Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κακά στην πάνα

Recommended Posts

Και εμείς είχαμε το ίδιο πρόβλημα, αν και σε πολύ μικρότερη ηλικία... Δηλαδή ενώ κόψαμε πανεύκολα τα τσίσα, τα κακά για ένα χρόνο (ίσως και παραπάνω) τα κάναμε στην πάνα.

Εμείς το λύσαμε με τον ίδιο τρόπο που ανέφερε και μια κοπέλα παραπάνω. Κάποια στιγμή δλδ της είπα ότι δε θα αγοράσω άλλες πάνες (γιατί τάχα δε βγάζουν για την ηλικία της) και κάθε φορά που ήθελε κακά έτρεχε να δει αν έχουμε πάνα. Όταν τέλειωσε το πακέτο έκανε το ίδιο, κλαψούρισε λίγο και αφού είδε ότι δεν είχαμε πάνα δεν έκανε κακά για δυο μέρες, ώσπου δεν μπορούσε να κρατηθεί άλλο και... τα κατάφερε!!! (με πολλή επιβράβευση και υπομονή, εννοείται).

Το πρόβλημά της πάντως δεν ήταν ότι ήθελε να είναι μικρή, αλλά ότι σιχαινόταν τα κακά και φοβόταν ότι αν τα κάνει στο γιογιό θα την ακουμπήσουν - τη λεκάνη δεν την ήθελε ούτε για τα τσίσα. (τώρα γιατί δεν την ενοχλούσε η πάνα που ήταν εντελώς πάνω της τα κακά, μη με ρωτάτε, δεν έχω εξήγηση για το πώς δουλεύει το παιδικό μυαλό, στη μικρή φαινόταν πιο "καθαρός" τρόπος η πάνα- μυρίζει λιγότερο, δεν τα βλέπει κλπ)

Καλή δύναμη και όλα θα πάνε καλά!!!

k3NGp3.pnga>

Διαφημίσεις

το ίδιο πρόβλημα κι εμείς και χειρότερα ... ο Θάνος κόψαμε την πάνα ΚΑΙ ΤΣΙΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ απο πέρσι την άνοιξη ....εδω και 1 1/2 μήνα θέλει να κάνει (και τα κάνει) τα κακά στην πάνα ή στο βρακάκι του. Τι με το καλό τι με το άγριο ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Λοιπον κοριτσια επανερχομαι γιατι προοδευσαμε!!!!!:D:D

Εδω και μια βδομαδα ο Αγγελος κανει κακα στο γκιογκιο!!! Ζητω!!!!!!!!!!!

Ετσι ξαφνικα κι ενω τον ειχε η μητερα μου σπιτι της της λεει κακα και του λεει αυτη εδω ειναι το γκιογκιο εγω παω για υπνο...μετα απο λιγο σηκωνεται να δει τι κανει τιποτα...παει και αυτη οντως για υπνο και μετα απο κανα μισαωρο τη σκουνταει και της λεει εκανα κακα στο γκιογκιο...μπα λεει η μανα μου με δουλευει...κι ομως ειχε γινει το θαυμα!!! Με πηρανε αμεσως τηλ., τη θεια του, τις νονες του μονο στις ειδησεις δεν το ειπαμε κι αυτο γιατι ειχαν απεργια οι τεχνικοι εκεινη τη μερα!!!

Απο εκεινη τη μερα πανε οι πανες...αντε τωρα να μτφ σιγα σιγα και στη λεκανη!!!

Αντε και στα δικα σας κοριτσια!!!;)

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Μπράβο σας. Είναι πολύ ευχάριστα τα νέα σας. Να επισημάνω το εξής μόνο

Παράθεση
Eδω ειναι το γκιογκιο εγω παω για υπνο...μετα απο λιγο σηκωνεται να δει τι κανει τιποτα...παει και αυτη οντως για υπνο και μετα απο κανα μισαωρο τη σκουνταει και της λεει εκανα κακα στο γκιογκιο.

Η γιαγιά αποφόρτισε συναισθηματικά τη διαδικασία. Του είπε με τη στάση της "τα κακά είναι δικό σου θέμα που δε με αφορά ούτε είναι και κάτι το τόσο σπουδαίο για να αλλάξω τη ρουτίνα μου. Αν συνέβαινε κάτι σπουδαίο/ δύσκολο/ τρομακτικό δε θα πήγαινα για ύπνο, αλλά τώρα νιώθω ασφαλής να πάω". Το πιάσαμε το υποννοούμενο ε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

• 1 χρόνο μετά...

