Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσες έχουν βιώσει μια παλίνδρομη κύηση;

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια και εγω δυστυχως ειμαι σε αυτο κλαμπ και οχι για μια μονο φορα 2φορες συνεχομενα!!!Εχει 3 μηνες που ηταν η τελευταια φορα και αυτο τον μηνα θα ξαναρχησουμε προσπαθειες(ευτυχως κ τις 2φορες εμεινα ευκολα εγκυος) αλλα τρεμω στην ιδεα οτι θα ξανασυμβει το ιδιο εχω κανει πολλες εξετασεις και ολα ηταν καλα(ωρες-ωρες σκεφτομε καλυτερα να ειχα κατι να εκανα μια θεραπεια και να πηγαιναν ολα καλα αλλα παλι μεσα στο αγχος)!!!Θα ηθελα να σας ρωτησω αν καποια απο εσας που ειχε 2 η και περισσοτερες παλινδρομες η επομενη εγκυμοσυνη πηγε καλα χωρις καποια θεραπεια???

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 454
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα κοριτσια και εγω δυστυχως ειμαι σε αυτο κλαμπ και οχι για μια μονο φορα 2φορες συνεχομενα!!!Εχει 3 μηνες που ηταν η τελευταια φορα και αυτο τον μηνα θα ξαναρχησουμε προσπαθειες(ευτυχως κ τις 2φορες εμεινα ευκολα εγκυος) αλλα τρεμω στην ιδεα οτι θα ξανασυμβει το ιδιο εχω κανει πολλες εξετασεις και ολα ηταν καλα(ωρες-ωρες σκεφτομε καλυτερα να ειχα κατι να εκανα μια θεραπεια και να πηγαιναν ολα καλα αλλα παλι μεσα στο αγχος)!!!Θα ηθελα να σας ρωτησω αν καποια απο εσας που ειχε 2 η και περισσοτερες παλινδρομες η επομενη εγκυμοσυνη πηγε καλα χωρις καποια θεραπεια???

εγώ είχα ήδη 1 παιδάκι, όπου δεν είχα κανένα πρόβλημα και μετά είχα 2 παλλίνδρομες. έκανα εξετάσεις με ειδικό γιατρό στις καθ΄'εξιν αποβολές, έκανα θεραπεία που μου πρότεινε και έκανα άλλο 1 παιδάκι. ελπίζω να έχεις ψαχτεί πολύ πριν ξαναξεκινήσεις γιατί συνήθως οι γιατροί λένε πως είναι τυχαίο γεγονός. όμως 2 φορές συνεχόμενες και τυχαίο? :? δε νομίζω... καλή επιτυχία σου εύχομαι!!

Καλημέρα. Δυστυχώς και εγώ είχα δύο παλλίνδρομες....έκανα όλες τις εξετάσεις αλλά δεν έδειξαν κάτι. Σήμερα είναι να πάρω αποτέλεσμα χοριακής και τρέμω μήπως δεν τριπλασιστεί....

Το εχω ψαξει αρκετα και ολες οι εξετασεις ηταν καλες και τωρα ειμαι παλι στο μηδεν γιατι δεν ξερω τι να κανω να παω κ σε αλλο γιατρο?Η να το αφησω στην τυχη?

Το εχω ψαξει αρκετα και ολες οι εξετασεις ηταν καλες και τωρα ειμαι παλι στο μηδεν γιατι δεν ξερω τι να κανω να παω κ σε αλλο γιατρο?Η να το αφησω στην τυχη?

τί εξετάσεις έχεις κάνει? είσαι σίγουρη ότι τα έχεις κάνει όλα? γιατί κι εγώ έτσι νόμιζα, αλλά...

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Δυστυχώς και εγώ είχα δύο παλλίνδρομες....έκανα όλες τις εξετάσεις αλλά δεν έδειξαν κάτι. Σήμερα είναι να πάρω αποτέλεσμα χοριακής και τρέμω μήπως δεν τριπλασιστεί....

