Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ! συμβουλές, tips & μικρά μυστικά!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Βασικα καλο ειναι να μετρησεις την εστια σου αλλα και το χωρο που εχεις για να μπει το προστατευτικο.......θα μπει κατευθειαν μεσα στην εστια (στο πυροτουβλο δλδ) η θα παταει σε καποιο μαρμαρο που προεξεχει?

Αν ναι να μετρησεις ποσο βγαινει εξω το μαρμαρο....... επισης αν ειναι στο ιδιο επιπεδο με το πυροτουβλο........αν βαλεις το τριπτυχο σπαστο προστατευτικο και το μαρμαρο ειναι σε διαφορετικο υψος, μπορει να πατει στο πυροτουβλο και να διπλωνει προς τα μεσα? Αλλιως παιρνεις ενα ευθυ μονοκομματο και μπορει να παταει ειτε πανω στο πυροτουβλο ειτε στο μαρμαρο........

Παντως εγω οταν ειναι χειμωνας βγαζω το προστατευτικο απο την αποθηκη και το βαζω στο τζακι....δεν στολιζω παρα μονο τον υπολοιπο χρονο που αφηνω την εστια εκτεθειμενη. Τα γυαλινα κοστιζουν πολυ!!! :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Κούκλα μου θα πας σε μαγαζί που έχει είδη διακόσμησης για το σπίτι!!!

Θα βρεις μεταλικά προστατευτικά με διάφορα σχέδια επάνω, όπως μεταλλικές πεταλούδες ή μεταλικά λουλουδάκια ή φύλλα κ.τ.λ.

Εμείς επειδή βιαστήκαμε να ανάψουμε το τζάκι μας όταν πρωτομπήκαμε στο σπίτι, αγόρασα 1 απλό μεταλλικό πλέγμα με inox περίγραμμα. Μετά από κανένα μήνα που επισκέφτηκα ένα τέτοιο μαγαζί , τα είδα και τρελάθηκα!

Θα περιμένω όμως να χαλάσει αυτό που έχουμε για να πάρουμε καινούριο...

Να μην διστάσεις να το ανάψεις γιατί είναι όλα τα λεφτά!!!

Θα κάτσεις κάτω στο χαλί, θα βάλεις και 1 ποτήρι κόκκινο κρασί και θα το απολαύσετε! Και το καλοκαίρι καθάρισέ το και μπορείς να βάλεις μέσα κεριά αρωματικά και να τα ανάβεις, θα δείχνουν πολύ ωραία!!

Και 1 συμβουλή για όσες έχετε τζάκι και παιδάκια στο σπίτι, καλό θα ήταν να πάρετε 1 υγραντήρα και να τον χρησιμοποιείτε όταν το ανάβετε. Η φωτιά ξεραίνει τον αέρα του σπιτιού με αποτέλεσμα να έχουν πολλά παιδάκια βήχα και αναπνευστικά προβλήματα. Μου το είπε παιδοΩΡΛ, πήραμε και τον χρησιμοποιούμε και ούτε 1 φορά δεν αρρώστησε η μικρή φέτος!

Και τώρα που το σκέφτομαι, ούτε εμείς!

Ζήλια σε όσες δεν έχετε τζάκι, να βάλετε αμέσως!!

:lol::lol::lol::lol:

433965qzur0la2nd.gif

Να μετρήσεις ακριβώς που το θέλεις το προστατευτικό γιατί τα περισσότερα γίνονται κατά παραγγελία ειδικά τα γωνιακά .. αυτά απο πυρίμαχο γυαλί ούτως ή άλλως. Όντως είναι ακριβά αλλά κατε εμε αξίζουν τα λεφτά τους, ξεφεύγουν απο το κλασσικό και παραδοσιακό σχέδιο, βέβαια πιο οικονομική λύση ειναι και τα inox. Oλα όμως εξαρτώνται απο την όλη επίπλωση και το ύφος που έχει το υπόλοιπο σπίτι.

