dimela

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  161
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Περισσότερα για την/τον dimela

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Και πάλι εδώ!!! Κορίτσια χρειάζομαι και πάλι τη βοήθειά σας. Πέρσι τελικώς καταλήξαμε στο aldemar στη Σκαφιδιά, το οποίο από άποψη εγκαταστάσεων, εξωτερικών χώρων, παροχών, εξυπηρέτησης κλπ ήταν ικανοποιητικότατο αλλά τα δωμάτια μέσα όχι τόσο καλά όσο θα θέλαμε και βασικά για όσο τα πληρώσαμε! Δεν ήταν τόσο θέμα καθαριότητας (που δεν ήταν άψογη) όσο θέμα φθοράς. Επομένως για φέτος το αποκλείσαμε! Κι επανερχόμαστε στο olympia golden beach, στο οποίο τα δωμάτια φαίνονται, κι όπως μου γράψατε και πέρσι είναι, πολύ καλύτερα. Η ανησυχία μου είναι βασικά αν θα υπάρχει κάτι να κάνει η μεγάλη μας (αλλά και ο μικρός μας, 1,5 πια) τα πρωινά μέχρι το μπάνιο...έχει σκιερά μέρη, σκιερή παιδική χαρά ή mini club ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων? Επίσης τα δωμάτια με μοιραζόμενες πισίνες έχουν καθόλου χώρο έξω να καθήσουν και τα παιδιά ή θα με φάει το άγχος μην βουτήξει το μικρό στην πισίνα? Επίσης το μεσημέρι (αν δεν έχουμε πλήρη διατροφή) θα βρίσκουμε κάτι πρόχειρο για φαγητό? Η άλλη μας επιλογή είναι το grecotel (oasis ή thalasso) στην ίδια περιοχή αλλά και πάλι ανησυχώ για τα δωμάτια κυρίως και κατά δεύτερον για την πολυκοσμία. Για βοηθήστε πάλι!!!! ευχαριστώ!

 2. Διαφημίσεις


 3. Πολύ φοβάμαι πως άκρη δεν θα βρω στο άμεσο μέλλον! Θα προσπαθήσω για κάποιες έρες να δω πως πάμε με κάποιους περιορισμούς το πρωί και στη συνέχεια αν είμαστε σε καλή φάση ίσως σε κάποιο ξύπνημα τουλάχιστον, π.χ. στο πρώτο, θα κάνουμε μια απόπειρα να προσπαθεί να τον ξανακοιμίσει ο μπαμπάς του...βασικά κυρίως ελπίζω να το ξεπεράσει μόνος του το όλο θέμα!! Εσένα κοιμάται γενικώς εύκολα το βράδυ ή το μεσημέρι?
 4. nina nana είπα να δοκιμάσω την πρόταση σου για πρωινούς περιορισμούς να δω αντιδράσεις...η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές δεν τους δέχθηκε! Εκτός κι αν τον αποπροσανατολίσω...δηλ. σε φάσεις που προφανώς δεν πεινάει αλλά πονάει/βαριέται/θέλει μαμά κοκ. κάποιες φορές του πρότεινα παιχνίδι π.χ. και ξεχάστηκε, μόνο έτσι. Γενικώς πως το κάνω αυτό με τους περιορισμούς? Π.χ. το δεν θηλάζουμε έξω...απλώς του το λέω και το ξαναλέω? κάνω κάτι άλλο? Rea1971 δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα ποσότητας, πάντα έτσι ήταν το μικρό μου, με πολύ μικρά διαστήματα βελτίωσης. Αλλά γενικώς δεν με ενδιαφέρει να ταίσει άλλος το βράδυ, με ενδιαφέρει να σταματήσει γενικώς το βραδινο τάισμα και κυρίως κάποια στιγμή να κοιμάται σερί όσο γίνεται!
