Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

κορίτσια και αγόρια βοήθεια !!

Η κόρη μου είναι 3 ετών και εδώ και μια βδομάδα αρνείται να βάλει οτιδήποτε στο στόμα της εκτός από το πρωινό και το βραδινό γαλατάκι της.

Αναφέραμε το περιστατικό στον παιδίατρο ο οποίος μας έδωσε ένα σιροπάκι σιδήρου και μας είπε να την παρακολουθήσουμε να δούμε πως θα πάει.

Ακόμα και στο άκουσμα της λέξης φαγητό ουρλιάζει και κλαίει δυνατά (κάνει λες και το σκοτώνουμε ρε παιδί μου) στέλνοντας την ψυχολογία μας στο ναδίρ. Ορισμένες φορές δε, κλαίω και εγώ μαζί της, τόσο πολύ.

Όπως προείπα, είναι 3 ετών (στις 11/12 κλείνει τα 3) και αυτό το σκηνικό μας το είχε επαναλάβει το καλοκαίρι όπου το πρόβλημα "λύθηκε" σχεδόν με τη βία, όπου την είχα καθίσει στον καναπέ και με "τη βία σχεδόν" την τάιζα μισή μερίδα φαγητού λιωμένη με το πιρούνι, για 2 ώρες.

Να πω ότι είναι κακόφαγη, για να φάει βάζουμε στην τηλεόραση πάντα κάποια κινούμενα σχέδια, φοβάται να μασήσει (όλα λιωμένα της τα δίνουμε) και αν τύχει και μπεί στο στόμα της κάτι "μεγαλύτερο" αμέσως το φτύνει και κλαίει δυνατά αρνούμενη να συνεχίσει.

Τι να κάνουμε ρε παιδιά ? Τι εμπειρίες υπάρχουν σε αυτό το θέμα ?

Ανησυχώ πολύ και φοβάμαι ότι θα κόψει και το γάλα της, και μετά ποιός μας πιάνει!!!

Να πώ ότι δεν έχει αγαπημένο φαγητό, όλα ζόρι χρειάζονται, ούτε σοκολάτες τρώει (λίγο γλύφει και μετά την παρατάει) αλλά ούτε και από τα υπόλοιπα σκατολοίδια (κρουασάν, πατατάκια κλπ)

Στα κιλά της είναι 15,3 αλλά μιλάμε για πολύ κυνήγι.

HEEEEELLPPPPPPPP !!!!!!!

23Fy.jpgk9OYp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μήπως την έχετε πιέσει στο θέμα του φαγητού; Δεν είμαι ειδική, η άποψή μου δεν είναι επαγγελματική, αλλά με έβαλε σε σκέψεις αυτό το "με τη βία". Στο λέω γιατί κι εμείς έχουμε θεματάκι φαγητού με τη μία από τις δύο μικρές μας (είναι όμως αρκετά μικρότερες από τη δική σου). Αρνείτε να φάει γιατί... έτσι. Τεντώνεται, κοιτάει το πιάτο της, βουλώνει το στομα και κουνάει το κεφάλι πέρα-δώθε πεισματικά. Τι διαφημίσεις τις βάζουμε που τις λατρεύει, τι της τραγουδάμε. Κι αν θελήσει να φάει, πρέπει υποχρεωτικά να είναι αλεσμένο. Αλοιφή. Αν βρει κομματάκι, αηδιάζει, το βγάζει και βουλώνει πάλι το στόμα. Αλλά ποτέ δεν επιμένουμε, παρ'ό,τι περνάει και μέρα ολόκληρη και μένει νηστική από το πρωινό γάλα μέχρι το βραδινό γάλα (γιατί πολλές φορές μουλαρώνω κι εγώ και λέω αφου΄δεν έφαγες το μεσημεριανό σου, δε θα φας κρέμα το απόγευμα). Προσπαθούμε και είμαστε πάντα με χαμόγελο όταν μας τα κάνει αυτά, ενώ από μέσα μου με πονάει το στομάχι μου, ο άντρας μου παθαίνει πονοκεφάλους και συγκρατώ τα νεύρα μου να μην κλάψω μπροστά της. Αλλά με το ζόρι δεν προσπαθήσαμε ποτέ, γιατί το ζόρι στο φαγητό έχει πάντα τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Κοίτα, γνώμη μου είναι, αν το παιδί παίρνει βάρος φυσιολογικά και όποιες εξετάσεις σας δίνει ανά περιόδους η παιδίατρος να κάνετε βγαίνουν επίσης φυσιολογικές, δεν τίθεται λόγος ανησυχίας. Τα περισσότερα παιδάκια περνούν φάσεις, ειδικά στο θέμα του φαγητού. Άλλα είναι καλόφαγα, άλλα είναι κακόφαγα. Επίσης, έχω διαβάσει ότι βοηθάει όταν ένα παιδί τρώει με τους γονείς του. Βλέποντας τους γονείς του να τρώνε, λειτουργεί μιμητικά και θέλει κι εκείνο να κάνει το ίδιο (εννοείται, και πάλι, χωρίς να πιεστεί ή να νιώσει ότι του το επιβάλλουν). Τι να πω... καλή μας επιτυχία και σε 'σας, και σε 'μας, και ο Θεός να μας δώσει ατσάλινα νεύρα.

