Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

Ζαχαρινακι μου στο site δεν υπαρχει!!!!

Και εκανα λαθος......229,00 ευρω το πηραμε....sorry!!!

Δεν το εχουν ολα τα καταστηματα Λητω....μονο στο καταστημα στον Κηφησο και στον Αλιμο!!!Τωρα μαλιστα τα φερανε!!

Ειναι εως 13 κιλα και κοιταει πισω.....τωρα ηλικιακα ειναι αναλογως την αναπτυξη του καθε παιδιου!!Μας ειπαν οτι συνηθως ειναι μεχρι ενος ετους!!!!Τωρα θα δειξει.....αλλα φιλεναδα το εχω λατρεψει!!!

Αξιζει τον κοπο να πας να το δεις απο κοντα!!!

Επισης το ειχα βρει μονο σε ενα site αγγλικο(δεν θυμαμαι τωρα ποιο) αρκετα πιο φτηνο,αλλα δυστυχως δεν στελνουν Ελλαδα!!!

Νόμιζα ότι είναι αυτό που είναι μέχρι 4 χρόνων γι'αυτό απόρησα!! Αυτό που λες όντως δεν το έχω ξαναδεί κάπου αλλά έτσι και αλλιώς είναι πολύ αργά για μας, είμαστε ήδη 11 κιλά!! Μάλλον θα πάμε για την επόμενη κατηγορία!

Με το καλό να το παραλάβεις και με το καλό να βάλεις μέσα και το μωράκι σου! :D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπέρα σας! Εχω ένα μεγάλο προβλημα και θα ήθελα οι πιο παλιες να με βοηθήσετε αν γινετα.Εχω το βρεφικο καθισμα της chicco 0-13. Για την ακριβεια μου το έδωσε ο αδερφός μου που το είχε πάρει περυσι. Το πρόβλημα είναι πως το αυτοκινητό μας είναι παλιό ωτου 94 , και οι ζώνες δεν φτάνουν να δεθούν, υπολειπονται περιπου 15 εκατοστα. Πήρα στην αντιπροσωπεία και μου είπανε πως πρέπει να έχει και ζώνη στη μέση και πως τόσο παλιό αυτοκίνητο μπορεί και να μη γίνεται να μπει παιδικό κάθισμα. ¨Εχω φρικάρει λοιπον. Το 94 δεν βάζανε τα παιδιά στο αυτοκίνητο? Ισχύει αυτο? Υπάρχει περ'ιπτωση να μπορουνε να μπουνε μεγαλύτερες ζώνες ή είναι ένα μέγεθος? Σας παρακαλώ αν έχετε ιδέες βοηθήστε με.. Ευχαριστω όλες προκαταβολικα

μελιτα δοκίμασες όλα τα καθίσματα? Και του συνοδηγού? Μπορεί το μπροστινό του συνοδηγού να έχει πιο μακριές ζώνες, λέω εγώ τώρα... Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ, είναι γεγονός ότι παλιά τα παιδιά κυκλοφορούσαν χύμα στα αυτοκίνητα ή στα πόδια των γονιών τους, δεν είχε ακόμα εξελιχθεί το θέμα καθισματάκι αυτοκινήτου.... Εξου και μια συμμαθήτρια μου στο δημοτικο που "έφυγε" σε αυτοκινητιστικό...Όμως δεν νομίζω ότι αυτό ίσχυε για το '94! Μου φαίνεται σχετικά πρόσφατο παρελθόν δηλαδή...Υπάρχει περίπτωση να μπαίνει κάποιο κάθισμα πιο μαζεμένο και μικρό? Μήπως να πας σε ένα πολυκατάστημα που έχουν πολλά καθίσματα να δοκιμάσεις μερικά στο αυτοκίνητό σου? Άσε που εκεί μπορεί να ξέρουν περισσότερα γιατί κι άλλοι γονείς μπορεί να έιχαν το ίδιο πρόβλημα. Επίσης, μπορείνα να στείλεις ένα ερώτημα στα κεντρικά της αυτοκινητοβιομηχανίας ζητώντας τη βοήθειά τους. Πάντως έχω την εντύπωση ότι "φταίει" το συγκεκριμένο κάθισμα γιατί μου φαίνεται ότι το ίδιο είχε και η αδερφή του άντρα μου και στο Volvo του πατέρα της (σχετικά καινούριο μάλιστα) δεν έφταναν οι ζώνες. Εγώ θα πρότεινα να στείλεις ένα μέιλ στην αυτοκινητοβιομηχανία εξηγώντας και ζητώντας βοήθεια να σε κατευθύνουν ποιο καθισματάκι μπορεί να δεθεί και παράλληλα πήγαινε σε ένα π.χ. Λητώ που έχουν πολλά καθίσματα, εξήγησε το πρόβλημα και ζήτα να σου βάλουν στο αυτοκίνητο να δεις. Επειδή μερικές φορές κάνουν τους δύσκολους, αν δεν σε βοηθήσουν εκεί, εμένα π.χ. στο κατάστημα Baby Star μου είχαν βάλει στο αυτοκίνητο το κάθισμα να το δω, ήταν πολύ εξυπηρετικοί.

