Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

mariapap82, ευχομαι να εληξε συντομα και σε εσας η... περιπετειουλα σας με το mmr.

Και να φανταστεις οτι με... διαβεβαιωνε οτι ουτε πυρετο θα κανει, ουτε εξανθημηατα, τιποτε απο συπτωματα, οταν την ρωτησα τι να περιμενω με το που καναμε το εμβολιο.

Το φοβομουν ομως οτι μπορει να μου κανει πυρετο, γιατι λιγο καιρο πριν τον ειχα αρρωστουλη παλι με υψηλο πυρετο και με λοιμωξη αναπνευστικου, και το ειχα στην πισω πλευρα του μυαλου μου και δυστυχως επιβεβαιωθηκα.

Αλλα ειπαμε (παλαιοτερα) ειμαι της μεσης οδου και δεν ηθελα να τον αφησω ανεμβολιαστο.

Διαφημίσεις

Εμας μας ειχε προειδοποιησει η γιατρος βεβαια κι εγω δεν περιμενα τοσο ψηλο πυρετο δεν κρατησε πολυ την επομενη μερα λιγα δεκατα και μετα τελος. Αλλα δεν ετρωγε τιποτα!Αφου εγυγα εκεινη τη μερα που ανεβασε τον πυρετο εσπευσμενα απο τη δουλεια και για ενα 24ωρο το παιδι ηταν συνδεδεμενο με το στηθος :) εδω ειναι που λες παλι καλα που θηλαζω!

Και εμεις καναμε στις 28/5 παρασκευη το priorix tetra.....και καπακι την κυριακη 30/5 αρχισαν τα δεκατα εως 38,2 , ολιγοφαγια γκρινια και κακοδιαθετη...και χτες εβγαλε και σπιθουρακια ασπρα μικρα στους βραχιονες της...!

Χαλια ειμαι με αυτα που διαβαζω...το ειχα καθυστερησει οσο μπορουσα η μικρη μου τωρα ειναι 22μηνών...γιατι μου ειπαν πως τωρα που θα την στειλω παιδικο οτι πρεπει να της το κανω...

αυτό το επιχείρημα είναι ίσως το πιο παράλογο από όλα..

στον παιδικό δεν κινδυνεύει απο ιλαρά ή οποιαδήποτε άλλη παιδική ασθένεια..

αφού τα περισσότερα ειναι εμβολιασμένα..

για τις ιώσεις που κολλάνε συνέχεια εκεί δεν υπάρχει εμβόλιο...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΛΑΔΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Καλα τα χω παιξει και θα ηθελα να αποθηλασω αλλα αυτο ειναι εκτος τοπικ. Εμεις ακομα ξυπναμε 2-3 φορε τη νυχτα για στηθος. Εσυ δεν θηλασες?

Δυστυχως ΜΟΝΟ για 4 μηνες...:-(, απο την αρχη δεν τα καταφεραμε πολυ καλα, χρησημοποιουσα και ψευδοθηλη, δεν χορταινε και ο μικρος με αποτελεσμα να του δινω συμπληρωμα. Τελος παντων για να πω την αληθεια ημουν ανενημερωτη και απροετοιμαστη, πιστευα οτι θα ηταν μια ευκολη διαδικασια.

Γι' αυτο πραγματικα χαιρομαι να μαθαινω οτι υπαρχει κοσμος που τα καταφερνει...

Ελπιζω κι εγω την επομενη φορα να ανηκω σ' αυτην την κατηγορια. Ευτυχως υπαρχει και το parents...

Δυστυχως ΜΟΝΟ για 4 μηνες...:-(, απο την αρχη δεν τα καταφεραμε πολυ καλα, χρησημοποιουσα και ψευδοθηλη, δεν χορταινε και ο μικρος με αποτελεσμα να του δινω συμπληρωμα. Τελος παντων για να πω την αληθεια ημουν ανενημερωτη και απροετοιμαστη, πιστευα οτι θα ηταν μια ευκολη διαδικασια.

Γι' αυτο πραγματικα χαιρομαι να μαθαινω οτι υπαρχει κοσμος που τα καταφερνει...

Ελπιζω κι εγω την επομενη φορα να ανηκω σ' αυτην την κατηγορια. Ευτυχως υπαρχει και το parents...

ναι δυστυχως δεν υπαρχει ενημερωση και φυσικα δεν ειναι ευκολο καθολου! Νομιζω οσες τα καταφερνουν μαλλον απο τυχη ειναι! Μην στεναχωριεσαι ομως γιατι γλιτωσες πολυ κοπο και ξενυχτια! Νομιζω οτι 4 μηνες ειναι ΙΔΑΝΙΚΑ! Εγω στο επομενο θα σταματησω στο διμηνο δεν την ξαναπαταω.... ειμαστε εκτος τοπικ για να το αναλυσω σου ευχομαι την επομενη να θηλασεις οσο θελησεις!

