Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τριχόπτωση

karfori's baby

Recommended Posts

Αγλαία και Zouzounel ευχαριστώ για την απ'άντηση,

να συμπληρώσω ότι ο σίδηρός μου είναι 53 με φυσιολογικές τιμες 37-145 και η φερριτίνη μου 50 με φυσ. τιμές 13-150.

Στα συστατικά του σαμπουάν βλέπω πως υπάρχουν τα parabens. Ειναι αρνητικό αυτό ε;; Το ότι ξεπλένεται δε μετράει;

Για τις αμπούλες ακόμα δεν ξέρω μόλις τις έχω θα γράψω όλα τα συστατικά τους

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 189
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εγω γλυκια μου esperanza ειχα το ιδιο προβλημα.

Η τριχοπτωση αρχισε περιπου οταν σαραντησα και κορυφωθηκε στον 6ο μηνα.

Εχανα πααααααααααααααααααρα πολλα μαλλια. Ειχα μαλλια ως τη μεση και τα εκοψα σταν την Μελετη για να μη μεινω φαλακρη!!!!!!!

Δεν πηρα τιποτα. Τωρα το κεφαλι μου ειναι γεματο φυτρες και σταματησε η εντονη τριχοπτωση.

Θα σταματησει καποια στιγμη μονη της.

Υπομονη :)

εμενα η κομμωτρια μου μου ειχε πει οτι μετα την εγκυμοσυνη και για κανα χρονο τα μαλλια πεφτουν γιατι ξαναρυθμιζονται οι ορμονες ενω κατα την εγκυμοσυνη δεν πεφτουν.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Αγλαία και Zouzounel ευχαριστώ για την απ'άντηση,

να συμπληρώσω ότι ο σίδηρός μου είναι 53 με φυσιολογικές τιμες 37-145 και η φερριτίνη μου 50 με φυσ. τιμές 13-150.

Mε τέτοιες τιμές σιδήρου και φεριτίνης, είναι επικίνδυνο να παίρνεις συμπληρώματα σιδήρου.

Συζήτησε με κάποιον δερματολόγο ποιες βιταμίνες και ποια ιχνοστοιχεία πρέπει να εξετάσεις. Σίγουρα εμπλέκεται και ο ψευδάργυρος και άλλες ουσίες. Μετά μπορείς να συζητήσεις και με ένα διαιτολόγο για να σου δώσει ένα πρόγραμμα διατροφής πλούσιο στα ιχνοστοιχεία που σου λείπουν.

Στα συστατικά του σαμπουάν βλέπω πως υπάρχουν τα parabens. Ειναι αρνητικό αυτό ε;; Το ότι ξεπλένεται δε μετράει;

το σαμπουάν, το αφρόλουτρο και οι κρέμες που χρησιμοποιείς έχουν parabens?

(κακό είναι αλλά δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό)

Για τις αμπούλες ακόμα δεν ξέρω μόλις τις έχω θα γράψω όλα τα συστατικά τους

Οκ, θα τα πούμε.

Τελικά τις αμπούλες δε θα τις βάλω προς το παρόν τουλάχιστον. Διατηρώ πολλές επιφυλάξεις.

Τα υπόλοιπα καλλυντικά που ανέφερες δεν έχουν parabens μόνο το πριοριν.

Αν είναι επικίνδυνο να παίρνω σίδηρο τότε γιατί ο γυναικολόγος μου το προτείνει; Τι συμβαίνει με τους γιατρούς τελικά;; Πρέπει ναγίνουμε γιατροί κ εμείς για να αποφασίζουμε ποιές συμβουλές τους ακολουθούμε κ ποιές όχι;

Όσο για το δερματολόγο πήγα ήδη και δε μου ζήτησε τέτοιες εξετάσεις. Ούτως ή άλλως δεν είμαι ευχαριστημένη, θα πάω κ σε άλλον

Εν τω μεταξύ τα μαλλιά όλο κ λιγοστεύουν...:(:(:(

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Διαφημίσεις

Αν είναι επικίνδυνο να παίρνω σίδηρο τότε γιατί ο γυναικολόγος μου το προτείνει;

Γιατί αυτό ξέρει να κάνει ή γιατί νιώθει την υποχρέωση να κάνει κάτι και γιατί στην ειδικότητά του δεν βλέπει τις συνέπειες. Όταν θα έρθουν οι συνέπειες θα χρειαστείς γιατρό άλλης ειδικότητας.

