Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ωράριο ύπνου και θηλασμού

rena

Recommended Posts

Εγώ έχω ξεμείνει με κάτι δείγματα από κρέμες τα οποία τα "καθαρίζω" εγώ και ο άντρας μου :lol: και ο μικρός κάθε απόγευμα γιαουρτάκι... από ψωμάκι μας βολεύει οικογενειακώς ο αρτοπαρασκευαστής με διάφορα αλεύρια που δοκιμάζουμε... :wink:

Κρέμες ελάχιστα φάγαμε και αυτό μόνο στην αρχή...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το γιαούρτι από ποιό μήνα μπαίνει?ΓΤιατί αν είναι να το ξεκινήσουμε σύντομα, μήπως αντικαταστήσω το βραδινό γάλα με γιαούρτι...

Αν θυμάμαι καλά τον 8ο μήνα ξεκινήσαμε το γιαούρτι... :roll:

Δεν έχετε άδικο με το ρυζάλευρο...απλά θεώρησα ότι κάπως έτσι είναι η φυσιολογική σειρά εισαγωγής των γευμάτων. Θα της το κόψω σήμερα να δω αντιδράσεις ...και αύριο ,που έχω ραντεβού με την παιδίατρο θα την ρωτήσω για την σκοπιμότητα εισαγωγής του ρυζάλευρου.

Το ρυζάλευρο και η κρέμα βανίλια απέχουν πολύ από το να είναι φυσικές τροφές και σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό το να τρέφεται ένα μωρό έτσι.

Επίσης είναι πολύ πρώιμη η εισαγωγή 3 γευμάτων πριν τον 6ο μήνα. Γενικά συστήνεται η εισαγωγή των στερεών τροφών μετά τον 6ο μήνα και μέχρι το παιδί να κάνει ολόκληρο γεύμα περνάει κανένας μήνας ακόμη.

Διαφημίσεις

Εννοείται πως η εισαγωγή των γευμάτων δεν έγινε αυθαίρετα ...αλλά με προτροπή...για να μην πω επιμονή ...της παιδιάτρου.Σήμερα της έδωσα γάλα μια ώρα πριν από το κάθε γεύμα....και μια χαρά ήπιε και το γάλα και εφαγε μετά.Νομίζω ότι τώρα πια που έχουν εισαχθεί τα γεύματα και η μικρή τα έχει δεχτεί καλά....είναι κρίμα να της τα κόψω. Αυτό που θα κόψω όμως είναι η απογευματινή κρέμα...Αύριο έχω ραντεβού με την παιδίατρο...οπότε θα την ρωτήσω για εναλλακτικές προτάσεις..

Δηλαδή βρε κορίτσια, εγώ που του δίνω 2 γεύματα στέρεων τροφών (φρουτόκρεμα και κρεατοχορτόσουπα) και καθόλου κρέμες και σπανίως γιαούρτι... και συνεχίζω τον θηλασμό, τον έχω αφήσει πίσω διατροφικά;;;

Τα δημητριακά και το γιαούρτι είναι απαράιτητα καθημερινά;;; και αν ναι, από ποιά ηλικία;;;

ρυζάλευρο του βάζω που και που στη σουπίτσα και μερικές φορές προσθέτω λίγο κριθαράκι ή ρυζάκι!

γιαούρτι θα του δώσω μόνο αν μας βγούν οι ώρες! (σε σχέση με το πότε γυρνάω από τη δουλειά και πότε κοιμάτε για βράδυ...)

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Εννοείται πως η εισαγωγή των γευμάτων δεν έγινε αυθαίρετα ...αλλά με προτροπή...για να μην πω επιμονή ...της παιδιάτρου.

Δικό σου είναι το μωρό, μην αφήνεις την παιδίατρο να αυθαιρετεί.

Σήμερα της έδωσα γάλα μια ώρα πριν από το κάθε γεύμα....και μια χαρά ήπιε και το γάλα και εφαγε μετά.

