Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Α τωρα σε ενδιαφερει η ερευνα?

Μηπως καλυτερα να τα κανεις ολα και να μην ασχοληθεις μεχρι καποιο σαιτ αντικειμενικο(συμφωνα με τα δικα σου κριτηρια) θα σου πει οτι ειναι ειπικινδυνο?

Μεχρι να γινει φυσικα αυτο θα χει χαλασει ο κοσμος......

By the way .....αν διαβαζες αυτα που σου ειπα δεν θα ρωτουσες αλλους να σου απαντησουν που το βασιζει αυτο.....

Καλή μου σου έχω ξαναπεί ότι πάντα με ενδιαφέρει η αντίθετη άποψη.

Με ενοχλούν οι άνθρωποι που την εκφράζουν με επικρίσεις και απολυτότητα.

Και όπως θα διάβασες δεν αναφέρθηκα ούτε εγώ, ούτε η κοπέλα που ρώτησα στην εν λόγω έρευνα.

Αυτά που μου είπες εσύ δεν τα θεώρησα ακριβή εξαιτίας των παραπάνω που σου αναφέρω και προτίμησα να ρωτήσω κάποια που να είναι πιο μετριοπαθής, θεωρώντας ότι θα είναι και πιο αντικειμενική;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Δε μου λες........αν πεις οτι εχει αλλεργια στο αυγο?

Επειδη κι εγω θα το αντιμετωπισω του χρονου (στο μεγαλο μονο αυτο δεν καναμε) ειτε αλλεργια θα πω ειτε θα βρω χαρτι απο γιατρο να λεει οτι δεν επιτρεπεται το συγκεκριμενο εμβολιο. Τι να γινει με το μικρο που δεν βλεπω να του κανω ΚΑΝΕΝΑ εμβολιο για αρκετα χρονια δεν ξερω......

Κι αν την αγνοεις τι θα γινει δλδ? Καθε ποτε το θυμαται και σε ρωταει?

Θα μπορουσες να της πεις κιολας οτι γινεται χαμος με αυτο το εμβολιο, στο εξωτερικο δεν ειναι υποχρεωτικο λογω των μηνυσεων που τρωει η εταιρια και προσφατα καταδικαστηκε μαλιστα......νομιζω χρειαζεται λιγο θρασος. Η απο την αρχη το χειριζεσαι οπως ανεφερα η λες ξεκαθαρα οτι δεν το κανεις γιατι κανεις δε σου εγγυαται οτι δεν κινδυνευει το παιδι σου.....πες οτι εχεις προσωπικα παραδειγματα που επαθαν αυτισμο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Και όπως θα διάβασες δεν αναφέρθηκα ούτε εγώ, ούτε η κοπέλα που ρώτησα στην εν λόγω έρευνα.

Αυτά που μου είπες εσύ δεν τα θεώρησα ακριβή εξαιτίας των παραπάνω που σου αναφέρω και προτίμησα να ρωτήσω κάποια που να είναι πιο μετριοπαθής, θεωρώντας ότι θα είναι και πιο αντικειμενική;)

Και τα κριθαρια με τη δυσκοιλιοτητα σε ποια ερευνα ακριβως αναφερονταν?

Καλα ..περιμενε να σου απαντησει καποιος που κρινεις απο ενα ποστ αντικειμενικο και μετριοπαθη κι αν δεν σου αρεσει η απαντηση ψαξε καποιον πιο μετριοπαθη και πιο αντικειμενικο...μεχρι να καταληξεις στην απαντηση που περιμενεις να ακουσεις.

Παντως δουλεια με το τι σου λεει ο ενας και ο αλλος δεν γινεται...αν δεν βαλεις το κωλο σου κατω να διαβασεις και αποκτησεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αποψη θα σαι παντα ετσι αρνητικη και κολλημενη.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Δεν καταλαβαινω το λόγο που υπαρχει τόση φαγωμάρα. εδω ειμαστε για να βοηθαμε η μια την αλλη χωρις να επιβαλουμε την γνώμη μας. ο καθένας μεγαλώνει τα παιδιά του οπως θεωρει οτι ειναι καλυτερα.

M6bap3.png

cik1p3.png

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στους παιδικούς επιμένουν τόσο να κάνουν εμβόλιο τα παιδιά που οι γονείς τους είναι κατά των εμβολίων....

Εγώ κάνω στην κόρη μου όλα τα εμβόλια γιατί αυτό πιστεύω ότι είναι το σωστό. Από όσο το έχω ψάξει κρίνω ότι είναι προτιμότερο να εμβολιάσω το παιδί μου (με ότι συνεπάγεται αυτό) από το να το αφήσω ανεμβολίαστο....