Είναι πιο πολύπλοκο το θέμα και εμπλέκονται από την προσωπική του στάση στα συμπληρώματα, πόσο το έχει ψάξει, πόσο νοιάζεται για τον ασθενή, πόσο νοιάζεται να προωθήσει κάποια προϊόντα κλπ κλπ.

Τι συμβαίνει με τους γιατρούς τελικά;; Πρέπει ναγίνουμε γιατροί κ εμείς για να αποφασίζουμε ποιές συμβουλές τους ακολουθούμε κ ποιές όχι;

Για να αποφασίσεις ποιες συμβουλές θα ακολουθήσεις και ποιες όχι, δεν χρειάζεται να γίνεις γιατρός. Δεν είναι όλοι οι γιατροί ίδιοι και μέχρι να βρεις κάποιον του οποίου θα ακολουθήσεις τις συμβουλές είναι δύσκολο.

Νομίζω ότι το λάθος ξεκινάει και από εμάς που ρωτάμε τις λιγότερο σχετικές ειδικότητες και περιμένουμε μια απάντηση.

Όσο για το δερματολόγο πήγα ήδη και δε μου ζήτησε τέτοιες εξετάσεις. Ούτως ή άλλως δεν είμαι ευχαριστημένη, θα πάω κ σε άλλον

Καλά θα κάνεις να το ψάξεις περισσότερο. Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να το δεις πιο ολιστικά.

Καλημέρα Esperanza! Εχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με εσένα και, από ότι είδα από το ticker σου, έχουμε γεννήσει τα μωρά μας ακριβώς την ίδια μέρα!!!! Θηλάζω, όπως κι εσύ, αποκλειστικά. Ως προς το Priorin, εκτός από το αν είναι ασφαλές ή όχι, αν θέλεις, ψάξε και το αν είναι αποτελεσματικό ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, όταν θα πας και στον δεύτερο δερματολόγο, σε παρακαλώ ενημέρωσέ μας τι θα σου πει. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εγω θελω να πάρω για τα μαλλιά ένα πόσιμο τζελ με κύριο συστατικό το silicium. Λέγεται Kieselsäuren στα γερμανικά το προϊόν που θέλω να πάρω. Αν ξέρεις Αγλαϊα τιποτα σχετικό με αυτό και τον θηλασμό....

Η κόρη μου είναι κοντά 3,5 μηνών και έχω φοβερή τριχόπτωση.

Ναταλία: 12/ 04/ 2006

Δανάη: 03/ 01/ 2009

Ιλιάνα: 01/ 11/2010

Εγω θελω να πάρω για τα μαλλιά ένα πόσιμο τζελ με κύριο συστατικό το silicium. Λέγεται Kieselsäuren στα γερμανικά το προϊόν που θέλω να πάρω. Αν ξέρεις Αγλαϊα τιποτα σχετικό με αυτό και τον θηλασμό....

Η κόρη μου είναι κοντά 3,5 μηνών και έχω φοβερή τριχόπτωση.

Παρακαλώ γράψε αναλυτικά τα συστατικά στα αγγλικά. Είναι ο μόνος τρόπος για να το ελέγξω.

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κορίτσια!

Και εγώ γέννησα τον Αύγουστο την κορούλα μου και αντιμετώπιζα απίστευτο πρόβλημα τριχόπτωσης (είχα ανοίξει και σχετικό topic) κυρίως τον 4ο μήνα. Η εικόνα που αντίκριζα στο λούσιμο ήταν απίστευτη και με τρόμαζε πολύ. Το πρόβλημα που έβλεπα εγώ τουλάχιστον ήταν στους δυο κροτάφους είχαν αραιώσει πολύ τα μαλλιά και σε εμένα τουλάχιστον το πρόβλημα φαινόταν πολύ. Επειδή έχω πολυ πυκνά μαλλιά οι άλλοι δεν το πολυκαταλβαίναν... εγώ όμως το έβλεπα και με στεναχωρούσε. Μίλησα με το γυναικολόγο, μου είπε ότι ήταν φυσιολογικό αν νομίζω όμως ότι είναι τόσο έντονο να απευθυνθώ σε δερματολόγο. Μέχρι τότε συνέχιζα να παίρνω σίδηρο και οι τιμές του καθώς και της φερριτίνης ήταν πολύ καλές.