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Καλημέρα.

Έχω ένα μωράκι 10 μηνών, 9kg. Μέχρι τώρα του έχω ένα κάθισμα Peg Perego 0-13 και τώρα ψάχνω να βρω το επόμενο καθισματάκι του. Έχω προσανατολιστεί μετά από έρευνα στο Be Safe Izi Combi χωρίς isofix (δεν έχει το αμάξΙ) γιατί έχει πάρει τις καλύτερες βαθμολογίες στα crash tests. Έχει κανείς το συγκεκριμένο καθισματάκι ή έχει να προτείνει τίποτα άλλο για την περίπτωση:?:

Για να σου πω την αληθεια στου συνοδηγου δεν δοκιμασα γιατι το ψιλοφοβαμαι.Ομως θα παω σημερα στο λητω,οπως λες, για να δω μηπως μου βρουνε καποια λυση.Σε ευχαριστω πολυ παντως για τη συμβουλη.

Διαφημίσεις

σχετικα με το αν ειναι ασφαλες το παιδι σε καθισματακι στη θεση του συνοδηγου μετα απο ερευνα που εκανα κυριως σε σουηδικα και νορβηγικα σαιτς ελεγαν οτι ειναι πολλα τα πλεονεκτηματα και δεν τιθεται κανενα θεμα αρκει να ειναι απενεργοποιημενος ο αεροσακος.Μεσα σε αλλα ελεγε οτι το μπροστινο μερος του αυτοκινητου ειναι πιο ενισχυμενο,υπαρχει περισσοτερος χωρος και ειναι και πιο ευκολο να ελεγξει κανεις το παιδι με την περιμετρικη(αν το λεω καλα)οραση.Ελεγε οτι γενικα εκει δεν το αποφευγουν κι οτι εχουν μειωσει ακομη περισσοτερο τα ποσοστα θνησιμοτητας.Τι να πω??Εγω παντως ειμαι στο τσακ να το τολμησω:rolleyes::rolleyes:

Νόμιζα ότι είναι αυτό που είναι μέχρι 4 χρόνων γι'αυτό απόρησα!! Αυτό που λες όντως δεν το έχω ξαναδεί κάπου αλλά έτσι και αλλιώς είναι πολύ αργά για μας, είμαστε ήδη 11 κιλά!! Μάλλον θα πάμε για την επόμενη κατηγορία!

Με το καλό να το παραλάβεις και με το καλό να βάλεις μέσα και το μωράκι σου! :D

Ζαχαρινακι μου αυτο που λες εσυ ειναι η επομενη κατηγορια,οπου με το καλο θα ειναι το επομενο καθισμα που θα παρουμε!!!Κι αυτο ειναι φοβερο!!!!

Σ ευχαριστω πολυ !!!φιλακια!!

καλημερα!

ξερετε καθολου ποια θεση ειναι ασφαλεστερη για να τοποθετησουμε το καθισμα?

