Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σίδηρο και σύμπληρωμα διατροφής στα βρέφη που θηλάζουν

Recommended Posts

Να γράψω κι εγώ τη δική μας εμπειρία.

Εμάς η παιδίατρος μας έλεγε κάθε μήνα για το θηλασμό πέραν του 6μήνου και την έλλειψη σιδήρου που συνήθως συνεπάγεται. Μέχρι το 6μηνο, λέει, το μωρό έχει αποθέματα σιδήρου από την εγκυμοσύνη (γι αυτό και παρουσιάζεται αναιμία στις εγκύους), μετά όμως πρέπει να τον λαμβάνει από τις τροφές. Εμείς ξεκινήσαμε στερεές τον 6ο μήνα και φαγητό (2 μέρες μοσχάρι, 2 κοτόπουλο, 2 μοσχάρι, και 1 μόνο λαχανικά) από τον 7ο μήνα. Μου είχε πει ότι αν συνεχίσω να θηλάζω μετά το 6μηνο στους 10 μήνες θα κάναμε αιματολογικό έλεγχο. Και κάναμε. Και το μωρό έχει σίδηρο 25 με κατώτερη τιμή 45 και φεριττίνη 5.4. Αποτέλεσμα; Μας έγραψε να πάρουμε σίδηρο.

Γιατί όμως να έχει έλλειψη; Εγώ ακόμα δεν έχω αδιαθετήσει και τρώω κρέας. Αυτός, να πούμε την αλήθεια, δεν τρώει ικανοποιητικές ποσότητες φαγητού για την ηλικία σου και τα κιλά του. Προτιμάει να θηλάσει. Με την ευκαιρία να πω ότι στους 10 μήνες είναι 10.700 και 77 πόντους.

Μας έγραψε σταγόνες Hemafer 22 την ημέρα. (3,33mg ανά σταγόνα) Είναι πολύ; Μας είπε ότι τουλάχιστον για 3 μήνες θα πρέπει να πάρει σίδηρο και μετά θα κάνουμε επανέλεγχο. Ο σίδηρος έχει παρενέργειες;

Έχω προβληματιστεί. Γενικά είμαι ευχαριστημένη από τη γιατρό και είναι υπέρ της που δεν έδωσε συμπλήρωμα προληπτικά όπως άλλοι (από αυτά που έχω διαβάσει εδώ), αλλά μετά από εξέταση και διαπιστωμένη έλλειψη σιδήρου. Βέβαια ο μικροβιολόγος που κάναμε την εξέταση μας είπε ότι όλα τα μωρά σ' αυτή την ηλικία έχουν έλλειψη σιδήρου.

Τί λέτε εσείς; Να δώσω το συμπλήρωμα; Και αν ναι, όλη τη δόση;

edit: Στις οδηγίες λέει για πρόωρα 1 σταγόνα ανά kg και για βρέφη μέχρι 1 έτους 5-15 σταγόνες την ημέρα. Εμάς μας έδωσε 2 σταγόνες ανά kg.

Και το δίνω μπαπ κατευθείαν 22 σταγόνες ή προοδευτικά; Ας πούμε την 1η μέρα 5 σταγόνες και αν δεν δω παρενέργειες αυξάνω τη δόση;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 382
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 46 δημοσιεύσεις

• frene

frene 19 δημοσιεύσεις

• Marle

Marle 13 δημοσιεύσεις

• amaretto

amaretto 13 δημοσιεύσεις

Θα ήθελα να μοιραστώ και τη δική μας περίπτωση μαζί σας.

Πριν λίγες ημέρες ήρθε η παιδίατρος για την καθιερωμένη μηνιαία επίσκεψη.Μετρηθήκαμε, ζυγιστήκαμε, κάναμε και το εμβόλιο μας και αφού συμβουλεύτηκε τις καμπύλες ανάπτυξης, είπε πως καλά θα ήταν να κάνουμε στην μικρή κάποιες εξετάσεις.

