Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Απ οτι ξέρω ομως vera και ο Wakefield ειχε το οφελος του απο την ολη υπόθεση γιατι παρα την ερευνα που εκανε κατεθεσα πατέντα για ενα νεο εμβόλιο το οποίο θα αντικαθυστούσε το mmr. μήπως τελικα καπου αλλου βρίσκεται η αλήθεια. λεω εγω τωρα...γιατι αν ειναι να κοψω το mmr γιατι δεν βολεύει κάποιους και να κανω πάλι εμβόλιο ποιο το νόημα???

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

ρε παιδια δλδ τι ρισκο παιρνουμε με το μμρ?εμβολιασα τον μεγαλο 2-9.δεν ανεβασε πυρετο ουτε εβγαλε σπυρακια...υποθετω πως αν ηταν να κολλουσε ο μικρος θα ειχε κολλησει ε?

Αγορακια μου σας λατρευω!!

ρε παιδια δλδ τι ρισκο παιρνουμε με το μμρ?εμβολιασα τον μεγαλο 2-9.δεν ανεβασε πυρετο ουτε εβγαλε σπυρακια...υποθετω πως αν ηταν να κολλουσε ο μικρος θα ειχε κολλησει ε?

Το καθυστέρησες εκ πεποιθήσεως η σου το εβαλε τωρα ο γιατρος. γιατι απ οτι βλεπω ο μεγαλος σου ειναι πανω απο 2. τωρα σχετικα με την ερωτηση σου και γω ακομη το ψαχνω. και μεις σε 5 μέρες θα το κανουμε...

M6bap3.png

cik1p3.png

Απ οτι ξέρω ομως vera και ο Wakefield ειχε το οφελος του απο την ολη υπόθεση γιατι παρα την ερευνα που εκανε κατεθεσα πατέντα για ενα νεο εμβόλιο το οποίο θα αντικαθυστούσε το mmr. μήπως τελικα καπου αλλου βρίσκεται η αλήθεια. λεω εγω τωρα...γιατι αν ειναι να κοψω το mmr γιατι δεν βολεύει κάποιους και να κανω πάλι εμβόλιο ποιο το νόημα???

κΟΙΤΑ οταν ο Wakefield εκανε την ερευνα υπηρχαν μεμονωμενα εμβολια. Με το που βγηκε η ερευνα και αρχισε η υστερια του κοσμου, που απερριψαν το mmr και προτιμησαν τα μεμονωμενα εμβολια, η εταιρια τα καταργησε και ουσιαστικα σε υποχρεωνε να κανεις το συνδυαστικο. Ομως ο Wakefield ειπε οτι το προβλημα που δημιουργειται προκαλειται απο το συνδυαστικο εμβολιο, υπαρχει κατι στη συνθεση του που προκαλει τα προβληματα, δεν ειπε ποτε μην εμβολιαζεστε, ειπε καντε τα μεμονωμενα. Το να προσπαθησε να βγαλει πατεντα για νεο εμβολιο γιατι να ειναι κακο?

Λογικο ειναι οταν ασχοληθεις με κατι και το κριτικαρεις να ψαξεις και κατι καλυτερο. Γιατι οι εταιρειες αρνουνται να ψαξουν πιο ασφαλες εμβολιο, τη στιγμη που στην αμερικη υπαρχουν πολιτειες που δεν δεχονται το εμβολιο? Αυτο δε σε προβληματιζει?

Νομιζω οτι πρεπει να ψαχνουμε τα πραγματα σε βαθος, μη δικαιολογουμε τα λαθη των εταιρειων αποδιδοντας σε προσωπικα συμφεροντα και μονο.

Ειναι μεγαλο το pdf με τη συνεντευξη και ενδεχομενως κουραστικο αλλα εχει μεγαλο ενδιαφερον γιατι θα δειτε και πως λειτουργουν οι εταιρειες και οι κυβερνησεις μας αλλα και τι συμβαινει ακριβως με αυτα τα εμβολια.

Εμενα πχ το mmr με ενδιαφερε μονο για το κομματι της παρωτιτιδας μιας κι εχω αγορια, κι οταν διαβασα λοιπον οτι η ανοσοποιηση που προσφερει ειναι στην ουσια αχρηστη και αντιθετα θα κινδυνευει περισσοτερο ως ενηλικας, αποφασισα οτι δεν θελω να το κανω.

