Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

Αυτα που ξέρω να μενουν αναποδα εως και 25 κιλά ειναι το Axkid Kidzone, το Britax TWo Way και το Britax Multi Tech, ίσως υπαρχουν κι αλλα. Για την ανακλικση δεν ξέρω (δεν εχω αγορασει ακόμα καποιο).

Επειδή κι εγώ ενδιαφέρομαι για τα Britax εστειλα μηνυμα στον Ηakan και απο αυτά που μου ειπε κατάλαβα ότι και τα δύο μπαίνουν κ στο μπροστινο κάθισμα (εννοειται με απενεργοποιημένο τον αεροσακο). Στειλε του τις απορίες σου και θα σου απαντήσει. Εμας μας απαντησε σε ολες τις ερωτήσεις και μαλλον θα παρουμε το multi tech (που "ψηλώνει" μαζί με το παιδί).

Το μόνο που με προβληματίζει ειναι πώς προσαρμοζονται αυτοι οι κρίκοι στο πίσω μέρος του μπροστινου καθίσματος για να στερεωθούν οι ιμαντες που κρατανε το καθισματακι. Απο ότι λέει το manual μπορούν να στερεωθούν στις ραγες που κινειται το καθισμα?

Μήπως υπαρχει κανείς που εχει χρησιμοποιήσει κατι ανάλογο στο αυτοκινητο του?

linaki οι ιμαντες μπορουν να στερεωθουν στις ραγες του μπροστινου καθισματος η γυρω γυρω απο τη πλατη του μπροστινου καθισματος.εγω εχω παρει το britax hiway κ το χω στερεωσει στις ραγες.νομιζω εχει βιντεακι στο carseat που δειχνει πως ακριβως τοποθετειται το καθισμα.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το μόνο που με προβληματίζει ειναι πώς προσαρμοζονται αυτοι οι κρίκοι στο πίσω μέρος του μπροστινου καθίσματος για να στερεωθούν οι ιμαντες που κρατανε το καθισματακι. Απο ότι λέει το manual μπορούν να στερεωθούν στις ραγες που κινειται το καθισμα?

Μήπως υπαρχει κανείς που εχει χρησιμοποιήσει κατι ανάλογο στο αυτοκινητο του?

Εμεις εχουμε παρει το Britax Hi Way και επειδη το αυτοκινητο μας δεν ειχε αυτους τους κρικους στις ραγες,εχουμε φερει τους ιμαντες γυρω απο το καθισμα του συνοδηγου ,τους εχουμε τεντωσει οσο παιρνει και ειναι παρα πολυ σταθερο,δεν κουνιεται καθολου το καθισμα του παιδιου.Ειχα ρωτησει τον Hakan κι εγω γιατι νομιζα οτι δεν θα μπορουσα να προσαρμοσω τους ιμαντες χωρις κρικους και αυτος μου ειπε να το κανουμε ετσι.....αλλα αν θυμαμαι καλα μολις το παραλαβαμε ,μεσα στις οδηγιες εδειχνε και αυτη την λυση.

καλησπέρα! Προσπάθησα να διαβάσω όλα το θέμα...αλλά ψιλομπερδεύτηκα! Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει???

Ψάχνω καθισματάκι (εννοείται που να κοιτάει ανάποδα) για 6 μηνών+. Ξέρετε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα( μένω Μαρούσι) που να μπορώ να βρω? (γιατί θα ήθενα να το δω πριν το αγοράσω, οπότε δέ θα προτιμούσα μέσω internet).

Ευχαριστώ!

I LOVE MY LITTLE STARS!!!

καλησπέρα! Προσπάθησα να διαβάσω όλα το θέμα...αλλά ψιλομπερδεύτηκα! Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει???

Ψάχνω καθισματάκι (εννοείται που να κοιτάει ανάποδα) για 6 μηνών+. Ξέρετε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα( μένω Μαρούσι) που να μπορώ να βρω? (γιατί θα ήθενα να το δω πριν το αγοράσω, οπότε δέ θα προτιμούσα μέσω internet).

Ευχαριστώ!