Καλημερα Καλλιοπη!!Καλη επιτυχια...ελπιζω να πανε ολα καλα!Μετα απο ποσο καιρο απο την τελευταια παλινδρομη ξαναεμεινες εγκυος?Περνεις προληπτικα κατι?Κ εμενα ολες οι εξετασεις καλες κ ειμαι μες στο αγχος να μην ξαναγινει

τί εξετάσεις έχεις κάνει? είσαι σίγουρη ότι τα έχεις κάνει όλα? γιατί κι εγώ έτσι νόμιζα, αλλά...

Καναμε καρυοτυπο ζευγους,στο ιπποκρατειο εκανα το πακετο για την θρομβοφιλια,καμπυλη ζαχαρου,για μικροβια στον τραχηλο και δεν ξερω αν ξεχασα καμια.

Καλημέρα! Πριν μείνω έγκυος στον γιο μου είχα μια παλλιδρομή. Όμως θα σου πω αυτό που μου είπε η γυναικολόγος μου τότε και το θυμαμαι σαν να είναι τώρα. Δεν υπάρχει γυναίκα που να έχει κάνει παλλιδρομή και να μην την έχω ξεγεννησει. Εγώ μέσα σε λιγότερο απο ένα χρόνο απο την παλλιδρομή γέννησα τον γιό μου και μέτα απο 2μιση χρόνια την κόρη μου. Όλα θα πανε καλά!!!! Εχε υπομονή και πίστη:P

Καναμε καρυοτυπο ζευγους,στο ιπποκρατειο εκανα το πακετο για την θρομβοφιλια,καμπυλη ζαχαρου,για μικροβια στον τραχηλο και δεν ξερω αν ξεχασα καμια.

ανοσολογικό έλεγχο (ΝΚ κύτταρα), αντιπατρικά αντισώματα?

ανοσολογικό έλεγχο (ΝΚ κύτταρα), αντιπατρικά αντισώματα?

Οταν αρχισα να το ψαχνω ειχα παει στο ιπποκρατειο στην θεσσαλονικη και με ειχε δει ενας γιατρος για την υπογονιμοτικα για αυτα που μου λες το ειχαμε συζητησει κ δεν ηταν θετικος να τα κανω.Λες να το ψαξω κιαλο?Ειναι και πανακριβες οι εξετασεις...ενα σωρο λεφτα μας εφυγαν για αυτες που καναμε.

Διαφημίσεις

Οταν αρχισα να το ψαχνω ειχα παει στο ιπποκρατειο στην θεσσαλονικη και με ειχε δει ενας γιατρος για την υπογονιμοτικα για αυτα που μου λες το ειχαμε συζητησει κ δεν ηταν θετικος να τα κανω.Λες να το ψαξω κιαλο?Ειναι και πανακριβες οι εξετασεις...ενα σωρο λεφτα μας εφυγαν για αυτες που καναμε.

εμένα πάντως το πρόβλημά μου ήταν τελικά τα αντιπατρικά, το διαπιστώσαμε αργά (ήμουν ήδη έγκυος), γιατί δεν το είχε ψάξει ο γιατρός καλά (αν και του είχα πει να τα ψάξουμε όλα πριν ξαναμείνω έγκυος) και χάσαμε άδικα το 2ο μωρό. άλλαξα γιατρό, πήγα σε ειδικό γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα θεραπεία (19 ευρώ το εμβόλιο) και έκανα άλλο 1 παιδάκι.

εμένα πάντως το πρόβλημά μου ήταν τελικά τα αντιπατρικά, το διαπιστώσαμε αργά (ήμουν ήδη έγκυος), γιατί δεν το είχε ψάξει ο γιατρός καλά (αν και του είχα πει να τα ψάξουμε όλα πριν ξαναμείνω έγκυος) και χάσαμε άδικα το 2ο μωρό. άλλαξα γιατρό, πήγα σε ειδικό γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα θεραπεία (19 ευρώ το εμβόλιο) και έκανα άλλο 1 παιδάκι.

