Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός - το αργότερο μία ώρα μετά τη γέννηση του μωρού.

Recommended Posts

.ενα κακο της κλινικης ηταν οτι αφηναν επισκεπτηριο την ωρα του θηλασμου.βρε αδερφε δεν θελω να βλεπει ολος ο ντουνιας το στηθος μου..ειναι κακο??.

Αυτο προβλημα το ειχα κ'εγω.Αλλα στην ουσια το λαθος ηταν δικο μας.Επρεπε ν'απαιτουμε την ωρα τη θηλασμου να βγαινουν ολοι εξω.Και αυτο θα κανω την επομενη φορα.

Η ωρα τη θηλασμου ειναι μια ιερη στιγμη.Αμα εχεις ανχος και ντρεπεσε πως να θηλασεις κανονικα.

KeDzp2.png

CBqup3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 504
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παρακολουθησα το ευρωπαικό συμπόσιο (http://www.epsype.gr/care.asp

http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=1685)

και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον κ. Henderson εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απο την Μεγ.Βρετανία, για το θέμα του θηλασμού και της πραγματικά απαράδεκτης τακτικής να ταίζονται τα νεογνά με ξένο γάλα αντί να δίνονται στην μητέρα όποτε αυτά πεινούν.

Ανέφερε ότι υπήρχε το ίδιο (οργανωμένο, όπως και εδώ) πρόβλημα στην Μεγάλη Βρετανία μέχρι που οργανώσεις πίεσαν το εκεί Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, να εκδόσει οδηγία στα μαιευτήρια έτσι ώστε να σταματήσουν αυτή την τακτική με θετικό αποτέλεσμα και την τακτική αυτή να αποτελεί παρελθόν.

Θα ήθελα να δηλώσω ότι θα κάνω ότι περνά απο το χέρι μου, σε συνεργασία του http://parents.org.gr μαζί και με άλλους φορείς για να γίνει και στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο.

Δεν γνωρίζω εάν θα είναι σκόπιμο να μαζευτούν υπογραφές, αλλά κάντε λίγη υπομονή και θα φτιαχτεί ένα πλάνο δράσης για αυτό το θέμα που είναι πολύ ξεκάθαρο ότι πρέπει να αλλάξει.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 2 εβδομάδες μετά...

Κατ' αρχήν κ. Στυλιανάκη συγχαρητήρια για τις προσπάθειες. gini, rike & anima φοβερές οι απόψεις σας που με βρίσκουν απολύτως σύμφωνη.

Το πρώτο μου παιδί το γέννησα στο Ιασώ και η εμπειρία μου ήταν παρόμοια με τις περιγραφόμενες. Ξένο γάλα παρα το αναγραφόμενο "όταν κλαίω στη μαμά μου". Με τα πολλά και με φασαρίες κάτι έγινε. Ο αγώνας βέβαια δόθηκε στο σπίτι χωρίς ίχνος συμπληρώματος, με ματωμένες θηλές και απίστευτα ξενύχτια. 12 μήνες θηλασμού είναι ο τελικός απολογισμός εκ των οποίων οι τρεις τελευταίοι με δεύτερη εγκυμοσύνη (άλλη μια θεωρία μάλλον αβάσιμη όπως έχω δει σε ξένα sites, οτι δεν συμβιβάζεται εγκυμοσύνη με ταυτόχρονο θηλασμό). Το δεύτερο παιδί το γέννησα στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και η διαφορά ήταν αισθητή. Δεν το αποχωρίστηκα καθόλου και δεν ήπιε σταγόνα ξένο. Μόλις με πήγαν στο δωμάτιο βέβαια ήρθε μια μαία λέγοντας μου να ξεκουραστώ και αυτή θα ταϊσει το μωρό. "με τί;" τη ρώτησα και απάντησε "με μπουκάλι γιατί εσύ δεν έχεις ακόμα γάλα" Της απάντησα πολύ απλά οτι έχω , γιατί δεν σταμάτησα ουσιαστικά ποτέ να θηλάζω αφού η κόρη μου ακόμα και μετά τους 12 τσίμπαγε που και που (και εξακολουθεί να κάνει δοκιμές). Πείστηκε η μαία μόνο αφού πίεσε το στήθος μου και είδε οτι έχω πράγματι γάλα.