Νομίζω ότι τώρα πια που έχουν εισαχθεί τα γεύματα και η μικρή τα έχει δεχτεί καλά....είναι κρίμα να της τα κόψω.

Δεν είναι ποτέ κρίμα να κόβεις τροφές με ζάχαρη, τεχνητά αρώματα και ίσως ορυκτέλαια (κάτι για φυτικά λιπαρά γράφουν...)...

Αύριο έχω ραντεβού με την παιδίατρο...οπότε θα την ρωτήσω για εναλλακτικές προτάσεις..

Η παιδίατρος σου έχει άλλη άποψη για το μεγάλωμα των μωρών... Εγώ είχα ξεκαθαρίσει στη δικιά μου ότι κουτί δεν πρόκειται να δώσω (τότε δεν ήξερα τις απόψεις της). Δεν το συζήτησα. Απλά την προετοίμαστα για να μην τολμήσει να το προτείνει! :wink:

Να ρωτήσω και κάτι άλλο....δηλαδή το ριζάλευρο-βανίλια...το βγάζουμε εντελώς ή υπάρχει τρόπος να αντικατασταθεί με κάτι άλλο?Αναρωτιέμαι γιατί όλοι οι παιδίατροι σταδιακά εισάγουν ριζάλευρο, ριζάλευρο-βανίλια, φαριν λακτέ και μπισκοτόκρεμα. Επίσης μου έχει πει να προσθέτω ρυζάλευρο στην φρουτόκρεμα και στην χορτόσουπα....πράγμα που δεν έχω κάνει ποτέ...Χάνει κάτι η μικρή μου από διατροφικής άποψης?

Καλήμέρα! Εδώ και έναν μόλις μήνα κατάφερα μετά κόπων και βασάνων να θηλάζω αποκλειστικά το μπέμπη μου. Ζητούσε να φάει κάθε 4 ώρες ακριβώς, μέρα και νύχτα, σαν να είχε καταπιεί ρολόι. Από προχτές όμως φαίνεται ότι το γάλα μου δεν του φτάνει. Ζητάει να φάει κάθε 2-2,5 ώρες και μετά το θηλασμό κλαίει και διαμαρτύρεται, και είναι φανερό ότι πεινάει ακόμα. Τον ξαναβάζω στο στήθος εναλλάξ ξανά και ξανά, αλλά εκνευρίζεται περισσότερο. Χτες του έδωσα και πάλι ξένο :cry::cry: . Τι έκανα λάθος; Γιατί μειώθηκε το γάλα μου; Να ξαναρχίσω αντλήσεις; Δεν θέλω να ξαναρχίσω ξένο, νόμιζα πως όλα αυτά ανήκαν στο παρελθόν :cry: .

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

Και πώς θα το πετύχει; Εγώ τι να κάνω όταν ζητάει κι άλλο γάλα; Να του δίνω ξένο ή να προσπαθώ να ξεχαστεί;; (Δύσκολο βέβαια...). Στεναχωριέμαι να το βλέπω να πεινάει και να μην μπορώ να το ικανοποιήσω...

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Να σου ζήσει!

Δεν μειώθηκε το γάλα σου, αλλά τα μωράκι σου μεγαλώνει και αυξήθηκαν οι ανάγκες του!

Θηλάζει πιο συχνά για να αυξήσει την παραγωγή σου. Αν δεν το βάζεις να θηλάσει όταν αυτό δείχνει ανησυχο και του δίνεις συμπλήρωμα, τότε είναι που θα μειωθεί το γάλα σου και θα αποθηλάσετε!

Σταμάτα να του δίνεις συμπλήρωμα και ξεκίνα να το βάζεις όποτε είναι ανήσυχο στο στήθος. Κατα πάσα πιθανότητα περνάει αυξητική περίοδο και αυτή η ταλαιπωρία θα κρατήσει 2-3 μέρες...Μετά θα είναι πάλι όλα μέλι γάλα.

