Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

βρε κοριτσια να ρωτησω κι εγω κατι?

εμεις πηραμε το britax first class plus 0-18κιλα το οποιο ειναι αναποδα μεχρι 13κιλα και μετα το γυρνας.ειναι για χρηση μεχρι περιπου 4 ετων

διαλεξαμε τη συγκεκριμενη εταιρεια γιατι το ειχαμε ψαξει και ειναι απο τις κορυφαιες σε ποιοτητα...με αυτα που διαβαζω ομως θα επρεπε να κοιταει αναποδα σε ολη τη διαρκεια χρησης του!

η απορια μου ειναι πως μια εταιρεια σαν αυτη βγαζει καθισματα που στην ουσια δε θα προστατευουν το παιδι?

I

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

βρε κοριτσια να ρωτησω κι εγω κατι?

εμεις πηραμε το britax first class plus 0-18κιλα το οποιο ειναι αναποδα μεχρι 13κιλα και μετα το γυρνας.ειναι για χρηση μεχρι περιπου 4 ετων

διαλεξαμε τη συγκεκριμενη εταιρεια γιατι το ειχαμε ψαξει και ειναι απο τις κορυφαιες σε ποιοτητα...με αυτα που διαβαζω ομως θα επρεπε να κοιταει αναποδα σε ολη τη διαρκεια χρησης του!

η απορια μου ειναι πως μια εταιρεια σαν αυτη βγαζει καθισματα που στην ουσια δε θα προστατευουν το παιδι?

Νομιζω πως έχει να κάνει με τις οδηγίες της κάθε χώρας. πχ στην Σουηδία είναι υποχρετικό από τον νόμο να κοιτάζει το παιδί πίσω. Επίσης εδώ που τα λέμε δεν κάθονται όλα τα παιδιά κοιτάζοντας πίσω..Και αν έχεις να κάνεις ένα ταξίδι 4 ωρών πχ με ένα παιδί που χτυπιέται ε το ξανασκέφτεσαι..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Εννοείς να κάθεται το παιδί ανάποδα και για πάνω από 18κιλά?Πάνω από 4-5χρονών δεν νομίζω ότι κάθεται κάποιο παιδάκι ανάποδα και γι'αυτό ίσψς δεν υπάρχουν.Εμείς καταλήξαμε στο Klippan Triofix που είναι 9-36 isofix και ανάποδα μέχρι τα 18.

Εχω την εντυπωση οτι οταν το γυρισεις μπροστα μετα τα 4 χρονια καταργει το isofix με αποτελεσμα τα καθισμα να ειναι ασταθες αρκετα . Νομιζω οτι η adac σε αυτη την κατηγορια το εχει πραγματκα μετριο .... για ξανα κοιτα το ...

τωρα που ειπες για νομοθεσια...δεν ειναι απαραδεκτο να μην εχουμε νομοθεσια που να επιβαλλει καθισματα για παιδια?

βεβαια δεν ειναι και το μονο που υστερουμε σε αυτη τη χωρα...

I

Καλά μην το ψάχνεις... http://shop.carseat.se/car-seats/klippan-triofix.html εδώ λέει πως μέχρι 25 κιλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το isofix

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Το isofix σε σχεση με το δεσιμο με τις ζωνες δεν εχει διαφορα ως προς την ασφαλεια,απλα με το isofix εισαι σιγουρος οτι εχεις βαλει σωστα το καθισμα. Εαν μπει σωστα και το καθισμα που δεν ειναι isofix παρεχουν την ιδια ασφαλεια.

Στην Σουηδια δεν ειναι νομος το αναποδο καθισμα αλλα απλη συσταση.Ομως και να θελει καποιος να αγορασει καθισμα που να κοιταει μπροστα δεν μπορει να βρει να αγορασει,δεν τα πουλανε λογω μη ζητησης.....

Ο νομος στην Ελλαδα λεει οτι πρεπει να παιδια να καθονται σε ειδικο καθισμα αλλα οπως ξερετε νομοι υπαρχουν αλλα δεν εφαρμοζονται :wink:

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Το ασφαλέστερο κάθισμα αυτή την στιγμή κατά την γνώμη μου είναι ανάποδα με ζώνες γνωστής εταιρείας που έχει πάρει στο The Swedish Plus Test, μέχρι 25 kg, το σήμα Test Plus Gold .