Fraoulopoulitsa, τι έγινε τελικά με το γιο σου; Καμία βελτίωση στο θέμα του φαγητού του;

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Καλημέρα σε όλους!

Costas, καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σου. Εννοείται πως κι εγώ θ' ανησυχούσα πολύ με μια τέτοια συμπεριφορά. Και διευκρινίζω ότι τόσο έντονα δεν το έχω ζήσει.

Έχω όμως συναντήσει κι εγώ με τα παιδιά μου δυσκολίες με το φαγητό και θα σου έλεγα κι εγώ αυτό που λέει η tarshou. Τα παιδιά περνάνε τέτοιες φάσεις στο θέμα του φαγητού και τις ξεπερνούν καποια στιγμή...

Η κόρη μου είναι 3 (στις 11/12 κλείνει τα 3)!!!!!!!

Εμείς κλείνουμε τα 3 στις 10/12 :), αλλά είμαστε δύο!:D:D

Το καλοκαίρι του 08, που ήμουν έγκυος αποφάσισα να μην κουβαλάω μαζί μου και όλο τον εξοπλισμό για μαγείρεμα και άλεσμα. Τα παιδιά ήταν 1,5. Επί 15 μέρες έπιναν γάλα πρωί-βράδυ και με τα χίλια ζόρια και καμιά φορά και κλάματα έτρωγαν το απόγευμα γιαούρτι (εκεί όντως τα πίεζα κι εγώ). Κατά τ' άλλα προσπαθούσα να τους δώσω καμιά πηρουνιά από το δικό μου φαγητό το μεσημέρι ή το βράδυ, αλλά η μεγαλύτερη επιτυχία μου ήταν να φτάσουμε στις δύο μπουκιές... Κι αυτό επί 15 μέρες.

Όταν επιστρέψαμε, συνέχισα να τους δίνω από το δικό μας φαγητό, κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Με εντυπωσίασε η αλλάγή! Σε λίγες μέρες μεταμορφώθηκαν σε παμφάγα, πεινασμένα αρπακτικά!:lol::lol:

Τι να κάνουμε ρε παιδιά ? Τι εμπειρίες υπάρχουν σε αυτό το θέμα ?

Ανησυχώ πολύ και φοβάμαι ότι θα κόψει και το γάλα της, και μετά ποιός μας πιάνει!!!

Να σου πω τι θα έκανα εγώ. Θα το έψαχνα όσο μπορούσα με γιατρούς (ρώτα και κανένα παιδοψυχολόγο, αν τον έχεις εύκαιρο), αλλά με το παιδί θα προσπαθούσα να είμαι πολύ άνετη, π.χ. θα της έλεγα "εμείς γλυκιά μου τρώμε, θα έρθεις;" και θα την άφηνα. Θα ήθελα δηλαδή να καταλάβει ότι το θέμα του φαγητού της αφορά περισσότερο εκείνη και λιγότερο εμένα. Δε θα της έδινα γλυκά.Και θα έκοβα σιγά σιγά τα αλεσμένα. Και το μεγάλο μου παιδί άργησε να τα κόψει (έφτασε τα 2,5) και έκανε χρόνο να προσαρμοστεί, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή το συνηθίζουν!

Στα κιλά της είναι 15,3 αλλά μιλάμε για πολύ κυνήγι.

