Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

στην γειτονική Ιταλια το mmr δεν ειναι στα υποχρεωτικά εμβόλια..περιεργο ε? Τι διαφορα εχουν τα ιταλακια απο τα ελληνακια δηλαδη?? anyway...

Αυτη την κουβεντα ειχα με τον φιλο μου που ειναι ιταλος πριν λιγες μερες...Εχοντας μεινει εκπληκτοι μεσα στα χρονια απο τα διαφορετικα εμβολια που ειναι "υποχρεωτικα" στις 2 χωρες για τα ζωα, αναρωτιωμασταν αν κατι παρομοιο ισχυει και για τα παιδια και αν ναι πως να το ψαξουμε και τι να κανουμε...

Δεν νομιζω οτι εχει να κανει τοσο με τη χωρα που μενεις...Αποφασισαμε να ρωτησει παιδιατρο η αδερφη του στην Ιταλια για να συγκρινουμε...

IZvWp3.png

Διαφημίσεις

μαρια2010 κανεις λαθος.δε ξερω αν στελνεις παιδια στο σχολειο..αλλα εμενα για να μου τα παρουν ζητησαν το βιβλιαριο εμβολιων και πρεπει νακανουν ολα τα υποχρεωτικα εμβολια αλλιως δε τα παιρνουν
οχι ειναι μικρος ακομα αλλα εμενα δεν μου εχουν πει κατι τετοιο,μπορει και να εχεις δικιο αν και εχω μια γνωστη που προσφατα μου ειπε πως ο γιος της δεν εχει κανει μερικα εμβολια και οτι δεν θελει να του κανει γιατι φοβαται και καλα αλλα δεν μου ειπε οτι της ζητησαν το βιβλιαριο,τι να σου πω δημητρα μου σε λιγο θα παμε για εμβολιο οποτε θα την ρωτησω τι παιζει απλα εμενα σε καποια με ρωτησαν αν θελω να τα κανω

tzini για το MMR που ρώτησες, αν δεν γίνει στην ηλικία που πρέπει και γίνει καθυστερημένα, γίνονται πάλι δύο δόσεις (δεν ισχύει αυτό που λέγεται ότι αν το παιδί κάνει αργότερα τα εμβόλια θα κάνει λιγότερες δόσεις) αλλά πρέπει να έχουν διαφορά 4 εβδομάδων μεταξύ τους, κι όχι 2 μηνών όπως όταν γίνεται κανονικά στην ηλικία που το συστήνουν.

Τώρα για τον υδράργυρο, νομίζω το 2000-2001 τον απέσυραν από τα εμβόλια, με επιφύλαξη όμως το λέω αυτό.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

tzini για το MMR που ρώτησες, αν δεν γίνει στην ηλικία που πρέπει και γίνει καθυστερημένα, γίνονται πάλι δύο δόσεις (δεν ισχύει αυτό που λέγεται ότι αν το παιδί κάνει αργότερα τα εμβόλια θα κάνει λιγότερες δόσεις) αλλά πρέπει να έχουν διαφορά 4 εβδομάδων μεταξύ τους, κι όχι 2 μηνών όπως όταν γίνεται κανονικά στην ηλικία που το συστήνoυν κι εγωετσι ξερω σε δυο δοσεις και με διαφορα 4 εβδομαδων

οχι ειναι μικρος ακομα αλλα εμενα δεν μου εχουν πει κατι τετοιο,μπορει και να εχεις δικιο αν και εχω μια γνωστη που προσφατα μου ειπε πως ο γιος της δεν εχει κανει μερικα εμβολια και οτι δεν θελει να του κανει γιατι φοβαται και καλα αλλα δεν μου ειπε οτι της ζητησαν το βιβλιαριο,τι να σου πω δημητρα μου σε λιγο θα παμε για εμβολιο οποτε θα την ρωτησω τι παιζει απλα εμενα σε καποια με ρωτησαν αν θελω να τα κανω

και σε μενα με ρωτησαν για το εμβολιο του ροταιου και ειπα οχι.αλλα για το mmr ειναι υποχρεωτικο το ζητησαν και στο σχολειο της μεγαλης

Διαφημίσεις

tzini για το MMR που ρώτησες, αν δεν γίνει στην ηλικία που πρέπει και γίνει καθυστερημένα, γίνονται πάλι δύο δόσεις (δεν ισχύει αυτό που λέγεται ότι αν το παιδί κάνει αργότερα τα εμβόλια θα κάνει λιγότερες δόσεις) αλλά πρέπει να έχουν διαφορά 4 εβδομάδων μεταξύ τους, κι όχι 2 μηνών όπως όταν γίνεται κανονικά στην ηλικία που το συστήνουν.