Τώρα, σχετικά με το αν είναι ή όχι δύσκολο να έχεις το παιδί μαζί σου, φαντάζομαι οτι το παιδί δεν το έκανε καμιά μόνη της και οτι όλο και κάποιος μπαμπάς μπορεί να βοηθήσει στο άλλαγμα, στο ντάντεμα, σε κάτι. Αν απουσιάζει, ίσως υπάρχει μια γιαγιά ή κάποιος τέλοσπάντων. Δεν είναι τραγικό το rooming -in, αντιθέτως ευεργετικό. Δεν βλέπεις το παιδί μετά από 4 ώρες όπως στα ιδιωτικά. Στο δημόσιο δεν παραπονέθηκε καμιά γιατί κλαίει κάποιο μωρό, ενώ στο Ιασώ συνέβη και αυτό. Παραπονέθηκαν συνοδοί (αν και απαγορεύεται εννοείται η παραμονή τους το βράδυ)γιατί η κόρη μου ούρλιαζε στις 2 το βράδυ και δεν μπορούσαν να κοιμηθούν.

Χρειάζεται υπομονή ο θηλασμός και κυρίως θέληση. Αν δεν το έχεις προαποφασίσει να θηλάσεις, και δεν έχεις ενημερωθεί για το τί σημαίνει θηλασμός, δύσκολα τα πράγματα. Ή ακόμα καλύτερα αν δεν πιστέψεις απλά οτι εκτός από το δικό σου γάλα δεν έχεις άλλη επιλογή, είναι εύκολο να υποκύψεις από κούραση, από τα κλάμματα του βρέφους, από τον πόνο. Καλύτερα θα έλεγα σε όσες θέλουν να θηλάσουν να μην έχουν καν μπιμπερό στο σπίτι... Ότι χρειάζεται το παιδάκι το χει η μαμά του...

v67qp3.pngoKmPp3.png

Σε βρίσκω πάρα πολύ σωστή και στο δεύτερο παιδάκι μου θα το εφαρμόσω. Και ας το βρίσκουν παράλογο ο πατέρας και η γιαγιά (πεθερά-πολύ καλή κατά τ'άλλα). Γιατί είναι και αυτό. Βρέθηκα να προσπαθώ να εξηγώ τα αυτονόητα. Με κοιτάζαν με ύφος και οι δύο, λες και εμένα δε με ένοιαζε που έκλαιγε το μωρό και λες και θήλαζα από πείσμα και μόνο. Φανταστείτε ότι η αδερφή του άντρα μου γέννησε τα χριστούγεννα και είχε γάλα , αλλά λόγω πόνου (και παραξενιάς μάλλον) το έβγαζε το γάλα με το θήλαστρο και το έδινε στο μωρό(3 μήνες άντεξε). Ε, ο άντρας μου άρχισε..."αυτό θα κάνεις και συ στο επόμενο, να μη ταλαιπωρείσαι"...Ρίξαμε ένα καυγά...και δεν είμαι καν έγκυος ακόμα...Ευτυχώς έχω πείσμα

5Aqjp3.png

Αγαπητή Rosalita, προσπάθησε να εξηγήσεις στον άντρα σου ότι τον θηλασμό δεν τον αξίζει απλώς το παιδί, αλλά ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ!. Αν καταφέρεις να τον έχεις με το μέρος σου, θα σου είναι πολύ πιο εύκολη όλη η διαδικασία (στο επόμενο παιδάκι). Εξήγησέ του επίσης ότι ο θηλασμός δεν τον απαλάσει από τα καθήκοντά του ως πατέρα. Ίσα-ίσα επειδή η μαμά επωμίζεται όλο το βάρος της διατροφής του παιδιού, εκείνος οφείλει να αναλάβει όλα τα υπόλοιπα (άλλαγμα, ρέψιμο, νανούρισμα, αγκαλίτσες και βόλτες βραδυνές μέσα στο σπίτι κτλ.), τουλάχιστον κατα τη διάρκεια της νύχτας (που είναι και το δύσκολο).

