Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Orgasmic Birth - Γέννα που συνοδεύεται απο οργασμό

EVDOXIA

Recommended Posts

Οργασμός και γέννα είναι δυο λέξεις που συνήθως δεν εντοπίζονται στην ίδια πρόταση. Όσο αδιανόητο κι αν ακούγεται, όμως, όλο και περισσότερες μητέρες επιβεβαιώνουν ότι ο οργασμός κατά τη γέννα μπορεί πράγματι να συμβεί. Η γέννηση ενός παιδιού, ισχυρίζονται στους Τάιμς του Λονδίνου, εκτός από διαδικασία οδυνηρή, μπορεί να αποδειχτεί και διαδικασία εξαιρετικά ευχάριστη.

Η Ίσομπελ Πάτερσον, 31 ετών, είναι δικηγόρος από το Μπράιτον. Γέννησε το πρώτο της παιδί, την Αμέλια, τον Δεκέμβριο. Επισημαίνει πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η γέννηση του παιδιού της, την οποία παρακολούθησε και ο σύζυγός της, συνοδεύτηκε από αλλεπάλληλα κύματα οργασμών. Μάλιστα, λέει πως θυμάται τη μέρα εκείνη ως την πλέον "απολαυστική στη ζωή της". Γέννησε στο σπίτι της με τη βοήθεια μαμής.

"Ήταν το πιο απολαυστικό επτάωρο της ζωής μου...", λέει στους Τάιμς του Λονδίνου. "Ο σύζυγός μου έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Δεν ήξερε τι να πει. Μου είπε αργότερα ότι ήταν φανερό τι συνέβαινε. Όταν έψαξα το θέμα στο Ίντερνετ βρήκα εκατοντάδες γυναίκες να καταθέτουν παρόμοιες εμπειρίες.

Μετά τη γέννα, ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που ήθελα να μοιραστώ αυτό που συνέβη με τους φίλους μου αλλά οι αντιδράσεις τους μου είπαν γρήγορα ότι ήταν κάτι που θα έπρεπε να το δω ως μια υπέροχη εμπειρία και να το κρατήσω για τον εαυτό μου"

Τι λένε οι ειδικοί

Μισέλ Οντέν- Μαιευτήρας, συγγραφέας

"Ο κόσμος πίστευε πως δεν υπάρχει γυναικείος οργασμός κατά την σεξουαλική επαφή. Πιστεύω ότι μέσα στα επόμενα χρόνια, ο οργασμός κατά τη γέννα θα αποτελέσει μέρος της διαδικασίας του φυσιολογικού τοκετού. Στη διάρκεια του τοκετού, παρατηρείται μεγάλη ορμονική αλλαγή στο σώμα. Τα επίπεδα της προλακτίνης αυξάνονται και απελευθερώνονται βήτα-ενδορφίνες και οξυτοκίνη".

Σέιλα Κίτζινγκερ-Κοινωνικός Ανθρωπολόγος με ειδίκευση στον τοκετό

"Όταν μια γυναίκα γεννά και έχει γύρω της ανθρώπους που της λένε τι να κάνει και πώς να αναπνεύσει, δεν μπορεί να λειτουργήσει αυθόρμητα. Όταν όμως αυτό είναι εφικτό, ο τοκετός μπορεί να μεταβληθεί σε κάτι το εκπληκτικό και να συνοδεύεται από ζεστά κύμματα πάθους. Όταν το κεφάλι του παιδιού φτάνει στο ύψος του περινέου, ενεργοποιεί μια ερωτική αντίδραση γνωστή και ως "Ferguson's reflex". Αυτό, όμως, μπορεί να συμβεί μόνο αν δεν λένε στη γυναίκα πότε να σπρώξει και πώς".

