Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός - το αργότερο μία ώρα μετά τη γέννηση του μωρού.

Recommended Posts

Αγλαία, έχεις μήπως κάποια λίνκ για το θέμα της οξυτοκίνης? έψαξα αλλά δεν βρήκα, δεν ξέρω και τον αγγλικό όρο για το πώς χορηγείται κτλ.

Στο φυλλάδιο του Λητώ είναι γραμμένη οξυτοκίνη, αλλού είναι γραμμένη ωκυτοκίνη...

Στα αγγλικά oxytocin

Κανονικά χρησιμοποιείται για να ενισχυθούν οι συσπάσεις της μήτρας όταν αυτές δεν είναι ικανές να οδηγήσουν σε τοκετό. Επίσης χρησιμποιείται για να συσπασθεί η μήτρα μετά τον φυσιολογικό τοκετό αν η μητρα δεν συσπάται από μόνη της για να σταματήσει η αιμοραγία. Χρησιμοποιειται μετά την καισαρική για να συσπασθεί μήτρα.

Στην Ελλάδα, πέρα από τους ιατρικούς λόγους:

Χορηγείται μέσα στον ορό, χωρίς καν να ενημερωθεί η μητέρα... Χορηγείται αδιακρίτως σχεδόν σε όλες τις μητέρες...

Το αποτέλεσμα είναι να γίνονται οι συσπάσεις ακανόνιστα, γρήγορα, να μην μπορεί η μητέρα να πάρει ανάσα και ο πόνος να είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 504
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

="aglaia Γράφουν:
Όταν μετά τον 6ο μήνα αρχίσετε να δίνετε και άλλες τροφές στο μωρό σας, προοδευτικά θα γίνει η αντικατάσταση των γευ-

μάτων θηλασμού με τις καινούργιες τροφές. Έτσι, αφού θα θηλάζετε αραιότερα, θα έχετε λιγότερο γάλα. Μεγαλώνοντας,

το μωρό σας θα θηλάζει πρωί-βράδυ.

Οι στερεές τροφές είναι συμπληρωματικές του θηλασμού και δεν τον αντικαθιστούν. Το μωρό από μόνο του αντικαθιστά τα γεύματα θηλασμού όταν το ίδιο νιώθει έτοιμο. Τα περισσότερα μωρά συνεχίζουν να θηλάζουν πολύ ενώ τρώνε κανονικά στερεές τροφές. Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το δεύτερο εξάμηνο θηλασμού είναι : ανεμπόδιστος θηλασμός μέρα και νύχτα.

Στο παραπάνω κείμενο φαίνεται ότι το μωρό στους 12 μήνες δεν θηλάζει πάνω από 2 γεύματα.... για πολλά μωρά αυτό μπορεί να σημαίνει τόσο πρόβλημα στην ανάπτυξη οσο και προβλήματα υγείας...

Αυτό συμβαίνει με τον δικό μου. Καταρχάς ξεκίνησε όταν αυτός ήθελε στερεά τροφή. Δηλαδή παρόλο που ξεκίνησα από την αρχή του 7ου μήνα να του δίνω φρούτα κλπ δεν έφαγε παρά μόνο όταν ήθελε αυτός, σχεδόν αφού συμπλήρωσε τον 7ο. Και τώρα πιο πολύ έχει σαν βασικό φαγητό το γάλα παρά τα φρούτα, λαχανικά κλπ. Τρώει μεν, αλλά όχι πάνω από 10 κουταλίτσες και μετά από κάποια ώρα θέλει και να θηλάσει.

Οπότε αυτό είναι φυσιολογικό ε? Γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ μήπως δεν παίρνει όση τροφή θα έπρεπε... :roll::?

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Αυτό συμβαίνει με τον δικό μου. Καταρχάς ξεκίνησε όταν αυτός ήθελε στερεά τροφή. Δηλαδή παρόλο που ξεκίνησα από την αρχή του 7ου μήνα να του δίνω φρούτα κλπ δεν έφαγε παρά μόνο όταν ήθελε αυτός, σχεδόν αφού συμπλήρωσε τον 7ο. Και τώρα πιο πολύ έχει σαν βασικό φαγητό το γάλα παρά τα φρούτα, λαχανικά κλπ. Τρώει μεν, αλλά όχι πάνω από 10 κουταλίτσες και μετά από κάποια ώρα θέλει και να θηλάσει.

