Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τριχόπτωση

karfori's baby

Recommended Posts

Γέννησα 4/7/08. Τη θηλάζω αποκλειστικά από τη μέρα που γεννήθηκε. :) Αδιαθέτησα πρωτη φορά αφου γέννησα στις 18/10.

Βρίσκεσαι στη φάση της φυσιολογικής τριχόπτωσης. Οι μητέρες που δεν θηλάζουν τη ζούνε τους 2 πρώτους μήνες μετά την εγκυμοσύνη, οι μητέρες που θηλάζουν τη ζούνε συνήθως τον 5ο και τον 6ο μήνα.

Εσύ θα καταλάβεις αν τα μαλλιά που σου πέφτουν είναι εκτός φυσιολογικού.

Κάνε και μια βόλτα από το τόπικ Υγιεινή δια(σ)τροφή :wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 189
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μου είχαν πει για το πρόβλημα της τριχόπτωσης και αμέσως μόλις γέννησα πήρα κάτι αμπούλες από το φαρμακείο και βάζω σε κάθε λούσιμο. Δεν έχω τριχόπτωση και πιστεύω πως έπαιξαν το ρόλο τους. Βέβαια δεν μου έχει έρθει ακόμα περίοδος αλλά δεν παίρνω και κανένα συμπλήρωμα σιδήρου...

Αν θηλάζεις δεν πέφτουν τα μαλλιά αμέσως μετά την εγκυμοσύνη αλλά μετά, περίπου μεταξύ 4ου και 6ου μήνα.

Λυπάμαι αλλά οι αμπούλες δεν έπαιξαν κανένα ρόλο και τα μαλλιά που είναι περισσευούμενα από την εγκυμοσύνη θα πέσουν ότι και να κάνεις. Είναι φυσιολογικό, εξαρτάται από τις ορμόνες και δεν πρόκειται αν ανασταλεί με αμπούλες ή κάποια άλλη αγωγή.

Συγνώμη που επανέρχομαι αλλά Αγλαϊα μου η δερματολόγος μου σύστησε μια πανάκριβη θεραπεία (σαμπουάν, λοσιον, βιταμίνες) για 3 μήνες :? Μέχρι και τα μαλιά μου πήγα και εκοψα επειδή λέει δεν μπορεί να κρατήσει η ρίζα το μακρύ μαλί :( Πάλι καλά με συγκράτησε ο κομμωτής και δε τακοψα γουλι).Μήπως τσάμπα θα τα κάνω όλα αυτά? Πάντως και αυτή ισχυρίζεται ότι μου έχουν αραιώσει :cry::cry:

Το μπουμπουρίνι μου θηλάζει από τις 4 Ιουλίου 2008!!!

Συγνώμη που επανέρχομαι αλλά Αγλαϊα μου η δερματολόγος μου σύστησε μια πανάκριβη θεραπεία (σαμπουάν, λοσιον, βιταμίνες) για 3 μήνες :? Μέχρι και τα μαλιά μου πήγα και εκοψα επειδή λέει δεν μπορεί να κρατήσει η ρίζα το μακρύ μαλί :( Πάλι καλά με συγκράτησε ο κομμωτής και δε τακοψα γουλι).Μήπως τσάμπα θα τα κάνω όλα αυτά? Πάντως και αυτή ισχυρίζεται ότι μου έχουν αραιώσει :cry::cry:

:shock: Αν θέλεις να πληρώνεις και παιδεύεσαι δεν μπορώ να σε εμποδίσω!

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι πιο φθηνοί και κυρίως υπάρχουν και άλλοι γιατροί... :?

Διαφημίσεις

και γω μια από τα ίδια...τούφες,τούφες,τούφες...αιματοκρίτη 41, φεριτίνη 62, θηλάζω αποκλειστικά 4 μήνες και δεν έχω ακόμα περίοδο.Είναι φυσιολογικό να μου πέφτουν????

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

γειά σας!

ξέρει καμιά να μου πει αν τα προϊόντα priorin της bayer (σαμπουάν και κάψουλες) είναι συμβατά με τον θηλασμό; και αν ναι... κάνουν δουλειά ή μπούρδες;;;

η φαρμακοποιός δεν ήξερε...

το χαρτί δεν έγραφε...

και στη bayer που πήρα τηλέφωνο μου είπαν: "εμείς λέμε πως κάνουν... αλλά καλύτερα να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας! αυτός θα ξέρει!! εμείς δε μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη!" :evil: όχι πείτε μου... είναι απάντηση φαρμακευτικής εταιρείας αυτό; :roll:

Το θέμα είναι πως για ένα φεγγάρι η τρελή πτώση είχε σταματήσει... τώρα πάλι όμως γίνεται ο κακός χαμώς!! είναι αηδία το πράγμα! και που δε βρήσκω τρίχες μου!!!