Επειδή αντιμετώπιζα αρκετές δυσκολίες στο θηλασμό (αποκλειτικό)-συνεχιζόμενες φλεγμονές, κ.λ.π- , επισκεπτόμουνα μια σύμβουλο θηλασμού και μου εξήγησε ότι είναι πολύ φυσιολογική η τριχόπτωση. Επειδή κατά τη διάρκεια του θηλασμού πέρνουμε ένα σωρό συμπληρωματικά σκευάσματα- μετα τον τοκετό ο οργανσμό έρχεται σε μια ισσοροπία και έχουμε την τριχόπτωση. (μου έκοψε άμεσα το σίδηρο και τις πολυβιτανες pregnacare- κατάλαβα ότι δυστυχως πολλά σκευάσματα μας τα προτείνουνε ακόμα και κόγω marketing). Δεν υπάρχει λόγος να πέρνουμε σίδερο όταν οι τιμές είναι καλές (εγώ πήρα νομίζω μέχρι και τον 5ο και μου ερέθισε το έντερο) και ταλαιπωριόμουνα χωρίς να υπάρχει λόγος.

Οπότε ψυχραιμία! Μια καλή διατροφή σίγουρα θα βοηθήσει!

Διαφημίσεις

Επιτέλους τριχόπτωση ΤΕΛΟΣ!!!!!:D:D:D:D

Το λέω με περηφάνια καθώς οι κρόταφοί μου άρχισαν επιτέλους να γεμίζουν και η αυτοιπεποίθησή μου επίσης... Το παρατηρεί και ο άντρας μου μιας και το πάτωμα πλέον δε μοιάζει καθημερινά με φλοκάτη:lol::lol:

Λούστηκα μερικές φορές με το πριοριν, δεν έβαλα τις αμπούλες ούτε πήρα βιταμίνες. Βέβαια είμαι 100% σίγουρη ότι δεν οφείλεται στο πριοριν αλλά ότι ήταν η ώρα της πια να σταματήσει.

Γράφω λοιπόν για να επαληθεύσω αυτό που μέχρι τώρα ήξερα θεωρητικά ότι δηλ. η τριχόπτωση μετά τη γέννα είναι φυσιολογική, σταματά σχετικά γρήγορα και δεν αφήνει πρόβλημα διαρκείας για να καθησυχάσω και τα υπόλοιπα κορίτσια. Και φυσικά ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ σε τίποτα ο θηλασμός ίσα-ίσα που καθυστερεί κιόλας την εμφάνισή της.

Αυτά...και καλά ξεμπερδέματα...:lol::lol::lol::lol:!!!!

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Επιτέλους τριχόπτωση ΤΕΛΟΣ!!!!!:D:D:D:D

Το λέω με περηφάνια καθώς οι κρόταφοί μου άρχισαν επιτέλους να γεμίζουν και η αυτοιπεποίθησή μου επίσης...

Μπράβο σου! Είδες όλα μιά χαρά πήγανε!

7uEBp2.png M3GSp2.png

• 2 months later...

κοριτσια εμεινα μια φορα εγκυοσ γεννησα κ μετα απο πεντε μηνεσ ξαναεμεινα εγκυοσ την πρωτη φορα θηλασα την μπεμπα αλλα δ ειδα τριχοπτωση τωρα με την δευτερη γεννα φρικη μονο ετσι περιγραφεται αυτο που ζω παντου τριχεσ μα παντου σασ λεω πινω βιταμινεσ πινω σιδηρο μα τιποτα θηλαζω οχι αποκλειστικο ομωσ κ εμενα ζηλευε η μικρη μωλισ βαζα τον μικρο στο στηθοσ χαμοσ μεχρι που συμβιβαστηκε βεβαια ενω εκανα πολλεσ προσπαθειεσ για να εχω γαλα εδωσα κ ξενο γιαυτο τον λογο:rolleyes:

• 3 months later...

Καλησπέρα στα μέλη,

η μικρή μου είναι 19 μηνών και θηλάζει από την πρώτη της ημέρα. Το θέμα που με απασχολεί είναι η τριχόπτωση αλλά θα ήθελα να σημειώσω πως πέρασα ένα στάδιο έντονης τριχόπτωσης όταν ήταν 4 μηνών, το οποίο διήρκησε κάποιους μήνες και η κατάσταση επανήλθε περίπου όταν η μικρή έγινε 9 μηνών...

Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και 2 μήνες η κατάσταση της τριχόπτωσης "ξέφυγε" και πλέον έχω χάσει τα μισά μαλιά μου, ίσως και παραπάνω... Όσο τα χτενίζω, τόσο πέφτουν, είναι απίστευτο το πόσα έχω χάσει...

Τον Ιούλιο έπερνα μαγιά μπύρας και τον Αύγουστο έπερνα όλο το μήνα σίδηρο, καθώς έκανα εξετάσεις και η φεριτίνη μου ήταν στο 8.... Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, είμαι στα ίδια χάλια. Η διατροφολόγος που με παρακολουθεί μου είπε πως η τριχόπτωση οφείλεται στις ορμόνες του θηλασμού, καθώς πλέον έχουν μειωθεί τα γεύματα της μικρής και οδεύουμε αργά και σταθερά προς απογαλακτισμό (ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα να σταματήσει να θηλάζει...)

Όπως διάβασα στα σχετικά ποστ του φόρουμ, έβγαλα το συμπέρασμα πως αυτή η δεύτερη -πολύ έντονη- τριχόπτωση που περνάω τώρα, δεν σχετίζεται με την εγκυμοσύνη, καθώς έχουν περάσει 19 μήνες από τότε που γέννησα...

Υπάρχει κοπέλα με ανάλογη εμπειρία? Σκέφτομαι να πάω σε δερματολόγο...Και είχα τόσο πλούσιο μαλί...

(Αχ βρε μπουμπού μου, γερή να είσαι, η κοιλιά μου γέμισε ραγάδες, το σημάδι της καισαρικής μεγάλο, τα μαλιά μου πέσανε, το στήθος κοιτάει το πάτωμα, ας είναι, χαλάλι σου μικρή μου...)

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Διαφημίσεις

Κορίτσια,δοκιμάστε τις βιταμίνες pregnacare οι οποίες επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη και τον θηλασμό!!Εγώ είδα μεγάλη διαφορά στην τριχόπτωση!!:D

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

• 1 month later...

Κορίτσια καλησπέρα,

Η έντονη τριχόπτωση με οδήγησε εν τέλη σε δερματολόγο και θα χρειαστεί να κάνω εξετάσεις για θυρεοειδή-σίδηρο-φεριτίνη κλπ

Ωστόσο, μου έδωσε μία λοσιόν και τις ταμπλέτες Epicrin. Υπάρχει κάποια κοπέλα που να τις χρησιμοποιεί? Ρωτάω γιατί η γιατρός μου σύστησε 2 κάψουλες την ημέρα αλλά το κουτί γράφει μέσα 1 την ημέρα και να μην γίνεται υπέρβαση της δοσολογίας αυτής. Συμβουλεύτηκα και τη διατροφολόγο μου και μου είπε και εκείνη με τη σειρά της ότι η κανονική χρήση είναι 1 κάψουλα ανά ημέρα.

Γνωρίζει καμία κοπέλα?

Ευχαριστώ.

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

• 1 month later...

Καλημέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ.

Καταρχήν ζητώ συγνώμη που ανοίγω θέμα για την τριχόπτωση εδώ, ωστόσο θέλω να εξηγήσω το λόγο που ανοίγω το θέμα στο "Θηλασμός πέραν του χρόνου". Διάβασα και συμμετείχα στο "θηλασμός και τριχόπτωση" από την κατηγορία "Θηλασμός γενικά" αλλά θα ήθελα να πάρω τις απόψεις των μαμάδων που θηλάζουν περισσότερο από ένα χρόνο τα μωρά τους και "εξακολουθούν" να έχουν τριχόπτωση και τη δεύτερη χρονιά. Το τονίζω αυτό, με ενδιαφέρει η εμπειρία από μαμάδες που έχουν έντονη τριχόπτωση κατά τη διάρκεια του δεύτερου χρόνου του παιδιού τους.

Η μικρή μου βαδίζει στους 22 μήνες, θηλάζει (δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο) και τα μαλιά μου εξαφανίζονται με γοργούς ρυθμούς.

Έχω κάνει αιματολογικές εξετάσεις, από αναιμία και ορμονικά ζητήματα είμαι εντάξει. Παίρνω ψευδάργυρο εδώ και ένα μήνα, ενώ τον Αύγουστο έπερνα μαγιά και σίδηρο. Δεν έχω δει καμία απολύτως βελτίωση, τουναντίον, η τριχόπτωση είναι εντονότατη. Έχω θύλακες ανοικτούς αλλά καθόλου φύτρες.

