Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

θειομερσάλη είχε παλιά το engerix και καταργήθηκε λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας που δημιουργήθηκαν στο 30% των παιδιών στη Γαλλία τη δεκαετία του 80;

ασχετο κι αυτο, δεν ξερω για το ενζεριξ (που ναι το εχουμε κανει κι αυτο, μαυρα μεσανυχτα ειχαμε εχοντας απολυτη εμπιστοσυνη στο ιατρικο συστημα) αλλα και της ηπατιτιδας θεωρειται οτι προκαλει σκληρυνση, οχι λογω θειομερσαλης.......γνωστη μου που δουλευει στον εοφ ειπε, πως συμφωνα με ερευνες παιδια που εκαναν το εμβολιο αυτο, μετα απο 10 χρονια παρουσιασαν σκληρυνση........το προβλημα ομως με τις μακροχρονιες παρενεργειες ειναι πως δεν μπορουν να αξιολογηθουν σωστα,(με την εννοια να εχουν αντικτυπο στις φαρμακευτικες) καθως δεν ξερουν αν αυτα τα ατομα ειχαν γεννετικη προδιαθεση για αυτοανοσα......

Εγω εκανα της ηπατιτιδας μικρη και εχω παρουσιασει καποια προδιαθεση γι αυτοανοσο χωρις να εχω νοσησει.......λογω του δικου μου ιστορικου δεν το εχω κανει στο παιδι μου.....

Γι αυτο και επιμενω πως αφου το ριχνουμε πια στο κληρονομικο, δεν θα επρεπε να γινεται μια σωστη ερευνα πριν καθοριστει το εμβολιαστικο σχημα σε καθε παιδι, να μη γινονται εμβολια που μπορει να ενεργοποιησουν κληρονομικα νοσηματα? Τι μας το λενε δλδ εκ των υστερων? Για παρηγορια?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

το engerix είναι για την ηπατίτιδα β.

Και γω έχω αυτοάνοσο. Και μένα η μαμά μου έκανε τα εμβόλια που της έλεγε η παιδίατρος εκείνη την εποχή. Δηλαδή με τα αυτοάνοσα δεν κάνουμε εμβόλια;

Αυτά που μου λες για τα εμβόλια και τις έγκυες που τα διάβασες; Η μικρή είναι να κάνει κάποια εμβόλια και μπορεί να είμαι έγκυος εκείνη την εποχή και να ξέρω τι να πω στην παιδίατρο. Δε ξέρω την άποψη της σχετικά με το θέμα αλλά υποπτέυομαι ότι θα θέλει να τα κα΄νουμε και θα μου πει ότι δεν πειράζει.

Den diabasa τιποτα, μονο θυμαμαι καποια κοπελα που ελεγε οτι δεν θα εκανε το συγκεκριμενο η κορη της η μεγαλη επειδη ειχε νεογεννητο σπιτι, το ειχε πει η ιδια η παιδιατρος.......

Οταν εμεινα εγκυος, απο κοινη λογικη σκεφθηκα οτι δεν θα μπορουσε να κανει πλεον το εμβολιο ο μικρος.........μου το επιβεβαιωσε (χωρις καν να την ρωτησω) η παιδιατρος οταν πηγαμε...ειπε μονη της οτι τωρα και να θελω δεν μπορω να του το κανω λογω εγκυμοσυνης και τι μπορει να παθει το εμβρυο αν κολλουσα απο το παιδι......

Βεβαια αν εχεις περασει ολες τις αρρωστιες δεν θα κολλησεις, αν ειχες απλα εμβολιαστει γι αυτες μπορεις να εισαι σιγουρη οτι εχεις ακομα αντισωματα? Το ρισκαρεις?

Επισης εχω διαβασει περιστατικα, σχετικα με την γριπη Α στην αμερικη που κολλησαν εγκυες απο τα παιδια τους που εμβολιαστηκαν.......συμβαινει αυτο με τους ζωντανους ιους......