Όσο για τη γιαγιά, πολύ ευγενικά ο μπαμπάς πρέπει να της πει ότι δεν της πέφτει λόγος... Είχε την ευκαιρία της σα μάνα με το δικό της παιδί...

Η συνταγή του θηλασμού

Ο θηλασμός δεν είναι γυναικεία υπόθεση, ή απόφαση της μαμάς μόνο. Είναι οικογενειακή συνταγή και χρειάζεται: 2 δόσεις πείσμα, 3 δόσεις υπομονή, 1 δόση επιμονή, 3 δόσεις θέληση, καλό ανακάτεμα από μπαμπά και μαμά και τέλος πασπάλισμα με πολλή αγάπη. Όλα αυτά για ότι πολυτιμότερο έχουμε στη ζωή. Τα παιδιά μας...

Διαφημίσεις

Η συνταγή του θηλασμού

Ο θηλασμός δεν είναι γυναικεία υπόθεση, ή απόφαση της μαμάς μόνο. Είναι οικογενειακή συνταγή και χρειάζεται: 2 δόσεις πείσμα, 3 δόσεις υπομονή, 1 δόση επιμονή, 3 δόσεις θέληση, καλό ανακάτεμα από μπαμπά και μαμά και τέλος πασπάλισμα με πολλή αγάπη. Όλα αυτά για ότι πολυτιμότερο έχουμε στη ζωή. Τα παιδιά μας...

Συμφωνώ απολύτως :wink:

Rosalita πάντως μπράβο για το πείσμα σου κι ελπίζω να πάνε όλα καλά όταν με το καλό προκύψει το επόμενο. Και μέχρι τότε ελπίζω και ο σύζυγος (γι αυτό και λέγεται κι έτσι -κουβαλάτε μαζί τον ίδιο ζυγό) να καταλάβει και να σε υποστηρίξει!!!

v67qp3.pngoKmPp3.png

12 μήνες θηλασμού είναι ο τελικός απολογισμός εκ των οποίων οι τρεις τελευταίοι με δεύτερη εγκυμοσύνη (άλλη μια θεωρία μάλλον αβάσιμη όπως έχω δει σε ξένα sites, οτι δεν συμβιβάζεται εγκυμοσύνη με ταυτόχρονο θηλασμό).

ναι έτσι είναι! και η Sandra που γράφει εδώ το έχει κάνει.

η θεωρία ότι δεν μπορείς να θηλάζεις το πρώτο παιδί και να είσαι και έγκυος στο δεύτερο είναι μύθος...!..

R.I.P. Michael Jackson.

12 μήνες θηλασμού είναι ο τελικός απολογισμός εκ των οποίων οι τρεις τελευταίοι με δεύτερη εγκυμοσύνη (άλλη μια θεωρία μάλλον αβάσιμη όπως έχω δει σε ξένα sites, οτι δεν συμβιβάζεται εγκυμοσύνη με ταυτόχρονο θηλασμό).

ναι έτσι είναι! και η Sandra που γράφει εδώ το έχει κάνει.

η θεωρία ότι δεν μπορείς να θηλάζεις το πρώτο παιδί και να είσαι και έγκυος στο δεύτερο είναι μύθος...!..

8)

In one month I have been breastfeeding 3 years continuously :lol: I'll continue at least 2 more years :wink:

Διαφημίσεις

ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ (ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΕΣ ΚΛΠ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΦΟΣΟΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 24 ΩΡΟ. Η ΕΥΗ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 42η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 3300KG ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠIO ΜΕΓΑΛΟ ΜΩΡΟ (ΣΕ ΗΛΙΚΙA) ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΜΑΙΕΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ, ΑΝΥΠΟΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟ. ΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΦΕΡΝΑΝΕ ΚΑΘΕ 3 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΕΡΑ - ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ 1,5 ΜΗΝΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Και αφού απαντήσετε στην απορία της Νανάς... απαντήστε σας παρακαλώ και στην δικιά μου:

- Με τον θηλασμό, πώς καταλαβαίνουμε ότι το παιδί έχει χορτάσει ???