Γειά σε όλες τις μαμάδες.

Αντιμετωπίζω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τα κακά στην πάνα. Η κόρη μου 4,5 χρονών αρνείται να τα κάνει είτε στο γιογιό είτε στην τουαλέττα. Με τα τσίσα δεν έχουμε πρόβλημα, αλλά με τα κακά έχουμε μεγάλο θέμα!!!

Υπάρχει και η δυσκοιλιότητα, γιατί δεν κάνει κάθε μέρα αλλά κάθε 3-4 ημέρες. Έχω μιλήσει με την παιδίατρό μας, μου έχει δώσει κάποια σκόνη για να τη βοηθήσει αλλά τίποτα. Βέβαια δεν τρώει αυτά που πρέπει για να πώ ότι θα βοηθήσουν. Προσπαθώ αλλά μάταια.

Της εξηγώ ότι είναι μεγάλο παιδί και πρέπει να τα κάνει στην τουαλέττα, μου λέει ναι, αλλά όταν έρχεται η ώρα μου ζητάει πάνα. Κάποιες φορές της είπα ότι τελείωσαν αλλά δεν έκανε, τα κράταγε. Για να πώ την αμαρτία μου, φοβόμουν μήπως πάθει τίποτα το έντερό της, γιατί όταν έφθανε στην 4η ή 5η ημέρα, αναγκαζόμουν να της τη φορέσω να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Δεν ξέρω ως πότε θα τραβήξει αυτό, είναι ο μεγάλος μου εφιάλτης!!

Βοηθήστε με, δώστε μου κάποιες ιδέες

Ευχαριστώ

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή!!!!!

Διαφημίσεις

σου παραθετω αυτουσια μια βοηθεια πουειχα πει σε αλλη μανουλ α,ευχομε να σε βοηθησει...απλα σε αυτη τη περιπτωση το αγορακι λερωνε τα βρακακια του

δοκιμασες να κανεις πινακα επιβραβευσης??για καθε πετυχημενη προσπαθεια κολλας αυτοκολλητο βαζε τον μικρο να τα κολλαει,στα 30 πχ αυτοκολητα κερδιζει κατιπου θελει ενα δωρακι η λουναπαρκ η ενα DVD...προς θεου οχι μαλωματα αν λερωνετε τον αλλαζεις ανεκφραστη κ τους εξηγεις γιατι δεν πρεπει να τα κανειπανω του..μηπως προσπαθει νατραβηξει την προσοχη σας?? αλλαξε κατι στηκ καθημερινοτητα του??υπομονη φαση περναει ξερω ο τ ι δεν αντεχεις αλλο αλλα ΥΠΟΜΟΝΗ.....

εδω εχει πινακς επιβραβευσης

http://www.pottytrainingconcepts.com...ng-Charts.html

κ εδω το πτυχιο χαχα!!!

http://www.pottytrainingconcepts.com...tificates.html

1kOup2.pngTxJmp3.png

Κι εμένα ο γιος μου είχε το ίδιο θέμα.Ενώ σταματατήσαμε τα τσίσα εύκολα , για τα κακά ζητούσε πάνα.Είχε φτάσει 3,5 και τα ίδια.Το τι συζητήσεις επί συζητήσεων του κάναμε κι εγώ και ο άντρας μου , τι σκαλοπατάκια , τι χρωματιστά καπάκια λεκάνης για να τον δελεάσουμε , τίποτα.Ώσπου μια μέρα είχε χρειαστεί να τον κρατήσει η μαμά μου.Της λέει "γιαγιά θέλω κακά ,πάνα".Και η μητέρα μου του λέει:Α πα πα, θα μυρίζουν τα κακά στην πάνα και θα έρθουν οι μύγες να μας τσιμπάνε.Κάνε στην λεκάνη να τα πάρει το νερό να τις προλάβουμε.Ε, από εκείνη την ημέρα κόπηκε μαχαίρι η πάνα.Τελικά καμιά φορά οι "αντιπαιδαγωγικές μέθοδοι" δουλεύουν!Τι να πω , σε μας δούλεψε τουλάχιστον.

