Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καρεκλάκι φαγητού -μέχρι πότε το χρησιμοποιήσατε;

Recommended Posts

1 ώρα πρίν, Lenia16 είπε:

Τα έχω δει αυτά που λες κ είναι πάρα πολύ στενά κ κοντά κ μου φαίνονται κ πολύ σκληρά κ άβολα. Δεν ξέρω γιατί σε δυσκόλεψε στο καθαρισμα, εμείς έχουμε ένα με χοντρο πλαστικό κάλυμμα που καθαρίζει με ένα βετεξ πανευκολα, επισης γίνεται ριλαξ για όταν είναι πιο μικρό το παιδί, αυξομειωνεται το ύψος για να προσαρμόζεται κ στο τραπέζι κ ανάλογα με το ύψος του παιδιου, βγαίνει το τραπεζάκι κ πλένεται, ειναι φαρδύ το κάθισμα, πραγματικά ήταν από τα καλύτερα δώρα που μας έχουν κάνει. Ακόμα κ όταν δεν τρώει η μικρή κάθεται κ παίζει ενώ εγώ μαγειρεύω πχ.

Κι εμεις ακριβως τα ιδια καναμε, ριλαξ, παιχνιδι κλπ. Στο καθαρισμα ομως με δυσκολευε γιατι η τροφη (λαδια, σαλτσες κλπ) πηγαινε σε καθε γωνιτσα πλαστικου, ασε που τα κοκκινιστα εμεναν λεκες στο καλυμμα. Δεν ειναι ενα απλοϊκο σχεδιο καθισματος αλλα εχει εγκοπες απο 'δω, γωνιτσες απο'κει,  μου επαιρνε χρονο να το καθαρισω και δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που δινω τοσο χρονο απο την ζωη μου σε καθαριοτητες :wink: 

Διαφημίσεις

Η μεγαλη εκατσε 6-12μ μετα σε καρεκλα

Που βασικα στο καρεκλακι καναμε τις αποπειρες αλλα πιο πολυ ετρωγε κατω στα παιχνιδια η στην καρεκλα των μεγαλων στο μπαλκονι 9-11μηνων

Ο μικρος 17μ ακομη μπαινει,αλλα γρηγορα βαριεται.εχω το αναδιπλουμενο της κικο,βολικο οταν παμε εξω,εκει συνηθως καθονταν

Εχω κ υφασματινο που η μεγαλη καθοταν,ο μικρος γλιστραει

Μαμα ανεστη αν δ ειναι ιδιαιτερα ψηλος,κ του αρεσει κατα τα αλλα,καλυτερα να παρεις ενα απλο κ οικονομικο

Αυτο που εχω εχει 30-40€.του ικεα ειναι ακομη πιο οικονομικο,κ εχω βαλει την μεγαλη 1,5ετους κ ειχε πολυ μπουτι

Για τα σνακ ωραια λυση ειναι χαμηλα τραπεζακια κ καρεκλιτσες,παιδικα πλαστικα η ξυλινα

13 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Εγω το κατηργησα γυρω στους 19-20 μηνες. Ειδα οτι καποιες φορες προτιμουσε να κατσει στην καρεκλα (και με βολεψε πολυ να πω την αληθεια που ζητουσε τη καρεκλα γιατι το συγκεκριμενο καθισμα δεν το συμπαθησα ιδιαιτερα, καθως ηταν δυσκολο στο καθαρισμα και ογκωδες), οποτε το μαζεψα και πλεον καθεται ειτε σε ενα σκαμπω (που ειναι 8-10 ποντους πιο ψηλο απο την καρεκλα), ειτε στην καρεκλα (με μαξιλαρι). @xaroumenh mama υπαρχουν καθισματα για την καρεκλα. Ειμαι σε σκεψη να του παρω, απλα απορω αν ειναι αχρηστη αγορα καθως σε λιγοτερο απο ενα χρονο θα καθεται κανονικα στην καρεκλα. Παντως, σε επομενο παιδακι σιγουρα θα παρω τετοιο.