Τα καθισματακια πανε με τα κιλά και όχι με τους μήνες. Μέχρι νομίζω 13 κιλά είναι όλα τα καθίσματα group 0 ( πάντα μιλάμε για ανάποδα) που τα βρισκεις στην Ελλαδα και ειναι τα πρωτα, αν θέλεις κάτι απο 9 κιλά και πάνω, δηλαδή μέχρι 18 η 25 κιλά τότε δεν θα βρεις στην Ελλάδα αλλα απο site ξενο.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

Διαφημίσεις

Θέλω από 9 κιλά κ πάνω,άρα προφανώς μόνο από site ε ?

Τουλάχιστον εγώ δεν έχω βρει κανένα μαγαζί εδώ στην Ελλάδα. Άρα για εμένα πας για ξενο site.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

Θέλω από 9 κιλά κ πάνω,άρα προφανώς μόνο από site ε ?

αυτο το καθισμα ειναι για μεχρι 18 κιλα δηλαδη περιπου 4 ετων και κοιταει και αναποδα και μπροστα.ειναι νομιζω και το μοναδικο στην ελλαδα.

http://www.anatello.gr/cart/product.php?productid=1497

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Κορίτσια θα ήθελα την βοήθειά σας, θέλω να αγοράσω ένα παιδικό κάθισμα για νεογέννητο και συγκεκριμένα έχω δεί το Chicco Eletta το οποίο είναι από 0-18κιλά. Ποιά κοπέλα έχει αγοράσει το ίδιο και τις εντυπώσεις σας θα ήθελα παρακαλώ!!!

line_line_typew3_beg_d_typew9_time_1220760000_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

Πασχαλία εισαι σε λαθος θεμα, εδω συζηταμε για καθισματακια που τοποθετούνται αναποδα στο καθισμα του αυτοκινήτου, ακομα και σε μεγαλυτερη ηλικία.

Το καθισμα που ρωτάς δεν ειναι τετοιο. Αν δεις τα χαρακτηριστικά του λεει οτι όταν το μωρό παει 9 κιλά πρεπει να το γυρίσεις να κοιταει μπροστά (άρα δε σε καλύπτει για αναποδο).

Αυτό δε λες?

http://www.bimbomarket.it/pl/en/eletta-car-seat-jade-P18252.htm

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Μπορεί να μου πει κάποια κοπέλα που έχει παραγγείλει από carseat.se αν παραλαμβάνω με κούριερ ή...ταχυδρομείο?΄Εκανα παραγγελία το Βritax Two Way και ούτε που πρόσεξα!

Κορίτσια θα ήθελα την βοήθειά σας, θέλω να αγοράσω ένα παιδικό κάθισμα για νεογέννητο και συγκεκριμένα έχω δεί το Chicco Eletta το οποίο είναι από 0-18κιλά. Ποιά κοπέλα έχει αγοράσει το ίδιο και τις εντυπώσεις σας θα ήθελα παρακαλώ!!!

Το έχω στο αυτοκίνητο το άντρα μου σαν δεύτερο. Κρατάει σε ανάποδη θέση (νομίζω μέχρι 18 κιλά?). Μας το έκαναν δώρο και για chicco/ οικονομικό μου φάνηκε μια χαρά.Σταθερό και στιβαρό.

QqmLp3.png

Ξέρει κάποιος τις διαστάσεις του besafe izi combi isofix x3?

ZA25 εμείς αυτό έχουε στη μικρή..δεν θυμάμαι ακριβέις διαστάσεις αλλά πιάνει πάνω από μία θέση (λίγο κ από την μεσαία δηλαδή). Επίσης το κάθισμα του συνόδηγού πρέπει να πάει αρκετά μπροστά ιδιαίτερα όταν θέλεις να είναι στην "ξαπλωτή" θέση..

Κατα τα άλλα είναι πολύ καλό!!

Yugup3.png

Μπορεί να μου πει κάποια κοπέλα που έχει παραγγείλει από carseat.se αν παραλαμβάνω με κούριερ ή...ταχυδρομείο?΄Εκανα παραγγελία το Βritax Two Way και ούτε που πρόσεξα!

Το έχω στο αυτοκίνητο το άντρα μου σαν δεύτερο. Κρατάει σε ανάποδη θέση (νομίζω μέχρι 18 κιλά?). Μας το έκαναν δώρο και για chicco/ οικονομικό μου φάνηκε μια χαρά.Σταθερό και στιβαρό.