 5. Μμμ αυτό φοβάμαι από την μια, πως τελικά θα είναι πιο κουραστικό να επιμείνω στο να σταματήσει τους βραδινούς θηλασμούς και αν τα καταφέρει αυτό άραγε σημαίνει πως δεν θα ξυπνάει γενικώς? Από την άλλη αν δεν δοκιμάσω και δεν τον "ωθήσω" λιγάκι νομίζω πως δεν θα σταματήσει ποτέ τα βραδινά ξυπνήματα. Εννοείται πως τρώει καλά μέσα στην ημέρα, δεν πεινάει τις περισσότερες φορές που ξυπνάει το καταλαβαίνω γιατί πολλές φορές δεν τρώει καν, απλώς πιπιλάει, άλλες πάλι φορές τρώει κανονικά. Katerina2 την Pantley την έχω διαβάσει κι είχα προσπαθήσει να εφαρμόσω κάποα πραγματάκια όταν ήταν μικρότερος και ξυπνούσε ανα 20λεπτο αλλά καμία επιτυχία. Νομίζω πάντως ότι έχει να κάνει με το παιδί αλλά και με την φάση που είναι. Πόσο καιρό περίπου σας πήρε αυτό που περιγράφεις? Γιατί ακούγεται και κουραστικό, χαχα!
 6. Κοιμάται στο κρεβάτι μας κι αυτό συμβαίνει βασικά για ευκολία δική μου κυρίως, καθώς με τα τόσα ξυπνήματα δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω διαδρομές όλο το βράδυ. Έχει και κούνια και δωμάτιο και κατά καιρούς έχει κοιμηθεί κι εκεί. Υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα να τον βάζω στο κρεβάτι του. Καλά είμαι σίγουρη πως δεν χρειάζεται τον βραδινό θηλασμό ως τροφή, τον "χρειάζεται" φαντάζομαι ως συναισθηματική κάλυψη, ως τρόπο χαλάρωσης, ανακούφισης όταν πονάει κοκ. Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρη που σταματάει η συναισθηματική κάλυψη μέσω του θηλασμού και που ξεκινά η συνήθεια γιατί κάπου εκεί μάλλον χρειάζεται να "παρέμβω", γι αυτό λέω ότι είμαι μπερδεμένη. Επίσης ακόμη κι αν δεν χρειάζεται τον βραδινό θηλασμό νομίζω πως έστω κι από συνήθεια έχει μάθει να τρώει το βράδυ άρα δεν μου φαίνεται απίθανο μέσα στη νύχτα να πεινάσει, ακόμη κι από αυτήν την άποψη χρειάζεται νομίζω μια πιο σταδιακή προσέγγιση. Και πάλι αυτά τα σκέφτομαι εγώ από μόνη μου, μπορεί να μην έχω δίκιο. Χθες πάντως που προσπάθησα να τον περιορίσω κάπως είχαμε δράματα. Α να προσθέσω πως πρέπει να βγαίνει και κάποιο δοντάκι και έχει κι αυτό το ζόρι!
 7. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω! Θέλω να πω ότι δεν έχω προσπαθήσει να επιβάλω κάποιου τύπου περιορισμό στον θηλασμό μέχρι σήμερα. Πάντως είναι επίμονος, αν π.χ. του αρνηθώ για κάποιον λόγο (π.χ. κάνω κάτι άλλο) εκνευρίζεται! Αλλά δεν έχω επιμείνει ποτέ, πάντα ανταποκρίνομαι άμεσα θα έλεγα! Α κάποιες φορές π.χ. πρωινά που βιαζόμουν να φύγω για την δουλειά τον σταμάτησα πριν σταματήσει μόνος του και δεν του άρεσε καθόλου! Δεν ξεκολλούσε από το στήθος με τίποτε (μιλάμε βεντούζα έτσι?) και φυσικά έκλαιγε κλπ. Alexia1985 το βράδυ ο μικρός κοιμάται μαζί μας. Ο μπαμπάς του έχει προσπαθήσει κάποιες φορές να τον νανουρίσει ή κάποιες φορές που έλειπα βράδυ έχει προσπαθήσει και η γιαγιά αλλά συνήθως δεν έχουν μεγάλη επιτυχία. Δηλαδή θα κοιμηθεί ίσως μετά από αρκετή ώρα αλλά θα ξυπνήσει πολύ γρήγορα κι αυτό θα συμβαίνει συνέχεια μέχρι να πάω εγώ, να θηλάσει και να αποκοιμηθεί. Το ίδιο συμβαίνει κι όταν προσπαθήσω εγώ να τον νανουρίσω χωρίς θηλασμό...συνήθως θα ξυπνήσει σε 10 λεπτά και ξανά τα ίδια. Λέτε δηλαδή να επιμείνω? Πόσο? Θέλω να πω μου φαίνεται και λίγο σκληρό από την μια νύχτα που θηλάζει 100 φορές να τον πάω στην καμία φορά. Μήπως να το προσπαθήσω πιο σταδιακά? Θα έχει αποτέλεσμα? Πραγματικά κι εγώ η ίδια δεν είμαι σίγουρη για το τι είναι σωστό και τι όχι.