Ένα κατεβατό εξετάσεις, που όπως είπε αν η μικρή ήταν πιο συνεργάσιμη, θα τις κάναμε περίπου στο χρόνο. Αποφάσισε λοιπόν να τις κάνουμε τώρα, γιατί την βρήκε λίγο ωχρή, αλλά και γιατί το μήνα που πέρασε πήρε μόνο 200γρ και δεν ψήλωσε.

Kάναμε λοπόν τις εξετάσεις και τα αποτελέσματα βγήκαν όλα φυσιολογικά εκτός από:

Αιματοκρίτης :35,5 --Φ.Τ 30-40%

Σίδηρος:87-- Φ.Τ. 22-135 μg/dl

Φερριτίνη:12-- Φ.Τ. 7-140 ng/ml, οπότε μας έγραψε σίδηρο.

Θα κάνουμε την θεραπεία 2 μήνες και θα παίρνουμε 4,5ml πρωί-βράδυ σίδηρο Legofer.

Διαβάζοντας λοιπόν τις οδηγίες, γράφει πως περιέχει parabens...:shock:

Έχει καμιά σας υπόψιν εαν είναι οκ?

Μήπως εγώ σάλταρα αδίκως?:oops:

Θα ήθελα την βοήθειά σας, εαν γνωρίζετε...

Επίσης μήπως ξέρετε εαν οι χαμηλές τιμές στην γ-gt και στην κρεατινίνη έχουν να κάνουν με το οτι η μικρή δεν τρώει πολύ κρέας?

Συγνώμη για το μεγάλο post...

catcatard20080919_0_Marianna+is.png

συγνώμη, δεν κατάλαβα, φυσιολογικές δεν είναι οι τιμές; γιατί έγραψε σίδηρο;

την ιδια απορια εχω και εγω.... αντε να πεις οτι η φερριτινη ειναι στα κατωτατα ορια αλλα οχι οτι χρειαζεται και σιδηρο....:confused:

tqj2p3.png vvtJp3.png

την ιδια απορια εχω και εγω.... αντε να πεις οτι η φερριτινη ειναι στα κατωτατα ορια αλλα οχι οτι χρειαζεται και σιδηρο....:confused:

Δεν με προβληματίζει τόσο αυτό...Εξάλλου, οι τιμές δεν είναι τόσο υψηλές για να της δημιουργήσει πρόβλημα το οτι θα πάρει συμπλήρωμα (φαντάζομαι...)

Αυτό που με έχει φρικάρει, είναι τα parabens.

Να της το δώσω ή να ζητήσω συνταγή για άλλη μάρκα? :?

Καμιά συμβουλή..καμιά ιδέα... ίσως,μια γνώμη...

Διαφημίσεις

Αυτό είναι το καλύτερο. Αν υπάρχει διαπιστωμένη έλλειψη σιδήρου τότε το συμπλήρωμα θα του είναι χρήσιμο. Αν όμως δεν υπάρχει έλλειψη και του το δόσεις μπορεί να δημιουργήσεις άλλα προβλήματα γιατί ο σίδηρος δρα ανταγωνιστικά με άλλα στοιχεία όπως το ασβέστειο αλλά και είναι πολύ καλή τροφή για μικρόβια...

Το θέμα των συμπληρωμάτων δεν είναι τόσο απλό και λυπάμαι που μερικοί γιατροί χορηγούν συμπληρώματα επιπόλαια. Τα συμπληρώματα όσο ωφέλιμα μπορούν να είναι όταν υπάρχει έλλειψή τους, τόσο βλαβερά μπορούν να γίνουν όταν βρίσκονται σε περίσσεια.

dora7376 εγώ θα έπερνα και 2η γνωμη!

Το μπουμπουρίνι μου θηλάζει από τις 4 Ιουλίου 2008!!!

Δεν με προβληματίζει τόσο αυτό...Εξάλλου, οι τιμές δεν είναι τόσο υψηλές για να της δημιουργήσει πρόβλημα το οτι θα πάρει συμπλήρωμα (φαντάζομαι...)

Να της το δώσω ή να ζητήσω συνταγή για άλλη μάρκα? :?

Καμιά συμβουλή..καμιά ιδέα... ίσως,μια γνώμη...