Όπως λέει η sofaki1978 πολύ σωστά, δεν υπαρχει διαφορά στην ασφάλεια αν η τοποθέτηση γίνει σωστά είτε με isofix είτε με ζώνη.

Εμείς θέλουμε μεχρι 25 κιλά ανάποδα καθώς το παιδί σύμφωνα με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει θα φτάσει τα 18 κιλά περίπου στα δυόμιση χρόνια (όπως ξαναείπα) και θέλουμε να κοιτάει ανάποδα μέχρι τεσσάρων ετών.

Ναι αυτό λέω και εγώ!!!Λες να τους στείλω μαιλ?Α; μου χρεώσουν & 100Ε τα μεταφορικά και πάλι λιγότερα θα μου έρθει!!

καταλήξαμε σε αυτό (αλλά σιγά μην το πάρουμε με τόσα που κοστίζει) γιατί είναι μέχρι 36κιλά και γιατί γυρίζει και μπροστά και πίσω που θέλουμε να κοιτάζει πίσω.Και γιατί είναι και isofix.

Αν επικοινωνήσεις και ρωτήσεις μεταφορικά και γενικά αν στέλνουν Ελλάδα ενημέρωσέ με...με ενδιαφέρει!

Το ασφαλέστερο κάθισμα αυτή την στιγμή κατά την γνώμη μου είναι ανάποδα με ζώνες γνωστής εταιρείας που έχει πάρει στο The Swedish Plus Test, μέχρι 25 kg, το σήμα Test Plus Gold .

Όπως λέει η sofaki1978 πολύ σωστά, δεν υπαρχει διαφορά στην ασφάλεια αν η τοποθέτηση γίνει σωστά είτε με isofix είτε με ζώνη.

Εμείς θέλουμε μεχρι 25 κιλά ανάποδα καθώς το παιδί σύμφωνα με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει θα φτάσει τα 18 κιλά περίπου στα δυόμιση χρόνια (όπως ξαναείπα) και θέλουμε να κοιτάει ανάποδα μέχρι τεσσάρων ετών.

Κοριτσια συγνωμη αλλα νομιζω οτι κανετε ενα λαθος .Ολα τα crash test απο την ADAC / STuFTEN WARRNEN TEST / TCS .. δειχνουν ξεκαθαρα οτι τα καθισματα με isofix υπερτερουν χαρακτηριστικα απο τα μη isofix .Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι η συγκριση του ιδιου καθισματος με η` χωρις isofix (πολλες εταιρειες το εχουν ) εκει φαινετε η διαφορα .

Παντως σιγουρα ειναι ασφαλεστερα τα αναποδα καθισματα , ομως παρολα αυτα βλεποντας ολα αυτα τα ευτραπελα στους ελληνικους δρομους ας κανουμε μια ευχη οτι τουλαχιστων ολοι αυτοι οι......ανενημερωτοι γονεις ...θα βαλουν τελικα το μωρακι τους σε ενα αξιοπρεπες καινουργειο καθισμα ....

Καλά μην το ψάχνεις... http://shop.carseat.se/car-seats/klippan-triofix.html εδώ λέει πως μέχρι 25 κιλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το isofix

ναι, αλλα σε forward facing, δλδ γυρισμένο μπροστά, όχι ανάποδο

• Approved rear facing with harness, Isofix or seat belt installation 9-18 kg (20-40 lbs)

• Approved forward facing with harness, Isofix or seat belt installation 9-18 kg (20-40 lbs)

• Approved forward facing with seat belt, Isofix installation 15-25 kg (33-55 lbs)

• Approved forward facing with seat belt as a high back booster 15-36 kg (33-80 lbs)

