Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

η κόρη μου είναι δυόμισι ετών και πλέον έχουμε αργήσει 1 χρόνο να κάνουμε το εμβόλιο μμρ καθώς και άλλα εμβόλια τραγικό!!!!!!!!

έχει χάσει την σειρά των εμβολίων με το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα και κάτι τρέχει στα γύφτικα.....

πέρασε ερυθρά που κόλλησε απο εμβολιασμένο παιδάκι και έκανε πυρετό 3 μέρες μέχρι 39μισό και μετά έβγαλε σπυράκια... κάναμε πάρτυ στο σπίτι μόλις τα είδαμε όλοι χαρήκαμε, ο γιατρός μας είπε να μην έρθουμε σε επαφή με άλλα άτομα κυρίως μεγάλα σε ηλικία γιατί οι μεγάλοι την περνάνε βαριά αλλά όλοι μικροί μεγάλοι έχουμε περάσει την ασθένεια εκτός απο την πεθερά που είχε πυρετό για 2 βδομάδες επειδή η έξυπνη γυναίκα έπερνε αντιβιωτικά και δεν άφηνε την ασθένεια να εξελιχθεί αλλά μικρό το κακό... τστστσ η πεθερά τωρα....

ειμαστε μιά χαρά και αναμένουμε με το καλό να κολλήσουμε και άλλες ασθένειες τέτοιου είδους. τώρα το παιδί μου δεν θα έχει να ανησυχεί αν θα κολλήσει ερυθρά όταν μείνει έγκυος και αν περάσει τις υπόλοιπες αρρώστιες τόσο ελαφριά θα το κάψουμε.

η ιλαρά τώρα που είναι πιό σοβαρή απο τις 3 ασθένειες που το συγκεκριμένο εμβόλιο προστατεύει και καλά... αν δεν κολλήσει μέχρι να πάει στα μέσα του δημοτικού δηλαδή σε ηλικία 7 8 ετών θα της κάνω το εμβόλιο και ο γιατρός να μάθει να κάνει μούγκα. δεν του ανήκει το παιδί μου και ο κάθε γιατρο΄ς πρέπει να έχει ρόλο συμβουλευτικό και όχι εξαναγκαστικό.

Διαφημίσεις

η κόρη μου είναι δυόμισι ετών και πλέον έχουμε αργήσει 1 χρόνο να κάνουμε το εμβόλιο μμρ καθώς και άλλα εμβόλια τραγικό!!!!!!!!

έχει χάσει την σειρά των εμβολίων με το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα και κάτι τρέχει στα γύφτικα.....

πέρασε ερυθρά που κόλλησε απο εμβολιασμένο παιδάκι και έκανε πυρετό 3 μέρες μέχρι 39μισό και μετά έβγαλε σπυράκια... κάναμε πάρτυ στο σπίτι μόλις τα είδαμε όλοι χαρήκαμε, ο γιατρός μας είπε να μην έρθουμε σε επαφή με άλλα άτομα κυρίως μεγάλα σε ηλικία γιατί οι μεγάλοι την περνάνε βαριά αλλά όλοι μικροί μεγάλοι έχουμε περάσει την ασθένεια εκτός απο την πεθερά που είχε πυρετό για 2 βδομάδες επειδή η έξυπνη γυναίκα έπερνε αντιβιωτικά και δεν άφηνε την ασθένεια να εξελιχθεί αλλά μικρό το κακό... τστστσ η πεθερά τωρα....

ειμαστε μιά χαρά και αναμένουμε με το καλό να κολλήσουμε και άλλες ασθένειες τέτοιου είδους. τώρα το παιδί μου δεν θα έχει να ανησυχεί αν θα κολλήσει ερυθρά όταν μείνει έγκυος και αν περάσει τις υπόλοιπες αρρώστιες τόσο ελαφριά θα το κάψουμε.

η ιλαρά τώρα που είναι πιό σοβαρή απο τις 3 ασθένειες που το συγκεκριμένο εμβόλιο προστατεύει και καλά... αν δεν κολλήσει μέχρι να πάει στα μέσα του δημοτικού δηλαδή σε ηλικία 7 8 ετών θα της κάνω το εμβόλιο και ο γιατρός να μάθει να κάνει μούγκα. δεν του ανήκει το παιδί μου και ο κάθε γιατρο΄ς πρέπει να έχει ρόλο συμβουλευτικό και όχι εξαναγκαστικό.