Γιατί εγώ μάλλον εκεί την πάτησα με την μικρή μου. Επειδή έκλαιγε συνέχεια, νόμιζα ότι δεν χόρταινε και της έδωσα και συμπλήρωμα. Αυτό (μάλλον??) είχε σαν αποτέλεσμα σχεδόν αμέσως, το γάλα μου να κοπεί μαχαίρι... χωρίς χάπια χωρίς τίποτα....

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Sofia εμενα παντως οταν μου συμβαινει αυτο (να κλαιει το μωρο μετα απο λιγο ξανα) το βαζω ξανα στο στηθος μεχρι να χορτασει.Αυτο το κανω εδω και 2,5 μηνες και δεν χρειαστηκε ποτε να του δωσω συμπληρωμα.Λιγο εκνευριστικο ωρες-ωρες γιατι αρχιζει ο θηλασμος και τελειωνει μετα απο 1-1,5 ωρα,αλλα ευτυχως αυτο δε συνεβαινε καθολου συχνα. Τελικα απο το βαρος που παιρνει καταλαβαινεις οτι αναπτυσσεται.

ΝΑΝΑ λενε οτι απο την πρωτη ωρα κι ολας εχεις το πρωτογαλα το οποιο αρκει για να χορτασει το μωρο.Εμπειρια τετοια δεν εχω γιατι εμενα το διναν συνεχεια συμπληρωμα και σχεδον δε το θηλασα καθολου τις πρωτες δυο μερες.

bxBwp2.png EgDTp2.png

My son is now little bit over 5 months and I have never gave him any extra milk :D Not even water :wink: Only my milk and I have never feeded him "by the clock", if the baby wants every 15 minutes, then he will get it every 15 minutes. If he wants to eat every 5 hours, then he eats every 5 hours... 8)

Specially in the beginning before the milk is rising, right after the birth and next following days it's easiest to give the baby to eat every 2 hours or so...

And to say to nurses in the hospital not to feed the baby with ξένο γάλα or συμπλήρωμα because if you start giving those it's harder later to make your own nursing to work. :?

• 2 εβδομάδες μετά...

Πρώτα από όλα θέλω να πω συγχαρητήρια στη Sandra για την προσπάθειά της.

Σχετικά με το ερώτημα της Νανάς, για το ότι αν έχει γάλα την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα η μητέρα, δυστυχώς αυτό είναι ένας μύθος που δημιουργήθηκε και συντηρείται από τους πολέμιους του μητρικού θηλασμού. Μην ξεχνάτε ότι ειδικά στα ιδιωτικά μαιευτήρια, οι πιέσεις από τις εταιρείες παραγωγής φόρμουλας είναι μεγάλες και "δελεαστικές"...

Κανένας επιστήμονας, παιδίατρος, χημικός, γυναικολόγος κτλ δεν είναι πάνω από την ίδια τη φύση. Όταν το παιδί γεννιέται, έχει αποθέματα ενέργειας για τα πρώτα εικοσιτετράωρα, ακριβώς για να δώσει το περιθώριο στη μαμά να αρχίσει να παράγει γάλα. Επίσης, ο θηλασμός από μόνος του είναι ικανός να προκαλέσει και να αυξήσει την παραγωγή γάλακτος. Άλλωστε, το πρωτόγαλα δεν είναι πολύ σε ποσότητα, είναι όμως άκρως απαραίτητο για το παιδί, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά και σε αντισώματα.

Όσο αφορά τη συχνότητα θηλασμού, όπως πολύ σωστά λέει η Sandra, δεν υπάρχουν κανόνες. Αναρωτηθήκατε ποτέ, αν το μοσχαράκι που θηλάζει από τη μαμά αγελάδα το κάνει βάσει ωραρίου ή ενστίκτου;

Κλείστε τα αυτιά σας λοιπόν στις "σειρήνες" που λένε ότι τους κατέβει από το κεφάλι, είτε για να προωθήσουν κάποιο χημικό κατασκεύασμα υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος, είτε γιατί νιώθουν τύψεις που οι ίδιοι βολεύτηκαν με την ευκολία του "ξένου" γάλακτος και έχουν την απαίτηση και από τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Κλείνοντας, αναρωτιέμαι, τι θα κάναμε αν δεν υπήρχε το "ξένο" γάλα; Έτσι, πρέπει να σκεφτόμαστε. Ας θεωρήσουμε ότι το παιδί μας είναι στη μέση της ερήμου, μόνο με τη μαμά του και τίποτε άλλο.

