Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός - το αργότερο μία ώρα μετά τη γέννηση του μωρού.

Recommended Posts

Η απόφαση για το θηλασμό ανήκει αποκλειστικά στη μητέρα.

Συγχωρεσε με Αγλαια μου αλλα εδω θα διαφωνισω!Δεν ειναι παντα ετσι!

Πιστευω παντως οτι αυτο δεν με κανει λιγοτερο μανα!Αλλωστε εγω πονεσα, το δικο μου σωμα εσχισαν, εγω για 2 ολοκληρους μηνες δεν μπορουσα να κοιμηθω απο τους πονους στην τομη.Οποτε κανεις μα κανεις δεν μπορει να αμφσβητησει την ιδιοτητα μου ως μητερα!

Ρένια, λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία σου...

όμως παρεξήγησες εντελώς τα όσα έγραψα

απομόνωσες μια φράση μου και άλλαξες εντελώς το νόημα :?

Έγραψα το ποστ σε απάντηση στο Δημήτρη (είναι προφανές γιατί κάνω παράθεση της φράσης του) που κατά κάποιον τρόπο έκανε κριτική στις μητέρες που δεν προσπαθούν να θηλάσουν τα παιδιά τους.

Ακριβώς αυτές τις μητέρες υποστήριξα που αν και δεν έχουν τους δικούς σου προφανείς λόγους, δεν καταφέρνουν να θηλάσουν τα παιδιά τους. Ακριβώς αυτές τις μητέρες υποστήριξα που για κάποιους βαθύτερους λόγους δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή τη σχέση του θηλασμού αλλά δεν αμφισβήτησα πουθενά τη μητρότητα κανενός.

Για την ιστορία τη φράση αυτή την αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να υποστηρίξει την κάθε μητέρα όποιες επιλογές και να κάνει.

Υπάρχουν πολλοί ενθουσιώδεις υποστηρικτές του θηλασμού που τραυματίζουν τις μητέρες κάνοντας κριτική. Για να αποφευχθεί αυτό ο Π.Ο.Υ. τονίζει το ότι μόνο η μητέρα αποφασίζει (όταν έχει τη δυνατότητα...) και δεν πρέπει να δέχεται κανενός είδους πίεση ή κριτική όποια και να είναι η απόφασή της ανεξάρτητα από τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Ως σύμβουλος γαλουχίας δεν είμαι απλώς υποχρεωμένη να υιοθετήσω την άποψη του Π.Ο.Υ. αλλά έχω υπογράψει έναν κώδικα δεοντολογίας που μου επιβάλλει να τηρώ τέτοια στάση και αν δεν την τηρώ και το αναφέρει κάποιος στη Διεθνή Ένωση Συμβούλων Γαλουχίας (International Lactation Consultant Association) έχουν δικαίωμα να μου αφαιρέσουν το πιστοποιητικό.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 504
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω επαθα ριξη καποιου αιμοφορου αγγειου στην ουροδοχο κυστη με αποτελεσμα να μεινω για 1 μηνα με καθετηρα ακομα και μετα αφου πηγα σπιτι και αλλον ενα μηνα να συνεχιζω την αντιβιωση για την αποφυγη ενδεχομενης ουρολοιμωξης!Στην προοπτικη ολων αυτων λοιπον την επομενη μερα της γεννας ο γιατρος ηρθε και μου ανακοινωσε οτι θα μου δωσει χαπι για να σταματησει την παραγωγη γαλακτος μιας και δεν θα μπορουσα να θηλασω λογω φαρμακων για το επομενο 2μηνο! Μεσα στην εντατικη που βρισκομουν εκλαιγα με λιγμους γιατι ηθελα τοσο πολυ να θηλασω αλλα δεν μου το επετρεπαν οι συνθηκες και οι γιατροι.Δεν ηταν στο χερι μου.Δεν το επελεξα! :(

Οι περισσότερες μητέρες δεν επιλέγουν τον μη θηλασμό τον παιδιών τους όμως με την "υποστήριξη" που έχουν, τελικά εκεί καταλήγουν. Στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο για μια μητέρα να θηλάσει το παιδί της ακόμη και αν το θέλει πολύ. Το γνωρίζω αυτό από πρώτο χέρι ως μητέρα που δέχθηκα την "υποστήριξη" τόσο των νεογνολόγων όσο και του γυναικολόγου (τότε δεν ήμουν σύμβουλος γαλουχίας)...

Το λιγότερο που μπορώ να πω για την περίπτωσή σου είναι ότι ήσουν ακόμη ένα θύμα της άγνοιας του γιατρού.

Θεωρειται απαράδεκτο στις μέρες μας να διακόπτεται η γαλουχία επειδή η μητέρα δεν μπορεί να θηλάσει άμεσα το παιδί της.

Υπάρχουν πρόρωρα που νοσηλεύονται για 3,5 μήνες και οι μητέρες διατηρούν τη γαλουχία.

Υπάρχουν πάρα πολλές μητέρες που εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και διατηρούν τη γαλουχία μέχρι να τα ξεπεράσουν και να μπορέσουν τελικά να θηλάσουν τα παιδιά τους.

Υπάρχουν μητέρες που αποφάσισαν οι ιδιες να διακόψουν τη γαλουχία γιατί είχαν κάποιο μεγαλύτερο ή μικρότερο πρόβλημα αλλά τους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν επαναγαλακτισμό και να θηλάσουν αργότερα τα παιδιά τους. Όμως αυτές οι μητέρες ήξεραν ότι μπορούν να το κάνουν και όταν το αποφάσισαν βρήκαν τη στήριξη για να το κάνουν.