Εχεις δικιο, ειμαστε εκτος... (συγνωμη παιδια).

Παντως, σ' ευχαριστω για τα καλα σου λογια, γιατι πραγματικα αισθανομαι τυψεις.

Και εσυ να χαιρεσαι το παιδακι σου...

πηγαμε στη γιατρο που κανει τα εμβολια....

(τον πηγαινω στη γιατρο του τεβε για εμβολια κ εξετασεις!)

-το παιδι ειναι μια χαρα μπλα μπλα μπλα....και τον αυγουστο θα κανει το τριπλο!

-ποιο τριπλο?

-το mmr!

-καλοκαιριατικα γιατρε?να μην το αφησω για τον χειμωνα?

(πηγα να την αποφυγω διακριτικα...)

-δεν σας καταλαβαινω κυρια Γκ.!! δηλαδη τα παιδακια στην αφρικη δεν πρεπει να κανουν εμβολια ποτε επειδη εχει ζεστη?

-μα εσεις λετε οτι τα παιδακια στην αφρικη ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑ~!!!!!!!!!:twisted:

συμπερασμα.

αντε βρες ακρη....:-(

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

Την Παρασκευή έχω ραντεβού με την παιδίατρο για το mmr και για τα 2 μου παιδία ,το επαναλειπτικό μετά απο πολλές αναβολές. Γνωρίζει καμοιά μεχρι ποια ηλικία υπάρχει ο κίνδυνος για αυτισμό απο το εμβόλιο? Αυτό με τον αυτισμό συμβάινει μόνο σε βρέφοι ή και σε πιο μεγάλα παιδιά. Η κόρη μου κλείνει 2 χρονών σε λίγες μέρες και ο γιός μου είναι 4.

9SeWp3.pnglkHhup3.png

Απο τον παιδικο μου το ειπανε....οχι η γιατρος μου

ενημερωτικά σου λέω παιδικός = γιατρός δηλαδή έχουν τις ίδιες απόψεις..

ακολουθούμε το προγραμμα εμβολιασμού της χώρας

για οτιδήποτε διαφορετικό ειναι στο χέρι σου να διαλέξεις

και δικαίωμά σου

την ημερα που τελειωσα την αναγνωση και των 12 -τοτε- σελιδων ειναι που αποφασισα να μην κανω το συγκεκριμενο εμβολιο..να ρωτησω μονο κατι,,,τι εναλλακτικες υπαρχουν??η μικρη μου ειναι 22 μηνων και δε θα ηθελα να της το κανω-και αυτο και αλλα- μετα το συγκεκριμενο subforum τα εχουμε παγωσει ολα, και της ανεμοβλογιας και την επαναληψη του εξαπλου..........

Διαφημίσεις

την ημερα που τελειωσα την αναγνωση και των 12 -τοτε- σελιδων ειναι που αποφασισα να μην κανω το συγκεκριμενο εμβολιο..να ρωτησω μονο κατι,,,τι εναλλακτικες υπαρχουν??η μικρη μου ειναι 22 μηνων και δε θα ηθελα να της το κανω-και αυτο και αλλα- μετα το συγκεκριμενο subforum τα εχουμε παγωσει ολα, και της ανεμοβλογιας και την επαναληψη του εξαπλου..........

εγώ διάβασα και αλλού

ρώτησα γιατρούς

δεν νομίζω να υπάρχουν εναλλακτικές...

εσύ αποφασίζεις..

εγώ έχω αποφασίσει να μην του κανω άλλο εμβόλιο μέχρι να πάει 12, λέμε τώρα

και μετά με την ομοιοπαθητικό το συζητάμε...

μπαμπουρακι μου σε ευχαριστω για την απαντηση...και εγω προς ομοιοπαθητικο κλινω, λεω τουλαχιστον για τη μικρη να βρουμε εναν ομοιοπαθητικο..

να το ψάξεις, δεν υπάρχουν πολλοί καλοί

όχι ότι λενε όχι στα εμβόλια... όλοι..

εγώ να φανταστείς κατέληξα στον 3ο ομοιοπαθητικό που πήγα και έχω και την συμβατική ιατρό που εκτός από τα εμβόλια είναι πολύ καλή και δεν δίνει φάρμακα με τίποτα!!!!!!

Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο...δεν ειναι ολοι οι γιατροι το ιδιο.....