Σε ευχαριστω πολυ,θα το κοιταξω και αυτο μηπως βρουμε ακρη!

mpetoula είχαμε κάνει μια προσπάθεια τον Οκτώβριο και μετά την παλλίνδρομη κάναμε ξανά τώρα. Βέβαια εμένα είχε πιαστεί εξωμήτριο και μέχρι να καθαρίσει εντελώς μου πήρε ακρετό χρόνο. Κανονικά σε 3 μήνες μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις.

mpetoula είχαμε κάνει μια προσπάθεια τον Οκτώβριο και μετά την παλλίνδρομη κάναμε ξανά τώρα. Βέβαια εμένα είχε πιαστεί εξωμήτριο και μέχρι να καθαρίσει εντελώς μου πήρε ακρετό χρόνο. Κανονικά σε 3 μήνες μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις.

Και εμενα η τελευταια παλλινδρομη ηταν αρχες νοεμβριου και τωρα σκεφτομουν μηπως ξαναπροσπαθησουμε αλλα δεν ξερω ισως πρεπει να το ψαξω ακομα περισσοτερο γιατι και 3φορα δεν θα το αντεξω.Σου ευχομαι ολα καλα να σου πανε και να κρατησεις ενα μωρακι στην αγκαλια σου

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα! κι εγώ βίωσα την παλίνδρομη κύηση. Εμεινα έγκυος τον Μάιο του 2011 (Πρώτη φορά!). Τρελαθήκαμε από τη χαρά μας! Και όταν πήγα σε προγραμματισμένο ραντεβού τον Ιούνη μου είπε ο γιατρός οτι δεν υπάρχει μωρο! Μόνο σάκος... Τα συναισθήματα τα ξέρετε.. Αλλα μετά άρχισε ο γολγοθλάς με τις εξετάσεις. Τελικά είχα μυκόπλασμα και ορεόπλασμα. Πήρα αντιβίωση και κολπική κρέμα και τελείωσε. Η αλήθεια είναι οτι δεν προσπαθήσαμε για να μείνω εγκυος. Ετυχε! Αλλα ουτε τώρα προσπαθούμε! Ενα κενό το νιώθω ακόμη..... Δεν ξέρω αν συμπληρωθεί με μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, αλλα δε θα βλέπω με το ίδιο μάτι τη νέα εγκυμοσύνη γιατί ο φόβος για παλίνδρομη κύηση θα καραδωκεί.... Τα συναισθήματα απλά δεν περιγράφονται...

Κορίτσια καλησπέρα! κι εγώ βίωσα την παλίνδρομη κύηση. Εμεινα έγκυος τον Μάιο του 2011 (Πρώτη φορά!). Τρελαθήκαμε από τη χαρά μας! Και όταν πήγα σε προγραμματισμένο ραντεβού τον Ιούνη μου είπε ο γιατρός οτι δεν υπάρχει μωρο! Μόνο σάκος... Τα συναισθήματα τα ξέρετε.. Αλλα μετά άρχισε ο γολγοθλάς με τις εξετάσεις. Τελικά είχα μυκόπλασμα και ορεόπλασμα. Πήρα αντιβίωση και κολπική κρέμα και τελείωσε. Η αλήθεια είναι οτι δεν προσπαθήσαμε για να μείνω εγκυος. Ετυχε! Αλλα ουτε τώρα προσπαθούμε! Ενα κενό το νιώθω ακόμη..... Δεν ξέρω αν συμπληρωθεί με μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, αλλα δε θα βλέπω με το ίδιο μάτι τη νέα εγκυμοσύνη γιατί ο φόβος για παλίνδρομη κύηση θα καραδωκεί.... Τα συναισθήματα απλά δεν περιγράφονται...