Λυπάμαι τόσο για την ταλαιπωρία που πέρασες όσο και για την ελλειπέστατη πληροφόρηση που είχες. Είμαι σίγουρη ότι δεν οφείλεται σε δόλο αλλά σε άγνοια του γιατρού σου. Αν για σένα ο θηλασμός ήταν τόσο σημαντικός, ήταν υποχρέωση του γιατρού σου να είναι ενημερωμένος, να σου αναφέρει όλες τις δυνατότητες και να σε στηρίξει. Όμως η άγνοια του γιατρού σου δεν σου έδωσε επιλογές, αυτός το μόνο που ήξερε ήταν ο αποθηλασμός με χάπια... Ακόμη και στον αποθηλασμό δεν σου έδωσε δυνατότητα επιλογής... Τα χάπια που σου χορήγησε έχουν σοβαρές παρενέργειες και μάλλον δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για την περίπτωσή σου που ήσουν ήδη στεσαρισμένη τόσο από την κατάσταση του παιδιού σου όσο και από την κατάσταση της δικής σου υγείας. Θα μπορούσε απλώς να σου προτείνει το δέσιμο με έναν φαρδύ επίδεσμο που ασκεί πίεση στο στήθος και δεν επιτρέπει την έναρξη της γαλουχίας... Ακόμη και αν ο αποθηλασμός ήταν για σένα μονόδρομος, θα μπορούσε να επιλεγεί η λύση που έχει τις λιγότερες παρενέργεις.

Είμαι σίγουρη ότι αν ήξερες πως ο θηλασμός δεν είναι για σένα τελειωμένη υπόθεση, ότι έχεις δυνατότητες είτε να διατηρήσεις τη γαλουχία, είτε να την ξεκινήσεις μετά τη λήξη της αγωγής, θα ήταν λιγότερο τραυματικό και δεν θα είχες αυτή την επιπλέον στεναχώρια αμέσως μετά τον τοκετό... Ακόμη και αν τελικά δεν επέλεγες το να θηλασεις το παιδί σου και μόνο το να ξέρεις ότι έχεις δυνατότητα επιλογής, είναι ανακουφιστικό.

Για την ιστορία, έχω μια "ειδικότητα" στον επαναγαλακτισμό λόγω προσωπικής εμπειρίας (πριν γίνω σύμβουλος γαλουχίας), έχω υποστηρίξει πολλές μητέρες σε αυτή τους την προσπάθεια....

Αγλαια συγγνωμη αν παρεξηγησα τα λεγομενα σου αλλα δεν ειχα τετοια προθεση!Πιστευω πως γνωριζεις καλα τα θεματα θηλασμου και παντα υποστηριζεις την καλυτερη λυση σε ολα τα σχετικα προβληματα (περεπιπτοντως νοιωθω πολυ ασχημα που βαση αυτων που λες θα μπορουσα να θηλασω τελικα εστω και αν επρεπε να παλεψω μονη μου,παρολες τις αντιξοες συνθηκες....μακαρι να σε ειχα γνωρισει τοτε!).Αυτο που με εχει κανει εξαλη -και μαλλον η φραση σου αυτη που "απομονωσα" ηταν μονο η αφορμη- ειναι οι αποψεις ολων αυτων των "υποστηρικτων" του μητρικου θηλασμου που οπου σταθουν και οπου βρεθουν αρχηστευουν την μητροτητα ολων αυτων των μαμαδων που για οποιουσδηποτε λογους δεν θηλασαν!Δεν λεω να μην γινεται "προωθηση" του θηλασμου.Σωστα γινεται και σωστα τονιζονται τα πλεονεκτηματα...αλλα ειναι απαραδεκτο να "στολιζονται" με τοσα κοσμητικα επιθετα, οπως οι μαμαδες που δεν θηλασαν για τον αλφα η βητα λογο! Ακομα και σε εκπομπη στην τηλεοραση κατα καιρους τονιζεται η σημασια του θηλασμου μ'αυτον τον απαραδεκτο τροπο...την αχρηστοποιηση του ρολου ολων εμας που δεν θηλασαμε....Πιστεψτε με οτι αυτη ειναι μια ανοιχτη πληγη για μενα και καθε φορα που αναφερεται κατι σχετικο με ποναει αφανταστα! :cry:

yHVLp3.png G2Hmp3.png

ναι είναι για όλες τις μητέρες που έχουν βρεθεί στην θέση σου έτσι.

για αυτό και όλοι καλούνται να έχουν πολύ μεγάλη ευαισθησία για αυτό το πράγμα, δεν είναι κάτι απλό...

Ειδικά στην τηλεόραση όπου βλέπει και ακόμα περισσότερος κόσμος, είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό.

θα ανοίξω ένα νέο θέμα για το χάπι απογαλακτισμού γιατι και αυτό φαίνεται ότι είναι μεγάλο θέμα.

συνεχίζουμε για αυτό το θέμα εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=30379#30379

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Αγλαια συγγνωμη αν παρεξηγησα τα λεγομενα σου αλλα δεν ειχα τετοια προθεση!Πιστευω πως γνωριζεις καλα τα θεματα θηλασμου και παντα υποστηριζεις την καλυτερη λυση σε ολα τα σχετικα προβληματα (περεπιπτοντως νοιωθω πολυ ασχημα που βαση αυτων που λες θα μπορουσα να θηλασω τελικα εστω και αν επρεπε να παλεψω μονη μου,παρολες τις αντιξοες συνθηκες....μακαρι να σε ειχα γνωρισει τοτε!).

Να μη νιώθεις άσχημα. Δεν είναι δικό σου το φταίξιμο. Το ότι είσαι τώρα εδώ ανάμεσά μας και διαβάζεις και συζητάς το θέμα σημαίνει πολλά. Έχω υποστηρίξει μητέρες στο δεύτερο ή στο τρίτο παιδί τους που δεν είχαν καταφέρει να θηλάσουν τα προηγούμενα με την "υποστήριξη" που είχαν...

Αυτο που με εχει κανει εξαλη -και μαλλον η φραση σου αυτη που "απομονωσα" ηταν μονο η αφορμη- ειναι οι αποψεις ολων αυτων των "υποστηρικτων" του μητρικου θηλασμου που οπου σταθουν και οπου βρεθουν αρχηστευουν την μητροτητα ολων αυτων των μαμαδων που για οποιουσδηποτε λογους δεν θηλασαν!