Μάγκι Χάουελ- Διευθύντρια του κέντρου "Natal Hypnotherapy"

Για τις περισσότερες γυναίκες ο τοκετός είναι μια δοκιμασία. Σε ορισμένες, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και οργασμό. Αν μια γυναίκα νιώθει απόλυτα ασφαλής, χαλαρή, σίγουρη και εμπιστεύεται το σώμα της, τότε η εμπειρία μπορεί να είναι ακόμη και απολαυστική.

Ο οργασμός κατά τη γέννα βρίσκεται στο επίκεντρο δύο νέων ντοκιμαντέρ στις Ην.Πολιτείες

http://www.nea.gr

Διαφημίσεις

H Ίσομπελ Πάτερσον γέννησε στο σπίτι της. Μην περιμένετε ανάλογη εμπειρία στο μαιευτήριο με την επισκληρίδιο, την ωκυτοκίνη, τον ορό κτλ κτλ...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4508633&ct=2

Παρακαλείστε πριν την παράθεση οποιουδήποτε σχόλιου σε αυτό το θέμα να ενημερωθείτε απο διάφορους συνδέσμους που υπάρχουν στο διαδίκτυο για αυτό το θέμα.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει προσπάθεια μετάφρασης κάποιων απο τα παρακάτω άρθρα, το τόπικ θα παραμείνει κλειδωμένο μέχρι να προστεθούν και άλλα άρθρα στα Ελληνικά.

http://abcnews.go.com/Health/Story?id=6120045&page=1

(αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε στα Ελληνικά στην πρώτη δημοσίευση του τόπικ)

http://www.unassistedchildbirth.com/sensual/orgasmic.html

http://orato.com/health-science/2008/08/05/oxytocin-hormone-and-privacy-assist-less-painful-more-pleasurable-birth

http://www.orgasmicbirth.com/

http://www.youtube.com/watch?v=8m4OERGb7Nk

http://www.youtube.com/watch?v=H_0FLuu3VmY&feature=related

οι offtopic δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν στο αρχείο, χρειάστηκε να μεταφερθούν όλες οι δημοσιεύσεις έτσι ώστε η συζήτηση να αρχίσει ξανά με κριτήριο την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων: http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=18893[/color]

Κείμενα με προσβλητικό, χυδαίο, εριστικό χαρακτήρα ή με αστειισμούς θα απομακρύνονται απευθείας.

θέματα στα οποία μας παρέπεμψαν τα μέλη :

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=18119

• 2 εβδομάδες μετά...

το θέμα ξεκλειδώθηκε έτσι ώστε να παρατεθούν και άλλες απόψεις συνδεσμοι και κείμενα σε σχέση με το θέμα.

παρακαλούμε δείτε πρώτα όλα τα παραπάνω άρθρα εάν δεν έχετε ενημερωθεί ποτέ ξανά για αυτή την έννοια.

• 5 months later...

Το πώς το βιώνει μία γυναίκα τον τοκετό έχει σχέση με το πώς γενικά βιώνει τον σωματικό πόνο.

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Διαφημίσεις

• 1 month later...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ!ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΑΣ ΕΙΤΕ ΜΕ Κ.Τ. (ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΔΗΛΑΔΗ) ΕΙΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΗΜΕΛΕΣ , ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΙΑ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΈΥΧΗΝ!!! ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΚΛΑΜΑ. ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΓΑΣΜΟ . . .

γι αυτο δεν ειναι γνωστο το θεμα ασχετος εαν συμβαινει απο παντα αυτο!η προκαταληψη και η ημυμαθια θα μας φαει σε αυτον τον κοσμο.το θεμα το εβαλα σε δυο τοπικ εδω και καιρο μαλλον το βιντεο που βρηκα στο youtube να πω καλυτερα,δεν υπηρχε κανενα σχολειο και μου εκανε εντυπωση.ειδατε βρε κοριτσαρες απο που προερχετε ο οργασμος?αυτα που γραφουν παραπανω?απο το ιδιο συστημα που βγαινει το μωρο εκει υπαρχουν και τα οργανα που μας επιτρεπουν να νιωθουμε οργασμο την ωρα της επαφης ενταξει ειναι κουφο αλλα οχι αδυνατο.οταν γεννησα τον γιο μου δεν ενιωσα βεβαια οργασμο γιατι τον εκανα σε κλινικη αλλα ημουν τοσο ηρεμη και την ωρα που εβγαινε το μονο που ενιωθα ηταν μια εντονη πιεση απο μεσα προς τα εξω οχι πονο και γι αυτο υπαρχει εξηγηση.οταν το μωρο εμπεδωνετε στον κολπο κοβει την κυκλοφορια του αιματος και δεν περνει μυνηνατα ο εγκεφαλος απο εκεινο το σημειο οποτε δεν νιωθεις πονο ας ημαστε τουλαχιστων στην σκεψη λιιιιγο ποιο ανοικτες

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Κουφετάκι σχόλια δεν υπήρχαν γιατί την προηγούμενη φορά που το συζητήσαμε έγινε το έλα να δεις.

Προφανώς φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει γέννα με οργασμό έχει να κάνει τόσο με θέματα ορμονών όσο και φυσιολογίας. Που είναι το κακό; Γιατί θεωρούμε τον οργασμό κάτι βρώμικο; Γιατί επιμένουμε να πιστεύουμε ότι μάνα γίνεσαι μόνο μέσα από φρικτούς πόνους και δεν διεκδικούμε το δικαίωμα μας σε τοκετούς πιο χαλαρούς και φυσικούς...

Ερωτηματα απλώς και ελπίζω να μην ξαναχαλάσουμε το θέμα....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Κουφετάκι σχόλια δεν υπήρχαν γιατί την προηγούμενη φορά που το συζητήσαμε έγινε το έλα να δεις.

Προφανώς φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει γέννα με οργασμό έχει να κάνει τόσο με θέματα ορμονών όσο και φυσιολογίας. Που είναι το κακό; Γιατί θεωρούμε τον οργασμό κάτι βρώμικο; Γιατί επιμένουμε να πιστεύουμε ότι μάνα γίνεσαι μόνο μέσα από φρικτούς πόνους και δεν διεκδικούμε το δικαίωμα μας σε τοκετούς πιο χαλαρούς και φυσικούς...

Ερωτηματα απλώς και ελπίζω να μην ξαναχαλάσουμε το θέμα....

μακαρι να μπορουσε να γινει οταν γεννουσαμε εμεις!το δηλωνω πως αν ερθει αυτη η τεχνικη στη γερμανια θα κανω 3ο :P:p

Μανουλες που κανουν χρονια γιογκα και διαλογισμο μπορουν να χειριστουν αυτες το σωμα τους και οχι το σωμα τους αυτες. Αλλωστε αν η γυναικα δεν παρει κανενα φαρμακο εκκρινονται πολλες απο τις ορμονες του ερωτα με κορυφαια την ωκυτοκινη. Με τη χημικη ωκυτοκινη που ριχνουν στον ορο στα μαιευτηρια ο οργανισμος παιρνει μηνυμα να μην ενεργοποιησει τη φυσικη.Αρα αυτο που απομενει να νιωσεις στον τοκετο ειναι οι πολυ βιαιες και επιπονες συσπασεις της χημικης ωκυτοκινης .

Οταν ο ανθρωπος συγκεντρωθει στη φυση του και στις δυναμεις του ο οργασμος στον τοκετο θα ειναι το λιγοτερο που μπορει να πετυχει

JBePp2.png?qDX8aAa3

Διαφημίσεις

"Μανουλες που κανουν χρονια γιογκα και διαλογισμο μπορουν να χειριστουν αυτες το σωμα τους και οχι το σωμα τους αυτες"