Καλά δεν είστε; Εμένα μόλις άγγιξε το ένα τα 14, το άλλο στα 13 κάτι ανεβοκατεβαίνει!;);)

660759jzef7rhw6w.gif

Εγώ κορίτσια έχω πάθει το εξής..Η μικρή είναι 20 μηνών,κ εδώ κ 2 μήνες πάει κ στον παιδικό.Εκεί οι κοπέλες 4 στις 5 μερες μου γράφουν ότι τρώει πολύ καλα. Εγώ στην αρχή επειδή δν ήμουν κ σίγουρη γι'αυτό, κ επειδή τρώνε κ νωρίς γύρω στις 2 παρά που την παίρνει η γιαγιά της, τής δίνει κ λίγο γάλα κ μετά κοιμάται.Φυσικά αυτό έχει γίνει συνήθεια,πάντα γάλα πριν τον ύπνο κ γενικά πολύ γάλα.

Το σκ όμως που είναι σπίτι εγώ δυνοπαθώ για να την ταίσω κ 9 στις 10 φορές δν μου τρώει. Την αφήνω να φάει κ μονη της όπως στο σταθμό, με λίγη βοήθεια κ τίποτα. Και πέφτω πάλι στην παγίδα με το γάλα...Λέτε κ στον σταθμό να τρώει 2-3 μπουκιές κ αυτές να το θεωρούν αρκετο??Δεν ξέρω τι να κάνω κ πως να το παρακολουθήσω..

Μήπως το μεσημέρι να μην της δινει η γιαγια γάλα αλλά λίγο φαγητό ακόμα..?

Ίσως αν μάθαινες τι ώρα ταίζουν τα παιδιά για μεσημέρι και έκανες μια "επίσκεψη" χωρίς να τους έχεις ειδοποιήσει πρώτα; Και αν δεις ότι το παιδί δεν τρώει και σου πουν ότι πέτυχες την κακή της ημέρα, ξανά πάλι άλλη ξαφνική επίσκεψη, απλά για να τσεκάρεις αν όντως σου λένε την αλήθεια.

Αλλά το γάλα γιατί είναι υποχρεωτικό το μεσημέρι; Δε βρίσκω το λόγο να δίνονται συμπληρώματα γάλακτος με το μεσημεριανό φαγητό, εκτός και αν το έχει πει η παιδίατρος για κάποιο λόγο. Θα σου μάθει έτσι, άσε που βολεύονται, τα άτιμα, και λένε σιγά μην κάτσω να φάω φαί και κουραστώ αφού ούτως ή άλλως θα μου δώσουν γάλα. Όσο για την ποσότητα, κι εμένα οι δικές μου τρώνε αρκετά λίγο. Αφού τόσο θέλουν, τόσο θα φάνε. Εκείνες ξέρουν καλύτερα από εμένα πότε έχει χορτάσει το στομαχάκι τους ;)

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας tarshou και ΘΑΛΑΣΣΑ.

Το Σάββατο δεν ήθελε να φάει την φρουτοκρεμα της.Της έκλεισα την τηλεόραση και την έβαλα να κάτσει στο χαλί στο σαλόνι και να μην σηκωθεί αν δεν φάει.Εγώ έκατσα σε έναν καναπέ και πήρα αδιάφορος τάχα, να διαβάσω ένα περιοδικό δικό της. Αυτό ξεκίνησε στις 9:15. Μέχρι τις 11:00 δεν ήθελε τίποτα, ούτε καν μιλούσε παρά μόνο έλεγε "ΑΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΕΓΩ ΘΑ ΛΕΩ ΟΧΙ. ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !!" Μίλαγε μόνη της, δεν θεωρήσαμε ότι έπρεπε να το συζητήσουμε. Μόνο της είπα ότι αν δεχθεί να φάει φρουτόκρεμα, μετά θα της έβαζα να δει Ντόρα και θα της έδινα ένα παιχνιδάκι.Στις 11:10 μου λέει "ΑΝΤΕ ΜΠΑΜΠΑ, ΘΑ ΦΑΜΕ ?" Την έφαγε όλη, άφησε μόνο 3 κουταλίτσες.

Το μεσημέρι έφαγε σχεδόν μισό καλαμάκι κοτόπουλο, και έγλυψε 2 πατάτες τηγανιτές και μισό ρολάκι αγγουράκι. Οι μπουκίτσες της όταν τρώει μόνη είναι οι μισές του σπίνου (το πουλάκι το μικρούλι αν γνωρίζετε) και κάνα 20λεπτο μάσημα και αν όλα πάνε καλά και δεν τα φτύσει.

Το βράδυ,πήγαμε στην αποθήκη να πάρουμε το Χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας, γυρίσαμε και θα έπρεπε να φάμε πριν το στήσουμε και το στολίσουμε. Με αυτή την προοπτική έφαγε 3,5 κυπελάκια αυτά τα DANONITO ή πως τα λένε.