και εμείς έτσι ακριβώς αλλά χωρίς να κολλήσουμε ασθένεια..

κλαψ..

ζητούνται μικρόβια ερυθράς, ιλαράς, παρωτίτιδας και ανεμοβλογιάς...

παρακαλώ αν κάποιος διαθέτει να επικοινωνήσει μαζί μου !!!!!!!!!!!!! :-)

Ήθελα να ρωτήσω τις μανούλες που δεν έχουν κάνει εμβόλια τα παιδάκια τους,

Όταν αυτά θα πρέπει να πάνε σχολείο δεν θα έχετε κάποια προβλήματα με το θέμα των εμβολίων που δεν έχουν κάνει;;;

Το υπουργείο υγείας εκεί στη Ελλάδα δεν ελέγχει;;

Καλησπερα και απο εμας!

Καναμε -οπως αναφερω και πιο πανω- το συγκεκριμενο εμβολιο (mmr) την 01/03. Ο γιατρος ειπε πως παρεμνεργειες (π.χ. πυρετο - εξανθηματα) θα εμφανισει την 8η με 10η ημερα μετα το εμβολιο. Σημερα ειναι η 10η μερα και δεν εχει κανει κατι (ουτε πυρετο, ουτε εξανθηματα, ουτε γκρινια, ουτε κατι αλλο που να με κανει να ανησυχησω). Πρεπει να περιμενω κι αλλες μερες μηπως εμφανισει κατι? Μεχρι ποτε να περιμενω?

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Καλησπερα και απο εμας!

Καναμε -οπως αναφερω και πιο πανω- το συγκεκριμενο εμβολιο (mmr) την 01/03. Ο γιατρος ειπε πως παρεμνεργειες (π.χ. πυρετο - εξανθηματα) θα εμφανισει την 8η με 10η ημερα μετα το εμβολιο. Σημερα ειναι η 10η μερα και δεν εχει κανει κατι (ουτε πυρετο, ουτε εξανθηματα, ουτε γκρινια, ουτε κατι αλλο που να με κανει να ανησυχησω). Πρεπει να περιμενω κι αλλες μερες μηπως εμφανισει κατι? Μεχρι ποτε να περιμενω?

Φαιη μου μην ανησυχείς, δεν πρέπει σώνει και καλά το παιδί να παρουσιάσει κάποια συμπτώματα από το εμβόλιο.

Εμένα ο γιος μου δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα.

Διαφημίσεις

πρώτα απο όλα δεν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει να κάνεις εμβόλια εκτός αν ξεσπάσει επιδημία. το βιβλιάριο υγείας του παιδιού δεν είναι δημόσιο έγγραφο και δεν εκδίδεται απο το υπουργείο υγείας γιατί τότε θα πρέπει το υπουργείο υγείας και η χώρα να θεωρειθεί υπέυθυνη για τα αποτελέσματα των εμβολίων θετικά η αρνητικά. που σημαίνει οτι αν υπάρχει παρενέργεια απο κάποιο εμβόλιο για το οποίο θα σε υποχρέωνε να κάνεις τότε θα υποχρεώταν το υπουργείο να σε αποζημιώσει!!!!

Το βιβλιάριο υγείας δεν έχει νομική βαρύτητα ώστε να σε σύρουν στο δικαστήριο επειδή το παιδί που θέλεις να γράψεις στο σχολείο δεν είναι εμβολιασμένο. απλά έχει αφεθεί να εννοείται οτι ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός με άλλους τρόπους που ξέρουν καλά και εφαρμόζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. οι τρόποι αυτοί είναι ειρωνεία στους φοβους των γονέων για τυχόν παρενέργειες, κατσάδιασμα απο γιατρούς και φυσικά ρίξιμο στο φιλότιμο που μάλλον εμείς οι έλληνάρες έχουμε ακόμα μπόλικο, και καλά τι θα πουν οι άλλοι γονείς με τα παιδάκια τους που θα τους βάλεις σε κίνδυνο αν αφήσεις το δικό σου ανεμβολίαστο παιδάκι να τα κολλήσει. Γύρω απο το θέμα του εμβολιασμού επικρατεί ενας μεσαίωνας αντίληψης, γιατί το ίδιο το σύστημα υγείας προσπαθεί να επιβάλλει τακτικές συμπεριφοράς. για το κοινό καλό πάντα.....