αυτο νομιζω οτι επιβαλλεται αν πρεπει τελικα να δωσεις σιδηρο....(κατα την γνωμη μου παντα ε....) αλλα θα συμφωνησω και με την προλαλησασα...

μηπως να παρεις και 2η γνωμη? ειδικα με αυτες τις τιμες.....

tqj2p3.png vvtJp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμείς πήραμε και μια 2η γνώμη, αλλά δε μας διαφώτισε. Μέσες-άκρες μας είπε ότι δεν είναι και απολύτως απαραίτητο να πάρει σίδηρο, αλλά δεν θα του έκανε και κακό να πάρει, αφού δεν ήπιε και καθόλου εμπλουτισμένο γάλα ή κρέμες - χαχαχα, εδώ γελάμε - και φυσικά φταίει ο θηλασμός για την έλλειψη σιδήρου...

Το καθοριστικό στην απόφασή μας ήταν τα parabens που διάβασα ότι περιέχει. Και, αφού το πήρε για 3-4 μέρες, όταν το είδα, το σταματήσαμε. Άρχισε να τρώει και κάπως καλύτερα και είπαμε με τον άντρα μου να κάνουμε έναν επανέλεγχο στο χρόνο και να δούμε τότε. Στην παιδίατρό μας δεν το είπαμε ακόμα...

να σας πω κοριτσια τι εγινε με τον γιο μου οταν ηταν 2 μηνων . ο Σπυροσ γενικα σαν παιδι εχει φοβερη αναπτυξη γεννηθηκε 57 ποντ και 3700 κιλ. οταν ηταν 2 μηνων εφτασε 66 ποντ. και 6770 φοβερο βαρος αλλα και φοβερο υψος .το παιδι λογο της ολης καταστασης αρχησαν να του πεφτουν τα μαλια η παιδιατρος μας ειπε να κανουμε αιματολ. τις καναμε και αποδικτικε οτι ναι το παιδι ηταν στα ορια τον φυσιολογικον αλλα χριαζοταν και συμπληρομα (μεχρι των 9 μηνα θυλαζα) . τον επομενιο μηνα και κατι 7440 και 69 ποντ. για να μην πολυλογο ο σπυρος μεχρι και το καλοκαιρι 3 χρονον περνε 25 σταγ. Hemafer γιατι ολο το διαστημα αυτο την γεννηση του και των αυγουστο εχει παρει υψος 110 και 20,5 κιλ .εχει 53 ποντους απο την μερα γεννησεις μεσο ορος αναπτυξης του μηνα 2 ποντοι ηταν υπερβολη . σημερα ο γιος μου 3,5 χρονων ειναι 112 και 21 κιλα.

τωρα ποια δεν περνουμε συμπηρωμα αλλα παντα προσπαθω να του εχω στην διατροφη του τροφες που εχουν πολυ σιδερο . βεβαια η παιδιατροσ μας δεν ξεκινησε

με τοσες πολες σταγονς στην αρχη ηταν 3 και καθε μηνα αυξαναμε μια μεχρη 2 χρονια μετα το αφησε σταθερο 25στ. μεχρι 3χρ. και τελος.

να πω κατι, από προσωπική πείρα, μιας και παιδεύομαι με αναιμίες από μικρή.

κάποια στιγμή συμβουλεύτηκα αιματολόγο και μου είπε ότι η τιμή του σιδήρου δε μας απασχολεί (και να μην την εξετάζω καν), γιατί διαφέρει σε κάθε μέτρηση (δλδ μπορεί να βγει φυσιολογική το πρωί για παράδειγμα, υψηλη το μεσημέρι και χαμηλη το βράδυ).Αυτο που μας απασχολεί και πρεπει να εξετάζεται είναι η φεριττίνη, είναι ουσιαστικά η αποθήκη του σιδήρου, δείχνει τι σιδηρος υπάρχει διαθέσιμος στον οργανισμό και με βάση αυτήν κρίνει κανείς αν χρειάζεται θεραπεία σιδήρου ή οχι.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Jenia κι εμάς έχει ανάπτυξη ο μικρός. Στους 9 μήνες, αν θυμάμαι καλά, ήταν 10.500 και 76 εκ. Και η παιδίατρος αυτό μας είπε, ότι επειδή μεγάλωσε απότομα ήταν αυξημένες οι ανάγκες του για σίδηρο και δεν τον κάλυπτε ο θηλασμός.