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχαμε και εμείς .Κακά μόνο στην πάνα . Λίγο πριν κλείσουμε τα 4 πριν λίγες μέρες έγινε το ΘΑΥΜΑ. Και τι δεν του τάξαμε τόσους μήνες. Είχα αγχωθεί πολύ. Η δασκάλα του μου είχε πει θα το αποφασίσει μόνος του. Και έτσι έγινε. ¨ενα πρωί ζήτησε να πάει στην τουαλέτα να κάνει κακά, και από τότε τα κάνει στην τουαλέτα σαν κύριος. Ισως έφταιγε το γεγονός ότι απέκτησε αδελφάκι πριν λίγο καιρό.

Όπως θα καταλάβατε και από τον τίτλο , η γυναίκα μου γέννησε δίδυμα πριν τρεις μήνες και ενώ είχε μπει σε μια σειρά ο μεγάλος μας που είναι τριών και μισό, έκανε τα κακάκια και τα τσισάκια στο τσουκαλάκι-κανατάκι από την αρχή του περασμένου Καλοκαιριού , ξαφνικά με το που ήρθαν τα διδυμάκια στο σπίτι από το μαιευτήριο , "οπισθογύρισε" και άντε πάλι να βάζουμε πάνα διότι ξεκίνησε πάλι να κάνει τσισάκια και κακάκια στη πάνα.

Μετά από ένα ανεκδιήγητο τρίμηνο που ότι και αν σας πω δεν μπορείτε να το καταλάβετε επαρκώς αν δεν το περάσετε, (κοιμόμασταν 3 ώρες το 24ωρο συν την ιστορία του μεγάλου που ναι μεν ζήλευε και ζηλεύει τώρα λιγότερο αλλά που τελικά μας "έβγαλε το λάδι" αλλά και που παράλληλα τα λατρεύει τα αδελφάκια του) , αρχίσαμε να μπαίνουμε σε μία σειρά πάλι λαμβάνοντας πληροφορίες από παιδοψυχίατρο στην οποία πήγε μόνη της η γυναίκα μου (διότι δεν ήθελε ούτε μαζί τον μικρό ούτε εμένα), και βέβαια με το κίνητρο ότι αν δεν κάνει κακάκια και τσισάκια στη πάνα του, θα πάμε σε δύο μεγάλα πολυκαταστήματα για παιδιά (Μουστάκας & Jumbo ) για να αγοράσουμε καινούργια σλιπάκια με ήρωες κλπ.

Αυτό ήταν !

Το πέτυχα βασικά χωρίς να το θέλω και έτσι εδώ και 5 μέρες τα κάνει μόνος του στο τσουκαλάκι ή κανατάκι και μάλλον το θέμα έκλεισε αλλά όχι οριστικά διότι θέλει συνεχή προσπάθεια μέχρι να παγιωθεί η νέα κατάσταση.

Αυτά από εμάς, απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και όποια συμβουλή από μαμάδες ή μπαμπάδες ,κηδεμόνες ή σχετικούς με παιδιά , ασφαλώς είναι ευπρόσδεκτη.

(Αναφέρω και τους κηδεμόνες διότι υπάρχουν πολλοί που έχουν υιοθετήσει παιδάκια και που εμείς ως γονείς και ως οικογένεια τους θεωρούμε και πραγματικούς γονείς αλλά και ήρωες αν και κηδεμόνας μπορεί να είναι και κάποιος παππούς ή γιαγιά ή άλλος) .

Εμένα δούλεψε η συμβουλή της emmaki για τον Κύριο Τουαλέτα που είναι μέσα στην λεκάνη και ο καημένος τρώει μόνο κακά και τσίσα και πείστηκε ο μικρός που είναι και ψυχοπονιάρης να τον "ταϊζει".

8HQvp2.png

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Κορίτσια καλημέρα,

Εγώ βασανίζομαι μαζί με την κόρη μου (5 ετών). Ενώ τα τσίσα τα κάνει κανονικά στην τουαλέττα, τα κακά με τίποτα. Μόνο στην πάνα. Επιχείρησα τα πάντα, την έβαλα στην τουαλέττα, της είπα ότι είναι μεγάλο παιδί κλπ. ενώ καθόταν, τίποτα, μετά ήθελε πάνα.