το βιβλιάριο υγείας ειναι προσωπικό δεδομένο που άμα γουστάρεις το δείχνεις στους άλλους. στο σχολείο μπορείς να το χοντρήνεις το ζήτημα με το να κάνεις γραπτή δήλωση και να την κοινοποιήσεις στο υπουργείο παιδείας οτι το συγκεκριμένο σχολείο αρνείται να δεχτεί το παιδί σου και τα σχετικά που είναι πολύ χρονοβόρα και ψυχοφρόρα και μπαίνεις και στην μαυρη λίστα απο άποψη λοιπών γονέων που σε δείχνουν με το δάκτυλο. μπορείς απλά να πείς οτι θα τα κάνει εν καιρώ και αν πέσεις σε άνθρωπο φυσιολογικό θα μην έχεις προβλήματα.

τα εμβόλιο μπορείς να τα κανεις η΄πρέπει να τα κανεις γιατί όντως κάποιες φορές επιβάλεται για λόγους υγείας, πχ έχεις ένα αγόρι που δεν εχει περάσει την παρωτίτιδα αλλα πλησιάζει την κρίσιμη ηλικία που μπορεί να του δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα, τότε να το κάνεις το εμβόλιο αλλά ήμαρτον πιά απο την κούνια κιόλας?????

χάθηκε ο κόσμος να το κάνεις στα 7 8 χρο΄νια?

σημερα θα κανουμε και μεις το mmr

το καθυστερησα οσο μπορουσα, αλλα ειναι 18 μηνων πια η κορη μου, πρεπει να γινει (λεει η γιατρος....)

προληπτικα δεν της εδωσα αυγο σημερα... ξερουμε κατι αλλο απο περιορισμο σε φαγητο?

σημερα θα κανουμε και μεις το mmr

το καθυστερησα οσο μπορουσα, αλλα ειναι 18 μηνων πια η κορη μου, πρεπει να γινει (λεει η γιατρος....)

προληπτικα δεν της εδωσα αυγο σημερα... ξερουμε κατι αλλο απο περιορισμο σε φαγητο?

Fistikaki εγω δεν της εκανα καμμια απολυτως "διαιτα" (εννοωντας να μην της δωσω κατι που συνηθως το ετρωγε). Και την ημερα του εμβολιου αλλα και αυτες που ακολουθησαν (σημερα ειμαστε στη 10η και δεν εχει βγαλει κατι) την ταϊζα οπως πριν!

Olympia99 ευχαριστω για την ενθαρρυνση! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Νέα βιβλιάρια εμβολίων

Σήμερα βρέθηκα μπροστά σε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ζητώντας από τους νέους γονείς, να μου δώσουν το βιβλιάριο υγείας του νεογέννητου παιδιού τους, μου έδωσαν μια καινούργια έκδοση του βιβλιαρίου από το υπουργείο υγείας. Σε μια γρήγορη φυλλομέτρηση, είδα πολύ ενδιαφέροντα θέματα να αναπτύσσονται. Δεν είχα την ευκαιρία να το δω λεπτομερώς, πάντως τις προσεχείς ημέρες που θα το αναζητήσω, θα σας ενημερώσω με περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναφέρομαι για το μπλε βιβλιάριο υγείας – εμβολίων, που σʼ αυτό συμπληρώνουμε όλοι οι παιδίατροι ότι ενδιαφέρον παρουσιάσει το παιδί μέχρι και την εφηβεία του.