zouzounel και η φεριττίνη μας χαμηλή ήταν. Λες να πρέπει τελικά να του δώσω σίδηρο; Μωρέ μήπως κάνω βλακεία; Απλά η 2η παιδίατρος κατάλαβα ότι δεν θα έδινε μ' αυτές τις εξετάσεις συμπλήρωμα, απλά δεν το είπε ανοιχτά για να μην ακυρώσει και την άλλη. Και σκέφτηκα να δούμε πως θα πάει και με το φαί και να ξανακάνουμε έναν έλεγχο σε 2 μήνες. Γιατί δεν έτρωγε κιόλας αυτό το μήνα. Τώρα του βάζουμε λίγη αλοιφή πριν και τρώει καλά. Φαίνεται τον ενοχλούσαν τα δοντάκια...

Τα σημαντικα ειναι η φερριτινη και η αιμοσφαιρινη, μιας και λετε για αναιμια.

Οταν λες οτι η φερριτινη σας ηταν χαμηλα, τι εννοεις?

Κατω απο τα κατωτατα ορια?

Και ποια σας εδωσαν ως ορια στο εργαστηριο?

Αλλες ειναι οι φ.τ. για ενηλικα, αλλες για παιδι, αλλες για βρεφος.

Δεν ειναι μονο τα παραμπενς το προβλημα.

Το κυριοτερο ειναι οτι επιβαρυνεται πολυ το συκωτι οταν ο σιδηρος ειναι πλεοναζων.

k9Tap3.png

Αλλες ειναι οι φ.τ. για ενηλικα, αλλες για παιδι, αλλες για βρεφος.

QUOTE]

Έχεις υπόψιν σου Κασσιανή ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές για τα βρέφη?

Kάναμε λοπόν τις εξετάσεις και τα αποτελέσματα βγήκαν όλα φυσιολογικά εκτός από:

Αιματοκρίτης :35,5 --Φ.Τ 30-40%

Σίδηρος:87-- Φ.Τ. 22-135 μg/dl

Φερριτίνη:12-- Φ.Τ. 7-140 ng/ml, οπότε μας έγραψε σίδηρο.

Αφού τα έγραψες μόνη σου πριν κοριτσάκι ;)

Κάθε εργαστήριο δίνει τις δικές του φτ, ανάλογα με τα μηχανήματα και τα αντιδραστήρια που χρησιμοποιεί. Γι αυτό αν θες να κάνεις σωστές συγκρίσεις σε εξετάσεις, το σωστό είναι να τις κάνεις κάθε φορά στο ίδιο εργαστήριο.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Αλλες ειναι οι φ.τ. για ενηλικα, αλλες για παιδι, αλλες για βρεφος

Δεμ θυμάμαι ακριβώς. Θα τα δω. Πάντως η φεριττίνη σύμφωνα με τα όρια που είχε το χαρτί ήταν οριακά χαμηλά. Η αιμοσφαιρίνη, ο αιματοκρίτης και ο σίδηρος ήταν κάτω από τα όρια. Νομίζω ήταν:

Αιματοκρίτης 31,3 με Κατώτερη Φ.Τ. 33

Σίδηρος 25 με Κατώτερη Φ.Τ. 45 και

Φεριττίνη 5,2 με Κατώτερη Φ.Τ 4,2 (1-3 ετών)

Διαφημίσεις

εμας κοριτσια οταν ο σπυρος ηταν 1 χρονων και πηγενε για τον 13 μηνα πηρε 6 ποντους απο 81 ποντ πηγε καπακι που λενε 87 το σιδερο και η φεριτινη επαθαν φρικι ειχαν πεσει και ο σπυρος ηταν καταχλωμος

Εγώ κορίτσια σήμερα πήρα αποτελέσματα για τη μικρή μου 11 μηνών. Αιματοκρίτης 34, Σίδηρος 43, Φερριτίνη 7. Πήγα στον παιδίατρο και μου είπε να πάρει σταγόνες για 2 μήνες μόνο, και να προσέξω τη διατροφή της και να συνεχίσω να τη θηλάζω. Πάντως μου είπε οτι και να μην της δώσουμε σίδηρο δε θα πείραζε αν προσέξω τη διατροφή της.