Ειναι σημαντικο να ενημερωνομαστε οσο καλυτερα μπορουμε και να αντιδρουμε, για να αναγκασουμε τις φαρμακευτικες να φτιαξουν νεα πιο ακινδυνα εμβολια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διάβασα ΟΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ το topic και ως μόνο σχόλιο και προς τις δύο πλευρές έχω να πω πως είναι πολύ κουραστικό να μπαίνεις σε ένα θέμα τόοοοοοσο σοβαρό για να πάρεις απόψεις, γνώσεις κ.λπ. και να διαβάζεις posts επί posts κόντρες μεταξύ των χρηστών και επί προσωπικού!

Ειλικρινά αν εμπαινα αρχικά με απορίες γιατί δεν είχα χρόνο να διαβάσω τόσο πολλά και τόσο παλιά (το thread αυτό είναι εδώ 3 χρόνια και κάποια πράγματα έχουν αλλάξει!) και μου απαντούσε κάποια διάβασε από την αρχή το thread για να ενημερωθείς όταν θα έφτανα στο τέλος θα την σιχτίριζα άσχημα γιατί πολλά από τα ποστς που τελικά αφορούν προσωπικές κόντρες και δεν με ενδιέφεραν και μου έφαγαν χρόνο που δεν μου περισσσεύει. Επιπλέον επειδή το θέμα είναι τέτοιο και η αγωνία σου μεγάλη το να σε τσιτάρουν και ποστ επι προσωπικού ε δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο!

Εχεις δικιο αλλα δυστυχως ετσι ειναι τα πιο πολλα τοπικ. Νεοπας εισαι ε? :lol:

Αξιζει καποιος να διαβασει ολο το τοπικ (οπως και τα αλλα των εμβολιων) γιατι θα βρει πολυ χρησιμα λινκ, απλα προσπερνα οτι δε τον ενδιαφερει, ετσι κανουμε ολοι.......αμα φλερταραμε θα ταν πιο ενδιαφερον δλδ? :lol:

Ξερεις δεν γινεται καθε φορα να μπαινει ενας νεος και να ζηταει απο αλλους να ξαναβαζουν τα ιδια λινκ και να ψαχνουν (δεν τα χουν δα και προχειρα) και να απαντουν στις ερωτησεις του καθενα..........ουτε εμενα μου λυνε τις αποριες κανεις, καθισα και διαβασα. :)

Ολα σχεδον τα μεγαλα τοπικ εχουν και ποστ ασχετα με το θεμα.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Το καθυστέρησες εκ πεποιθήσεως η σου το εβαλε τωρα ο γιατρος. γιατι απ οτι βλεπω ο μεγαλος σου ειναι πανω απο 2. τωρα σχετικα με την ερωτηση σου και γω ακομη το ψαχνω. και μεις σε 5 μέρες θα το κανουμε...

http://www.noesi.gr/node/568

Ρίξε μια ματιά αν θέλεις. Αναφέρει όλη την ιστορία πως ξεκίνησε με τον wakefeld, και καταλήγει στο τέλος, ότι ενώ το θέμα του συγκεκριμένου με το mmr και αυτισμό έχει κλείσει για την επιστήμη, το θέμα mmr και αυτισμός είναι ανοιχτό.

Εγώ το βρήκα πολύ βοηθητικό!

Djccp2.png

67KIp2.png

δεν ζητησε να τις λυσουμε τις απορριες η κοπελα χωρις να διαβασει...για τις ενοχλητικες κοντρες μιλησε. και δικιο εχει δηλαδη...

Σαφως...εμενα να δεις ποσο με ενοχλουν και ειδικα τα οφφ τοπικ!

εκ πεποιπησεως το καθηστερησα....αλλα απ οτι βλεπω και διαβαζω δεν κανει καμια διαφορα...

Αγορακια μου σας λατρευω!!

Διαφημίσεις

Οι ομοιοπαθητικοι δινουν καποια δικα τους φαρμακα να παιρνεις μαζι με καθε εμβολιο ωστε να βοηθησουν να φυγουν καποιες ουσιες απο τον οργανισμο. Το εκανα στο τελευταιο μας εμβολιο.......δεν το κανα σωστα βεβαια καθως δεν απευθυνθηκα σε ομοιοπαθητικο παρα σε φαρμακοποιο.

Τα υπερ και τα κατα....

