Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σίδηρο και σύμπληρωμα διατροφής στα βρέφη που θηλάζουν

Recommended Posts

όχι, δεν κάναμε καμιά εξέταση, και μου έγραψε έτσι, ο γυναικολόγος τον σίδηρο. Είναι λάθος, ε? Τι να κάνω?

ότι κι αυτός!

σου έγραψε.... να τον γράψεις!

:lol::lol: γεια σου ρε Αγλαια με τα ωραια σου!ποτε θα κατεβεις προς τα εδω;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 382
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 46 δημοσιεύσεις

• frene

frene 19 δημοσιεύσεις

• Marle

Marle 13 δημοσιεύσεις

• amaretto

amaretto 13 δημοσιεύσεις

Βρε κοριτσια κι εμενα μου εχει δωσει σιδηρο... και βιταμινες Α και D και αυτο μολις κλεισαμε τον τριτο μηνα... προληπτικα ''λεει''. Του ειπα ''μηπως να κανουμε καμια εξεταση πρωτα?'' ''οχι'' μου λεει ''δε χρειαζεται σε ολα τα παιδακια που θηλαζουν δινουμε... προληπτικα μεχρι να αρχισει στερεες τροφες''...

Η δική μου παιδίατρος (που είναι υπέρ του αποκλειστικού θηλασμού) δεν πρότεινε να παίρνει σίδηρο η μπέμπα, αλλά απ'τον 2ο μήνα μου είπε να της δίνω βιταμίνες A και D (3 σταγόνες aquasol κάθε μέρα). Της έδωσα μερικές φορές αλλά τις περισσότερες φορές ξέχναγα. Μάλλον καλά έκανα :)

Δεν έχω καταλάβει το κόλλημα με τα συμπληρώματα στα μωρά.

Νομίζω φοβούνται ραχίτιδα, επειδή το μητρικό γάλα δεν έχει αρκετή βιταμινή D.

Βρε κοριτσια κι εμενα μου εχει δωσει σιδηρο... και βιταμινες Α και D και αυτο μολις κλεισαμε τον τριτο μηνα... προληπτικα ''λεει''. Του ειπα ''μηπως να κανουμε καμια εξεταση πρωτα?'' ''οχι'' μου λεει ''δε χρειαζεται σε ολα τα παιδακια που θηλαζουν δινουμε... προληπτικα μεχρι να αρχισει στερεες τροφες''...

Η δική μου παιδίατρος (που είναι υπέρ του αποκλειστικού θηλασμού) δεν πρότεινε να παίρνει σίδηρο η μπέμπα, αλλά απ'τον 2ο μήνα μου είπε να της δίνω βιταμίνες A και D (3 σταγόνες equasol κάθε μέρα). Της έδωσα μερικές φορές αλλά τις περισσότερες φορές ξέχναγα. Μάλλον καλά έκανα :)

Ενω το ξενο εχει βιταμινη D η οποια απορραφαται καλυτερα;

Ελα ντε. Πάντως η δικιά μου δεν νομίζω να πιστεύει οτι το ξένο γάλα έχει βιταμινη D που απορροφάται καλυτερα.

Αραγε στις μητέρες που δεν θηλάζουν δίνουν έξτρα σίδηρο και βιταμίνες A + D ;

Οι άσχετοι παιδίατροι αισθάνονται ασφάλεια από την ανάλυση της σύνθεσης στο κουτί του γάλακτος μάλλον :?

Τώρα με την μελαμίνη που δείχνει περισσότερη πρωτεϊνη πρέπει να αναθεωρήσουν ..

Η ραχίτιδα προκαλείται από ανεπαρκή έκθεση στον ήλιο, όχι γιατί το μητρικό γάλα δεν έχει επαρκή βιταμίνη D. Το σώμα παράγει τη βιταμίνη (βασικά ορμόνη) όταν εκτίθεται στον ήλιο και σε ελάχιστες τροφές περιέχεται σε σημαντική ποσότητα. Κάτι πρέπει να μας λένε αυτά.

http://www.llli.org/Release/vitamind.html

http://www.007b.com/vitamin-d-breast-milk.php

Ενδεικτικοί χρόνοι έκθεσης στο ήλιο και πηγές για τη μαμά μέσω των τροφών:

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/vitamin-d.html#sunlight

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Η δική μου παιδίατρος (που είναι υπέρ του αποκλειστικού θηλασμού) δεν πρότεινε να παίρνει σίδηρο η μπέμπα, αλλά απ'τον 2ο μήνα μου είπε να της δίνω βιταμίνες A και D (3 σταγόνες aquasol κάθε μέρα). Της έδωσα μερικές φορές αλλά τις περισσότερες φορές ξέχναγα. Μάλλον καλά έκανα :)

Στο Policy Statement του American Academy of Pediatrics,

εκτός από τα γνωστά για τη σημασία του αποκλειστικού θηλασμού το πρώτο εξάμηνο, λέει ακριβώς τα εξής:

"All breastfed infants should receive 200IU of oral vitamin D drops daily beginning during the first 2 months of life and continuing until the daily consumption of vitamin D-fortified formula or milk is 500mL."