Sapientia_Cris καλησπερα!κ γω ειχα παλληνδρομη κ μαλιστα στην 1 μου εγκυμοσυνη..το ξερω αυτο το κενο που νιωθεισ, το χω βιωσει...εγω μαλιστα το πηρα πολυ ασχημα..επαθα καταθληψη...τιποτα δε με γεμιζε..ενιωθα κενη..οτι το μωρο που εφυγε,( παροτι κ γω δεν το χα ακουσει,μονο το σακο ειδα στον υπερηχο,) μου αφησε μια τρυπα μεσα μου...εγω πιστευω οτι μονο με μια καινουργια εγκυμοσυνη θα γεμισει τοι κενο που νιωθουμε...αφου βρηεκσ τι φταιει κ οταν νιωσεισ ψυχολογικα ετοιμη ξεκινα τισ προσπαθειεσ κ σου ευχομαι να ερθει γρηγορα κ να μη ξαναβιωσουμε αυτη τη τραυματικη εμπειρια

• 1 month later...

καλησπερα..μολις εκανα την εγγραφη για να σας πω οτι την μ.πεμπτη πηγα στο γιατρο για να ακουσω για πρωτη φορα την καρδουλα του και εκεινος μου ειπε απλα..οτι μεσα στο σακο δεν υπαρχει μωρακι.παλινδρομη κυηση λεει.απο κεινη την ωρα νιω8ω απλα ....ενα τεραστιο κενο.δεν χρειαστηκε να κανω επεμβαση.μου δωσε κατι χαπια..3 πηρα... πολυ αιμα..πολυ αιμα..πολυ πονος. 8α περασει!?!?!??!ο πονος μεσα μου θα περασει?διαβασα τισ ιστοριες σας και πηρα λιγο κουραγιο.ειναι νωρις ομως για μενα.πριν 4 μερες ολα ηταν διαφορετικα.

Καλησπερα και απο μενα. Χρονια πολλα-Χριστος Ανέστη !

Δυστηχως ηταν και μενα γραφτο να βιωσω μια παλλινδρομη κυηση. Ηταν η πρωτη μου εγκυμοσυνη, ειμασταν τρελαμενοι με τον συζηγο καναμε ονειρα ......μεχρι που μου διαπιστωθηκε παλλινδρομηση στην 9η εβδομαδα. τα συναισθηματα τα ξερετε, δεν χρειαζεται να τα περιγραψω....αφηστε που δεν περιγραφεται και με λογια αυτο που νιωθεις.....! 24/03 καναμε την αποξεση στην οποια και μου διαγνωστηκαν 2 διαφραγματα στην μητρα. ο γιατρος μου ριχνει ολο το φταιξιμο της παλλινδρομης στα διαφραγματα. παρολα αυτα ομως καναμε ιστολογικη εξεταση η οποια βγηκε καθαρη. τωρα περιμενω να αδιαθετησω για να κανω και την εξεταση για θρομβοφιλια. μολις περασει και η δευτερη περιοδος μου μπαινω για υστεροσκοπηση προκειμενου να αφαιρεθουν τα διαφραγματα και να ξεκινησω μετα παλι προσπαθειες.

Θα σας δωσω μια συμβουλη.........Πολλοι γιατροι ισχυριζονται πως μια παλλινδρομη οφειλεται σε τυχαιο γεγονος......ΜΗΝ αφηνετε ομως τιποτα στην τυχη. καντε οτι εξετασεις χρειαζονται. ακομα κι αν δεν τις προτεινει ο γιατρος σας ψαξτε το....μην το αφηνετε. καλυτερα να ξερετε οτι εχετε κανει ολα τα απαραιτητα παρα να ζειτε με την αμφιβολια και στην επομενη εγκυμοσυνη να καρδιοχτυπατε απο αγωνια. εγω εκτος απο την γνωμη του γιατρου μου ( ο οποιος ειναι κορυφαιος και σαν γιατρος αλλα και σαν ανθρωπος) συζητησα το θεμα και με αλλους 2 γυναικολογους.