Σήμερα Κυριακή έφαγε πάλι την φρουτόκρεμά της το πρωί (όχι όλη αλλα έφαγε) Μεσημέρι έφαγε πάλι κοτοπουλάκι λιωμένο με μακαρονάκι λιωμένο με μπόλικο ζουμάκι, για βράδυ έφαγε μπισκοτόκρεμα (μισή περίπου) και τώρα αργά λίγο πριν τις 21:00 πήρε μόνη της και μασούλησε ένα κουλουράκι !!!

Καλα μιλάμε έχω μείνει κάγκελο από την αλλαγή !!!

Αύριο όμως (Δευτέρα γαρ) που θα είναι με την γιαγιά της, δεν ξέρω μήπως ξανασηκώσει το μπαιράκι της και θελήση να κερδίσει "χαμένο έδαφος".... Θα δούμε....

23Fy.jpgk9OYp2.png

Η κορη σου Κωστα μου θυμιζει την κορη μου!!Ετρωγε τα παντα μεχρι 9 μηνων και ξαφνικα μονο γαλα....Η δικια μου ετρωγε μονο οταν ειχε παρεα!!Μην την πιεζεις,θα στρωσει οταν μεγαλωσει!!Η δικη μου ειναι 8 χρονων και τωρα ξεκολλησαμε απο τα 20 κιλα!!Τρωει βεβαια αρκετα,δεν εχω παραπονο.Κινειται ομως πολυ και δεν βαζει!!Ευτυχως την εποχη που δεν ετρωγε σχεδον τιποτα,ειχα μια παιδιατρο πολυ cool και με καθησυχαζε λεγοντας μου...μην στεναχωριεσαι κανεις δεν επαθε τιποτα πινοντας μονο γαλα!!!

Τα κιλα σας τα βλεπω μια χαρα,ο παιδιατρος που την παρακολουθει τι λεει?

Χαλαρωσε λιγο,θελει κι αυτη το χρονο της ,οπως ολοι μας αλλωστε!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Ευχαριστώ ΘΑΛΑΣΣΑ να είστε καλά.

Φλορα, σήμερα έφαγε την φρουτόκρεμά της που ήταν στην γιαγιά της, αλλά μεσημεριανό ούτε που πλησίασε. Φρόντισε και κράτησε απόσταση ασφαλείας.

Την απογευματινή κρεμούλα της την έφαγε όμως, από την μαμά της και επειδή έπαιζε ένα DVD και το έβλεπε.

Φλορα, το φαγητό τους σε αυτή την ηλικία είναι πολύ βασικό και εξαρτάται η μελλοντική τους ανάπτυξη. Για αυτόν το λόγο ανησυχώ

Να σου ζήσει

23Fy.jpgk9OYp2.png

Το βασικότερο είναι να είστε εσείς χαλαροί απέναντί της και να μην την πιέζετε. Αν συνδέσει το φαγητό με την τιμωρία ή αν καταλάβει ότι είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να σας "μεταχειρίζεται" ψυχολογικά (συγγνώμη για το "μεταχειρίζεται", αλλά δεν μπορώ να βρω άλλο ρήμα να εξηγήσω αυτό που θέλω να πω), τότε θα το χρησιμοποιεί κατ'όπως τη βολεύει. Στο λέω γιατί κι εμείς την πατήσαμε και βάλαμε μυαλό. Άντε και καλή επιτυχία αύριο :)

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

• 5 χρόνια μετά...
Αυτά που έχω τραβήξει εγώ με την δικιά μου στο θέμα του φαγητού νομίζω καμία άλλη μαμα. Από 1 έτους ξεκίνησε το πρόβλημα, δεν ήθελε να μασήσει, δεν έτρωγε ποσότητα, το έφτυνε και δεν δοκίμαζε ποτέ τίποτα καινούριο. Είχα απελπιστεί και στην ουσία μόνο με γάλα μεγάλωνε. Το τί τρόπους σκεφτόμουν για να την κάνω να φάει άλλο πράγμα. Η παιδίατρος μου είπε να μην ανησυχώ, να της δίνω ό,τι θέλει και να μην την πιέζω γιατί πραγματικά με το ζόρι δεν καταφέρνεις τίποτα. Στα κιλά της πάντως ήταν καλή, ποτέ ιδιαίτερα αδύνατη αν σκεφτείς πόσο λίγο έτρωγε, ώσπου φτάσαμε πλέον 4 ετών για να μην την αναγνωρίζω ως προς την αλλαγή της! Ως διά μαγείας της άνοιξε η όρεξη, εντάξει δεν δοκιμάζει ιδιαίτερα καινούριες γεύσεις αλλά τουλάχιστον τρώει ικανοποιητικές ποσότητες από αυτά που της αρέσουν και επιπλέον ζητάει και από μόνη της να φάει, κάτι που δεν έκανε ποτέ. Μην απελπίζεσαι, τα παιδιά αλλάζουν εκεί που δεν το περιμένεις. Περνάει και το δικό σου τη φάση του.