τόνισα κάτι που έγραψες και είναι πολύ σωστό. Αυτοί υποστηρίζουν το θηλασμό και όχι τη μητέρα που θηλάζει! Η διαφορά είναι τεράστια! Ο θηλασμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη μητέρα.

Αν διαβάσεις τα κείμενα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Unicef, του Διεθνούς Συνδέσμου Θηλασμού, θα δεις ότι κάθε λέξη και κάθε φράση είναι προσεγμένα για να μη θίγουν καμία μητέρα από όποιο πολιτισμικό περιβάλλον και αν προέρχεται. Θα δεις ότι υποστηρίζουν τη μητρότητα όπως και αν εκφράζεται αυτή και με αυτό τον τρόπο υποστηρίζουν τελικά πολύ καλύτερα το θηλασμό.

αλλα ειναι απαραδεκτο να "στολιζονται" με τοσα κοσμητικα επιθετα, οπως οι μαμαδες που δεν θηλασαν για τον αλφα η βητα λογο! Ακομα και σε εκπομπη στην τηλεοραση κατα καιρους τονιζεται η σημασια του θηλασμου μ'αυτον τον απαραδεκτο τροπο...την αχρηστοποιηση του ρολου ολων εμας που δεν θηλασαμε....

Οι εκπομπές στην τηλεόραση γίνονται από δημοσιογράφους "παντογνώστες". Δεν θα αναφερθώ στο θηλασμό αλλά σε άλλο ιατρικό θέμα που απασχόλησε πρόσφατα το πανελλήνιο, την υγεία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου. Παρακολούθησα μέρος της εκπομπής του Χαρδαβέλα (έχει κάνει εκπομπή και για το θηλασμό και γι αυτό την αναφέρω) όπου συμμετείχε ακόμη ένας δημοσιογράφος. Η νοοτροπία των δημοσιογράφων ήταν φοβερή!!! Αρχίζει ο νεαρός και λέει "Αυτό το ήπαρ έχει πρωτογενή καρκίνο, δευτερογενή καρκίνο και ηπατίτιδα C, τι ελπίδες έχει αυτό το ήπαρ;;;" Ο γιατρός απαντά :"ξεχνάτε τον φέροντα αυτό το ήπαρ, τον ασθενή που αποφασίζει για το σώμα του". Έξαλλος ο δημοσιαγράφος αναρωτιέται τι νόημα έχει να αποφασίζει ο ίδιος ο ασθενής :shock::shock::shock: Ο καημένος ο γιατρός επιμένει ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το σώμα του (το αυτονόητο έπρεπε να το υποστηρίξει...!!!).

Λίγο μετά αρχίζει και συζητιέται η συντηρητική θεραπεία. Ο παντογνώστης Χαρδαβέλας αποφαίνεται ότι: "γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η χημειοθεραπεία;, η χημειοθεραπεία γίνεται για να περιοριστεί η ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων" Ο άλλος γιατρός απαντά "θα θέλαμε να γίνεται μόνο αυτό με τη χημειοθεραπεία αλλά δεν είναι έτσι, αν ο οργανισμός δεν είναι σε καλή κατάσταση μπορεί εξαιτίας της χημειοθεραπείας να γίνει π.χ. αιμόλυση και να χαθεί ο ασθενής σε λίγα 24ωρα!" Ε, ο δημοσιογράφος δεν μπορούσε να το καταλάβει... :?

Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που στήνουν τις εκπομπές που αποφασίζουν ποιον και πόσο θα αφήσουν να μιλήσει....

Δυστυχώς η ήπια στάση ενός καταρτισμένου ατόμου δεν πουλάει, δεν ανεβάζει νούμερα... Αντίθετα η εριστική στάση του κάθε νεοφώτιστου ανεβάζει νούμερα, ειδικά αν πετάξει καμία χοντράδα που θα δημιουργήσει αντεπίθεση, η καλύτερη του δημοσιογράφου...

Πιστεψτε με οτι αυτη ειναι μια ανοιχτη πληγη για μενα και καθε φορα που αναφερεται κατι σχετικο με ποναει αφανταστα! :cry:

Σε καταλαβαίνω περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Είμαι μια μητέρα που ήθελε πολύ να θηλάσει και δεν θα είχα καταφέρει να θηλάσω πάνω από 3 εβδομάδες αν δεν είχα ειδική υποστήριξη. Ένιωσα ότι έχανα το παιχνίδι στο θηλασμό πάρα πολύ νωρίς παρά την προσπάθεια που έκανα, παρά το ότι δεν υπήρχε κανένας ιατρικός λόγος για να μην μπορώ να θηλάσω. Είχα πάρα πολύ γάλα αλλά το μωρό μου δεν μπορούσε να θηλάσει καλά. Λόγω ανεπαρκούς θηλασμού το γάλα μου είχε σχεδόν κοπεί στο τέλος της 3ης εβδομάδας.... Για λίγο ένιωσα όπως εσύ και ίσως χειρότερα γιατί δεν υπήρχε κάποια εμφανής αιτία που δεν μπορούσα να θηλάσω...

Απλά ήμουν τυχερή και βρέθηκε στο δρόμο μου η τότε μοναδική παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού στην Ελλάδα. Για να αντέξω και να ξεπεράσω το πρόβλημα διάβασα πάρα πολύ, τόσο που τελικά απείχα ελάχιστα από το να καλύψω την ύλη των εξετάσεων...

Το να συζητάς το πρόβλημά σου και να ξέρεις τις εναλλακτικές μπορεί να σου φανεί χρήσιμο σε ένα επόμενο παιδί, σε έναν δικό σου άνθρωπο, ακόμη και στην ίδια σου την κόρη αργότερα.

