Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θα γίνεις μάνα...το πότε το ορίζει ο Κύριος!!!

Recommended Posts

Πολλά συμβάντα και καταστάσεις μας οδηγούν σε διάφορα ερωτήματα και κατ΄επέκταση στην αμφισβήτηση του αν υπάρχει Θεός,πόσο δίκαιος είναι κτλ.Για εμένα το αν κάτι είναι θαύμα ή όχι δεν περιμένω να το καταλάβω από τεκμήρια και αποδείξεις.Το νιώθω μέσα μου.Την παρουσία και την βοήθεια του Θεού επίσης την αισθάνομαι έντονα και καταλαβαίνω όταν προσεύχομαι και Τον έχω ανάγκη πως είναι εκεί.Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πάνε συχνά εκκλησία ούτε νηστεύω συχνα.Αλλά αυτά που νιώθω και αυτά που ξέρω απλά τα νιώθω και τα ξέρω.Νομίζω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να καταλάβει το σχέδιο του Θεού,θες γιατί δεν υπάρχει λόγος,θές γιατί είμαστε πού μικροί για να καταλάβουμε κάτι τόσο μεγάλο.Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι ό,τι γίνεται ,γίνεται για κάποιο λόγο(το γράφει και στην υπογραφή μου).Κορίτσια το πιστεύω πραγματικά.Μπορεί εκείνη τη στιγμή να φαίνεται άδικο,σκληρό και χωρίς αιτία όμως αν μπορούσαμε να βάλουμε το fast forward μπροστά στη ζωή ίσως στο μέλλον να καταλαβαίναμε το λόγο που στο παρών μας έγινε κάτι τόσο άδικο.Και εκτός αυτού , καλώς ή κακώς,η ζωή δεν μπορεί να είναι τέλεια πάντα.Δεν θα είχε νόημα.Πάντα συμβαίνουν και καλά και άσχημα και έτσι πρέπει να γίνεται,ώστε να εκτιμάμε τα καλά και να λέμε και ένα ευχαριστώ για όλα όσα καθημερινά θεωρούμε δεδομένα.Και για να τελειώνω, πιστεύω στο συν Αθηνά και χείρα κίνει όμως ζούμε σε ένα κόσμο πλασμένο από τον Θεό και πιστεύω πως ό,τι και να συμβεί είτε έχει επιστημονική εξήγηση είτε όχι, είναι τελικά Δικό Του θέλημα.

PMNYp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 86
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνω απολυτα Σόφη μου μαζι σου!Όταν έχασα το πρώτο μωρό πίστευα ότι πληρώνω αμαρτίες του παρελθόντος,στεναχωρήθηκα πολύ αλλά το ξεπέρασα γρήγορα!Όταν εχασα και το δευτερο το πηρα πολυ βαρια γιατι ειχα πιστη οτι ολα θα πανε καλα.Τωρα που συνηλθα ειμαι σιγουρη οτι για καποιον λογο επρεπε να γινουν ετσι τα πραγματα,καποιον λογο που ακομη δεν εχω καταλαβει ομως ειμαι σιγουρη πια οτι ο Θεος ξερει καλυτερα απο εμας το καλο μας!Δεν ειναι Θεος τιμωρος οπως πιστευα στην αρχη και ντρεπομαι γιαυτο.Θαρθει η ωρα μου που θα παει!Υπομονη και πιστη χρειαζεται και ευχομαι να τα βρω και τα δυο ωστε να αντεξω σαυτα που με περιμενουν!

Συμφωνω απολυτα Σόφη μου μαζι σου!Όταν έχασα το πρώτο μωρό πίστευα ότι πληρώνω αμαρτίες του παρελθόντος,στεναχωρήθηκα πολύ αλλά το ξεπέρασα γρήγορα!Όταν εχασα και το δευτερο το πηρα πολυ βαρια γιατι ειχα πιστη οτι ολα θα πανε καλα.Τωρα που συνηλθα ειμαι σιγουρη οτι για καποιον λογο επρεπε να γινουν ετσι τα πραγματα,καποιον λογο που ακομη δεν εχω καταλαβει ομως ειμαι σιγουρη πια οτι ο Θεος ξερει καλυτερα απο εμας το καλο μας!Δεν ειναι Θεος τιμωρος οπως πιστευα στην αρχη και ντρεπομαι γιαυτο.Θαρθει η ωρα μου που θα παει!Υπομονη και πιστη χρειαζεται και ευχομαι να τα βρω και τα δυο ωστε να αντεξω σαυτα που με περιμενουν!

Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί να συμβούν σε εμένα κάποιες άσχημες καταστάσεις.Και μάλιστα η μια μετά την άλλη και για μεγάλο διάστημα.Σαν απανωτά χαστούκια που πάνω που προσπαθούσα να σηκωθώ με έριχναν πάλι κάτω.Τώρα πλέον που έχω ηρεμήσει βλέπω πως αν δεν περνουσα εκείνη την περίοδο δεν θα εκτιμούσα τα καλά που έχω τώρα.Δεν είμαι μαζοχίστρια,σε κανένα δεν αρέσει να υποφέρει, όμως παρόλο που ακόμα έχω πολλά που πρέπει να αντιμετωπίσω, ταυτόχρονα χαίρομαι για όλα τα υπόλοιπα καλά που έχω ,που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα εκτιμούσα.