Yogamama κατσε να σε πιασουνε οι δυνατοι πονοι της γεννας και ξαναμιλάμε. Ούτε μια ζωη διαλογισμού δε σε γλιτώνει. Ο πόνος είναι πόνος. Πάντως αυτό που λες για την φυσική ωκυτοκίνη όντως είναι ορμόνη του έρωτα. Θυμάμαι εμένα στην γέννα μου που επιανα τον άντρα μου μεταξύ των πόνων και τον φιλούσα στο λαιμό, στο στόμα, του έλεγα ποσο τον αγαπούσα, τον αγκάλιαζα. Με είχε πιασει μια απιστευτη τρυφερότητα. Είχε πλακα που όταν πλησίασα πρώτη φορά τον λαιμό του λένε οι μαίες "πρόσεξε να μη σε δαγκώσει" νόμιζαν ότι επειδη πονούσα θα τον δάγκωνα, δεν περίμεναν να τον φιλήσω.

Πάντως όσον αφορά τον οργασμό στην γεννα αυτό εχω διαβάσει αρκετά πράγματα και όπως κατάλαβα είναι κάπως μεταφορικό, δηλαδή η κορύφωση είναι το να νοίωθεις το μωρό που βγαίνει από μέσα σου.

Yogamama κατσε να σε πιασουνε οι δυνατοι πονοι της γεννας και ξαναμιλάμε. Ούτε μια ζωη διαλογισμού δε σε γλιτώνει. Ο πόνος είναι πόνος.

Μην την τρομάζεις καλέ την κοπέλα! :)

Λοιπόν θα διαφωνίσω μαζί σου, αν και δεν είναι μάλλον θέμα διαφωνίας γιατί ο καθένας βιώνει τον πόνο διαφορετικά και ούτως ή άλλως είμαστε off topic....Εγώ δεν έχω κάνει διαλογισμό, έκανα απλώς μαθήματα ανώδυνου τοκετού, αλλά δεν ξέρεις πόσο με βοήθησαν...Το ένα απλό και βασικό πράγμα που μου έμαθαν είναι ότι ενώ η ενστικτώδης αντίδραση στον πόνο είναι να σφιχτούμε, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να χαλαρώσουμε....Οι αναπνοές με βοήθησαν πάρα πολύ σ'αυτό, παρόλο που το περιβάλλον δε βοηθούσε και πολύ....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Μανουλες που κανουν χρονια γιογκα και διαλογισμο μπορουν να χειριστουν αυτες το σωμα τους και οχι το σωμα τους αυτες. Αλλωστε αν η γυναικα δεν παρει κανενα φαρμακο εκκρινονται πολλες απο τις ορμονες του ερωτα με κορυφαια την ωκυτοκινη. Με τη χημικη ωκυτοκινη που ριχνουν στον ορο στα μαιευτηρια ο οργανισμος παιρνει μηνυμα να μην ενεργοποιησει τη φυσικη.Αρα αυτο που απομενει να νιωσεις στον τοκετο ειναι οι πολυ βιαιες και επιπονες συσπασεις της χημικης ωκυτοκινης .

Οταν ο ανθρωπος συγκεντρωθει στη φυση του και στις δυναμεις του ο οργασμος στον τοκετο θα ειναι το λιγοτερο που μπορει να πετυχει

Οι πολύ έντονοι πόνοι εμφανίζονται κατά τη φάση της διαστολής του τραχήλου. Σ' αυτή τη φάση ανοίγει ο τράχηλος της γυναίκας (ως τριαντάφυλλο που λέω κι εγώ :rolleyes:) και αλλάζει εντελώς η φυσιολογία της περιοχής. Οι πόνοι σ' αυτή τη φάση είναι δεδομένοι όσες αναπνοές, γιόγκα, τραγούδια, κλπ και να κάνει κανείς. Όλα αυτά βοηθούν, αλλά δεν εξαφανίζουν τους πόνους. Στους "εύκολους" τοκετούς όμως η φάση αυτή μπορεί να είναι πολύ σύντομη, οπότε στην πραγματικότητα νιώθεις δυό - τρεις μόνο αβάσταχτους πόνους και προχωράς ένδοξα στην επόμενη φάση, αυτή της εξώθησης. Στους "δύσκολους" τοκετούς η φάση της διαστολής μπορεί να κρατήσει περισσότερες ώρες, οι πόνοι να είναι πιο έντονοι και γενικότερα να ταλαιπωρηθεί περισσότερο η γυναίκα.

