Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τριχόπτωση

karfori's baby

Recommended Posts

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ όταν ο μικρός ήταν περίπου 4 μηνών και ξεκίνησα σίδηρο κατά τον 6ο μήνα. Ως τότε είχα τρελλή απώλεια όμως ο σίδηρος έκανε δουλειά. Τώρα τον έχω αραιώσει καθώς το φαινόμενο υποχώρησε και έχω πάρα πολλές νέες φύτρες αλλά η παθολόγος μου είχε πει πως είναι απαράδεκτο να θηλάζω και να μην παίρνω σίδηρο και ασβέστιο. Τα κορίτσια του θηλασμού λένε ό,τι δεν χρειάζονται τα συμπληρώματα αλλά πιστεύω πως αν δεν είχα ξεκινήσει σίδηρο θα κυκλοφορούσα με περούκα:)

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 189
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και εγω ετσι ημουν και εκανα εξετασεις και ειχα σιδηρο 17 και φερρυτινη 4!!!πλακωθηκα στα χαπια για 1 χρονο και καπως τα ανεβασα, επισης επαιρνα και αλλα για τριχοπτωση αλλα μιλαμε δν ειχα τριχα για τριχα!!!κανε εξετασεις ή ρωτα τον γυναικολογο ή εναν δερματολογο. εγω πηγα σε δερματολογο

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ όταν ο μικρός ήταν περίπου 4 μηνών και ξεκίνησα σίδηρο κατά τον 6ο μήνα. Ως τότε είχα τρελλή απώλεια όμως ο σίδηρος έκανε δουλειά. Τώρα τον έχω αραιώσει καθώς το φαινόμενο υποχώρησε και έχω πάρα πολλές νέες φύτρες αλλά η παθολόγος μου είχε πει πως είναι απαράδεκτο να θηλάζω και να μην παίρνω σίδηρο και ασβέστιο. Τα κορίτσια του θηλασμού λένε ό,τι δεν χρειάζονται τα συμπληρώματα αλλά πιστεύω πως αν δεν είχα ξεκινήσει σίδηρο θα κυκλοφορούσα με περούκα:)

Γιατί να πάρεις όμως συμπληρώματα και να μην πάρεις σίδηρο και ασβέστιο από τη διατροφή;:roll:

Πάντως σας ενημερώνω ότι συμμετείχα κι εγω απελπισμένη σ' αυτό το τόπικ πριν από μερικούς μήνες και έψαχνα μάλιστα και τρέσες να αγοράσω με telemarketing.:mrgreen:

Λοιπόν, ταρά τατά! Σήμερα, ναι, έχω ακόμα μαλλιά!

Το φαινόμενο είναι καθαρά προσωρινό, άκρως ενοχλητικό και ψυχοφθόρο αλλά προσωρινό.

Κουράγιο κορίτσια, έρχονται καλύτερες ημέρες!

.....δε νομίζω τάκη....

καλα εννοειται οτι ειναι προσωρινο, παλι καλα!

απλα καλο θα ειναι να γινουν εξετασεις και απο εκει και περα βλεπεις τι θα χρειαστει

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Γιατί να πάρεις όμως συμπληρώματα και να μην πάρεις σίδηρο και ασβέστιο από τη διατροφή;:roll:

Πάντως σας ενημερώνω ότι συμμετείχα κι εγω απελπισμένη σ' αυτό το τόπικ πριν από μερικούς μήνες και έψαχνα μάλιστα και τρέσες να αγοράσω με telemarketing.:mrgreen:

Λοιπόν, ταρά τατά! Σήμερα, ναι, έχω ακόμα μαλλιά!

Το φαινόμενο είναι καθαρά προσωρινό, άκρως ενοχλητικό και ψυχοφθόρο αλλά προσωρινό.

Κουράγιο κορίτσια, έρχονται καλύτερες ημέρες!