Οπότε αυτό είναι φυσιολογικό ε? Γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ μήπως δεν παίρνει όση τροφή θα έπρεπε... :roll::?

Συνήθως είναι φυσιολογικό. Αν η ανάπτυξή του είναι καλή δεν έχεις λόγο να ανησυχείς. Την ανάπτυξη του παιδιού την ελέγχει ο παιδίατρος μία φορά το μήνα. Αυτός παρακολουθεί και τη γενικότερη υγεία του παιδιού.

Μήπως ξέρει καποια τι συμβαίνει στη Γενική Κλινική στη Θεσ/νίκη; ΘΑ γεννήσω εκεί και θα ήθελα να γνωρίζω τι ισχύει. Σκέφτομαι ούτως ή άλλως να έχω δική μου μαία στον τοκετό, αν και θα κάνω επισκληρίδιο, και μάλιστα σκέφτομαι να της ζητήσω να έρχεται τις πρώτες μέρες στο σπίτι για να με βοηθήσει. Με αμοιβή εννοείται, αλλά χαλάλι, γιατί αν απογοητευτώ και πελαγώσω είμαι σίγουρη ότι θα τα παρατήσω.

A6s2p3.png

Μήπως ξέρει καποια τι συμβαίνει στη Γενική Κλινική στη Θεσ/νίκη; ΘΑ γεννήσω εκεί και θα ήθελα να γνωρίζω τι ισχύει. Σκέφτομαι ούτως ή άλλως να έχω δική μου μαία στον τοκετό, αν και θα κάνω επισκληρίδιο, και μάλιστα σκέφτομαι να της ζητήσω να έρχεται τις πρώτες μέρες στο σπίτι για να με βοηθήσει. Με αμοιβή εννοείται, αλλά χαλάλι, γιατί αν απογοητευτώ και πελαγώσω είμαι σίγουρη ότι θα τα παρατήσω.

Και τα δύο παιδιά μου τα γέννησα στην Γενική Κλινική. Εμεινα πολυ ευχαριστημένη. Ισως να ειναι η μοναδική κλινική που μπορεί να υποστηριξει άμεσα και άλλα περιστατικά (όχι όσον αφορά το μωρό γιατί μόνο το Ιπποκράτειο διαθέτει κατάλληλη μονάδα αλλά όσον αφορά την μητέρα.) Έχει το καλυτερο team αναισθησιολόγων. Πολύ βασικό εφόσον θα κάνεις επισκληρήδιο. Και τρίτο παιδί να κάνω εκεί θα πάω. Στο δευτερο παιδί μου ειχα πληρώσει για δικλινο δωμάτιο αλλά την δευτερη μέρα έφυγε η αλλη κοπέλα και ήμουν ΜΟΝΗ!!! Δεν αξίζει να δώσεις επιπλέον χρηματα για τα "μπροστα" δωμάτια με Θέα τη θάλασσα γιατι δεν προκειται να την δεις. Θα χεις το μωράκι σου να ασχολείσαι!!!!!

g07Lp2.png

Διαφημίσεις

εκτός απο αυτά που θα διαβάσεις εδώ, το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσεις ειλικρινά το γιατρό σου για την πολιτική που έχει το μαιευτήριο και για το εάν γνωρίζει κάποια μαία που να έχει την ίδια φιλοσοφία με σένα - να θέλει να σε υποστηρίξει δηλαδή να θηλάσεις.

καλά κάνεις και θέλεις να έχεις υποστήριξη σε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός!!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Γειά σας και από μένα!

Σας παραθέτω και την δική μου εμπειρία: γέννησα στο Έλενα γιατί ήθελα να έχω το μωρό κοντά μου και επειδή ήξερα πως εκεί τουλάχιστον υπάρχει έμπειρο προσωπικό που ενημερώνει, βοηθάει και εμψυχώνει τις μητέρες για το θηλασμό.

Εγώ γέννησα (δυστυχώς) με καισάρική και μου φέρανε τον μπέμπη μετά από 6 ώρες! γιατί δεν υπήρχε δωμάτιο.

