Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

anem, κι εγώ αυτό γνώριζα κι έκανα igG στο τρίμηνο από το εμβόλιο και έδειξε ΟΚ. Ωστόσο, συζητώντας με παθολόγο μου είπε καλύτερα εξάμηνο. Δεν κατάλαβα καλά γιατί, απλώς μου είπε καλύτερα όχι πριν από αυτό.

Διαφημίσεις

Πριν λιγες μερες αγχωνομουνα για το επικειμενο mmr του μικρου και τελικα ανακαλυψα πως ειμαι εγκυος.. Γυναικολογος και παιδιατρος συνηγορησαν στο να μην κανουμε το mmr γιατι λογω ζωντανων οργανισμων που περιεχει το εμβολιο υπαρχουν πολυ μικρες πιθανοτητες να νοσησει το παιδι και κατα συνεπεια να κολλησει και εμενα που δεν εχω αντισωματα ερυθρας, οποτε το εμβολιο μας αναβληθηκε τελικα αυτο που με αγχωνει τωρα ειναι το ποσες πιθανοτητες υπαρχουν να κολλησει ο μικρος την ερυθρα απο καπου (βλ.παιδικη χαρα) και να με κολλησει, εχει συμβει σε καμια να κολλησει το παιδακι της πριν κανει το εμβολιο?

Κορίτσια κ γω τωρα είδα οτι το infanrix που καναμε είναι στη λίστα με αυτα που περιεχουν υδραργυρο! Και τελικά το συστατικό αυτό είναι που ευθύνεται ή το ίδιο το εμβόλιιο;

Iwz1p2.png 

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια βοηθηστε κι εμας

την Παρασκευη (πριν 9 μερες) καναμε το priorix tetra

την 5η μερα ξεκινησε πυρετος μόνο, με ανορεξία,

ναι μεν έπεσε το 3ο 24ωρο, ομως επανηλθε το 4ο 24ωρο , πυρετος, με ελαφρυ εμετο, τρελη διαρροια και ανορεξια (πινει γαλα μονο, ειναι 15 μηνων, μεσα στο μπιμπερο διαλυω κι ενα ultra levur για τη διαρροια)

υπαρχει αλλο παιδακι με τα ιδια συμπτωματα?? ανησυχω πολυ, ειμαστε στην 5η μερα πυρετου.... δινουμε εναλλαξ ντολαλ - γκαντιλ...

επισης βγαζει και δοντια εδω και 2 μηνες ειναι πρησμενα πολλα ουλα, χτες εβγαλε ενα δοντι επανω και πισω (καμια λογικη σειρα στην οδοντοφυϊα...)

σας παρακαλω πειτε μου τι εγινε μετα με τα παιδακια σας

ευχαριστω

Διαφημίσεις

και εγω της εκανα το εμβολιο την τεταρτη που μας περασε...καποιο συμπτωμα εμενα ακομη δεν εβγαλε,ηταν λιγο γκρινιαρα παραπανω αλλα σε νορμαλ πλαισια.εμεις ειμαστε τωρα στην 5 μερα νομιζω εαν κανει κατι ειναι στις 10 μερες περοπου απο το εμβολιο.μακαρι να την "πηδηξουμε"και να μην κανει καποιο συμπτωμα...

1kOup2.pngTxJmp3.png

καλησπέρα

σήμερα σταμάτησε ο πυρετός έμεινε η διάρροια (και ο σκασμένος πια πωπούλης μας.. :( )

και δεν τρώει με τίποτα.. μόνο γάλα, 5 φορές τη μέρα (αντί των γευμάτων)

ελπίζω να πέρασε και για όποιο άλλο πολλαπλό εμβόλιο υπάρχει, θα μαθαίνω πρώτα αν υπάρχουν εναλλακτικές (μονό ή διπλό εμβόλιο)

μαθαίνουμε παθαίνοντας...

καλό βράδι

Καναμε το MMR στις 15/6 ....... σημερα ειναι η 7η μερα ...... ολο το σκ ...... ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΚΡΙΝΙΑ ....... φαγητό δεν θελει καθόλου ...... μονο γαλα θελει και τυρί φετα ............. ακόμα ουτε πυρετός (μονο δεκατακια εκανε αλλα μπορει να ειναι και απο τα 2 δοντια που σκασανε μύτη και τα αλλα 2 που περιμενουμε) αλλά ούτε και καποιο εξάνθημα ..........