Είμαι σίγουρη πως θα βρεις την υπομονή και την πίστη που χρειάζεσε και μια μέρα θα αποκτήσεις όλα όσα επιθυμείς.Και τότε,ύστερα από όλα όσα πέρασες,θα γνωρίζεις πλέον την πραγματική τους αξία.

• Μου αρέσει 1
PMNYp3.png

Η θρησκεία, η πίστη, οι πεποιθήσεις του καθενός είναι ένα πολύ λεπτό και προσωπικό θέμα. Με την εκκλησία δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις (άλλωστε η εκκλησία είναι οι άνθρωποι και αυτοί δεν είναι πάντα άγιοι)..τη διαχωρίζω από την πίστη. Και δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο ή ότι μας έρχονται μόνο όσα αντέχουμε, ή ότι όλα είναι σχέδιο Θεού κτλ. Αλλά όπως και να χει η πίστη στον Θεό ή σε κάτι ανώτερο (σε όποια θρησκεία) είναι μια πραγματική ανάγκη του ανθρώπου και αν μη τι άλλο είναι μεγάλη παρηγοριά. Ακόμη κι εγώ στις δυσκολίες συνειδητά ή ασυνείδητα ζητάω τη βοήθεια του Θεού, της Παναγίας, των Αγίων..και νομίζω πως τελικά αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι πως γίνονται "θαυματα" ή πως όταν δεν γίνονται πρέπει να βρίσκουμε το κουράγιο να συνεχιζουμε...από όπου μπορούμε...κι αν η πίστη μας βοηθάει τότε τόσο το καλύτερο!

Ιωάννα 25 ρώτα αν δεν το έχεις κάνει έναν πνευματικό, γιατί το να προσπαθείς να κάνεις παιδί σε περίδο νηστείας (αν κατάλαβα καλά αυτό κανεις;) είναι πολύ μεγάλο λάθος. Η νηστεία είναι περίοδος εγκράτειας και από την επαφή. Έχει τύχει σε ζευγάρι να κάνει παιδί άρρωστο και ο γέροντας του ρώτησε εάν το έκαναν σε νηστεία. Εκείνοι απάντησαν ναι. Βέβαια από άγνοια εάν το κάνεις κάπως δικαιολογείται και η Παναγία σε φυλάει. Αλλά ρώτησέ το. Άμα είναι όμως με την ευλογία ενός πνευματικού, τότε δεν υπάρχει αντίρρηση από κανένα, αφού το παίρνει επάνω του.

Να είστε καλά και να δοξάζουμε πάντα το Θεό. Στα καλα και στα άσχημα.

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Διαφημίσεις

ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!! ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!!!!

Ιωάννα 25 ρώτα αν δεν το έχεις κάνει έναν πνευματικό, γιατί το να προσπαθείς να κάνεις παιδί σε περίδο νηστείας (αν κατάλαβα καλά αυτό κανεις;) είναι πολύ μεγάλο λάθος. Η νηστεία είναι περίοδος εγκράτειας και από την επαφή. Έχει τύχει σε ζευγάρι να κάνει παιδί άρρωστο και ο γέροντας του ρώτησε εάν το έκαναν σε νηστεία. Εκείνοι απάντησαν ναι.

Παιδιά..ώπα...καλά θα κάνουμε να αφήσουμε το Θεό στη θέση Του εκεί που πρέπει...

Ο Θεός μας είναι τιμωρός ??????????

Ποια εντολή Του λέει να μην ερχόμαστε σε επαφή κατά τη διάρκεια των νηστειών ???????????????΄

Ο Θεος να μας φυλάει από τέτοιες απόψεις !!!

rQGhp3.png

Ευχαριστώ πολύ.

Θα γράψω δύο πραγματάκια "θεολογικά" για να υπάρξει μία ενημέρωση επάνω στο θέμα. Όσοι ασπάζονται το δόγμα του ορθόδοξου Χριστιανισμού, κοινώς η αποκάλυψη του Θεού, θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους τα εξής:

Η νηστεία είναι η πρώτη εντολή του Θεού από τότε που έφτιαξε τον άνρωπο: μη φας από τον απαγορευμένο καρπό. Επίσης ο Χριστός είπε ότι με προσευχή και νηστεία θα μπορέσουμε να κάνουμε θαύματα.

