ΣΟΦΗ

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  555
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

1 Neutral

Περισσότερα για την/τον ΣΟΦΗ

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Converted

 • Περιοχή
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Υπάρχει εξέταση προλακτίνης που σου δείχνει αν είναι από άγχος ή όχι. Αυτό που κάνεις είναι να πας σε μικροβιολογικό(εξειδικευμένο ) και σου παίρνουν 3 φορές αίμα , περίπου ανά μισή ώρα. Αν είναι από άγχος τότε τα αποτελέσματα θα το δείξουν , στην ουσία θα πέφτει αρκετά η προλακτίνη στην δεύτερη και τρίτη μέτρηση. Αν δεν έχει διαφορά τότε το πιθανότερο δεν οφείλεται στο άγχος. Καλό θα είναι , αν έχεις πρόβλημα με τις βελόνες και πιθανό να σου ανεβαίνει η προλακτίνη με τον φόβο της αιμοδοσίας,να πας στον μικροβιολόγο και να ζητήσεις να σου βάλουν πεταλούδα ώστε να σε τρυπήσουν μόνο την πρώτη φορά και τις άλλες δύο φορές να πάρουν το αίμα από την πεταλούδα , χωρίς να σε τρυπήσουν και να σε αγχώσουν.
 2. Αν έχεις εμπιστοσύνη στον γιατρό σου δεν χρειάζεσαι δεύτερη γνώμη. Εσύ ξέρεις καλύτερα νομίζω.....