σαν αναποδο καθισματάκι ειναι πιστοποιημενο μόνο για 9-18

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Η ασφάλεια σε ένα σωστά τοποθετημένο παιδικό κάθισμα με τη ζώνη του αυτοκινήτου δεν υπολείπεται σημαντικά από ένα κάθισμα τοποθετημένο με ISOfix. Απλά είναι κρίσιμο κάθε φορά που τοποθετείται το κάθισμα να είστε βέβαιοι ότι το έχετε κάνει σωστά.

http://www.eimaimama.gr/2012/02/ti-einai-to-isofix.html

Και απο το car seat

Much research has been done to determine if Isofix or seat belts are safer. In theory, a car seat which move less in a collision also offer better safety. A child is then stopped earlier in the collision which is an advantage. But itʼs very difficult to say if a rear facing Isofix seat really is safer than a correctly installed rear facing car seat with seat belt.

Γραφει βεβαια και πιο κατω το εξης

If we look at all data, crash test, real life usage, and habits, Isofix is far safer than installing a car seat with seat belt. With Isofix, virtually no mistakes are made, something which can not be said about seat belt installs.

http://www.carseat.se/isofix-or-seat-belt-whats-safest/

Kht7p2.png

3iVPp3.png

ναι, αλλα σε forward facing, δλδ γυρισμένο μπροστά, όχι ανάποδο

• Approved rear facing with harness, Isofix or seat belt installation 9-18 kg (20-40 lbs)

• Approved forward facing with harness, Isofix or seat belt installation 9-18 kg (20-40 lbs)

• Approved forward facing with seat belt, Isofix installation 15-25 kg (33-55 lbs)

• Approved forward facing with seat belt as a high back booster 15-36 kg (33-80 lbs)

σαν αναποδο καθισματάκι ειναι πιστοποιημενο μόνο για 9-18

Ναι απλώς απάντησα ότι μέχρι 25 κιλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις isofix αλλά μπροστά.

Αν επικοινωνήσεις και ρωτήσεις μεταφορικά και γενικά αν στέλνουν Ελλάδα ενημέρωσέ με...με ενδιαφέρει!

Κοριτσια συγνωμη αλλα νομιζω οτι κανετε ενα λαθος .Ολα τα crash test απο την ADAC / STuFTEN WARRNEN TEST / TCS .. δειχνουν ξεκαθαρα οτι τα καθισματα με isofix υπερτερουν χαρακτηριστικα απο τα μη isofix .Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι η συγκριση του ιδιου καθισματος με η` χωρις isofix (πολλες εταιρειες το εχουν ) εκει φαινετε η διαφορα .

Παντως σιγουρα ειναι ασφαλεστερα τα αναποδα καθισματα , ομως παρολα αυτα βλεποντας ολα αυτα τα ευτραπελα στους ελληνικους δρομους ας κανουμε μια ευχη οτι τουλαχιστων ολοι αυτοι οι......ανενημερωτοι γονεις ...θα βαλουν τελικα το μωρακι τους σε ενα αξιοπρεπες καινουργειο καθισμα ....

Θα συμφωνήσω..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Δεν στέλνουν Ελλάδα δυστυχώς άσε που τελικά ήτανε χωρίς την βάση επομένως έβγαινε στην ίδια τιμή με του carseat.se

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Η ασφάλεια των καθισμάτων με ζώνη έχει μόνο αμφισβητηθεί σε επίπεδο χρήστη. Δηλαδή στην περίπτωση ανθρώπινου λάθους, λόγο κακής τοποθέτησης. Η μόνη διαφορά με το Isofix είναι ότι αυτή η πιθανότητα λάθους μειώνεται αν όχι μηδενίζεται.