Τώρα για τον υδράργυρο, νομίζω το 2000-2001 τον απέσυραν από τα εμβόλια, με επιφύλαξη όμως το λέω αυτό.

στο μμρ που εκανα περυσι στην μεγαλη ειχε σιγουρα, γιατι εκανα το λαθος κ διαβασα το χαρτι εκ των εσω.

για το μμρ, εστω κ για την δευτερη δοση ο δοκτορας, δεν το κανει ( σε 2 μηνες?????!!!!- 2η δοση???????!!!!!).

θα αργησουμε ειχε πει πολυ.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

στο μμρ που εκανα περυσι στην μεγαλη ειχε σιγουρα, γιατι εκανα το λαθος κ διαβασα το χαρτι εκ των εσω.

για το μμρ, εστω κ για την δευτερη δοση ο δοκτορας, δεν το κανει ( σε 2 μηνες?????!!!!- 2η δοση???????!!!!!).

θα αργησουμε ειχε πει πολυ.

σόρρυ είπα βλακεία! λοιπόν, η πρώτη δόση συστήνεται μεταξύ 12 και 15 μηνών και η δεύτερη μεταξύ 4 και 6 ετών!

γενικά καλό είναι να μην ξεφεύγουμε από τα όρια ηλικίας και τις δόσεις που προτείνουν, γιατί με βάση τις μελέτες έτσι επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

σόρρυ είπα βλακεία! λοιπόν, η πρώτη δόση συστήνεται μεταξύ 12 και 15 μηνών και η δεύτερη μεταξύ 4 και 6 ετών!

γενικά καλό είναι να μην ξεφεύγουμε από τα όρια ηλικίας και τις δόσεις που προτείνουν, γιατί με βάση τις μελέτες έτσι επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

πτου! γμτ παλι με μπερδεψες κ με βαζεις σε σκεψεις! με τα ορια ηλικιας κ την αποτελεσμτικοτητα.

κ εχω κ το ιστορικο απ το οικογενειακο περιβαλλον να θυμαμαι!:cry:

κ απ τους αλλους οικειους τι λενε παλι!:(

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

ρε παιδιά τι λέτε πριν 1 μήνα το έκανα και η δεύτερη δόση μου έχει γράψει επάνω στο βιβλιάριο 6 ετών! να την πάρω να την ρωτήσω μην έκανε λάθος ή θα με χέθει;;;;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Εγώ είπα να το παίξω θαρραλέα και να κάνω το εμβόλιο και τώρα είμαι μέσα στο άγχος.

Κάναμε το εμβόλιο mmr την Τρίτη 5-4 και χτες το βράδυ στις 10 ο γιος μου ανέβασε πυρετό 39,6 δώσαμε αντιπυρετικό και του έπεσε σε 38,3. Απ'ο τότε ανεβάζει πυρετό μέχρι 38,5 δίνουμε αντιπυρετικό και πέφτει μέχρι 37,3. Το πρωί που μίλησα με τον παιδίατρο μου είπε πως μάλλον δεν φταίει το εμβόλιο γιατί δεν θα ανέβαζε τόσο υψηλό πυρετό. και πρόκειται μάλλον για ίωση. Πριν από μισή ώρα έβγαλε κάτι κόκκινα σπυράκια στους αγκώνες του. Θα μιλήσω με τον παιδίατρο σε καμιά ώρα που θα πάει στο ιατρείο του.

Υπάρχει καμιά περίπτωση να φταίει το εμβόλιο? Ξέρει κανείς να μου πεί?

8x6sp2.pngy8Lfp2.png

κι εμεις οταν το καναμε ανεβασε πυρετο μεχρι 38μισι, και εβγαλε και 2 σπυρια ενα στο προσωπο κ ενα στο ποδι. δε ξερω αν ειναι τυχαιο αλλα δε νομιζω να παραδεχτει κανενας γιατρος πως ναι ειναι απο το εμβολιο ακομα και να ειναι!!!

α ξεχασα να πω ο πυρετος κρατησε 2-3 μερες και ειμαστε τωρα περδικια!μαλιστα μαζι με το μμρ καναμε κ αλλο ενα εμβολιο ταυτοχρονα δε θυμαμαι ποιο... και σκεφτομουν μηπως ειναι παρενεργεια λογω των 2 εμβολιων μαζι...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

μιας κολλητής μου το μωρό ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό και γέμισε εξάνθημα όλο του το σώμα μετά από εμβόλιο...μάλιστα του έκανε δύο εμβόλια μαζί ο παιδίατρος!!!!