Ήμουν ενήμερη για τον θηλασμό -από τον ελληνικό σύνδεσμο της La Leche- αλλά αρχικά τα βρήκα λίγο σκούρα. Το γάλα μου κατέβηκε την τρίτη μέρα και αν και μια παιδίατρος είπε πως το παιδί είχε χάσει πάνω από το 10% του βάρους του και έπρεπε να του δώσουμε συμπλήρωμα, εγώ επέμεινα για μια διορία 24 ωρών και όλη την υπόλοιπη μέρα τον είχα στο στήθος μου και ευτυχώς την επομένη που τον ζυγίσαμε είχε κερδίσει βάρος! :)

Από τότε που έχουμε έρθει σπίτι μας γενικά ακολουθώ την τακτική: όποτε θέλει το μωρό να θηλάσει, να πιπιλίσει, να παρηγορηθεί, να κοιμηθεί του ...προτάσσω το στήθος μου :lol: Όποτε δε έχω προσπαθήσει να ακολουθήσω τα γεύματα ανα 2,5 ή 3 ώρες έχω προσθέσει απλά περισσότερο άγχος σε μένα και στο μωρό.

Στη Γενική Κλινική δεν είναι φιλικοί στο θηλασμό (την πολιτική στο θηλασμό την καθορίζουν οι νεογνολόγοι...), η παραπληροφόρηση είναι η συνήθης, το μωρό βρίσκεται λίγες φορές με τη μαμά για να θηλάσει. Αν η μητέρα είναι σε μονόκλινο μπορεί να έχει το μωρό μαζί της αλλά καλά θα κάνει να βάλει το γιατρό της να το ζητήσει. Επίσης είναι καλό να υπάρχει παιδίατρος που παρακολουθεί το μωρό εκτός κλινικής και υποστηρίζει τη μητέρα στο θηλασμό, σε αυτή την περίπτωση οι μαίες δεν ανακατεύονται...

Για την ώρα στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει καμία μαία με πιστοποιημένες γνώσεις στο θηλασμό, υπάρχουν μερικές με θετική διάθεση που έχουν ενημερωθεί αρκετά μόνες τους αλλά πιστεύω ότι οι περισσότερες δεν μπορούν να υποστηρίξουν πλήρως μια μητέρα, δεν έχουν εκπαιδευτεί για να το κάνουν.

Στη θεσσαλονίκη υπάρχει παιδίατρος σύμβουλος γαλουχίας και μπορεί να σε στηρίξει αν ενδιαφέρεσαι.

Και, κυρία Παπαδήμα, πώς γίνεται να αποφύγεις την ωκυτοκίνη στον τοκετό? Πρέπει να ζητήσεις από το γιατρό σου να μη σου βάλει ορό? Ή είτε ζητήσεις είτε όχι, την ωκυτοκίνη σου θα τη φας? Εγώ, τώρα που το λέτε, θυμάμαι έναν ορό στο χέρι μου, αλλά είχα άλλες εγνοιες εκείνη την ώρα :wink: και ούτε που ρώτησα περί τινος πρόκειται. Ωστόσο είχα κανονικές συσπάσεις, οπότε γιατι να χρειαστεί αυτό? Και γιατί να τη βάζουν οι γιατροί χωρίς καν να ερωτηθεί η έγκυος? Επισπεύδει τις διαδικασίες ίσως ή μειώνει το χρόνο του τοκετού? Και τελικά ποιος είναι ο απολύτως φυσικός τρόπος για να γεννήσεις?

• 2 εβδομάδες μετά...