Δεν στέλνουν Ελλάδα δυστυχώς άσε που τελικά ήτανε χωρίς την βάση επομένως έβγαινε στην ίδια τιμή με του carseat.se

Κρίμα... ευχαριστώ για την απάντηση πάντως

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Απλά να πω ότι τα μωρά (ειδικά τα θηλάζοντα βρέφη) έχουν πολύυυυ γρήγορη ανάπτυξη τους πρώτους μήνες αλλά μετά φρενάρουν. Η κόρη μου μέχρι τον χρόνο ήταν εκτός των καμπυλων ανάπτυξης τόσο στο ύψος όσο και στο βάρος αλλά μετά το χρόνο σταμάτησε αυτό και πλέον (3.5) είμαστε στο μέσο όρο. Φυσικά παίζει ρόλο και η δική σας διάπλαση, οπότε αν οι γονείς είστε μεγαλόσωμοι έχετε πολλές πιθανότητες να επαληθευτείτε:)

έχει αντιμετωπίσει κάποιος /κάποια πρόβλημα με το Britax Hi-Way; Το έχουμε περίπου δύο χρόνια τώρα και έχει αποκτήσει μια κλίση προς τη μέση πλευρά του αυτοκινητού (Ford Focus). Το έχουμε στη θέση πίσω από τον συνοδηγό και γέρνει προς τα μέσα. Μάλιστα το κάθισμα στην πλευρά εκείνη έχει κάνει βαθούλωμα... Επίσης έχω παρατηρήσει ότι μετά από κάποιες διαδρομές το κάθισμα φαίνεται να μην είναι ακλόνητο, όπως αμέσως μετά την τοποθέτηση, αλλά αρχίζει να χαλαρώνει. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;

θα ήθελα να ρωτήσω εάν καμία από εσας¨"κατάφερε" και "πώς" να κρατήσει τα παιδάκια της σε ανάποδο κάθισμα πάνω από 3 1/ 2 χρόνια. Τα αγοράκια μου αρχίζουν και μου κάνουν νερά, θέλουν να βλέπουν μπροστά λένε όπως όλα τα παιδάκια! Εξηγώ βέβαια αλλά δεν βλέπω να τα καταφέρνω για πολύ ακόμα. Τα κάθίσματα μας έχουν προδιαγραφή έως 5 χρονών.

έχει αντιμετωπίσει κάποιος /κάποια πρόβλημα με το Britax Hi-Way; Το έχουμε περίπου δύο χρόνια τώρα και έχει αποκτήσει μια κλίση προς τη μέση πλευρά του αυτοκινητού (Ford Focus). Το έχουμε στη θέση πίσω από τον συνοδηγό και γέρνει προς τα μέσα. Μάλιστα το κάθισμα στην πλευρά εκείνη έχει κάνει βαθούλωμα... Επίσης έχω παρατηρήσει ότι μετά από κάποιες διαδρομές το κάθισμα φαίνεται να μην είναι ακλόνητο, όπως αμέσως μετά την τοποθέτηση, αλλά αρχίζει να χαλαρώνει. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Και το δικό μας κάνει ακριβώς το ίδιο (σε πεζώ 107). Ήμουν με την εντύπωση ότι χαλαρώνουν οι ζώνες και το διορθώνω πού και πού, αλλά νομίζω ότι έχει πάρει μόνιμη κλίση. Γύρω στα 2 χρόνια το έκανε όμως, μέχρι πριν λίγο δεν είχαμε θέμα. Το κάθισμα του αυτοκινήτου δεν το έχω τσεκάρει τώρα τελευταία, αλλά έτσι κι αλλιώς τώρα θα παραγγείλουμε το επόμενο καρεκλάκι γιατί ο πιτσιρίκος δεν κρατιέται με τίποτα ανάποδα άλλο.

5k3tp2.png

θα ήθελα να ρωτήσω εάν καμία από εσας¨"κατάφερε" και "πώς" να κρατήσει τα παιδάκια της σε ανάποδο κάθισμα πάνω από 3 1/ 2 χρόνια. Τα αγοράκια μου αρχίζουν και μου κάνουν νερά, θέλουν να βλέπουν μπροστά λένε όπως όλα τα παιδάκια! Εξηγώ βέβαια αλλά δεν βλέπω να τα καταφέρνω για πολύ ακόμα. Τα κάθίσματα μας έχουν προδιαγραφή έως 5 χρονών.