Το εργαλείο της νηστείας, διότι περί εργαλείου πρόκειται, δόθηκε από το Θεό για την κάθαρση της σάρκας και του νοός, προκειμένου να μπορέσει μαζί με την προσευχή να πλησιάσει το Θεό και ο Θεός να του δώσει τη Θεία χάρη. Τέλος, μετά την νηστεία που κάνουμε πριν τις μεγάλες εορτές καταλήγει στην Θεία Κοινωνία, όπου λαμβάνει ο πιστός το σώμα και το αίμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά, καθώς σε κάθε Θεία Λειτουργία συντελείται το θαύμα της μετατροπής του άρτου και του οίνου σε σώμα και αίμα. Για να κοινωνήσει ο πιστός θα πρέπει να έχει κάνει μία προετοιμασία ώστε να είναι καθαρός όσο γίνεται σωματικά και πνευματικά για να δεχθεί τα Άχραντα Μυστήρια (το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.) Ελπίζω μέχρι εδώ να είναι σαφές το νόημα.

Η σωματική επαφή μεταξύ των δύο φύλων , δηλαδή το sex, είναι κάτι που προέκυψε μεταπτωτικά. Επειδή με την έκπτωση του ανθρώπου από τον παράδεισο όπου βρισκόταν, άρχισε η μνησικακία μεταξύ των δύο φύλων (η Εύα με παρέσυρε,το φίδι με εξαπάτησε...), ο Θεός έδωσε μία ευλογία στους ανθρώπους: την αμοιβαία έλξη τους. Αυτό δεν χρειαζόταν όσο ο άνδρας και η γυναίκα βρίσκονταν στον παράδεισο, αφού είχαν άμεση σχέση με το Θεό που τους χαροποιούσε και συνεχώς τους εξύψωνε. Όμως πάλι ο άνρθωπος αυτή την ευλογία δεν την χρησιμοποίησε όπως έπρεπε, σαν δώρο του Θεού, αλλά σαν μέσο για ηδονή. Γι αυτό ο Χριστός ευλόγησε το γάμο (στην Κανά, που έκανε το νερό κρασί, επειδή είχε τελειώσει). Έτσι ευλόγησε και την μεταξύ του ζευγαριού σωματική έλξη και επαφή.

Παρόλαυτά, επειδή είναι μεταπτωτική αυτή η κατάσταση και δεν αρμόζει με την πρώτη και φυσική κατάσταση του ανθρώπου, όπως τον έφτιαξε ο Θεός στον παράδεισο, όταν κάνουμε νηστεία και προσευχή για να προετοιμαστούμε για το Μέγα Μυστήριο, ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ, ώστε να καθαρίσει το σώμα και ο νούς από τις γήινες μέριμνες και τα πάθη μας, για να μπορέσουμε να γίνουμε άξιοι κοινωνοί του σώματος και του αίματος του Χριστού.

Ειδικά η τεκνοποιία δεν θεωρείται θεμιτή σε τέτοιες περιόδους.

ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΧΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ.

Ο Χριστός όμως έδωσε και την εξής εντολή: ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ. Γι αυτό όσοι μπορούμε πρέπει να προσέχουμε αυτά τα πράγματα.

Φυσικά και όταν συντρέχει πρόβλημα υγείας τότε δεν συνιστάται η νηστεία, γιατί ήδη η σάρκα έχει ταπεινωθεί και ο νούς έχει καθαρίσει από την αρρώστια. Το εργαλείο της νηστείας μπορεί, έπειτα από ευλογία πνευματικού να παρακαμφθεί.

Σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις έχει δοθεί από τον πνευματικό η ευλογία για συνουσία σε περιόδους νηστείας. Για παράδειγμα σε ένα ζευγάρι που δεν είχε σχεδόν καθόλου επαφή για πάρα πολύ καιρό, έδωσε ο πνευματικός ευλογία , εάν η γυναίκα το επιθυμήσει , αν και μέσα σε νηστεία να έλθουν σε επαφή.

Επίσης ο άνδρας όταν έχει η γυναίκα πολύ ζωηρή στη σάρκα πρέπει να υποχωρήσει και να έλθει σε επαφή, ακόμα και στη νηστεία. Εκείνος όμως πρέπει να εγκρατεύεται.

Το να κάνεις όμως εσκεμένα προσπάθειες για τεκνοποιία εν μέσω νηστειών δεν είναι σωστό, εκτός εάν έχεις ευλογία από τον πνευματικό, ο οποίος γνωρίζει την ειδική σου περίπτωση και διακρίνει ότι αυτό πρέπει να γίνει για κάποιο λόγο. Εκεί δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη κα αντίρρηση.