Η απορία αυτή είναι και δική μου. Στο δεύτερο μου παιδί, 2 λεπτά μετά την τοποθέτηση του ορού είχα τρίλεπτες έντονες συσπάσεις και ρώτησα τη μαία αν είναι δικοί μου οι πόνοι ή από τον ορό. Μου είπε οτι δεν έχει δράσει ακόμα ο ορός και αυτή ακριβώς το πράγμα αναρωτιόμουν. Αν έχω ήδη τρίλεπτες τί τον θέλω τον ορό; Καμιά ιδέα γιατί ακολουθείται αυτή η πολιτική (και σε δημόσιο). Αν υπάρχει σε άλλο Post, ενημερώστε μας...

v67qp3.pngoKmPp3.png

Διαφημίσεις

Και, κυρία Παπαδήμα, πώς γίνεται να αποφύγεις την ωκυτοκίνη στον τοκετό? Πρέπει να ζητήσεις από το γιατρό σου να μη σου βάλει ορό? Ή είτε ζητήσεις είτε όχι, την ωκυτοκίνη σου θα τη φας? Εγώ, τώρα που το λέτε, θυμάμαι έναν ορό στο χέρι μου, αλλά είχα άλλες εγνοιες εκείνη την ώρα :wink: και ούτε που ρώτησα περί τινος πρόκειται. Ωστόσο είχα κανονικές συσπάσεις, οπότε γιατι να χρειαστεί αυτό? Και γιατί να τη βάζουν οι γιατροί χωρίς καν να ερωτηθεί η έγκυος? Επισπεύδει τις διαδικασίες ίσως ή μειώνει το χρόνο του τοκετού? Και τελικά ποιος είναι ο απολύτως φυσικός τρόπος για να γεννήσεις?

Μου ξέφυγε! Αν βλέπετε ότι δεν απαντώ, στείλτε κανένα πμ :wink:

Η μόνη επιλογή είναι να διαλέξεις γιατρό που δεν χρησιμοποιεί χωρίς λόγο, είναι ελάχιστοι αλλά υπάρχουν και δεν έχουμε λόγο να πληρώνουμε αυτούς που έχουν τόσο διαφορετικές απόψεις από εμάς.

Είμαι της γνώμης ότι δεν ζητάς από το γιατρό πολλά πράγματα, δεν θα αλλάξει την τακτική του, μόνο τον ψαρεύεις ή μαθαίνεις από άλλους για τη νοοτροπία του, αν σου κάνει τον διαλέγεις, δεν σου κάνει ψάχνεις.

Αυτή η κίνηση είναι που διαμορφώνει και τη νοοτροπία της αγοράς, αφού δεν θεωρούν αυτονόητο το ότι θα μας σεβαστούν, πηγαίνουμε σε αυτούς που μας σέβονται. :wink:

Η αλήθεια είναι πως όποια ενημέρωση είχα ήταν από τα διαφημιστικά βιβλιαράκια των προΐόντων βρεφικής περιποίησης. Έλεγαν πως πρέπει το μωρό να θηλάσει από την πρώτη ώρα. Και προσπάθησα όσο πιο γρήγορα μπόρεσα και τα καταφέραμε.. και μάλιστα πολύ καλά .

Η Αθηνά είναι σχεδόν 11 μηνών και θηλάζει ακόμη . Ήθελα τόσο πολύ να θηλάσει...

Πάντως και στο νοσοκομείο μας ( ζω στην επαρχία )δίνουν στο παιδί μόνο τσάι με ζάχαρη έως ότου μπορέσει η μαμά να θηλάσει. Και παρ΄όλο που έκανα καισαρική , με τους ορούς στα χέρια τα κατάφερα. Και με βοήθησε τόσο η γιατρός μου, μισή ώρα προσπαθούσε μαζί μου για να μου μάθει να κρατώ σωστά το μωρό και να βγάλω γάλα αλλά και οι μαίες του νοσοκομείου(τουλάχιστον 4 ενεργά) μαι και είχα πολύ γάλα και δυσκολευόμουν πολύ. Ίδρωνα και ξαναίδρωνα και με ενοχλούσαν όλα. Αλλά αυτές ήταν εκεί. Και ναι . έχω θηλάσει σε δημόσιους χώρους, μόνο όμως όταν δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.

Πάντως συστήνω τον θηλασμό ανεπιφύλακτα. Το ότι αγγίζεις και βλέπεις το μωρό σου, το ότι ηρεμεί στο στήθος σου, το ότι ξεχνά ακόμη και τον πόνο του, το ότι κλείνει τα ματάκια του και αποκοιμιέται... Δεν τ'αλλάζω με τίποτε. Μπορεί το μπουκάλι να σου δίνει περισσότερη ησυχία , περισσότερο ύπνο και άνεση, να μπορείς να καπνίσεις και να πιεις άνετα, το να θηλάζεις όμως σε κάνει μητέρα...