Άρα όσον αφορά στη βιταμίνη D τουλάχιστον, μάλλον καλά κάνουν οι συγκεκριμένοι παιδίατροι...

Η δικιά μου δεν μας έχει δώσει και εμένα το συγκεκριμένο σημείο μου είχε ξεφύγει... :?

m3uIp2.png

Κοριτσακια μου και μεις παιρνουμε βιταμίνη D απο την ημέρα που βγήκαμε απο το νοσοκομειο . Δινεται σ΄ολα τα παιδιά των βορειων χωρών λογω ελλειψης ηλιοφάνειας . Στην Ελλάδα ξερω αλλους παιδιατρους που την δινουν και άλλους οχι .

Εγω πολλες φορες μεχρι τωρα την ξεχνουσα ... :oops: Τωρα που χειμωνιάζει την δινω κανονικά .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Κοριτσακια μου και μεις παιρνουμε βιταμίνη D απο την ημέρα που βγήκαμε απο το νοσοκομειο . Δινεται σ΄ολα τα παιδιά των βορειων χωρών λογω ελλειψης ηλιοφάνειας . Στην Ελλάδα ξερω αλλους παιδιατρους που την δινουν και άλλους οχι .

Εγω πολλες φορες μεχρι τωρα την ξεχνουσα ... :oops: Τωρα που χειμωνιάζει την δινω κανονικά .

και η μελινα πηρε στην ολλανδια και βιταμινη Κ την τριτη μερα γεννησης-αν θυμαμαι καλα.

Το καλύτερο είναι να βγάζουμε τα μωρά στον ήλιο.

Εντάξει με την D.

Βιταμίνη A που μου έχει πει η γιατρός, πρέπει να την δίνω;

Πάντως αν δίνουμε αυτά τα συμπληρώματα, αν το πάμε κυριολεκτικά, δεν κάνουμε αποκλειστικό θηλασμό :)

Εγώ πάντως εξακολουθώ να ξεχνάω να δίνω A και D κάθε μέρα.

Διαφημίσεις

και η μελινα πηρε στην ολλανδια και βιταμινη Κ την τριτη μερα γεννησης-αν θυμαμαι καλα.

Η πρωτη δοση ειναι την ωρα που γεννιέται το μωρό , η δευτερη την τριτη μέρα και η τριτη στην πρωτη επισκεψη στον παιδιατρο :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Η πρωτη δοση ειναι την ωρα που γεννιέται το μωρό , η δευτερη την τριτη μέρα και η τριτη στην πρωτη επισκεψη στον παιδιατρο :D

αχ 6 χρονια περασανε που να θυμαμαι "κορη μου";; :lol:

Στο Policy Statement του American Academy of Pediatrics,

εκτός από τα γνωστά για τη σημασία του αποκλειστικού θηλασμού το πρώτο εξάμηνο, λέει ακριβώς τα εξής:

"All breastfed infants should receive 200IU of oral vitamin D drops daily beginning during the first 2 months of life and continuing until the daily consumption of vitamin D-fortified formula or milk is 500mL."

Άρα όσον αφορά στη βιταμίνη D τουλάχιστον, μάλλον καλά κάνουν οι συγκεκριμένοι παιδίατροι...

Η δικιά μου δεν μας έχει δώσει και εμένα το συγκεκριμένο σημείο μου είχε ξεφύγει... :?

Κι εμεις ποτε δεν πηραμε κατι τετοιο.Μαλιστα εχω παει σε 4 παιδιατρους,κανεις δεν μου πε τπτ.Μηπως βρε κοριτσια εχει σχεση οτι ζουμε σε ηλιολουστη χωρα? :cool:

Κι εμεις ποτε δεν πηραμε κατι τετοιο.Μαλιστα εχω παει σε 4 παιδιατρους,κανεις δεν μου πε τπτ.Μηπως βρε κοριτσια εχει σχεση οτι ζουμε σε ηλιολουστη χωρα? :cool:

Ε μα ναι !!! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ε μα ναι !!! :D

Ε, ναι! ΑΝ ήταν απαραίτητη, θα τη σύστηναν όλοι οι γιατροί, όχι μόνο μερικοί!