• 2 εβδομάδες μετά...

Θα το κανουμε και εμεις αρχες Σεπτεμβρη .τι να πω οτι ανησυχισα?ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑ!!!θα ρωτησω και τον γιατρο μου αλλα να ρωτησαω και εσας.οσο μεγαλυτερο ειναι το παιδακι τοσο αποφευγεις την περιπτωση του αυτισμου?εννοω αν το κανεις μετα τον 16 ή 17 μηνα ειναι καλυτερα?

Διαφημίσεις

Δεν τα έχω κάνει στη μικρή, μόνο μία δόση πολυο-τετάνου-κοκκίτη ειδικά επειδή φοβόμαστε τον τέτανο, αλλά το καναμε σε ηλικία 4. Δεν πρόκειται να κάνω κανένα άλλο εμβόλιο ούτε στην κόρη μου ούτε στον γιο μου που πρόκειται να γεννηθεί. Δεν μπορεί κανείς να με υποχρεώσει. Τουλάχιστον μην τα κάνετε σε τόσο μωρά, τι πειράζει αν γίνει σε ηλικία 3-4; περυσι είδα στην εκπομπή της Όπρας για τον αυτισμό μια μανα να λεει 'μου είπανε οι συνεργάτες σας να μην το πω, αλλά δεν μπορώ και θα το πω, το παιδί εμφάνισε τα συμπτώματα μετά το εμβόλιο'. Φναταστείτε τι μάχη δίνουν οι εταιρίες εμβολίων για να μην εμφανιστεί καμία έρευνα εναντίον, εδώ λεει στα δικαστήρια πάνε τους ερυενητές και αντιρρησίες, αξίζει τον κόπο γι' αυτούς, πουλάνε ένα εμβόλιο σε όλα τα παιδιά του κόσμου, λίγα λεφτά είναι αυτά;

Δεν το συζητάμε που κάνουν εμβόλια σε άρρωστα παιδάκια και χωρίς να τα εξετάζουν. Αλλά κι οι παιδίατροι τα ποσοστά τους παίρνουν. Βρέιτε παιδιάτρους που να στηρίζουν απόλυτα την αποφασή σας να μην κάνετε τα εμβόλια ή τουλάχιστον να τα κάνετε όποτε αργότερα θελήσετε εσείς. Πάντως πολλοί γιατροί δεν κάνουν στα παιδια τους εμβόλια, δεν το λένε για να μην προκαλούν.

κοριτσια αυτο το εμβολιο το εκανα στις 4/5 κ μετα απο 10 μερες ειχαμε συμπτωματα.σπυρια σε ολο της το κορμι κ πυρετο μεχρι 39.ανορεξια κ γκρινια.κρατησε για 4-5 μερες κ αργησε να συνελθει.το φοβηθηκα κ εγω αλλα δεν ηξερα οτι ειναι αυτο το εμβολιο που ευθυνεται για τον αυτισμο αν κ εχω τον ανηψιο μου με αυτισμο.της αδερφης μου της ειχανε πει οτι μπορει να ευθυνονται τα εμβολια αλλα δεν ηξερα ποιο?

εχω φοβηθει με αυτα που διαβασα τωρα.την πεμπτη θα κανουμε κ της ανεμοβλογιας αν δεν κανω λαθος...

• 1 month later...

Καλησπέρα κορίτσια,

η κόρη μου είναι τώρα 15 μηνών. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν να κάνουμε το priorix-tetra (ιλαρά-παρωτίδιδα-ερυθρά-ανεμοβλογιά), αλλά τελικά το αναβάλλαμε για να κάνουμε το Prevenar (πνευμονιόκοκκος) που δεν το είχαμε κάνει καθόλου.

