Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

θα ηθελα τη γνωμη σας για κατι..μια γνωστη μου (δεν ειμαστε κ κολλητες αλλα συναντιομασταν για καφε 1 φορα τη βδομαδα)εχει ενα αγορακι 6 ετων κ ενα κοριτσακι 8.το αγορακι παιζει με τις κουκλες κ ο πατερας του μπαινει με φορα στο δωματιο κ το χτυπαει με την ζωνη!:( μεχρι που του εχει ανοιξει την μυτη καποιες φορες :mad: αυτο γινεται καθε φορα που παω σπιτι της.τα παιδια της παιζουν στο δωματιο κ μπαινει μεσα ο μπαμπας ανοιγοντας με φορα την πορτα βγαζει τη ζωνη του κ το σακατευει...να σκεφτειτε οτι την τελευταια φορα αρχισα να κλαιω γιατι το καταλυπηθηκα...το κορμακι του ειναι γεματο σημαδια...κ η μανα του επινε καφε ανενοχλητη κ ελεγε ''ε τι?κοριτσι ειναι?τοσα τηλεκατευθυνομενα του πειραμε!'' ορκιστικα μεσα μου να μη ξαναπατησω.ευτυχως που η μικρη ηταν στο μπαλετο καθε φορα που πηγαινα για καφε γιατι το σπιτι της ειναι διπλα στη σχολη...κ τον μικρο τον αφηνα με τον αντρα μου.με εχει παρει πολλες φορες τηλ να παω αλλα ολο βρισκω δικιολογιες.θελω να μιλησω θελω να τους βρισω!να τους πω ποσο κακο κανουν στο παιδακι?αλλα θα μου πουν εσενα τι σε νοιαζει?????τι να κανω κοριτσια?το λυπαμαι απιστευτα.ειμαι σιγουρη οτι τρωει τετοιο ξυλο καθε μερα:(

να μην ξαναπας

εγω τετοιου τυπου ΦΙΛΙΕΣ (αν με ρωτας) τις κόβω με το μαχαιρι ...!

και η πειρα μου επισης μου εδειξε οτι να μιλησεις ειναι αστοχο

αν θελεις ομως να εισαι οκ συνηδησιακα

παρε να τηλ στο χαμογελο

και ανεφερε το γεγονος

η σωματικη (παλι καλα καλα εγινε μια αρχη στω ) βια ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ !

πες οτιο ταδε στο ταδε σπιτι κανει αυτο το ακουσα το ειδα ανωνυμα!

εγω ετσι κανω !

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 810
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ειμαι στη γερμανια.μπορω να απευθυνθω κ απο δω στο χαμογελο του παιδιου?δε ξερω καποιο γερμανικο υδριμα γιαυτο το θεμα.κ φυσικα δε τη θελω για φιλη μου κ ουτε θελω να ξαναπατησω.αλλα σκεφτομαι αυτο το παιδακι κ μεχρι κ γω νιωθω ενοχες που αποσιωπω ενω ξερω...

sophie07 να εσυ νομίζεις κατι τετοιο οτι δλδ

εγω δεν μπορώ και ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΠΟΙΑ να σου πω οχι

δεν ηταν μια καλη τιμωρια !

γιατι εγω (αν με ρωτας) δεν ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ !

Διάβασες το σκηνικό πως έγινε ακριβώς? Εσυ δηλαδή τι θα έκανες στη θέση μου? Πες μου σε παρακαλώ για να καταλάβω.

Διάβασες το σκηνικό πως έγινε ακριβώς? Εσυ δηλαδή τι θα έκανες στη θέση μου? Πες μου σε παρακαλώ για να καταλάβω.

απαντησα:

δεν ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ !

θα πω ενα απο τελευταια αναπτυξιακα τεχνασμα που εφαρμοζω με το παιδι μου :

δεν με ακουει

λεω μην παιρνεις τα παπουτσια της μαμας ειναι ασχημο να τα βαζεις στο στομα σου

δεν με ακουει

και μετα λεω

μπραβο αστερι μου που τα αφησες στην θεση τους (με μεγαλο ενθουσιασμο απο μεριας μου και ειλικρινη χαρα !!!!)

μπραβο....!!! η μαμα ειναι πολυ υπερηφανη που προστατσευεις τον ευατο σου

και ενα 2,5 χρονο με ακουει και κατανοει ... τι λεξεις ? οχι ...την χαρα μου ομως ναι !!!! !

ν α το πω πιο απλα :

εγω χ@στηκα για το αγαπημενο μου τασακι

και το αγαπημενο μου φορεμα (που δνε εχω και χρηματα να αντικαταστησω)

και για το αγαπημενο μου οτιδηποτε

το παιδι να ειναι καλα

και οκ πιο απλα ακομα

θα ελεγα :

αγαπη μου τρομαξες που εσπασε?(γιατι θα τρομαξε δε μπορει)

δεν πειραζει

ολα καλα

θα μαζεψουμε τα γυαλια και την επομενη φορα που η μανουλα σου λεει ¨ΟΟΟΟΟΟΟΧΙ ΕΚΕΙ ¨ δεν ειναι γιατι δεν θελει να της πειραζεις τα πραγματα της

ειναι γιατι φοβαται ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΣ απο ζημιες που μπορει και να σε βλαψουν !