 8. Γεια σας! Θα χρειαζόμουν λίγη βοήθεια ή μια γνώμη από εμπειρότερες μαμάδες σχετικά με τον βραδινό θηλασμό - αποθηλασμό! Το μικρό μου είναι σχεδόν 16 μηνών, τρώει κανονικά στερεές και συνεχίζουμε τον θηλασμό. Θηλάζει απαραιτήτως μόλις επιστρέψω από την δουλειά κι από κει και πέρα αναλόγως τα κέφια. Σαββατοκύριακα επίσης όποτε θελήσει (μπορεί 2-3 φορές μπορεί και 5-6) και φυσικά το βράδυ πριν κοιμηθεί και κατά την διάρκεια της νύχτας και το πρωί πριν φύγω. Το "θέμα" μου είναι οι βραδινοί θηλασμοί. Πραγματικά θα ήθελα να τους μειώσω ακόμη και να τους σταματήσω αν είναι δυνατόν...πως μπορώ να το κάνω αυτό? Σε αυτή τη φάση ξυπνάει απαραιτήτως 2-3 φορές τη νύχτα, μπορεί και παραπάνω και ζητάει να θηλάσει. Συνήθως κοιμάται αμέσως μετά τον θηλασμό. Κάπου μετά τους 12 μήνες είχε δείξει να κόβει τον νυχτερινό θηλασμό από μόνο του, είχε περάσει ένα διάστημα με 1-2 ξυπνήματα μόνο και μάλιστα 1-2 νύχτες κοιμήθηκε χωρίς καθόλου να ξυπνήσει αλλά μετά ξανάρχισε να ξυπνάει πολλές φορές, πιθανώς και λόγω της επιστροφής μου κανονικά στη δουλειά (πριν εργαζόμουν λίγες ώρες από το σπίτι κυρίως) και λόγω δοντιών. Καμιά ιδέα πως να το χειριστώ? Λέτε να μπορέσει να το ξεπεράσει και πάλι μόνο του κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον??? Να προσπαθήσω να το "βοηθήσω"? Σκεφτόμουν έτσι κι αλλιώς μέσα στο καλοκαίρι να αρχίσω γενικώς προσπάθεια αποθηλασμού αλλά δεν ξέρω πραγματικά αν θα το κάνω.
 9. Μην ξεχνάς και την πιθανότητα να μην είναι ακόμη τόσο έτοιμο το μικρό σου για τις στερεές. Πειραματίσου με τις γεύσεις και τις υφές αλλά οπλίσου και με υπομονή και απλώς πρόσφερέ της χωρίς πίεση και άφησέ την να πάρει τον χρόνο της. Είναι μικρούλα ακόμη κι εφόσον θηλάζει μην ανησυχείς, παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά. Θα φάει, μην απελπίζεσαι...