'Εχω προβληματιστεί πολύ σχετικά με το εμβόλιο priorix-tetra και τις παρενέργειες που μπορεί να φέρει. Υποτίθεται ότι πρέπει να γίνει απο 15-24 μηνών. Ρώτησα την παιδίατρο μου αν μπορούμε να τα κάνουμε ξεχωριστά ένα-ένα και μου είπε ότι αυτό είναι δυνατόν μόνο σε νοσοκομείο γιατί δεν κυκλοφορούν ξεχωριστά.(μένω σε νησί και νοσοκομείο δεν υπάρχει). ¨Εχω διαβάσει τόσο πολύ σχετικά με το συγκεκριμένο εμβόλιο και για να είμαι ακριβής περισσότερο για το προηγούμενο που κυκλοφορούσε το MMR που ήταν τριπλό (χωρίς την ανεμοβλογιά). Υποτίθεται ότι το καινούργιο είναι βελτιωμένη έκδοση του MMR, με λιγότερες παρενέργειες, αλλά και πάλι δεν πείθομαι. Ψάχνω να βρώ ακριβή συστατικά του priorix-tetra στο internet, αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Ο νόμος ορίζει ότι αν το συστατικό - συντηριτικό Thirmesol(mercury), που ενοχοποιείται για νευρολογικές βλάβες περιέχεται στο εμβόλιο <5 micrograms, οι εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να το αναφέρουν στα συστατικά!!! Άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας πήρε 14/02/2008.

βλέπε link

http://career.duth.gr/cms/files/%CE%...240_140208.pdf

Η γιατρός μου λέει πως πρέπει να το κάνουμε. Εγώ όμως δεν ξέρω τι να κάνω και θέτω τα εξής ερωτήματα προς διερεύνηση:

1. Είναι καλύτερα για το αμυντικό σύστημα του μωρού να γίνουν ένα-ένα?

2. Που μπορώ να βρώ τα ακριβή συστατικά του εμβολίου?

3. Οι μελέτες που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο εμβόλιο(λόγω του ότι είναι καινούργιο), είναι αρκετές για να το εμπιστευτούμε?

4. Το ότι εγώ θηλάζω τη μικρή (έστω και μια φορά την ημέρα μαζί με συμπλήρωμα 150ml), έχει καμμία θετική επίπτωση στην αντιμετώπιση του εμβολίου απο το αμυντικό της σύστημα? Κάπου διάβασα ότι ο λόγος που κάνουν το εμβόλιο μετά απο 15 μηνών είναι γιατί τα αντισώματα απο τη μητέρα έχουν σχεδόν αξαφανηστεί σε αυτήν την ηλικία και έτσι αντιδρα το μωρό και παράγει αντισώματα για αυτές τις αρρώστιες και ότι αν το μωρό θηλάζει ακόμα είναι δώρον-άδωρο να κάνει το εμβόλιο. Δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο η ποσότητα του μητρικού γάλακτος??

5. Είναι καλύτερο να κάνει το εμβόλιο σε μεγαλύτερη ηλικία, δηλαδή να εξαντήσουμε το όριο των 24 μηνών που πρέπει να γίνει ή σε μικρότερη?

6. Αν δεν κάνουμε αυτή τη δόση του εμβολίου τώρα, δεδομένου ότι δεν πάει στον παιδικό σταθμό και κάνω την επόμενη δόση περίπου 4 χρονών πριν πάει παιδικό τι γνώμη έχετε?

7. Δεδομένο ότι η κόρη μου έχει αρρωστήσει μόνο μια φορά μέχρι τώρα απο 3 ήμερη ίωση, δεν έχει πάρει ποτέ της αντιβίωση και γενικά είναι γερό παιδί που δεν αρρωσταίνει, παρόλο που ερχόμαστε σε επαφή και με άλλα παιδιά πολύ συχνά ( τό ίδιο ακριβώς είμαι και εγώ και ο άνδρας μου). Θεωρητικά έχει καλό αμυντικό σύστημα. Αυτό το αναφέρω γιατί λένε ότι το τι παρενέργειες απο το συγκεκριμένο εμβόλιο θα έχει το κάθε παιδί εξαρτάται απο το αμυντικό τους σύστημα.

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/...critisism.html

8.Ti μακροχόνιες επιπτώσεις μπορεί να έχουμε απο αυτό το πολυδύναμο εμβόλιο?

Είμαι τρομερά προβληματισμένη αν θα πρέπει να πάρω το συγκεκριμένο ρίσκο ή όχι.

ΒΟΗΘΕΙΑ κορίτσια

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Εμενα ο γιος μου εκανε το Priorix 11 μηνων και το επαναληπτικο 15 μηνων δηλ μεσα σε τεσσερις μηνες, δεν ειναι λιγος ο καιρος;

Εσυς εδω μιλατε για 4 και 6 χρονων οτι θα κανουν το επαναληπτικο.