Το ίδιο ερώτημα θα μπορούσες να κάνεις σε έναν γυναικολόγο. Γιατί δίνει συμπληρώματα σε μια έγκυο γυναίκα...Προφανώς ο οργανισμός βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη και δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του τόσο άμεσα και γρήγορα μέσω της διατροφής. Ακόμη χειρότερα όταν έχεις περάσει μια εγκυμοσύνη και θηλάζεις αποκλειστικά για 4-5 μήνες οι αποθήκες του οργανισμού είναι άδειες σε ασβέστιο και σίδηρο οπότε μπορεί να έχει νόημα να παίρνεις συμπληρώματα. Πέρα από την τριχόπτωση εγώ είχα και τρομερές ζαλάδες, αμέσως μετά τον τοκετό ο αιματοκρίτης μου είχε κατρακυλήσει στο 22 και είχα λιποθυμικό επεισόδιο λίγες ώρες μετά τον τοκετό.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Το ίδιο ερώτημα θα μπορούσες να κάνεις σε έναν γυναικολόγο. Γιατί δίνει συμπληρώματα σε μια έγκυο γυναίκα...Προφανώς ο οργανισμός βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη και δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του τόσο άμεσα και γρήγορα μέσω της διατροφής. Ακόμη χειρότερα όταν έχεις περάσει μια εγκυμοσύνη και θηλάζεις αποκλειστικά για 4-5 μήνες οι αποθήκες του οργανισμού είναι άδειες σε ασβέστιο και σίδηρο οπότε μπορεί να έχει νόημα να παίρνεις συμπληρώματα. Πέρα από την τριχόπτωση εγώ είχα και τρομερές ζαλάδες, αμέσως μετά τον τοκετό ο αιματοκρίτης μου είχε κατρακυλήσει στο 22 και είχα λιποθυμικό επεισόδιο λίγες ώρες μετά τον τοκετό.

Female, το ερώτημά μου αφορούσε το ακόλουθο σχόλιο συγκεκριμένα:

η παθολόγος μου είχε πει πως είναι απαράδεκτο να θηλάζω και να μην παίρνω σίδηρο και ασβέστιο

και εννοούσα ότι δεν είναι απαράδεκτο να θηλάζεις και μην παίρνεις σίδηρο και ασβέστιο, αν καλύπτεις αυτά τα συστατικά από τη διατροφή σου. Αν κάποια κοπέλα έχει πρόβλημα με τον αιματοκρίτη της και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σιδήρου με τη διατροφή της, φυσικά και επιβάλλεται να πάρει συμπλήρωμα σιδήρου. Απλά, δεν μπορεί κάποιος να το γενικεύσει και να πει ότι όλες οι θηλάζουσες πρέπει να παίρνουν συμπληρώματα και είναι απαράδεκτο να μην παίρνουν.:wink:

Κατά τα άλλα, πίστεψέ με, πέρα από το πρόβλημα που είχες με τον αιματοκρίτη σου, η τριχόπτωση μετά τη γέννα είναι μια φυσιολογική κατάσταση (τον έχουν εξηγήσει και άλλες φίλες παραπάνω τον λόγο που συμβαίνει) και δεν θα αποφεύγονταν με κανένα συμπλήρωμα διατροφής. Σίγουρα η έλλειψη σιδήρου μπορεί να επιτείνει το "φαινόμενο" αλλά η λήψη σιδήρου προληπτικά δεν το εξαφανίζει, ιφ γιου νόου γουάτ αι μιν.:cool:

.....δε νομίζω τάκη....

Female, το ερώτημά μου αφορούσε το ακόλουθο σχόλιο συγκεκριμένα:

και εννοούσα ότι δεν είναι απαράδεκτο να θηλάζεις και μην παίρνεις σίδηρο και ασβέστιο, αν καλύπτεις αυτά τα συστατικά από τη διατροφή σου. Αν κάποια κοπέλα έχει πρόβλημα με τον αιματοκρίτη της και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σιδήρου με τη διατροφή της, φυσικά και επιβάλλεται να πάρει συμπλήρωμα σιδήρου. Απλά, δεν μπορεί κάποιος να το γενικεύσει και να πει ότι όλες οι θηλάζουσες πρέπει να παίρνουν συμπληρώματα και είναι απαράδεκτο να μην παίρνουν.:wink:

Κατά τα άλλα, πίστεψέ με, πέρα από το πρόβλημα που είχες με τον αιματοκρίτη σου, η τριχόπτωση μετά τη γέννα είναι μια φυσιολογική κατάσταση (τον έχουν εξηγήσει και άλλες φίλες παραπάνω τον λόγο που συμβαίνει) και δεν θα αποφεύγονταν με κανένα συμπλήρωμα διατροφής. Σίγουρα η έλλειψη σιδήρου μπορεί να επιτείνει το "φαινόμενο" αλλά η λήψη σιδήρου προληπτικά δεν το εξαφανίζει, ιφ γιου νόου γουάτ αι μιν.:cool:

ΟΚ τώρα κατάλαβα που αναφερόσουν!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

• 4 months later...