Φτάνει στο σημείο να τα κρατάει 5-6 ημέρες και εμένα το άγχος μου φτάνει στο κατακόρυφο. Αναγκάζομαι και της δίνω καθαρτικό (που μου είχε πει η Παιδίατρος, στην έσχατη ανάγκη κι όταν έρθει η ώρα της επίδρασης του φαρμάκου, μου ζητάει ξανά πάνα.

Την τελευταία φορά, που της είχα δώσει λίγο ενισχυμένη δόση γιατί είχε στουμπώσει, ενώ ήθελε κακά, της είπα ότι δεν έχω πάνα μπάς και γίνει το θαύμα να πάει τουαλέττα, και το αποτέλεσμα ήταν να τα κάνει πάνω της!!!!

Δεν τη μάλωσα βέβαια, εκείνη μου ζήταγε συγγνώμη, αλλά τί να πώ. Βλέπω ότι δεν γίνεται τίποτα. Μου λέει ότι είναι κακιά η τουαλέττα και κακό το γιογιο. Φοβάμαι ότι είναι ψυχολογικό και δεν ξέρω τι να κάνω.

Θα πάει στο Νηπιαγωγείο του χρόνου και με ανησυχεί πάρα πολύ το όλο θέμα.

Φρούτα δεν πολυτρώει, ίνες και κλπ. άστα να πάνε. έχω απογοητευτεί.

Δεν ξέρω αν έχετε κάποια συμβουλή να μου δώσετε.

Σας ευχαριστώ

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή!!!!!

δυσκολη η περιπτωση σας...να κανω μια χαζη ερωτηση?? οταν πας εσυ τουαλετα την εχεις παρει μαζι σου? να δει ας πουμε οτι εσυ καθεσαι μια χαρα εκει?? αλλα παιδακια , αδερφακια η ξαδερφακια, που να μπορει να τα μιμηθει υπαρχουν?

• 2 months later...

κορίτσια γειά σας!

Τα τσίσα τα κόψαμε με την βοήθεια της σαύρας!!!Έλα να κάνουμε ποταμάκι στην σαύρα να τρομάξει.....μετά μπήκε στην τουαλέτα η σαύρα ολα οκ! Τα κακά όμως με τίποτα!!! Πλέον σηκώνω τα χέρια ψηλά!Περιμένω απο μόνος του κι ας ειναι 4! Το θέμα είναι ότι στα προνήπια φέτος φέρεται πολύ μωρουδιακά και με νευριάζει! θέλει χρόνο λέει η δασκάλα αλλά αυτός στον κόσμο του! Τι να κάνω στεναχωριέμαι πολύ τα αλλα παιδάκια λένε οτι είναι κακό παιδί και κάνει χαζομάρες! Λέτε να εχουμε πρόβλημα;;;;

• 7 χρόνια μετά...

Γειά σας και από μένα! Είμαι νέο μέλος. Ήθελα να εκφράσω εναν προβληματισμό μου. Έχω έναν γιο 3 χρόνων και 2 μηνών. Από πέρσι τον Αύγουστο έχουμε βγάλει την πάνα. Τα τσισα τα έκοψε αμέσως και πήγε απευθείας τουαλέτα, χωρίς καν να χρησιμοποιήσουμε το γιογιό. Τα κακά όμως μας παιδευουν ακόμα. Κοντεύει χρόνος και επιμένει να τα κάνει επάνω του. Ο, τι και αν του είπα δεν πιάνει. Τώρα δνε του λέω πια τίποτα, αλλά και πάλι δεν βλέπω να το παίρνει απόφαση.. Έτυχε σε καμία σας; Τι μπορώ να κάνω; Έχω πελαγώσει.. Είμαι και έγκυος 8 μηνων και δεν την πολύ παλεύω. Ευχαριστώ! 

Διαφημίσεις

On 6/7/2021 at 2:32 ΜΜ, tkyriaki είπε:

Ήθελα να εκφράσω εναν προβληματισμό μου. Έχω έναν γιο 3 χρόνων και 2 μηνών. Από πέρσι τον Αύγουστο έχουμε βγάλει την πάνα. Τα τσισα τα έκοψε αμέσως και πήγε απευθείας τουαλέτα, χωρίς καν να χρησιμοποιήσουμε το γιογιό. Τα κακά όμως μας παιδευουν ακόμα. Κοντεύει χρόνος και επιμένει να τα κάνει επάνω του. Ο, τι και αν του είπα δεν πιάνει. Τώρα δνε του λέω πια τίποτα, αλλά και πάλι δεν βλέπω να το παίρνει απόφαση.. Έτυχε σε καμία σας; Τι μπορώ να κάνω; Έχω πελαγώσει..

