Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Δεν ξερω πραγματικα παιδια τι να πω. Δεν θελω να μπω σε αντιπαραθεση με κανεναν. Όπως εχει ειπωθει και πιο πανω από διαφορες κοπελες ο κάθε γονιος αποφασιζει και πραττει για το ‘’καλυτερο’’ (όπως το νιωθει ο καθενας) για το παιδι του.

Προσωπικα δεν ειχα ψαξει-ακουσει τιποτα για τα παιδικα εμβολια. Για το εμβολιο της γριππης που εγινε ντορος ειπα ΟΧΙ δεν θα το κανει κανενας μας και ο θεος βοηθος. Αλλα για τα υπολοιπα εμβολια δεν ακουσα κατι ώστε να με οδηγησει στο να ψαξω παραπανω. Αλλα βλεποντας το παιδι μου να εχει τετοια αντιδραση μετα το εμβολιο αρχισα να ψαχνομαι. Και διαβασα οσα διαβασα. Σημερα κλεινουμε 15 μερες από τοτε που καναμε το συγκεκριμενο εμβολιο και δεν μπορω να πω πως εχουμε βρει την ησυχια μας ακομα. Βεβαια η τρελη γκρινια δεν υπαρχει όπως τις προηγουμενες μερες, αλλα είναι ανησυχος ακομα. Τα σπυρακια υπαρχουν ακομα βεβαια σβηνουν σιγα σιγα. Αλλα…..Οπως ειπα και χτες τον παρακολουθω συνεχως. Τωρα οσον αφορα τα υπολοιπα εμβολια μου εχει δημιουργηθει μια τεραστια αμφιβολια και θα ρωτησω και τον παιδιατρο μας.

Eirini_Dr ευχομαι να συνελθει η μικρη οσο πιο γρηγορα γινεται και οντως ολες αυτές οι παρενεργειες είναι που μας κανουν να ανησυχουμε.

Y9MXp3.png

Διαφημίσεις

Τελικα κι εμεις δε τον γλυτωσαμε τον πυρετο....χτες το βραδυ εκανε 37,8 και ανεβηκε μεχρι 39.... δεν εχει πεσει ο πυρετος καθολου! Το παιδακι μου ψηνεται κι εγω αισθανομαι υπευθυνη που στα καλα καθουμενα εκει που ηταν μια χαρα της κοπανησα ετσι για πλακα μερικουσ ιουσ να ανεβασει πυρετο και να ταλαιπωρηται!

Εχω στεναχωρηθει πολυ και πλεον κανεις δε μπορει να με πεισει γαι την ασφαλεια των εμβολιων κι ας μην εχει παρουςσιασει κανενα αλλο συμπτωμα σε κανενα αλλο εμβολιο!

Το παιδι μου ζεματαει και παρολα αυτα γελαει και παιζει....

Κι εμείς το κάναμε 2/6 με πολύ αγχος επίσης!!!!!

Ο μικρός μου είναι δοξα το θεο μια χαρά μέχρι στιγμής.......!!!!!!!!

Ουτε γκρίνια ούτε λιγοφαγία κτλ!!!! Μες στην καλή χαρά!!!

Έχουμε μέρες όμως ακόμα μπροστά μας.................

Η παιδιατρος μου είπε για πυρετό από την 6η εως την 10η μέρα ότι μπορεί να κάνει!

Σε κανένα εμβόλιο δεν μου έκανε ποτέ πυρετό ελπίζω και σ αυτό να είμαστε τυχεροί!!!

Δεν ειναι κανονας οι μερες για το ποτε θα κανει πυρετο, εχε το νου σου γενικοτερα.

Εμεις το καναμε στις 28/5 παρασκευη και Κυριακη βράδυ (δηλαδη 2η μερα μετα το εμβόλιο- Priorix Tetra) αρχισε ο πυρετος , κρατησε εως και την Τεταρτη 2/6 δηλαδη 4 μερες και τωρα εχει δυο μερες απυρετη!

Διαφημίσεις

Καλημερα και καλη εβδομαδα. Εμεις μου φαινεται ότι συνήλθαμε. Από το Σαββατο το παιδακι είναι άλλος ανθρωπος. Χωρις γκρινια, τα σπυρακια φευγουν σιγα σιγα και η ορεξη μας είναι σαφως καλυτερη. Ελπιζω να περασαν οι παρενεργειες επιτελους.Hδη εχουμε κλεισει σημερα 19 μερες από το εμβολιο.