Τώρα, άπαξ και μπεις στη φάση της εξώθησης, έχεις φτάσει στην τελική ευθεία του τοκετού. Οι συσπάσεις συνεχίζονται και νιώθεις έντονα την ανάγκη να σπρώξεις. Έτσι τη στιγμή που νιώθεις το μωρό να βγαίνει, νιώθεις μια απέραντη ανακούφιση. Αυτό το ένιωσα και στις τρεις γέννες μου (και στις εύκολες και στις δύσκολες). Οργασμό βέβαια δε θα το έλεγα με τίποτα αλλά ούτε και με ένοιαζε εκείνη την ώρα να νιώσω οργασμό. Το σώμα μου επιθυμούσε να "ελευθερωθεί" και αυτό που ένιωθα ήταν λύτρωση, ανακούφιση, ξαλάφρωμα.

Από την εμπειρία μου, το σημαντικό στάδιο, στο οποίο θα πρέπει να "τη βγάλεις καθαρή" είναι το πρώτο στάδιο, αυτό της διαστολής. Αν τα καταφέρεις εκεί και σταθείς και λίγο τυχερή ως προς τη διάρκειά του, πίστεψέ με το τελευταίο που θα σε απασχολήσει είναι αν θα έχεις οργασμό κατά την εξώθηση. ;)

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Ουτε για πονους μιλησα ουτε τοκετο εχω ζησει. Απλα κανω παρεα με γιογκομαμαδες χρονια στο κουρμπετι.Τωρα αν η Δημητρα θελει να νιωσει τον οργασμο στην επομενη γεννα θα βοηθηθει πολυ απο την μακροχρονια ενασχοληση με τη γιογκα. Πως και τι ας το ανακαλυψει μονη της.

Οτι δεν πιστευω δε σημαινει οτι δεν υπαρχει.

Επισης ο αριθμος των τροπων για να βιωθει μια ιδια εμπειρια ειναι οσοι και ο αριθμος των ανθρωπων.

JBePp2.png?qDX8aAa3

κοριτσια ουτε γιογκα εχω κανει ποτε(αν και θα ηθελα)ουτε σε μαθηματα ανωδυνου πηγα απλα τους τελευταιους μηνες της τοτε εγκυμωσυνης μου ειχα γυρισει τελειως στον εαυτο μου διαβαζα πολυ για αυτο που ζουσα και περιμενα και εκανα μονη μου τις αναπνοες θυμαμε με ενα κερι αναμενο (δεν πρεπει να σβηση τοτε ειναι σωστες οι αναπνοες)οταν με πιασαν οι σοβαροι πονοι(ξεκινησαν παρασκευη ξημερωματα και γεννησα κυριακη μεσσημερι)εστιαζα σε ενα σημειο και ανεβαινα ενα βουνο στην κορυφωση του πονου εφτανα στην κορυφη,μετα κατεβαινα,στην αρχη δυο τρεις φορες ειπα δεν αντεχω και εκει πραγματικα εχασα τις αναπνοες τα παντα,οποτε πρεπει να βρεις την αρμονια μεσα σου για να ανταπεξελθεις σηγνωμη που πηρα μερος του τοπικ αλλα απλα ηθελα να πω πως ενιωσα την πρωτη μου γεννα γιατι οι αλλες ειναι αλλο θεμα