Σχετικά με το θέμα μας όμως:

Σε μία οικογενειακή φίλη συνέβη το εξής:

Όταν έμεινε έγκυος για πρώτη φορά γεμάτη υπερηφάνεια και έπαρση διαλαλούσε σε όλους τους γνωστούς και φίλους ότι εάν διαγνωστεί κάποια ασθένεια από έμβρυο ή ακόμη και όταν γεννηθεί έχει κάποια ατέλεια (αν του λείπει κάποιο δάκτυλο είχε πει συγκεκριμένα) τότε θα το σκοτώσω!!!! Έτσι ακριβώς το έλεγε. Φανταστείτε και το ύφος. Μόλις λοιπόν γεννήθηκε το παιδί, απολύτως φυσιολογικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, στο θάλαμο των νεογνών μετά από δύο ώρες εξέπνευσε. Φυσικά η αγαπητή φίλη έπεσε σε κατάθλιψη, κόντεψε να χάσει τη δουλειά της. Ο Θεός βέβαια της χάρισε δύο παιδάκια μετά, αφού ταπεινώθηκε δια ολίγον και μετά από λίγο, όπως οι περισσότεροι από εμας, μόλις κάνουμε τη δουλίτσα μας.....δε βαριέσαι αδερφέ.....

Ο Χριστός όπως βλέπετε είναι πάντα στην εξώπορτά μας, μας χτυπάει κάθε στιγμή, κάθε λεπτό και περιμένει χρόνια ολόκληρα μήπως του ανοίξουμε. Το περίεργο είναι ότι κάθεται στις εξώπορτες ΌΟΟΟΟΟλων των ανθρώπων και εμείς δυσκολευόμαστε να κάνουμε την απλή κίνηση να γυρίσουμε το πόμολο.

Καλή δύναμη!!!!!!!!!!!

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Leo Tolstoy

Θεοδώρα μου μίλησα πριν να μείνω έγκυος γιατί έμεινα έγκυος τελικά στην νηστεία με τον πνευματικό μου κ μου είπε. Τα παιδιά δεν είναι αμαρτιά όποτε κ αν γίνουν, αντιθέτως είναι ευλογία. Αν θέλεις τόσο πολύ να κάνεις παιδάκι έστω κ μέσα στην νηστεία μου είπε να συμφωνήσω με τον άντρα μου.

Κοριτσάκι μου ο καλός θεούλης ξέρει πόσο πληγώθηκα κ στεναχωρεθηκα όταν έχασα το προηγούμενο μου παιδάκι κ δεν είναι τιμωρός, καταλαβαίνει την αγωνία μου για να αποκτήσω το επόμενο. Πριν ακόμα μάθω ότι είμαι έγκυος σταύρωνα την κοιλίτσα μου κ παρακαλούσα την παναγία να μου χαρίσει τώρα στη γιορτή΄της ένα παιδάκι το ο΄ποίο κ το έταξα στο όνομα της

http://lb2f.lilypie.com/41map3.png?wzu3DM8P

θεοδωρα 3 θα συμφωνησω μαζι σου χωρις να θελω να κρινω κανενος αποψη και κανενος το δικαιωμα να κανει οτι αυτος νομιζει.αλλωστε αυτο ειναι και το μεγαλειο της θρησκειας μας,η ελευθερια της βουλησης.εγω θα αναφερω απλα τι μου συνεβη χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρη οτι φταιει αυτο απλα το εχω στην ακρη του μυαλου μου για να ειμαι προσεκτικη την επομενη φορα.στην νηστεια του Πασχα λοιπον οπου αρχικως ειχαμε αποφασισει με τον αντρα μου απο κοινου να κρατησουμε δεν μπορεσαμε να αντισταθουμε και ηρθαμε σε επαφη 1 φορα,οπου και εμεινα εγκυος.νωριτερα ειχα ρωτησει τον πνευματικο μου ποια ειναι η γνωμη του και μου ειπε οτι καλο ειναι να μην προσπαθησω αυτο το διαστημα οχι για καποιον αλλο λογο απλα αφου το θελω τοσο πολυ και ηδη χασαμε ενα μωρακι 1 χρονο πριν,να κανουμε μια μικρη θυσια εγκρατευοντας τα παθη και τα θελω μας και σιγουρα ο Θεος θα μας ανταμοιψει.εγω δεν τον ακουσα,ηταν τοση επιθυμια μου για να αποκτησω παιδι που δεν ειχα την υπομονη να περιμενω 1 μηνα ακομη.τελικα η εγκυμοσυνη μου κατεληξε παλλινδρομη κι εγω με την απορια αν φταιει η ανυπομονησια μου.οπως και να χει ακομη κι αν εχω χιλια προβληματα εγω πιστευω οτι αν θελει ο Θεος θα αποκτησω παιδακι,μιλαω για μενα προσωπικα χωρις να θελω να επηρεασω ή να κρινω καμια κοπελα για τα πιστευω της.επισης ηθελα να πω οτι Αυτος εχει τους λογους του,που σιγουρα εμεις δεν μπορουμε να κατανοησουμε,που δινει παιδακια σε ατομα που αποδεικνυονται αναξια για γονεις.καλυτερα να μην κανουμε τετοιου ειδους συγκρισεις γιατι δεν θα κερδισουμε τιποτα!

