκολο από ολα είναι το ict και το πιο δύσκολο της microsoft.

1gGKp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...