ναι πλεον το ξξερω πως υπαρχουν και τετοια καθισματα γιατι οταν εκανα την ερευνα αγορας για τον γιο μου δε το το ηξερα...... και εγω σκεφτομαι πολυ σοβαρα τωρα στο δευτερο να του παρω αυτο που μπενει πανω στην καρεκλα πιστευω θα εξυπηρετει καλυτερα..αλλα τον γιο μου στην ηλικια που εινια τωρα δε ξερω αν θα τον βολεψει γιατι πλεον δεν τον δενω στο καθσμα φαγητου δε χρειαζετε και σιγουρα δε θα θελει πλεον κιολας δεν ξερω μηπως γλυστρησει με αυτα τα καθισματα...πιστευω σε μερικους μηνες να φτανει κανονικα στο τραπεζι .....

12 ώρες πρίν, xaroumenh mama είπε:

ναι πλεον το ξξερω πως υπαρχουν και τετοια καθισματα γιατι οταν εκανα την ερευνα αγορας για τον γιο μου δε το το ηξερα...... και εγω σκεφτομαι πολυ σοβαρα τωρα στο δευτερο να του παρω αυτο που μπενει πανω στην καρεκλα πιστευω θα εξυπηρετει καλυτερα..αλλα τον γιο μου στην ηλικια που εινια τωρα δε ξερω αν θα τον βολεψει γιατι πλεον δεν τον δενω στο καθσμα φαγητου δε χρειαζετε και σιγουρα δε θα θελει πλεον κιολας δεν ξερω μηπως γλυστρησει με αυτα τα καθισματα...πιστευω σε μερικους μηνες να φτανει κανονικα στο τραπεζι .....

Nα σου πω την αληθεια εγω απο τους 10 μηνες περιπου δεν τον εδενα, δεν ηθελε με τιποτα αλλα δεν εφευγα καθολου κι απο κοντα του οποτε δεν το θεωρουσα απαραιτητο. Κι αν παρω καθισματακι για την καρεκλα πλεον δεν νομιζω να τον δενω. Εξαλλου, καταλαβαινει οταν του εξηγουμε και δεν κανει αποπειρα να κατεβει αν βλεπει οτι δεν τον παιρνει και μπορει να πεσει :wink: 

Διαφημίσεις

λοιπόν εγώ με τίποτα δεν θα έπαιρνα της στοκκε παρότι πολλές πολλές φίλες το έχουν σπιτια τους , για να είναι και όμορφο στην τραπεζαρία κ να το κρατήσουν χ χρόνια. 

Είναι θέμα γούστου αυτό. Οι γνωστές που έχουν αυτό το κάθισμα καμια τους δεν κάνει χρήση γενικότερα άλλων δραστηριοτήτων με τα μωρά τους στο τραπεζάκι αυτό, αλλά και αλλού.

κάπως δεν εχει φτιαχτεί για τέτοια χρήση.  είναι έπιπλο, όχι κέντρο διασκέδασης.

Εγώ όμως, συνιστώ το κέντρο διασκέδασης :-) !!δηλαδή μεγάλο, πλαστικό, με αποσπωμενο εύκολα μεγάλο διπλό δίσκο, πολύ χώρο και στο χώρισμα. Εμάς είχε τόσο χώρο που καθόταν και με τα δυο πόδια σταυροπόδι μπροστά.  και να μπορείς με το σφούγγάρι να το κάνεις μια, και τέλος. 

Επίσης όταν μεγάλωσε σκαρφάλωνε σε αυτό και δεν έπεφτε με τίποτα. Είχε και βέβαια μεγάλη διάσταση /ανοιγμα τα στηρίγματα. 

Το ξύλο μπορεί να αντέξει τέτοια κακομεταχείριση, άλλά αν το παρεις για έπιπλο (ως τέτοιο πωλείται) θα το λυπάσαι να το βρωμίζει με χρώματα, παρότι φεύγουν ευκολα. ...