CS28p2.png

to trito moy moraki tha erxotan ton Septembrio

και στο νοσοκομείο μας ( ζω στην επαρχία )δίνουν στο παιδί μόνο τσάι με ζάχαρη

Τόσο άσχετοι είναι .... 'Ακουσον-Άκουσον "Τσάι με ζάχαρη!!!!!!!!!!!!!"

Παράθεση:

και στο νοσοκομείο μας ( ζω στην επαρχία )δίνουν στο παιδί μόνο τσάι με ζάχαρη

Τόσο άσχετοι είναι .... 'Ακουσον-Άκουσον "Τσάι με ζάχαρη!!!!!!!!!!!!!"

ΠΑΙΔΙΑ και στο ΜΗΤΕΡΑ που γέννησα εγώ και τις δύο φορές, το πρώτο 24ωρο στο μωρό δώσανε ζαχαρόνερο !!!

Διαφημίσεις

το να θηλάζεις όμως σε κάνει μητέρα...
επέτρεψε μου να διαφωνήσω λίγο σε αυτό, γιατί είναι πολύ μεγάλα λόγια.

πες ότι εσένα σε έκανε να αισθανθείς έτσι, - γιατί έτσι όπως το διατύπωσες είναι κάπως σαν να λές ότι άλλες μητέρες που δεν θήλασαν δεν μπορούν να αισθανθούν μητέρες. :wink:

όσο για το ζαχαρόνερο.... ναι... .. γίνεται εδώ και δεκαετίες...

αλλά Δημήτρη ο χαρακτηρισμός σου δεν είναι σωστός (και καλό θα είναι να μη χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς) γιατί δεν πρόκειται περι ασχετοσύνης. Εχει σχέση με τα χρήματα όλο το σύστημα αυτό. δεν είναι ασχετοσύνη.

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρία, κάποιες φορές στη ζωή μας πρέπει να γίνουμε λίγο σκληροί και ίσως να στεναχωρήσουμε κάποιον φίλο μας, με σκοπό να τον αφυπνήσουμε και να τον προστατεύσουμε.

Διαφωνώ με την ένστασή σου περί των χαρακτηρισμών μου (και στο θέμα του atarax), γιατί σε τόσο σοβαρά θέματα δεν βοηθάμε απλά με το "δεν πειράζει" ή το "δε βαριέσαι".

Συμμετέχω στο φορουμ αυτό, γιατί πραγματικά με βοηθάει να ανταπεξέλθω στο ρόλο μου ως γονιός καλύτερα, μαθαίνοντας πράγματα και ακούγοντας διαφορετικές απόψεις. Παράλληλα, ελπίζω, ότι μέσα από αυτό, θα μπορέσω να βοηθήσω και εγώ άλλους γονείς με τις λίγες εμπειρίες μου.

Με λύπη μου όμως, διαπιστώνω ότι και εδώ δεν πρέπει να λέμε και "πολλά-πολλά" καθώς η αξιοπρέπεια και η ευθιξία μας περιορίζεται στα όσα λέγονται για μας και όχι στα όσα κάνουν στα παιδιά μας.

Δεν πειράζει που δεν προσπαθούμε να θηλάσουμε τα παιδιά μας, δεν πειράζει να τους δίνουμε συνέχεια φάρμακα (ακόμα και για να κοιμηθούνε), δεν πειράζει να τα χτυπάμε και λίγο, δεν πειράζει να τα παχαίνουμε, δεν πειράζει να καπνίζουμε στο ιδιο χώρο με αυτά, δεν πειράζει που δεν τα βάζουμε σε καθισματάκι αυτοκινήτου...

Δεν ξέρω, ίσως εγώ να είμαι υπερβολικός.

Παρόλα αυτά οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τα μέλη του φόρουμ που πιθανόν προσέβαλα με τους χαρακτηρισμούς μου.

Δεν πειράζει που δεν προσπαθούμε να θηλάσουμε τα παιδιά μας,

Δημήτρη, χαίρομαι που συμμετέχεις εδώ :)

Θα σου απαντήσω μόνο στο παραπάνω σχόλιο ως σύμβουλος.

