Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Διαφημίσεις

To MMR μπορεί να χορηγηθεί μαζί με το Infanrix, στην ίδια επίσκεψη στον παιδίατρό σου!

Αποπνέουν μια σιγουριά τα λόγια σου και με καθυσηχάζουν. Εύχομαι να ειναι έτσι.... 10000000000 ευχαριστώ!!!:D:D:D:D:D:D:D

...Το θέμα για μένα είναι πως από την μια έχουμε τον θάνατο και από την άλλη συνήθως σοβαρές χρόνιες παθήσεις. Αλλάζει δηλαδή και το ποιόν αυτού που λέμε "σοβαρή επιπλοκή".

Εθεσα το θέμα πριν 2 μήνες στην παιδίατρο μας, αμέσως μόλις έμαθα για το παιδάκι παιδικής μου φίλης όπου κοντεύει τα 4 και δεν μιλά, μπαμπαλίζει μόνο, με δυσκολία περπάτησε κλπ κλπ κλπ.... Η απάντηση της ήταν η εξής:

Κι εγώ μητέρα είμαι και είχα την ίδια ανησυχία. Ομως δεν θα συγχωρούσα στον εαυτό μου να συναινέσω στην αύξηση πιθανότητας να μου πεθάνει παιδί το έτος 2014 από ανεμοβλογιά.

Εξετάζουμε τις πιθανότητες και παρέχουμε την ασφαλέστερη.

δηλαδή υπολογίσατε πιθανότητες έτσι και αλλιώς;

Ε, κάπως πείστηκα μα δεν μπορώ να πω πως έχω ηρεμήσει. Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει δίδυμα. Και η διαφορά τους ενός παιδιού απ' το άλλο άρχισε να φαίνεται στους 13 μήνες. Μου είπε πως δεν έκανε το επαναληπτικό και δεν θα το κάνει ώσπου να γίνει διάγνωση.

Είναι καλύτερα να μην έχεις παιδί ή να έχεις ένα παιδί με ειδικές ανάγκες; Στην ουσία γράφω ότι και νωρίτερα (πάνω πάνω). Είμαι κάπως Σπαρτιάτης στις απόψεις μου πάνω σε αυτό το θέμα, το ξέρω σκληρό αλλά ...

Προτιμώ την μη παρέμβαση από μια αμφίβολη παρέμβαση.

Όπως το διαβάζω το κανονικό παιδί θα μπορούσε να κάνει κανονικά τα εμβόλια (ώστε να προστατευτεί και το άλλο). Το άλλο όμως όχι μιας και πιθανώς ήδη συνέβαλαν στα θέματα που έχει.

Ηθελα να ξέρω και κάτι ακόμη, για τα παιδιά που νόσησαν, έχει κάνει κάποια μαμά άρραγε την GAPS διατροφή και να είδε βελτίωση;;;

Υπάρχει ξεχωριστό νήμα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Είναι καλύτερα να μην έχεις παιδί ή να έχεις ένα παιδί με ειδικές ανάγκες; Στην ουσία γράφω ότι και νωρίτερα (πάνω πάνω). Είμαι κάπως Σπαρτιάτης στις απόψεις μου πάνω σε αυτό το θέμα, το ξέρω σκληρό αλλά ...

.

για γίνε λίγο πιο σαφής σε αυτό το κομμάτι, γιατί κάπως μου ακούγεται...

Διαφημίσεις

Ωραία.

Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι πως αν

α
: η πιθανότητα να κολλήσουμε την Χ ασθένεια

β
: η πιθανότητα να έχουμε σοβαρή επιπλοκή

και

x
:η πιθανότητα να έχουμε σοβαρή επιπλοκή από το εμβόλιο της ίδιας ασθένειας

τότε πρέπει να συγκρίνουμε το γινόμενο α*β με το x.

Δηλαδή είναι

α*β > x

ή

α*β < x ;

Αυτά απλά από τις πιθανότητες.

ΥΓ

Δεν έχω περιλάβει στην εξίσωση πως το εμβόλιο δεν καλύπτει απόλυτα, π.χ στον σύνδεσμο που παρέθεσες γράφει

Με άλλα λόγια το 3% είχαν εμβολιαστεί.

Tελικα mesastoura ποσο ειναι το αΧβ και ποσο το Χ.

Δεν εχω ψαξει τις πιθανοτητες καθολου.

Επισης το β πρεπει να υπολογιστει με τα σημερινα δεδομενα που η διαγνωση ειναι πιο γρηγορη, οπως και η θεραπεια πιο αποτελεσματικη. Αρα ακομα πιο μικρο.

Εχω περασει και εγω ανεμοβλογια και ολες τις αρρωστειες τις παιδικες,

μαλιστα μας εβαζε η μητερα μου να κολησουμε.