Για οσες κοπελες εκαναν τα παιδακια τους το εμβολιο και είναι στην αρχη ευχομαι να είναι ανωδυνο. Εμεις περασαμε μια τρομακτικη εβδομαδα και ευχομαι να μην ξανασυμβει.

Y9MXp3.png

Επεσε ο πυρετος απο χθες κι εβγαλε κι εμενα σπυρακια....σαν εξανθημα στην κοιλιτσα και σπιρακια στα χερια στα μουτακια και πισω απο τα αφτια...εχει λιγα και στα μαγουλακια!

κορίτσια όταν κάνεις εμβόλιο με εξασθενημένους ιούς πόσες μέρες είναι φορέας το μωρό και υπάρχει περίπτωση να κολλήσει μια έγκυος; 2 εβδομάδες ή παραπάνω; Και πως κολλάει; Γιατί πηγαίνω και τη μικρή στις κούνιες και μπορεί να κολλήσει κι αυτή από κανένα παιδάκι που το έχει κάνει.

Λοιπόν...

τελικά τον πυρετο και τα σπυράκια δεν τα γλιτώσαμε!!!!!

Μου έκανε πυρετό ακριβώς στις δέκα μέρες για μια μέρα μόνο, μέχρι 38,5.

Πέταξε σπιθουράκια στην πλάτη, στην κοιλίτσα και στο πρόσωπο μαζί και στ αυτιά.

Όλα αυτά Σάββατο και Κυριακή.

Σήμερα που ξύπνησε το πρωι έχει βγάλει στα χερια και στα πόδια κάτι εξανθηματα μεγάλα σαν να τον τσιμπησαν κουνούπια, σιγουρα δεν είναι κουνούπια.

Πήρα την παιδιατρο και μου είπε αν δεν υποχωρησουν μεχρι το βραδυ να τον πάω αυριο το πρωι να τον δει.

Αυτη λέει πως μάλλον είναι αλλεργία (πραγμα που δεν πιστευω.. ξαφνικά αλλεργία???)

Το μόνο που σκέφτομαι εινα οτι του έδωσα ροδάκινο και ένα γιαουρτάκι με φράουλα.

Μου είπε να του δώσω ζιρτέκ 10 σταγόνες.

Εσας βρε κορίτσια βγάλαν μεγάλα εξανθηματα??

Κοντευω να σκάσω!!

Διαφημίσεις

Λοιπόν...

τελικά τον πυρετο και τα σπυράκια δεν τα γλιτώσαμε!!!!!

Μου έκανε πυρετό ακριβώς στις δέκα μέρες για μια μέρα μόνο, μέχρι 38,5.

Πέταξε σπιθουράκια στην πλάτη, στην κοιλίτσα και στο πρόσωπο μαζί και στ αυτιά.

Όλα αυτά Σάββατο και Κυριακή.

Σήμερα που ξύπνησε το πρωι έχει βγάλει στα χερια και στα πόδια κάτι εξανθηματα μεγάλα σαν να τον τσιμπησαν κουνούπια, σιγουρα δεν είναι κουνούπια.

Πήρα την παιδιατρο και μου είπε αν δεν υποχωρησουν μεχρι το βραδυ να τον πάω αυριο το πρωι να τον δει.

Αυτη λέει πως μάλλον είναι αλλεργία (πραγμα που δεν πιστευω.. ξαφνικά αλλεργία???)

Το μόνο που σκέφτομαι εινα οτι του έδωσα ροδάκινο και ένα γιαουρτάκι με φράουλα.

Μου είπε να του δώσω ζιρτέκ 10 σταγόνες.

Εσας βρε κορίτσια βγάλαν μεγάλα εξανθηματα??

Κοντευω να σκάσω!!

Καλημερα. Οπως εγραψα και σε προηγουμενα ποστς πιο πανω πεταξαμε και μεις σπυρακια στα ποδια και στα χερια σαν και αυτα της ακμης. Και τωρα του φευγουν. Μιλαμε για κανα 2 βδομαδες πριν. Ο γιατρος ειπε οτι εναι απο το εμβολιο. Και ειχε και 5-6 μεγαλυτερα σαν τσιμπιματα απο κουνιπι που εσβησαν νωριτερα. Αλλα δεν μου ειπε να του δωσω κατι εκτος απο ντεπον οταν ειχε τρομερη μουρμουρα. Οσο για το φαγητο μου τον ρωτησα αν πρεπει να προσεξω κατι να μην του δωσω και μου ειπε να του δινω να τρωει ο,τι θελει.