το MMR δεν κάνει παρενέργειες τόσο νωρίς, μετά τις 7-10 μέρες εμφανίζονται τα συμπτώματα συνήθως. μπορεί να κάνει συμπτώματα παρόμοια με αυτά των ασθενειών που προστατεύει.

στα υπόλοιπα εμβόλια, το εξάνθημα μπορεί να είναι παρενέργεια, αναφέρεται άλλωστε και στο χαρτί τους (δεν θυμάμαι με ποια συχνότητα). Δεν είναι θέμα δλδ να το παραδεχτεί ο παιδίατρος, εφόσον είναι καταγεγραμμένο στο επίσημο χαρτί του εμβολίου, σαν ενδεχόμενο υπάρχει. Είναι φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού.

Διαφημίσεις

Η κόρη μου έκανε το MMR 2 χρονών ακριβώς, και όντως η παιδίατρος μας είχε πει αυτό που λέει η kinkajoujou, να περιμένουμε παρενέργειες σε 7 - 10 μέρες.

Ε, λοιπόν, μέσα σε 24 ώρες είχε ανεβάσει πυρετό, ως 39 βαθμούς, και είχε βγάλει εξανθήματα σε όλο της το σώμα. Η γιατρός εξεπλάγη, αλλά να πού συνέβη!

Μία ημέρα μετά έπεσε ο πυρετός, και άλλη μια μέρα μετά έφυγαν οι κοκκινίλες.

Αλλά όντως, αυτά είναι αναμενόμενα...άλλες παρενέργειες είναι το θέμα.

Επαναφέρομαι πάλι στο θέμα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Τελικά την Παρασκευή πήγαμε στον παιδίατρο. Οι κοκκινίλες είχαν φύγει και δεν τις είδε για να διαγνώσει και να μου πει αν είναι από το εμβόλιο. Μου είπε πως υπάρχει πιθανότητα να είναι από το εμβόλιο και να αντέδρασε πιο νωρίς ο οργανισμός του. Ακόμη και ίωση να ήταν δεν μας χορήγησε τίποτα γιατί δεν διέγνωσε κάτι άλλο. 'Ιωση μόνο με πυρετό. Μόνο αντιπυρετικό μας σύστησε.

Όλο το ΣΚ είχε πυρετο και τα εξανθήματα βγήκαν το Σάββατο κάποια στιγμή και για κάποιες ώρες και μετά ξαναχάθηκαν και δεν ξαναβγήκαν. Σήμερα είναι πολύ καλά και δεν ξαναέκανε πυρετό. Του χάθηκε λίγο η όρεξη για φαγητό και τα τρία αυτά βράδια ήταν λίγο ανήσυχος. Φυσιολογικό αφού ήταν αδιάθετος... Ευχαριστώ και πάλι...

8x6sp2.pngy8Lfp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...
  • 4 εβδομάδες μετά...

γεια σας!εμείς το κάναμε πριν από3 χρόνια και δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι πλέον.το παιδί μου σε κανένα εμβόλιο δεν παρουσίασε ούτε δέκατα.κανουμε λοιπόν το εμβόλιο και ήμουν πολύ χαρούμενη που και πάλι δεν είχαμε πρόβλημα .δυστυχώς ακριβώς στις 22 μερες ο μικρος παρουσίασε ιδιοπαθη θρομβοπενικη πορφυρα(ITP),δηλ.τα αιμοπετάλιά του, με κατώτατο φυσιολογικό όριο τις 150000,έπεσαν στις 6800 και γεμισε ολο το κορμι του πετεχειες.μεχρι το βραδυ της ιδιας μερα πεσανε στα 1000.ταλαιπωρηθηκαμε παρα πολύ φοβηθηκαμε ακομα περισσοτερο ,αλλα ευτυχως το ξεπεράσαμε.ειλικρινα μου ειναι δυσκολο να τα ξαναθυμαμαι ,αλλα και ειναι παρα πολλα αυτα που μπορω να σας πω.θελουν πολλές ωρες.αν ομως καποιος περναει το ιδιο προβλημα και θελει να το συζητησουμε και να ενημερωσω ,ειμαι εδώ και παρακαλω ρωτηστε ο,τι θελετε.καποια στιγμη θα σας γραψω και για οσα πρεπει να προσεχετε αν ειναι χαμηλα τα αιμοπεταλια ,γιατι εμεις τα μαθαιναμε κατα τυχη ολα.τωρα ειμαι εγκυος και το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο μολις ειδα το τεστ,ήταν το εμβολια και αν θα το κανουμε στο μωρακι το καινουριο.φυσικα στον μεγαλο δεν θα το ξανακανουμε το επαναληπτικο.