 3. Διαφημίσεις


 4. πινιώ και εγώ έχω πονοκεφάλους , δεξιά ή αριστερά ,αλλά πάντα αισθάνομαι να πονάω πίσω από τα μάτια και την μύτη.Συνήθως όμως τους έχω όταν περιμένω περίοδο.Ξέρω ότι οι ορμόνες προκαλούν πονοκέφαλο και λόγω του ότι τους έχω κοντά στην περίοδο δεν ξέρω αν είναι λόγω αδενώματος ή λόγω ορμονών.Παλαιότερα είχα συχνότερους πονοκεφάλους, τώρα αραίωσαν ευτυχώς. Και λέω ευτυχώς γιατί όταν με πιάνουν , δύσκολα περνάνε και το παυσίπονο δεν βοηθάει και τόσο. Ευτυχώς διαπίστωσα πως το depon με βοηθάει αρκετά και έτσι το παίρνω, πριν με πιάσει έντονα ο πονοκέφαλος και έτσι προλαβαίνω τον έντονο πόνο. Πάντως και εγώ πρώτη φορά ακούω περίπτωση με τόσο χαμηλή προλακτίνη και τόσο μεγάλο αδένωμα.Συνήθως αυτά πάνε αναλογικά, αλλά φαίνεται υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να καταφέρεις με το dostinex να μειώσεις το μέγεθος του αδενώματος. Ίσως θέλει τον χρόνο του να λειτουργήσει το φάρμακο.Δες τι θα σε συμβουλέψει και ο γιατρός σου και πράττεις ανάλογα.
 5. πινιώ εμένα είναι αρκετά μικρότερο είναι 0.6 χιλ. Έχω 7-8 μήνες που παίρνω dostinex . Ξεκίνησα από 1/4, μετά 1/2 και τώρα 1 , δύο φορές την εβδομάδα. Έκανα επανάληψη μαγνητικής και είναι στο ίδιο μέγεθος, δεν μίκρυνε. Η προλακτίνη μου ήταν 200 και τώρα έφτασε στο 47,5. Ο γιατρός μου είπε πως συνήθως μικραίνουν τα αδενώματα , αλλά πρέπει πρώτα η προλακτίνη να μπει στα φυσιολογικά όρια, δηλαδή κάτω από 23. Από εκεί και μετά θα αρχίσει να μικραίνει. Και αυτό σιγά σιγά. Δεν είναι κάτι που αλλάζει από την μια στιγμή στην άλλη. Βέβαια, επαναλαμβάνω ότι το δικό μου αδένωμα είναι μικρότερο από το δικό σου.Δεν ξέρω στην δική σου περίπτωση τι μπορεί να ισχύει. Απλά σου αναφέρω τ είπε σε εμένα ο γιατρός για να έχεις μια ιδέα. Αλήθεια , το αδένωμα μεγάλωσε τόσο λόγω εγκυμοσύνης?Πήγε από 0,7 στο 1,5?Τι σου είπε ο γιατρός ?
 6. Φυσικά και όλα θα πάνε καλά!Σπάνια η προλακτίνη δεν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική θεραπεία. Και αν το εμπόδιο για να αποκτήσετε παιδάκι είναι η προλακτίνη ,με το χαπάκι θα αντιμετωπιστεί και σύντομα θα κρατάτε το μωράκι σας αγκαλιά. Εύχομαι όλα να πάνε καλά!
 7. Κάθε εργαστήριο έχει διαφορετικές τιμές μέτρησης και διαφορετικές φυσιολογικές τιμές. Το 150 και το 450 μπορεί να ήταν μέσα στα φυσιολογικά όρια του εργαστηρίου που έκανες εξετάσεις και για αυτό να μην σου έδωσαν αγωγή για την προλακτίνη. Και αυτό φαντάζομαι ότι έγινε.Συμβουλέψου τον γιατρό σου καλύτερα.
 8. πινιώ τελικά και σε εμένα όντως βρήκαν αδένωμα μετά από 5 χρόνια που είχα πρόβλημα με την προλακτίνη. Δεν ξέρω αν υπήρχε και δεν το έδειξε η πρώτη μαγνητική ή αν δεν υπήρχε και δημιουργήθηκε στην πορεία. Πάντως από όλη την σειρά φαρμάκων, το dostinex με όσους γιατρούς μίλησα το προτιμούν ως το φάρμακο με τις λιγότερες παρενέργειες και τα καλύτερα αποτελέσματα. Μακάρι να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις το θέμα με τα χάπια και να μην χρειαστεί να κάνεις χειρουργείο . Καταλαβαίνω πως μπήκες στην ψυχολογία του να κάνεις χειρουργείο και τώρα αυτή η ανατροπή σε άγχωσε , όμως ίσως είναι και για καλό. Παλιότερα είχα και εγώ πονοκεφάλους όμως μετά από