Επίσης, να έχεις στο νου σου, ότι μωράκι που θηλάζει και θηλάζει ανα 4 ώρες ρολόι είναι παααααρα πολύ σπάνιο και συνήθως τα μωρά που θηλάζουν είναι πιο συχνά στο στήθος και ποτέ με ρολόι: τα διαστήματα κυμαίνονται μέσα στη μέρα....Αλλη φορά αν μία ώρα, αλλη φορά ανα 2 άλλη φορά ανα 3, άλλη φορά ανα μισή ώρα!!!!!...

Μην σε παραξενεύει αυτό και νομίζεις ότι σημαίνει κάτι λάθος ή ότι πάει στραβα....

Χαλάρωσε και βάζε το στο στήθος όσο συχνά το ζητάει!....

Καλή συνέχεια! :D

Και πώς θα το πετύχει; Εγώ τι να κάνω όταν ζητάει κι άλλο γάλα; Να του δίνω ξένο ή να προσπαθώ να ξεχαστεί;;

Καταλαβαίνω το άγχος σου και τον πανικό σου....Αλλά προσπάθησε να χαλαρώσεις! Δεν έχει μειωθεί το γάλα σου, πρέπει να βάζεις το μωρό στο στήθος πιο συχνά! Αν κλαίει απαρηγόρητο και δεν πιάνει το στήθος, πήγαινε στην κουζίνα, αναψε τον απορροφητήρα και κάτσε εκει για να ηρεμήσει λίγο. Όταν ηρεμήσει λιγάκι, δώστου ξανά το στήθος σου εκεί....! :wink:

....Να έχεις το μωρό σκουλαρίκι στο στήθος σου! Μία μικρή δυσκολη φάση είναι και θα περάσει! :wink:

αν διαβασει κανεις το περιεχομενο των κουτιων σκονης που επιμενουν οι περισσοτεροι παιδιατροι δεν νομιζω να το επαιρνε ουτε για τον ιδιο του τον εαυτο....

καινουργια προταση της παιδιατρου μου ρυζαλευρο με καροτο ή δαμασκηνο που κανει καλο στις διαροιες.... μα καλα εγω δε μπορω να λιωσω λιγο καροτακι ή να φτιαξω μια φρουτοκρεμα με φρεσκα φρουτα? (αναρωτηθηκα με αφελεια....)

α μου ειπε και το αλλο το καλο οτι αν δε φαει φαριν λακτε δε μπορω να της δοκιμασω σκετα δημητριακα οπως μουσλι ή κουακερ που της αντιπροτεινα εγω ως αντικατασταση του ρυζαλευρου .....

Διαφημίσεις

Μακάρι να είναι μόνο μια φάση... καιι ο μπέμπης να ξέρει τι κάνει. Λόγω των δυσκολιών που πέρασα με το θηλασμό, η αυτοπεποίθησή μου στο θέμα αυτό βρίσκεται υπό του μηδενός. Νιώθω μέχρι και εγωίστρια που προσπαθώ να χορτάσω το μωρό μου μόνο με το στήθος, ενώ αυτό δεν ικανοποιείται... Με το παραμικρό αγχώνομαι και είμαι έτοιμη να τα βροντήξω για να μη βασανίζω το μπέμπη. Αλλά πάντα στο φόρουμ βρίσκω συμπαράσταση και τη φωνή της λογικής... Ευχαριστώ πολύ μανούλες :oops::wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Να έχεις αυτοπεποίθηση!

Το γάλα σου φτάνει! Και για να συνεχίσει να φτάνει, ούτε σταγόνα συμπλήρωμα και το μωρό στο στήθος!

Οι γκρινίτσες είναι μέσα στο πρόγραμμα! Όλες τις περάσαμε!

Καλή συνέχεια κοριτσάκι! :wink:

Καλησπέρα souzy :)

Καταρχήν συμφωνω με την erica.

