Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο Χαρούλης και η προσαρμογή του (15 μηνών)

Recommended Posts

Δεν εχει κολλησει κατι αλλα μην ξεχνας οτι ο Χαρης πλέον υποστηριζεται σε μονιμη βαση με φαρμακευτικη αγωγη (singulair) το οποιο θα το παιρνει τουλαχιστον μεχρι τελος της Ανοιξης. Αυτο προσαφως τον βοηθαει .. δεν ξερω τι αλλο να πω. Τις μερες που εριξε τα χιονια ειχαμε παλι μια μικρη υποτροπη αλλα δεν οφειλοταν στο σταθμο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 147
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σήμερα ξαναπήγαμε παιδικό!

Η ανοιχτή επικοινωνία που έχω από το πρωί μαζί τους (τους έχω πρίξει) λέει ότι όλα πάνε καλά.

Η μαμά μου, που είναι εκεί από το πρωϊ, μου είπε ότι δε χρειάστηκε να επέμβει και η μικρή δεν έχει κλάψει καθόλου.

Θα μου τη φέρουν και με το σχολικό σήμερα. Αυτό θα γίνεται από Δευτέρα εεεεεεεεεε Τρίτη.

Τελικά το θεματάκι το κάναμε : Παιδικός σταθμός Χιονάτη.

Μαρια θεωρω πως βιαζεσαι αρκετα... Ενα παιδακι δεν προσαρμόζεται μεσα σε δυο μερες που πηγε στον παιδικο... Απο την αλλη τους εμπιστευεσαι τοσο πολύ ωστε να πηγαινοερχεται το παιδι με το σχολικο και συ να μην εχεις ουσιαστικα ετσι καμια επαφη .. Εμενα εχει περασει ενας μηνας αλλα παρολα αυτα και παρολο που θα με εξυπηρετουσε παρα πολυ η σκεψη να τον πηγαινοφερνει σχολικο δεν μου ειναι και τοσο αρεστη.. Διατηρω ακομα τις επιφυλαξεις μου σε ολα τα θεματα.. Παρακολουθω στο σπιτι καθε κινηση του παιδιου μου , τον τροπο που θα δεχτει το φαγητο, τον τροπο του θα κοιμηθει το βραδυ, αν εχει ησυχο η ανησυχο υπνο....

Και αυτο γιατι θεωρω οτι ακομα δεν εχουν περασει τις "εξετασεις"... Αν φτασουμε επιτυχως στον Σεπτεμβριο και ξανανιωσω την αναγκη να γραψω εκει το παιδι μου, και οχι σε αλλο σταθμο, τοτε θα μπορω να πω με σιγουρια οτι "ναι ειμαι ευχαριστημενη, τους εμπιστευομαι, σας στους συστηνω ανεπιφυλακτα κλπ κλπ" Προς το παρον ειναι υπο δοκιμην.. ναι μεν δεν μου εχουν δωσει κανενα αρνητικο δειγμα αλλα αυτο δεν με κανει να ειμαι 100% σιγουρη, απο τη στιγμη μαλιστα που το μωρο μου δεν μιλαει και δεν μπορει να μου πει τι γινεται εκει..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δώρα καλημέρα,

Δεν βιάζομαι, απλά δεν έχω άλλη επιλογή.

Πηγαίνω τη μικρή το πρωί στο σταθμό εγώ για να βλέπω τι γίνεται και μου τη φέρνουν στη δουλειά με το σχολικό το απόγευμα. Φυσικά είναι υπό δοκιμή και παρακολουθώ και εγώ το παιδί πως αντιδρά εκτός παιδικού. Απλά τους εμπιστεύτηκα περισσότερο από άλλους, όχι ότι τους εμπιστεύομαι απόλυτα και χωρίς έλεγχο. Αυτό που είπες για το Σεπτέμβριο ισχύει και για μένα.

Δυστυχώς δε μου επιτρέπουν τα οικονομικά μου να σταματήσω από τη δουλειά και οι γιαγιάδες μας είναι και οι δύο μακρυά. Κάνω το σταυρό μου να πάνε όλα καλά.

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου, είναι σημαντικές, αλλά όπως ξαναέγραψα δεν έχω άλλη επιλογή.