Πάντως από τα 7 χρόνια μητρότητας και από τα 6 χρόνια υποστήριξης μητέρων μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι οι λεκτικές επιθέσεις που δέχονται οι μητέρες που θηλάζουν είναι πάρα πολλές και δεν είναι από την τηλεόραση που μπορείς και να την κλείσεις. Είναι από τα πολύ κοντινά τους πρόσωπα που συχνά εμπλέκονται και στο μεγάλωμα των παιδιών, είναι από φίλες που δεν θήλασαν γιατί δεν ήθελαν, είναι τόσα πολλά που θα γέμιζαν τόμους... Η κοινωνία μας είναι ελάχιστα ανεκτική στο θηλασμό και ίσως γι αυτό συναντάμε και μερικούς υποστηρικτές επιθετικούς και αδέξιους. Είναι λίγοι, είναι μόνοι, ακόμη και αυτοί δέχονται καθημερινό πόλεμο στη δουλειά τους (μιλώ για γιατρούς που υποστηρίζουν το θηλασμό...). Μη σου πω για λεκτικές επιθέσεις απευθείας στα παιδιά, εκεί να δεις τι γίνεται στα νήπια που θηλάζουν!!!

Δεν φιλοδοξώ να καλύψω τόσο σοβαρά θέματα σε λίγες παραγράφους, όμως πιστεύω ότι εδώ μέσα το κλίμα είναι γόνιμο για συζήτηση και προβληματισμό και αυτά είναι μια καλή αρχή :)

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Γεια σας. Ειμαι από τις νεες μανουλες και πολυ φρεσκια στη συντροφια σας. Γεννησα στις 15/11 την κόρη μου με φυσιολογικο τοκετο στην 35 η εβδομαδα της κυησης μου. Η μικρη λόγω του χαμηλου της βαρους και μονο (γεννηθηκε 2250 γρ) εμεινε στη εντατικη μοναδα παρακολουθησης νεογνων μέχρι που βγηκαμε κανονικα μαζι απο το μαιευτηριο. Τοσο η μαια μου, όσο και η παιδιατρος που ειδε το παιδι, μου συνεστησαν να μην το θηλαζω τωρα στην αρχη, γιατι απο την προσπαθεια να θηλασει θα χανει βαρος αντι να παιρνει και αντ'αυτου να της δινω το γαλα μου με μπιμπερο. (Σημειωτεον , η μικρη επιτυχως επιασε το στηθος απο το μαιευτηριο ακομη.) Ως αποτελεσμα αυτων των συστασεων, βγαζω το γαλα μου με ηλεκτρικο θηλαστρο και της το δινω με μπιμπερο. Απο μονη μου ομως και για να μαθαινει και το παιδι στο θηλασμο, τη βαζω τουλαχιστον μια φορα τη μερα να θηλασει. Το θεμα ειναι το εξης: παρατηρω σιγα σιγα την παραγωγη μου σε γαλα να μειωνεται και στην προσπαθεια μου να "το βοηθησω" λιγο, εβαλα τη μικρη να θηλασει χτες βραδυ και στα τρια βραδυνα γευματα της. Την πρωτη φορα εμεινε ενα εικοσαλεπτο σε καθε στηθος ,αλλα μου εδειξε οτι δεν χορτασε και την ταισα και με μπιμπερο. Τις επομενες δυο, θηλασε μονο ενα δεκαλεπτο και μου δειχνει οτι βαριεται να παιδευεται και προτιμα την ευκολη λυση του μπιμπερο. Τι μου προτεινετε να κανω για να αποφυγω την πιθανοτητα να αρχισω τα συμπληρωματα με ξενο γαλα, καθως το δικο μου φοβαμαι οτι σε λιγο δεν θα της φτανει; ( η μικρη πλεον ειναι 2900γρ.)

Σας ευχαριστω

Θήλασα το Βικάκι μου για 7 μήνες!

Για μενα ειναι χαζομαρα να μην τη θηλαζεις λογω χαμηλου βαρους.

Κι εμενα ο δικος μου οταν θηλαζε βαριοτανε και ωρες ωρες γκρινιαζε.

Αν την βαζεις στο στηθος περισσοτερο θα μαθει καποια στιγμη και θα της αρεσει πολυ περισσοτερο απο το μπιμπερο, χωρια ο συναισθηματικος δεσμος που αναπτυσει η μητερα με το μωρο.

Διαφορετικα θα μειωθει παρα πολυ το γαλα σου (δυστυχως ξερω απο τα θηλαστρα και το ερεθισμα δεν ειναι το ιδιο)

Νομιζω παντως οτι η αρμοδια εδω ειναι η Αγλαια!

δυστυχως ειμαι κι εγω μια περιπτωση αποτυχιας στο θηλασμο. το ηθελα τοσο πολυ. αλλα η μικρη δεν επιανε τη θηλη μου γιατι ηταν επιπεδη. μου εδειξαν οι μαιες τροπους να την κανω να μεγαλωσει αλλα τιποτα. στο πανεπιστημιακο της Λαρισας μετα τη γεννα μενει η μαμα 2 ωρες στην ανανηψη και την παρακολουθουν ο γιατρος και οι μαιες για τυχον προβληματα( πιεση, αιμορραγια κ.α) το ιδιο και το μωρο. μετα απο 2 ωρες εγω σε καροτσι και η μικρη στο κουνακι μας εβαλαν σε δωματιο. μετα απο 4-5 ωρες ηρθαν να μου δειξουν οι μαιες πως να θηλασω. αφου προσπαθησαμε πολυ ωρα τουλαχιστον 1 το μωρο αρχισε να κλαιει και αναγκαστικα το εδωσα ξενο γαλα.μου ειχαν πει να την αφηνω να κλαψει μηπως πιασει το στηθος αλλα τιποτα. 1 μερα πριν φυγω ειχα πολυ γαλα και αναγκαστικα πηρα θηλαστρο. για 15 μερες το εβγαζα το γαλα και της το εδινα με μπιμπερο. μετα αρχισε να λιγοστευει κι αυτο και καταληξαμε σε ξενο. οταν με το καλο ερθει το δευτερο θα ενημερωθω καλα να ζησω την εμπειρια αυτη. ισως να φταιω που ημουν απληροφορητη.

μανούλα να σου ζήσει!!!