Are Vaccinations Needed? Risks vs. Benefits

http://www.cbn.com/cbnnews/healthscience/2010/September/Are-Vaccinations-Needed-Risks-vs-Benefits-/

Εγω ξεχωρισα δυο ενδιαφεροντα στοιχεια

Barbara Loe Fisher heads the National Vaccine Information Center. Fisher's son had a severe reaction to a DPT shot when he was a toddler. She believes the government-recommended vaccines are creating a generation of sick kids.

"I think we have to look," she said. "As we have more than tripled the number of vaccines that our children get as children in the last quarter century, we've seen a simultaneous increase in chronic disease and disability, a tripling in the number of children who are suffering with learning disabilities, ADHD, asthma, autism, diabetes, rheumatoid arthritis, inflammatory bowel disease."

"We have a lot of kids who are chronically ill now," she said.

Οτι απο τη στιγμη που τριπλασιστηκε ο αριθμος των εμβολιων που κανουμε στα παιδια εχει τριπλασιαστει κι ο αριθμος των παιδιων με χρονιες παθησεις

Και.....

However, a Columbia University study showed getting the flu in the first half of pregnancy results in three times the risk of schizophrenia for the baby. If the mother gets the flu in the first 13 weeks, that risk jumps to seven fold.

In fact, 14 percent of all schizophrenia cases are linked to the flu virus in the womb. Having the flu while pregnant is also linked to other developmental disorders, like low IQ.

"If you're going to get pregnant or plan on it. make sure you get your flu shot that year, early," Roizen advised.

Αυτο πρωτη φορα το ακουω.....

Εχεις δικιο αλλα δυστυχως ετσι ειναι τα πιο πολλα τοπικ. Νεοπας εισαι ε? :lol:

<------- Για ξανακοίτα δίπλα... σου μοιάζω για νέοπας; :roll:

Αξιζει καποιος να διαβασει ολο το τοπικ (οπως και τα αλλα των εμβολιων) γιατι θα βρει πολυ χρησιμα λινκ, απλα προσπερνα οτι δε τον ενδιαφερει, ετσι κανουμε ολοι.......αμα φλερταραμε θα ταν πιο ενδιαφερον δλδ? :lol:

Τα θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν; Περιμένει κάποιος σε ένα thread για το MMR να βρει κάποιον να φλερτάρει και να το θεωρήσει φυσιολογικό;

Ξερεις δεν γινεται καθε φορα να μπαινει ενας νεος και να ζηταει απο αλλους να ξαναβαζουν τα ιδια λινκ και να ψαχνουν (δεν τα χουν δα και προχειρα) και να απαντουν στις ερωτησεις του καθενα..........ουτε εμενα μου λυνε τις αποριες κανεις, καθισα και διαβασα. :)

Σαφώς και δεν γίνεται και γι' αυτό οι συμμετέχοντες επί μακρόν σε αυτό το θέμα θα πρέπει να του κάνουν τη ζωή εύκολη στο να το διαβάσει αποφεύγοντας τους διαξιφισμούς και τα άσχετα. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η λειτουργία των forums και γι' αυτό υπάρχουν ενότητες. Όποιος θέλει να φλερτάρει μπορεί να πάει στο καφέ.

Ολα σχεδον τα μεγαλα τοπικ εχουν και ποστ ασχετα με το θεμα.....

Όπως είδες δεν αντέδρασα για το μέγεθός του αλλά για τον εκφυλισμό της σοβαρότητας του θέματος!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

<------- Για ξανακοίτα δίπλα... σου μοιάζω για νέοπας; :roll:

Ε δεν φαινεσαι και παλιουρας......

Τα θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν; Περιμένει κάποιος σε ένα thread για το MMR να βρει κάποιον να φλερτάρει και να το θεωρήσει φυσιολογικό;

Εχω βρει σε αλλα εξισου ασχετα τοπικ κι εκει δεν εκανε σε κανενα τοσο τραγικη εντυπωση.

Σαφώς και δεν γίνεται και γι' αυτό οι συμμετέχοντες επί μακρόν σε αυτό το θέμα θα πρέπει να του κάνουν τη ζωή εύκολη στο να το διαβάσει αποφεύγοντας τους διαξιφισμούς και τα άσχετα. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η λειτουργία των forums και γι' αυτό υπάρχουν ενότητες. Όποιος θέλει να φλερτάρει μπορεί να πάει στο καφέ.

Δε συχναζω σε καφενεδες και δεν μπορω να σε βοηθησω.