Y9MXp3.png

Ευχαριστώ minag!!

Τον πήγα τελικα εχθές στην παιδιατρο γιατί δεν άντεχα!!!

Τα είδε και είπε οτι είναι αλλεργία!!!

Επέμενα για το εμβόλιο και μου είπε αποκλειεται!!!!

Τελικά μου έδωσε fenistil σιρόπι για 3 ημέρες και τοπικα να του βάζω fucicort.

Τι να πω!! Ευχομαι να περάσουν γρηγορα. Ευτυχως δεν δυσανασχετει και δεν γκρινιάζει!!

• 4 εβδομάδες μετά...
  • 1 month later...

Ηρθε και για μας η ωρα να κανουμε το MMR.....εχω ψαξει,εχω διαβασει κ εχω αναρωτηθει....και ολα αυτα με παροτρυνση γνωστου μου που την πατησε....ενα φυσιολογικοτατο παιδακι και πανεξυπνο αρχισε σταδιακα να χανεται κ μεσα σε ενα πενταμηνο εξελιχθηκε σε ενα πλασμα που ειχε βυθιστει εντελως στον εαυτο του κ κατεληξε αυτιστικο.κ ας τρεξαν οι γονεις που το πηραν χαμπαρι νωρις σε γιατρους εσωτερικου κ εξωτερικου.....ευτυχως το παιδι παρουσιαζει βελτιωση.αυτο που θελω να ρωτησω σε ολες τις μαμαδες εδω μεσα ειναι αν ο γιατρος σας εδωσε λιστα με αιματολογικες εξετασεις να κανετε πριν γινει το εμβολιο γιατι εμας μας εδωσε.στη φιλη μου που τα παιδια μας εχουν τον ιδιο γιατρο αλλα ειναι κοριτσακι δεν εδωσε.μου εκανε εντυπωση αυτο κ με ανησυχησε λογω του οτι ο αυτισμος παρουσιαζεται κατα πλειοψηφια στα αγορια.επιπλεον εμαθα οτι το MMR απαγορευτηκε προ μηνος στην Αμερικη....τεινω να μην κανω το εμβολιο στο γιο μου.τουλαχιστον οχι τωρα και οωσδηποτε οχι πολυδυναμικο εμβολιο....

κ εμεις το καναμε το ΜΜΡ(ιλαρα ερυθρα παρωτιτιδα), ο γιατρος μας δεν μας εδωσε να κανουμε καποιες εξετασεις.η μικρη μου ουτε πυρετο εκανε, μονο που της βγηκαν κατι σπυρακια τα οποια και εφυγαν!

Διαφημίσεις

.αυτο που θελω να ρωτησω σε ολες τις μαμαδες εδω μεσα ειναι αν ο γιατρος σας εδωσε λιστα με αιματολογικες εξετασεις να κανετε πριν γινει το εμβολιο γιατι εμας μας εδωσε.στη φιλη μου που τα παιδια μας εχουν τον ιδιο γιατρο αλλα ειναι κοριτσακι δεν εδωσε.μου εκανε εντυπωση αυτο κ με ανησυχησε λογω του οτι ο αυτισμος παρουσιαζεται κατα πλειοψηφια στα αγορια.επιπλεον εμαθα οτι το MMR απαγορευτηκε προ μηνος στην Αμερικη....τεινω να μην κανω το εμβολιο στο γιο μου.τουλαχιστον οχι τωρα και οωσδηποτε οχι πολυδυναμικο εμβολιο....

Οχι δεν εδωσε, η δικια μας λεει οτι αυτισμο παθαινουν τα παιδια που ειναι να παθουν (ακρως επιστημονικο πορισμα!)

Που διαβασες οτι απαγορευτηκε στην αμερικη και για ποιο λογο? δεν πηρa ειδηση κατι τετοιο, εδω ακομα κρεμανε κουδουνια στον Wakefield.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

ευχαριστςω ελεαννα μου για την αμεση απαντηση.ευτυχως που γλυτωσατε απο τις παρενεργειες.να ειναι παντα καλα το αγγελουδι σου σου ευχομαι...στα αγορακια ομως τι γινεται?καμια αγορομανα?