δυστυχως ειμαι κι εγω μια περιπτωση αποτυχιας στο θηλασμο. το ηθελα τοσο πολυ. αλλα η μικρη δεν επιανε τη θηλη μου γιατι ηταν επιπεδη.

Είναι επίπεδη συνεχώς ή μόνο σε κατάσταση ηρεμίας;

Όταν αντλούσες με το θήλαστρο πώς ήταν μετά η θηλή;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά σου, στην αρχή μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψευδοθηλές σιλικόνης. Αν όμως έχει κάποιον που μπορεί να σε υποστηρίξει ίσως να μην τις χρειαστείς και καθόλου. Θα πρέπει να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον που έχει ανάλογη εμπειρία, στη Λάρισα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας αλλά μπορείς να βρεις την ομάδα του Συνδέσμου Θηλασμού, σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

μου εδειξαν οι μαιες τροπους να την κανω να μεγαλωσει αλλα τιποτα.

Τι εννοείς;

Η θηλή μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να μεγαλώσει αλλά θέλει χρόνο, πολύ χρόνο, δεν γίνεται σε 2-3 μέρες μέσα στην κλινική!

στο πανεπιστημιακο της Λαρισας μετα τη γεννα μενει η μαμα 2 ωρες στην ανανηψη και την παρακολουθουν ο γιατρος και οι μαιες για τυχον προβληματα( πιεση, αιμορραγια κ.α) το ιδιο και το μωρο. μετα απο 2 ωρες εγω σε καροτσι και η μικρη στο κουνακι μας εβαλαν σε δωματιο. μετα απο 4-5 ωρες ηρθαν να μου δειξουν οι μαιες πως να θηλασω.

Το μωρό πρέπει να μπαίνει στο στήθος το πρώτο μισάωρο μετά τον τοκετό. Αν το πρώτο ερέθισμα που δέχθηκε ήταν το μπιμπερό, τότε αυτό αναζητούσε και στη συνέχεια. Όταν η θηλή είναι επίπεδη, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή στη χρήση του μπιμπερό... Ήδη έγινε το πρώτο λάθος...

αφου προσπαθησαμε πολυ ωρα τουλαχιστον 1 το μωρο αρχισε να κλαιει και αναγκαστικα το εδωσα ξενο γαλα.

Λυπάμαι για την ταλαιπωρία σας...

μου ειχαν πει να την αφηνω να κλαψει μηπως πιασει το στηθος αλλα τιποτα.

Τραγικά λάθος οδηγία!!! Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής αναφέρει ότι το κλάμα είναι πολύ αργή ένδειξη πείνας. Το μωρό είναι εκνευρισμένο και πολύ πεινασμένο και αν υπάρχει ήδη πρόβλημα συνεργασίας αυτό επιδεινώνεται.

Μπορεί οι μαίες να έχουν όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν και να είναι θετικές στο θηλασμό αλλά αυτό δεν αρκεί για να λυθούν όλα τα προβλήματα. Αρκετά προβλήματα θέλουν και γνώση και εμπειρία...

1 μερα πριν φυγω ειχα πολυ γαλα και αναγκαστικα πηρα θηλαστρο. για 15 μερες το εβγαζα το γαλα και της το εδινα με μπιμπερο. μετα αρχισε να λιγοστευει κι αυτο και καταληξαμε σε ξενο.

Όταν το μωρό δεν θηλάζει το μόνο κατάλληλο θήλαστρο είναι ένα νοσοκομειακό. Για να διατηρηθεί η γαλουχία απαιτούνται τουλάχιστον 8 αντλήσεις το 24ωρο για 10 λεπτά σε κάθε στήθος. Μπορεί να χρειάζονται και περισσότερες αντλήσεις. Η μία άντληση πρέπει να γίνεται μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί.

Οτιδήποτε λιγότερο οδηγεί σύντομα στον απογαλακτισμό...

οταν με το καλο ερθει το δευτερο θα ενημερωθω καλα να ζησω την εμπειρια αυτη. ισως να φταιω που ημουν απληροφορητη.

Αν θέλεις να θηλάσεις τώρα μπορείς, δεν είναι αναγκαίο να περιμένεις το δεύτερο. Μπορείς να κάνεις επαναγαλακτισμό και να θηλάσεις το μωρό όποτε θέλεις.

Στη διάθεσή σου :)

ευχαριστω που απαντησες. η θηλη μου ηταν συνεχως επιπεδη και μετα την αντληση με θηλαστρο. οι μαιες μου ειπαν να την τραβω την θηλη προς τα εξω και να κανω ενα ειδος ας πουμε μασαζ. αυτο το εκανα οσες μερες ειχα γαλα. το μωρο πρωτα το εβαλα στο στηθος, ετσι μου εδειξαν δηλαδη οι μαιες και επειτα απο 1 ωρα αναγκαστικα της εδωσα ξενο. επειδη ηταν μικρη 2660 ξενο γαλα επεινε στις 2,5 ωρες 45-50 ml. στις 2-2,5 ωρες πριν την ταισω την εβαζα στο στηθος. λαθος εκανα? απο βαρος εχασε μονο τα 60 γρ. δηλαδη 2500 κιλα εφυγε απο το νοσοκομειο. οσο για το θηλαστρο εκανα περιπου 6-7 αντλησεις την ημερα και στα 10 λεπτα εβγαζα 50ml απο το ενα στηθος. δηλαδη υπεραρκετο για το μωρο μου. νοιωθω οτι μονο εγω δεν τα καταφερα γιατι σχεδον ολες οι μαμαδες εδω τα καταφεραν. :(

ο επαναγαλακτισμος πως γινεται? η μικρη ειναι 13 1/2 μηνων.

Διαφημίσεις

η θηλη μου ηταν συνεχως επιπεδη και μετα την αντληση με θηλαστρο. οι μαιες μου ειπαν να την τραβω την θηλη προς τα εξω και να κανω ενα ειδος ας πουμε μασαζ.