Περιμενω ομως να σε δω να τα χωνεις και σε αλλα τοπικ που φευγουν εκτος θεματος και εκφυλιζονται (και ειναι σχεδον ολα τα ενδιαφεροντα) αφου εχεις τοσο καλη διαθεση.

Όπως είδες δεν αντέδρασα για το μέγεθός του αλλά για τον εκφυλισμό της σοβαρότητας του θέματος!

Τουλαχιστον εδω, εκτος θεματος δεν ειμαστε....ακομα. Αν επιμενεις να το βγαλεις εκτος θεματος εισαι σε καλο δρομο.....

Σχετικα με το θεμα μας τωρα.......ημουν στην παιδιατρο σημερα και της ανεφερα την καταδικαστικη αποφαση για τα εμβολια mmr+varicella και το πενταπλο και ειπε οτι δεν επιτρεπεται να γινονται ποτε αυτα τα εμβολια μαζι, γενικως εμβολιο που περιεχει ζωντανο ιο δεν πρεπει να γινεται μαζι με αλλο, οπως κι επισης η ιδια δεν επιλεγει ποτε το 4πλο mmr γιατι βγαζει πολλες παρενεργειες (καπου εχω βαλει σχετικο λινκ, αναφερει πολλους πυρετικους σπασμους). Ευχομαι οι εταιρειες να μην αποσυρουν το απλο mmr και το αντικαταστησουν με το 4πλο.

Διαφημίσεις

Κοριτσια αυτο που ξερω σιγουρα για τα εμβολια,πως τον κινδυνο για να κολλησεις παιδικη ασθενεια απο τα εμβολια ειναι μονο της ανεμοβλογιας κ το μμρ που ειναι ζωντανοι ιοι.Ολα τα υπολοιπα δεν διατρεχουν νομιζω κανενα κινδυνο

Και εγώ αυτό ξέρω.

Αλλά και σε αυτά τα εμβόλια, υποτίθεται ότι ο ιός είναι εξασθενημένος. Με αυτό το σκεπτικό, η μεγάλη μου έκανε το mmr όταν η μικρή ήταν 3 μηνών.

Κοριτσια αυτο που ξερω σιγουρα για τα εμβολια,πως τον κινδυνο για να κολλησεις παιδικη ασθενεια απο τα εμβολια ειναι μονο της ανεμοβλογιας κ το μμρ που ειναι ζωντανοι ιοι.Ολα τα υπολοιπα δεν διατρεχουν νομιζω κανενα κινδυνο

κΑι της γριπης των χοιρων.

Και εγώ αυτό ξέρω.

Αλλά και σε αυτά τα εμβόλια, υποτίθεται ότι ο ιός είναι εξασθενημένος. Με αυτό το σκεπτικό, η μεγάλη μου έκανε το mmr όταν η μικρή ήταν 3 μηνών.

Αληθεια? Και ο μπαμπας σου ειναι παιδιατρος αν θυμαμαι καλα η κατι τετοιο?

Παντως μπορει να τυχει στραβη που ο ιος να μην ειναι τοσο εξασθενημενος οσο θα επρεπε , θυμαστε πριν καποια χρονια ενα περιστατικο που ελεγαν στις ειδησεις για ενα κοριτσι 13 ετων που ετυχε σε τετοια περιπτωση και εμεινε παραλυτο αν θυμαμαι καλα?

Παντως εχετε υποψη σας και ρωτηστε τους γιατρους σας.....

Το στελεχος του mmr που αφορα την παρωτιτιδα προσφερει χρονικα μικρη περιοδο ανοσοποιησης, και οι πολεμιοι του εμβολιου λενε πως με το εμβολιο αυτο αντι να περασει το παιδι την παρωτιτιδα σε μικρη ηλικια που ειναι ακινδυνη, κινδυνευει να την περασει στην ενηλικη ζωη του οταν θα ρισκαρει να αποκτησει σοβαρες βλαβες (στειροτητα) και ειναι υποχρεωμενος να κανει συνεχεια επαναληπτικες δοσεις για να διατηρησει την ανοσοποιηση. Το ιδιο λενε ισχυει με το εμβολιο της ανεμοβλογιας.