βερα δεν το διαβασα.μου το ειπε ο φιλος μου που μου ανοιξε τα ματια κ ειναι ποοοοοολυ πιο ψαγμενος απο μενα...αλλωστε για αυτο ρωταω.αν το βρω καπου γραπτως θα το παραθεσω να εισαι σιγουρη

Δεν ειχαμε παρενεργειες, αλλα αποφασισα να μην κανω εμβολια στα παιδια οσο ειναι μικρα, και αργοτερα, τα απολυτως απαραιτητα. Τον ρωτησα για την κορη μου που με φοβιζει το θεμα της ερυθρας, και μου ειπε να το κανουμε οταν θα ειναι περιπου 10 ετων και θα εχει αναπτυχθει ο εγκεφαλος. Ετσι δε θα υπαρχει ο κινδυνος του αυτισμου.

σωστη σκεψη tara εγω της υπατιτιδας α στα μεγαλα μου παιδια το εκανα οταν πηγαν γυμνασιο.ετσι και καλυμενα ειναι και δεν διατρεξαν μεγαλο κινδυνο.και αυτο με παροτρυνση του τοτε παιδιατρου.βγηκε στην συνταξη δυστυχως ομως.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Family to Receive $1.5M+ in First-Ever Vaccine-Autism Court Award

The first court award in a vaccine-autism claim is a big one. CBS News has learned the family of Hannah Poling will receive more than $1.5 million dollars for her life care; lost earnings; and pain and suffering for the first year alone.

In addition to the first year, the family will receive more than $500,000 per year to pay for Hannah's care. Those familiar with the case believe the compensation could easily amount to $20 million over the child's lifetime.

Hannah was described as normal, happy and precocious in her first 18 months.

Then, in July 2000, she was vaccinated against nine diseases in one doctor's visit: measles, mumps, rubella, polio, varicella, diphtheria, pertussis, tetanus, and Haemophilus influenzae.

Afterward, her health declined rapidly. She developed high fevers, stopped eating, didn't respond when spoken to, began showing signs of autism, and began having screaming fits. In 2002, Hannah's parents filed an autism claim in federal vaccine court. Five years later, the government settled the case before trial and had it sealed. It's taken more than two years for both sides to agree on how much Hannah will be compensated for her injuries.

Μore

http://www.cbsnews.com/8301-31727_16...-10391695.html

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

mamag ,kανε μου μια χαρη κοριτσακι μου και δωσε σε παρακαλω περισσοτερα στοιχεια για αυτο που σου ειπε ο φιλος σου σε παρακαλω πολυ!!!!!!!!!!!

θα παω να κανω εξετασεις για το σιδηρο του χαρχουδακου μου κ θα με στησει στον τοιχο η παιδιατρος για το mmr...(δεν το εκανα κ δεν θα το κανω)αλλα πολυ θα θελα να εχω κατι στα χερια μου....

uDuOp2.png

Family to Receive $1.5M+ in First-Ever Vaccine-Autism Court Award

The first court award in a vaccine-autism claim is a big one. CBS News has learned the family of Hannah Poling will receive more than $1.5 million dollars for her life care; lost earnings; and pain and suffering for the first year alone.

In addition to the first year, the family will receive more than $500,000 per year to pay for Hannah's care. Those familiar with the case believe the compensation could easily amount to $20 million over the child's lifetime.

Hannah was described as normal, happy and precocious in her first 18 months.

Then, in July 2000, she was vaccinated against nine diseases in one doctor's visit: measles, mumps, rubella, polio, varicella, diphtheria, pertussis, tetanus, and Haemophilus influenzae.

Afterward, her health declined rapidly. She developed high fevers, stopped eating, didn't respond when spoken to, began showing signs of autism, and began having screaming fits. In 2002, Hannah's parents filed an autism claim in federal vaccine court. Five years later, the government settled the case before trial and had it sealed. It's taken more than two years for both sides to agree on how much Hannah will be compensated for her injuries.

Μore

http://www.cbsnews.com/8301-31727_16...-10391695.html

δηλαδή αποδεδειγμένα υπάρχει παραδοχή από την παρασκευάστρια εταιρία ότι ο αυτισμός προκαλείται από αυτό (Αφού πληρώνουν)... τι να λέμε τώρα.. κι εμείς σαν τα πρόβατα εμβολιάζουμε μη τυχόν και πάθει το παιδί μας τίποτα... τι ρίσκο παίρνουμε κάθε φορά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...