Σε κάποιο από τα λινκς που έδωσα έγραφε ότι ΑΝ η μαμά έχει έλλειψη, τότε ίσως έχει πρόβλημα το μωράκι. Συνήθως δεν έχουμε εδώ πέρα ... Η D αποθηκεύεται και εμείς κάνουμε κάμποση "ηλιοθεραπεία"!

Διαφημίσεις

Για τη βιταμίνη Α τα πράγματα φαίνονται ακόμη πιο ξεκάθαρα:

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/vitamins.html#a

Νομίζω ότι οι γιατροί "φοβούνται", επειδή αυτές οι δυο βιταμίνες (Α και D) λείπουν από το μωρό, όταν η μητέρα έχει έλλειψη. Ακόμη όμως και για τις περιοχές που παρουσιάζεται συχνότερα η έλλειψη στον πληθυσμό, συνιστάται 6 μήνες αποκλειστικός θηλασμός και χορήγηση συμπληρώματος μετά τους 6 μήνες και η χορήγηση συμπληρώματος στις μητέρες γίνεται προσεκτικά και με προϋποθέσεις. Πιστεύω ότι η σύγχρονη διατροφή δυτικού τύπου δύσκολα θα προκαλέσει έλλειψη της Α. Η περιττή(υπερβολική) λήψη της Α έχει αρκετά δυσάρεστες συνέπειες.

Για τη βιταμίνη Κ, και πάλι υπάρχουν διάφορες αντιρρήσεις.

Η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;112/1/191

και κάποιες άλλες θέσεις:

http://www.babyreference.com/VitaminKinjectORnot.htm

Κορίτσια, καλησπέρα,

μόλις γυρίσαμε από τη γιατρό, τρελή απογοήτευση :cry::cry:

Πήγαμε για το εμβόλιο και την κλασική επίσκεψη του μήνα (7ος),

αλλά όταν της είπα ότι ο μικρός αρνείται προς το παρόν τις στερεές,

έγινε αυτό που φοβόμουν:

είπε ότι πρέπει να φάει οπωσδήποτε κρέας άμεσα, ότι διαφορετικά θα κάνει αναιμία και θα χρειαστεί να του δώσουμε σίδηρο.

Της είπα ο κλασικό "να κάνουμε εξέταση αν είναι να δούμε αν χρειάζεται"

και μου απάντησε "σίγουρα θα χρειάζεται, το μόνο πρόβλημα του μητρικού είναι ο σίδηρος".

Τελικά δεν έγραψε σίδηρο προς το παρόν (ίσως επειδή είδε ότι από βάρος τα πηγαίνει πολύ καλά, δεν ξέρω) αλλά μου είπε σαν πρώτο βήμα ότι πρέπει να το αφήσω νηστικό όλη μέρα και ας κλαίει όσο θέλει, μέχρι να φάει το κρέας...

Όπως καταλαβαίνετε, πάω για αλλαγή παιδιάτρου...

Μένω Παπάγου, αν ξέρετε κάποιον τσεκαρισμένο σε αυτά τα θέματα, θα με σώζατε.

Το κακό είναι ότι με αυτά που σου λένε, σου βάζουν ιδέες μήπως συμβεί κάτι κακό στο παιδί, αναρωτιέσαι "λες???? λες να του λείπει ο σίδηρος και να κάνω εγώ λάθος???? " :cry::cry:

m3uIp2.png

αλλά μου είπε σαν πρώτο βήμα ότι πρέπει να το αφήσω νηστικό όλη μέρα και ας κλαίει όσο θέλει, μέχρι να φάει το κρέας...

αυτό σε 7 μηνών μωρό?? :shock::shock::shock:

Δεν ειμαστε καλα,ετσι;;;;;;;; :shock:

Δημητρα εχω παθει σοκ με την παιδιατρο!

Και εμεις χτες πηγαμε για εμβολιο και επισκεψη και του ειπα πως περαν την φρουτοκτεμας και αυτη οχι τα επιθυμητα 200 γρ που συστηνει δεν τρωει τιποτα. Τα λαχανικα δε 1 κουταλια πατατα του δινω κ την φτυνει αναγουλιαζει αφανταστα σαν τον δικο σου. Δεν μου ειπε κατι τετοιο. Μου ειπε επι λεξη: Θα φαει ,καποια στιγμη θα φαει! Κανενα παιδακι δεν εμεινε νηστικο. Αφου πινει το γαλα και μαλιστα μητρικο δε εχει προβλημα. Το βαρος του ειναι μια χαρα βλεπουμε οτι παιρνει οποτε δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Μην το πιεζετε! Οταν θελησει μονος του θα φαει"

Μετα σε κουβενυα ειπε πως καλο ειναι το κρεας απο πλευρα σιδηρου αλλα αν δεν το τρωει ΔΕΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ θα ερθει καιρος που θα το φαει.