Διαφημίσεις

Συγχαρητήρια αγαπητή μου Ιωάννα!!!! Σε καμία περίπτωση σκοπός μου δεν ήταν να σε ταράξω. Εύχομαι ολόψυχα να έχεις ένα υγιέστατο και ευλογημένο μωράκι που θα σας κάνει σίγουρα ευτυχισμένους. Ζητώ χίλιες φορές συγγνώμη εάν σε έκανα να νιώσεις άσχημα.

Ποτέ μα ποτέ ο Πανάγαθος δεν είναι τιμωρός. Όλα γίνονται για τη σωτηρία μας. Άλλωστε η Κρίση δεν είναι εδώ σε αυτή τη ζωή. Γι αυτό και ο Κύριος προσπαθεί ειτε με το καλό , είτε με κάποιο δυσάρεστο τρόπο να μας καλέσει να πάμε πιο κοντά του. Για όλους δεν έχει τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Κάθε ένας είναι το πολυαγαπημένο του παιδί και το σπλαχνίζεται όταν αυτό πονά και πολύ περισσότερο όταν πιστέυει και ζητά τη βοήθειά του.

Υπάρχει στις μέρες μας πολλή άγνοια και λίγοι ενδιαφέρονται για το λόγο του Θεού, τον οποίο εάν θέλαμε λίγο να ακούσουμε θα γλιτώναμε πολλά δεινά. Έτσι έγραψα τις επισημάνσεις.

Συγχώραμε.

Νικολινάκι εύχομαι να γίνει του Θεού το θέλημα για το δικό σου καλό (όπως είπες κι εσύ για το κάθε τι έχει τους λόγους Του). Καλή δύναμη σε όλα!!!

Leo Tolstoy

Τετοιες αποψεις ειναι περα απο τα ορια της λογικης ............... εχασε το παιδι της γιατι εκανε ερωτα με τον αντρα της περιοδο νηστειας.......δεν παμε καλα καλο ειναι να υπαρχει μετρο και λιγο λογικη .....

Και εγω πιστευω στο Θεο γι αυτο ονομασα και την μικρη μου Χριστινα στην χαρη του μια και ειχα προβλημα και την εφερα στον κοσμο 8 μηνων......

Ο Θεος αγαπα ειναι κοντα μας και στο σωστο και στο λαθος ...........

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Συγχαρητήρια αγαπητή μου Ιωάννα!!!! Σε καμία περίπτωση σκοπός μου δεν ήταν να σε ταράξω. Εύχομαι ολόψυχα να έχεις ένα υγιέστατο και ευλογημένο μωράκι που θα σας κάνει σίγουρα ευτυχισμένους. Ζητώ χίλιες φορές συγγνώμη εάν σε έκανα να νιώσεις άσχημα.

Ποτέ μα ποτέ ο Πανάγαθος δεν είναι τιμωρός. Όλα γίνονται για τη σωτηρία μας. Άλλωστε η Κρίση δεν είναι εδώ σε αυτή τη ζωή. Γι αυτό και ο Κύριος προσπαθεί ειτε με το καλό , είτε με κάποιο δυσάρεστο τρόπο να μας καλέσει να πάμε πιο κοντά του. Για όλους δεν έχει τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Κάθε ένας είναι το πολυαγαπημένο του παιδί και το σπλαχνίζεται όταν αυτό πονά και πολύ περισσότερο όταν πιστέυει και ζητά τη βοήθειά του.

Υπάρχει στις μέρες μας πολλή άγνοια και λίγοι ενδιαφέρονται για το λόγο του Θεού, τον οποίο εάν θέλαμε λίγο να ακούσουμε θα γλιτώναμε πολλά δεινά. Έτσι έγραψα τις επισημάνσεις.

Συγχώραμε.

Νικολινάκι εύχομαι να γίνει του Θεού το θέλημα για το δικό σου καλό (όπως είπες κι εσύ για το κάθε τι έχει τους λόγους Του). Καλή δύναμη σε όλα!!!

Ξέρω Θεοδώρα μου ότι δεν το έκανες σκόπημα, αλλά δυστυχώς ταράχτηκα κ δεν είμαι καλά. Τα μάτια μου είναι συνεχώς βουρκομένα κ παρακαλώ την παναγία να μην πάθει κάτι κακό το μωράκι επειδή εγώ είμουν ανηπόμονη, αλλά ειλικρινά στο λέω αν δεν προσπαθούσαμε για μωράκι δεν θα κάναμε. Όποτα είπαμε ότι δεν θα έχουμε επαφές λόγω νηστείας δεν είχαμε, αλλά ήταν καθαρά για το μωράκι. ήρθαμε σε επαφή μόνο τις γόνιμες, κ μετά την επαφή έλεγα στην παναγία να γίνει το θέλημα της. Μας χάρισε το παιδάκι. Εγώ τώρα όμως που είμαι τόσο στεναχωρημένη τί να κάνω? Το μόνο που μπορώ κ κάνω είναι να παρακαώ την παναγία να το προσεχει κ να μην πάθει κάτι.

......