κι ολα αυτα με κονφορτινγκ τροπο και με αγαπη

αγαπη

αγαπη

αγαπη

και ΠΟΛΥ σοβαροτητα!!!

επισης η λεξη κλειδι ειναι σε αυτο που ειπες σοφια ειναι

ΝΕΥΡΙΣΑ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ

ετσι ειπες

εγω θα σου ελεγα να πηγαινες εξω για ενα τσιγαρο μαζι με το παιδι

να επαιρνες και 3 ανασες

και θα ηταν ΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ\

Διαφημίσεις

απαντησα:

ν ατο πω πιο απλα :

εγω χ@σηκα γφια το αγαπημενο μου τασακι

και το αγαπημενο μου φορεμα (που δνε εχω και χρηματα να αντικαταστησω)

και για το αγαπημενο μου οτιδηποτε

το παιδι να ειναι καλα

και οκ πιο απλα ακομα

θα ελεγα :

αγαπη μου τρομαξες που εσπασε?(γιατι θα τρομαξε δε μπορει)

δεν πειραζει

ολα καλα

θα μαζεψουμε τα γυαλια και την επομενη φορα που η μανουλα σου λεει ¨ΟΟΟΟΟΟΟΧΙ ΕΚΕΙ ¨ δεν ειναι γιατι δεν θελει να τις πειραζεις τα πργαμτα της

ειναι γιατιφοβαται ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΣ απο ζημιες που μπορει και να σε βλαψουν !

κι ολα αυτα με κονφορτινγκ τροπο και με αγαπη

αγαπη

αγαπη

αγαπη

και ΠΟΛΥ σοβαροτητα!!!

Θεώρησα σωστό να την τιμωρήσω με αυτό το τρόπο γιατί

Μια παιδοψυχολόγος στο Ιασώ είπε σε μία φίλη μου οτι η καλύτερη μέθοδος σε ένα παιδί που κάνει μία αταξία είναι το να το κλείσεις για 2 λεπτά στο δωμάτιο του, μόνο του, με τα παιχνίδια του. (κατι παρόμοιο είχε κάνει και στην εκπομπή της η "νταντά α΄βοηθειών" στην τν!

Και επειδή η μικρή το έκανε επίτηδες και το έχει γενικά συνηθειο να μας πετάει πράγματα κάτω (για να τραβήξει την προσοχή μας) θεώρησα οτι είχε αρχίσει η κατάσταση να γίνεται ανεξέλεγκτη.

Όσο για την επιβράβευση συμφωνώ κι εγω, έχεις δίκιο! αλλα καμιά φορά χρειάζεται και η τιμωρία (προς ΘΕΟΥ ΠΟΤΕ ΞΥΛΟ!!!!)

Ισως δεν διάβασες τα προηγουμενα post μου που έγραψα σήμερα...

καπου στο ιντερνετ ειχα διαβασει οτι αυτες οι ντανταδες στην εκπομπη αυτη χρησιμοποιουν εντελως αντιπαιδαγωγικους τροπους γιατι πανε να τιθασευσουν τα παιδια μεσα σε λιγες μερες

εγω δεν πιστευω σε μοναξιες τυπου :

κλεισου στο δωματιο σου μονη σου

σε παιδια κατω των 3

ειναι τραυματικες εμπιεριες!!! και το ξερω !!!

απλα να ...με την φουρια μας να εξπαλειψουμε την σωματικλη βια

ξεχασαμε την ψυχολογικη

την λεκτικη

την κοινωνικη και την οικονομικη !

και καμια φορα (σαν μοδα ποια) θεωρειτε η οποιαδηποτε αλλη τυπου βια αποδεκτη as long as its not ficikal!!!!

τλεος δεν νομιζω οτι εκανς κατ τραγικο ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ !

απλα παντα θα υπαρχει ενας τριτος να μας λεει : υπαρχει κι αλλιως τροπος και ειναι καλυετερος και μας σπαει τα νευρα χαχαχχαχαχαχχαχ!!!! (αυτοσαρκαζομαι)

και ναι εχεις δικιο δεν διβασα πολλα

μονο για το τασακι διαβασα και το κλεισημο στο δωματιο

εγω δεν πιστευω σε μοναξιες τυπου :

κλεισου στο δωματιο σου μονη σου

σε παιδια κατω των 3

ειναι τραυματικες εμπιεριες!!! και το ξερω !!!