Καλημερα!! Ελπιζω να δεις το μηνυμα μου γιατι το ποστ σου ειναι παλιο!!

Ο γιος μου ιδιος με την κορη σου linav!!!! Απο βρεφος που ξεκινησαμε στερεες τροφες ΔΕΝ ετρωγε τιποτα εκτος απο γαλα!!! Τον ταιζαμε με το ζορι. Δυο ετων σημερα η διατροφη του ειναι: γαλα, τοστ, (με γκουντα νουνου μονο παρακαλω, ολα τα αλλα τα καταλαβαινει) ενιοτε θα φαει κανενα μακαρόνι, τυροκουλουρο απο τον κουλουρα της πλατειας, αν κανει κεφι ισως πιει κανεναν χυμο ( συσκευασμενο για φρεσκο ουτε λογος), γιαουρτακια και δημητριακα. Νομιζω πως δεν ξεχνω κατι. Το δικο μας θεμα ειναι οτι εχει χοληστερινη ανεβασμενη. Η παιδιατρος μας τρομαξε οταν ειδε το ποσοστο χοληστερινης και μου ειπε να του καψω τα πολλα γαλακτοκομικα και να προσπαθησω να τον κανω να φαει. Ο δε παιδατρος που εχει η αδερφη μου, με κατηγορησε οτι ειναι εγκληματικο που το παιδι ειναι 2 ετων και δε τρωει και προτεινε ακραιες λυσεις προκειμενου να τον κανω να φαει (να τον αφησω μερες νηστικο και κατι τετοια). Ανακουφιστικα παντως που δεν ειναι μονο το δικο μου παιδι ετσι. Μακαρι οπως λες να το ξεπερασουμε και εμεις οπως εσεις. Χοληστερινη ειχατε;

..ο μικρος μου ειναι 2,5 ετων.Μεχρι τους 10 μήνες έτρωγε τα παντα και χωρις καμια προσπάθεια!Λιγο πριν χρονίσει ξεκινήσαμε την προσπάθεια να κόψουμε τα αλεσμενα..και ακομα προσπαθουμε.Τρωει ακομα πατημένα,καποια αλεσμενα,φρουτα μονο αλεσμενα και με πολυ μα πολυ κοπο(παιχνιδια,παιδικα,tablet..)..εχουμε δοκιμάσει τα παντα!ουτε κάν το πιάνει το φαγητο του..μετα απο μεγαλη προσπάθεια και παιχνίδι κανει οτι μας ταΐζει αλλα στο στόμα του ποτε δεν καταλήγει κατι..πολυ ψυχοφθορο..διαβασα σε προηγούμενα post μηπως να μείνουν νηστικό για να φάνε..7ημερες χωρις φαγητο κράτησε ο μικρος!!τις 2 πρώτες μονο νερο και απο το πολυ νερο εκανε εμετό!αλλα το γινάτι γινάτι!μετα του δίναμε το πρωι φρούτο και το βραδυ γιαουρτι για να μην κανει τουλαχιστον εμετό και στο ενδιάμεσο δεν δέχτηκε καθολου φαγητο..προτίμησε να μεινει νηστικος!φυσικα την 8η μερα γυρίσαμε στα παλια..απο κιλα ειναι 13.100 και ύψος 89εκ.με αγχώνει πολυ η κατάσταση αυτη αλλα τι στο καλο!φανταρος ακομα αλεσμενα θα τρωει;καποια στιγμή..

• 1 χρόνο μετά...

Τι να κανω ....? Δεν τρωει τιποτα , δεν μπορώ να τον πιεσω και να φαει σε αυτην την ηλικια.:confused:Μετα την γέννηση του αδερφού του , σταματησε να τρώει (5 μηνες ) Μονο θηλάζει....αλλα δεν γίνεται αυτο καθε μερα 100 φορες την ημερα, αρχισε να μου την δίνει. ..στα νευρα! Στα κιλα κ στο υψος ειναι καλος....αλλα φοβάμαι για της βιταμίνες οου χρειάζεται και δεν περνει ...αφου δεν τρώει Τι να κανωωωωω!? Αφου σφαματησε και νερο να πινει.