Ο Θεος αγαπα ειναι κοντα μας και στο σωστο και στο λαθος ...........

Aυτό τα λέει όλα...

Ο καθένας κάνει ότι νιώθει για Εκείνον...

Ιωάννα μου, είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά...μην αισθάνεσαι καθόλου τύψεις γι'αυτό....

Πίστεψε με ότι δεν έχουν όλοι οι πνευματικοί την ίδια άποψη γι'αυτό το θέμα..

Αυτό που μπορείς να κάνεις και κάνω και εγώ κάθε βράδυ στο γιο μου μέχρι σήμερα είναι να σταυρώνεις την κοιλίτσα σου, λίγο αγιασμό και να παρακαλάς στον Πανάγαθο υγεία...

rQGhp3.png

Αυτό το κάνω απο την μέρα των επαφώ κ ας μην είμουν σίγουρη οτι είμαι έγκυος. Κοινώνησα κι'όλας με το σποράι μου στην κοιλίτσα. Πιστεύω πάρα πολύ στον θεό κ στο ότι δεν είναι τιμωρός. Δεν θέλησα κάτι κακό, ένα παιδάι ζήτησα, ένα παιδάκι που θα του προσφέρουμε με τον άντρα μου την αγάπη όλη.

Διαφημίσεις

Αν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι είναι αμαρτία και θα τιμωρηθείς αν μείνεις έγκυος σε περίοδο νηστείας!!!!!!!!!!!!!!!!

Τα παιδιά τα στέλνει ο Θεός.......................

Εγώ ποτέ μου δεν πίστεψα σε ένα Θεό - τιμωρό, αλλά στο Θεό που είναι φιλεύσπλαχνος, που καταλαβαίνει τις αδυναμίες των παιδιών του και τους συγχωρεί τις αμαρτίες.

Ο πνευματικός σε συμβουλεύει και σε καθοδηγεί αλλά σε καμία περίπτωση δε θα σου πει ότι αν κάνεις έρωτα τώρα που είναι νηστεία ο Θεός θα σε τιμωρήσει γι' αυτό. Έλεος, δεν κάνεις φόνο από αγάπη το κάνεις..............

Τα παιδια είναι ευλογία όποτε κι αν έρχονται........

Αν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι είναι αμαρτία και θα τιμωρηθείς αν μείνεις έγκυος σε περίοδο νηστείας!!!!!!!!!!!!!!!!

Τα παιδιά τα στέλνει ο Θεός.......................

Εγώ ποτέ μου δεν πίστεψα σε ένα Θεό - τιμωρό, αλλά στο Θεό που είναι φιλεύσπλαχνος, που καταλαβαίνει τις αδυναμίες των παιδιών του και τους συγχωρεί τις αμαρτίες.

Ο πνευματικός σε συμβουλεύει και σε καθοδηγεί αλλά σε καμία περίπτωση δε θα σου πει ότι αν κάνεις έρωτα τώρα που είναι νηστεία ο Θεός θα σε τιμωρήσει γι' αυτό. Έλεος, δεν κάνεις φόνο από αγάπη το κάνεις..............

Τα παιδια είναι ευλογία όποτε κι αν έρχονται........

αυτό ακριβώς είπα και εγώ και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί κατηγορήθηκα για χυδαιότητα...anyway

ας μιλήσουμε υποθετικά....

έχουμε ένα ζευγάρι όπου ο ένας από τους 2 συζήγους θέλει να έρθουν σε επαφή στην περίοδο της νηστείας γιατί βιάζεται να αποκτήσει παιδί και ο άλλος δεν θέλει και θέλει να τηρήσει τη νηστεία, το ζευγάρι αυτό μετά από αυτό καβγαδίζει κτλ

Στην περίπτωση που χωρίσει το ζευγάρι τι είναι τελικά μεγαλύτερη αμαρτία η αγάπη για το σύντροφο σου οποιαδήποτε περίοδο ή η διάλυση μιας οικογένειας ?

rQGhp3.png

Ξέρω Θεοδώρα μου ότι δεν το έκανες σκόπημα, αλλά δυστυχώς ταράχτηκα κ δεν είμαι καλά. Τα μάτια μου είναι συνεχώς βουρκομένα κ παρακαλώ την παναγία να μην πάθει κάτι κακό το μωράκι επειδή εγώ είμουν ανηπόμονη, αλλά ειλικρινά στο λέω αν δεν προσπαθούσαμε για μωράκι δεν θα κάναμε. Το μόνο που μπορώ κ κάνω είναι να παρακαώ την παναγία να το προσεχει κ να μην πάθει κάτι.

κατ αρχας, μην επηρεαζεσαι απο ακυρες κουβεντες...

δε θα πω για τον θεο που πιστευει ο καθενας, και τι πρεπει να κανει για να εκδηλωνει την πιστη του..