απλα να ...με την φουρια μας να εξπαλειψουμε την σωματικλη βια

ξεχασαμε την ψυχολογικη

την λεκτικη

την κοινωνικη και την οικονομικη !

και καμια φορα (σαν μοδα ποια) θεωρειτε η οποιαδηποτε αλλη τυπου βια αποδεκτη as long as its not ficikal!!!!

τλεος δεν νομιζω οτι εκανς κατ τραγικο ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ !

απλα παντα θα υπαρχει ενας τριτος να μας λεει : υπαρχει κι αλλιως τροπος και ειναι καλυετερος και μας σπαει τα νευρα χαχαχχαχαχαχχαχ!!!! (αυτοσαρκαζομαι)

και ναι εχεις δικιο δεν διβασα πολλα

μονο για το τασακι διαβασα και το κλεισημο στο δωματιο

Έχω πάρει ένα βιβλίο το "σχολείο για γονείς" (δεν το έχω τελειώσει ακόμα) και λέει πόσο σημαντικό είναι να θέτουμε όρια σε κάποιο παιδί. Και οτι ένα παιδί που δεν οριοθετείται ΤΡΟΜΑΖΕΙ ανακαλύπτωντας πόση δύναμη έχει να κάνει κάποια πράγματα (όταν δεν τον σταματάει κάποιος).

Και μιάς και ήταν συμβουλή απο παιδοψυχολόγο θεώρησα οτι ΙΣΩΣ ήταν η καλύτερη λύση εκείνη τη στιγμή.:?

Και επειδή η κόρη μου ακόμα δεν μιλάει και πολύ καλά (λέει λίγες λεξούλες μόνο) και δεν θα ήταν σε θέση να καταλάβει εάν της έκανα διάλογο, θεώρησα οτι με αυτό τον τρόπο της έθετα όρια, οτι τελοσπάντων σταμάτα το αυτό πια!

ΥΓ Μπορώ να πώ οτι απο τότε δεν έχει ξαναπλησιάσει το σημείο στην κουζίνα οπου είχα το τασάκι.:wink: Και φυσικά αυτό για μένα ήταν ικανοποιήση γιατί κατάφερα ας πούμε να την τιμωρήσω ΧΩΡΙΣ ΞΥΛΟ που δίνουν μερικές στα παιδιά τους (που το απεχθάνομαι!!!!)

Και επειδή η μικρή το έκανε επίτηδες και το έχει γενικά συνηθειο να μας πετάει πράγματα κάτω (για να τραβήξει την προσοχή μας) θεώρησα οτι είχε αρχίσει η κατάσταση να γίνεται ανεξέλεγκτη.

Γιατί να φτάσει το παιδί στο σημείο να ζητάει την προσοχή σας ???

Σε όλα συμφωνώ με την aria146 γιατό και εγώ στο παιδί μου έτσι ακριβώς αντιδρώ...του λέω συνέχεια πόσο περήφανη είμαι

Σε όλα τα ποστ διαβάζω για την περιβόητη νταντά...θα ξαναπω και εδώ, τα παιδάκια που βλέπετε εκεί έχουν ξεφύγει για κάποιο λόγο...

ποιον ????

Η νταντά το λέει τιμωρία η δασκάλα του γιου μου το λέει σκεφτούλα.....

Το παιδί μου λέει ότι ποτέ δεν μπαίνουν τιμωρία...

Προτιμώ την σκεφτούλα....

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

θα ηθελα τη γνωμη σας για κατι..μια γνωστη μου (δεν ειμαστε κ κολλητες αλλα συναντιομασταν για καφε 1 φορα τη βδομαδα)εχει ενα αγορακι 6 ετων κ ενα κοριτσακι 8.το αγορακι παιζει με τις κουκλες κ ο πατερας του μπαινει με φορα στο δωματιο κ το χτυπαει με την ζωνη!:( μεχρι που του εχει ανοιξει την μυτη καποιες φορες :mad: αυτο γινεται καθε φορα που παω σπιτι της.τα παιδια της παιζουν στο δωματιο κ μπαινει μεσα ο μπαμπας ανοιγοντας με φορα την πορτα βγαζει τη ζωνη του κ το σακατευει...να σκεφτειτε οτι την τελευταια φορα αρχισα να κλαιω γιατι το καταλυπηθηκα...το κορμακι του ειναι γεματο σημαδια...κ η μανα του επινε καφε ανενοχλητη κ ελεγε ''ε τι?κοριτσι ειναι?τοσα τηλεκατευθυνομενα του πειραμε!'' ορκιστικα μεσα μου να μη ξαναπατησω.ευτυχως που η μικρη ηταν στο μπαλετο καθε φορα που πηγαινα για καφε γιατι το σπιτι της ειναι διπλα στη σχολη...κ τον μικρο τον αφηνα με τον αντρα μου.με εχει παρει πολλες φορες τηλ να παω αλλα ολο βρισκω δικιολογιες.θελω να μιλησω θελω να τους βρισω!να τους πω ποσο κακο κανουν στο παιδακι?αλλα θα μου πουν εσενα τι σε νοιαζει?????τι να κανω κοριτσια?το λυπαμαι απιστευτα.ειμαι σιγουρη οτι τρωει τετοιο ξυλο καθε μερα:(

Δημητρούλα καλημέρα.