Το οτι μπορει να εμφανισεις την νοσο για την οποια εμβολιαστηκες και αν την περασεις με ολες τις πιθανες επιπλοκες ειναι γνωστο και αναγραφεται νομιζω στα εμβολια, οι σωστοι παιδιατροι το παραδεχονται (κατα κανονα αφου αρρωστησει το παιδι, πριν οχι για να μην σε επηρρεασουν αρνητικα-υποτιθεται το κανεις για να μη νοσησει το παιδι)...διαβασα πιο πανω για περιπτωση παιδιου που περασε κανονικα την ιλαρα μετα το εμβολιο αλλα ο γιατρος αρνιοταν κι ελεγε πως ηταν απλη ιωση (με τα εξανθηματα της ιλαρας?)...μου φαινεται αστειο αυτο......λιγη ειλικρινεια δεν βλαπτει.......αλλωστε πρεπει να ξερουν να προφυλαχτουν οι υπολοιποι........

Εγω ας πουμε οταν αρρωστησε ο γιος μου απο την παιδικη ασθενεια που ελεγα, δεν ηξερα αν κολλησα η οχι και για ενα μηνα δεν ηρθα καθολου σε επαφη με αλλες φιλες εγκυμονουσες για να μη μεταδωσω και σε αυτες την ασθενεια.......παλι καλα δλδ που διαβασα μονη μερικα πραγματα, αν ακουγα τη γιατρο θα τις εκαιγα.....

Τι να σου πει δλδ η παιδιατρος? Αν σου πει δεν τρεχει καστανο, πες της οτι στο απαγορευσε ο γυναικολογος σου.......εκει δεν μπορει να σου πει κατι........

Παντως μη βασιστεις και πανω του......θυμαμαι οταν πηρα το δικο μου τηλεφωνο να του πω τι επαθε ο γιος κι αν κινδυνευα, μου πε μακρια απο το παιδι, αλλα μου δημιουργηθηκε η εντυπωση πως δεν ηταν σιγουρος, απλα προτιμουσε να αποφυγω οποιαδηποτε παιδικη ασθενεια......ειναι παρα πολλα πραγματα και οι γιατροι δεν μπορουν να τα ξερουν ολα.......ειδικα αυτη η ασθενεια δεν ειναι απο τις γνωστες....οταν το συζητησαμε απο κοντα, εγω ημουν αυτη που μιλησε για τις πιθανες επιπτωσεις στο εμβρυο και του ζητησα να τσεκαρει τον υπερηχο για προβληματα.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Vera, σε βλέπω ενημερωμένη για το θέμα και θα ήθελα να σου πω τη δική μας πε΄ριπτωση.

Εμβολίασα τον μικρό μου με το τετραπλό ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας-ανεμοβλογιάς πριν 20 μέρες και ενώ εγώ διένυα τότε την 21η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Μια εβδομάδα μετά ο μικρός έκανε 39 πυρετό για 1 ημέρα (χωρίς εξανθήματα ή κάτι άλλο), ενώ εγώ έκανα το β' επιπέδου με φυσιολογικά αποτελέσματα.

Σε ερώτηση στον γυναικολόγο μου εάν υπάρχει πρόβλημα και μήπως πρέπει να καθυστερήσω το εμβόλιο αυτό, μου είπε οτι στο τρίμηνο που βρίσκομαι δεν υπάρχει πρόβλημα (μάλιστα η ερώτηση τον παραξένεψε και τον παρέπεμψα στο ενημερωτικό φυλλάδιο του εμβολίου...)

Ο παιδίατρος είπε οτι πρέπει το εμβόλιο να γίνει τώρα (ηλικία παιδιού: 18 μηνών) διότι αργότερα ρισκάρουμε να κολλήσει φυσιολογικά και τότε τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Επίσης τόνισε να μη γίνει το εμβόλιο αυτό με νεογέννητο στο σπίτι...