Πως συνδέεται αυτό που έπαθε το παιδάκι σου με το εμβόλιο? Πως το εξήγησαν οι γιατροί?

Δυστυχώς οι γιατροί δεν σου εξηγούν και πολλά.Είναι μια παρενέργεια του εμβολίου και δυστυχώς έτυχε να είστε μέσα στο μικρό ποσοστό στους οποίους παρουσιάζεται.φυσικά δεν είναι τόσο μικρό όσο νομίζουν το ποσοστό ή όσο θέλουν να λένε,τουλάχιστον όχι πλέον.βέβαια δεν είναι και όσο συχνό τα δέκατα.τρεις ιοί όχι απλοί μπαίνουν στο παιδί μας,δεν είναι και πολύ δύσκολο να τα παίξει ο οργανισμός.ουσιαστικά ο οργανισμός μπερδέυτηκε και σκότωνε τα ίδια του τα αιμοπετάλια γιατί τα πέρασε για ξένα σώματα(είχε ν'αντιμετωπίσει βλέπεις τρεις ιούς).κάναμε πάρα πολλές εξετάσεις και ακόμα και σήμερα παρακολουθουμε τα αιμοπετάλια και τον όγκο αιμοπεταλίων,ό,τι εξέταση μπορείς ή δεν μπορείς να φανταστείς την κάναμε για ν'αποκλείσουν κάθε άλλη πιθανότητα ή προδιάθεση.το επίσημο πόρισμα : ITP λόγω εμβολίου MMR και να μην επαναληφθει το εμβόλιο.τα εμβόλια σαφώς και σωζουν και προστατεύουν,αλλά δυστυχώς έχουν και παρενέργειες.τα κανουμε για το καλο των παιδιων μας και οχι για κακο τους,πρεπει λοιπον να γίνονται με υπευθυνότητα απ΄'ολους τους φορείς,και οχι με γνωμονα το κερδος.επισης πρεπει τα νοσοκομεια και οι γιατροι να ειναι ενημεροι και να μπορουν ν'αντιμετωπισουν ό,τι παρενεργεια εμφανιστεί.ελπίζω κανενα παιδάκι να μην έχει παρενεργειες και μαλιστα τοσο σοβαρες σε κανενα εμβόλιο.καληνυχτα

Ο μικρός μου θα κλείσει τα τρία τον Ιούλιο. Γενικά καθυστέρησα τα εμβόλια όσο μπορούσα. Αντί για το MMR, αποφασίσαμε με την παιδίατρο να κάνουμε μόνο της ιλαράς και της παρωτίτιδας ξεχωριστά. (Μπορούν οι παιδίατροι να τα αγοράσουν κατευθείαν από το ινστιτούτο Παστέρ). Τη Δευτέρα του έκανε της ιλαράς και την Τετάρτη ανέβασε πυρετό μέχρι 39. Την Πέμπτη έβγαλε εξάνθημα σε όλο του το σώμα. Την Παρασκευή επιδεινώθηκε και είχε και τρομερό πονοκέφαλο έτσι που ήμουν έτοιμη να τον πάω στο Παίδων. Έκανε εμετό και κάπως συνήλθε το παιδάκι. Σήμερα Σάββατο είναι καλύτερα αλλά τον κρατάω ακόμα μέσα. Η παιδίατρος είπε ότι είναι αντίδραση στο εμβόλιο. Και αναρωτιέμαι, τι θα είχε συμβεί αν είχε κάνει ολόκληρο το MMR, μια που είναι ευαίσθητος προφανώς... Εγώ θα είμαι για κανά μήνα το λιγότερο στην τσίτα γιατί απ' ότι διάβασα στο ίντερνετ, μπορεί να εμφανίσει εγκεφαλίτιδα ακόμα κι ένα μήνα μετά το εμβόλιο. Είπα να μοιραστώ την εμπειρία μου γιατί όπως σε όλες, αυτό το δίλημμα του κάνω ή δεν κάνω εμβόλιο είναι αβάσταχτο...

r76Ep3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...