Νομιζω το χαμόγελο του παιδιού δεν μπορεί να κάνει κάτι για τη Γερμανία. Δεν έχει δικαιοδοσία.

Ρώτησε κάποιον γνωστό σου Γερμανο να σου πει. Αν δεν τα καταφέρεις, τότε πάρε στο χαμόγελο του παιδιού μήπως μπορούν να βρουν και να σου υποδείξουν κάποιο γερμανικό ίδρυμα.

Σφίχτηκε η καρδιά μου όταν διάβασα τι κάνει ο πατέρας στο παιδί.

Θα ήθελα στο τέλος να σας δώσω συγχαρητήρια για το συγκεκριμένο τόπικ. Άρια, μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τα πράγματα. Μπράβο σου!:D

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

ειμαι στη γερμανια.μπορω να απευθυνθω κ απο δω στο χαμογελο του παιδιου?δε ξερω καποιο γερμανικο υδριμα γιαυτο το θεμα.κ φυσικα δε τη θελω για φιλη μου κ ουτε θελω να ξαναπατησω.αλλα σκεφτομαι αυτο το παιδακι κ μεχρι κ γω νιωθω ενοχες που αποσιωπω ενω ξερω...

μιλησε της.αφου δεν θες ετσι κ αλλιως φιλιες το πολυ πολυ να κοπει η σχεση λιγο νωριτερα.πριν το κανεις ομως ενημερωσου καλα για τις επιπτωσεις της βιας κ μετα μιλα..ναχεις ετοιμη απαντηση τεκμηριωμενη για οτι σου πει..

Γιατί να φτάσει το παιδί στο σημείο να ζητάει την προσοχή σας ???

Ασχολούμαι συνέχεια με το παιδί (αν εννοείς αυτό) απλά εκείνη τη στιγμή μαγείρευα!!!

Όταν ασχολούμαστε μαζί της, είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου... ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, αλλά υπάρχουν και στιγμές που πρέπει να κάνεις και κάτι άλλο !!! (και δεν εννοώ φραποτσίγαρα φυσικά :roll: -δεν είμαι τόσο αναίσθητη!!!!)

Και εδώ στο φόρουμ μπαίνω μόνο τις ώρες που κοιμάται και όταν είμαι στο γραφείο...στα κλεφτά :wink: (όπως τώρα καλή ώρα!)

Η νταντά το λέει τιμωρία η δασκάλα του γιου μου το λέει σκεφτούλα.....

Το παιδί μου λέει ότι ποτέ δεν μπαίνουν τιμωρία...

Προτιμώ την σκεφτούλα....

Δεν το κατάλαβα αυτό... τι είναι "σκεφτούλα";

To κάθε παιδι η καθε κατασταση ειναι διαφορετικη

πολλοι απο εμαας που συγγραφουμε σε αυτο το θρεντ τοσα χρονια

εχουμ εκατα καιρους παραθεσει τις αποψεις μας(με επιχειρήματα νομους και τεχνικές - εναλλακτικές)

αλλα εγω πχ

δεν ειμαι στο σπιτι του καθενα να ξερω τι ακριβως συμβαινει!

λογο επαγγελματος μπορει να εχω γνώσεις.

λόγο εμπειρίας

(σαν μητέρα και με σεβασμό προς το παιδι μου και την αυτόνομη προσωπικότητα του που αναπτύσσει μερα με την με μέρα)

μπορει να εχω μεταμορφωσει και εφαρμοσει εναλακτικες...

αλλα αυτο που εχει σημασια σε μια θεωριτική προσεγγηση που κάνουμε μεσα απο ενα φορουμ ειναι αυτη :

(η σημασια)

(α) να ΝΟΗΣΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ σαν γονεις τον ευατο μας ...

(εξηγω)

η βία είναι κατι που θεωρουμε απαραδεκτο ?

αν οχι δεν ειμαστε στην ίδια φαση με εναν γονεα που το θεωρει απαραδεκτο

(ασχετα αν ειναι νομικα κατωχηρωμενο σαν εγγκλημα και ποινηκα κολασημο) ....

(α1) αν νοουμε και κατανοούμε οτι ΝΑΙ ειναι λαθος ... τότε παμε σε αλλα σταδια : δλδ

ΠΟΙΟΣ Ο ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΒΙΑΣ... αλλος θεωρει την λεκτική βια ΜΗ βια...αλλος θεωρει την σωματικη αλλος την ψυχολογικη κ.ο.κ

(α2) αν δεν νοουμε - κατανοούμε την βία σε οποιαδήποτε μορφη της ,βία, παμε σε αλλη βαση

που εκει οποια συμβουλη ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο οικογενειακο σύστημα

και ο γονέα θα προβάλει αντιστάσεις στις εφαρμογές ιδεών εναλλακτικής !