Βέβαια θα ήθελα να συμπληρώσω ότι το προηγούμενο βιβλιάριο θα το έκρινα επιεικώς απαράδεκτο, σε σχέση πάντα με τα ισχύοντα βιβλιάρια άλλων ευρωπαϊκών χωρών. (δες Αγγλία , Ολλανδία κ.α.) Εδώ μια μικρή κάμερα αγοράζεις και το βιβλίο που τη συνοδεύει μπορεί να ξεπερνά και τις 100 σελίδες. Ολόκληρο παιδί φέρνεις στο κόσμο, καμιά οδηγία χρήσης;

Το κυριότερο όμως ήταν οι τεράστιες ελλείψεις από τα μαιευτήρια για περισσότερα από 5 χρόνια. Τόσο δύσκολο ήτανε στους χαρτογιακάδες του υπουργείου να παραγγείλουν τα ανάλογα βιβλιάρια; Για να τους βοηθήσω είναι ένας μικρός πολλαπλασιασμός.

Παιδιά που γεννιούνται ετησίως επί τα χρόνια που θέλω να καλύψω σε ανάγκες βιβλιαρίων. (Γεννήσεις * Χρόνια).

Δηλαδή Περίπου 120.000 γεννήσεις το χρόνο επί 10 χρόνια ίσον 1.200.000 βιβλιάρια, συν 300.000 για πιθανές απώλειες 1,5 εκατομμύρια βιβλιάρια. Τόσο δύσκολο είναι; ή μήπως “τελειώσανε” τα χρήματα για την έκδοσή τους;

Μάριος Ανδρέου

Παιδίατρος

Eδω αλλα διαβαζω...

Τα βιβλιαρια δε τα εκδιδει το υπουργειο υγειας;;

Ενα παιδάκι φίλος των παιδιών του κολλητού μου..

είναι 2 χρονών, λέει μονο μαμά και δεν μπορει να περπατήσει, μόνο μπουσουλάει..

κάναν διάφορες εξετάσεις και καταλήξαν, μαζί με τον ιατρό στο εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου και στην σπάνια παρενέργεια αυτής της όχι φυσιολογικής ανάπτυξης..

Δεν ξέρω περισσότερα, το παιδάκι κανει διάφορες θεραπειες και όλοι ελπίζουν να επανέλθει αλλά ακόμα και ο γιατρός που του έκανε το εμβόλιο παραδέχεται οτι φταίει το εμβόλιο.

Λίγο να διαβάσεις, λιγο να ασχοληθείς νομίζω πως εύκολα καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι το mmr δεν είναι το μόνο επικύνδινο εμβόλιο.

Δεν υπάρχει μη επικύνδινο εμβόλιο, αυτό έχω καταλάβει εγώ προσωπικά.

Αχ πόσο μετανιώνω όλα που του έχω κάνει, από 2 μηνών ακολούθησα το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και σταμάτησα στο mmr.

Νομίζω πως ήταν το χειρότερο που έχω κάνει στο παιδάκι μου...

Διαφημίσεις

Fistikaki εγω δεν της εκανα καμμια απολυτως "διαιτα" (εννοωντας να μην της δωσω κατι που συνηθως το ετρωγε). Και την ημερα του εμβολιου αλλα και αυτες που ακολουθησαν (σημερα ειμαστε στη 10η και δεν εχει βγαλει κατι) την ταϊζα οπως πριν!

Olympia99 ευχαριστω για την ενθαρρυνση! :D

οι ομοιοπαθητικοί ιατροί δίνουν κάτι σκευάσματα που βοηθούν στα εμβόλια..

να τα δεχτεί ο οργανισμός πιο ομαλά ?

δεν έχω καταλάβει καλά..

πάντως κάτι κάνουν..

ακόμα και στο σκυλί μας δίναν οδηγίες τι να φάει και τι να μην φάει μετά το εμβόλιο.....

εντύπωση μου κάνει που δεν υπάρχει καμία μα καμία οδηγία...

Καλησπερα και απο εμας!

Φαίη μου, αν θυμάμαι καλά, είναι μέχρι τη 10η μέρα. Ο δικός μου δεν έπαθε τπτ με κανένα εμβόλιο, ούτε με το Mmr, αλλά ειλικρινά έχω χεστεί από το φόβο μου με αυτά που διαβάζω για τα εμβόλια!

Angela, εύχομαι το καλύτερο για το παιδάκι σου.......

δεν έχω καταλάβει καλά..

πάντως κάτι κάνουν..

ακόμα και στο σκυλί μας δίναν οδηγίες τι να φάει και τι να μην φάει μετά το εμβόλιο.....