Expand  

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ που να αξίζει να το δοκιμάσετε, η ηλικία του είναι ιδανική για αυτό κι επίσης θα τον οφελήσει σφαιρικά (ασχέτως θέματος όφελος θα έχει), είναι το εξής. Επειδή λέτε ότι κι αν του έχετε πει δεν πιάνει, θα πρότεινα κάθε φορά που λερώνεται να έχετε βοηθητική παρουσία στο καθάρισμα. Τι εννοώ:

- Να έχετε πετσετούλα, σαπούνι, καθαρό εσώχουρο σε σημείο να μπορεί να τα παίρνει μόνος του.

- Να τον βοηθάτε ίσα ίσα να μπει με ασφάλεια στην μπανιέρα/ντουζ και να απορρίψετε εσείς τα κακά, κι έπειτα μόνος του να πλυθεί να καθαριστεί. Εννοείται κι εσείς δίπλα επικουρικά αλλά μόνο όταν-κι εκεί που χρειάζεται.

- Να σκουπιστεί μόνος, να βάλει καθαρό εσώρουχο μόνος.

Να αυτενεργεί και να είναι όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητος.

Κι εσείς απλώς να του θυμίζεται ότι πχ "Ορίστε, τα μωρομάντηλα είναι εδώ. Την επόμενη φορά που θα κάνεις κακά στην λεκάνη/γιο γιο (όπου εξυπηρετεί αλλά καλό είναι να φτάνει άνετα ΜΟΝΟΣ του), πάρε και σκουπίσου".

Το με καθαρίζει η μαμά και το καθαρίζομαι μόνος μου είναι τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις. Η αυτενέργεια "ξεβολεύει" από το είμαι μικρός το κάνει η μαμά για εμένα και κινητοποιεί το παιδί. Τονώνει την αυτοπεποίθηση του και τη σιγουριά στον εαυτό του και βοηθάει στο να κάνει το κλικ που λέμε "Α, τα καταφέρνω καλά. Την επόμενη φορά θα πάω τουαλέτα όταν με πρωτοενοχλήσει η κοιλίτσα μου και θα σκουπιστώ μόνος μου. Τα καταφέρνω μόνος μου!". Που γενικά όλα τα παιδιά επιθυμούν αυτό το "μόνος μου". Καλή επιτυχία και δώστε μας ένα feedback (με ενδιαφέρει το θέμα).

On 6/7/2021 at 2:32 ΜΜ, tkyriaki είπε:

Γειά σας και από μένα! Είμαι νέο μέλος. Ήθελα να εκφράσω εναν προβληματισμό μου. Έχω έναν γιο 3 χρόνων και 2 μηνών. Από πέρσι τον Αύγουστο έχουμε βγάλει την πάνα. Τα τσισα τα έκοψε αμέσως και πήγε απευθείας τουαλέτα, χωρίς καν να χρησιμοποιήσουμε το γιογιό. Τα κακά όμως μας παιδευουν ακόμα. Κοντεύει χρόνος και επιμένει να τα κάνει επάνω του. Ο, τι και αν του είπα δεν πιάνει. Τώρα δνε του λέω πια τίποτα, αλλά και πάλι δεν βλέπω να το παίρνει απόφαση.. Έτυχε σε καμία σας; Τι μπορώ να κάνω; Έχω πελαγώσει.. Είμαι και έγκυος 8 μηνων και δεν την πολύ παλεύω. Ευχαριστώ! 

Expand  

Κάνει συγκεκριμένες ώρες ή όχι? Επίσης δεν κατάλαβα σας ζητά πάνα ή κάνει στο εσώρουχο? Απομονώνεται όταν θέλει ή όχι?

Πιστεύεις πως δεν θέλει να ξεβολευτει εκείνη την στιγμή για να πάει στο μπάνιο ή φοβάται να αφεθεί? Ή διατροφή του είναι πλούσια σε φυτικές ίνες ώστε να μην δυσκολεύεται?

Έχεις προσπαθήσει να τον βάλεις στην λεκάνη την ώρα που είναι έτοιμος να κάνει? Αν τα καταφέρει ετσι λίγες φορές θα αφεθεί.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...