αλλα θα πω οτι το να φρικαρεις εν γνωση σου εγκυους και μαναδες που εμειναν εγκυοι σε 'λαθος' ημερομηνιες ειναι το λιγοτερο, πραξη αναισθησιας

η Παναγια στην οποια προσευχομαι εγω, χαριζει τη χαρη της, σ ολα τα ανδρογυνα που λαχταρανε ενα παιδακι, και προστατευει ολα τα μωρα, δεν κοιταει ημερομηνια συλληψης

Βρε κορίτσια διαβάζω τα παραπάνω και δεν ξέρω τι να σχολιάσω! Έχω ξαναπεί ότι η πίστη και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός είναι ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο και κάτι εντελώς προσωπικό. Ο καθένας εδώ μέσα γράφει τις απόψεις και τις εμπειρίες του. Μπορεί να γραφτούν (και κατά τη γνώμη μου γράφτηκαν) ακραία πράγματα. Καμία όμως δεν θα αλλάξει τη γνωμη και τα πιστεύω της επειδή διάβασε ένα post σε ένα forum ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε!). Προσωπικά όσο ακραία κι αν είναι μια άποψη, όσο διαμετρικά αντίθετη από τα δικά μου πιστεύω δεν θέλω να τη σχολιάσω και μπορώ να πω ότι τη σέβομαι...δεν την κατανοώ αλλά φαντάζομαι ότι και κάποιοι άλλοι δεν θα κατανοούν τις δικές μου απόψεις. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι η κοινωνία μας...Αυτό που είναι κρίμα είναι να επηρεάζονται κοπέλες που βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους, είτε έγκυες είτε προσπαθούν για ένα μωράκι. Επομένως καλό είναι όλοι να καταθέτουμε τις εμπειρίες και τις γνώμες μας με σεβασμό προς όλες τις κοπέλες που συμμετέχουν στο φόρουμ και αποδεχόμενοι ότι φυσικά ο καθένας μπορεί να διαφωνεί και να έχει αντίθετες απόψεις. Αλλιώς πραγματικά πλέον τι νόημα έχει αυτό το thread?

Έχει τύχει σε ζευγάρι να κάνει παιδί άρρωστο και ο γέροντας του ρώτησε εάν το έκαναν σε νηστεία. Εκείνοι απάντησαν ναι.

Δεν νομίζω ότι ο Θεός ξέρει ποιες μέρες οι άνθρωποι θεώρησαν ότι πρέπει να νηστεύουν - οι ημερομηνίες των γιορτών είναι ανθρώπινες συμφωνίες.

Δεν πιστεύω ότι κάθεται και υπολογίζει, σήμερα είναι νηστεία άρα όσα ζευγάρια τεκνοποιήσουν το παιδί τους θα βγει με πρόβλημα. Νομίζω ότι το σχέδιο του θεού είναι ανώτερο.

Ένα παιδί με πρόβλημα δεν είναι τιμωρία, είναι μια πόρτα προς το παράδεισο.

Στην "επί του όρους ομιλία" είπε: "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών έστιν η βασιλεία των ουρανών". Ίσως ανοίξει μια μικρή χαραμάδα και για μας να μπούμε.

Είναι δύσκολο να έχεις παιδί με κάποιο πρόβλημα. Όσοι είναι γονείς τέτοιων παιδιών δοκιμάζεται καθημερινά η ψυχή τους.

Δε σκέφτεσαι πια τον εαυτό σου ως οντότητα - πάει ο εγωισμός - αλλά μπαίνεις στο τρυπάκι να σκεφτείς τι είναι σημαντικό τελικά.

Δεν με τρομάζει η ζωή μου με το παιδί μου. Με τρομάζει η αντιμετώπιση της κοινωνίας απέναντί του.

- άνθρωποι που θεωρούν το παιδί μου τιμωρία - για πιο πράγμα τιμωρούμε άραγε;

- άνθρωποι που θα το κοροιδέψουν

- άνθρωποι που θα το απομονώσουν γιατί είναι διαφορετικό

- άνθρωποι που θα το αγνοήσουν γιατί τους χαλάει τη συμμετρία της τέλειας ζωής τους.

Όταν είχα πάρει τη διάγνωση του γιού μου και ήμουν σε απίστευτη κατάθλιψη είδα ένα όνειρο. Ήταν μια γυναίκα και μου είπε "Γιατί στενοχωριέσαι, το παιδί σου είναι παιδί της Παναγίας, απλώς στο δανείζει για λίγο να το φροντίζεις και να το προστατεύεις. Μην λυποψυχάς".

Γι' αυτό δεν πιστεύω ότι τα παιδιά είναι τιμωρία.