Νομίζω ότι ακόμη και αν το έκανες 2-3 μήνες αυτό πάλι δεν θα είχες κανένα αποτέλεσμα. Λυπάμαι που σε ταλαιπώρησαν χωρίς τελικά να σου δώσουν σωστές οδηγίες.

Ο καλύτερος τρόπος για να βγει προς τα έξω η θηλή είναι με τη niplette

niplette2.jpg

αλλά θέλει μήνες εφαρμογής. Θα σου συνιστούσα να το κάνεις από τώρα για το επόμενο παιδί.

niplette2_normal.jpg

Όμως και χωρίς όλα αυτά μια χαρά μπορείς να θηλάσεις με επίπεδες θηλές αν σου δείξουν πώς να κρατάς το στήθος και πώς να βοηθάς το μωρό να πιάσει σωστά τη θηλή.

αυτο το εκανα οσες μερες ειχα γαλα. το μωρο πρωτα το εβαλα στο στηθος, ετσι μου εδειξαν δηλαδη οι μαιες και επειτα απο 1 ωρα αναγκαστικα της εδωσα ξενο. επειδη ηταν μικρη 2660 ξενο γαλα επεινε στις 2,5 ωρες 45-50 ml. στις 2-2,5 ωρες πριν την ταισω την εβαζα στο στηθος. λαθος εκανα?

Αν το μωρό δεν έπιανε σωστά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις προστατευτικές θηλές σιλικόνης, ίσως το βοηθούσαν. Αυτό μόνο για την περίπτωση που δεν είχες κάποιον που ξέρει να σε στηρίξει.

Στην περίπτωση των επίπεδων θηλών, αν η μητέρα μπορεί να βρει τη στήριξη που χρειάζεται, είναι καλό να αποφεύγονται και το μπιμπερό και οι προστατευτικές θηλές σιλικόνης γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πάθει το μωρό σύγχιση θηλών.

Λάθος σε συμβούλεψαν, λάθος τα έκανες... :?

οσο για το θηλαστρο εκανα περιπου 6-7 αντλησεις την ημερα και στα 10 λεπτα εβγαζα 50ml απο το ενα στηθος.

Οι αντλήσεις θα έπρεπε να είναι 8-10, η μία οπωσδήποτε βραδυνή και να διαρκούν 10 λεπτά σε κάθε στήθος, που σημαίνει 20 τουλάχιστον λεπτά άντλησης με μονό σύστημα άντλησης.

Το θήλαστρο ήταν νοσοκομειακό, δηλαδή ενοικιαζόμενο; αν δεν ήταν οι πιθανότητες ήταν μικρές. Ακόμη και με το νοσοκομειακό οι 6-7 αντλήσεις σπάνια είναι ικανές να διατηρήσουν τη γαλουχία, το γάλα συνεχώς μειώνεται.

ο επαναγαλακτισμος πως γινεται? η μικρη ειναι 13 1/2 μηνων.

η μικρή δεν είναι πια τόσο μικρή... δεν ξέρω αν έχει νόημα να μπεις σε τέτοια διαδικασία... Το μωρό μάλλον δεν θα συνεργαστεί...

Περιληπτικά, ο επαναγαλακτισμός γίνεται με πολλές συχνές αντλήσεις (8-10 το 24ωρο) με ένα νοσοκομιακό θήλαστρο.

aglaia,να σε ρωτησω κατι?εγω θα γεννησω στο ΙΑΣΩ,στο πρωτο παιδι,μετα απο 1.30 ωρα μου το φερανε και το θηλασα,τωρα σκεφτομαι αν γεννησω βραδυ θα μου το φερουν τοσο συντομα??μαλλον οχι.εγω βεβαια θα το ζητησω αλλα τι γινεται αν δεν το φερουν??σηκωνω το νοσοκομειο στο ποδι απο τις φωνες μεχρι να το φερουν?? :lol:

aglaia,να σε ρωτησω κατι?εγω θα γεννησω στο ΙΑΣΩ,στο πρωτο παιδι,μετα απο 1.30 ωρα μου το φερανε και το θηλασα,τωρα σκεφτομαι αν γεννησω βραδυ θα μου το φερουν τοσο συντομα??μαλλον οχι.εγω βεβαια θα το ζητησω αλλα τι γινεται αν δεν το φερουν??σηκωνω το νοσοκομειο στο ποδι απο τις φωνες μεχρι να το φερουν?? :lol:

Αγγελική, εγώ γέννησα τη 2η κόρη στο Ιασω στη 1:45.Το μωρό μου το έφεραν στις 9 το πρωί :evil: Η πολιτική του μαιευτηρίου, όπως μου είπαν, είναι τα μωρά που γεννιούνται τη νύχτα να μένουν κάτω και να τα ανεβάζουν στους ορόφους το πρωί κατά τις 7 που τα βλέπουν οι παιδίατροι και μετά τα μοιράζουν στις μαμάδες.Είχα θηλάσει μόλις γέννησα, η μαία μου την έδωσε αμέσως αλλά απο κει και πέρα δεν είχα καμία διάθεση να κάνω θέμα καθως από την πρώτη γέννα δεν είχα και τις καλύτερες εντυπώσεις για τη συνεργασία του προσωπικού. Θηλάζω μέχρι σήμερα κανονικά και εμένα προσωπικά αυτή η καθυστέρηση στην έναρξη του θηλασμού δε μου δημιούργησε πρόβλημα.Τη πρώτη φορά που μου την έφεραν πιο γρήγορα (γέννησα πρωί) ο θηλασμός ήταν ένα φιάσκο, οπότε ψυχραιμία, τίποτα δεν είναι απόλυτο!!!

Ίσως αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να έχεις μια δική σου μαία που να πιέζει να σου το φέρνουνε τουλάχιστον τις ώρες που φέρνουν τα μωρά. Δεν ξέρω ακριβώς το πρόγραμμα που εφαρμόζουν στο Ιασώ. Πάντως εξαρτάται πολύ από το προσωπικό που θα πετύχεις στη συγκεκριμένη βάρδια...