κοριτσια διαβαζω τα παλαιοτερα μηνύματά σας σχετικά με την τριχόπτωση και σκεφτομαι αν μπορει να μας πει κάποια ποσον καιρό μετα αποκαταστάθηκαν πλήρως τα μαλλια και αν ειναι τα ίδιο με πριν την εγκυμοσύνη. Εγώ έχω έναν μπέμπη 4,5 μηνών και θηλάζω αλλά έχω μεγάλη τριχόπτωση. Το τελευταιο διαστημα λίγο λιγότερο, αλλά έχω μείνει με τα μισά μαλλιά.Τι άλλο να πέσει πια? Σε λίγο θα ντρέπομαι να κυκλοφορήσω.

H μικρή μου είναι 16 μηνών και τα μαλλιά μου πέφτουν ακόμα και έχουν γεμίσει φύτρες. Η κομμώτριά μου συνέστησε ιπποφαές αλλά ακόμα δεν το έχω ξεκινήσει καθώς δεν μπορώ να σκεφτώ γιατρό που θα μπορούσα να συμβουλευτώ για το ορθό ή λάθος της προτροπής της. Πάντως η ίδια το προτείνει γιατί σε αυτήν είχε αποτέλεσμα. Οι φύτρες της έγιναν μαλλιά και η τριχόπτωση σταμάτησε.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

και εγω ειχα μια απιστευτη τριχοπτωση απο το καλοκαιρι και πηγα σε δερματολογο εκανα εξετασεις και το σιδηρο ειναι στα ταρταρα!!!!31 απο 60

πρν παρεις οποιοδηποτε φαρμακο κανε εξετασεις

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια! Μόλις κλείσαμε τους 4 μήνες και θηλάζουμε αποκλειστικά! Αντιμετωπίζω όμως τρομερό πρόβλημα τριχόπτωσης; Γνωρίζετε αν είναι συνηθισμένο φαινόμενο; Τι κάνουμε ; μπορώ να πάρω τις ειδικές αμπούλες κατά της τριχόπτωσης ή απαγορεύεται λόγω θηλασμού;

καλημερα!

δεν πιστευω πως παιζει ιδιαιτερο ρολο ο θηλασμος,μαλλον αυτο συμβαινει επειδη κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης -και με την βοηθεια των συμπληρωματων- τα μαλλια δεν πεφτουν με τον φυσιολογικο τους ρυθμο,οποτε μετα την γεννα η τριχοπτωση ειναι περισσοτερο εντονη!μην ανησυχεις,στις περισσοτερες μανουλες αυτο συμβαινει,αν θυμαμαι καλα οταν ο μικρουλης μου ηταν 7-8 μηνων σταματησαν τα δικα μου μαλλια να πεφτουν κ τωρα ειναι στα φυσιολογικα τους.

fBaep3.png

uwK7p3.png

Καλημερα Sarah! Και εγω μια απτα ιδια! Μετα τη γεννα και ειδικα εκει στους 3-4 μηνες τα μαλλια μου πεφτανε ανειλεως καθε μερα! Δεν οφειλεται ομως στο θηλασμο αποσο ξερω αλλα ειναι καθαρα λογω γεννας! Τωρα που εχουν περασει 6 μηνες εχει στρωσει αρκετα το πραγμα, ελαχιστα μαλλια πεφτουν! Θα δεις θα στρωσει και για σενα, δε θαναι μια ζωη ετσι!

mhGFp2.png?foRENFW2

ευχαριστώ πολύ κορίτσια ... οκ θα κάνουμε υπομονή, γενικά καταλαβαίνω ότι ο οργανισμός μας περνάει μεγάλο σοκ με την εγκυμοσύνη και χρειάεται χρόνο να επανέλθει (εκτός από την τριχόπτωση , έχει φράξει και ο δακρυικός πόρος στο αριστερό μου μάτι και είπε ο οφθαλμίατρος ότι είναι λόγω εγκυμοσύνης-είμαι συνεχώς με ένα μαντιλάκι να σκουπίζω τα δάκρυα- μου έδωσε φαρμακευτική αγωγή και να κάνω 3 φορές την ημέρα μασάζ στο δακρ. πόρο και θα τακτοποιηθεί... αλλλά πού καιρός για τέτοια δεν προλαβαίνω με την φροντίδα του μωρού μου και κατα περιόδους αναγκαίες κομπρέσες στο στήθος). Υπομονή λοιπόν!!! Καλημέρα σε όλες!!!