 10. Συμφωνώ ότι συζητάμε το θέμα σε λάθος βάση! Καταρχάς οι παιδίατροι, κι όλοι οι επιστήμονες, που μιλούν για τα οφέλη του (μακροχρόνιου) θηλασμού, τονίζουν και τα ψυχολογικά οφέλη, όχι μόνο τα οφέλη της υγείας. Ξαναείπαμε λοιπόν ότι το τρίχρονο μπορεί να ικανοποιούσε μια συναισθηματική του ανάγκη την στιγμή εκείνη. Τώρα τι είναι σωστό να φάει κάθε τρίχρονο την κάθε στιγμή καλύτερα να το κρίνει η μαμά του και ο παιδιατρός του κι όχι εμείς! το συγκεκριμένο τρίχρονο π.χ. μπορεί να υποφέρει απο τροφικές αλλεργίες, πως μπορούμε να ξέρουμε? Το ότι θα σου έκανε εντύπωση να έπινε ένα τρίχρονο γάλα (με ποτήρι) στην μέση της ημέρας πραγματικά δεν μπορώ να το αντιληφθώ!!! Δηλ. απαγορεύεται να πιεις γάλα το απόγευμα? Εμένα η βαφτηστήρα μου πίνει συχνά γάλα, το λατρεύει. ποιό είναι το πρόβλημα? Επίσης η μαμά δεν του έδωσε το στήθος της, το παιδί το αναζήτησε. Συγνώμη εσύ δεν θεωρείς αποδεκτό μια γυναίκα να θηλάζει δημόσια? Εγώ το θεωρώ αποδεκτό πάντως. Επίσης γιατί δεν θεωρείς την παραλία δημόσιο χώρο??? Είναι εντελώς δημόσιος χώρος..εκεί δεν σε πειράζει μια γυναίκα να εκθέτει το στήθος της και μάλιστα χωρίς λόγο (π.χ. η θρέψη του παιδιού της)? προσωπικά δεν με τρελαίνε να βλέπω γυμνόστηθες σε παραλίες αν και δεν το σχολιάζω. Ένα ερωτευμένο ζευγάρι σε περιπαθείς περιπτύξεις σε ένα πάρκο θα σε ενοχλούσε? Συμβαίνει συχνά! Οι συγκρίσεις που κάνεις ανάμεσα στον δημόσιο θηλασμό και στο δημόσιο χάιδεμα γεννητικών οργάνων πραγματικά είναι επικίνδυνες γενικεύσεις. Επίσης έχω δει άπειρα τρίχρονα να κάνουν τσίσα σε πάρκα και παιδικές χαρές. Και το δικό μου τρίχρονο είχε κάνει πίσω απο έναν θάμνο. Δεν έχω σοκαριστεί με αυτό το γεγονός. Συμφωνώ πάντως ότι μιλάμε νωρίς και ανάλογα με την ηλικία στα παιδιά μας για ιδιωτικές στιγμές, και αρχίζουν κάποια στιγμή να διαχωρίζουν τι μπορούμε να κάνουμε ιδιωτικά στο απίτι μας και τι δημόσια. κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με aimee, scratee, athinap στις γενικότερες τοποθετήσεις τους.
 11. Τώρα που διάβασα τα ποστ επανέρχομαι. Γιατί πρέπει να (κατα)κρίνουμε ότι μας φαίνεται διαφορετικό και μη οικείο? Μια μαμά θήλαζε δημόσια το 3χρονό της. Αίσχος! Γνωρίζουμε κάτι παραπάνω? όχι..πως βγάζουμε συμπεράσματα? Μπορεί να έχει ψυχολογικά προβλήματα και να καταπιέζει το παιδί της, μπορεί πραγματικά να κάνει και το καλύτερο για το παιδί της, πως να το ξέρω εγώ για να εκφράσω γνώμη? Γενικεύοντας..πολλά μπορεί να σοκάρουν τον καθένα...εγώ σοκαρίστηκα που είδα μια μαμά να ταϊζει το υπερβαρο 4 χρονό της μια σακούλα γαριδάκια και μετά γεμιστά μπισκότα και αναψυκτικό. Το θεωρείτε αυτό σοκαριστικό? Λιγότερο, περισσότερο ή το ίδιο με μια μαμά που θηλάζει δημόσια ένα 3χρονο? Τι συζητάμε εδώ? Κάποια κοπέλα είπε πως δεν πρέπει να θηλάζει δημόσια, στο σπίτι ας κάνει ότι θέλει!!!! Αυτό είναι το θέμα? Αλήθεια? Σπίτι ας θηλάζει μέχρι τα 20? Αθάνατη ελληνική κοινωνία! Θα σας σόκαρε μια μαμά που χτυπάει δημόσια το παιδί της? Ιδιωτικά? Τι είναι φυσιολογικό? Τι μη φυσιολογικό? Ποιός το ορίζει σε κάθε εποχή και κάθε κοινωνία? Εγώ? Το φόρουμ? Οι ψυχολόγοι? Έλεος ρε κορίτσια με τον μακροχρόνιο και τον δημόσιο θηλασμό...