Τι να κανω ....? Δεν τρωει τιποτα , δεν μπορώ να τον πιεσω και να φαει σε αυτην την ηλικια.:confused:Μετα την γέννηση του αδερφού του , σταματησε να τρώει (5 μηνες ) Μονο θηλάζει....αλλα δεν γίνεται αυτο καθε μερα 100 φορες την ημερα, αρχισε να μου την δίνει. ..στα νευρα! Στα κιλα κ στο υψος ειναι καλος....αλλα φοβάμαι για της βιταμίνες οου χρειάζεται και δεν περνει ...αφου δεν τρώει Τι να κανωωωωω!? Αφου σφαματησε και νερο να πινει.

Θεωρώ ότι όλα γίνονται από αντίδραση λόγω του νέου μέλους που προστέθηκε στην οικογένεια...Μίλα άμεσα με τον παιδίατρο!!!

υγ: εγώ στη θέση σου, θα έπαιρνα κ μία δεύτερη γνώμη από παιδοψυχολόγο...

jTRQp2.png KPxIp3.png

Συμφωνώ, μίλα άμεσα με παιδίατρο και παιδοψυχολόγο. Όταν γεννήθηκε η δική μου αδερφή ήμουνα 3 ετών περίπου. Ενώ μέχρι τότε ήμουνα ένα χαρούμενο και κοινωνικό παιδάκι, η μητέρα μου λέει ότι δεν ξαναβγήκα από το σπίτι, όπως συνήθιζα μέχρι τότε, ζήλευα φοβερά, και μάλιστα κλείδωσα την μητέρα μου με το μωρό μες στο υπνοδωμάτιο με αποτέλεσμα να ζητάει βοήθεια από το μπαλκόνι για να της ανοίξουν!!! Θηλάζει επειδή σε έχει ανάγκη, αυτό είναι σίγουρο!

Διαφημίσεις

• 3 χρόνια μετά...

Καλημέρα σας,

θα ήθελα και εγω να μοιραστώ τη δική μου ιστορία.

Έχω κοριτσάκι που είναι 3,5 χρονών και ζυγίζει 12,9 κιλά. Ευτυχώς, είναι γερό και ζωηρό αλλά τρώει δύσκολα. Την έχω κάνει διάφορες εξετάσεις αίματος με οτι είχε σχέση με ανορεξία βρέφους και βγήκαν καλές. Δεν με πειράζουν τόσο τα κιλά της όσο το ότι ζυγίζει τόσο με τη δική μασ προσπαθεια. Όταν 'ηταν 7 μηνων ξεκίνησαν όλα, μας παρουσίασε ξαφνικά άρνηση τροφής και παλεύαμε να την ταίσουμε. Γενικά ανησυχώ για το κοριτσάκι μου και ήθελα να ακούσω κ εσας αν έχει κανεις παρόμοιο θέμα..  Είναι δυνατόν να μη θέλουν να τρώνε. Οκ καποια φαγητά αλλά γενικά... Περνάει φάσεις που γίνεται πολύ ζορικη με το φαγητό και μετα ακολουθει καλύτερη φαση κτλ...

Ευχαριστώ!!!

• 8 months later...

Ο γιος μου σχεδόν 2 ετων εδώ και κάνα μήνα δεν τρώει σχεδόν τίποτα... Πηγαίνει παιδικό σταθμό και εκεί μου είπαν οι δασκάλες ότι διαλέγει τι θέλει να φάει. Οκ μέχρι εδώ, κατανοητό, αναπτύσσει πρωτοβουλία ή εγωισμό ή όπως και να λέγεται. Όμως τον τελευταίο μήνα έχει πάρα γίνει. Σπίτι δεν τρώει τίποτα σχεδόν αρνείται τα πάντα, τα πετάει κάτω. Τι προτείνω διάφορα σε χρώμα, γεύση, υφή, τίποτα αυτός. Τα νεύρα μου έχουν αρχίσει να σπάνε απίστευτα πολύ. Το βάρος του κανονικό και αναπτύσσεται σωστά. Έχει καμία σας ανάλογη εμπειρία? Τι γίνεται φάση είναι?? 