Oσοναφορα για το MMR και το αν σχετιζεται ή οχι με τον αυτισμο μια απλη αρα εμπεριστατωμενη παρουσιαση ειναι αυτη που παρουσιαζεται στον ιστοτοπο http://www.noesi.gr.

Αντιγραφω:

Η θεώρηση της συσχέτισης MMR και αυτισμού

Ομολογουμένως, η θεωρία της σχέσης μεταξύ βαρέων μετάλλων και αυτισμού ξεκίνησε από την Αμερική. Αρχικώς, έπρεπε να εξηγηθεί ένα παράξενο φαινόμενο που καταγράφονταν από τις ιατρικές και προνοιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, με ραγδαία αυξανόμενο αριθμό των νέων κρουσμάτων αυτισμού. Αρκετοί ερευνητές έσπευσαν να αποδώσουν το νέο φαινόμενο σε κάτι πλασματικό, που προέκυπτε από την καλύτερη εκτίμηση και αξιολόγηση του αυτισμού από τους ειδικούς επιστήμονες, που έφερνε περισσότερα περιστατικά στην επιφάνεια. Άλλοι ωστόσο, περισσότερο σκεπτικοί, άρχισαν να αναζητούν τα αίτια του φαινομένου σε περιβαλλοντικούς παράγοντες.

To 1990, ερευνητές ανακάλυψαν ότι αρκετά από τα αυτιστικά παιδιά έπασχαν από χρόνια νόσο του εντέρου (chronic bowel disease), γεγονός που αργότερα ώθησε στη θεωρία της συσχέτισης μεταξύ ενός ευρέως διαδεδομένων παιδικού εμβολίου (και δη ενός συστατικού του, που ήταν παράγωγο του υδραργύρου) και της εμφάνισης αυτισμού. Στο τέλος της δεκαετίας του '90, η πρώτη αληθοφανής υπόθεση συνέδεσε το τριπλό εμβόλιο για τις μαγουλάδες, την ιλαρά και την ερυθρά (το αποκαλούμενο "MMR" που προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Measles, Mumps, Rubella) που χορηγούνταν υποχρεωτικά σε βρέφη στην Αμερική, με τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων αυτισμού. Αρκετοί ειδικοί άρχισαν να κάνουν λόγο για συσχέτιση αυτισμού και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο εμβόλιο, χωρίς ωστόσο να μπορούν να στηρίξουν ερευνητικά την υπόθεση αυτή.

Η σύνδεση του MMR με τον αυτισμό βασίστηκε στην υποψία ότι ένα συντηρητικό που έχει βάσει τον υδράργυρο (mercury) και περιέχεται στο εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει τοξίκωση στον οργανισμό ενός μικρού παιδιού. Το "ένοχο" συστατικό, παράγωγο του υδραργύρου, ονομάζεται thiomersal (επίσης γνωστό και ως thimerosal, στα ελληνικά αποκαλείται "θειοµερσάλη").

Οι πρώτες υποθέσεις των ειδικών έδωσαν ώθηση σε ένα μπαράζ μηνύσεων στις ΗΠΑ, εκ μέρους γονέων παιδιών με αυτισμό ενάντια στις ιατρικές υπηρεσίες που υποχρέωναν τα παιδιά τους να κάνουν το εμβόλιο MMR. Οι μηνύσεις γίνονταν σχεδόν κατά ομαδικό τρόπο και μεγάλα δικηγορικά γραφεία επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους να αποδείξουν, ότι η Αμερική βρίσκονταν ενώπιο ενός σκανδάλου μεγαλύτερου και από αυτό της θαλιδομίδης (σημ. επρόκειτο για φάρμακο που δίνονταν στις έγκυες γυναίκες προς ανακούφιση των συμπτωμάτων ναυτίας και συνδέθηκε χωρίς αμφιβολία με πλήθος “τερατογενέσεων”, κυρίως βρέφη που έρχονταν στον κόσμο χωρίς πλήρως ανεπτυγμένα άκρα - γνωστά ως "παιδιά της θαλιδομίδης").