Διαφημίσεις

Μη στεναχωριέσαι και μη διστάζεις να γράψεις την απόψή σου.

Δεν παρεξηγούμαι.

Αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς....

Μακάρι να μπορούσα να σταματήσω από τη δουλειά και να ασχολούμαι με το παιδί μου και το σύζυγό μου και το σπίτι μου (καταραμένη και παρεξηγημένη ισότητα: βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας. Δουλεύουμε 8 ώρες έξω από το σπίτι και άλλες 8 μέσα στο σπίτι - διπλοβάρδιες δηλαδή και δεν έχουμε χρόνο για τίποτα).....γκρρρρρρρρρρρ

Τέλοσπάντων θα πηγαίνω κάθε πρωι και μακάρι να μπορούσα να την παίρνω και το μεσημέρι.

Δώρα,

πηγαίνεις και παίρνεις το Χαρούλη?

Τι ώρα? Τον πηγαίνεις το πρωί? Τι ώρα? (μήπως συναντηθούμε).

Αν δεις το παραμικρό σε παρακαλώ πολύ να με ενημερώσεις.

Ομοίως θα κάνω και εγώ!

Μαρια δεν εχω στανταρ ωρα που τον παω.. συνηθως κατα τις 9, μπορει και αργοτερα.. Μια φορα μονο τον πηγα 8.30 και αυτο γιατι στις 9 επρεπε να παει η συναδελφος σε ενα ραντεβου με γιατρο που ειχε και επρεπε να εχω γυρισει.. βασικα η δασκαλα του παει στις 8.30 και θελω να ειναι εκει οταν θα πηγαινει ο μικρος τουλαχιστον τωρα που ακομα δεν εχει συνηθισει εντελως.

Αλλα εγω τον παω αναγαστικα αργα γιατι η πρωτη δασκαλα απ΄οτι μου ειπαν παει στις 7.15 οποτε δεν με βολευει γιατι εκεινη την ωρα εχω φτασει ηδη στη δουλεια μου και δενθελω να αργω το πρωι γιατι επειδη φευγω νωριτερα παω πρωτη. :P

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δώρα μου,

Καλά κάνεις. Όσο λιγότερο τόσο καλύτερα.

Εγώ δυστυχώς δουλεύω σε ιδιωτική επιχείρηση και το ωράριο είναι 9 - 5.

Δε βρήκα αξιόλογο σταθμό που να παραμένει ανοιχτός ως τις 5-6 για να πηγαίνω να παίρνω εγώ τη μικρή και να αποφεύγω το σχολικό. Όπως κατάλαβες το σχολικό μου τη φέρνει στη δουλειά.

Επίσης, αντί για να φεύγω νωρίτερα (μειωμένο ωράριο) δεν πηγαίνω στο γραφείο μια μέρα την εβδομάδα (Παρασκευή), έτσι η μικρή πηγαίνει 4 μέρες παιδικό και 3 μέρες μαζί μου στο σπίτι. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά.

Προς το παρόν δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο στο παιδί. Εκτός από το "μπούκωμα" τις μύξες και ένα σπάνιο βηχαλάκι, για τα οποία η παιδίατρος με καθησύχασε, το παιδί είναι ευδιάθετο, τρώει το φαγητό του, και όταν την παίρνω από το σχολικό μου χαμογελάει και φωνάζει μαμά και αφού μπούμε στο αυτοκίνητο κάνει παλαμάκια (σχετικά καινούριο αυτό) και φωνάζει μπαμπά. Επίσης,(φαντάζομαι ότι φταίει η συναναστροφή με τα άλλα παιδιά) από την προηγούμενη Πέμπτη όταν είμαστε στο σπίτι όλη την ώρα μιλάει (συνέχεια). Ίσως να είναι τυχαίο..... Δώρα και Μαρία Στ. τι νομίζετε για τα παραπάνω?