Just now, Gummy Bear είπε:

Ο γιος μου σχεδόν 2 ετων εδώ και κάνα μήνα δεν τρώει σχεδόν τίποτα... Πηγαίνει παιδικό σταθμό και εκεί μου είπαν οι δασκάλες ότι διαλέγει τι θέλει να φάει. Οκ μέχρι εδώ, κατανοητό, αναπτύσσει πρωτοβουλία ή εγωισμό ή όπως και να λέγεται. Όμως τον τελευταίο μήνα έχει πάρα γίνει. Σπίτι δεν τρώει τίποτα σχεδόν αρνείται τα πάντα, τα πετάει κάτω. Τι προτείνω διάφορα σε χρώμα, γεύση, υφή, τίποτα αυτός. Τα νεύρα μου έχουν αρχίσει να σπάνε απίστευτα πολύ. Το βάρος του κανονικό και αναπτύσσεται σωστά. Έχει καμία σας ανάλογη εμπειρία? Τι γίνεται φάση είναι?? 

Kυριολεκτικά να μην τρώει επί ένα μήνα αλλά να μην χάνει βάρος, δε γίνεται. Άρα με κάτι αναπληρώνει. Τι τρώει μέσα στη μέρα; Μήπως απλά χορταίνει με γάλα; Ή με σνακ ανάμεσα στα γεύματα;

Καλησπερα! Ειχα και εγω παρομοιο προβλημα. Και μαλιστα εμενα ο δικος μου ψηλωσε και ειχε αρχισει να αδυνατιζει. Ο παιδιατρος μου μου ειπε πως τα παιδια περνανε τετοιες φασεις και πως θα του περασει. Οποτε αρχικα συζητησε το με τον παιδιατρο σου. 

Εγω λοιπον εκανα το εξης: εφριαχνα ενα φαγητο και αν δεν το ετρωγε δεν του εδινα κατι αλλο η βλακειες. Οταν πεινουσε του εδινα παλι το ιδιο. Καποια στιγμη θα πεινασει και θα φαει.  Επισης του εδινα και επιλογη ας πουμε θες μακαρονια με κιμα η θες μπιφτεκια. Να νοιωθει πως συμμετεχει. Τον επερνα και μαγειρευαμε και μαζι οσο μπορουσε να συμμετεχει. Και.μην ξεχνας παιζει ρολο καινοτι εχει κλειστει στο σπιτι και καθε παιδακι το εκδηλωνει.με διαφορετικο τροπο. Θα περασει παντως ειναι μια φαση κανε υπομονη και συμβουλεψου και τον παιδιατρο.μηοως σ δωσει κατι να του ανοιξεις την ορεξη!!! 

ενας τροπος να δεις αν τρωει αρκετα ειναι κ η ποσοτητα απτα κακα του. αν ειναι η ιδια οπως παλια τοτε τρωει αρκετα στον παιδικο αν πηγαινει. 

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Kυριολεκτικά να μην τρώει επί ένα μήνα αλλά να μην χάνει βάρος, δε γίνεται. Άρα με κάτι αναπληρώνει. Τι τρώει μέσα στη μέρα; Μήπως απλά χορταίνει με γάλα; Ή με σνακ ανάμεσα στα γεύματα;

Ναι συγνώμη το περιέγραψα λάθος. Το πρωί 6 με 7 η ώρα θα πιει το γάλα του, στον παιδικό στις 11 θα φάει για μεσημέρι, στις 3 για απόγευμα φρούτα και ό,τι έχουν και στις 6 με 7 βραδινό σπίτι και γάλα πάλι πριν κοιμηθεί. Τα σαββατοκύριακα και Τώρα που δεν πάει παιδικό λόγω καραντίνας που ειμασταν γιατί είχα κορονοιο, και τώρα είναι κλειστός λόγω εορτών ο παιδικός, θα πιει το πρωί το γάλα του. Μετά όταν είναι η ώρα για μεσημεριανό πάμε να φάμε όλη η οικογένεια μαζί, αυτός δεν θέλει αρνείται θέλει μόνο να παίζει. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, τον αφήνω να έρθει όταν πεινάσει, έρχεται, του βάζω φαγητό, δνε το τρώει καθόλου, ούτε καν το δοκιμάζει και ζητάει διάφορα άσχετα τύπου μέλι ή τυρί. Οπότε αυτές τις μέρες σε μια μέρα έτρωγε το γάλα, λίγο ψωμί με τυρί ή ένα γιαούρτι και το βράδυ πάλι γάλα. 