δεν ξερω αν κανει με τον θηλασμό αλλα ρωτα αν μπορείς να βάλεις δαφνέλαιο είναι το καλύτερο για τα μαλλια και βοηθάει να ξαναβγουν κιόλας και το θεωρω φυσικό προιόν. Το παίρνεις απο το φαρμακείο ρωτα αν εχει χύμα και η συσκευασία η μεγαλουτσικη κοστίζει 8ε περίπου.(το πηραμε πριν μια εβδομαδα)

YiMXp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο ο θηλασμός. Και σε εμένα που δεν θήλασα έπεφταν τα μαλλιά τουφες. Έκανα τότε εξετάσεις αίματος και ο αιματοκρίτης ήταν ακόμα στο 34 η δε φερρετίνη στο 7. Ο γιατρός μου είπε να τρώω περισσότερο μοσχάρι, μπρόκολο, φακές και σαρδέλες και μου έδωσε σίδηρο για ένα μήνα και έτσι βελτιώθηκε η κατάσταση. Κάνε και μία ερωτηση σε ένα γιατρό μήπως χρειάζεσαι εξετάσεις για να δεις αποθέματα σιδήρου.

...k εγω πουλοβερ θα πλεξω!!!!!!αλλα οπως προειπαν οι συμφορουμιτισες ειναι φυσιολογικο... :)

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

• 1 month later...

Κα. Αγλαία καλημέρα,

γέννησα πριν 4 μήνες και από την πρώτη στιγμή θηλάζω αποκλειστικά τον μπέμπη μου. Θα συνεχίσω έτσι για έναν χρόνο σίγουρα.

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες μου εμφανίστηκε η περίφημη τριχόπτωση μετά τη γέννα σε πολύ μεγάλο όμως βαθμό. Τόσο πολύ που φοβάμαι να λουστώ γιατί κάθε φορά φεύγει απίστευτη ποσότητα μαλλιού ίσως και 3 γεμάτες χούφτες!! Στο σπίτι δεν προλαβαίνω να σκουπίζω γίνεται χαμός από τρίχες παντού!!!

Το χειρότερο είναι ότι οι κρόταφοί μου έχουν αδειάσει και πλέον φαίνεται κιόλας το πρόβλημα.

Άρχισα λοιπόν να ξαναπαίρνω σίδηρο (αν και οι εξετάσεις μου είναι καλές π.χ. αιματοκρίτης 39,6) και επιπλέον ο γυναικολόγος μου μου συνέστησε το σαμπουάν και τις αμπούλες Priorin. Όχι τα χάπια λέει γιατί αυτά περνάνε άμεσα στο γάλα.

Ρώτησα και το φαρμακοποιό μου κ μου είπε πως η εταιρεία τους διαβεβαίωσε ότι οι κλινικές μελέτες έδειξαν ότι δεν αντενδείκνυται στη γαλουχία.

Εγώ όμως δε θα ησυχάσω αν δε με διαβεβαιώσει το ίδιο και καποιος ειδικός θηλασμού καθώς έχω ,μάθει να μην εμπιστεύομαι τους γιατρούς πάνω σ'αυτό το θέμα γιατί όλοι επιδιώκουν να σε αποθαρρύνουν από το θηλασμό.

Σας παρακαλώ πείτε μου αν η αγωγή αυτή θα είναι ασφαλής για το μωρό μου και αν όχι τι άλλο μπορώ να κάνω ώστε να μειώσω την τριχόπτωσή και να μην πάθω κατάθλιψη όταν κοιτιέμαι στον καθρέφτη...:oops:

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Και εγω φιλεναδα το ιδιο προβλημα με σενα ειχα.Περασε ομως μονο του και πλεον εχω γεμισει νεες φυτρες με μαλλακια! Και μενα με ενοχλουσε πολυ η εικονα μου αφου σε καποια σημεια στο κεφαλι μου φαινοταν δερμα! Εκανα υπομονη και το προβλημα λυθηκε απο μονο του αφου ανελαβε η μαμα φυση. Γνωμη μου παντα, να μην επιβαρυνεις τον οργανισμο σου τωρα που θηλαζεις με ουσιες.