Εγω θα σου προτεινα να αλλαξεις κ παλι γιατρο.

Εμενα αυτος δεν φαινεται να εχει σουπερ γνωσεις για τον θηλασμο - ελαχιστες θα ελεγα ασ ειναι καλα η αγλαια και το επιτελειο του φορουμ -- αμαρετο , χλοη , φελινι , ντουυυ και ολα τα κοριτσια χιλια ευχαριστω- αλλα κραταει μια ουδετερη σταση και δεν ανακατευεται. Μαλιστα δειχνει περ του θηλασμου. Συνεχως αναφερει πως ειναι καλυτερη τροφη για το μωρο κ μαλιστα απο ξενο. Και στις οδηγιες για στερεες εγραφες μητρικο γαλα αλλα μονο αν δεν ειναι εφικτο ξενο. Η μονη του παρασπονδια ηταν τοτε που επερνε σχεδον 2κιλα το μηνα ο μπεμπης που μου ειπε να μην τον ταιζω συχνα κ να δινω πιπιλα η χαμομηλι για να μην περνει οσο πολυ-οπου τον εγραψα και την επομενη μετα δεν ειπε τπτ.

Μην στεναχωριεσαι θα φαει οταν θα ειναι ετοιμο. Εδω βλεπεις τι λενε τα αλλα κοριτσια που ειναι τα παιδακια τους μεγαλυτερα απο τα δικα μας κ δεν τρωνε!

Παντος για συμπληρωμα διατροφης πρωτη φορα το ακουω , η μαλλον δευτερη, γιατι η ξαδερφη μου στη Γαλλια του δινει απο την ωρα που γεννηθηκε κατι βιταμινες δεν ξερω τι !

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Δημητρα εχω παθει σοκ με την παιδιατρο!

Και εμεις χτες πηγαμε για εμβολιο και επισκεψη και του ειπα πως περαν την φρουτοκτεμας και αυτη οχι τα επιθυμητα 200 γρ που συστηνει δεν τρωει τιποτα. Τα λαχανικα δε 1 κουταλια πατατα του δινω κ την φτυνει αναγουλιαζει αφανταστα σαν τον δικο σου. Δεν μου ειπε κατι τετοιο. Μου ειπε επι λεξη: Θα φαει ,καποια στιγμη θα φαει! Κανενα παιδακι δεν εμεινε νηστικο. Αφου πινει το γαλα και μαλιστα μητρικο δε εχει προβλημα. Το βαρος του ειναι μια χαρα βλεπουμε οτι παιρνει οποτε δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Μην το πιεζετε! Οταν θελησει μονος του θα φαει"

Μετα σε κουβενυα ειπε πως καλο ειναι το κρεας απο πλευρα σιδηρου αλλα αν δεν το τρωει ΔΕΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ θα ερθει καιρος που θα το φαει.

Εγω θα σου προτεινα να αλλαξεις κ παλι γιατρο.

Εμενα αυτος δεν φαινεται να εχει σουπερ γνωσεις για τον θηλασμο - ελαχιστες θα ελεγα ασ ειναι καλα η αγλαια και το επιτελειο του φορουμ -- αμαρετο , χλοη , φελινι , ντουυυ και ολα τα κοριτσια χιλια ευχαριστω- αλλα κραταει μια ουδετερη σταση και δεν ανακατευεται. Μαλιστα δειχνει περ του θηλασμου. Συνεχως αναφερει πως ειναι καλυτερη τροφη για το μωρο κ μαλιστα απο ξενο. Και στις οδηγιες για στερεες εγραφες μητρικο γαλα αλλα μονο αν δεν ειναι εφικτο ξενο. Η μονη του παρασπονδια ηταν τοτε που επερνε σχεδον 2κιλα το μηνα ο μπεμπης που μου ειπε να μην τον ταιζω συχνα κ να δινω πιπιλα η χαμομηλι για να μην περνει οσο πολυ-οπου τον εγραψα και την επομενη μετα δεν ειπε τπτ.

Μην στεναχωριεσαι θα φαει οταν θα ειναι ετοιμο. Εδω βλεπεις τι λενε τα αλλα κοριτσια που ειναι τα παιδακια τους μεγαλυτερα απο τα δικα μας κ δεν τρωνε!