1gv1p3.png

Κάθε εργαστήριο δίνει τις δικές του φτ, ανάλογα με τα μηχανήματα και τα αντιδραστήρια που χρησιμοποιεί. Γι αυτό αν θες να κάνεις σωστές συγκρίσεις σε εξετάσεις, το σωστό είναι να τις κάνεις κάθε φορά στο ίδιο εργαστήριο.

Δεν το ήξερα...:oops:

Σκέφτηκα πως ήταν φυσιολογικές τιμές για ενήλικες..

Πάντως μου είπε οτι και να μην της δώσουμε σίδηρο δε θα πείραζε αν προσέξω τη διατροφή της.

Και εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω, αλλά η μικρή μου έχει άλλη άποψη..

Χθες τις έφτιαξα μπιφτέκια στο φούρνο και με το ζόρι έφαγε το μισό..

Ούτε 50γρ. δηλαδή...και η παιδίατρος θέλει να τρώει 100γρ :shock: την φορά..

• 3 εβδομάδες μετά...

Επειδή εμείς τελικά θα δώσουμε σίδηρο, γιατί οι τιμές μας είναι πολύ χαμηλές για να ανέβουν μόνο με τη διατροφή, να ρωτήσω κάτι;

Το σκεύασμα που μας έγραψε η παιδίατρος έχει paraben (νομίζω methylparaben & propylparaben). Πόσο κακό είναι αυτό;

Έκανα και μια έρευνα σε φαρμακείο και όλα τα σκευάσματα σε σταγόνες για βρέφη είχαν. Ξέρετε εσείς κάποιο σκεύασμα που να μην έχει;

Επειδή εμείς τελικά θα δώσουμε σίδηρο, γιατί οι τιμές μας είναι πολύ χαμηλές για να ανέβουν μόνο με τη διατροφή, να ρωτήσω κάτι;

Το σκεύασμα που μας έγραψε η παιδίατρος έχει paraben (νομίζω methylparaben & propylparaben). Πόσο κακό είναι αυτό;

Έκανα και μια έρευνα σε φαρμακείο και όλα τα σκευάσματα σε σταγόνες για βρέφη είχαν. Ξέρετε εσείς κάποιο σκεύασμα που να μην έχει;

Απλά για να ξέρεις, έχω ενημερωθεί γιατι το έψαχνα και εγώ όλα τα φάρμακα για σίδηρο έχουν συστατικό paraben.

1gGKp3.png

Οταν λεμε οτι οι τιμες σας ειναι πολυ χαμηλες, εννοεις κατω απο το κατωτατο φυσιολογικο για βρεφος ή μεσα στο φυσιολογικο και απλα χαμηλες?

Συγγνωμη που σε ρωταω, αλλα τα παραμπενς εχουν κριθει επικινδυνα για ενηλικες, ποσο μαλλον για βρεφος, οποτε ισως να επρεπε να δωσεις μονο αν υπαρχει πραγματικη αναγκη.

k9Tap3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Αγλαΐα, αν μπορείς απάντησέ μου σε παρακαλώ. Θα ήθελα πάρα πολύ την άποψή σου. Το μωρό μου το θηλάζω αποκλειστικά από την αρχή. Είναι τώρα 8,5 μηνών και οι παιδίατροι με έχουν ζαλίσει από την αρχή να του δώσω σίδηρο, αλλά εγώ αρνούμαι πεισματικά. Υπάρχει περίπτωση να έχει χαμηλό σίδηρο επειδή είχε κάνει κεφαλαιμάτωμα και ίκτερο όταν γεννήθηκε;

Επειδή με πιέσανε τόσο για να του δώσω σίδηρο, που του έκανα στον 5ο μήνα εξετάσεις αίματος. Είχε αιματοκρίτη 32,6 με κατώτερο το 29, και φερριτίνη 52,69. Τώρα είναι 8,5 μηνών. Υπάρχει περίπτωση ο σίδηρος με αυτές τις τιμές να είναι πολύ χαμηλός; Με λέγανε να κάνω εξετάσεις για τον σίδηρο και εξέταση σιδήρου δεν με δώσανε να κάνω.