Εδώ και δύο χρόνια που γεννήθηκε το πρώτο μας παιδί, έχω ακούσει απίστευτες δικαιολογίες για το γιατί κάποιες μαμάδες φίλες μας δεν θήλασαν. Από το ότι το γάλα έτρεχε από το στήθος μου και μου λέρωσε το φόρεμα σε κάποιο γάμο, μέχρι το ότι το παιδί έχει αλλεργία στο μητρικό γάλα...

Ο εύκολος δρόμος δεν είναι πάντα και ο καλύτερος...

Διαφημίσεις

Σχετικά με το ερώτημα της Νανάς, για το ότι αν έχει γάλα την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα η μητέρα, δυστυχώς αυτό είναι ένας μύθος που δημιουργήθηκε και συντηρείται από τους πολέμιους του μητρικού θηλασμού.

Δυστυχώς δεν νομίζω ότι είναι μύθος, πρώτον γιατί πριν γεννήσω μου το είπαν πολλά άτομα συμπεριλαμβανομένου και φανατικούς του θηλασμού. Ότι δηλαδή το γάλα δεν έρχεται με το που γεννήσεις εκτός από κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να έρθει από την εγκυμοσύνη ακομα. Δεύτερον η μαία μου που ήρθε στο νοσοκομείο (της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και είναι υπέρ του θηλασμού) μου είπε πως να κάνω τις "μαλάξεις" και πως να ζεστάνω το στήθος μου για να έρθει το επόμενο 24 ωρο το γάλα (ειχα κανει και εγκυος την καταλληλη προετοιμασια). Έτσι και έγινε....

Θήλασα μόνο 1.5 μήνα αλλά κάθε λίγο και λιγάκι πρωί – βράδυ. Μακάρι να μπορούσα κι άλλο, αλλά ήταν ανυπόμονη και αχόρταγη. Άσε που όπως είπα τα πρώτα 24 ώρα της έδιναν (παρόλο που την έβαζα στο στήθος χωρίς να έχω γάλα) και την είχαν καλομάθει ξένο. Αλλά αυτή συνεχίζει και είναι η απορία μου και πώς να μην της έδιναν; Κάτι έπρεπε να φάει….

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

αγαπητές μαμάδες και μπαμπάδες, είναι δυνατόν ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας να συστήνει να μην δίνεται ΤΙΠΟΤΕ άλλο στο μωρό, και εδώ στην Ελλάδα να σας λένε αυτά τα πράγματα και να σας πλασάρουν και το έτοιμο δειγματάκι γάλα την επομένη....?????

τι είμαστε στην Ελλάδα παγκόσμια αυθεντία?

ο θηλασμός δεν είναι εύκολο πράγμα, θέλει δουλειά όπως είπαν και άλλοι. Όταν δίνεται συμπλήρωμα αυτό είναι ΣΑΜΠΟΤΑΖ για τον οργανισμό της μητέρας. Όταν το δίνετε οι ίδιες, σαμποτάρετε την δική σας προσπάθεια για να θηλάσετε.

Η δουλειά για να γίνει ο θηλασμός δεν είναι μόνο του ωραρίου και αποκλειστικότητας δηλαδή

- κανένα άλλο συμπλήρωμα ούτε καν νερό

-μαλάξεις κτλ

- το μωρό όση ώρα θέλει στο στήθος όποτε θέλει

- σωστή τοποθέτηση της θηλής στο στόμα του νεογνού

αλλά και διατροφή της μητέρας -

- τσάι με βότανα ειδικά για τον θηλασμό

- πολλά υγρά

αλλά και προπαντώς η ψυχολογία της

- να αισθάνεται ότι θα τα καταφέρει

- να μήν αμφιβάλλει διαρκώς αν φτάνει το πρωτόγαλα για το παιδί της..