mhGFp2.png?foRENFW2

Αυτο το προβλημα το εχουν οι περισσοτερες γυναικες που γεννησανε,οπως κ με τα δοντια...Τα μαλλια μετα τη γεννα πεφτουν για το 1ο χρονο ομως μετα ολα αλλαζουν,ισως ειναι θεμα ορμονων...Αν μπορεις μη βαφεις τα μαλλια(εαν τα βαφεις) κ να μη παρεις χαπια τριχοπτωσης η τις λοσιον(αν κ οι λοσιον δεν εχουν τοση επιρροη..)το σαμπουαν κανει σιγουρα γιατι ετσι κι αλλιως ξεπλαινεται.Υπομονη θελει κ στο χρονο θα ξαναβγουν πιο δυνατα μαλλια.(τι σου λεω τωρα....)Κι εγω μια απο τα ιδια...αλλα εχω θεμα πλεον κ με τα δοντια....Τα μαλλια θα επανελθουν..τα δοντια ομως...?

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Σας ευχαριστώ και τις 2 που μου απαντήσατε,

η αλήθεια είναι ότι γνώριζα εξ'αρχής ότι θα είχα τριχόπτωση αλλά δε φανταζόμουν τόσο πολύ.

Πράγματι προτιμώ να μη βάλω τίποτα στο κεφάλι μου μέχρι να αποθηλάσω και όχι δε βάφω τα μαλλιά μου, ούτε και πρόκειται να πάρω χάπια απλά βρε κορίτσια τέτοια τριχόπτωση δεν ξαναείχα ποτέ! Φοβάμαι ότι μέχρι να τελειώσει η τριχόπτωση θα τελειώσουν και τα μαλλιά μου:mrgreen: χωρίς πλάκα.

Θα ξεκινήσω με το σαμπουάν και βλέπουμε.. τι να κάνω, δεν ξέρω

Αγλαία βοήθεια!!!!

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Και εγω είχα τρελή τριχόπτωση και τωρα εχω γεμίσει φύτρες . Το μαλλι δεν στρώνει καλά βέβαια , αλλα ελπίζω να μεγαλώσουν και να επανέλθω .

Επίσης ούτε εγω βάφω τα μαλλιά μου και είναι ενα χαλι . Αν και αρχίζω να σκέφτομαι μηπως να δοκιμάσω κάποια φυτική βαφη .

JJBjp3.png

Άρχισα λοιπόν να ξαναπαίρνω σίδηρο (αν και οι εξετάσεις μου είναι καλές π.χ. αιματοκρίτης 39,6) και επιπλέον ο γυναικολόγος μου μου συνέστησε το σαμπουάν και τις αμπούλες Priorin. Όχι τα χάπια λέει γιατί αυτά περνάνε άμεσα στο γάλα.

Ρώτησα και το φαρμακοποιό μου κ μου είπε πως η εταιρεία τους διαβεβαίωσε ότι οι κλινικές μελέτες έδειξαν ότι δεν αντενδείκνυται στη γαλουχία.

Θεωρώ ότι η αντιμετώπιση είναι πολύ επιφανειακή για να είναι αποτελεσματική. Αν η τριχόπτωση είναι μεγαλύτερη από τη φυσιολογική τότε θα πρέπει να κάνεις γενικές εξετάσεις και να δεις το θέμα των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων στη διατροφή σου.

Επίσης αν τα επίπεδα σιδήρου είναι καλά και παίρνεις σίδηρο, αυτό μπορεί να σου δημιουργησει σοβαρά προβλήματα υγείας γιατί ο πλεονάζον σίδηρος επικάθεται πάνω σε ζωτικά όργανα.

επίσης να προσθέσω ότι δεν ειναι οι τιμές του σιδήρου που μας απασχολούν τόσο, όσο τα επίπεδα της φερριτίνης (είναι ας πούμε η αποθήκη σιδήρου του οργανισμού), αυτήν θα ελεγχεις όποτε κάνεις εξετάσεις (τα ξέρω από πρωτο χέρι γιατί τρέχω πολλάααα χρόνια σε αιματολόγους λόγω αναιμίας)

εγώ γεννησα αύγουστο και η τριχόπτωση τώρα ειναι... στο φουλ!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...