πισω απο τον οδηγο ή απο τον συνοδηγο?

νομιζω ειχα διαβασει πισω απο τον οδηγο αλλα δεν ειμαι και σιγουρη...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Νομίζω πίσω από το συνοδηγό. Σε περίπτωση πλαγιομετωπικής από το αντίθετο ρεύμα είναι η θέση που επηρεάζεται λιγότερο, αλλά ας μας το επιβεβαιώσει και κάποιος πιο σχετικός εγώ το λέω με βάση τη λογική.

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

Γειας κι απο μενα! Βρε παιδια καλα ολα αυτα για τα αναποδα παιδικα καθισματακια και ενδιαφερομαι κι εγω να παρω απο το σιτε του carseat.se,αλλα τι γινεται στην περιπτωση που ειναι καποιο ελλατωματικο η' στην πορεια τις χρησης παθει κατι, αυτο το σιτε παρεχει καποια εγγυση η' που θα μπορουσαν μας εξυπηρετησουν εδω Ελλαδα; ενδιαφερομαι ειτε για το besafe ειτε για το britax(καποιο απο ολα).

Tα παιδιά μου είναι η ολη μου η ζωή! http://www.youtube.com/watch?v=uAghZEicc1E:grin:

• 2 εβδομάδες μετά...
Καλησπερα και σε ευχαριστουμε πολυ για τις χρισημες αυτες πληροφορεις σου.

Λοιπον εγω εχω ενα αγορακι 4 μηνων το οποιο καθετε αναποδα αυτη την στιγμη στο αυτοκινητο , οταν θα μεγαλωσει λιγο ακομα θα χρειαστουμε διαφορετικο καθησματακι και θα με ενδιαφεραι πολυ να κοιταει προς τα πισω γιατι ειναι πιο ασφαλης , τετοια καθησματακια στην ελλαδα υπαρχουν?

Υπαρχουν..εγω εχω ενα 0-24kg

να κανω κι εγω μια ακομη ερωτηση.

εχετε βαλει κανεις βαση isofix στην οποια να εφαρμοζει το καθισματακι???Εμεις τοποθετησαμε της Recaro και εγω νομιζα οτι πρεπει να μην ανασηκωνεται καθολου,ουτε να προεξεχει απο το καθισμα αλλα μαλλον εκανα λαθος γιατι αφου ακολουθησαμε πιστα τις οδηγιες και ολα καλα ειδα οτι η βαση προεξεχει λιγακι και οταν δεν ειναι το καθισματακι επανω μπορεις να την μετακινησεις ελαφρως πανω-κατω.

Ελπιζω να το περιγραφω καλα.

Ετσι γινεται με ολες τις βασεις???

να ρωτήσω κάτι μιας και είμαι εντελώς άσχετη? προσαρμόζονται όλα τα καθισματάκια ανάποδα? και άν ναι, πώς γίνετε αυτό? πρέπει να πάρω και κάτι άλλο εκτός απο το κάθισμα?

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

• 5 εβδομάδες μετά...

Kαλησπέρα !

Επειδη έχω κατά-μπερδευτεί, πείτε μου βρε παιδιά

(παρόλο που έχω διαβάσει 10 φορές το θέμα!)

υπάρχει δυνατότητα το besafe izi combi x3 , χωρίς isofix

να τοποθετηθεί ανάποδα; Θέλω το εως 18kg

k να κοιτά ΜΟΝΟ ανάποδα το παιδί μου

αλλά το αμάξι μου δεν υποστηρίζει το σύστημα αυτό...

Ενώ κάποια κορίτσια μου είπαν πως είναι εφικτό

στο ΛΗΤΩ που πήγα προχθες να το δω από κοντά ,

μου είπαν πως το μωρό μου θα κοιτά μπροστά , δεμένο με ζώνες!

Ευχαριστώ...