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

προσωπικα προτιμω να νιωθω τον οργασμο με τον παραδοσιακο τροπο:P

δεν ξερω αν κανω τριτο παιδι κ ποτε θα το κανω παντως οτιδηποτε βοηθησει

στο να μειωθει ο πονος θα το δοκιμαζα φτανει να μην εκανα κακο στο μωρο (για φαρμακα μιλαω) επειδη στις 2 προηγουμενες γεννες δεν ειχαμε το χρονο για επισκληριδιο λογω το οτι η πρωτη κρατησε 2 ωρες κ η δευτερη λιγοτερο απο 15 λεπτα.ετσι λοιπον αν ποτε κανω 3ο παιδι θα με ενδιαφερε καποια τεχνικη μειωσης του πονου σε περιπτωση που δε θα προλαβαινω παλι να κανω επισκληριδιο!:wink:

μΉΠΩς μπορείς να μου προτείνεις βιβλία με μαθήματα ανώδυνου τοκετού κ αναπνοές;;;

φυσικος τοκετος με αναπνοες και τραγουδι (εχει μεσα και cd) του Φρεντερικ Λεμπουαγιε. Εκδοσεις ρεω.

JBePp2.png?qDX8aAa3

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 1 χρόνο μετά...

Όταν το πρωτοδιάβασα σαν τίτλο με ξένισε αλλά αφού διάβασα τις πληροφορίες δεν το θεωρώ απίθανο έτσι όπως αιτιολογείται.. Αν όχι τον οργασμό, έστω την αίσθηση ευχαρίστησης. Το θυμάμαι να μου το αναφέρει κ η μητέρα μου όταν μου διηγείται την γέννα της (30 χρόνια πριν) ότι ένιωθε κ μια ευχαρίστηση ταυτόχρονα εκείνη την ώρα. Και δεν είχε κάποιο λόγο να το λέει, ούτε ήξερε περί οργασμού :lol: απλά περιέγραφε τι αισθανόταν. Βέβαια κόντεψε να γεννήσει μόνη της, όταν μπήκε στην αίθουσα τοκετού απλά πρόλαβε να σπρώξει 2 φορές κ αυτό ήταν.

Πέρα από τις συνθήκες τοκετού που παίζουν σημαντικό ρόλο γιατί καθορίζουν την ψυχολογία σου, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός κ βιώνει διαφορετικά τα ερεθίσματα των αισθήσεών του.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

• 1 month later...

Ό,τι να 'ναι.....

Δηλαδή μέσα από τους τόσο φρικτούς πόνους, πώς μπορώ να νιώσω οργασμό;;;;;; Εδώ έρωτα κάνω με τον άντρα μου και όταν τυχαίνει να με πονέσει, το χάνω τελείως.... Όχι να κοιλοπονάω με τις ώρες και να νιώθω και κύματα οργασμού!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Ό,τι να 'ναι.....

Δηλαδή μέσα από τους τόσο φρικτούς πόνους, πώς μπορώ να νιώσω οργασμό;;;;;; Εδώ έρωτα κάνω με τον άντρα μου και όταν τυχαίνει να με πονέσει, το χάνω τελείως.... Όχι να κοιλοπονάω με τις ώρες και να νιώθω και κύματα οργασμού!

:rolleyes::rolleyes::rolleyes: μια απο τα ιδια.....

απιθανο μου φαινεται να συμβει παντως...:?

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

εφοσον υπαρχουν μαρτυριες οτι συμβαινει και υπαρχουν και τεκμηριωμενες μελετες πανω σε αυτο το φαινομενο απο οτι εχω ακουσει, γιατι να μη συμβαινει? απλα θα ειναι σε εξαιρετικες περιπτωσεις..

παντως εγω εχω γεννησει φυσιολογικα και χωρις επισκληριδιο και δεν ειχα τετοια εμπειρια αλλα δεν με κανει να πιστευω οτι δεν μπορει και να συμβαινει σε αλλους οργανισμους.

οπως και να χει πονος ξεπονος..ειλικρινα ξεχνιεται με τα χρονια ..ειμαστε κατασκευασμενες για αυτο εκ φυσεως..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...