Δεν ήξερα τίποτα για αυτά, προβληματίστηκα και ρώτησα την παιδίατρο αφού έμαθα τι συμβαίνει με το παιδάκι της φίλης μου, γιατί η μικρή μου ακόμη δεν το έχει κάνει. Της το έχει γράψει να το κάνει 15 μηνών.

Όπως το διαβάζω το κανονικό παιδί θα μπορούσε να κάνει κανονικά τα εμβόλια (ώστε να προστατευτεί και το άλλο). Το άλλο όμως όχι μιας και πιθανώς ήδη συνέβαλαν στα θέματα που έχει.

Το έκανε το πρώτο εμβόλιο και μετά άρχισε να φαίνεται έντονα η διαφορά μεταξύ των δύο παιδιών. Αυτό μου είπε η μητέρα.

Υπάρχει ξεχωριστό νήμα.

Ναι, γενικά περί gaps, τα διάβαζα 3 μέρες - είναι πολλά, αλλά δεν κατάφερα να βρω εμπειρία βελτίωσης ή κάτι άλλο από μητέρα που έχει ήδη πρόβλημα. Αυτό ρωτώ. Αν ξέρεις κάτι εσύ ή κάποιος άλλος θα ήμουν ευγνώμων.

Φοβάμαι πως σε λίγες δεκαετίες δεν θα έχουμε την πολυτέλεια /ελευθερία να κάνουμε τις επιλογές μας

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/new-york-city-health-department-blatantly-breaks-law-denies-vax-medical-exemptions/

[/i]

σωστή κίνηση.... :P

Επίσης η Λαΐδα γράφει πως 1/40,000 σοβαρή επιπλοκή = 0,0025%

Έτσι έχουμε το γινόμενο που είναι 0,00003%, δηλαδή 3 άτομα στο 1.000.000.

Αυτό πρέπει να συγκριθεί με την πιθανότητα να έχει σοβαρή επιπλοκή το εμβόλιο.

Το θέμα για μένα είναι πως από την μια έχουμε τον θάνατο και από την άλλη συνήθως σοβαρές χρόνιες παθήσεις. Αλλάζει δηλαδή και το ποιόν αυτού που λέμε "σοβαρή επιπλοκή".

off topic:

Φοβάμαι πως σε λίγες δεκαετίες δεν θα έχουμε την πολυτέλεια /ελευθερία να κάνουμε τις επιλογές μας

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/new-york-city-health-department-blatantly-breaks-law-denies-vax-medical-exemptions/

Ήδη η πίεση είναι μεγάλη. Έτσι έχουν δημιουργηθεί ομάδες γονέων

http://www.arnica.org.uk/

καλησπέρα!!

Δεν ειχα δει την αναπτυξη του θεματος! :)

Καταρχήν να πω ότι δεν τα 'λεω ' εγω αλλα τα πηρα από στατιστικα των οποιων παρεθεσα πηγες.

Επισης να πω ότι 1 στους 40.000 με σοβαρη επιπλοκη δεν σημαινει 3 ατομα στο 1.000.000 αλλα 10 στους 400.000 και 100 στα 4.000.000.

Αρα είναι 40.000 στο 1.000.000

Τα εγραψα αναλυτικα γιατι εγω είμαι των θεωρητικών επιστημων και δεν εχω μαθηματικη σκεψη το ομολογω. Οποτε ενδεχεται να κανω λαθος. Από την άλλη , ετσι θυμαμαι τα μαθηματικα!! :D

Σοβαρες επιπλοκες του εμβολίου, αναφέρονται στα διαφορα φυλλαδια που συνοδευουν τα εμβολια και αναφερουν πολύ μικροτερο ποσοστο ;)

Για το θεμα επιλογης δεν διαφωνούμε.....αλλα εδώ δεν αναλυουμε το δικαιωμα επιλογης αλλα τι είναι πιο 'φρονιμον';)

Ωραία.

Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι πως αν

α
: η πιθανότητα να κολλήσουμε την Χ ασθένεια

β
: η πιθανότητα να έχουμε σοβαρή επιπλοκή

και

x
:η πιθανότητα να έχουμε σοβαρή επιπλοκή από το εμβόλιο της ίδιας ασθένειας

τότε πρέπει να συγκρίνουμε το γινόμενο α*β με το x.

Δηλαδή είναι

α*β > x

ή

α*β < x ;

Αυτά απλά από τις πιθανότητες.

ΥΓ

Δεν έχω περιλάβει στην εξίσωση πως το εμβόλιο δεν καλύπτει απόλυτα, π.χ στον σύνδεσμο που παρέθεσες γράφει

Με άλλα λόγια το 3% είχαν εμβολιαστεί.