Διαφημίσεις

Νομίζω (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος) το Χ3 είναι χωρίς isofix. Όποιος θέλει isofix παίρνει ξεχωριστά τη βάση κ τοποθετεί το κάθισμα! Οπότε μπορείς να βάλεις το izi combi X3 στο αυτοκίνητό σου! :)

Κι εγω απ οσο ξερω μπορεις να τα τοποθετησεις χωρις την βαση..και το ενα απο τα δικα μας παιρνει βαση αλλα δενει και μονο με ζωνες..απλα υπαρχουν μερικα μεγαλα(οπως το 2ο που εχουμε) που για να ειναι αναποδα θελουν πολυ μεγαλη ζωνη..την οποια και μπορεις να αλλαξεις στο αυτοκινητο..

Εγω εχω παρει το isi combi x3 isofix, το οποίο ειναι μαζι με το ισοφιξ (δεν εχει ξεχωριστη βαση) και οταν το τοποθετεις αναποδα το συνδεεις με το ισοφιξ. Αν θελήσω να το τοποθετήσω έτσι ωστε να κοιτάει το παιδί μπροστά το συνδέω μόνο με τις ζώνες του αυτοκινήτου, δεν συνδέεται τοτε με ισοφίξ, γιατί οι συνδέσεις ισοφιξ κοιτάνε τότε μπροστά. Καλύτερα να καλέσεις στην εισαγωγική εταιρεία να σου πουν σίγουρα και μπορείς αν θες να το παρεις και απο εκει ή και μονο να το δεις και να σου το εξηγησουν σωστά. Δες εδώ τηλέφωνο http://www.mobo.gr/eshop/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=73&phpMyAdmin=r-mNXUMbsqpyQPR09SXWVsl1sn1&phpMyAdmin=e545782f7adedb843b4247c235d11826&phpMyAdmin=Ly5FlJ6vlTUahEvsZeAUfF4DIcc

0b8bfa6eaf.png

Kαλησπέρα !

Επειδη έχω κατά-μπερδευτεί, πείτε μου βρε παιδιά

(παρόλο που έχω διαβάσει 10 φορές το θέμα!)

υπάρχει δυνατότητα το besafe izi combi x3 , χωρίς isofix

να τοποθετηθεί ανάποδα; Θέλω το εως 18kg

k να κοιτά ΜΟΝΟ ανάποδα το παιδί μου

αλλά το αμάξι μου δεν υποστηρίζει το σύστημα αυτό...

Ενώ κάποια κορίτσια μου είπαν πως είναι εφικτό

στο ΛΗΤΩ που πήγα προχθες να το δω από κοντά ,

μου είπαν πως το μωρό μου θα κοιτά μπροστά , δεμένο με ζώνες!

Ευχαριστώ...

Kαι φυσικά ΔΕΝ ισχύει τίποτα

από ότι μου είπαν στο Λητώ!

Παραπληροφόρηση και άγνοια, ακόμα και για τα βασικά...

Συγνώμη για την λάθος ενημέρωση που σας μετέφερα...

Φυσικά και το κάθισμα τοποθετείτε ΚΑΙ ανάποδα, μόνο με τις ζώνες

και ...συμφωνα με την εταιρία (mobo) είναι εξίσου ασφαλή!!!

Ευχαριστώ και για το video τοποθέτησης που έλαβα προ ολίγου σε π.μ

χωρις να εχω διαβασει καμια αλλη σελιδα-υποσχομαι οτι θα τις μελετησω:rolleyes:-ηθελα να ρωτησω αν αυτο http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&colID=1512&ct=10402&itmid=2965340 ειναι το μοναδικο καθισματακι στην Ελλαδα που τοποθετειται αναποδα-πολλα λεφτα ρε γμτ.....

ευχαριστω

4

χωρις να εχω διαβασει καμια αλλη σελιδα-υποσχομαι οτι θα τις μελετησω:rolleyes:-ηθελα να ρωτησω αν αυτο http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&colID=1512&ct=10402&itmid=2965340 ειναι το μοναδικο καθισματακι στην Ελλαδα που τοποθετειται αναποδα-πολλα λεφτα ρε γμτ.....