εντύπωση μου κάνει που δεν υπάρχει καμία μα καμία οδηγία...

Τι να σου πω βρε μπαμπουρακι.. Εγω λεω τι εκανα εγω στο δικο μου το παιδι, απο 'κει και περα η καθε μανουλα κρινει καλυτερα τι θα κανει στο δικο της παιδακι!

Εμας ο παιδιατρος δεν μας ειπε να μην της δωσουμε κατι! Ισως καποιος αλλος γιατρος να απαγορευει συγκεκριμενες τροφες.. Δεν μπορουμε να εχουμε και σαφη αποψη γιατι ο καθε γιατρος λεει τα δικα του! Τι να πω..

Τραγικο παντως αυτο που αναφερες με το εμβολιο του πνευμονιοκοκκου.. Κριμα... :-(

nDtZp2.png

Φαίη μου, αν θυμάμαι καλά, είναι μέχρι τη 10η μέρα. Ο δικός μου δεν έπαθε τπτ με κανένα εμβόλιο, ούτε με το Mmr, αλλά ειλικρινά έχω χεστεί από το φόβο μου με αυτά που διαβάζω για τα εμβόλια!

Ευχαριστω για τη διευκρινιση!:D

Κι εγω εχω τρομαξει αρκετα και δεν ξερω τι πρεπει να κανω! :?

nDtZp2.png

Σάμπως ξέρω και εγώ ?

στα τυφλά πάμε όλοι για το πιο σημαντικό ζήτημα την υγεία των μωρών μας..

αυτό πως μου την δίνει...

αλλά υπάρχουν και τόσο διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στους γιατρούς που μπορεί να σε τρελάνουν..

ο καθένας.. ότι του έρθει μου φαίνεται...

για όλα τα θέματα διαφωνούν !!!!!!!!!

το χειρότερο με τα εμβόλια δεν είναι αν θα κάνει πυρετό για 10 μέρες.

είναι και οι παρενέργειες, οι χειρότερες που μπορούν να έρθουν μετά από χρόνια

αυτά δεν τα λένε.. δεν τα παραδέχονται..

εδώ δεν υπάρχει καν ένας σοβαρός φορέας να καταγράφονται οι παρενέργειες..

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !

Διαφημίσεις

Κι εμεις ειναι να κανουμε το εμβολιο αυτον τον μηνα, αλλα επειτα απο αυτα που διαβαζω μια ανησυχια την εχω κι εγω, να πω την αληθεια. Αποφασισα να το αναβαλλω για λιγακι ακομη και να το κανουμε εκει στον 18ο.

Ελπιζω ολα να πανε καλα.

Φαίη, εμάς η γιατρός μας είπε από 8-13η μέρα να περιμένω, αν εμφανίσει κάτι. Δε σου το λέω για να σε αγχώσω, το λέω για να μην τρελλαθείς αν εμφανίσει κάτι από εδώ και πέρα-αύριο, μεθαύριο ας πούμε..Που πιστεύω δηλ. δε θα σου εμφανίσει τίποτα...Εμάς η δικιά μας εμφάνισε τον λίγο πυρετό (μέχρι 38 που με Αποτελ πέρασε σε μισή ώρα) και σήμερα είναι και πάλι στα τρελλά της κέφια, πήγαμε κούνιες, έκανε τσουλήθρα, παίξαμε και γενικά είναι μια χαρά...

Επίσης, εμάς η δικιά μας γιατρός μας είπε για 15 μέρες να αποφεύγω αυγό (και ότι περιέχει αυγό) και ψάρι. Αυτό γιατί ΑΝ εμφανίσει εξανθήματα, να ξέρω ότι είναι από το εμβόλιο και να μην υποπτευτώ καμία αλλεργία-παρόλο που τρώει αυγό και ψάρι από 12 μηνών.

Τέλος, για 15 μέρες είπε να αποφεύγει τις εγκύους (γιατί δεν ξέρω αν είναι εμβολιασμένες) και όσα μωράκια δεν είναι εμβολιασμένα, μήπως τους κολλήσει...