Φυσικά μετά από 2 χρόνια, το στοκκε, μεταξύ 3-5 ετών όπου το παιδί χρειάζεται ύψωμα στο κάθισμα για να μπορεί να καθεται στο τραπεζι, τότε χρησιμεύει καλά ως κάθισμα.

αλλά για την δύσκολη ηλικία που θέλουν κατι να παιζουν με τα χέρια τους και τα θες περιορισμένα,... δεν το βλέπω! 

Εγώ μετά τα 2,5 είχα (μου το έδωσαν δανεικό) ένα ξύλινο καθισματάκι, που δένει με ιμάντες πάνω σε καρέκλα,  πολύ σταθερά, που σηκώνει τον ποπο του παιδιού περίπου 15 εκατοστά, και αυτό είχαμε μέχρι τα 4 όπου μετά με ένα χοντρό μαξιλάρι ήταν οκ.  

Της μικρής πάντως της αρέσουν τα στοκε, όταν παμε στα σπιτια δηλαδή παει και κάθεται εκεί.  Θέλω να πω, η καρέκλα αυτή είναι όντως μια επενδυση για αργότερα, αλλά, 

δεν είναι με τίποτα απαραίτητη έτσι όπως ειναι φτιαγμένη, και δεν βολεύει για τις ατασθαλίες των μωρών στην δύσκολη εποχη ως τα 1,5 έτη περίπου... 

Πάντως για σένα που δεν το θέλει το μπεμπάκι το χώρισμα,

θα συνιστούσα κάτι τραπεζάκια με κλειστό ενσωματωμένο κάθισμα, που είναι  σαν θρανιάκια. κάποια στιγμή πηραμε τέτοιο μεταχειρισμένο από μια κοπέλα στο καφέ. 

ξύλινο, και το τραπεζάκι εφαρμοστό στην καρέκλα με ύψος να ανεβαίνει μόνο του, δηλαδή να μου φτάνει μέχρι το γόνατο το θρανιάκι. κάποια στιγμή το είχα δεί και στην χρυση ευκαιρία, αρα υπάρχει τέτοιο και αλλού, πρέπει να ήταν ελληνικής κατασκευής! 

το λατρεύει, δηλαδή ακόμα θέλει να το χρησιμοποιεί παρότι δεν το χρειάζεται . αν βρω λινκ με παράδειγμα, θα βαλω.

http://www.ana-white.com/2011/06/plans/kids-flip-chairtoddler-flip-seat

https://www.amazon.com/KidKraft-Table-with-Primary-Benches/dp/B0001XAHJU

http://churchfurniturepartner.com/9-church-sunday-school-high-chair-5822jc-from-jonti-craft.html

δεν ήταν σαν και αυτά , αλλά φαντάσου αυτό, να είναι απο τη μια μερια ανοιχτο για να μπαινοβγαίνει πανευκολα, 

στο σχήμα που έχει η καρέκλα στο πρώτο συνδεσμο. 

απλώς φαντάζομαι ότι δεν κάνει για στενούς χώρους όπου το παιδί δεν έχει κάτι να δει. θέλει ευρύχωρο σαλόνι, ή δωμάτιο έστω να βλέπει κάπου.  αλλιώς θα βλέπει μόνο τα ποδια τραπεζιών ή άλλα βαρετά ερεθίσματα. 

έτσι οπως είναι αυτό, δεν μπορεί να μπαινοβγεί μόνο του, άρα δεν εννοώ κάτι τέτοιο. απλώς το μέγεθος έβαλα για να καταλάβετε. 

5820JC_5821JC_wkid1.jpg

Το βρήκα, αυτό είχαμε,

σε κόκκινο:

https://www.walmart.com/ip/Delta-Children-Frozen-Chair-Desk-with-Storage-Bin/45289274

δυστυχώς δεν ξέρω πως που υπάρχει εδώ ή αν  υπαρχει. 

χρηση, για όλες τις στιγμές, εκτος αυτών που καθόμαστε ολοι μαζί στο τραπέζι. 

Χρώματα, ζυμάρια, οτι θες. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...