Πειράζει να μην θηλάζουμε τα παιδιά μας. Τα παιδιά που δεν θηλάζουν αρρωσταίνουν πιο συχνά και πιο σοβαρά από λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού και από γαστρεντεριτιδες. Τα παιδιά που δεν θηλάζουν..... κτλ θα μπορούσα να γράψω έναν τεράστιο κατάλογο...

Η απόφαση για το θηλασμό ανήκει αποκλειστικά στη μητέρα.

Η απόφαση της μητέρα να θηλάσει ή όχι είναι εν μέρη προσωπική αλλά επηρεάζεται πάρα πολύ από το στενό και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον της.

Σε μια κοινωνία που ο θηλασμός είναι τόσο σπάνιος το αναμενόμενο είναι να μη θηλάσει μια μητέρα το παιδί της ακόμη και αν το επιθυμεί γιατί απλούστατα δεν το έχει δει ποτέ να συμβαίνει.

Σε ένα ιατρικό σύστημα που η μητέρα και το παιδί δεν προστατεύονται και το μόνο αυτονόητο είναι το οικονομικό κέρδος, οι πιθανότητες να βρει μια μητέρα υποστήριξη στο θηλασμό είναι ελάχιστες...

Ο θηλασμός είναι μια πολύ στενή σωματική και συναισθηματική σχέση και πολλές μητέρες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτήν απλά και μόνο γιατί ποτέ δεν τη δεχθήκανε... υπάρχουν αρκετές που δεν την αντέχουν για πολύ περισσότερους λόγους που δεν γνωρίζουμε. Γι αυτό και προτιμούμε να μην τις κρίνουμε.

Σαν Σύμβουλος Γαλουχίας βοηθώ τις μητέρες να θηλάσουν τα παιδιά τους με τον πιο βολικό τρόπο γι αυτές, αν χρειαστεί τις βοηθώ να αποθηλάσουν με τον πιο ανώδυνο τρόπο για το σώμα τους και το παιδί τους. Το τι είναι καλύτερο το ξέρουμε όλοι, μερικές φορές είναι δύσκολο να το προσφέρουμε...

σαν να λές ότι άλλες μητέρες που δεν θήλασαν δεν μπορούν να αισθανθούν μητέρες. :

προς Θεού δεν ειπα αυτό. Εγώ ήθελα πάρα πολύ να θηλάσω το μωρό μου και παρόλο που ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή ( δεν ήξερα πως να την κρατήσω, είχα ορούς στα χέρια, φοβόμουν πως δεν θα τα καταφέρω, δεν θα έχω γάλα κλπ ) τα κατάφερα και από τότε απόλαυσα κάθε στιγμή. Ειχα την τύχη να είμαι στο σπίτι με άδεια και αυτό που θέλω να πω είναι πως γεμίζεις συναισθηματικά , απολαμβάνεις το μωρό σου αγκαλιά , γεύεσαι την πληρότητα ... και θεωρώ πολύ πιο εύκολο τον θηλασμό από οτιδήποτε αλλο ... Αισθάνομαι πως δέθηκα περισσότερο με το παιδί μου και πως χάρηκα και περισσότερο την μητρότητα από το αν εγώ δεν θήλαζα...Η κάθε μία μητέρα κάνει αυτό που θέλει στο παιδί της ...

Απλά εγώ ήμουν τυχερή...

CS28p2.png

to trito moy moraki tha erxotan ton Septembrio

• 3 εβδομάδες μετά...

Δεν ξέρω αν απαντήθηκε ήδη, γιατί δεν άντεξα να διαβάσω όλες τις σελίδες και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Εγώ γέννησα με καισαρική, με πήγαν στο δωμάτιο μετά από 3-4 ώρες. Σε αυτή και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, γίνεται να μην ταίσουν το μωρό;;; Δεν πεινάει τόσες ώρες;

Από την άλλη μήπως γνωρίζει καμία με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να θηλάσουμε κι από την αίθουσα ανάνηψης ακόμα (για να μην πω χειρούργείο!); Έχει τύχει σε καμία να το κανονίσει με το μαιευτήριο (ιδιωτικό);

Από την άλλη μήπως γνωρίζει καμία με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να θηλάσουμε κι από την αίθουσα ανάνηψης ακόμα (για να μην πω χειρούργείο!); Έχει τύχει σε καμία να το κανονίσει με το μαιευτήριο (ιδιωτικό);

Τις περισσότερες φορές η μητέρα πάει από το χειρουργείο στο δωμάτιό της και οχι στην αίθουσα ανάνηψης (αυτό το κάνουν σε μεγάλα νοσοκομεία γιατί έτσι το έχουν οργανώσει για άλλους λόγους που δεν σχετίζονται με το τόπικ).