Πχ σε μια ιωση της μικρης πριν 4 μηνες αν δεν κανω λαθος, ειχε γαιδουροβηχα και συναχι και πυρετο επι 5μερες εγω επεμενα να παρουμε αντιβιωση για πρωτη φορα , και ο γιατρος μας οχι του ταμειου επεμενε να μη μου δωσει και να κανω υπομονη αλλες δυο τρεις μερες κανοντας γιατροσοφια πχ νερο στο δωματιο βραστο κτλπ .....μου εκανε εντυπωση, και μου αρεσε η σταση του! Γενικα βεβαια ενας απο τους λογους που τον κρατησα και σε αυτον καταφευγω καθε φορα που εχω θεμα με την μικρη ειναι η αρνηση του στο να γραψει φαρμακα ευκολα....

Χτες εψαχνα για παρενεργειες από το τριπλο εμβολιο MMR. Επεσα πανω στο θεμα με το εμβολιο PRIORIX και εγραψα αστοχα εκει. Και μετα βρηκα το συγκεκριμενο τοπικ που είναι αποκλειστικα για το MMR. Με οσα διαβασα εδώ μεσα αισθανθηκα το λιγοτερο αναξια και ανευθυνη σαν μανα επειδη δεν ειχα ψαξει το ολο θεμα. Η αληθεια είναι ότι εχω πολλα παιδια στο οικογενειακο και φιλικο περιβαλλον που εχουν εμβολιαστει και είναι τωρα σε ηλικιες 8-9 ετων και δεν ειδα καμμια ''καταστροφικη'' παρενεργεια (βλ. αυτισμος) εκτος από τις συνιθισμενες παρενεργειες. Όπως εγραψα και στο άλλο τοπικ εμεις καναμε το εμβολιο συγκεκριμενα στις 19/05 και μου ειπε ο παιδιατρος πως μετα από 8-10 μερες ισως κανει πυρετο. Από την προηγουμενη εβδομαδα πεταξε το μωρο σπυρακια στις γαμπες και στα μπρατσα του σαν και αυτά τις ακμης ας το πουμε. Ειχε και 4-5 (ωμος, μαγουλο και μετωπο) που ηταν πολύ μεγαλυτερα σαν τσιμπιμα κουνουπιου που πρηζεται. Εκεινα ειπαμε θα’ναι κουνουπια. Τα αλλα? Αφηνα λιγο τις μερες να περασουν γιατι ειμαι και ανθρωπος που δεν τρεχω με το παραμικρο να παρω γιατρους τηλεφωνα. Όμως μαζι με τα σπυρακια ηρθε και μια τρελη μουρμουρα και κλαμματα χωρις λογο στα καλα καθουμενα και εχει μειωσει και το φαγητο. Χτες λοιπον αφου διαβασα και όλα αυτά εδώ μεσα πανικοβληθηκα και μολις πηγα σπιτι ειδα στο βιβλιαριο ότι αυτό που καναμε ηταν οντως το MMR. Πηρα τον γιατρο τηλεφωονο και του ειπα για τα σπυρακια, για το κλαμα, για την ανορεξια και μου ειπε ότι είναι από το εμβολιο. Να του δωσω λιγο ντεπον και να τον παρακολουθησω για τις επομενες 48 ωρες και τα ξαναλεμε. Δεν τον ακουσα ανησυχω. Και κατι άλλο που παρατηρησα την Δευτερα (διαβαζοντας για αυτισμο) ειχαμε βγει για ψωνια και ειμασταν στο αυτοκινητο εγω πισω με το μωρο. Σε καποια φαση ειχε καρφωσει το βλεμμα του καπου και ότι και να του εκανα η ελεγα για καποια δευτερολεπτα ηταν σε άλλο κοσμο. Βεβαια δεν εχει δειξει τιποτα άλλο. Δεν ξερω ρε παιδια τι είναι όλα αυτά. Ισως τα συνδεω τωρα λογο φοβου και να μην είναι τιποτα. Δεν ξερω τι να κανω. Εχω στενεχωρηθει και ανησυχω πολύ. Δεν θελω να παθει κατι το μωρο μου. Εγω φταιω που δεν ειχα ενημερωθει και πιστευα ότι τα εμβολια είναι μια ρουτινα για κάθε παιδι. Δεν το συζητω με κανεναν για να μην τρελλανω και τους δικους μου χωρις λογο (αν δεν συμβει κατι). Δεν ξερω τι να πω τα εχω χαμενα.

Y9MXp3.png

να το ψάξεις, δεν υπάρχουν πολλοί καλοί

όχι ότι λενε όχι στα εμβόλια... όλοι..

εγώ να φανταστείς κατέληξα στον 3ο ομοιοπαθητικό που πήγα και έχω και την συμβατική ιατρό που εκτός από τα εμβόλια είναι πολύ καλή και δεν δίνει φάρμακα με τίποτα!!!!!!