Βρε παιδια εσεις που λετε ότι ψήνετε στο τζάκι ( και μας ανοίξατε την όρεξη με τα καλούδια που περιγράφετε :lol: ) ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κανένα μυστικό για να μην μυρίζει μετά το σπίτι;;; Ο μονος λόγος που δεν το κάνουμε είναι βασικά αυτός ... έτσι περιοριζόμαστε στο κρασί και τα υπόλοιπα :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Αν τραβαει το τζάκι (εξαρτάται από το καπέλο της καμινάδας και τον αερα συνήθως με βορια δεν καπνίζει τουλάχιστον το δικό μας) δεν έχεις πρόβλημα. Ε δεν θα ψήσεις και κανα αρνί!!! Εμείς πήραμε και μια μικρή σχαρα από το ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και για 2 άτομα είναι σουπερ! Τώρα και εμείς πυρίμαχο έχουμε από τη Βύσσης το πήραμε αλλά είναι ακριβούτσικο. Αν θυμάμαι καλά πριν 2 χρονια 70 ή 80€. Θέλει και παζάρι βέβαια! Όμως είναι πολύ όμορφο και όταν αναβουμε το τζάκι κρατα τη ζέστη μέσα και δεν τη βγάζει στο χώρο. Και το καλοκαίρι φαίνονται και τα κερια!

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

Εμείς πήραμε 1 μεταλικό τρίποδα από μάνδρα αν θυμάμαι καλά (αλλιώς σε μαγαζιά που πουλάνε σίδερα), 5 ευρώ το πολύ!Και καλό τρίποδα,από χονδρό μέταλλο! 'Αντε να δώσεις και άλλα 5 ευρώ για τη σχάρα που θα βάλεις τα κρεατικά!

Εμείς ψήνουμε αρκετές νύχτες, μπιφτεκάκια, λουκάνικα χοριάτικα και πατατούλες στο αλουμινόχαρτο!Και δεν μυρίζει καθόλου,τραβάει πολύ καλά!

Αλλά αν είναι ντυμένο απο πορόλιθο και όχι από μάρμαρο(εμφανισιακά δεν ξεχωρίζει με τίποτα για να καταλάβεις διαφορά), πρέπει να μην στάξει λάδι γιατί θα στήψει ο πορόλιθος.

(Πορόλιθος:είδος μαρμάρου, φθηνό και οικονομικό,αλλά αν στήψει δεν καθαρίζεται)

433965qzur0la2nd.gif

Ευχαριστώ κοριτσάκια μου! :D

Mar@ki για πες διεύθυνση μαγαζιού που είδες και ξετρελλάθηκες!!!

Γιατί κέντρο δεν αξιώθηκα ακόμα να κατέβω...

ΚΑι παράκληση: μην περιγράφεται τα καλούδια τόσο γλαφυρά, δεν έχω προλάβεινα φάω ακόμα... :lol:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Δυστυχώς μένω θεσσαλονίκη οπότε και να σου πω από που τα είδα, δεν θα έχει νόημα!!! :shock::shock::shock::shock:

Ολόκληρη Κρήτη δεν έχει μαγαζιά με είδη διακόσμησης να ψάξεις?(Ξέρεις, μαγαζιά που πουλάνε κάδρα, πιατέλες και διάφορα είδη διακόσμησης)

Βγες 1 βόλτα να κοιτάξεις και είμαι σίγουρη πως θα βρείς!!

433965qzur0la2nd.gif

:lol::lol::lol:

Μπερδεύτηκες κι εσύ...

Το Νέο Ηράκλειο είναι στην Αθήνα... :wink:

Πάντως για Θεσσαλονίκη δεν θα έλεγα όχι! Έχω καιρό να ανέβω! :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

για να μην τριβετε ατελειωτα, βαλτε στην κατσαρολα ή το ταψι καυτο νερο και λιγη σοδα φαγητου, αφηστε για αρκετη ωρα και μετα πλυντε. λιγοστευει σημαντικα εως και εξαφανιζει το τριψιμο

Θελω τη βοηθεια σας σε κατι... Εκανα τη μεγιστη βλακεια στο σαλονι μου να βαλω εκρου καναπεδες, τι εκρου, ασπροι σχεδον...

Εχω ριχταρια φυσικα τα οποια αφενος δεν μου πολυαρεσουν πλεον και εχουν ψιλοφθαρει (η κορη μου τους εχει αλλαξει τα φωτα...βλ. μπισκοτα, σοκολατες, παπουτσια...εχουν φαει το πλυσιμο της ζωής τους...) και αφετερου μου εχουν σπασει τα νευρα γιατι διαρκως θελουν σιαξιμο...