Να σημειώσω οτι εγώ η ίδια έκανα το MMR το Γενάρη του 2009 διότι στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν είχα αντισώματα ερυθράς. Επίσης, ανεμοβλογιά και παρωτίτιδα έχω περάσει σίγουρα (για τις άλλες δε θυμάται η μητέρα μου).

Εσύ τι συμπεράσμα βγάζεις από όλα αυτά;;

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά συνειδητοποιώ οτι στο συγκεκριμένο θέμα μάλλον κάθε γιατρός προτείνει ό,τι νομίζει, εκεί καταλήγω..

Διαφημίσεις

Συγγνώμη που απαντάω εγώ (σίγουρα θα σου απαντήσει και η vera), αλλά έχω την εντύπωση ότι αφού εμβολιάστηκες τόσο πρόσφατα, έχεις αντισώματα και αφού πέρασες μικρή τις άλλες αρρώστιες, επίσης έχεις αντισώματα (λογικά έκανες και αιματολογικές σε αυτή την εγκυμοσύνη που το επιβεβαίωσαν αυτό...), άρα δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσει το μωρό κου κυοφορείς τώρα. Αυτό δε φοβάσαι από όσα κατάλαβα?

Αυτό που λέει ο γιατρός

μου είπε οτι στο τρίμηνο που βρίσκομαι δεν υπάρχει πρόβλημα
δεν ξέρω αν ισχύει, γιατί δεν έχω ακούσει αν παίζει ρόλο το τρίμηνο στο οποίο πιθανά να κολλήσεις μια από αυτές τις αρρώστιες...

Αλλά είπαμε, αφού εσύ προφανώς έχεις αντισώματα, μη φοβάσαι.

Και πάλι συγγνώμη που απάντησα εγώ, σίγουρα η vera θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει (ανάλογα με το τι γνωρίζει η ίδια) αυτά που γράφω...

Φιλικά, πάντα.

Σωστα....αφου εκανες το εμβολιο προσφατα δεν εχεις προβλημα.......

Καλα μη νομιζετε οτι ειμαι ιδιαιτερα ενημερωμενη.......εχω και καιρο να ασχοληθω με το θεμα.......τα κοριτσια στο τοπικ εμβολιων εχουν κανει εξαιρετικη δουλεια και αξιζει να το διαβασετε.....

Τι μανια κι αυτη ομως να κανει ντε και καλα το εμβολιο στους 18 μηνες......αλλοι παιδιατροι δεν το λενε αυτο........μαλλον ειναι θεμα δοσεων (μη τυχον και ξανεις μια δοση λιγοτερη).......τι προβλημα δλδ να υπαρχει αν κολλησει το παιδι φυσιολογικα?

Βεβαια...για να ειμαστε ακριβεις, ποτε δεν ξερουμε αν ενα εμβολιο τελικα πετυχε.....σε ολα υπαρχει ενα ποσοστο αποτυχιας ανοσοποιησης......το γραφουν και στα φυλλαδια......

Σε ενα λινκ που εβαλα πιο πανω ελεγε αυτο ακριβως, οτι υπαρχει επιδημια και περιλαμβανονται και εμβολιασμενα παιδακια.........απο τις αρρωστιες αυτες η επικινδυνη ειναι η ερυθρα, αλλα δεν ξερω καθολου για τριμηνα.......αφου το εκανες τωρα, μη το σκεφτεσαι........λογικα ολα πηγαν καλα.........περασαν αρκετες μερες, θα ειχες αρρωστησει ηδη......

Βεβαια...για να ειμαστε ακριβεις, ποτε δεν ξερουμε αν ενα εμβολιο τελικα πετυχε.....

Σωστά...Για αυτό άλλωστε επεσήμανα ότι λογικά με αιματολογικές έχει κάνει την επιβεβαίωση για αντισώματα σε αυτή την εγκυμοσύνη, όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη που έδειξαν ότι δεν είχε αντισώματα για ερυθρά..

αφου το εκανες τωρα, μη το σκεφτεσαι........λογικα ολα πηγαν καλα.........περασαν αρκετες μερες, θα ειχες αρρωστησει ηδη......