Ακόμη και στο χειρουργείο μπορεί να θηλάσει η μητέρα αν είναι ξύπνια, μπορεί να κρατήσει το μωρό της αγκαλιά για πολλή ώρα. Οι απαραίτητες πρώτες εξετάσεις ( πχ Apgar test) μορούν να γίνουν πάνω στη μητέρα.

Δεν το κανονίζεις με το μαιευτήριο αλλά με το γιατρό και τη μαία. Θα χρειαστείς κάποιον να σε βοηθήσει, να σου φέρει το παιδί, να το κρατήσει αν χρειαστεί μια και εσύ δεν θα έχεις μεγάλη ελευθερία κινήσεων.

Συγχωρεσε με Αγλαια μου αλλα εδω θα διαφωνισω!Δεν ειναι παντα ετσι!

Γεννησα με κατεπειγουσα καισσαρικη στον 8ο μηνα οποτε το μωρο μπηκε στην θερμοκοιτιδα.Εκει επαθε λοιμωξη του αναπνευστικου με αποτελεσμα να μεινει συνολικα 15 μερες.Εγω επαθα ριξη καποιου αιμοφορου αγγειου στην ουροδοχο κυστη με αποτελεσμα να μεινω για 1 μηνα με καθετηρα ακομα και μετα αφου πηγα σπιτι και αλλον ενα μηνα να συνεχιζω την αντιβιωση για την αποφυγη ενδεχομενης ουρολοιμωξης!Στην προοπτικη ολων αυτων λοιπον την επομενη μερα της γεννας ο γιατρος ηρθε και μου ανακοινωσε οτι θα μου δωσει χαπι για να σταματησει την παραγωγη γαλακτος μιας και δεν θα μπορουσα να θηλασω λογω φαρμακων για το επομενο 2μηνο! Μεσα στην εντατικη που βρισκομουν εκλαιγα με λιγμους γιατι ηθελα τοσο πολυ να θηλασω αλλα δεν μου το επετρεπαν οι συνθηκες και οι γιατροι.Δεν ηταν στο χερι μου.Δεν το επελεξα! :(

Πιστευω παντως οτι αυτο δεν με κανει λιγοτερο μανα!Αλλωστε εγω πονεσα, το δικο μου σωμα εσχισαν, εγω για 2 ολοκληρους μηνες δεν μπορουσα να κοιμηθω απο τους πονους στην τομη.Οποτε κανεις μα κανεις δεν μπορει να αμφσβητησει την ιδιοτητα μου ως μητερα!

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Δεν ξέρω αν απαντήθηκε ήδη, γιατί δεν άντεξα να διαβάσω όλες τις σελίδες και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Εγώ γέννησα με καισαρική, με πήγαν στο δωμάτιο μετά από 3-4 ώρες. Σε αυτή και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, γίνεται να μην ταίσουν το μωρό;;; Δεν πεινάει τόσες ώρες;

fotiniv, 3-4 ώρες δεν είναι πολλές και το μωρό ήδη, από τον πλακούντα, έχει λάβει ουσίες που το κρατάνε. Εμένα να φανταστείς με πήγανε στο δωμάτιο μετά από 5 ώρες και βέβαια το γάλα μου δεν είχε κατέβει, αλλά κάναμε υπομονή, τον έβαζα συνέχεια στο στήθος, τον είχα συνεχώς στο δωμάτιό μου. Γέννησα σε δημόσιο, στο Έλενα, γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο -να είναι το μωρό δίπλα μου.

Ρένια μου δεν ήξερα ότι τράβηξες τέτοιο ζόρι... Λυπάμαι πάρα πολύ!