εμενα μου ηρθε με acs.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους.

Αν και παλιός επισκέπτης, είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στον διάλογο. Με την μορφή ερώτησης!!!

Εδδιαφέρομαι για αγορά 2 παιδικών καθισμάτων rear looking, καθότι έχω δίδυμα. Ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι δυνατό να τοποθετηθεί ένα τέτοιο κάθισμα πίσω από την θέση του οδηγού. Με δεδομένο πως και εγώ και η γυναίκα μου είμαστε αρκετά ψηλοί (1,92 και 1,78 αντίστοιχα).

Υπάρχει αρκετός χώρος?

Έχει τοποθετήσει κάνεις rear looking κάθισμα πίσω από τον οδηγό?

Το αυτοκίνητο είναι Mazda 3.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν επικοινωνήσεις μαζί του, θα σου απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις γιατί αυτός ξέρει καλά τι πουλάει. Ρώτα τον και για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. http://www.carseat.se/contact-us/

Εμείς το βάλαμε στη μέση. Οι ιμάντες πιάνουν στις βάσεις των μπροστινών καθισμάτων. Πήραμε το Britax 2way έχουμε Opel insignia. Ο άντρας μου είναι 2μ κι εγώ 1.70. Εξαρτάται όμως από πολλά. Για ρώτα τον... Απαντάει άμεσα και όλοι εδώ που το έχουν κάνει απ΄ό,τι έχω καταλάβει ήταν ευχαριστημένοι. Κι εμείς μαζί.

Δεν είναι ανάγκη να το βάλεις πίσω απο την θέση του οδηγού. εμεις τα έχουμε βάλει το ένα πίσω απο την θέση του συνοδηγού και το άλλο ακριβώς δίπλα, έτσι η πλάτη ακουμπάει αναμεσα στα δύο καθίσματα τα μπροστινά, έτσι χωράει και άτομο στο πίσω κάθισμα άνετα και δεν χρειάζεται να στριμωχτεί αναμεσα στα δύο καθισματάκια ούτε να μπέι με ακριβατικά απο μπροστά. Εάν τελικά αγοράσετε και δεν έχετε ιζοφιξ και στα δύο αυτοκίνητα μην ξεχάσετε διπλούς ημάντες

Ξέρει κανείς τίποτα για τα ανάποδα καθίσματα της volvo; Μπαίνουν και σε άλλα αυτοκίνητα; Είδα ότι υπάρχουν στο Κυπριακό site της εταιρείας... Τα πουλάνε εδώ στην Ελλάδα; Τα έχει δοκιμάσει κανείς; Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη...

Δεν είναι ανάγκη να το βάλεις πίσω απο την θέση του οδηγού. εμεις τα έχουμε βάλει το ένα πίσω απο την θέση του συνοδηγού και το άλλο ακριβώς δίπλα, έτσι η πλάτη ακουμπάει αναμεσα στα δύο καθίσματα τα μπροστινά, έτσι χωράει και άτομο στο πίσω κάθισμα άνετα και δεν χρειάζεται να στριμωχτεί αναμεσα στα δύο καθισματάκια ούτε να μπέι με ακριβατικά απο μπροστά. Εάν τελικά αγοράσετε και δεν έχετε ιζοφιξ και στα δύο αυτοκίνητα μην ξεχάσετε διπλούς ημάντες

Τι εννοείς? Πριν λίγες μέρες παρέλαβα το Britax Two-Way το οποίο δεν έχει isofix.

Πήρες έξτρα ιμάντες? Από που?Πως τους τοποθέτησες?(εγώ είχα κάνει παραγγελία απο carseat.se)

QqmLp3.png

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Το συγκεκριμένο site το είχα υπόψιν μου, επικοινώνησα και με τον Hakan ο οποίος όντως μου απάντησε άμεσα και κατατοπιστικά. Μου πρότεινε και ορισμένα καθίσματα καθώς και λύσεις για την τοποθέτηση στο αυτοκίνητο.

Μου δημιουργήθηκε όμως, οφείλω να πω, ο παρακάτω προβληματισμός.