Φέτος είδα αυτό και το βάζω.

http://www.greektube.org/content/view/51979/2/

Κατά Λουκά 18:9-14

"είπε δε και σε μερικούς, που είχαν το θάρρος στον εαυτό τους ότι είναι δίκαιοι, και καταφρονούσαν τους υπόλοιπους, τούτη την παραβολή: Δυο άνθρωποι ανέβηκαν στο ιερό για να προσευχηθούν. ο ένας ήταν Φαρισαίος και ο άλλος τελώνης. Ο Φαρισαίος, καθώς στάθηκε, προσεύχονταν από μέσα του τα εξής: Σε ευχαριστώ, Θεέ, ότι δεν είμαι όπως και οι λοιποί άνθρωποι, άρπαγες, άδικοι, μοιχοί ή και όπως τούτος ο τελώνης. Νηστεύω δυο φορές την εβδομάδα, αποδεκατίζω όλα όσα έχω. Και ο τελώνης, που στέκονταν από μακριά δεν ήθελε ούτε τα μάτια του να υψώσει στον ουρανό, αλλά χτυπούσε στο στήθος του λέγοντας: Ο Θεός, σκέπασε με έλεος εμένα τον αμαρτωλό. Σας λέω: Αυτός κατέβηκε στο σπίτι του δικαιωμένος, πάρα εκείνος. επειδή, οποίος υψώνει τον εαυτό του, θα ταπεινωθεί. κι εκείνος που ταπεινώνει τον εαυτό του, θα υψωθεί"

προς Ρωμαίους 14:1-4

"Εκείνον δε που ασθενεί στην πίστη, να τον δέχεστε, όχι με φιλονικίες διαλογισμών. Άλλος μεν πιστεύει ότι μπορεί να τρώει όλα, αυτός όμως που ασθενεί τρώει λάχανα. Εκείνος που τρώει, ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΙ αυτόν που δεν τρώει,και αυτός που δεν τρώει ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙ εκείνον που τρώει, επειδή ο Θεός τον δέχθηκε. ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΞΕΝΟ ΔΟΥΛΟ; Στον δικό του Κύριο στέκεται ή πέφτει όμως θα σταθεί, επειδή ο Θεός είναι δυνατός να στήσει αυτόν"

Όσο για την αποχή απο το σεξ στη νηστεία,η εκκλησία προτείνει αποχή μετά από συνενόηση του ζευγαριού,δεν είναι υποχρέωση.Επίσης κατα τη διάρκεια της νηστείας προτείνεται εξαγνισμός της ψυχής του πιστού απο κάθε κακία ,προτείνεται αγάπη και κατανόηση προς το συνάνθρωπο,αποχή απο τα μέσα ψυχαγωγίας και διασκέδασης,προτείνεται να μη συμμετέχει ο άνθρωπος που νηστεύει σε τραπέζια κλπ αναφέροντας ότι νηστεύει αλλά τονίζει ότι δεν πρέπει να διαλαλεί τη νηστεία του (μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι εφαρμόζει πιστά τη νηστεία?)....και τέλος η νηστεία είναι κάτι που προσαρμόσεται στις ανάγκες κάθε ανθρώπου,εξ'ου και το "ασθενής και οδοιπόρος αμαρτία ουκ έχει"...

Η νηστεία είναι μέσο εξαγνισμού (πνεύματος και σώματος) κι όχι τιμωρίας.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Ιωάννα25 καταρχήν συγχαρητήρια κοριτσάκι μου και όλα θα πάνε καλά!!

Δεν σου το εύχομαι, σου το ανακοινώνω!!

Και καλά θα κάνεις να μην διαβάζεις όποια σαχλαμάρα γράφει η καθεμιά που θέλει να σε επηρεάσει (διότι περί τούτου επρόκειτο, οπότε μην δίνεις συνέχεια στο "ασχολίαστο" μίας εδώ μέσα)...

Και στο κάτω-κάτω αν θέλεις να παρασυρθείς από κάποια, ας παρασυρθείς από όοοοολες εδώ πέρα που σου λέμε ότι όλα θα πάνε καλά. Σε ένα post βρήκες και κόλλησες??

Ξεκόλλα! Διανύεις την πιο τέλεια περίοδο της ζωής σου και σε λίγο θα έχεις ένα ροζ μωράκι, αυτό να σκέφτεσαι, όχι αν όταν το έπιασες ήταν κάποια κινητή ή ακίνητη γιορτή της χριστιανοσύνης!!

Επίσης να ξέρεις ότι η Παναγία σε αγαπά, γι' αυτό και σου το επέστρεψε. Σου το πήρε για λίγο, το έκανε καλά και σου το επέστρεψε!

(Δεν έχω καμία όρεξη να γράφω πραγματάκια και ούτε έχω ιδέα για τα θεία. Δεν μιλάω σε άνθρωπο και δεν απαντάω στα τηλ, παρά μόνο στους γονείς και στον άντρα μου, και αυτό διότι όταν δεν απαντάω έρχονται να με βρουν μήπως και έχω αυτοκτονήσει. Οπότε, δεν έχω όρεξη να σου πω λογάκια παρηγοριάς, απλά με συγκλόνισε το γεγονός πως κάποιος σε σύγχισε σε μια τόσο ευάλωτη - αλλά και τέλεια - στιγμή της ζωής σου.)

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...