Τις αρχικές υποθέσεις στήριξε η διαπίστωση ότι το εμβόλιο MMR χορηγούνταν συνηθέστερα σε βρέφη ηλικίας μεταξύ 12 και 18 μηνών, διάστημα που τοποθετείται χρονικά μόλις λίγους μήνες πριν την έναρξη μίας μορφής αυτισμού ("regressive autism")

Σημ. συγγραφέα: Στον regressive τύπο της αυτιστικής διαταραχής, τα βρέφη αναπτύσσονται φυσιολογικά δίχως αυτιστικά χαρακτηριστικά μέχρι περίπου την ηλικία των 18 μηνών οπότε εμφανίζεται έκπτωση των κεκτημένων γνωστικών δεξιοτήτων και ξεκινά μία κατά τα άλλα φυσιολογική ακολουθία ανάπτυξης εντός του αυτιστικού φάσματος).

Έρευνες για τη συσχέτιση MMR και αυτισμού

Η πρώτη μελέτη, που έμεινε γνωστή ως η μελέτη του Γουέικφιλντ (Wakefield study) δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Λάνσετ (Lancet) το 1998 και συνέδεε άμεσα τον αυτισμό με το εμβόλιο MMR. Οι μελετητές σε δείγμα 12 ατόμων, που είχαν διαγνωστεί με διαταραχή του εντέρου και αυτισμό διατύπωσαν την άποψη, ότι το εμβόλιο MMR που είχαν δεχτεί τα παιδιά με πρώιμη ηλικία είχε προκαλέσει την ασθένεια του εντέρου (bowel disease), που με τη σειρά της προκαλούσε αυξημένη απορρόφηση (υπερ-απορρόφηση) θρεπτικών (κατά τα άλλα) ουσιών και βιταμινών, που είχε ως επίπτωση την εμφάνιση νευρολογικών διαταραχών, όπως αυτή του αυτισμού, στα παιδιά αυτά.

Σημειωτέον, ωστόσο, ότι την ίδια μόλις χρονιά, το 1998, στο ίδιο περιοδικό (Lancet) δημοσιεύτηκε έρευνα που έθετε υπό αμφισβήτηση τα αποτελέσματα της ομάδας Wakefield με το σκεπτικό των μεθοδολογικών σφαλμάτων στην επίμαχη έρευνα (βλ. έρευνα των Chen and DeStefano, 1998).

Δεκάδες μελέτες ξεκίνησαν να διεξάγονται παγκοσμίως για να απαντήσουν στο ερώτημα εάν τα αποτελέσματα του Wakefield και της ομάδας των δώδεκα (!) ακόμη ερευνητών που συνυπογράφανε τη δημοσίευση της μελέτης, ήταν ακριβή.

Αρχές τις δεκαετίας του 2000, η Αμερική βρέθηκε διχασμένη όσο ποτέ άλλοτε ως προς τα αίτια του αυτισμού. Εκατοντάδες άρθρα δημοσιεύονταν στο διαδίκτυο και σε περιοδικά επί του θέματος. Οι μηνύσεις έφτασαν στο απώγειό τους και ο κόσμος άρχισε να πιστεύει, ότι το πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων αυτισμού συνδέονταν με ανθρώπινη παρέμβαση!

Αργότερα, το 2002, ο προβληματισμός πέρασε και σε Ευρωπαϊκό έδαφος, με την πρώτη έρευνα επί Αγγλικού εδάφους, που συνέδεε το εμβόλιο με την εμφάνιση αυτισμού.

Η σημερινή στάση της επιστημονικής κοινότητας για τον αυτισμό και το εμβόλιο MMR

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά τη μελέτη του Wakefield, οι περισσότεροι ερευνητές θεωρούν την υπόθεση περί συσχέτισης εμβολίου MMR και εμφάνισης αυτισμού μάλλον εσφαλμένη.