Αλλά δεν κατανοώ γιατί ένας γονιός που έχει αντίθετη άποψη από τη δική μου θα πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάσει το δικό του παιδί....εγώ προσωπικά δε θα το δεχόμουν αν ήμουν στη θέση του.

Άλλωστε το δικό μου παιδί που είναι εμβολιασμένο δεν κινδυνεύει (θεωρητικά) από το ανεμβολίαστο.

Γιατί να έχω εγώ πρόβλημα με ένα ανεμβολίαστο παιδάκι στον παιδικό της κόρης μου? Πραγματικά δεν καταλαβαίνω...

Διαφημίσεις

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στους παιδικούς επιμένουν τόσο να κάνουν εμβόλιο τα παιδιά που οι γονείς τους είναι κατά των εμβολίων....

Εγώ κάνω στην κόρη μου όλα τα εμβόλια γιατί αυτό πιστεύω ότι είναι το σωστό. Από όσο το έχω ψάξει κρίνω ότι είναι προτιμότερο να εμβολιάσω το παιδί μου (με ότι συνεπάγεται αυτό) από το να το αφήσω ανεμβολίαστο....

Αλλά δεν κατανοώ γιατί ένας γονιός που έχει αντίθετη άποψη από τη δική μου θα πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάσει το δικό του παιδί....εγώ προσωπικά δε θα το δεχόμουν αν ήμουν στη θέση του.

Άλλωστε το δικό μου παιδί που είναι εμβολιασμένο δεν κινδυνεύει (θεωρητικά) από το ανεμβολίαστο.

Γιατί να έχω εγώ πρόβλημα με ένα ανεμβολίαστο παιδάκι στον παιδικό της κόρης μου? Πραγματικά δεν καταλαβαίνω...

Γιατι νομίζω πως και εμβολιασμένο να είναι πάλι μπορει να νοσήσει απλα χωρις επιπλοκές.η σκεψου και το ενδεχόμενο να ειναι εγγυος η μαμα ενος εμβολιασμένου μεν παιδιού που ομως μπορει να μεταφέρει την ασθενεια...

M6bap3.png

cik1p3.png

Καλα ..περιμενε να σου απαντησει καποιος που κρινεις απο ενα ποστ αντικειμενικο και μετριοπαθη κι αν δεν σου αρεσει η απαντηση ψαξε καποιον πιο μετριοπαθη και πιο αντικειμενικο...μεχρι να καταληξεις στην απαντηση που περιμενεις να ακουσεις.

Παντως δουλεια με το τι σου λεει ο ενας και ο αλλος δεν γινεται...αν δεν βαλεις το κωλο σου κατω να διαβασεις και αποκτησεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αποψη θα σαι παντα ετσι αρνητικη και κολλημενη.

Πραγματικά κουράστηκα να σου απαντάω τα ίδια και τα ίδια γιατί επιλέγεις να μην τα διαβάσεις για προφανείς λόγους.

Καλό είναι όμως να αποφεύγεις κοσμητικά επίθετα, μιας και εγώ δε σε χαρακτηρίζω με αυτά.

Ή μπορείς και να συνεχίσεις να το κάνεις δείχνοντας το ήθος και το επίπεδο που θες να κρατήσεις στη συζήτηση.

Όσοι διαβάζουν καταλαβαίνουν...

Υ.Γ. Δεν παίζει να σου ξανααπαντήσω (εδώ δεν αναφέρθηκα καθόλου σε εσένα στο θέμα, εσύ απορώ τι πρόβλημα έχεις και το κάνεις!), οπότε μην μπεις στον κόπο να συνεχίσεις.Κουράζουμαι τους ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η πληροφόρηση.

Djccp2.png

67KIp2.png

Μ αρεσει βρε Κικη που κατα τα αλλα λες εχεις ανοιχτα μυαλα και εισαι ανοιχτη σε ολες τις αποψεις....

Και μιας και ρωτας, εσυ επιασες το δημοσιευμα που εβαλα και εγραψες οτι δεν αναφερεται στο mmr, κι αυτο ειναι παραπληροφορηση. Δεν ασχοληθηκα μαζι σου χωρις λογο.

Χαρακτηρισμους εξελαβα απο αυτο το τοπικ σου........η οι δικοι σου δεν μετρανε?