Δύο από τα καθίσματα που μου προτάθηκαν είναι της Britax. Εταιρία με εδραιωμένη θέση στην συγκεκριμένη αγορά και με αρκετά βραβεία πρωτοτυπίας επίσης. Ψάχνοντας τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν τα βρήκα ούτε στο ελληνικό ,ούτε στο διθνές site της Britax. Και στα site υπάρχουν τα μοντέλα της εταιρίας του 2009, 2010, 2011.

Μήπως τα συγκεκριμένα που μου πρότεινε είναι προγενέστερα?

Του 2008? Μήπως και παλαιότερα? Αυτό που με προβλημάτισε επίσης, για τον ίδιο λόγο, είναι οι ελάχιστες επιλογές που υπάρχουν σε χρώματα.

Χωρίς να θέλω να φανώ προπέτης, μου δημιουργήθηκαν κάποιοι ενδοιασμοί για το συγκεκριμένο site.

Ποιά είναι η γνώμη σας?

Το συγκεκριμένο site το είχα υπόψιν μου, επικοινώνησα και με τον Hakan ο οποίος όντως μου απάντησε άμεσα και κατατοπιστικά. Μου πρότεινε και ορισμένα καθίσματα καθώς και λύσεις για την τοποθέτηση στο αυτοκίνητο.

Δύο από τα καθίσματα που μου προτάθηκαν είναι της Britax. Εταιρία με εδραιωμένη θέση στην συγκεκριμένη αγορά και με αρκετά βραβεία πρωτοτυπίας επίσης. Ψάχνοντας τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν τα βρήκα ούτε στο ελληνικό ,ούτε στο διθνές site της Britax. Και στα site υπάρχουν τα μοντέλα της εταιρίας του 2009, 2010, 2011.

Του 2008? Μήπως και παλαιότερα? Αυτό που με προβλημάτισε επίσης, για τον ίδιο λόγο, είναι οι ελάχιστες επιλογές που υπάρχουν σε χρώματα.

Χωρίς να θέλω να φανώ προπέτης, μου δημιουργήθηκαν κάποιοι ενδοιασμοί για το συγκεκριμένο site.

Ποιά είναι η γνώμη σας?

Εγώ έχω καταλάβει ότι το site της britax αν βάλεις την χώρα της Σουηδίας επιλογή θα σου βγάλει τα καθίσματα που έχει και στο site του carseat. Αν επιλέξεις οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα σου βγάζει αλλα μοντέλα. Βλέπεις τα συγκεκριμένα είναι rear facing και μονο στη σουηδία τα πουλάνε.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

Ποιά είναι η γνώμη σας?

Στο ελληνικο σαιτ φυσικο να μην βρισκεις αυτα τα καθισματα καθως δεν κυκλοφορουν στην Ελλαδα.

Και αν και αγγλικη εταιρεια η Britax δεν τα πουλουσε καν στην Αγγλια,πριν περιπου 1-2 χρονια αρχισε να τα κυκλοφορει και αυτο γιατι δεν ειχαν ζητηση.Οποτε αφου η μοναδικη αγορα ηταν η σουηδικη ισως γι"αυτο δεν τα εχει και στο επισημο σαιτ της.

Επισης καποια μοντελα κυκλοφορουν με αλλο ονομα.π.χ το britax hi-way εχει και αλλη ονομασια,Britax secura.

Εμεις εχουμε το hi way.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Κορίτσια, όσες ενδιαφέρεστε για τα BESAFE, ρίξτε μια ματιά στο http://www.narlis.gr .

17/01/2012 edit admin αλλαγή του κειμένου μετά απο παράκληση του μέλους*

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Οκ έβγαλα άκρη... Η volvo ουσιαστικά πουλάει το Britax Multitech, το φέρνουν και στην Ελλάδα, αλλά (τουλάχιστον στην αντιπροσωπεία της περιοχής μου) δεν έχουν δείγματα, να δούμε αν κάνει στο μικρό μας αυτοκίνητο πριν το παραγγείλουμε. Οπότε (και αφού και οικονομικά δε συμφέρουν, 413 ευρώ!!!) θα παραγγείλουμε κι εμείς από το εξωτερικό.

Είπα να τα γράψω εδώ πάντως, μη τυχόν και ξέρει κανείς ότι θέλει αυτό το μοντέλο, ή έχει μεγαλύτερο αυτοκίνητο, και τα καταφέρνει στα παζάρια...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...