την ανησυχία της μαμάς για αυτό το τελευταίο, την καταλαβαινει το μωρό....

είναι δυνατόν να αμφιβάλλουμε για το πως λειτουργεί η φύση? 9 μήνες το μωράκι αυτό ( ή και λιγότερους) τρεφόταν με μαγικό τρόπο - έτσι όπως το προγραμμάτισε η φυση μέσα απο τον ομφάλιο λώρο. Γίνεται ξαφνικά η φύση οταν δημιούργησε κάτι τόσο φοβερό, να κάνει λάθος ή να μήν είναι "σωστή" ??? Ξαφνικά είναι αναγκαίο το γάλα σε σκόνη?

Είναι πολλοί οι παράγοντες, γενικά που οδηγούν στο να παράγει το στήθος γάλα, αλλά εάν δεν ασχοληθεί κάποιος δεν γίνονται απο μόνα τους...

εκεί είναι το πρόβλημα της έλλειψης στην σωστή ενημέρωση....

R.I.P. Michael Jackson.

εκεί είναι το πρόβλημα της έλλειψης στην σωστή ενημέρωση....

Συμφωνώ όπως πάντα με τη Μαρία! Και προσθέτω και το εξής: ακόμα κι αν στο μαιευτήριο ήπιε κάμποσο ξένο γάλα, στο χέρι μας είναι να το κάνουμε να συνηθίσει το δικό μας από την ώρα που θα μας έρθει το γάλα και να το θηλάσουμε αποκλειστικά. Θέλει όμως μεγάλη ψυχική δύναμη, θέληση και υπομονή τον πρώτο καιρό. Μετά τις 40 μέρες στρώνουν τα πράγματα και τελικά βλέπεις ότι είναι πιο βολικό από τα μπιμπερό.

Sandra i was not able to feed my child my own milk due to the reason that she was born very premature. I made it for only a week using an extractor but it didn' t work for me. By the end of the second week my breasts suddenly stopped producing. The doctors said it was because i was under a lot of stress due to the condition of my baby. I strongly believe that breastfeeding is an action of true love and care and i really admire you for making all this effort to give your kid the best thing nature can provide. keep walking...

I wish i have better luck next time...

Μετά τις 40 μέρες στρώνουν τα πράγματα και τελικά βλέπεις ότι είναι πιο βολικό από τα μπιμπερό.

Ακριβως, συμφωνω απολυτα! Ουτε αποστειρωσεις, ουτε μπιμπερο, ουτε προετοιμασιες, ουτε τιποτα. Το βαζεις στο στηθος , πλενεσαι και ξεμπερδευεις! Και δινεις ακριβως οτι χρειαζεται στο μωρακι!

Μετά τις 40 μέρες στρώνουν τα πράγματα και τελικά βλέπεις ότι είναι πιο βολικό από τα μπιμπερό.

Ακριβως, συμφωνω απολυτα! Ουτε αποστειρωσεις, ουτε μπιμπερο, ουτε προετοιμασιες, ουτε τιποτα. Το βαζεις στο στηθος , πλενεσαι και ξεμπερδευεις! Και δινεις ακριβως οτι χρειαζεται στο μωρακι!

ούτε καν πλένεσαι! λίγο γαλατάκι για να αλείψεις τις θηλές και τίποτε άλλο. Αρκεί το-α καθημερινά ντουζ! :D

Συμφωνω οτι ειναι πολυ βολικος ο θηλασμος!Ουτε αποστειρωσεις ουτε τιποτα!Οπου και να ειμαι εχω παντα ετοιμο γαλα! :wink:

Κι εγω θα συμφωνησω οτι παρολο που του δωσαν του δικου μου πολυ ξενο γαλα στην κλινικη, μετα συνηθισε κατευθειαν και πινει μονο απο μενα!

Επισης ενω για 2-3 μερες νομιζα οτι δεν του εφτανε το γαλα μου και του εδωσα και λιγο συμπληρωμα καποιες φορες τελικα επανηλθαμε στον αποκλειστικο θηλασμο,αρα δεν ηταν αυτο το προβλημα!

bxBwp2.png EgDTp2.png

αυτό είναι θέμα και οργανισμού της μητέρας.