Θα ήθελα να σημειώσω πως πέρασα ένα στάδιο έντονης τριχόπτωσης όταν ήταν η μικρή 4 μηνών, το οποίο διήρκησε για 4-5 μήνες. Τότε δεν ανησύχησα διότι είχα διαβάσει και ήμουν ενήμερη ότι επρόκειτο για τη φυσιολογική τριχόπτωση που ακολουθεί κάθε τοκετό.

Το πρόβλημά μου είναι πως η τριχόπτωση επανήλθε πολύ δυναμικά από το καλοκαίρι, που η μικρή ήταν 17 μηνών και συνεχίζει ως σήμερα που σας γράφω με ταχύτατους ρυθμούς.

Η δερματολόγος μου είπε πως οφείλεται στο άγχος. Εντάξει. Μια ζωή ήμουν αγχώδης τύπος. Αλλά εδώ μιλάμε ότι μένω κουρούπα, σε λίγο θα ντρέπομαι να κυκλοφορήσω, ειδικά στο επάνω μέρος του κεφαλιού φαίνεται πλέον πολύ.

Μαμάδες πείτε μου αν έχει συμβεί σε κάποια κοπέλα...(Απογοητεύτηκα που δεν έχω φύτρες. Αυτές θα μου έδιναν μια ελπίδα) Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.

Ο δερματολόγος σου δεν σου είπε ότι για να δεις βελτίωση με θεραπείες θέλει τουλάχιστον δίμηνο?Εκτός από χάπια δεν σου έδωσε και κάποια λοσιόν, π.χ. regain (αλλά πρέπει να δεις αν ειναι συμβατό)?Στην γυναικεία αλωπεκία ευθυνονται οι ορμονικές παθήσεις, τα έψαξες όλα θυροειδή, γυναικολογικά όπως πολυκυστικες κλπ?H νύφη μπου που είχε τέτοιο πρόβλημα ξαφνικά έφταιγε ο θυροειδής της. Εκανε θεράπεια και μια χαρά ήταν μετά.Δεν νομίζω οτι ευθύνεται ο θηλασμός πάντως.

Και εμένα έπεφταν πάρα πολύδυο μήνες μετά που γέννησα μέχρι πριν κανένα μήνα και είχαν αραιώσει, πήρα για ένα μήνα κάψουλές epicrin και τώρα μετά απο δυο μήνες είμαι γεμάτη φύτρες και επανέρχομαι.Ηταν όμως η τριχόπτωση που έχει κάθε γυναίκα μετα την εγκυμοσύνη...Αν δεν έχεις και κληρονομικότητα π.χ. γιαγιαδες συγγενεις με αραιά μαλλιά θα σου περάσει.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Ο δερματολόγος σου δεν σου είπε ότι για να δεις βελτίωση με θεραπείες θέλει τουλάχιστον δίμηνο?Εκτός από χάπια δεν σου έδωσε και κάποια λοσιόν, π.χ. regain (αλλά πρέπει να δεις αν ειναι συμβατό)?Στην γυναικεία αλωπεκία ευθυνονται οι ορμονικές παθήσεις, τα έψαξες όλα θυροειδή, γυναικολογικά όπως πολυκυστικες κλπ?H νύφη μπου που είχε τέτοιο πρόβλημα ξαφνικά έφταιγε ο θυροειδής της. Εκανε θεράπεια και μια χαρά ήταν μετά.Δεν νομίζω οτι ευθύνεται ο θηλασμός πάντως.

Και εμένα έπεφταν πάρα πολύδυο μήνες μετά που γέννησα μέχρι πριν κανένα μήνα και είχαν αραιώσει, πήρα για ένα μήνα κάψουλές epicrin και τώρα μετά απο δυο μήνες είμαι γεμάτη φύτρες και επανέρχομαι.Ηταν όμως η τριχόπτωση που έχει κάθε γυναίκα μετα την εγκυμοσύνη...Αν δεν έχεις και κληρονομικότητα π.χ. γιαγιαδες συγγενεις με αραιά μαλλιά θα σου περάσει.