και ΟΚ δε φταίει ο θηλασμός... αλλά κάτι πρέπει να κάνω!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

γειά σας!

ξέρει καμιά να μου πει αν τα προϊόντα priorin της bayer (σαμπουάν και κάψουλες) είναι συμβατά με τον θηλασμό; και αν ναι... κάνουν δουλειά ή μπούρδες;;;

ειχα παρει καψουλες priorin πριν χρονια για την τριχοπτωση και ειχα δει διαφορά! :lol:

δεν εχω ιδεα αν ειναι συμβατες με το θηλασμο, δεν αναγραφουν τα συστατικά τους;;

κοιταξε ομως και τη διατροφή σου, το σιδηρο...ανεξαρτητα απο τις καψουλες.

Σ' ευχαριστώ Eve!

τα συστατικά μου είπε η φαραμακοποιός πως είναι κυρίως φυτικά αλλά έχουν και κάποια χημικά αμινοξέα... :roll:

τη διατροφή μου την έχω κάνει χάλια τελευταία... πολύ χάλια... :?

θα πήγαινα να κάνω μιά εξέταση να δω που βρίκομαι... αλλά δεν έχω κοντά μου μικροβιολογικό και δε μου είναι εύκολο! (ξέρεις... είναι και δικαιολογία! αν ήμουν του θανατά... θα πήγενα! τί θα έκανα;;; :lol: )

Διαφημίσεις

Σ' ευχαριστώ Eve!

τα συστατικά μου είπε η φαραμακοποιός πως είναι κυρίως φυτικά αλλά έχουν και κάποια χημικά αμινοξέα... :roll:

τη διατροφή μου την έχω κάνει χάλια τελευταία... πολύ χάλια... :?

θα πήγαινα να κάνω μιά εξέταση να δω που βρίκομαι... αλλά δεν έχω κοντά μου μικροβιολογικό και δε μου είναι εύκολο! (ξέρεις... είναι και δικαιολογία! αν ήμουν του θανατά... θα πήγενα! τί θα έκανα;;; :lol: )

Εγώ είχα ρωτήσει την παιδίατρο και μου είπε καλύτερα να μην πάρω! Δεν είναι και του θανατά, απλά μας πέφτουν μερικά μαλλιά!! Τώρα έχω ένα φωτοστέφανο από τις φύτρες!

βρε δε στεναχωριέμαι που τις χάνω!! δόξα τω Θεό έχω πάααααααααρα πολλές!! και φύτρες βλέπω... απλά στεναχωριέμαι για το ΠΟΥ τις βρήσκω!!!! :lol::lol::lol::lol:

μέχρι που άνοιξα το συρτάρι του καταψύκτη και κρεμότανε κι εκεί μία!!!!! απαπά δηλαδή!!!! :lol:

Ρε κορίτσια μην γελάσετε μ' αυτό που θα πω αλλά το έχω καρατσεκάρει και το κάνω κάθε φορά που βλέπω έντονη τριχόπτωση εδώ και χρόνια και σταματάει την επόμενη μέρα.

Αλλάζω σαμπουάν. Δεν είναι τυχαίο ούτε ιδέα μου. Συμβαίνει εδώ και χρόνια και πάντα σώνομαι έτσι.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

και στη bayer που πήρα τηλέφωνο μου είπαν: "εμείς λέμε πως κάνουν... αλλά καλύτερα να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας! αυτός θα ξέρει!! εμείς δε μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη!" :evil: όχι πείτε μου... είναι απάντηση φαρμακευτικής εταιρείας αυτό; :roll:

είναι περίπου η σωστή απάντηση...

καμία φαρμακευτική δεν μπορεί να συστήσει ή να μη συστήσει φάρμακο ή συμπλήρωμα. Μόνο ο γιατρός έχει την ευθύνη αυτή.

είναι περίπου η σωστή απάντηση...

καμία φαρμακευτική δεν μπορεί να συστήσει ή να μη συστήσει φάρμακο ή συμπλήρωμα. Μόνο ο γιατρός έχει την ευθύνη αυτή.

ναι βρε Αγλαϊα το καταννοώ αυτό... αλλά εγώ ζήτησα να μου πουν αν είναι συμβατό με το θηλασμό ή όχι! δε ζήτησα να μου πουν αν πρέπει να το παρω για τη δική μου περίπτωση τριχόπτωσης!!

αλήθεια εσύ ξέρεις κάτι για το προίόν αυτό;

• 1 month later...

Να μαι κι εγώ, στα πρόθυρα της καράφλας :lol:

Γέννησα τον Αύγουστο, θηλάζω αποκλειστικά, περίοδο δεν έχω ακόμα (γιούπι :P ) και το πάνω μέρος του κεφαλιού μου έχει αδιάσει αισθητά. Τα μαλλιά μου ξεκίνησαν να πέφτουν από τον Οκτώβριο.