Αυτά τα αποτελέσματα δεν θα τα βρεις ποτε....Ποτε όμως...Μονο θεωρητικα θα μπορουσες να τα προσεγγίσεις. Αρα , προσωπικα κοιταω το μικροτερο ρισκο ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Υπάρχει ξεχωριστό νήμα.

Εγω προτιμω να μιλησω για την δικη μου οπτικη παιρνοντας ως δεδομενο το δικο μου παιδι. Γιατι? Γιατι το παιδι μου λογιζεται στη συντριπτικη πλειοψηφια. Είναι δηλαδή ένα παιδι χωρις ιδιατερα προβλήματα και χωρις ιδιατερες αλλεργιες ετσι όπως είναι τα περισσοτερα παιδακια. Και θεωρω ότι ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ αυτά τα παιδακια πρεπει να εμβολιάζονται....Οκ, όχι με τυφλα ματια αλλα και από την άλλη όχι υιοθετώντας στειρα αρνητικη θεση.

Αν παψει ο εμβολιασμος , γενικοτερα, θα προκυψουν πολλα προβλήματα....

Εχω περασει και εγω ανεμοβλογια και ολες τις αρρωστειες τις παιδικες,

μαλιστα μας εβαζε η μητερα μου να κολησουμε.

και εγω τα περασα όλα....γνωστης παιδι όμως 'χαθηκε ' από ανεμουλογια....Ελάχιστες οι πιθανοτητες αλλα υπαρχουν. Επισης μεγαλυτερη η πιθανοτητα από το ρισκο του εμβολίου. Τι είναι λογικο να κανουμε??

Ποσα χρονια πριν εγινε αυτο?

Γιατι Μου φαινεται αδιανοητο να χανεται παιδι σημερα με ολα τα μεσα απο παιδικη αρρωστεια

Βεβαια δεν μπορουμε να παιρνουμε πρωτοβουλιες σε τοσο σοβαρα θεματα το εχω ξαναγραψει νομιζω ,

οτι πουν οι γιατροι.

Εγω στο παιδι μου το εχω κανει το εμβολια με 1 χρονο καθυστερηση Ολα τα εκανα καθυσερημενα λογω προωροτητας.

Και παρολο που ηταν 2.50 χρονων το πηρε πολυ βαρια.

Ειχε πυρετο υψηλο αρκετες ημερες σαν να περασε ιλαρα.

Διαφημίσεις

εγινε πριν τρια χρονια στο Βελγιο!!!! Το παιδακι ηταν περιπου 2 χρονων! Και εγω δεν πιστευα στα αυτια μου όταν το εμαθα. Το ότι συμβαινει σπανια δεν σημαινει όμως ότι δεν συμβαινει. ΚΑι επισης οσο 'απιθανο' μας φαινεται τοσο τρελαινόμαστε όταν ακουμε το συμβαν!!!

Προσωπικα δυο περιπτώσεις ειχα ακουσει! Μια από την κουμπαρα μου που πεθανε το αδερφακι της, νεογεννητο , πριν 30 χρονια επειδή η μαμα το κολλησε ετοιμογεννη και μια αυτή. Πιο πολύ σοκαριστηκα στην δευτερη περιπτωση....

Aυτο το παιδακι δεν ειχε κανει το εμβολιο???

Γιατι εαν θυμαμαι καλα γινεται συνηθως 18-20 μηνων.

Να τελικα και εγω που το καθυστερησα πηρα μεγαλο ρισκο, και με τοσα παιδια ανεμβολιαστα σημερα στην Ελλαδα .

όχι δεν ειχε κανει εμβολιο. Αλλα για να είμαι ειλικρινης δεν ξερω αν δεν το κανουν εκει, τοτε η αν ηταν από επιλογή! Το παιδακι επαθε εγκεφαλιτιδα ως επιπλοκη της ανεμουλογιας.

:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Συγγνώμη...βλέπω καλά ή κάνουν πουλάκια τα μάτια μου;

Δηλαδή τι θέλεις να μας πεις, mesastoura? Ότι αφήνεις τα παιδιά σου ανεμβολίαστα (αν έχεις), ώστε, αν πάθουν μια ασθένεια κι έχουν επιπλοκές, προτιμάς να πεθάνουν παρά να "ρισκάρεις" να γίνουν αυτιστικά λόγω του εμβολίου;

Ποια είναι η μη και ποια η αμφίβολη παρέμβαση;

Ποιο είναι το αντίθετο του κανονικού παιδιού;

Ξεκαθάρισε σε παρακαλώ τι μας λες, για να ξέρουμε πώς να απαντήσουμε!

Επίσης, θέλω να σχολιάσω ότι

To MMR μπορεί να χορηγηθεί μαζί με το Infanrix, στην ίδια επίσκεψη στον παιδίατρό σου!