Οι φωνές συνήθως δεν έχουν αποτέλεσμα και μάλλον θα μειώσουν την ήδη όχι και τόσο καλή συνεργασία.

Αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα μέσα πιο διπλωματικά να το κάνεις (πώς πας από υποκριτικές ικανότητες; ).

Διαφημίσεις

Ίσως αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να έχεις μια δική σου μαία που να πιέζει να σου το φέρνουνε τουλάχιστον τις ώρες που φέρνουν τα μωρά.

απο οτι ξερω ο γιατρος εχει μια δικη του μαια,αν εγω πω πως θελω να ειναι αλλη μαια την ωρα του τοκετου,αυτος θα δεχτει??

οπως??καμια ιδεα? :?

Να βάλεις τα κλαμματα, να σε λυπηθούνε;;;

Τι να σου πω!

Να αυτοσχεδιάσεις ανάλογα με το ποιον έχεις μπροστά σου!

(Τι κάνουμε για τα αυτονόητα!!! Αχ!!!)

απο οτι ξερω ο γιατρος εχει μια δικη του μαια,αν εγω πω πως θελω να ειναι αλλη μαια την ωρα του τοκετου,αυτος θα δεχτει??

Εσύ πληρώνεις! Δεν θα τον ρωτήσεις. Αυτή έχεις αυτήν εμπιστεύεσαι!!! Απλά όταν θα βρεις κάποια και δεις ότι σου εμπνέει εμπιστοσύνη και σου ταιριάζει, θα του ανακοινώσεις ευγενικά ότι θα έχεις και την μαία σου στον τοκετό.

Όσο για την δική του, αν σε εμπνέει ως προσωπικότητα, μάθε όνομα και έλεγξε από το σύλλογο μαιών αν όντως είναι μαία. Δεν είμαι καχύποπτη, αλλά πολλές νοσηλεύτριες ή βοηθοί νοσηλευτριών δουλεύουν σε γυναικολόγους και δεν είναι μαίες ακόμη και αν οι γιατροί αυτό αφήνουν να εννοηθεί...

• 4 εβδομάδες μετά...

Γέννησα στις 2 Δεκεμβρίου και ευτυχώς όλα πήγαν...και πηγαίνουν καλά με τον θηλασμό. Η μικρή θήλασε 20 λεπτά αφού γεννήθηκε και επειδή απαίτησα αποκλειστικό θηλασμό και ζητούσα να μου την αφήνουν περισσότερο χρόνο, την είχα σχεδόν όλη την ημέρα στο δωμάτιο ( γέννησα στο Μητέρα). Η δική μου άσχημη εμπειρία προέρχεται από τον παιδίατρο του μαιευτηρίου. Σε μια πρώτη συζήτηση μου είπε ότι είναι υπερ του μητρικού θηλασμού ...αλλά η συνταγή που μου έδωσε περιελάμβανε πρώτο πρώτο στην σειρά γνωστό συμπλήρωμα! Επιπλέον την τελευταία ημέρα πριν να φύγουμε με έκανε να βάλω τα κλάματα! Η μικρή από 3.250 που γεννήθηκε έφτασε στα 2.980. Η απώλεια ήταν φυσιολογική, όπως γνώριζα.Επίσης παρουσιάσε και λίγο ίκτερο, σχεδόν στα όρια του φυσιολογικού, χωρίς να χρειαστεί να μπει σε λάμπα. Ο γιατρός λοιπόν με ύφος απόλυτο μου είπε 1) ότι δεν έχω γάλα (το στήθος μου είχε πρηστεί και το γάλα σχεδόν εκτοξευόταν) 2) ότι το μωρό έχει χάσει πολύ βάρος 3) ότι πρέπει να τρέφεται καλά λόγω ίκτερου και ότι αν δεν του έδινα συμπλήρωμα θα ήμουν αποκλειστικά υπεύθυνη για τα όποια προβλήματα.

Ευτυχώς που είχα ενημερωθεί επαρκέστατα πριν για να του απαντήσω και ευτυχώς που με στήριξαν ο άνδρας μου και η μαία! Τελικά επέμενα στον αποκλειστικό θηλασμό και όλα πάνε εξαιρετικά. Αναρωτιέμαι όμως για την πολιτική των μαιευτηριών στο συγκεκριμένο ζήτημα....που ενώ διατείνονται ότι ο θηλασμός είναι απαραίτητος...από την άλλη πλευρά κάνουν ότι μπορούν για να τον αποτρέψουν.

Θα συμφωνήσω και ’γω για την πολιτική των μαιευτηρίων. Γέννησα και ’γω σε ιδιωτικό μαιευτήριο και είχα αποφασίσει να ζητήσω αποκλειστικά θηλασμό, λόγω του ότι είχα ζάχαρο μου κρατήσαν τα διδυμάκια μου στην εντατική προληπτικά για ένα 24ωρο και τον Γιάννη για 3 24ωρα λόγω οισοφαγικής παλινδρόμησης. Επειδή έκανα καισαρική δεν μπορούσα να κατέβω τις πρώτες μέρες στην εντατική να τα θηλάσω ούτε και να τα δω. Παρ’όλα αυτά έβγαζα γάλα με το θήλαστρο, ήταν λίγο, το πρωτόγαλα, αλλά έστω και αυτό ήθελα να το πίνουν. Κάθε φορά λοιπόν οι μαίες μου έλεγαν ότι δεν υπήρχε λόγος να το κάνω. Οταν μου τα έφεραν και τα δύο άρχισα να θηλάζω, δυσκολευόμουν με τα δύο αλλά προσπαθούσα όσο μπορούσαν με προέτρεπαν λοιπόν για να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά!!!!! και ’γω να τους δώσω μπιμπερό. Και φυσικά ο παιδίατρος φεύγοντας από το νοσοκομείο μου έγραψε σε χαρτί το συμπλήρωμα που πρέπει να χρησιμοποιώ.

Καλησπέρα σε όλες!