Ήσασταν απλώς τυχερές!!

Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έχουν στατιστικά που αναφέρουν ότι οι πρώτοι λόγοι για τον οποίο στις ανεπτυγμένες χώρες τα παιδιά δεν θηλάζουν

είναι το συμπλήρωμα ξένου γάλακτος τις πρώτες ώρες

το να μήν τοποθετηθεί το μωρό στο στήθος της μαμάς τις πρώτες ώρες της γέννησής του και την

έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με αυτά τα θέματα.

Είναι απλό, κάποιοι όπως πχ τρώνε δύο χάμπουργκερ θα παχύνουν για ένα ενώ άλλοι τρώνε δύο και παχαίνουν σαν να τρώνε δύο χάμπουργερ.

Έτσι και το σώμα της μαμάς τις πρώτες ώρες μπορεί και απο μόνο του να ξεκινήσει την διαδικασία αλλά επίσης μπορεί και να μήν την ξεκινήσει για πολλούς λόγους, παρόλες τις προσπάθειες.

το θέμα είναι να υπάρχει σωστή ενημέρωση και οι μαμάδες να ξερουν τι είναι απαραίτητο και τι σαμποτάρει το θηλασμό.

Το τι κάνουν απο κεί και πέρα θα είναι φυσικότατα δική τους επιλογή.

ακόμα και να μαζευτούν εδώ 20 μαμάδες που να πούν ότι τους δοθηκε συμπλήρωμα και παρόλα αυτά θηλάζουν, δεν αλλάζει μία εγκεκριμένη στατιστική με χιλιάδες συμμετέχοντες σε διάφορες χώρες.

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρία, δε διαφωνώ με τα παραπάνω ούτε λέω κάτι διαφορετικό. Απλώς επισημαίνω ότι ακόμα κι αν δοθεί λίγο συμπλήρωμα, πάντα υπάρχει τρόπος να επανέλθουμε στον αποκλειστικό θηλασμό. Αυτό ισχύει για τα περισσότερα νομίζω μωρά. Υπάρχουν βέβαια κι αυτά που έτσι και δοκιμάσουν από μπιμπερό, γλυκαίνονται με τη ροή του γάλακτος και αρνούνται μετά το στήθος.

Αυτό έπαθα εγώ με την πρώτη μου κόρη, δεν ήθελε καθόλου να το πιάσει παρόλο που την έβαλα σχετικά γρήγορα στο στήθος μου. Θήλασα δίνοντας και συμπλήρωμα για 3 μήνες καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και κινδυνεύοντας να πάθω κατάθλιψη (όταν ερχόταν η ώρα του θηλασμού μελαγχολούσα γιατί ήξερα ότι θα με σπρώχνει και θα ταράζει αρνούμενη το στήθος μου ), γιατί ναι μεν ήξερα τα πλεονεκτήματα του θηλασμού, αλλά δε γνώριζα που να βρω περαιτέρω ενημέρωση και υποστήριξη.

Τη δεύτερη φορά ήμουν πιο ενημερωμένη, ήταν όμως και το μωρό διαφορετικό. Παρόλο που είχε δοκιμάσει το μπιμπερό (ζαχαρόνερο και γάλα) με το που την έβαλα στο στήθος άρχισε κατευθείαν να θηλάζει με όρεξη. Έπαθα την πλάκα μου! Είπα από μέσα μου: Αααα, έτσι λοιπόν είναι ο θηλασμός, ήρεμος και τρυφερός, όχι πάλη και βάσανο :shock: Από τις πρώτες μέρες έπινε ελάχιστο συμπλήρωμα και μόνο τις ώρες που δεν ησύχαζε αλλιως (μετά από συνεχείς θηλασμούς από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 2 το βράδυ χωρίς ύπνο, τελικά του έδινα λίγο συμπλήρωμα, γιατί με είχε και μένα εξαντλήσει) ώσπου τελικά το κόψαμε κι αυτό. :)

Για την ιστορία: η μεγάλη γεννήθηκε 3200, η μικρή 2700 (μύθος λοιπόν ότι τα μικρά μωρά δεν μπορούν να θηλάσουν)

Νομίζω ότι το μυστικό είναι να μη δίνεις συμπλήρωμα παρά μόνο όταν δεν αντέχεις άλλο, και να μην πέσεις στην παγίδα του "δίνω συμπλήρωμα για να δω αν πεινάει". Σίγουρα θα το φάει χωρίς ίσως να πεινάει και θα αρχίσει ένας φαύλος κύκλος που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή του θηλασμού.