Και η αχρηστια ουσιαστικα αυτου του εμβολιου (της παρωτιτιδας) ειναι ενας απο τους λογους που δημιουργηθηκε το μmr (μονο του δεν πουλουσε)

Ενα απο τα πολλα ενδιαφεροντα και προς συζητηση που προσφερει η ερευνα του Wakefield, kai δεν μας λενε οι παιδιατροι.

yes!!!!!!!!

αυτο θα της πω!:D

(αν δεν κολωσω παλι:? .....μα καλα,τι ζαβαμαρα με πιανει οταν τη βλεπω...)

ευχαριστω βερακι!!!!!

και εννοειται αν εχεις κ τπτ νεοτερο "ριχτο" ε????:lol:

uDuOp2.png

η δικια μου παντα εχει αντιλογο, αλλα τελευταια που διαβασα λιγα πραγματα τη φερνω σε δυσκολη θεση, δε καταφερνει να με τρομοκρατησει και τουμπαρει οπως στις αρχες......γι αυτο επιμενω να διαβαζετε τις πηγες, οσο καλυτερα ενημερωμενη εισαι τοσο καλυτερα συζητας μαζι τους και σε σεβονται τοτε......

Απο αυριο θα χω κοσμο, οταν μπορεσω θα σας γραψω μεταφραση σε καποια σημεια της συνεντευξης που θεωρω σημαντικα. Ειτε αποδεχεσαι την ερευνα ειτε οχι, εχει καποια πολυ ενδιαφεροντα στοιχεια.

Αληθεια? Και ο μπαμπας σου ειναι παιδιατρος αν θυμαμαι καλα η κατι τετοιο?

Παντως μπορει να τυχει στραβη που ο ιος να μην ειναι τοσο εξασθενημενος οσο θα επρεπε , θυμαστε πριν καποια χρονια ενα περιστατικο που ελεγαν στις ειδησεις για ενα κοριτσι 13 ετων που ετυχε σε τετοια περιπτωση και εμεινε παραλυτο αν θυμαμαι καλα?

Όχι, μακάρι να ήταν. Είναι όμως παθολόγος. Μου είχε εξηγήσει πέρυσι το μηχανισμό των εμβολίων, το ότι τώρα χρησιμοποιούν πρωτεϊνες και όχι ιούς κτλ.

Αλλά αυτό με τους εξασθενημένους ιούς μου το είπε κι η παιδίατρος (η οποία να τονίσω ότι ποτέ δεν πιέζει για εμβολιασμούς) και έτσι κάναμε το mmr (ο παππούς μας δεν ερωτήθηκε :mrgreen:)

Μια και το τόπικ είναι το mmr, να πω ότι η κόρη μου το έκανε 24 μηνών, και πέρασε το 2ο 24ωρο μετά το εμβόλιο με πυρετούς και εξανθήματα.

Όσο γι'αυτό που λες, φαντάζομαι ότι μπορεί να συμβεί, αλλά μήπως είναι θέμα ευαισθησίας του οργανισμού του ατόμου που κολλάει παρά του κατά πόσον είναι εξασθενημένος ο ιός; Λέω εγώ τώρα (είπαμε, είμαι τριτοδεσμίτισσα)

Κι εγω πρωτοδεσμιτισσα, αλλα οταν κανει πυρετο κι εξανθηματα ενα παιδι δεν σημαινει οτι περναει την αρρωστια? Ισως πιο ελαφρια, αλλα εχω παραδειγμα γνωστης που την περασε πολυ βαρια την ιλαρα, τρελλαθηκε η κοπελα.

Ναι, όντως. Η παιδίατρος μας είπε ότι πιθανόν να έκανε αυτά ακριβώς, κάτι σαν ιλαρά σε πολύ ήπια ήπια ή εξασθενημένη, αν θέλεις, μορφή (και σε μας κράτησε μόνο 24 ώρες). Και πάλι υποτίθεται ότι αυτός ο πυρετός και τα εξανθήματα δεν κολλάνε σε άλλα παιδάκια, ακριβώς γιατί δεν είναι η "κανονική" ασθένεια. Τι να πω. Ευτυχώς η μπέμπα δεν κόλλησε τίποτα.

Άντε, σας καληνυχτίζω παίδες γιατί καταρρέω!

Καληνυχτα σου!

Η κορη της γνωστης μου την περασε πολυ βαρια και κρατησε μια εβδομαδα. Περσι εγινε.

Αναρρωτιεμαι σε αυτη την περιπτωση η ανοσοποιηση ειναι ισοβια οπως οταν περνας κανονικα την ασθενεια?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...