ένα διάστημα ομοιοπαθητικής που έκανα , εξαφανίστηκαν. Υπέφερα αρκετά όταν με έπιαναν. Δεν ξέρω αν βοηθάει σε όλες τις περιπτώσεις , εμένα πάντως με βοήθησε. Σαφώς όσο μεγαλύτερο το αδένωμα , τόσο εντονότερα τα συμπτώματα. Πάντως μην το βάζεις κάτω. Προσπάθησε το με τα dostinex με ταυτόχρονη φυσικά παρακολούθηση του αδενώματος να μην συνεχίσει να μεγαλώνει. Ίσως μεγάλωσε τόσο και λόγο των ορμονών της εγκυμοσύνης ή μήπως επειδή σταμάτησες και τα χάπια κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.Ελπίζω να πάνε όλα καλά και τον Νοέμβριο να έχεις καλά αποτελέσματα στην μαγνητική.Και εγώ Νοέμβριο θα κάνω. Άντε καλά αποτελέσματα και στις δυο μας!
 9. Πινιώ , δώσε λίγο χρόνο στο dostinex . Ο ενδοκρινολόγος μου είπε πως έχουν τις λιγότερες παρενέργειες από όλα τα χάπια για την προλακτίνη. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις βοήθησαν ώστε ,αν όχι να μικρύνει το αδένωμα, να μείνει τουλάχιστον σταθερό σε μέγεθος. Εγώ είχα κάνει μαγνητική το 2008. Μου είπαν πως δεν έχω αδένωμα. Έπαιρνα dostinex για ενάμιση χρόνο , έπεσε η προλακτίνη και τα σταμάτησα. Πάλι μετά πρόβλημα με προλακτίνη και με την περίοδο. Ώσπου έκανα πριν 2 μήνες πάλι μαγνητική και βρήκαν αδένωμα 6 χιλιοστών. Ξεκίνησα dostinex , αν και είμαι αντίθετη με τα φάρμακα γενικά, υποχρεωτικά γιατί το αδένωμα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εκεί ο ενδοκρινολόγος μου είπε πως το dostinex σε πολλές περιπτώσεις μικραίνει το αδένωμα. Και αν όχι, τουλάχιστον μπορεί να μείνει σταθερό. Θα κάνω επανάληψη μαγνητικής σε 6 μήνες. Πάντως εγώ έφτασα προλακτίνη 200. Εσύ με 50 προλακτίνη έχεις μεγαλύτερο αδένωμα, κάτι που η αλήθεια είναι δεν το έχω ακούσει ξανά. Κάνε την θεραπεία σου , μπορεί ο οργανισμός σου να αντιδράσει καλύτερα με τα dostinex και όλα να φτιάξουν.Καλή επιτυχία.
 10. Καλησπέρα tatia. Υπάρχει αυτή η περίπτωση. Η προλακτίνη προκαλεί πόνο στο στήθος. Ελπίζω στην δική σου περίπτωση να είναι απλά σύμπτωση και να μην υπάρχει πρόβλημα προλακτίνης. Μια αιματολογική εξέταση θα σου λύσει την απορία.
 11. Δήμητρα γεια σου! Μπορώ να σου πω δυο πράγματα μόνο από άποψη προλακτίνης. Το 38 με ανώτερη τιμή 27 , δεν είναι υψηλό ιδιαίτερα. Αυτό μπορεί να προέλθει ακόμα και από το άγχος της αιμοληψίας. Μπορείς να κάνεις μια επανάληψη 3η έως 5η μέρα περιόδου ,περίπου 3 ώρες αφού ξυπνήσεις το πρωί , όχι νωρίτερα και να δεις τι γίνεται. Πάντως με μια μόνο εξέταση προλακτίνης και μάλιστα με τέτοια τιμή , δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Κάνε κάποιες επαναλήψεις και αν δεις ότι συνεχίζεται ή ανεβαίνει , τότε να πας σε ενδροκρινολόγο .Είναι καταλληλότερος για θέματα ορμονών. Το θέμα όμως της περιόδου είναι διαφορετικό. Δεν έχω ακούσει πουθενά η προλακτίνη να δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα, δηλαδή να έχεις 20 μέρες περίοδο.Το αντίθετο μάλιστα. Η υψηλή προλακτίνη δημιουργεί πρόβλημα στον κύκλο, δεν σου έρχεται περίοδος. Το πιθανότερο να μην είναι από την προλακτίνη αυτό. Ίσως θα ήταν καλό να επισκεφτείς και κάποιον άλλο γυναικολόγο να πάρεις δεύτερη γνώμη. Μην το αφήσεις έτσι , πρέπει να βρεις που οφείλεται. Είναι καλό που ενδιαφέρεσαι για την υγεία σου και το ψάχνεις, αλλά δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι από τώρα για τίποτα. Είσαι πολύ μικρή και σχεδόν τα πάντα διορθώνονται! Καλή επιτυχία !