Just now, ninaki80 είπε:

ενας τροπος να δεις αν τρωει αρκετα ειναι κ η ποσοτητα απτα κακα του. αν ειναι η ιδια οπως παλια τοτε τρωει αρκετα στον παιδικο αν πηγαινει. 

Κακά κάνει κανονικά, και μάλιστα αυτές τις μέρες μπορεί και 3 φορές... Πώς γίνεται αυτό ενώ δεν τρώει σχεδόν τίποτα δεν καταλαβαίνω 

Ναι συγνώμη το περιέγραψα λάθος. Το πρωί 6 με 7 η ώρα θα πιει το γάλα του, στον παιδικό στις 11 θα φάει για μεσημέρι, στις 3 για απόγευμα φρούτα και ό,τι έχουν και στις 6 με 7 βραδινό σπίτι και γάλα πάλι πριν κοιμηθεί. Τα σαββατοκύριακα και Τώρα που δεν πάει παιδικό λόγω καραντίνας που ειμασταν γιατί είχα κορονοιο, και τώρα είναι κλειστός λόγω εορτών ο παιδικός, θα πιει το πρωί το γάλα του. Μετά όταν είναι η ώρα για μεσημεριανό πάμε να φάμε όλη η οικογένεια μαζί, αυτός δεν θέλει αρνείται θέλει μόνο να παίζει. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, τον αφήνω να έρθει όταν πεινάσει, έρχεται, του βάζω φαγητό, δνε το τρώει καθόλου, ούτε καν το δοκιμάζει και ζητάει διάφορα άσχετα τύπου μέλι ή τυρί. Οπότε αυτές τις μέρες σε μια μέρα έτρωγε το γάλα, λίγο ψωμί με τυρί ή ένα γιαούρτι και το βράδυ πάλι γάλα. 

Κακά κάνει κανονικά, και μάλιστα αυτές τις μέρες μπορεί και 3 φορές... Πώς γίνεται αυτό ενώ δεν τρώει σχεδόν τίποτα δεν καταλαβαίνω 

προφανως για να κανει την ιδια ποσοτητα θα ειναι αρκετα αυτα που τρωει. την ωρα που παιζει δεν του δινεις λιγο λιγο ετσι οπως χαζευει?

Just now, ninaki80 είπε:

προφανως για να κανει την ιδια ποσοτητα θα ειναι αρκετα αυτα που τρωει. την ωρα που παιζει δεν του δινεις λιγο λιγο ετσι οπως χαζευει?

Έχω προσπαθήσει τα πάντα και να είμαι ειλικρινής, θέλω να μάθει ότι την ώρα του φαγητού δεν παίζουμε, αλλά τρώμε όλοι μαζί. Όπως έχει μάθει και στον παιδικό.. 

Έχω προσπαθήσει τα πάντα και να είμαι ειλικρινής, θέλω να μάθει ότι την ώρα του φαγητού δεν παίζουμε, αλλά τρώμε όλοι μαζί. Όπως έχει μάθει και στον παιδικό.. 

ενταξει δεν ειναι κ λυση ομως να μην τρωει φαγητο κ να την βγαζει με σνακ .. 2 χρονων ειναι θα μαθει την ωρα του φαγητου μην ανχωνεσε ειναι μικρος ακομα . στον παιδικο δεν δινουν κ τοση βαση οτι φαει δεν τρελενονται κ.αν δεν φαει ασχετα τι σου λενε δεν τους πολυνοιαζει γιατι ξερουν οτι θα φαει στο σπιτι αν πειναει 

Αυτό δουλεύει μόνο αν είσαι διατεθειμένη να ΜΗΝ δώσεις σνακ ούτε αργότερα, ούτε γάλα ούτε τίποτα μέχρι να φάει. Και δεν ξέρω αν έχει νόημα σε τόσο μικρό παιδί ή αν θα είναι απλά καψόνι. Αλλιώς απλά θα περιμένει το πιο νόστιμο φρούτο, ψωμί κλπ που έρχεται αργότερα. 

Γιατί να μην παίζει; Σε πολλά παιδιά είναι δύσκολο να μείνουν ήσυχα και στον παιδικό έχει σίγουρα φασαρία, παιδάκια, κλπ να αποσπάσουν την προσοχή (και λογικά δεν του μετράνε και τις μπουκιές). Αν διαβάζατε ένα παραμύθι όσο τρώει;

Πιθανότατα πάντως τρώει αρκετά από όσα ήδη τρώει και απλά στον παιδικό έτρωγε 5 μπουκιές και αν και απλά δεν το είχες καταλάβει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...