Και εμείς τώρα άρχισε να μας ζητάει να κοιτάζει μπροστά (και μάλιστα χωρίς κάθισμα αφού στην επάρχια μεγάλο ποσοστό παιδιών μεταφέρεται χωρίς κάθισμα:evil:Στον παιδικό που πάμε, σε χωριό λίγο έξω από την πόλη, όλα τα παιδάκια έρχονται χύμα στο αυτοκίνητο....). Της λέω σταθερά ότι έτσι είναι καλύτερα για εκείνη σε περίπτωση που γίνει κάτι στο δρόμο και ότι σε λίγο καιρό που θα είναι πιο μεγάλη θα κάθεται σε κάθισμα που θα κοιτάει μπροστά.Επειδή σε αυτή την ηλικία δεν έχουν καλή αίσθηση του χρόνου, της λέω ότι θα έρθει το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα και μετά θα γίνει αυτό. Μερικές φορές επιμένει αλλά τις περισσότερες φορές συμβιβάζεται. Εννοείται, ότι δεν κάνω ποτέ το λάθος να την αφήσω έτσι στο αυτοκίνητο γιατί τότε θα το ξαναζητήσει σίγουρα...

Και το δικό μας κάνει ακριβώς το ίδιο (σε πεζώ 107). Ήμουν με την εντύπωση ότι χαλαρώνουν οι ζώνες και το διορθώνω πού και πού, αλλά νομίζω ότι έχει πάρει μόνιμη κλίση. Γύρω στα 2 χρόνια το έκανε όμως, μέχρι πριν λίγο δεν είχαμε θέμα. Το κάθισμα του αυτοκινήτου δεν το έχω τσεκάρει τώρα τελευταία, αλλά έτσι κι αλλιώς τώρα θα παραγγείλουμε το επόμενο καρεκλάκι γιατί ο πιτσιρίκος δεν κρατιέται με τίποτα ανάποδα άλλο.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Εμείς θέλουμε 1 χρόνο ακόμη, ίσως και παραπάνω. Σκέφτομαι ή να βάλω το κάθισμα στο μεσαίο κάθισμα (δεν είμαι σίγουρη αν επιτρέπεται το πόδι του καθίσματος να στηρίζεται πάνω σε αυτό το "ύψωμα" που έχει το αυτοκίνητο στη μέση) ή να βάλω κάτω από τη μια πλευρά του καθίσματος μια πετσετούλα ή κάτι τέτοιο για να σηκώνεται ελαφρώς. Αλλά ούτε και για αυτή την λύση είμαι σίγουρη ότι είναι ασφαλής... Ίσως θα πρέπει να επικοινωνήσω με τον Hakan...

Καλησπερα σας . Οντως αυτο συμβαινει σε ολα τα καθισματα που τοποθετουνται χωρις Isofix . Οι ζωνες του αυτοκινητου θελουν σχεδον καθε φορα ρυθμηση . Το Isofix μας δινει την δυνατοτητα να εχουμε το καθισμα του μωρου μας παντα σωστα τοποθετημενο και σε σωστη θεση χωρις να υπαρχει φοβος να γερνει ,η να χαλαρωνει . Οποτε να εχετε παντα στα υπ`οψιν το isofix.

Καλη συνεχεια

Καλημέρα!Λέμε σήμερα να παραγγείλουμε το klippan triofix τελικά.Το έχει καμία μανούλα να μας πει εντυπώσεις?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Έχει κανείς εμπειρία από το Kiddo Infinity;

http://www.anatello.gr/cart/Kiddo-Infinity-0-18kg-Isofix-Black.html

Έχει καλή τιμή, Isofix, και μπορεί να τοποθετηθεί και κανονικά και ανάποδα που μας ενδιαφέρει.

Μάλιστα από ότι κατάλαβα η Kiddo είναι ελληνική εταιρία στη θεσσαλονίκη!

Δεν το ήξερα αλλά ενδιαφέρουσα και οικονομική επιλογή σε σχέση με άλλες της κατηγορίας!Εμείς ενώ είχαμε καταλήξει στο klippan μας είπε αυτός από το carseats ότι δεν θα κάνει για το αμάξι μας γτ τα καθίσματα μας είναι κάπως με κλίση και θα στέκεται πολύ όρθιο και τώρα ξεκινάει ξανά η αναζήτηση...

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...