Το βέβαιο είναι αντί σκανδάλου επί εδάφους ιατρικών υπηρεσιών για τη χρήση του MMR προέκυψε σκάνδαλο επί εδάφους μελετητών της ομάδας Wakefield για την μεθοδολογική προσέγγιση! Ο Wakefield φέρεται, σήμερα, ότι πληρώθηκε κάποιες χιλιάδες δολάρια για να υποστηρίξει την άποψη ότι το MMR προκαλεί αυτισμό. Η μελέτη του, που είχε δείγμα 12 περιπτώσεις ατόμων, 9 από τους οποίους είχαν αυτισμό, τέθηκε υπό αυστηρό έλεγχο. Διαπιστώθηκε, ότι μερικοί από τους συμμετέχοντες στο δείγμα δεν είχαν επιλεγεί τυχαίως (όπως υποστήριζε η ομάδα Wakefield) αλλά μέσω ενός δικηγορικού γραφείου που είχε αναλάβει τις υποθέσεις γονέων με παιδιά με αυτισμό και διεκδικούσε αποζημιώσεις για την επίπτωση του αυτισμού στα παιδιά λόγω της χορήγησης του εμβολίου MMR. Κάτω από την πίεση των κατηγοριών για μεροληπτική έρευνα, δέκα από τους τους δεκατρείς ερευνητές που υπέγραφαν τη μελέτη Wakefield έχουν ήδη εκδώσει γραπτές δηλώσεις ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δεν μπορούν συσχετίσουν τη χορήγηση του εμβολίου MMR με την επίπτωση του αυτισμού.

Παρά την μεγάλη έκταση που συνεχίζει να λαμβάνει το θέμα σήμερα, φαίνεται ότι ολοένα πληθαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο οι έρευνες που απενοχοποιούν το εμβόλιο MMR. Έρευνες στην Αγγλία (Taylor et al 1999, DeStefano and Chen 1999) συνιστούν ότι τα κρούσματα αυτισμού αυξάνονται σταθερά από το 1979 χωρίς καμία αλματώδη αύξηση από το 1988 και έπειτα, οπότε πρωτο-εισήχθη το εμβόλιο MMR στη Μεγάλη Βρετανία. Επιπροσθέτως, δεν παρατηρήθηκε πρώιμη ή όψιμη έναρξη του αυτισμού σε παιδιά που εμβολιάστηκαν νωρίτερα ή αργότερα κατά την παιδική ηλικία σε σύγκριση με παιδιά που δεν είχαν εμβολιαστεί αλλά εμφάνισαν αυτισμό. Τέλος, οι εν λόγω έρευνες διαπίστωσαν ότι υπήρχε μία έντονη ανησυχία στους γονείς των παιδιών που εμβολιάζονταν για διάστημα έξι μηνών μετά το εμβόλιο. Ανάλογη έρευνα στη Σουηδία (Gillberg and Heijbel 1998) δεν έχει στηρίξει τη σχέση μεταξύ εμβολίου MMR και αυτισμού.

Η περίπτωση της Ελλάδας, όπου κατεγράφη ένα ξέσπασμα των κρουσμάτων ερυθράς ελλείψει πολιτικής εμβολιασμών κατά του ιού σε αντιδιαστολή με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που την ίδια περίοδο είχαν θέσει σε εφαρμογή προγράμματα εμβολιασμών, αναφέρεται στη βιβλιογραφία ως επιχείρημα υπέρ της πολιτικής με εμβολιασμούς MMR στα βρέφη.

Τελικώς, είναι να ανησυχεί κανείς;

Στην πραγματικότητα, είναι μάλλον νωρίς για να υποστηρίξει κάποιος, που έχει στρέψει την προσοχή του στις έρευνες και τα δημοσιεύματα και παρακολουθεί τα δρώμενα και τα λεγόμενα ως ενδιαφερόμενος πολίτης, ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει κανείς εάν αναλογιστεί ότι η έρευνα επί του θέματος συνεχίζεται, επομένως για την ερευνητική κοινότητα το θέμα δε θεωρείται ακόμη λήξαν. Είναι, άλλωστε τόσο μεγάλη η αναστάτωση που έχει προκληθεί σε γονείς παιδιών με αυτισμού αλλά και την επιστημονική κοινότητα, που θα χρειαστούν αρκετές έρευνες προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα αξιόπιστο συμπέρασμα περί συσχέτισης εμβολίων και αυτισμού.

Σήμερα, αρκετοί επιστήμονες αντιμάχονται ένα πλήθος ιστοτόπων, με γνωστότερο ενδεχομένως τον "SafeMinds" (μτφ. "Ήσυχα Κεφάλια") στην διεύθυνση http://www.safeminds.org, όπου υποστηρίζεται η άποψη ότι ο τοξίκωση με υδράργυρο προκαλεί αυτισμό.