Δεν ξερω Μαρακι μου.. τι να σου πω.. ο δικος μου γενικα δεν ειναι ιδιαιτερα ομιλητικος.. βεβαια το μπαμπα το λεει και μενα τωρα τελευταια. Λες να τους λενε τιποτα για τον πατερα τους? :lol:

Εγω γενικα δεν μπορω να πω οτι εχω δει θεαματικες αλλαγες στον δικο μου... μαλλον γιατι στο σπιτι κανουμε περισσοτερα πραγματα απ΄οτι στο σχολειο. Οτι κανει ειναι αυτα που κανουμε στο σπιτι , αυτα που του μαθανουμε εμεις.

Και γενικα δεν μπορω να πω οτι κανουν και φοβερα πραγματα απο παιδαγωγικης αποψης.. απο αποψη φυλαξης ναι ειμαι ευχαριστημενη.. Αλλα δεν βλέπω εργασιες του παιδιου... πχ τωρα τις αποκριες μου εστειλαν μια μασκα και ενα κινεζικο καπελακι δουλειες της δασκαλας.. Τα παιδακια δεν ειδα να κανουν κατι..

Θελω να το συζητησω αυτο καποια στιγμη με τη δασκαλα αλλα δεν εχω βρει την καταλληλη στιγμη ακομα.

Σιγουρα στα μεγαλυτερα τμηματα κανουν δουλεια, αλλα στα μικρουλια? Τι κανουν αυτα ολη μερα?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Δεν αναφέρομαι στο τι κάνουν από παιδαγωγική άποψη.

Απλά λέω ότι η συναναστροφή με τα παιδιά την έχει επιρρεάσει θετικά.

Φυσικά και είναι νωρίς για συμπεράσματα. Όσον αφορά το τι δουλειά κάνουν δεν ξέρω. Δώρα, προφανώς επειδή είσαι παιδαγωγός αντιλαμβάνεσαι περισσότερα. Στην παρούσα φάση με ενδιαφέρει να του συμπεριφέρονται καλά και να γίνεται σωστή φύλαξη. Και από ότι βλέπω γίνεται.

Όσον αφορά εργασίες κλπ η μικρή δεν μπορεί να κάνει.......

Θα ασχοληθώ με αυτό αφού ξεπεράσω το πρώτο σοκ του παιδικού. Προς το παρόν θέλω το παιδί μου να είναι καλά.

Θα ήθελα να μάθω όμως τι θα σου πουν.

Κορίτσια πολύ χαρηκα με το συγκεκριμένο θεμα γιατι στο τέλος του μήνα ξεκιναμε και μεις στην Χιονάτη μόλις 5 μηνων και εχω πολύ αγχος αν και οφείλω να πω ότι το ειχα ψαξει το θεμα απο πριν γεννήσω και ο συγκεκριμενος παιδικός σταθμός μου είχει φανει ο καλύτερος. Παρόλο που είναι μακριά από το σπίτι μας (Πεντέλη) οι αλλοι που ειχα δει δεν με ικανοποιούσαν... Κι εμένα η διευθυντρια μου φαινεται που εξυπηρετικη και μαλιστα για μενα που δεν εχω καμια εμπειρία με καθοδηγεί κιολας...Οπως λέει και η Μαρία στην παρουσα φάση με ενδιαφέρει βασικά η σωστή φύλαξη καθώς θα την αφήνω και πολλές ώρες (7.30 - 16.30) αλλά και τον Αύγουστο καθώς δεν έχω άλλη επιλογη

Τα μωρακια σας ειναι πολυ μικρα και σε αυτες τις ηλικιες κυριως φυλαξη γινεται.. Αλλα εμενα ο Χαρουλης μεγαλώνει και πιστευω πως πρεπει να μαθει και πραγαματα στο σχολειο.. Γιατι ενταξει ασχολούμε και γω στο σπιτι (πχ τωρα τον μαθαινω να κοβει με το ψαλίδι) αλλα στο σχολειο ειναι πιο ευκολο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Μαρια30 αυτά που λες πάντως είναι πολύ θετικά στοιχεία και δείχνουν να την εχει επηρεάσει θετικά η επαφη με άλλα άτομα και παιδιά :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Κορίτσια πολύ χαρηκα με το συγκεκριμένο θεμα γιατι στο τέλος του μήνα ξεκιναμε και μεις στην Χιονάτη μόλις 5 μηνων και εχω πολύ αγχος αν και οφείλω να πω ότι το ειχα ψαξει το θεμα απο πριν γεννήσω και ο συγκεκριμενος παιδικός σταθμός μου είχει φανει ο καλύτερος. Παρόλο που είναι μακριά από το σπίτι μας (Πεντέλη) οι αλλοι που ειχα δει δεν με ικανοποιούσαν... Κι εμένα η διευθυντρια μου φαινεται που εξυπηρετικη και μαλιστα για μενα που δεν εχω καμια εμπειρία με καθοδηγεί κιολας...Οπως λέει και η Μαρία στην παρουσα φάση με ενδιαφέρει βασικά η σωστή φύλαξη καθώς θα την αφήνω και πολλές ώρες (7.30 - 16.30) αλλά και τον Αύγουστο καθώς δεν έχω άλλη επιλογη