Αυτό!!!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Με έφαγε η αγωνία με΄χρι να καταλήξω στο τι θα κάνω, πήρα γνώμες γιατρών και εύχομαι να ε΄κανα το καλύτερο.

Απλά με εκνευρίζει οτι όλοι λένε ... "στο περίπου" και οτι αν δεν το ψάξεις πολύ εσύ, προσωπικά, δε μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε κανέναν.

Θα μου πεις, σε όλα τα πράγματα έτσι δεν είναι;;;

Καλή μέρα να έχουμε!

Διαβαστε κι αυτο...λεει πως πλεον το αλουμινιο θεωρειται περισσοτερο τοξικο απο τον υδραργυρο.......(και υπευθυνο για μια πλειαδα ασθενειων και αυτισμο)

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/03/20/david-ayoub-interview-february-2010.aspx

τελικα εμεις καναμε πυρετο, 5 μερες μετα το εμβολιο και ειμαστε στην 8η μερα σημερα και ταλαιοωρουμαστε ακομα...

πυρετος που εχει φτασει μεχρι 38,5 , γκρινια, δυσκολια στον υπνο και ανησυχια...

ξενερωσα πολυ μ αυτο το εμβολιο.... καλα εκανα και το καθυστερουσα, επρεπε να το αργησω κι αλλο... ας εκλεινε και τα 2, τι θα παθαιναμε, θα τρωγαμε προστιμο απο την παιδιατρο?

:evil:

τελικα εμεις καναμε πυρετο, 5 μερες μετα το εμβολιο και ειμαστε στην 8η μερα σημερα και ταλαιοωρουμαστε ακομα...

πυρετος που εχει φτασει μεχρι 38,5 , γκρινια, δυσκολια στον υπνο και ανησυχια...

Τα ιδια και εμεις

Καναμε το εμβολιο 10/3 .

Ο παιδιατρος ειπε του συζυγου οτι μπορει να κανει πυρετο σε κανενα 10ημερο

πολυυυυ μουρμουρα (ξεματιαζα εγω σαν ποντια)

Απο τις 18 ειμαστε με πυρετο 38αρι και κατι ψιλα, πολυ γκρινια , ξεσπασματα στον υπνο.

Το παιδι μου ετρωγε τα παντα και κοιμηθηκε χωρις γαλα.

Νομιζα οτι βγαζει δοντι αλλα μετα ειδα το ποστ :?

Απαπα τι ειναι αυτο ρε παιδια.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

α καλα, και μεις την καναμε γραμματοσημο απο το πολυ φτυσιμο και το ξεματιασμα....

ασε που, οταν δεν εχει αλλα συμπτωματα, μυξες - βηχα και τα σχετικα, ο ρημαδης ο νους παντα στο κακο παει, με τον βρωμοπυρετο

Διαφημίσεις

εμας εβγαλε 2 σπυρουκλες στο μαγουλο .

Εχει καμια σχεση ? Διαβαζω 13 σελιδες να βρω τιποτα.

Καλα παιδια φρικαρω σιγα σιγα (η ψυχραιμια δεν ειναι απο τα καλυτερα χαρτια μου )

Τι να πω βρε κοριτσια μου..

Fistikaki και Elenik κουραγιο μεσα απο την καρδια μου!

Εμεις παλι το καναμε 01/03 το εμβολιο... Δεν εβγαλε τιποτα, ουτε πυρετο, ουτε γκρινια (παραπανω απο οση εχει δηλαδη), ουτε εξανθηματα, ουτε ανορεξια...

Τι να πω.. :?

Υπομονη και κουραγιο!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Αχ πόσο μετανιώνω όλα που του έχω κάνει, από 2 μηνών ακολούθησα το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και σταμάτησα στο mmr.

Νομίζω πως ήταν το χειρότερο που έχω κάνει στο παιδάκι μου...