Εάν διαβάσει κανείς τα μηνύματα που ανταλλάσσονται στα διεθνή φόρουμ σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών και τη σχέση τους με τον αυτισμό θα διαπιστώσει ότι αρκετοί γονείς εμμένουν στην άποψη ότι η τοξίκωση από τα βαρέα μέταλλα που φέρουν τα εμβόλια ευθύνονται για την εμφάνιση αυτισμού σε κάποιο από τα παιδιά τους. Έχω την αίσθηση, ότι κάποιοι ίσως να "ασπάζονται" την άποψη περί ευθύνης των εμβολίων, παρά τον καθησυχασμό από τον ιατρό τους, επειδή παίρνουν ενθαρρυντικές απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που αφορούν την κατάσταση των παιδιών τους, όπως για παράδειγμα, "τι έφταιξε, τι πήγε στραβά;".

Πάντως, ένας ιστοτόπος για να ξεκινήσει κάποιος την πορεία του στο διαδίκτυο είναι το "Autism Help For You" (μτφ. "Αυτισμός: Βοήθεια για Εσάς") στη διεύθυνση http://www.autismhelpforyou.com. Στην κεντρική σελίδα, παρέχονται με τη μορφή τίτλων διάφορες συνδέσεις σε άλλες σελίδες για πάσης φύσης θέμα που σχετίζεται με τον αυτισμό. Οι σελίδες είναι διαθέσιμες μόνο στα Αγγλικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το MMR

Στην Αγγλία, ο Βρετανικός Οργανισμός για την Υγεία (μτφ. "National Health Service") διαθέτει ιστοσελίδα για την πληροφόρηση του κοινού για το εμβόλιο MMR. Δείτε τη σελίδα στη διεύθυνση: http://www.mmrthefacts.nhs.uk. Η πιο πρόσφατη δημοσίευση (05/07/2006) αναφέρει ότι ακόμη μία έρευνα στον Καναδά αναφέρει ότι ακόμη και μετά την απομάκρυνση του συστατικού thiomersal από το εμβόλιο MMR, τα κρούσματα αυτισμού συνεχίζουν να αυξάνουν. Η μελετητές συνιστούν ότι η άυξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων οφείλεται στην αρτιότερη διάγνωση του αυτισμού από της υπηρεσίες υγείας.

Aμαν ρε κοριτσια με το MMR και τον αυτισμο, σταματηστε πια να τρομαζετε τον κοσμο.

Εχω κι εγω ενα γιο ο οποιος πασχει απο διανοητικη καθηστερηση και εχει καποια αυτιστικα στοιχεια, αλλα δεν το αποδιδω στα εμβολια.

Ποιος τρομαξε τον κοσμο?

Συγγνωμη που μπορει να φανω λιγο αυστηρη αλλα νομιζω οτι δε διαβασες τιποτα απο αυτα που εχω παραθεσει.

Αν θελεις σε παρακαλω διαβασε μονο τις τρεις εντονες υπογραμμισμενες σειρες.

Κανει μια απλη αναφορα στο ιστορικο της υποθεσης και σε καποια συμπερασματα.

Και για να μην κουραστεις να διαβαζεις παραθετω τις τρεις σειρες ξανα.

Η σημερινή στάση της επιστημονικής κοινότητας για τον αυτισμό και το εμβόλιο MMR

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά τη μελέτη του Wakefield, οι περισσότεροι ερευνητές θεωρούν την υπόθεση περί συσχέτισης εμβολίου MMR και εμφάνισης αυτισμού μάλλον εσφαλμένη.

Ποιος τρομαξε τον κοσμο?

Συγγνωμη που μπορει να φανω λιγο αυστηρη αλλα νομιζω οτι δε διαβασες τιποτα απο αυτα που εχω παραθεσει.

Αν θελεις σε παρακαλω διαβασε μονο τις τρεις εντονες υπογραμμισμενες σειρες.

Κανει μια απλη αναφορα στο ιστορικο της υποθεσης και σε καποια συμπερασματα.

Και για να μην κουραστεις να διαβαζεις παραθετω τις τρεις σειρες ξανα.

Χιλια συγνωμη....

αλλα τοσο καιρο εχω κουραστει να διαβαζω ατελιωτα κατεβατα με το εμβολιο MMR και συσχετισμο του με τον αυτισμο και νομιζα οτι ειναι το ιδιο παλι.

Eγω χιλια συγγνωμη Ολυμπια αν φανηκα εκνευρισμενη. Απλα ηθελα να βαλω με απλα λογια πως εξελιχθηκε το ολο θεμα και χαθηκε εντελως το πραγματικο νοημα. Δικο μου το φταιξιμο.