Και βέβαια δεν είσαι λιγότερο καλή μανούλα από τις θηλάζουσες, μάλλον περισσότερο.

Φαντάζομαι πώς θα ήσουν τότε ψυχολογικά...

Εύχομαι να μην περάσει καμμιά άλλη τα δικά σου!

.png

θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε περισσότερα για το τι συμβαίνει με το χάπι διακοπής παραγωγής γάλακτος απο την μητέρα - δηλαδή εάν δεν πάρει το χάπι, τι συμβαίνει?

θα περάσει το διάστημα που παίρνει φάρμακα με πρησμένο στήθος και θα πρέπει να το αντλεί? ή απλώς το αφήνει και μετά εάν σταματήσει τα φάρμακα μπορεί να το ξαναξεκινήσει?

OOOPS είναι όφφ τόπικ αυτό όμως. Πρέπει να ανοίξει νέο θέμα για αυτό...

Renia, δεν νομίζω ότι η Αγλαία έγραψε πουθενά ότι αμφισβητεί την ιδιοτητα κάποιας γυναίκας στο να είναι μητέρα... :)

έγραψε αυτό

που είναι πάρα πολύ γενικό και

νομίζω ότι αναφέρεται στις περιπτώσεις που δεν ήταν σαν την δική σου, όπου πραγματικά οι καταστάσεις ήταν οι χειρότερες και η απόφαση για θηλασμό δεν εξαρτιόταν μόνο απο την μητέρα αλλά και απο τις ιατρικές συνθήκες....αλλά και την ιατρική εκπαίδευση του γιατρού που στη συγκεκριμένη απόφαση αποφασίζει κάτι, που δεν μπορεί η μητέρα να το αμφισβητήσει.

Πάντως βοηθάμε στην καλύτερη ενημέρωση με το να είναι πιο ξεκάθαρα αυτά που γράφουμε, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος παρεξήγησης.

Πάντα πρέπει να το θυμόμαστε αυτό.

Δημήτρη Χ

Με λύπη μου όμως, διαπιστώνω ότι και εδώ δεν πρέπει να λέμε και "πολλά-πολλά" καθώς η αξιοπρέπεια και η ευθιξία μας περιορίζεται στα όσα λέγονται για μας και όχι στα όσα κάνουν στα παιδιά μας.

Ίσως έχεις μπερδέψει την ουσία ενός φόρουμ στο διαδίκτυο, και του παρόντος φόρουμ που αποτελεί εργαλείο της Ελληνικής Εταιρείας Ενημέρωσης Γονέων.

Ενημέρωση δεν σημαίνει κατηγορητήριο ή μοίρασμα αρνητικών πόντων στους γονείς.

Ο γονέας δεν θα βοηθηθεί, εάν βρεθεί στο στόχαστρο αρνητικής κριτικής.

Ξέρει ο κάθε γονέας εάν κάνει κάτι που είναι λάθος, δεν είμαστε εμείς η επιτροπή της συνείδησής του.

Εμείς μπορούμε μόνο να του προσφέρουμε λύσεις. και αν θέλει θα τις πάρει και θα τις χρησιμοποιήσει.

Ίσως έχεις στο μυαλό σου άλλα φόρουμ τα οποία έχουν στόχο απλώς μια ευρύτερη έκφραση και εκτόνωση των συμμετεχόντων χωρίς κάποιο κεντρικό σκοπό.

Αυτό το φόρουμ δεν είναι κάτι τέτοιο. Εάν βέβαια εσύ, θέλεις να ανοίξεις ένα τόπικ όπου να περιγράψεις τις περιπτώσεις που έχεις κάνει λάθη στο παρελθόν για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών σου, και θέλεις να λάβεις κριτική με τον τρόπο που το περιγράφεις, φυσικά και μπορείς να το κάνεις για σένα :) .

Υποψιάζομαι πάντως ότι οι υπόλοιποι γονείς δεν είναι εδώ για αυτό το σκοπό. :) Αρκετές διαμάχες υπάρχουν σε όλα τα σπίτια για την διαπαιδαγώγηση. Εδώ θέλουμε να τις λύσουμε, όχι να δημιουργήσουμε νέες. :)

R.I.P. Michael Jackson.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...