εκει παμε λοιπον μετα στο σταδιο (β)

(β1) ΓΙΑΤΙ σαν γονεις δεν θεωρουμε το ενα χτυπημα ΒΙΑ?

ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ θεματα κατωχηρωσης της βίας????

σαν μεσο διαπαιδαγωγησης στην δικής μας αναπτυξη που έγινε ΘΕΣΜΟΣ?

(β2) πως ΜΠΟΡΟΥΜΕ νσ Σπασουμε αυτην την διαδικασια - αλυσιδα ΜΕΣΑ ΜΑΣ

πρωτα και μετα να την εφαρσμόσουμε και εξω !(στα παιδιά μας)

ειμαι χρονια εδω

και εδω εχω γραψει πολλα αλλα παντα προσπαθουσα να δωσω εναλλκτικες

τωρα ποια εξαταζω με μεγαλυτερη συμπονια τον γονεα

που εχει την αναγκη να πραξει βιαια

παρα το παιδι

...γιατι ο γονεας ειναι αυτος που εχει την αναγκη !!!!|

Κατ' αρχήν συγγνώμη που πηγαίνω τόσα ποστ πίσω, αλλά τώρα διάβασα το τόπικ.

Άρια, πόσο δίκιο έχεις! Σε όλη αυτή την ιστορία που λέγεται κακοποίηση παιδιού απ' τον γονέα, δεν είναι μόνο το παιδί που υποφέρει αλλά και ο ίδιος ο γονέας.

Οι περισσότεροι θήτες-γονείς έχουν οι ίδιοι υποστεί κακοποίηση όταν ήταν παιδιά απ' τους δικούς τους γονείς-δασκάλους-παιδαγωγούς... Έχουν πέσει οι ίδιοι θύματα χειριστικής συμπεριφοράς από αυτούς που τους φρόντιζαν.

Συνήθως μέσα τους υπάρχουν μεγάλα ψυχικά κενά, πληγές που δεν έχουν κλείσει, απωθημένα που ζητούν ικανοποίηση.

Πολλοί γονείς που κακοποιούν τα παιδιά τους υποφέρουν από καποια ψυχική νόσο, πχ. κατάθλιψη, ΄και τους είναι πάρα πολύ δύσκολο να ελέγξουν την οργή τους.

Στο φιλικό μου περιβάλλον υπάρχει κοπέλα που κακοποιούσε συστηματικά το γιο της από τη βρεφική του ακόμη ηλικία μέχρι τα 5 του χρόνια. Αυτή τη στιγμή κάνει συστηματική ψυχοθεραπεία κι αυτό την βοηθάει στο να συμπεριφέρεται καλύτερα στο παιδί της.

Νομίζω πως ένας καλός τρόπος να αντιμετωπίσει ένας γονιός την τάση του να κακοποιεί τα παιδιά του (εφόσον βέβαια έχει συνείδηση του τι πράττει) είναι να γυρίζει στο παιδί που έχει μέσα του.

Βλέποντας δλδ κάποιες συμπεριφορές των μικρών που τον εκνευρίζουν πάρα πολύ, να προσπαθεί να φέρει τον ευατό του στη θέση τους. Να θυμηθει τι έκανε όταν ήταν στο ίδιο στάδιο ανάπτυξης και να θυμηθεί τι αισθανόταν όταν τον αντιμετώπιζαν με τον τρόπο που το κάνει εκείνος...

Είναι πιστεύω καταπληκτικό εργαλείο. Έχει τύχει να συνειδητοποιήσω πως όλα όσα συμβαίνουν στο σπίτι μερικες φορές είναι μια διασκευή των όσω συνέβαιναν στο σπίτι των γονιών μου... Προσωπικά εσωτερικοποίησα όλη αυτή τη διαδικασία και την κάνω χωρίς να την πολυσκέφτομαι... Βλέπω τα πράγματα μέσα από τα δικά τους μάτια παράλληλα και απ' τη δική μου πλευρά, και προσπαθώντας να τα συγκεράσω τελικά η λύση βγαίνει αυθόρμητα.

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Δημητρούλα καλημέρα.

Νομιζω το χαμόγελο του παιδιού δεν μπορεί να κάνει κάτι για τη Γερμανία. Δεν έχει δικαιοδοσία.

Ρώτησε κάποιον γνωστό σου Γερμανο να σου πει. Αν δεν τα καταφέρεις, τότε πάρε στο χαμόγελο του παιδιού μήπως μπορούν να βρουν και να σου υποδείξουν κάποιο γερμανικό ίδρυμα.