Γιατι νομίζω πως και εμβολιασμένο να είναι πάλι μπορει να νοσήσει απλα χωρις επιπλοκές.η σκεψου και το ενδεχόμενο να ειναι εγγυος η μαμα ενος εμβολιασμένου μεν παιδιού που ομως μπορει να μεταφέρει την ασθενεια...

Οκ να συμφωνήσω...

Αλλά και όταν εμβολιάσω εγώ το παιδί μου και είμαι έγκυος πάλι δεν κινδυνέυω? Εννοώ εκείνες τις μέρες? Δεν μεταφέρει τον ιό εξασθενημένο το παιδί μου?

Διαφημίσεις

Μ αρεσει βρε Κικη που κατα τα αλλα λες εχεις ανοιχτα μυαλα και εισαι ανοιχτη σε ολες τις αποψεις....

Και μιας και ρωτας, εσυ επιασες το δημοσιευμα που εβαλα και εγραψες οτι δεν αναφερεται στο mmr, κι αυτο ειναι παραπληροφορηση. Δεν ασχοληθηκα μαζι σου χωρις λογο.

Ρε συ Βέρα είπα δε θα σχοληθώ αλλά συνεχίζεις να παραποιείς τα λόγια μου.

Υπέθεσα ότι δεν είναι το mmr, με διόρθωσες, και δε σου είπα όχι είναι!ε παρακαλώ πολύ μην ασχολείσαι με τα ποστ μου εφόσον δεν είσαι σε θέση να τα διαβάσεις!Ή όταν το κάνεις να τα παραθέτεις από μένα ώστε να μην αναγκάζομαι να σου απαντάω αλλά να το βλέπουν όλοι τι γράφω και τι λες...

Όσο για το ποιος έχει ανοιχτά μυαλά και απόψεις φαίνεται...

Djccp2.png

67KIp2.png

.........................................

Djccp2.png

67KIp2.png

Από ότι έχω διαβάσει σε άλλο τόπικ μια μανούλα που δεν έκανε τα εμβόλια, διακιώθηκε.Ο νόμος δλδ τις καλύπτει και υποχρεώνει το σταθμό να δεχτεί το παιδάκι τους.Ο εμβολιασμός δλδ δεν είναι υποχρεωτικός, αν θέλεις τον κάνεις.

Djccp2.png

67KIp2.png

Ρε συ Βέρα είπα δε θα σχοληθώ αλλά συνεχίζεις να παραποιείς τα λόγια μου.

Υπέθεσα ότι δεν είναι το mmr, με διόρθωσες, και δε σου είπα όχι είναι!ε παρακαλώ πολύ μην ασχολείσαι με τα ποστ μου εφόσον δεν είσαι σε θέση να τα διαβάσεις!Ή όταν το κάνεις να τα παραθέτεις από μένα ώστε να μην αναγκάζομαι να σου απαντάω αλλά να το βλέπουν όλοι τι γράφω και τι λες...

Όσο για το ποιος έχει ανοιχτά μυαλά και απόψεις φαίνεται...

Οριστε τα παραθετω (κατι που κανω σχεδον παντα) εχεις μια εμμονη με το κοινο σου που σε παρακολουθει και σε απασχολει η γνωμη του, η μου φαινεται? Καθε τοσο το αναφερεις....

Εγραψες το λαθος και σε διορθωσα, γι αυτο σου λεω οτι δεν ασχοληθηκα εγω μαζι σου χωρις λογο, απαντησα σε οτι εγραψες. Αν δεν θες να σου απαντω θα χαρω παρα πολυ καθοτι με κουραζεις, αλλα τοτε μην ασχολεισαι και με ποστ που γραφω.....μην τα θες ολα δικα σου ε! :P:

Οποιος εχει ανοιχτα μυαλα , διαβαζει και την ερευνα του Wakefield πριν την απορριψει γιατι ετσι του παν οι φιλοι του. Ετσι θα μαθαινες και που βασιζουν οσα λενε αλλοι (σε πολυ μεγαλο ποσοστο την ερευνα του ακατανομασου)

Οκ να συμφωνήσω...

Αλλά και όταν εμβολιάσω εγώ το παιδί μου και είμαι έγκυος πάλι δεν κινδυνέυω? Εννοώ εκείνες τις μέρες? Δεν μεταφέρει τον ιό εξασθενημένο το παιδί μου?

Ναι οταν κανεις το εμβολιο στο παιδι κινδυνευεις να κολλησεις κι εσυ και αλλοι. Το ειπε η παιδιατρος μου, ουτε οσο ημουν εγκυος δεν μπορουσα να το κανω στο γιο μου αλλα ουτε και τωρα που εχω μωρο σπιτι. Περισσοτερο κινδυνευουν τα ανεμβολιαστα παιδια παρα τα εμβολιασμενα.