δεν θελω να σας ξεσηκωσω.....θελω μονο να σας συμβουλεψω να μην αφηνουμε τετοια θεματα στην τυχη τους.

gdTrp2.png

Γεια σας και εγώ μετά από ένα παιδάκι είχα 2 παλινδρομες, έκανα όλες τις εξετάσεις και έχω μια μετάλλαξη στον γονιδιακο έλεγχο που έκανα μου είπαν να κάνω ενέσεις ηπαρινης.Επίσης αρνητικά αντιπατρικα, αλλά δεν θέλω να κάνω τα εμβόλια λόγω του ότι πολλοί γιατροί δεν τα συνιστούν και γιατί πρέπει να κάνω τρία ταξίδια στην Αθήνα 200ευρω πήγαινε έλα τα εισητηρια κάθε φορά επί τρεις φορές επι 2 άτομα συν τα ξενοδοχεία συν τα εμβόλια 160ευρω το ένα στο Αλεξάνδρας. έχει περάσει ένας χρόνος σχεδόν από την τελευταία παλινδρομη και φοβάμαι να ξαναμεινω έγκυος, επίσης έχω πολλές φοβίες και κρίσεις πανικού μετά το συμβάν. Φοβάμαι μήπως ξαναπερασω τα ίδια και δεν παίρνω την απόφαση να μείνω πάλι. Συγνώμη αν σας κουρασα

Γεια σας και εγώ μετά από ένα παιδάκι είχα 2 παλινδρομες, έκανα όλες τις εξετάσεις και έχω μια μετάλλαξη στον γονιδιακο έλεγχο που έκανα μου είπαν να κάνω ενέσεις ηπαρινης.Επίσης αρνητικά αντιπατρικα, αλλά δεν θέλω να κάνω τα εμβόλια λόγω του ότι πολλοί γιατροί δεν τα συνιστούν και γιατί πρέπει να κάνω τρία ταξίδια στην Αθήνα 200ευρω πήγαινε έλα τα εισητηρια κάθε φορά επί τρεις φορές επι 2 άτομα συν τα ξενοδοχεία συν τα εμβόλια 160ευρω το ένα στο Αλεξάνδρας. έχει περάσει ένας χρόνος σχεδόν από την τελευταία παλινδρομη και φοβάμαι να ξαναμεινω έγκυος, επίσης έχω πολλές φοβίες και κρίσεις πανικού μετά το συμβάν. Φοβάμαι μήπως ξαναπερασω τα ίδια και δεν παίρνω την απόφαση να μείνω πάλι. Συγνώμη αν σας κουρασα

αν εξαιρέσεις τα ταξίδια, αφού εγώ μένω Αθήνα, οι ιστορίες μας ταιριάζουν. το ταμείο σου δε δικαιολογεί τα εμβόλια? εγώ έδινα 19 ευρώ για κάθε εμβόλιο. αν δεν τα κάνεις παίρνεις πάλι το ρίσκο για νέα παλλίνδρομη, που κοστίζει επίσης (και ψυχολογικά). όταν το πρόβλημα είναι τα αντιπατρικά, τα μωρά τα χάνεις σε όλο και μικρότερη εβδομάδα.

Σε ποιο νοσοκομείο έκανες τα εμβόλια? Λογικά αφού έχω ΟΓΑ θα μπορώ να πληρώσω πιο λίγα, αλλά εκεί στο τμήμα καθ΄ εξιν αποβολων του Αλεξάνδρας μου είπαν ότι τα κάνει ο υπεύθυνος γιατρός και στοιχίζουν 160?το ένα.Δεν καταλαβαίνω όμως στο πρώτο παιδί πως δεν πειραζαν τα αντιπατρικα? Η μήπως ήταν θετικά και τώρα έγιναν αρνητικά? Τι να πω . Εσυ εκτός τα αντιπατρικα είχες κάποιο άλλο πρόβλημα ή έκανες κάποια άλλη θεραπεία στην διάρκεια της εγκυμοσύνης σου? συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.