Σφίχτηκε η καρδιά μου όταν διάβασα τι κάνει ο πατέρας στο παιδί

δε θα το αφησω ετσι κ ας μου πουν ''εσενα να μη σε νοιαζει!'' το παιδι το σκεφτομαι κ βουρκωνω!επειδη το εχω ζησει απο κοντα να τοο χτυπανε ετσι...

νιωθω κατα καποιο τροπο ενοχη να σιωπω ενω ξερω!

Ασχολούμαι συνέχεια με το παιδί (αν εννοείς αυτό) απλά εκείνη τη στιγμή μαγείρευα!!!

Όταν ασχολούμαστε μαζί της, είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου... ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, αλλά υπάρχουν και στιγμές που πρέπει να κάνεις και κάτι άλλο !!! (και δεν εννοώ φραποτσίγαρα φυσικά :roll: -δεν είμαι τόσο αναίσθητη!!!!)

Και εδώ στο φόρουμ μπαίνω μόνο τις ώρες που κοιμάται και όταν είμαι στο γραφείο...στα κλεφτά :wink: (όπως τώρα καλή ώρα!)

DALIA, ήθελα επίσης να προσθέσω στα παραπάνω, οτι ΠΡΕΠΕΙ να αφήνουμε και λίγο χρόνο στα παιδιά μας να παίζουν μόνα τους, γιατί αλλιώς ΤΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ! :!:

Εμείς ασχολούμαστε τόσο πολύ με το παιδί, και εγώ και ο άντρας μου, που πολλές φορές φοβάμαι μην "σκάσει"...

Όχι όχι δεν ενοούσα αυτό...συγνώμι:oops:

ήθελα να πω ότι το παιδάκι αντιδράει φυσιολογικά δεν έχει "αναρμοστη" συμπεριφορά έτσι χωρίς λόγο.

Δεν το κατάλαβα αυτό... τι είναι "σκεφτούλα";

Στο σχολείο η δασκάλα του που είναι και κοινωνική λειτουργός δεν χρησιμοποιεί ποτέ τη λέξη τιμωρία. Έχουν ένα καρεκλάκι που αν κάποιο παιδί "παρεκτραπεί" κάθεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε μια καρεκλίτσα που τη λένε σκεφτούλα και σκεφτεται αυτό που έκανε...

rQGhp3.png

DALIA, ήθελα επίσης να προσθέσω στα παραπάνω, οτι ΠΡΕΠΕΙ να αφήνουμε και λίγο χρόνο στα παιδιά μας να παίζουν μόνα τους, γιατί αλλιώς ΤΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ! :!:

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...

rQGhp3.png

Στο σχολείο η δασκάλα του που είναι και κοινωνική λειτουργός δεν χρησιμοποιεί ποτέ τη λέξη τιμωρία. Έχουν ένα καρεκλάκι που αν κάποιο παιδί "παρεκτραπεί" κάθεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε μια καρεκλίτσα που τη λένε σκεφτούλα και σκεφτεται αυτό που έκανε...

ΚΑΛΟ!!! ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ!!!

Μοιάζει πολύ με την "τιμωρία" που αναφερόμουνα σε προηγούμενο post μου

και που η aria δεν συμφωνούσε...

Γειά σας,

μπορείτε επίσης να δείτε κι εδώ:

Προσοχή και Επιβράβευση (απο 18 μηνών)

http://parents.org.gr/psych/a42

6 Συμβουλές για να επιβραβεύετε σωστά (απο 2-3 ετών)!

http://parents.org.gr/psych/a46

Αταξίες! Μέρος Α΄(για παιδιά ενάμισυ εως δυόμισυ ετών)

http://parents.org.gr/psych/a183

Τι είναι το Time out ?

http://parents.org.gr/psych/a47

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ λεκτική αδιαφορία απορριψη εκφοβισμός

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=27937&highlight=%CB%E5%EA%F4%E9%EA%DE+%EA%E1%EA%EF%F0%EF%DF%E7%F3%E7

Δεκάλογος κατά της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=170525&postcount=1

"Σκληρή" αγάπη

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=46699&highlight=%F3%F9%EC%E1%F4%E9%EA%DE+%F4%E9%EC%F9%F1%DF%E1

Ξέρει καμία κοπέλα αυτή την τιμωρία;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=46298&highlight=%F3%F9%EC%E1%F4%E9%EA%DE+%F4%E9%EC%F9%F1%DF%E1

ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΤΙΜΩΡΙΑ...! ΣΩΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ Η' ΟΧΙ;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=37600&highlight=%F3%F9%EC%E1%F4%E9%EA%DE+%F4%E9%EC%F9%F1%DF%E1