Δεν θέλετε να θηλάσετε? δικαιωμά σας! Μια άλλη θέλει να θηλάσει όσο πάει? δικαιωμά της...δημόσια? γιατί όχι? Γιατί βλάπτει το παιδί της? Ποιός το λέει? Ποιός κατέχει την υπέρτατη αλήθεια του μέχρι πότε πρέπει να θηλάσει ένα παιδί? Αν θηλάζει στα 3 θα έχει ψυχο-σεξουαλικά προβλήματα! Μάλιστα...που το ξέρεις???? Τέτοιες έρευνες δεν έχουν γίνει! Κι αν είχαν γίνει συμπεράσματα δεν θα βγάζαμε γιατί είναι τόσο "υποκειμενικά" όλα. Έχω την αίσθηση πως τα σεξουαλικά προβλήματα έχουν πιο σύνθετες ρίζες. Ο άντρας σας πάλι γιατί να χάνει την σεξουαλική επιθυμία του προς εσάς αν θηλάζετε? Κι αν την χάνει έχετε αναρωτηθεί μήπως αυτός έχει πρόβλημα κι όχι όλοι οι άλλοι? Θα πω άλλη μια πως ανθρωπολογικά το ανθρώπινο είδος είναι προγραμματισμένο να αποθηλάζει κάπου κατά τα 2-3, μέσος όρος μιλάμε...επομένως αυτό θα συμβεί αν αφήσουμε ελεύθερα ένα παιδί (δεν προσφέρω-δεν αρνούμαι) κατά μέσο όρο πάντα, έτσι? Το κάθε μικρούλι ανατπύσσεται ψυχοκινητικά στον δικό του χρόνο (υπάρχει ένα εύρος φυσιολογικού βγαλμένο απο επιστημονικές μετρήσεις) κι η μαμά το υποστηρίζει και το ενθαρρύνει όταν πρέπει. Μια φίλη μου ταϊζει το 2χρονό της αλεσμένα γιατί αλλιώς δεν τρώει λέει. Δεν ξέρω, μπορεί όντως να μην τρώει αλλιώς και να μην έχει ωριμάσει...μπορεί πάλι η μαμά του να βαριέται να προσπαθήσει να το ταίσει κομματάκια, παίρνει πολύ χρόνο αρχικά και είναι "βρώμικη" δουλειά. Εσάς σας φαίνεται φυσιολογικό αυτό? Κορίτσια ο θηλασμός είναι φυσιολογικός...αν σας ενοχλεί για τον όποιο λόγο δικαιωμά σας..μην κατακρίνετε όμως και αν θέλετε κρατήστε λίγο το μυαλό σας ανοιχτό και δείτε πιο σφαιρικά κι ανοιχτά το όλο θέμα. Α και μην νομίζετε πως όποια θηλάζει δημόσια θέλει να "δειχτεί"...βαρέθηκα να το ακούω αυτό! Όποια δίνει δημόσια μπιμπερό θέλει να "δειχτεί"? Για την ιστορία έχω δυο παιδιά το ένα δεν το θήλασα το μωρό μου το θηλάζω. Δεν είμαι καμιά τρελή/φανατική/ακτιβίστρια του θηλασμού αλλά πραγματικά βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια ειδικά όταν υπάρχουν πια ένα σωρό στοιχεία που ανατρέπουν την κατά του (μακροχρόνιου) θηλαμού θεωρείες. Όπως και να χει ειρήνη υμίν και μην χολοσκάτε για τέτοια θέματα ειδικά αν δεν ξέρετε την κάθε περίπτωση. Υπάρχουν τόσα πολλά σημαντικότερα.
 12. Δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστ σε αυτό το τόπικ αλλά μια παρόμοια συζήτηση έχει γίνει κι εδώ για όσες ενδιαφέρεστε http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=138159 Α κι ένα σχόλιο για την εκπομπή της Τατιάνας γιατί έτυχε να την δω...η παιδίατρος ήταν όντως γλυκύτατη και μίλησε σωστά κατά την γνώμη μου, η ψυχολόγος είχε απόστηθίσει τα κλασικά που λένε σχετικά με θηλασμό και γενικώς μια άγνοια την είχε και δεν είχε απαντήσεις, η μια μαμά θεωρώ ήταν υπερβολική και η Τατιάνα απλώς ήθελε να γεμίσει λίγο χρόνο..γρνικώς μια "κενότητα"!