Διαφημίσεις

Οκ να συμφωνήσω...

αν ειναι ετσι οτι εμβολια καναν τα μικρα μας θα μετεδιδαν τους ιους στον περιγυρο. δεν νομιζω να ισχυει με τον ανενεργο ιο που περιεχει το εμβολιο κατι τετοιο. η αληθεια ειναι πως ειναι περιπλοκο το θεμα των εμβολιων. οσο ψαχνεις τοσο προβληματιζεσαι. και γω για καποιους λογους επελεξα να τα κανω. καποιοι αλλοι γονεις οχι. τωρα αν το μικρο μου παει παιδικο πληρως εμβολιασμενο και θα μπορουσε να μεταδωσει τον ιο σε μενα η στο μικρο αδερφακι του ναι μονο γι αυτους τους λογους θα μ ενοχλουσε

M6bap3.png

cik1p3.png

Ναι οταν κανεις το εμβολιο στο παιδι κινδυνευεις να κολλησεις κι εσυ και αλλοι. Το ειπε η παιδιατρος μου, ουτε οσο ημουν εγκυος δεν μπορουσα να το κανω στο γιο μου αλλα ουτε και τωρα που εχω μωρο σπιτι. Περισσοτερο κινδυνευουν τα ανεμβολιαστα παιδια παρα τα εμβολιασμενα.

συγνωμη, δεν το γνωριζα αυτο.

M6bap3.png

cik1p3.png

.........................................

Ξεχασες να κανεις bold kai τα υπολοιπα...

Οπως αναφερεις εκφραζομαι με "επικρισεις, απολυτοτητα, δεν ειμαι αντικειμενικη και μετριοπαθης".. Και σε ενοχλει η απαντηση μου?

Εχεις σκοπο να χαλασεις αλλο ενα τοπικ με προσωπικες αντιπαραθεσεις χωρις λογο?

Μετά είναι και το άλλο που σκέφτηκα τώρα....

Αν ισχύει ότι τα παιδάκια που εμβολιάζονται μπορούν να μεταφέρουν τον ιό εκείνες τις μέρες τότε αυτά που καθυστερούν τους εμβολιασμούς και πηγαίνουν σε παιδικούς μπορεί πολύ εύκολα να κολλήσουν τα ανεμβολίαστα. Επομένως σε κάθε περίπτωση αυτά κινδυνεύουν περισσότερο...όχι τα δικά μας.

συγνωμη, δεν το γνωριζα αυτο.

Η παιδατρος μας ειναι φαν των εμβολιων και μεχρι που εγγυαται κιολας για το mmr, θεωρει οτι παθαινουν αυτισμο οσοι εχουν την προδιαθεση (λες και δεν θα προτιμουσε ο γονιος να μη παθει αυτισμο το παιδι του κι ας εχει την προδιαθεση)

Οταν εμεινα εγκυος ομως μου πε "Τωρα και να θες δεν μπορεις να το κανεις, ουτε οταν γεννησεις" Που σημαινει οτι υπαρχει η περιπτωση να κολλησει και το μωρο κι εγω.

Το ειχα διαβασει παλιοτερα εδω στο φορουμ σε σχετικο τοπικ (αν οχι στο ενταυθα) οτι και σε αλλες κοπελες με μωρα δεν επετρεψαν το mmr οι παιδιατροι στο μεγαλυτερο παιδι. Υπαρχει ενα ρισκο που καλυτερα να μη το παρεις. Υποτιθεται κανεις το εμβολιο στο μεγαλυτερο για να μη παθει εγκεφαλιτιδα και να κινδυνευεις να κολλησει το νεογεννητο (που ενδεχομενως να εμφανισει ευκολοτερα εγκεφαλιτιδα?)

Παντως σε δημοσιευματα που αναφερονταν σε επιδημιες ιλαρας, σε καποιες περιπτωσεις αναφερονταν σε εμβολιασμενα παιδια.

Καλησπέρα κι απο μένα!

Εγω έχω ασχολιθεί αρκετά με το θέμα των εμβολίων (όταν ζουσα ακόμα στη Γερμανία) και επέλεξα με τον άντρα μου να ΜΗΝ κάνουμε εμβόλια. Το παιδάκι μας είναι τωρα 2 χρονών και εκτός απο 2-3 πολύ απλές ιώσεις δεν εχει πάθει τίποτα. Ούτε αντιβίωση έχει πάρει ποτέ και σε γενικές γραμμές δεν αρρωσταίνει εύκολα.