Μετα απο 13 σελιδες

αυτο νοιωθω κι εγω. :-(

Τα ιδια και εμεις

Καναμε το εμβολιο 10/3 .

Ο παιδιατρος ειπε του συζυγου οτι μπορει να κανει πυρετο σε κανενα 10ημερο

πολυυυυ μουρμουρα (ξεματιαζα εγω σαν ποντια)

Απο τις 18 ειμαστε με πυρετο 38αρι και κατι ψιλα, πολυ γκρινια , ξεσπασματα στον υπνο.

Το παιδι μου ετρωγε τα παντα και κοιμηθηκε χωρις γαλα.

Νομιζα οτι βγαζει δοντι αλλα μετα ειδα το ποστ :?

Απαπα τι ειναι αυτο ρε παιδια.

ΜΕ 38 πυρετο κι εξανθηματα θα ελεγα οτι περασε ελαφρα την ιλαρα......δλδ ειναι τυχαιο που αρχιζουν ολα μετα απο μια βδομαδα ? (την συνηθη περιοδο επωασης μιας ασθενειας?)

ΜΕ 38 πυρετο κι εξανθηματα θα ελεγα οτι περασε ελαφρα την ιλαρα......δλδ ειναι τυχαιο που αρχιζουν ολα μετα απο μια βδομαδα ? (την συνηθη περιοδο επωασης μιας ασθενειας?)

και η δικια μου λες, vera?

ομως η δικια μου δεν εχει εξανθηματα

Κοιτα εικασιες κανω.......δεν ειμαι γιατρος.........αλλα ο πυρετος ειναι παντα παρενεργεια.....αν ειναι ψηλος (και το 38 δεν ειναι και λιγο) και κραταει μερες σημαινει οτι ο οργανισμος κατι πολεμαει.......το θεμα με αυτα τα εμβολια ειναι οτι εχουν ζωντες ιους .....υποτιθεται εξασθενημενους αλλα ποιος μας εγγυαται ασφαλεια και το ποσο εξασθενημενος ειναι ο καθε ιος?(περα απο τη δικια μου χαζοβιολα γιατρο) Επισης εχει να κανει και με το ανοσοποιητικο συστημα του καθε παιδιου......αλλα ειναι πιο ανθεκτικα κι αλλα οχι.......ενα μεγαλο λαθος των γιατρων ειναι πως διατεινονται οτι τα εμβολια πρεπει να τα κανουν οι ανθρωποι με προβληματα υγειας και ασθενες ανοσοποιητικο.......ειναι λαθος γιατι αυτοι ακριβως οι ανθρωποι παρουσιαζουν περισσοτερες παρενεργειες.....

Εσυ προσεξε το παιδι πως παει τις επομενες μερες, πως αντιδραει αλλα να εισαι θετικη...δεν εχει νοημα να αγχωνεσαι........κι αλλοι γονεις εχουν αναφερει τετοιες παρενεργειες και δεν αντιμετωπισαν σοβαρα προβληματα.........ολα καλα θα πανε......το προβλημα κατ εμε δεν ειναι τοσο οι ιοι (που προκαλουν πυρετους κι εξανθηματα) οσο τα τοξικα που περιεχουν τα εμβολια............οποτε οσο λιγοτερα εμβολια κανουμε (και λιγοτερες δοσεις, για αυτο και προτιμω να ξεκινω σε μεγαλυτερη ηλικια) τοσο καλυτερα....

38,7 πια και εδω και 1/2 ωρα του εχω δωσει ντεπον και στεκεται στα ιδια.

τελεια δλδ μην περιμενουνε να το περασει , το κανουν να το περασει?

τα χτεσινοβραδυνα μας περνατε, ελενικ.... :(

εμενα, οταν της επεσε ο πυρετος κατα τις 4, την επιασε λογοδιαρροια, ανησυχια και αυπνια...

και σημερα, δεκατα και γκρινια...

τωρα φυλαω καραουλι, να βεβαιωθω οτι ειναι εντελως απυρετη και να ξαπλωσω και γω...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...