Εγώ γέννησα στις 14/10/2007 στο Μητέρα φυσιολογικά. Το μωρό μου το έφεραν οταν ανέβηκα στο δωμάτιο με σκοπό όχι να θηλάσω αλλά γιατι ο άντρας μου μοίραζε 50 ευρα :shock: Δε ξέρω τι με έπιασε τότε, ενσικτο;;;, άλλα το πήρα αμέσως και το έβαλα στο στήθος μου ένω η νοσοκόμα χτυπιόταν ότι το μωρό ήταν κουρασμένο και δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή!! :? Το κοριτσάκι μου όμως είχε άλλο πρόγραμμα γιατί έπιασε κατευθείαν τη θηλή. Το βράδυ δεν ήξερα ότι τα φέρνουν και μετά τις 1200, δεν μου την έφεραν παρά το τελευταίο βράδυ. Είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό , το έγραψαν στο καροτσάκι την μέρα πριν φύγουμε !!!! Από τις 0600 το μωρό έτρωγε πάντα στις 1300 γιατί στις 1000 που τα έφερναν πάντα κοιμόταν πολύ βαριά, όπως όταν έτρωγε... Υπήρχαν όμως και 2 κοπέλες που πραγματικά με βοήθησαν . Χωρίς φωνές , παρακάλια ή '''αλλου είδους '' βοήθεια έρχονταν κάθε μέρα και λύναμαι τα οποία προβλήματα. Ομολογώ ότι αν δεν ήταν αυτές οι 2 μπορεί να είχαν πάρει τα πράγματα τελείως διαφορετική τροπή. Η μαία μου βέβαια ερχόταν και εκείνη κάθε μέρα και με παρακολουθούσε. Η μία μου η θηλή ωστόσο τραυματίστηκε αλλά όλα διορθωθηκαν με τις θηλές σιλικόνης της medela, οι οποίες πληροφοριακά ήταν οι καλύτερες που χρησιμοποίησα. Συμφωνώ βεβαία και με τις υπόλοιπες μαμάδες οτι στο καροτσάκι του μωρού βρισκόταν πάντα το συμπλήρωμα και ότι ο γιατρός φευγοντας μου υπέδειξε να πάρω ένα κουτί ξένο γάλα γιατί μπορεί να μου χρειαζόταν...

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.

ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ 8/6/2007 ΣΤΟ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ 9ο, ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 2280 kGR. ΑΜΕΣΩ ΜΠΗΚΕ ΘΕΡΜΟΚΗΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ. (ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ) ΟΤΑΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟΣ ΔΙΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΕΣ ΞΕΡΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 30ML ΚΑΘΕ 2 ΩΡΕΣ. ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑ ΜΕ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΝΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΟΜΟΥΝ ΚΑΘΕ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΗΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟ ΕΔΙΝΑ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΑΚΟΥΓΑ, ΟΤΙ ΑΜΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 3 KGR. ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΙΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΡΑΒΕΙΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ 40 ΜΕΡΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΙΕΖΑ ΜΕ ΚΛΑΜΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΥΓΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΗΛΕΣ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ : ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ

ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΠΙΜΠΕΡΟ.

.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κορίτσια. Τώρα που βρήκα λίγο χρόνο θέλω και εγώ να καταθέσω τη δική μου εμπειρία και να πω ότι τελικά τα πράγματα μάλλον διαφέρουν απο το ένα ιδιωτικό μαιευτήριο στο άλλο.

Γέννησα στις 7/1 ένα αρκετά μεγάλο μωρό (4400 γρ) και κατά συνέπεια αρκετά φαγανό, σε ιδιωτική κλινική. Έχοντας διαβάσει διάφορα πράγματα πριν γεννήσω και ακούγωντας άλλες εμπειρότερες γυναίκες πίστευα ότι οι μαίες και οι γιατροί θα μου έκαναν πόλεμο για το θηλασμό. Γέννησα με καισαρική. Αν και έβαλα τη μικρή στο στήθος μου απο την αρχή δεν κατάφερνε ποτε να θηλάσει γιατί πήναγε κια τελικά προτιμήσαμε το μπιμπερο, περιμένοντας να κατέβει το γάλα. Αν και έτρωγε με το μπιμεπρό σε κάθε γεύμα έκανα

προσπάθεια να τη θηλάσω (είναι το 1ο μου και είμαι αρκετά άσχετη). Τόσο οι μαίες όσο και ο γυναικολόγος μου με ενθάρρυναν να θηλάσω. Πρέπει να πω ότι παρά την έλλειψη προσωπικού που νομίζω ότι είχε η κλινική οι περισσότερες μαίες σε κάθε γεύμα που έφερναν το μωρό και προσπαθούσαν να με βοηθήσουν χωρίς αποτέλεσμα αφού η μικρή έσκουζε, εγώ τρελλαινόμουνα και τελικά υπέκυπτα στην πείνα της. Καταλήξαμε στη λύση του θήλαστρου. Επιστρέφοντας σπίτι μετά απο προσπάθειες 4ημερών καταλήξαμε να θηλάζει με τη βοήθεια πλαστικών θηλών. Δύο παιδιάτροι και ο γυναικολόγος (όλοι συνεργάτες του μαιευτηρίου) μου είπαν όχι στο συμπλήρωμα, αντίθετα με ότι πίστευα μέχρι εκέινη τη στιγμή. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο εύκολο με τον κλασσικό θηλασμό. Άλλα έτσι έχουμε τη δυνατότητα είτε να θηλάζω εγώ είτε να της δίνει κάποιος άλλος το δικό μου γάλα χωρίς πρόβλημα απο αυτή την εναλλαγή. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά στην αρχή. Έκλαιγα, νευρίασα, απογοητεύτηκα και απελπίστικα. Τώρα όμως ξέρω ότι αφού τα κατάφερα εγώ μπορεί να τα καταφέρει κάθε γυναίκα. Αλλά και πάλι πιστεύω ότι το παν είναι να είσαι καλή μάνα και θηλασμός δεν είναι η αποκλειστική απόδειξη.

Καλή επιτυχία σε όλες!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...