Σε ποιο νοσοκομείο έκανες τα εμβόλια? Λογικά αφού έχω ΟΓΑ θα μπορώ να πληρώσω πιο λίγα, αλλά εκεί στο τμήμα καθ΄ εξιν αποβολων του Αλεξάνδρας μου είπαν ότι τα κάνει ο υπεύθυνος γιατρός και στοιχίζουν 160?το ένα.Δεν καταλαβαίνω όμως στο πρώτο παιδί πως δεν πειραζαν τα αντιπατρικα? Η μήπως ήταν θετικά και τώρα έγιναν αρνητικά? Τι να πω . Εσυ εκτός τα αντιπατρικα είχες κάποιο άλλο πρόβλημα ή έκανες κάποια άλλη θεραπεία στην διάρκεια της εγκυμοσύνης σου? συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.

κι εγώ στο Αλεξάνδρας τα έκανα. μάλιστα ο υπεύθυνος γιατρός με ανέλαβε και στην εγκυμοσύνη και στη γέννα μου. με το ταμείο μου είχα συμμετοχή 10%. πήγαινα στο νοσοκομείο, μιυ έγραφε ο γιατρός το παραπεμπτικό, το σφράγιζαν στο ταμείο, πλήρωνα τα 19 ευρώ και μετά έπαιρναν το αίμα από τον άντρα μου κι έκανα το εμβόλιο.

όσον αφορά στο 1ο παιδί, μάλλον η πρώτη εγκυμοσύνη ήταν αυτή που πυροδότησε το μηχανισμό των αντιπατρικών. ο πρώτος μου γυναικολόγος είχε βρει πιθανή θρομβοφιλία (τρομάρα του) μετά την 1η παλλίνδρομη, αλλά ενώ πήρα αγωγή είχα και 2η παλλίνδρομη. τότε ψάχτηκα, μου είπαν για το τμήμα καθ'έξιν αποβολών του Αλεξάνδρας και είπα να πάω να πάρω και μια δεύτερη γνώμη. έκανα κι άλλες εξετάσεις και βρήκε τα αντιπατρικά (κι ο 1ος γυναικολόγος τα είχε δει αλλά δεν τα πολυπίστευε μου είχε πει. αν τα είχα κάνει πιό πριν δε θα είχα χάσει το 2ο μωράκι:().

πολύ άγχος και πολύ αγωνία. είχα πει ότι θα ήταν η τελευταία μου προσπάθεια, αφού είχα ήδη 1 παιδάκι και δεν ήθελα να ξαναπεράσω το ψυχολογικό κόστος μιας παλλίνδρομης. ευτυχώς όλα πήγαν καλά...

Και εγω δυστυχως ειχα την δυσαρεστη εμπειρια της παλινδρομης κυησης. Θυμαμαι οτι πραγματικα ειχα χασει τον κοσμο οταν μου το πρωτοειπε ο γιατρος. με εστειλαν στο Αλεξανδρας οπου και σε εμενα βρεθηκαν θετικα αντιπατρικα αντισωματα. Μπηκα στη διαδικασια του εμβολιασμου και ευτυχως τελος καλα και εμεινα εγκυος οπου και γεννησα ενα υγιεστατο κοριτσακι.

κορίτσια κι εγώ μια απο τα ίδια. έμεινα έγκυος στο πρώτο μου παιδάκι, όλα μια χαρά, πήγα στο γιατρό για επιβεβαίωση όλα οκ! και στην 10η εβδομάδα πήγαμε να ακούσουμε καρδούλα και δεν χτυπούσε. έπεσε ο ουρανός και μας πλάκωσε. την ίδια μέρα πήγα για απόξιση και έκανα να συνέλθω ψυχολογικά κανα 2μήνες. μετά απο 6 μήνες έμεινα πάλη έγκυος και τώρα είμαι στον 5ο μήνα και περιμένουμε την κορούλα μας. την άλλη παρασκευή θα πάω για την β'επιπέδου και εύχομαι να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος αυτή την φορά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...