εχεις απολυτο δικιο και σε ευχαριστω για την επισημανση..οταν θα ερθει η ωρα να το ψαξω-απο Αυγουστο διοτι ειμαστε σε αναμονη μεταθεσης του αντρα μου- σιγουρα θα σας συμβουλευτω...να εισαι καλα!!

Χτες εψαχνα για παρενεργειες από το τριπλο εμβολιο MMR. Επεσα πανω στο θεμα με το εμβολιο PRIORIX και εγραψα αστοχα εκει. Και μετα βρηκα το συγκεκριμενο τοπικ που είναι αποκλειστικα για το MMR. Με οσα διαβασα εδώ μεσα αισθανθηκα το λιγοτερο αναξια και ανευθυνη σαν μανα επειδη δεν ειχα ψαξει το ολο θεμα. Η αληθεια είναι ότι εχω πολλα παιδια στο οικογενειακο και φιλικο περιβαλλον που εχουν εμβολιαστει και είναι τωρα σε ηλικιες 8-9 ετων και δεν ειδα καμμια ''καταστροφικη'' παρενεργεια (βλ. αυτισμος) εκτος από τις συνιθισμενες παρενεργειες. Όπως εγραψα και στο άλλο τοπικ εμεις καναμε το εμβολιο συγκεκριμενα στις 19/05 και μου ειπε ο παιδιατρος πως μετα από 8-10 μερες ισως κανει πυρετο. Από την προηγουμενη εβδομαδα πεταξε το μωρο σπυρακια στις γαμπες και στα μπρατσα του σαν και αυτά τις ακμης ας το πουμε. Ειχε και 4-5 (ωμος, μαγουλο και μετωπο) που ηταν πολύ μεγαλυτερα σαν τσιμπιμα κουνουπιου που πρηζεται. Εκεινα ειπαμε θαʼναι κουνουπια. Τα αλλα? Αφηνα λιγο τις μερες να περασουν γιατι ειμαι και ανθρωπος που δεν τρεχω με το παραμικρο να παρω γιατρους τηλεφωνα. Όμως μαζι με τα σπυρακια ηρθε και μια τρελη μουρμουρα και κλαμματα χωρις λογο στα καλα καθουμενα και εχει μειωσει και το φαγητο. Χτες λοιπον αφου διαβασα και όλα αυτά εδώ μεσα πανικοβληθηκα και μολις πηγα σπιτι ειδα στο βιβλιαριο ότι αυτό που καναμε ηταν οντως το MMR. Πηρα τον γιατρο τηλεφωονο και του ειπα για τα σπυρακια, για το κλαμα, για την ανορεξια και μου ειπε ότι είναι από το εμβολιο. Να του δωσω λιγο ντεπον και να τον παρακολουθησω για τις επομενες 48 ωρες και τα ξαναλεμε. Δεν τον ακουσα ανησυχω. Και κατι άλλο που παρατηρησα την Δευτερα (διαβαζοντας για αυτισμο) ειχαμε βγει για ψωνια και ειμασταν στο αυτοκινητο εγω πισω με το μωρο. Σε καποια φαση ειχε καρφωσει το βλεμμα του καπου και ότι και να του εκανα η ελεγα για καποια δευτερολεπτα ηταν σε άλλο κοσμο. Βεβαια δεν εχει δειξει τιποτα άλλο. Δεν ξερω ρε παιδια τι είναι όλα αυτά. Ισως τα συνδεω τωρα λογο φοβου και να μην είναι τιποτα. Δεν ξερω τι να κανω. Εχω στενεχωρηθει και ανησυχω πολύ. Δεν θελω να παθει κατι το μωρο μου. Εγω φταιω που δεν ειχα ενημερωθει και πιστευα ότι τα εμβολια είναι μια ρουτινα για κάθε παιδι. Δεν το συζητω με κανεναν για να μην τρελλανω και τους δικους μου χωρις λογο (αν δεν συμβει κατι). Δεν ξερω τι να πω τα εχω χαμενα.

Μινα, ηρεμησε κοριτσι μου!!!τα μικρα συχνα πυκνα δεν προσεχουν η αφαιρουνται με εικονες γυρω τους.Ψυχραιμια, ολα θα πανε καλα!!!

Και ποσο ησυχη μπορω να ειμαι με τοσα που διαβασα βρε κοριτσια? Τι μπορω να κανω απο δω και περα?

Τίποτα, εκτός από υπομονή να περάσουν οι παρενέργειες...

Το παιδάκι σου δεν είναι αυτιστικό επειδή κόλλησε για λίγο το βλέμμα του...

Ψυχραιμία και μη σκέφτεσαι αρνητικά...Όλα καλά θα πάνε...

Το εμβόλιο πλέον το έχεις κάνει, δεν μπορείς να κάνεις κάτι...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...