Τελικα το σημαντικο ειναι οτι το μεγαλυτερο μερος της επιστημονικης κοινοτητας εχει καταληξει οτι τελικα δε σχετιζονται

Κάτι περίεργο συμβαίνει με αυτή την σελίδα και όταν προσπαθώ να μεταφερθώ στην 10η και τελευταία, με πηγαίνει πάλι στην 9η!

Πρόκειται και μεις σήμερα να κάνουμε το Priorix, kai ομολογώ ότι το σκέφτομαι εδώ και 5 μήνες και το αναβάλλω. Τελικά σήμερα θα το κάνουμε, η Χριστίνα μου είναι πια 20 μηνών, και επίσης θηλάζει ακόμα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, και θα σας πω αν παρουσιάσουμε κάτι. Σε όσους φίλους γιατρούς και έναν πολύ καλό φίλο φαρμακοποιό, πολύ διαβασμένο, που ρώτησα, με καθησύχασαν, και έτσι το αποφάσισα...

Όμως πρέπει και εγώ να κάνω το εμβόλιο της ερυθράς, για πιθανή 2η εγκυμοσύνη, καθώς δεν έχω τα αντισώματα. Αλλά στο φυλλάδιο των οδηγιών που διάβασα, λέει ότι ο θηλασμός αποτελεί αντένδειξη. Εγώ δεν σκοπέυω να σταματήσω το θηλασμό, ούτε καν σε πιθανή εγκυμοσύνη. Τι πρέπει να κάνω? Να μην εμβολιαστώ? Μα τότε θα κινδυνέψει το έμβρυο! Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση?

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω την felinidoc -που νομίζω είναι γιατρός- αν τελικά εμβολίασε την κορούλα της...

Ομολογώ ότι σήμερα με έπιασε το άγχος της τελευταίας στιγμής, καθώς έχω καιρό που διαβάζω ότι βρίσκω στο Ιντερνετ, και εν τέλει αξιολόγησα ότι πρέπει να το κάνω. ΠΑρ' όλ' αυτά... ... τρέμω...

Δεν μπορω να διαβασω παραπανω απο της πρωτες δημοσιευσης. Δεν ξερω κ εγω πως γραφω, εχω τρελαθει, τρεμω ολοκληρη. Καναμε το εμβολιο μμρ την τεταρτη στις 9 το πρωι. Καπου στις τρεις το μεσημερι ετσι οπως τον φιλησα αυθορμητα στο μετωπο, ηταν ζεστος. Βαζω θερμομετρο ειχε 37. Για να μην ανεβει παραπανω δινω ποσταν γιατι δεν ειχα ντεπον. Κοιμαται το παιδι ξυπναει κ ολα καλα. Μετα απο δυο μερες, την παρασκευη δηλαδη εβγαζε σπυρακια κοκκινα, οπως διαβαζω κ της Αγγελας. Ε μετα απο αυτο δεν μπορεσα να διαβασω ολες της σελιδες. Συμπεριφερεται οπως κ πριν, μεχρις στιγμης, επειτα δεν ξερω τι θα κανει. Ζητω απο την Αγγελα να μου πει, την παρακαλω πολυ. Σπυρια ειχε βγαλει τετοια κ παλια κ πριν κανα δυο μηνες. Η γιατρος ειπε οτι ηταν ιδρωτηρια, μετα το γυρισε σε ατοπικη δερματιτιδα κ υστερα μας ειπε οτι ειναι αλλεργια απο το γαλα. Ακολουθησαμε μια αγωγη για ατοπικη αλλα δεν εκανε τιποτα. Διαβασα στο φορουμ για λαδακι κ του εβαλα κ φυγανε αμεσως. Εκεινα ομως ειχαν κ μυτουλες με υγρο μεσα, αυτα δεν εχουν. Ειχα διαβασει για τον αυτισμο που προκαλει το μμρ αλλα επειδη δεν μπορω να μπαινω συχνα για να ενημερωθω το εκανα συζητωντας με τη μανα μου, με επεισε οτι μπορει να παθει τιποτα κ αλλα τετοια κ την πιστεψα. Τωρα ομως τι γινεται?? Περιμενω απαντηση. Να τον παω αυριο στο γιατρο για τα σπυρακια λεω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...