Παντος για συμπληρωμα διατροφης πρωτη φορα το ακουω , η μαλλον δευτερη, γιατι η ξαδερφη μου στη Γαλλια του δινει απο την ωρα που γεννηθηκε κατι βιταμινες δεν ξερω τι !

Άσε ρε Τζένη, μου 'χει γίνει η καρδιά περιβόλι από χτες...

m3uIp2.png

Βρε συ μην αγχωνεσαι ! Την τσεπη τους κοιτανε ολοι. Εμας αυτος στο ιατρειο εχει μια ντουλαπα γεματη γαλατα και κρεμες οπως ολοι φανταζομαι! Για να σου πασαρει γαλατα το παει , μην μασας. Αφου ο Σεραφειμακος περνει βαρος μην ανησυχεις. Σας το εχω ξαναπει. Πρεπει να δειτε την ανηψια μου. 8 μηνων και κατι 6.500 και 68 εκ. Η μαμα της απτοητη αγνοει επειδικτικα τον γιατρο για καθε μορφης συμπληρωμα , μεχρι που σταματησε να της το λεει. Βεβαια τωρα κανα 2μηνο την τουμπαρε με τις κρεμες κ τρωει 3 φορες την μερα ρυζαλευρο βανιλια αλλα τεσπα.

Οσο για τις εξετασεις πιστευω δεν χρειαζονται.

Η μαμα μου μου ελεγε προχτες πως εγω μωρο ετρωγα μονο φρουτοκρεμα κ γαλα. Ετσι βλεπω να ειναι κ ο μπεμπης αλλα δεν με πειραζει καποια στιγμη θα φαει. Ακους εκει αστο νηστικο ! Σε λιγο θα σου πει να τον δερνεις αν δεν το τρωει ολο το φαι του ! ΕΛΕΟΣ

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Δήμητρα, μη μασάς καθόλου. Δε σου πάει, σου λέω!!!! :)

μακάρι να βρεις κάποιον άλλο γιατρό στη περιοχή σου. Προς το παρόν, μπορείς να τον αρχίσεις στο ψιλό την επόμενη φορά: "γιατρέ μου, δεν μπορώ να του πάρω το μοσχάρι από το στόμα, δε μου τρώει το κολοκύθι όμως, τι να κάάάάάάάάνωωωωωωωω...." :lol:

Σε λιγο θα σου πει να τον δερνεις αν δεν το τρωει ολο το φαι του ! ΕΛΕΟΣ

"γιατρέ μου, δεν μπορώ να του πάρω το μοσχάρι από το στόμα, δε μου τρώει το κολοκύθι όμως, τι να κάάάάάάάάνωωωωωωωω...."

:lol::lol::lol:

m3uIp2.png

Δήμητρα στον Καναδά όταν γέννησα, μου είχαν δώσει βιβλιαράκι απ΄το νοσοκομείο για τις στέρεες τροφές. Κρέας λέει απ'τον 9ο και μετά. Και κάπου διάβασα κάτι για 200 γραμάρια φρούτα? Εγώ άμα φάω 200 γραμάρια φρούτα θα σκάσω!!!

Η κόρη μου είναι 22 μηνών, και δεν τρώει ποτέ 200 γραμάρια από τίποτα σε μια δόση. Το στομαχάκι τους είναι ακόμα πολύ μικρό. σχεδόν σαν τη γροθιά τους.

"το πρόβλημα του μητρικού είναι ο σίδηρος" Το πρόβλημα του μητρικού είναι οι άσχετοι παιδίατροι που δεν έχουν ιδέα τι θα πει μητρικό! :evil: Ε μα πια!

Όταν το παιδάκι δε θέλει να φάει κάτι, σημαίνει οτι ακόμα δεν είναι έτοιμο. Αν το πιέσουμε, μόνο κακό μπορεί να του κάνουμε. Βρες αλλή παιδίατρο, και μη στεναχωριέσαι. Αφού το παιδάκι σου είναι υγιέστατο. Όπως και με το θηλασμό, ασ'τον να φάει ό,τι θέλει κι όσο θέλει.

Σ'αυτή τη φάση οι στέρεες είναι μόνο για εξάσκηση. Κανονικά το παιδί θα πρεπε να τρώει κρέας όταν είναι σε θέση να το μασήσει. Δλδ όταν έχει δόντια. Τώρα εμείς επιμένουμε να τα δίνουμε πιο νωρίς. Ντάξει, δεν πειράζει, αλλά όχι και να το αφήσουμε νηστικό γιατί δεν τρώει μοσχάρι. Δεν πάει καλά η γυναίκα! :?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...