Το ίδιο είχε κάνει κ το μωρό μου στην ηλικία που είναι το δικό σου!

Ξαφνικά εκεί που έκανε 6-8γεύματα το 24ωρο τα μείωσε σε 4-5!Αυτό κράτησε 3 μέρες κ μετά τα αύξησε πάλι!Κάθε μέρα θηλασμού διαφέρει απο την προηγούμενη.Τα μωρά μας μεγαλώνουν κ αλλάζουν μέρα με την μέρα.

Απο την πρώτη μέρα που θήλασα ποτέ δεν σκέφτηκα να δώσω ξένο γάλα.Έδειξα εμπιστοσύνη στο μωρό μου και στο ένστικτο της επιβίωσης που το καθοδηγεί τους πρώτους μήνες της ζωής του.Και ναι,μερικές φορές σκέφτομαι εγωιστικα(και καλά κάνεις και συ) και λέω τι καλύτερο έχει ένα ''ξένο'' γάλα άπο το δικό μου να προσφέρει στο παιδί μου?Τίποτα φυσικα!Και βλέπω πώς μεγαλώνει το αγγελουδι μου μέρα με την μέρα ,με το γαλατάκι της μανούλας του και όλοι μου λένε πόσο ησυχος είναι και σκέφτόμαι ότι να θηλάσω το παιδί μου ήταν η καλύτερη επιλογή που έχω κάνει στην ζωή μου.Συνέχισε να προσφέρεις το πολυτιμότερο δώρο στο παιδί σου,δείχνοντάς του εμπιστοσύνη!Ξέρει αύτο τι κάνει! :wink:

Να το χαίρεσαι! :)

age.png

Γενικά θεωρώ πως αν ένα παιδί φάει και κανα δίμηνο κρέμες (μέχρι το γιαούρτι τουλάχιστον) δεν έγινε και κανένα μεγάλο κακό... αν υπάρχει και μια ασφαλής εναλλακτική βέβαια ακόμα καλύτερα... δε νομίζω ότι αξίζει να τρελλαίνεται πάντως κανείς! :wink:

Εγώ πάντως δεν του έχω δώσει ποτέ κρέμες εμπορίου.

Του αλέθω δημητριακά σε σκόνη (βρώμη, κριθάρι και σιτάρι) και τα φτιάχνω κρέμα που του δίνω 3 ή 4 φορές τη βδομάδα, τις υπόλοιπες κατσικίσιο γιαούρτι.

Έχουμε ένα προβληματάκι με το ψωμί όμως :cry:

Ενώ του αρέσει πολύ, φοβάμαι να του δώσω γιατί το δαγκώνει και το τραβάει με τα δοντάκια του και κόβει κομάτι και σχεδόν πάντα πνίγεται :cry: Και μιλάμε τώρα για ψωμί μπαγιάτικο, που κόβεται δύσκολα.

Τελευταία πνίγηκε με παξιμαδάκι Annastasia μου :?

Σκέφτομαι να περιμένω μέχρι να βγάλει περισσότερα δοντάκια.. ε δεν αξίζει να πνίγεται το παιδί για μια μπουκιά ψωμί ε;

Όποτε μας βλέπει να τρώμε ψωμί εντωμεταξύ φωνάζει και κλαίει να του δώσουμε :cry:

Εγώ πάντως δεν του έχω δώσει ποτέ κρέμες εμπορίου.

Του αλέθω δημητριακά σε σκόνη (βρώμη, κριθάρι και σιτάρι) και τα φτιάχνω κρέμα που του δίνω 3 ή 4 φορές τη βδομάδα, τις υπόλοιπες κατσικίσιο γιαούρτι.

πολύ καλή λύση αντι για σιταλευρο(φαριν λακτε) και ολα τα σχετικα......

θα το δοκιμασω και εγω..... με γαλα τα φτιαχνεις ή νερο?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...