Σε ευχαριστώ Za25 για την απάντηση, Η δερματολόγος δεν μου μίλησε για δίμηνο... Ναι, μου έδωσε λοσιόν, την οποία χρησιμοποίησα για 15 ημέρες, (Olyderm Μαζί με ένα άλλο μείγμα, το έφτιαξαν στο φαρμακείο) τόσο διήρκησε το μπουκάλι αλλά μάλλον με ενόχλησε η χρήση, έβγαλα σπυράκια. Για το λόγο αυτό συνεχίζω μόνο τις κάψουλες. (Και εγώ Epicrin παίρνω)

Ο θυροειδής είναι ΟΚ, έκανα ορμονικές εξετάσεις. Όσο για πολυκυστικές, ποτέ δεν είχα θέμα, έχω σταθερό σκετικά κύκλο, τελευταία μόνο κάνει κάτι νούμερα και έρχεται στις 23-24 ημέρες. Ωστόσο, πήγα στο γυναικολόγο τον Ιούλιο, έκανα υπέρηχο, δεν μου ανέφερε κάτι. (Είναι κάτι που δε με απασχόλησε ποτέ, δεν γνωρίζω, φαίνεται σε υπέρηχο?)

Αν έιχες κάποιο πρόβλημα γυναικολογικό ή με θυροειδή κλπ θα σου το ειχαν πει αφού έκανες εξετάσεις. Οπότε μην αγχώνεσαι..Κάνε υπομονή και η νύφη μου στενοχωριόταν και τώρα είναι μια χαρά...Το σκευασμά που λες δεν το γνωρίζω μήπως να ρωτούσες το γιατρό (δερματολόγο-παιδίατρο)για το άλλο που σου έγραψα και να έβλεπες και στο e-lactancia αν είναι συμβατό να το δοκίμαζες, απότι ξέρω έιναι αποτελεσματικό.Αν δεν έχεις κληρονομικότητα και οι εξετάσεις είναι καλές τότε κάνε υπομονή σε λίγους μήνες θα επανέλθεις..Το μόνο σίγουρο ότι δεν φταιει ο θηλασμός!

tEksp3.png?8gzbt5YV

καλημερα επαναφερω το θεμα μιας και εγω εχω ο ιδιο προβλημα..

θηλαζω εδω και 4,5 μηνες αποκλειστικα και αδιαθετησα στον 3ο μηνα.

ε! απο ποτε χανω τα μαλλια μου, παρα πολυ.

Παιρνω ασβεστιο και σιδηρο λογω χαμηλου αιματοκριτη και λογω στιγματος.

τι αλλο να κανω?

ευχαρστω πολυ..

668bab1939.png

• 2 months later...

Καλημερα!

εχει ενα μηνα τωρα που τα μαλλια μου πεφτουν χωρις σταματημο. αν συνεχισω ετσι, συντομα με βλεπω κουρουπα! βεβαια θα μπορω να φοραω οτι περουκα θελω αλλα και τα μαλλακια μου καλα ειναι. τα εκοψα μεχρι τους ωμους γιατι δεν αντεχα να βλεπω τις τριχες να μπλεκονται μεσα στα δαχτυλακια του μωρου αλλα μαλλον ειναι ακομα αρκετα μακρια. τι να κανω?δεν θελω να τα κοψω αλλο αλλα ουτε και να καραφλιασω. λουζομαι και φευγουν τουφες ολοκληρες! υπαρχει κατι που να δυναμωνει την τριχα και να αποτρεπει την πτωση της και παραλληλα να ειναι συμβατο με το θηλασμο?

tt1108c2.aspx

Η τριχόπτωση μετά τον τοκετό και για κάποιο διάστημα είναι εντελώς φυσιολογική και αναμενόμενη. Καλό είναι να είμαστε σίγουρες ότι δεν πρόκειται γι' αυτό το φυσιολογικό στάδιο πριν ασχοληθούμε με διάφορες "θεραπείες"...

Κι εμένα 3 μήνες μετα τον τοκετο έπεφταν πάρα πολυ τα μαλλιά μου! Φυσικά όλοι με επρηζαν οτι φταίει ο θηλασμος κι ο μπαμπάς μου ειδικά ανησυχούσε οτι είναι κι επειδή δεν τρώω κάποια πράγματα λόγω αλλεργίας της μικρής. :rolleyes:

Είναι φυσιολογικο όμως γιατι για σχεδόν 1 χρόνο δεν πέφτουν καθόλου οπότε μετα γίνεται χαμός. Ειδικά στο λουσιμο το θέαμα ήταν τρομακτικό! Συνήθως δεν κρατάει πολυ. Περίμενε λίγο πριν πας κομμωτήριο! ;)

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...