Έχουμε εναν πολύ καλό γιατρό που μας υποστηρίζει στην απόφαση που πήραμε και απο ότι έμαθα ούτε αυτόε έχει εμβολιάσει τα 4 παιδιά του.΄

Εγω όπως και οι αδερφές μου όταν ήμασταν μικρές περάσαμε όλες τις παιδικές αρρώστιες και δεν πάθαμε τιποτα.

Μέχρι να γίνει 3 ο μικρός, δεν πρόκειτε να του κάνουμε κανένα μα κανένα εμβόλιο. Μετά.......βλέπουμε!

"Τα παιδιά μπορούν να διδάξουν τρία πράγματα στους μεγάλους: πρώτο, να χαίρονται χωρίς να υπάρχει λόγος, δεύτερο, να ασχολούνται πάντα με κάτι και, τρίτο, να απαιτούν με όλη τους τη δύναμη αυτό που επιθυμούν." Paulo Coehlo

Μετά είναι και το άλλο που σκέφτηκα τώρα....

Αν ισχύει ότι τα παιδάκια που εμβολιάζονται μπορούν να μεταφέρουν τον ιό εκείνες τις μέρες τότε αυτά που καθυστερούν τους εμβολιασμούς και πηγαίνουν σε παιδικούς μπορεί πολύ εύκολα να κολλήσουν τα ανεμβολίαστα. Επομένως σε κάθε περίπτωση αυτά κινδυνεύουν περισσότερο...όχι τα δικά μας.

Ακριβως!

Παντως εχετε υποψη σας και ρωτηστε τους γιατρους σας.....

Το στελεχος του mmr που αφορα την παρωτιτιδα προσφερει χρονικα μικρη περιοδο ανοσοποιησης, και οι πολεμιοι του εμβολιου λενε πως με το εμβολιο αυτο αντι να περασει το παιδι την παρωτιτιδα σε μικρη ηλικια που ειναι ακινδυνη, κινδυνευει να την περασει στην ενηλικη ζωη του οταν θα ρισκαρει να αποκτησει σοβαρες βλαβες (στειροτητα) και ειναι υποχρεωμενος να κανει συνεχεια επαναληπτικες δοσεις για να διατηρησει την ανοσοποιηση. Το ιδιο λενε ισχυει με το εμβολιο της ανεμοβλογιας.

Και η αχρηστια ουσιαστικα αυτου του εμβολιου (της παρωτιτιδας) ειναι ενας απο τους λογους που δημιουργηθηκε το μmr (μονο του δεν πουλουσε)

Ενα απο τα πολλα ενδιαφεροντα και προς συζητηση που προσφερει η ερευνα του Wakefield, kai δεν μας λενε οι παιδιατροι.

Vera εμείς πάντως με τον αδερφό μου που είχαμε εμβολιαστεί εκείνη την εποχή (30 χρόνια πριν) την ξαναπεράσαμε την ασθένεια (παρωτίτιδα) στο δημοτικό και οι δύο. Προφανώς ο ένας κόλλησε τον άλλον. Η αλήθεια είναι όμως ότι ίσως λόγω του εμβολίου την περάσαμε πολύ πιο ελαφρά...και αυτό παίζει ρόλο.

Διάβασα ΟΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ το topic και ως μόνο σχόλιο και προς τις δύο πλευρές έχω να πω πως είναι πολύ κουραστικό να μπαίνεις σε ένα θέμα τόοοοοοσο σοβαρό για να πάρεις απόψεις, γνώσεις κ.λπ. και να διαβάζεις posts επί posts κόντρες μεταξύ των χρηστών και επί προσωπικού!

Ειλικρινά αν εμπαινα αρχικά με απορίες γιατί δεν είχα χρόνο να διαβάσω τόσο πολλά και τόσο παλιά (το thread αυτό είναι εδώ 3 χρόνια και κάποια πράγματα έχουν αλλάξει!) και μου απαντούσε κάποια διάβασε από την αρχή το thread για να ενημερωθείς όταν θα έφτανα στο τέλος θα την σιχτίριζα άσχημα γιατί πολλά από τα ποστς που τελικά αφορούν προσωπικές κόντρες και δεν με ενδιέφεραν και μου έφαγαν χρόνο που δεν μου περισσσεύει. Επιπλέον επειδή το θέμα είναι τέτοιο και η αγωνία σου μεγάλη το να σε τσιτάρουν και ποστ επι προσωπικού ε δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...