Άρθρα σχετικά με την σωματική και άλλες μορφές τιμωρίας

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=658682&postcount=488

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=659930&postcount=492

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=531119&postcount=456

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=531132&postcount=458

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=170531&postcount=3

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=170532&postcount=4

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=170662&postcount=7

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=170691&postcount=8

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=170840&postcount=18

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=177305&postcount=53

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=225334&postcount=71

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=425587&postcount=78

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=437506&postcount=80

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=438660&postcount=113

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=440489&postcount=143

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=442529&postcount=261

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=443246&postcount=271

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=445755&postcount=274

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=447416&postcount=284

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=455996&postcount=317

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=483463&postcount=318

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=505524&postcount=378

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1208565&postcount=550

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1215984&postcount=595

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1217530&postcount=602

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1282369&postcount=605

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Ανακαλύπτω όσο περνάνε τα χρόνια μια συνχηση που υπαρχει στους γονεις

Μα αν δεν το τιμωρσηω πως θα του βαλω όρια

Αν δεν φωνάξω?

Αν δεν το τραβίξω ?

Αν δεν τα κανω αυτά πως θα βαλω όρια και τα παιδια χρειάζονται ορια.!

Είναι βαθεια ριζωμένο στο dna μας η παραπλάνηση που εχει δημιουργηθεί βάση του ψυχολογικού μας Dna (Των εμπειριων μας των βιωματων μας κλπ)

ότι ενα παιδι που δεν του φωνάζουμε

Που δεν το χτυπαμε που δεν το εκβιαζουμε

Που δεν το βαζουμε τιμωρια

Είναι ένα παιδι που δεν εχει ορια !

(τα λεω χοντρα χοντρα λόγο ελειψης χρονου)

Είναι λαθος αυτό!

Τα όρια μπαίνουν ευκολα με παιδαγωγικούς και δημιουργικούς τροπους !

Ένα απλο παραδειγμα

Εγω κανω χρηση της θεατρικοτητας μου ! (ατσιεες γκροκεσκο γκριματσες που δειχνουν εντονη θλιψη σοβαροτητα χαρα κλπ για να δείξουν στο παιδι σε μορφη παιχνιδιου πως αισθανομαι για καποιες του κινησεις …

Σπασιμο ποτηριου τρεξιμο στο δρομο αποτομα, κ.α

Επίσης Μιλάμε συχνα για τα συναισθηματα μας … ειμαι θυμωμενη τωρα χαιρομαι για αυτό που κανεις , ειμαι λυπημενη , θα ηθελαν να μεινω λιγο μονη μου να σκευτω πως νιωθω

κα αυτό από μόνο του βοηθεαει το παιδι να ερθει σε καλυτερη σχεση με τα δικα΄του συναισθηματα !

Πολλες φορές οι φιλοι μου γελανε όταν

(ένα πολύ τρυφερο και αστειο παραδειγμα θα σας πω τωρα)

Το παιδι μου ηταν 6 μηνων και ειχε κολληκούς

Το ειχα αγκαλια και ειχα να κοιμηθω πανω από μηνα

Μια μερα την πειρα αγκαλια και τσιριζε αλλα δεν πονουσε το εβλεπα

Τσιριζε γιατι ειχε νευριασει με την κατασταση ουτε αυτό μπορουσε να κοιμηθει

Και την παιρνω αγκαλια και βαζω απεναντι μου και με ηρεμια της ελεγα : πως νιωθεις ? Εχεις θυμωσει ? Εξυγησε μου θελω να σε βοηθησω ! Η μανα μου και μια φιλη της που ηταν εκει ,ειχαν πεθανει στα γελια μαζι μου

Ηταν γελοιο μια μανα να μιλα με τετοιο τροπο σε ένα 6μηνο παιδι

Αυτή όμως ηταν και είναι η επικοινωνια μας

Κάθε φορα που τσιριζει γιατι δεν θελει να φυγει από καπου αλλα ελα μουντε που πρπει να φυγουμε θα κατσω απεναντι της θα της ζητησω να με κοιταξει στα ματια και με ερωτοαπαντησεις θα επικοινωνησουμε

Η αληθεια είναι ότι αυτό παιρνει κανενα 5-10λεπτο ….ειναι κουραστικο για μενα γιατι δεν εχω παντα τις ιδιες αντοχες (αν δεν αντεχω την δελεαζω με μια αλλη δραστηριοτητα ....που θαακολουθησει την φυγη μας )

Αλλα ΕΧΕΙ αποτελεσματα

Το παιδι σιγα σιγα χτιζει τα ορια του μαζι με εμενα κι εγω τα δικά μου μαζι με αυτό !

Άλλο που κανω είναι να μιμηθώ την συμπεριφορα της

ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ουρλιαζω κι εγω !