Τον Ιανουάριο πήγα στον δερματολόγο (ΙΚΑ) μου έγραψε εξετάσεις, έκλεισα ραντεβού μετά από 22 ημέρες και τις έκανα, άλλες 15 μέρες για να βγούνε οι απαντήσεις θα πάω αρχές Μάρτη, ελπίζω να έχει μείνει καμία τρίχα ώς τότε, να έχουμε και δείγμα.

Κι εγώ τα κούρεψα αρκετά, πάντως το είπα, το γάλα δεν το κόβω ας μείνω γλόμπος εγώ θα εξακολουθήσω να θηλάζω :wink:

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

• 6 months later...

Καλησπέρα στις μανούλες!

Θηλάζω αποκλειστκα 4 μήνες το αγοράκι μου. Το τελευταίο διαστημα έχω παρατηρησει φοβερή τριχόπτωση...στο λούσιμο φεύγουν τουφες τα μαλλιά...Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια σχεση μεταξυ θηλασμού και τριχόπτωσης? Να σημειώσω πως παίρνω κάθε μέρα 1 χαπι σιδήρου και ένα filicine ιδαίτερα λόγω του ότι ο αιματοκρίτης μου είχε φτάσει 25 μετά τον τοκετο. Έχω αρχίσει να ανησυχώ έντονα...

Ευχαριστώ πολυ!

T9oHp3.png

Καλησπέρα στις μανούλες!

Θηλάζω αποκλειστκα 4 μήνες το αγοράκι μου. Το τελευταίο διαστημα έχω παρατηρησει φοβερή τριχόπτωση...στο λούσιμο φεύγουν τουφες τα μαλλιά...Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια σχεση μεταξυ θηλασμού και τριχόπτωσης? Να σημειώσω πως παίρνω κάθε μέρα 1 χαπι σιδήρου και ένα filicine ιδαίτερα λόγω του ότι ο αιματοκρίτης μου είχε φτάσει 25 μετά τον τοκετο. Έχω αρχίσει να ανησυχώ έντονα...

Ευχαριστώ πολυ!

Αν μπορεί όντως κάποια κοπέλα να μας διαφωτίσει θα ήταν πολύ θετικό, εγώ δεν πίνω τίποτα κ με τις τουφες των μαλλιών μου μπορώ να φτιάξω κ 10 γούνες!!!! Μάλλον πρέπει να ξεκινήσω κι εγώ κάτι αφού σκοπεύω να συνεχίσω να θηλάζω αλλά θέλω να έχω κ λίγο μαλλί να μην μείνω καραφλή

Μετά την πρώτη γέννα μου, μου μείναν 5 τρίχες....είχα πάρει απο το φαρμακείο σαμπουάν κτλ και δεν κάνανε τπτ.Τελικά πέσανε πέσανε και κάποια στιγμή σταματήσανε.Τώρα περιμένω πάλι τα ίδια γιατί παρατηρώ πως δεν μου πέφτει ούτε μια τρίχα άρα θα μου φύγουν πάλι όλες μαζί......

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Στα προηγούμενα ποστς είναι οι απαντήσεις που ζητάτε:

πχ http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=164932&postcount=9

Είναι καλό πάντως να ξανακάνετε εξέταση, αν παίρνετε πολύ καιρό τον σίδηρο, αφενός για να δείτε αν είναι αποτελεσματικό, αφετέρου γιατί ο σίδηρος μπορεί να προκαλέσει δυσφορία ή και δυσκοιλιότητα στο μωρό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα (έβαζα τα δάκτυλα μου μέσα στα μαλλιά και έβγαιναν τούφες):?:???: αυτό που με βοήθησε ήταν να τα κόψω αρκετά :?:? παραδόξως από την επόμενη μέρα σταματήσαν να πέφτουν τόσες πολλές :eek::eek:

Νομίζω ότι είναι αρκετά συνηθισμένο και οφείλεται στις ορμόνες που υποχωρούν μετά την εγκυμοσύνη. Εμένα, μέχρι ο μπουμπούκος να γίνει 4 μηνών ήταν μια χαρά. Μετά άρχισε η ομαδική πτώση! Τούφες ολόκληρες παντού :-(. Μαύρο χάλι... Έχω πάρει σαμπουάν & λοσιόν του Κορρέ για την τριχόπτωση και κάπως καλυτέρεψαν τα πράγματα, αλλά δεν έχει διορθωθεί το πρόβλημα. Το κούρεμα δεν ξέρω αν βοηθάει ουσιαστικά ή απλά λύνει το αισθητικό - δηλαδή μικρότερες τριχές = λιγότερο ορατές. Θα το δοκιμάσω αν συνεχιστεί πάνω από 2 μήνες το πρόβλημα.

Πάντως με καθησύχασαν φίλες μου που έχουν γεννήσει και αυτές ότι μετά από κάποιους μήνες επανέρχονται στα φυσιολογικά. Ίδωμεν...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...