ΟΧΙ, ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ! Δεδομένου ότι το MMR και το Infarix είναι και τα δύο πολλαπλά εμβόλια, δεν μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους ή με άλλα!

Και μια που αναφέρουμε και περιπτώσεις γνωστών μας, να σας πω για φίλη μου που ο σύζυγός της (ανεμβολίαστος) κόλλησε στα 35 του παρωτίτιδα (μαγουλάδες - το 2008, στο μήνα του μέλιτός τους στο Παρίσι, δηλαδή έλεος), την πέρασε πολύ βαριά και του άφησε πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα γονιμότητας. Προσπαθούν εδώ και χρόνια, με φυσικές και τεχνητές μεθόδους για παιδί κι ακόμα τίποτα...:?

Διαφημίσεις

Επισης να πω οτι τοτε τα περναγαμε ΟΛΑ επειδη δεν υπηρχαν εμβολια....μονο της ερυθρας θυμαμαι υπηρχε.

Το οποιο πολλα κοριτσια εκαναν με χαρα, αν δεν ειχαν περασει την αρρωστεια , για να μην τυχει σε περιοδο εγκυμισυνης.

Επισης να πω οτι τοτε τα περναγαμε ΟΛΑ επειδη δεν υπηρχαν εμβολια....μονο της ερυθρας θυμαμαι υπηρχε.

Το οποιο πολλα κοριτσια εκαναν με χαρα, αν δεν ειχαν περασει την αρρωστεια , για να μην τυχει σε περιοδο εγκυμισυνης.

Ολα τα εχω περάσει ρε γμτ μέχρι και την ερυθρά - πέρα την ανεμοβλογιάς γιατι με εμβολιασανε

Αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι γιατι σε μερικές χώρες όπως Αγγλία υποχρεώνουν το mmr και οχι το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς που απο οτι καταλαβα ειναι και το χειρότερο για τα μικρά!

Οσο για αυτισμό κλπ μπορειται να κάνετε τα εμβόλια ξεχωριστά οπότε δεν υπάρχει ρίσκο - το πρόβλημα ειναι οτι ειναι πανάκριβα ξεχωριστά και ειναι δύσκολο να τα βρεις... Το προσπάθησα περισυ αλλα όλη η Αγγλία ειχε ξέμεινε απο το εμβόλιο για μαγουλαδες οπότε και πήγα για mmr!

Μέχρι τωρα πάντως τιποτα δεν εχει αποδειχθεί και τον γιατρο που τα έβγαλε αυτά τον κάνανε ξεφτίλα

Παιδια..το εμβολιο μπορει να πυροδοτησει κατι οχι να το δημιουργησει ;) .....ενα παιδακι με αυτισμο, θα ηταν στο φασμα εκανε δεν εκανε το εμβολιο. Ακομη και μια αντιβιωση μπορει να πυροδοτησει καταστασεις

ήμαρτον παναγία μου εν έτει 2014 να μην εμβολιάζουμε τα παιδιά μας για τον φόβο της στατιστικής..δλδ τα συζητούσα με τη παιδίατρό μου προχτές και τραβούσε τα μαλλιά της, γιατρός άξια που ζητάει συγνώμη αν χρειαστεί να δώσει αντιβίωση..πώς γίναμε των άκρων δεν το κατάλαβα ποτέ..από το θεός - γιατρός της γενιάς των γονιών μας στην αμφισβήτηση των πάντων..πάρτε το φυλλάδιο της ασπιρίνης και διαβάστε, τα πάντα έχουν παρενέργειες, σταθμίζεις τα οφέλη ..τι να πω απορώ δλδ..δλδ να ρισκάρεις να σου μείνει το παιδί από κοκύτη ή μηνιγγίτιδα , αδιανόητο μου είναι..

Νομίζω ότι το θέμα ξεκινάει από το γεγονός ότι έχουμε "ξεχάσει" (προφανώς επειδή δεν τα έχουμε συναντήσει ποτέ) τα προβλήματα που αφήνουν πολλές από αυτές τις αρρώστιες. Δεν σας κρύβω ότι και εγώ σε κάποια εμβόλια του μικρού ήμουν ανήσυχη αλλά τα έκανα. Ειλικρινά καταλαβαίνω τις μαμάδες που δεν τα κάνουν από φόβο ότι θα πυροδοτήσουν κάποιο πρόβλημα αλλά μήπως τελικά τα εκθέτουν σε άλλους πιό χειροπιαστούς και άμεσους κινδύνους ειδικά όσο αυξάνεται ο αριθμός των μη εμβολιασμένων ατόμων τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως;

S02fp3.png

LnVyp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...