ευχαριστω

εαν εννοεις εαν υπαρχει αλλο που να τοποθετειται και αναποδα και κανονικα,υπαρχει και της chicco.To ξερω γιατι το πηρε η κουμπαρα μου πριν 15 μερες και μαλιστα υπαρχουνε 2 μοντελα.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

ευχαριστω

Ναι Ηλιάννα,

είναι ΜΟΝΟ αυτό!!!

Περίπου 50? πιο οικονομικό

είναι χωρίς το isofix...

Τα άλλα καθίσματα, chicco κ λοιπές συμβατικές

εταιρίες,

κοιτούν ανάποδα κ στον χρόνο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ γυρνουν μπροστά!

(σαν αυτό που έγραψε η κοπέλα πως αγόρασε η κουμπαρα της)

Είναι ακριβά, αλλά είναι από τις αγορές

(που τουλάχιστον εγώ) δεν συζητω για το κόστος

μπροστά στην ασφάλεια του παιδιού μου..

Ευχαριστω κοριτσια:

Εχθες το βραδυ διαβασα οσες σελιδες μπορουσα απο αυτο το θεμα,σημερα θα διαβασω και τις υπολοιπες

Είναι ακριβά, αλλά είναι από τις αγορές

(που τουλάχιστον εγώ) δεν συζητω για το κόστος

μπροστά στην ασφάλεια του παιδιού μου..

Κι εγω ετσι σκεφτομαι...

Τωρα ειμαστε σε φαση αγορας αυτοκινητου σκεφτομαστε για το http://www.peugeot.com/en/products/cars/peugeot-5008.aspx και μολις το παρουμε θα δω τι θα κανω με το καθισματακι

Για την ωρα εχω το μωρο στο http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=10402&colID=1582&itmid=2093140 και τον τριτο στο http://www.trikiklo.com/On_the_road/Car_seats/Maxi-Cosi_Tobi_%28Group_1%29_carseat.html το οποιο το αγορασα τον Δεκεμβρη

Σκεφτομαι να παρω για το μωρο αρχικα το be safe και αν βολεψει και το μωρο να του το παρω και θα πουλησω το το tobi

Ετσι κι αλλιως δεν μπορω να δωσω μαζι κοντα 1000 ευρω που κανουν και τα δυο

4

Ευχαριστω κοριτσια:

Εχθες το βραδυ διαβασα οσες σελιδες μπορουσα απο αυτο το θεμα,σημερα θα διαβασω και τις υπολοιπες

Κι εγω ετσι σκεφτομαι...

Τωρα ειμαστε σε φαση αγορας αυτοκινητου σκεφτομαστε για το http://www.peugeot.com/en/products/cars/peugeot-5008.aspx και μολις το παρουμε θα δω τι θα κανω με το καθισματακι

Για την ωρα εχω το μωρο στο http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=10402&colID=1582&itmid=2093140 και τον τριτο στο http://www.trikiklo.com/On_the_road/Car_seats/Maxi-Cosi_Tobi_%28Group_1%29_carseat.html το οποιο το αγορασα τον Δεκεμβρη

Σκεφτομαι να παρω για το μωρο αρχικα το be safe και αν βολεψει και το μωρο να του το παρω και θα πουλησω το το tobi

Ετσι κι αλλιως δεν μπορω να δωσω μαζι κοντα 1000 ευρω που κανουν και τα δυο

Πω πωωωω, Ηλιάννα μου

4 παιδάκια έχεις! Τέλεια!

Με το καλό να αγοράσετε το καινούργιο σας αμάξι

και να προσέξεις μόνο να έχει σύστημα isofix (αν και πλέον μπαίνει υποχρεωτικά, από ότι ξέρω),

γιατί το δικό μου αυτοκίνητο, 5 ετών, δεν το έχει

και ταλαιπωρούμαι τώρα για την εκ των υστέρων τοποθέτηση του...

Οτάν βρεις χρόνο, διάβασε όλες τις σελίδες του θέματος,

θα εκπλαγείς από την ασφαλέια που μπορείς να προσφέρεις στα παιδάκια σου...

Να σου ζήσουν!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...