Πευτει στο πατωμα και λεει δεν θελω να φυγουμε ….το ιδιο κι εγω (εχω γινει ¨ρεζιλι¨πολλες φορες χαχαχαχαχ)

Τσιριζει κι εγω το ιδιο ! Σαν καθρευτης του παιδιου οπου ΒΛΕΠΕΙ αυτοματα ότι αυτό δεν είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να το κανουμε (ΣΥΝΗΘΩς ΜΕΤΑ ΣΚΑΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ )

Τι εχω καταφερει ? Μια μερα ειδε μια μαμα να βαραει το παιδι της και κοιταζε σα χανος …. Δεν ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΕΙΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Η ΜΑΜΑ αλλα και το παιδι ! (ξεχνανε κι ευκολα τα ατιμα ότι τσιριζουν χοχοχο)

Και μαθαινουμε σιγα σιγα να συνεργαζομαστε!

(αλλη μια λεξη που ειμαστε στην φαση να μαθει )

Ενας άλλος φιλος μου λεει προσπαθω να του αποσπασω την προσοχη από αυτό που κανει η βιωνει και το θεωρω μη αποδεκτο!

Δλδ το παιδι τσιριζει στην μεση του σουπερ και θελει ολο το ραφι με την σοκολατα ο μπαμπας αρχιζει να χορευει στη μεση του σουπερ το παιδι σκαει στα γελια και τελοσ η κριση !

Τα ορια μπαινουν αφου δεν δινουμε τροφη στην μη αποδεκτη συμπεριφορα με το να της δινουμε συμασια (αν αναταποκρινόμαστε δλδ στην κριση θυμου )

και να υποφερουμε που το παιδι μας δεν ανταποκρινεται στις ενηληκες κοινωνικες συμβασεις συμπεριφορας!

Ενας φίλος από αγγλια μου λεει εγω χρησιμοποιώ χιουμορ

Άλλος γονιός χρησημοποιεί το τραγουδι !

Αλλα ολη αυτή είναι δουλεια ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ !

Αν δεν φωνάξω?

Αν δεν το τραβίξω ?

Είναι βαθεια ριζωμένο στο dna μας η παραπλάνηση που εχει δημιουργηθεί βάση του ψυχολογικού μας Dna (Των εμπειριων μας των βιωματων μας κλπ)

ότι ενα παιδι που δεν του φωνάζουμε

Που δεν το χτυπαμε που δεν το εκβιαζουμε

Που δεν το βαζουμε τιμωρια

Εχεις δίκιο έως ενα σημείο. Επειδή όμως κι εγώ δεν είμαι ειδικός και δεν τα ξέρω τόσο καλά τα πράγματα, γιαυτό χειρίζομαι αυτά που λένε κάποιοι πιο ειδικοί απο εμένα (όπως ενας παιδοψυχολόγος)

Και οι δικές σου λύσεις καλές μου ακούγονται...

(Εγώ απλά απεχθάνομαι το ξύλο και ψάχνω τι άλλο μπορώ να κάνω)

Μου άρεσε πολύ ο μιμιτισμός! Πολύ έξυπνο!:wink:

Αν δεν φωνάξω?

Αν δεν το τραβίξω ?

χμ πόσο συμφωνώ...είχα θέσει και μια φορά το ερώτημα..τελικά που είναι τα όρια? ποιος τα ορίζει? γιατί εγώ αρχίζω να πιστεύω δυστυχώς ότι τα όρια εξαρτόνται απο την ψυχολογία του γονέα....

Επίσης Μιλάμε συχνα για τα συναισθηματα μας … ειμαι θυμωμενη τωρα χαιρομαι για αυτό που κανεις , ειμαι λυπημενη , θα ηθελαν να μεινω λιγο μονη μου να σκευτω πως νιωθω

κα αυτό από μόνο του βοηθεαει το παιδι να ερθει σε καλυτερη σχεση με τα δικα΄του συναισθηματα !

αυτό το κάνω και εγώ και ναι πιάνει....

(αν δεν αντεχω την δελεαζω με μια αλλη δραστηριοτητα ....που θαακολουθησει την φυγη μας )

Αλλα ΕΧΕΙ αποτελεσματα

αυτό το έκανα και εγώ όσο ήταν μικρότερος και έπιανε πάντα...το αποτέλεσμα σήμερα είναι, παράδειγμα θα δώσω "μανούλα θα κάνω μπάνιο άμα δω dvd τομ&τζερυ.Αν δε δω δε θα κάνω μπάνιο"

Άλλο που κανω είναι να μιμηθώ την συμπεριφορα της

ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ουρλιαζω κι εγω !

πλέον μου λέει " μαμά γιατί κάνεις σα μωρό " ή " μανούλα δεν είναι σωστό να κάνουμε ότι κάνουν οι άλλοι"

Τα ορια μπαινουν αφου δεν δινουμε τροφη στην μη αποδεκτη συμπεριφορα με το να της δινουμε συμασια (αν αναταποκρινόμαστε δλδ στην κριση θυμου )

και να υποφερουμε που το παιδι μας δεν ανταποκρινεται στις ενηληκες κοινωνικες συμβασεις συμπεριφορας!

ακριβώς....

rQGhp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...