Εμείς πιστεύω το περάσαμε, ότι ήταν να εμφανίσει, το εμφάνισε, έτσι νιώθω...Ούτε εξανθήματα, παρά μόνο πυρετό για λίγες ώρες. Καλά είμαστε νομίζω...:D

Κι εμεις ειναι να κανουμε το εμβολιο αυτον τον μηνα, αλλα επειτα απο αυτα που διαβαζω μια ανησυχια την εχω κι εγω, να πω την αληθεια. Αποφασισα να το αναβαλλω για λιγακι ακομη και να το κανουμε εκει στον 18ο.

Ελπιζω ολα να πανε καλα.

Συγγνώμη αν είμαι αδιάκριτη, αλλά τι κερδίζεις με 2-3 μήνες?Θέλω να πω, αν μου έλεγες θα το αφήσεις για όταν το παιδί είναι 5,6,7,8 χρονών, να το καταλάβω και να δικαιολογήσω την αναβολή. Τι διαφορά προσφέρουν 2-3 μήνες??Ρωτάω για να καταλάβω, για ποιο λόγο ενοχοποιείται τελικά αυτό το εμβόλιο. Υπάρχει κάποιος κανόνας που λέει όσο πιο νωρίς τόσο πιο πολλές οι παρενέργειες??

Αν θέλεις μου εξηγείς...

Πάντως όλα καλά θα πάνε!

δεν έχω καταλάβει καλά..

πάντως κάτι κάνουν..

Ta ομοιοπαθητικα βοηθουν να αποβληθουν απο τον οργανισμο τα βαρεα μεταλλα που περιεχει το εμβολιο.......

Οντως το να μη κανεις το εμβολιο τον 15ο μηνα και να το κανεις 2-3 μηνες μετα δεν λεει κατι...........θεωρητικα πρεπει να αποφευγονται πριν τα 2 ετη γιατι μεχρι τοτε εξελισσεται ραγδιαια ο εγκεφαλος αλλα κι αυτο εχει ανατραπει, οπως ειπε καπου η Rosie.

Εμεις επισκεφθηκαμε τις προαλλες την παιδιατρο για ενα γενικο τσεκ απ, στο οποιο τον βρηκε μια χαρα κι απορουσε ποσο γερος ειναι και με αρχισε παλι στα περι mmr (αν και οπως ειπε δεν μπορει να το κανει τωρα που εγκυμονω).

Μου εγγυηθηκε (!) πως δεν θα παθει κατι το παιδι και ειναι σιγουρη λεει οτι αυτα ειναι παντα κληρονομικα ...δλδ ολο και καποιος συγγενης υπαρχει μονοχνωτος/μυστηριος/προβληματικος με προβληματα επικοινωνιας-μορφη αυτισμου κατα αυτην- ( ηθελα να ξερα υπαρχει εστω και μια οικογενεια που δεν περιλαμβανει τετοιο συγγενη στους κολπους της? ).......και επεμενε οτι το εμβολιο βγαζει κατι που υπαρχει ηδη στον οργανισμο......

Και λεω εγω η αφελης, ακομα κι αν υπαρχει στον οργανισμο καποια προδιαθεση, ειτε αυτισμος, ειτε αυτοανοσο, υπαρχει λογος να το βγαλουμε στην επιφανεια, ειδικα σε μωρο ? Δλδ αν μεινει ανεκδηλωτο ειναι κατι τραγικο? Τι βλακωδης συλλογιστικη ειναι αυτη? ισα ισα πρεπει να προσεχουμε να αποφευγουμε οσο ειναι δυνατον παραγοντες που μπορει να ενεργοποιησουν τετοια προβληματα και οχι να τα υποδαυλισουμε.......

Κι εγω εχω προδιαθεση για αυτοανοσο, πρεπει δλδ να παω να βγαλω τα ματια μου κανοντας ΟΣΑ δεν πρεπει για να το βγαλω μια ωρα αρχιτερα? Μπορει να μην εκδηλωθει ποτε, αν προσεξω τον τροπο ζωης μου......

Και μου πε με εμφαση πως υπαρχει επιδημια ιλαρας τωρα.........ναιιιιιι.....σε εμβολιασμενα παιδακια.........μικρη λεπτομερεια! Ζυγιζουμε τα υπερ και τα κατα λεει.......δλδ πρεπει να προτιμαμε ενα παιδι αυτιστικο, που ομως δεν θα κολλησει ποτε ιλαρα.......