nikol76,

καλή αρχή!

Όπως και να έχει πάντως πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

Προς το παρόν (αν και είναι πολύ νωρίς) όλα πάνε καλά. Κάνουν αυτό που τους ζητάω από ότι βλέπω και ξέρουν τι τους γίνεται.

Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες αλλά θα συνηθίσεις και εσύ.....

Διαφημίσεις

nikol76,

καλή αρχή!

Όπως και να έχει πάντως πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

Προς το παρόν (αν και είναι πολύ νωρίς) όλα πάνε καλά. Κάνουν αυτό που τους ζητάω από ότι βλέπω και ξέρουν τι τους γίνεται.

Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες αλλά θα συνηθίσεις και εσύ.....

Λοιπον ας σας πω και τα νεα του Χαρουλη... Εχει προσαρμοστει πλέον εντελως και κανονικοτατα στον παιδικο..

Μοιραζει χαμογελα σε ολους και μαλιστα σημερα που πηγα να τον παρω δεν ηθελε να φυγει με τιποτα.. Φυγαμε με κλαμματα.. Εφυγα εγω μπροστα και του λεω "η μαμα φευγει αν θες ελα" Μονο ετσι ξεκολλησε..

Χαιρομαι παρα πολυ γιατι πλέον ξεαγχωθηκα και γω παρα πολυ..

Το να μην θελει να φυγει σημαινει οτι τουλαχιστον περναει καλα και τον αγαπανε..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δώρα μου,

πολύ χαίρομαι για το Χαρούλη σου!

Ελπίζω και όλα τα υπόλοιπα (παιδαγωγικά) να συμφωνούν με αυτά που ζητάς και να είστε πλήρως ικανοποιημένοι και οι δύο.... :D:):D:):D:)

Λοιπον ας σας πω και τα νεα του Χαρουλη... Εχει προσαρμοστει πλέον εντελως και κανονικοτατα στον παιδικο..

Μοιραζει χαμογελα σε ολους και μαλιστα σημερα που πηγα να τον παρω δεν ηθελε να φυγει με τιποτα.. Φυγαμε με κλαμματα.. Εφυγα εγω μπροστα και του λεω "η μαμα φευγει αν θες ελα" Μονο ετσι ξεκολλησε..

Χαιρομαι παρα πολυ γιατι πλέον ξεαγχωθηκα και γω παρα πολυ..

Το να μην θελει να φυγει σημαινει οτι τουλαχιστον περναει καλα και τον αγαπανε..

Μια χαρά!

Τώρα μπορείς να είσαι ακόμα πιο ήρεμη!!!!

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

• 3 εβδομάδες μετά...

καλημερα στη παρεα σας.

εμεις ξεκινησαμε την προηγουμενη εβδομαδα με κεφι και ορεξη ..πολυ καλα..Ειχε ενθουσιασμο..κυριως βεβαια με δασκαλες και με το να εξερευνησει το χωρο.

αυτη τη βδομαδα αρχισε η αρνηση δεν θελει να παει θελει να κατσει εκει ο μπαμπας..τωρα ζηταει και απο μενα να παω εγω στο σχολειο και να κατσω εκει μαζι του να μην παω στη δουλεια.

ειναι λιγο στεναχωρη η κατασταση για ολους μας.

Υ.Γ. το μαιο κλεινει τα τρια ο Δημητρακης.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...