Λοιπόν, ακούστε και αυτό περί θηλασμού. Το μικρό μου είναι 6,5 μηνών και θηλάζει ακόμα αποκλειστικά και ίσως συνεχιστεί έτσι μέχρι τους 7 ή 7,5. Πήγα λοιπόν την Παρασκευή να κάνω τεστ Παπ σε μια ιατρό κυτταρολόγο. Πριν από οτιδήποτε μου έκανε κάποιες ερωτήσες ιστορικού, συμπεριλαμβανομένης και αν θήλασα τώρα. Απάντησα καταφατικά και συμπλήρωσα οτι εξακολουθώ να θηλάζω. Μου είπε τότε οτι δεν γίνεται να κάνω το τεστ γιατί λόγω των ορμονών θα επηρεαστεί το αποτέλεσμα και ανάμεσα στα άλλα θα φανεί οτι έχω και τραχηλίτιδα. Δηλαδή οτι για να κάνω το τεστ θα πρέπει να έχω σταματήσει το θηλασμό. Πρώτον γνωρίζετε κάτι σχετικό; ΣΤο πρώτο μου παιδί δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο...

Η συνέχεια είναι το καλύτερο... Επειδή είχα παραπεμπτικό από ΙΚΑ, ρώτησα για πόσο θα ισχύει το παραπεμπτικό και μου είπε : "για αρκετό καιρό, αλλά γιατί ρωτάς, πόσο καιρό σκοπεύεις να θηλάσεις; δεν έχει κανένα όφελος μετά τον 6ο μήνα" και με κοιτούσε λες και κατέβηκα από τον Άρη γεμάτη απορία!

Ήδη με διαπερνούσε ηλεκτρικό ρεύμα. "δηλαδή -της λέω- μιλάμε για του χρόνου τέτοιον καιρό περίπου, θα ισχύει ακόμα το παραπεμπτικό;" Κάνει πίσω την καρέκλα της , "Δεν καταλαβαίνω , γιατί θέλεις να θηλάσεις τόσο καιρό. Η ουσία είναι οι πρώτοι έξι μήνες, μετά δεν υπάρχει λόγος να θηλάσεις" Της απάντησα εν ολίγοις οτι η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρία (και όχι μόνο, απλά αυτή θυμήθηκα εκείνη τη στιγμή) συνιστά 6 μήνες αποκλειστικό-εισαγωγή τροφών και παράταση μέχρι το κλείσιμο του 2ου χρόνου. Τί να δώσω λέτε εσείς μετά τους 6 μήνες; Αγελαδινό; Ακόμα και οι παιδίατροι μετά τον 18ο το συνιστούν το φρέσκο"

"όχι -μου απαντά- υπάρχει και η σκόνη" " Συγνώμη-της λέω- μήπως έχετε καταλάβει για ποιο λόγο πρωταρχικά δημιουργήθηκε το ξένο; έχετε καταλάβει οτι είναι ένα χημικό κατσκέυασμα; δεν είναι προτιμότερο να του΄δωσω εφόσον έχω και τη δυνατότητα το γάλα της μαμάς του;"

"Ενταξει. όποτε αποφασίσεις να το κόψεις ή σου κοπεί έλα να κάνεις το τεστ"...

Δεν ξέρω πώς σας φάνηκε (έχω ακούσει διάφορα και από παιδιάτρους βέβαια-όπως καλή η προσπάθεια αλλά φτάνει τώρα) αλλά αυτό μου ρθε λίγο απότομο! Και ιατρός και γυναίκα. Καταλήξαμε βέβαια να της λέω: "Διαβάστε και τίποτα στο Διαδίκτυο για ενημέρωση"!!!

v67qp3.pngoKmPp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...