 13. dimela

  ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

  Αυτό που περιγράφεις συμβαίνει σε πολλά μωράκια θηλάζοντα και μη. Η λύση δεν είναι να το αφήσεις να κλαίει αλλά να είσαι εκεί γι αυτό. Και όντως η χαρούλα (νομίζω) έχει απόλυτο δίκιο, πρόγραμμα στον θηλασμό δεν μπαίνει..το αντίθετο μπορεί να συμβεί, δηλ. να θέλει να αναπληρώσει θηλασμούς και μαμά το βράδυ και να ξυπνά πιο συχνά. Μην απελπίζεσαι με τις στερεές, θέλουν τον χρόνο τους και τα μικρά..εσύ θα προσφέρεις κι αυτό κάποια στιγμή (μπορεί πολύ πιο σύντομα απο όσο πιστεύεις) θα αρχίσει να τρώει. Επίσης μην περιμένεις ότι θα φάει ένα κιλό...μερικές κουταλιές μπορεί να είναι αρκετές..δοκίμασε πιο συχνά γεύματα στερεών και απο λίγο αν αισθάνεσαι καλύτερα εσύ. Το βιβλίο της Pantley είναι καλό για μια ιδέα..τίποτε δενε ίανι Βίβλος βρε παιδιά όμως...κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Στα ελληνικά υπάρχει ένα βιβλίο που λέγεται "τα μωρά είναι άνθρωποι της νήυχτας" ή κάπως έτσι και αναφέρεται σε όλες τις μεθόδους αυτές συνοπτικά..είναι μια καλή εισαγωγή στο τι σημαίνει cry it out και τι επιτπωσεςι μπορεί να έχει στα μωρά και σε ήπιες μεθόδους εκπαίδευσης ύπνου. Κουράγιο...δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πέρα απο το να ακολουθείς το μωράκι σου και να παίρνεις βοήθεια όσο μπορείς για να αντεπεξέλθεις. την επόμενη φορά που το περιβάλλον σου θα κατηγορήσει τον θηλασμό δοκίμασε να τους πεις να έρθουν καλύτερα να σε βοηθήσουν παρά να σε κατηγορούν. Καλό κουράγιο απο μια άυπνη (πιο άυπνη δεν γίνεται) αλλά ευτυχισμένη μανούλα!
 14. Με πολλά μικράκια συμβαίνει, και με το δικό μου. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ περιόριζα όσο μπορούσα τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο ή τουλάχιστον την διάρκειά τους, αλλά φυσικά δεν γίνεται να μην μπεις στο αυτοκίνητο. Επουδενί δεν έβγαζα παιδί απο το κάθισμα ενώ το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση. Αυτό το βρίσκωα τραγικό, καλύτερα να κλάψει το μικρό παρά να γίνει κάτι σοβαρό και να κλαίμε μετά οαμδικώς. Συνήθως αν η διαδρομή ήταν μεγάλη και ήμουν μόνη σταματούσα κάθε κάποια ώρα να ελέγξω, να ηρεμήσω κλπ. Πραγματικά μεγαλώνοντας συνήθως περνάει αυτό, ειδικά όταν αρχίσουν και κοιτάζουνε προς τα μπροστά. Δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις, κανένα παιχνιδάκι, δοκίμασε τον καθρέφτη που βάζουνε για να ελέγχει ο οδηγός το μικρό και το μικρό βλέπει τον εαυτό του, μουσικούλα, τραγουδάκια κλπ. Επίσης το δικό μου έκλαιγε πιο πολύ όταν νύσταζε (δεν κοιμάται με τίποτε στο αμάξι) οπότε προσπαθούσα να μετακινούμαστε σε ώρα που ήταν πιο ξεκούραστο κλπ. Τώρα, 8,5 μηνών, είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα αλλά όχι ότι δνε κλαίει και καθόλου. Πάντως δεν φταίει η αγκαλιά..πιστεύω πως απλώς έτσι είναι τα παιδάκια μας. Κουράγιο, θα περάσει.
 15. Δίκιο έχεις..είναι και η χημεία ένα κριτήριο σημαντικό για τους γονείς. Έστω και παροδικό να ήταν αυτό πως να σε βοηθήσει να εμπιστευτείς το σχολείο? Θα τους δω κι εγώ κι απο κοντά και πως θα φερθούν στο μέλλον. Αν δεν γίνομαι αδιάκριτη ποιό σχολείο επιλέξατε τελικώς?