 12. Δες τε εδώ!!!! http://parentscafe.gr/showthread.php?t=10296
 13. http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=121664 Δες εδώ ΣΩΤΗΡΙΑ και θα καταλάβεις.... Αν θέλεις το βιβλιαράκι μίλησε με την miracle.Στείλε της pm. Σε ευχαριστούμε για τις ευχές.Να είσαι καλά και εσύ .Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!
 14. Για το ότι ενδιαφέρθηκε να μας ρωτήσει αν θέλουμε το βιβλιαράκι με τον κανόνα της Παναγίας ενώ θα μπορούσε απλά να το κρατήσει για τον εαυτό της. Για το ότι δέχτηκε τα μηνύματα όλων και έκανε τον κόπο και τα έξοδα , αφού αγόρασε τα βιβλιαράκια , να τα ταχυδρομήσει στην κάθε μια ξεχωριστά. Σπάνιο προνόμιο για την εποχή μας αυτό , ελπίζω όλες οι κοπέλες που έλαβαν το βιβλιαράκι να το εκτιμήσουν! Και να της ευχηθούν , όπως με τόση αγάπη και ανιδιοτέλεια νοιάστηκε για όλες μας, με την ίδια αγάπη η Παναγίτσα να της προσφέρει απλόχερα ό,τι επιθυμεί. Και μαζί με την miracle ,να βοηθήσει και όλες εμάς που τα παραλάβαμε! Τέλος ένα προσωπικό ευχαριστώ σε αυτήν την κοπέλα που είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που υπάρχουν εντός και εκτός forum.Ένα ευχαριστώ που είναι φίλη μου και στα καλά και στα άσχημα......
 15. Χαίρομαι που τα αποτελέσματά σου ήταν καθαρά. Δε είμαι γιατρός και δεν θέλω να σου πω αν θα πρέπει να πάρεις τα χάπια ή όχι.Σαφώς όλα τα χάπια, όχι μόνο τα dostinex ,καλό είναι να τα αποφεύγουμε.Αν όμως είναι απαραίτητα τότε δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως δεν έχει σημασία αν θέλεις άμεσα παιδάκι ή όχι.Θέλω να πω πως το θέμα της προλακτίνης δεν έχει να κάνει μόνο με την εγκυμοσύνη.Όταν είναι ανεβασμένη σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά και είναι καλό αυτό το κάτι να το φτιάξεις. Ίσως περνάς μια δύσκολη περίοδο της ζωής σου και για αυτό ανέβηκε(σε αυτήν την περίπτωση αν ηρεμήσεις θα κατέβει από μόνη της).Ίσως να φταίει κάτι άλλο.Μπορείς να κάνεις μια επανάληψη της προλακτίνης για να επιβεβαιώσεις τις τιμές.Να την κάνεις 2η με 3η μέρα περιόδου , πρωί, αλλά 2 με 3 ώρες αφού έχεις ξυπνήσει (το βράδυ η προλακτίνη ανεβαίνει) και κάτω από ήρεμες συνθήκες(να μην είσαι αγχωμένη, κουρασμένη κτλ). Είναι ορμόνη που ανεβαίνει με το άγχος. Και τέλος , αν πάλι είναι ανεβασμένη και δεν θέλεις να πάρεις χάπια, μπορείς να απευθυνθείς σε έναν ομοιοπαθητικό. Η τελική απόφαση είναι δική σου.....
 16. Γεια σου Vasiliki... Λογικά μέχρι τώρα θα έχεις πάρει τα αποτελέσματα από την μαγνητική και ελπίζω όλα να είναι καλά. Αν όμως έχεις προλακτίνωμα(που με τέτοιες τιμές είναι δύσκολο να έχεις) η θεραπεία είναι με χαπάκι (dostinex ή parlodel). Και σαφώς με την θεραπεία θα το έχεις υπό έλεγχο και όλα θα πάνε καλά.Αν και μόνο αν έχεις προλακτίνωμα , αυτό που θα κάνεις θα είναι να παίρνεις το χαπάκι σου και να κάνεις μια φορά τον χρόνο μια μαγνητική για να το παρακολουθείς.Ελπίζω όμως τα αποτελέσματά σου να είναι καλά και να μην χρειαστεί να κάνεις τίποτα από όλα αυτά....