Στα αποτελέσματα που είχανε βγει τότε, μου έδειξαν αριθμός λευκών 16,9 με φυσιολογικές τιμές 4-12 και ηωσινόφιλα 8. Αυτές οι τιμές έχουν ένδειξη για πιθανή αλλεργία; Πώς θα το καταλάβω; Όταν ήταν νεογέννητο είχε πολλές βλέννες, αλλά τότε η παιδίατρος μου έλεγε δεν είναι τίποτα αυτό. Είχε και πράσινες κενώσεις, αλλά ήταν από την υπερπαραγωγή που είχα και όχι πάντα.

Πώς θα το διαπιστώσω αν είναι κάποια αλλεργία; και αν το αφήσω στην πορεία να φανεί, υπάρχει κάποιος κίνδυνος; Προς το παρόν το μόνο που απασχολούσε την παιδίατρο ήταν ο σίδηρος. Το μωρό είναι πολύ άσπρο και πιθανόν να έχει το στίγμα που κληρονόμησε από τον άντρα μου.

Λέω να του κάνω εξέταση αίματος στο χρόνο πάνω για να μην το ταλαιπωρώ συνέχεια.

Συγνώμη για το μεγάλο μου μήνυμα, σας παρακαλώ περιμένω απάντηση με αγωνία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καμιά απάντηση κορίτσια; Σας παρακαλώ όποια γνωρίζει, ας μου απαντήσει;

Δεν έχω καταλάβει γιατί σου συστήνουν συμπλήρωμα σιδήρου και μάλιστα παιδίατροι (όχι ένας αλλά και άλλοι). Δεν θέλω να πιστέψω ότι το κάνουν μόνο και μόνο επειδή θηλάζεις.... Υπάρχει κάποιο θέμα με το παιδί? Το βάρος του είναι οκ? Τις εξετάσεις πρέπει να της ερμηνεύει ο παιδίατρος όχι εσύ σε εσένα πρέπει να εξηγήσει πια τιμή είναι αυτή που τον ανησυχεί και γιατί και κατόπιν τούτο να προχωρήσει και να συστήσει το οτιδήποτε. Χωρίς να μπορώ να μιλήσω συγκεκριμένα για το δικό σου παιδί θα μιλήσω υποθετικά. Αν κάποια παιδί έχει κάποια αλλεργία στην τροφή επηρεάζεται η χλωρίδα του εντέρου του με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων και κατ' επέκταση αυτό να έχει συνέπειες στην υγεία και ανάπτυξη του μωρού.... επηρεάζονται σίγουρα και οι τιμές σιδήρου (ειδικά αν έχουμε και αιματηρές κενώσεις) αλλά και άλλες. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν δεν καταπολεμάμε τα συμπτώματα (η έλλειψη σιδήρου είναι σύμπτωμα ) αλλά την αιτία...... Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να μιλήσεις με κάποιον άλλον παιδίατρο για να αξιολογήσει σωστά την κατάσταση του παιδιού και να είσαι σίγουρη ότι βαδίζεις σωστά. Στην θέση σου μιας και είσαι Θεσσαλονίκη και έχεις την δυνατότητα να συμβουλευτείς παιδίατρους που είναι σε θέση να στηρίξουν μια μαμά που θηλάζει χωρίς να την υποβάλουν σε περιττές εξετάσεις θα σου έλεγα να πάρεις δεύτερη γνώμη.

Δες εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1473947&highlight=%F0%E1%E9%E4%DF%E1%F4%F1%EF%E9+%E8%E5%F3%F3%E1%EB%EF%ED%E9%EA%E7#post1473947

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...