Μου φαινεται θα παιξω το παιχνιδι της......θα της πω την επομενη φορα οτι με προβληματισε αυτο που ειπε και θυμηθηκα πως εχουμε απο την πλευρα του αντρα μου θειο εγκλειστο σε ψυχιατρειο (που οντως υπαρχει) ανηψιο με επιληπτικες κρισεις και απο την δικη μου οικογενεια προδιαθεση για αυτοανοσα, οποτε ΣΑΦΩΣ και δεν πρεπει να κανουμε εμβολια....χεχε.......να δω τι θα πει τοτε.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλημέρα σε όλους! ήθελα να σας ρωτήσω, το εμβόλιο MMR το κάνουμε και αν ναι σε ποια ηλικία?? το ρωτάω γιατί στο οικείο μου περιβάλλον γνωρίζω ένα παιδάκι που δυστυχώς παρουσιάσε πρόβλημα αυτισμού είναι τώρα 5 ετών, βέβαια οι γονείς του αποφεύγουν κάθε συζήτηση, απλά κάποια στιγμή μου ανέφεραν ότι η γιατρός τους τους ειπέ ότι ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ (χωρίς να είναι αποδεδειγμένο γιατί γίνονται διαρκώς έρευνες...) ευθύνεται κάποιο απο τα εμβόλια και ίσως το MMR. Γνωρίζει κανείς κάτι?

είδα σχετικά βιντεάκια στο youtube για αυτό, αλήθεια ποιος να ξέρει; υπάρχει τέτοια φήμη, είναι ίσως ανάλογα με τον οργανισμό του παιδιού. αλήθεια ξέρει να μας πει κάποιος τι γίνεται αν δεν εμβολιάσεις το παιδί;; το παίρνουν σε βρεφονηπιακό ή παιδικό;

είδα σχετικά βιντεάκια στο youtube για αυτό, αλήθεια ποιος να ξέρει; υπάρχει τέτοια φήμη, είναι ίσως ανάλογα με τον οργανισμό του παιδιού. αλήθεια ξέρει να μας πει κάποιος τι γίνεται αν δεν εμβολιάσεις το παιδί;; το παίρνουν σε βρεφονηπιακό ή παιδικό;

Δεν εχουν δικαιωμα να αρνηθουν απο οσο γνωριζω.

δηλαδή αν εγκυμονεί η μαμά αυτό το εμβόλιο δε γίνεται;

Θα ειναι επικινδυνο και για το εμβρυο.

Tara είπες θα το κάνεις μετά τα 8. Αυτό στο είπε η παιδίατρος;

Ναι βεβαια! Ρωτησα αν υπαρχει μεμονωμενο της ερυθρας, και μου ειπε οχι. Οποτε θα το κανουμε μετα τα 8.

δηλαδή αν εγκυμονεί η μαμά αυτό το εμβόλιο δε γίνεται;

Οχι δεν γινεται ουτε οταν εγκυμονει η μαμα, αλλα ουτε κι οταν υπαρχει νεογεννητο σπιτι......

Γιατι ειναι ζωντες οργανισμοι και το εμβολιασμενο παιδι ειναι φορεας που μπορει να κολλησει τους αλλους.......και προκειται για ασθενειες εξαιρετικα επικινδυνες για το εμβρυο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

χμμμ σημαντικό αυτό και δε το γνώριζα! Αν και νομίζω ότι δε το τηρούν όλοι οι παιδίατροι. Ξερω εγκ/σες που το έκαναν στο μωρό τους...

Μπορεί όταν φτάσει η ώρα για το εμβόλιο να μη της το κάνω τελικά. Κάτι θυμάμαι και γω που μου έλεγε για παρενέργειες του υψηλού πυρετού και τέτοια αν τυχόν κολλήσει τις ασθένειες. Πάντως μικρή τις πέρασα τις ασθένειες αυτές και επέζησα!

επίσης αυτό με τα εμβόλια και τις έγκυες ή τα νεογέννητα ισχύουν για όλα τα εμβόλια ή μονο για το συγκεκριμένο;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...