Ξερετε πως μπορω να βαλω καλυμματα; Ειναι 2θεσιος και 3θεσιος καναπες και σκεφτομαι να βαλω καλυμματα να τους ντυσω σε ενα αλλο χρωμα.

Τι παιζει με τα καλυμματα; Καλυπτουν ολον τον καναπε; Μετακινουνται η ειναι στερεα στη θεση τους; Βγαινουν και πλενονται; τα παραγγελνω δινοντας τις διαστασεις ή ερχεται ανθρωπος και μετραει; Ερχονται και τα βαζουν; Ποσο περιπου παει το μαλλι; ξερετε να μου προτεινετε καποιο μαγαζι εντος οριων Πειραια;

Jean μου, Καλη Χρονια.Εχω εδω εναν καταλογο μιας εταιρειας ρουχων με αντικαταβολη.Εχει κατι πολυ ωραια καλυμματα για καναπεδες διαφορων τυπων,γωνιακους,γωνιακους με υποποδιο κλπ,μονοχρωμα,οχι παρδαλα,κλπ.Αν θες σου στελνω πμ με το ονομα να το ψαξεις στο ιντερνετ.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Η μητέρα μου έντυνε μέχρι πρόσφατα έναν 3θεσιο καναπέ και δυο μεγάλες πολυθρόνες με καλύματα. Τον καναπέ τον έντυνε ολόκληρο (σα να του έβαζε φορεματάκι ένα πράγμα, με φερμουάρ στην πλάτη) και κάθε μαξιλάρα είχε το δικό της κάλυμα, που έκλεινε επίσης με φερμουάρ. Το ίδιο και οι πολυθρόνες: "φορεματάκι" στο κυρίως σώμα και κάλυμα χωριστό στις μαξιλάρες. Εννοείται πως βγαίνουν, πλένονται, σιδερώνονται και ήταν πράγματι πολύ βολικά. Δυο φορές είχε παραγγειλει, ερχόταν θυμάμαι μια κυρία και έπαιρνε μέτρα από κάθε έπιπλο και μετά από 2-3 εβδομάδες τα έφερνε σπίτι, κρατησαν περίπου 10 χρόνια το καθε σετ. Τέτοιου είδους καλύματα όμως ειναι πολύ ακριβά (θα είχαμε πάρει καινούριο καναπε, αν φτιάχναμε και τρίτη φορά καλύμματα) και τελικά καταλήξαμε κι εμείς στα ριχτάρια, που είναι πραγματικά πολύυυυ πιο οικονομικά.

Για καθημερινή χρήση, η νύφη μου όταν είχε τα πιτσιρικια ακόμα μικρά έβαζε κουβερτούλες φλις στον καναπέ (μια στο καθισμα και μια στην πλάτη καλύπτοντας τις μαξιλάρες), κάτι που αντέγραψα κι εγώ τελευταια μιας και μου αρέσει να ξαπλώνω στον καναπέ κάπου-κάπου, και το ύφασμα προστατεύεται (κι εμένα μπεζ είναι :? ) και δε σε νοιάζει η φθορά.

Αν σε ενδιαφέρουν τα ραφτά καλύματα, να ρωτήσω τη μητέρα μου αν έχει ακόμα το τηλέφωνο της κυρίας αυτής. Πάντως απ' όσο ξέρω καλύματα ράβουν και στον Χυτήρογλου στο Μοναστηράκι, φαντάζομαι εκει θα πρέπει να παρεις εσύ μετρα και να τους τα δώσεις, δεν ξερω κιόλας σίγουρα. Επίσης κάπου έχει πάρει το μάτι μου έτοιμα καλύματα με λάστιχο που μπαίνουν-βγαίνουν, αλλά δε μου γεμίζουν και πολύ το μάτι τα σχέδια και η ποιότητα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια...

ρωτησα προσφατα για το σαλονι μου.τριθεσιος(2.25χ90), διθεσιος(1.55χ90) και ταμπουρε(σκαμπω)(1.00χ50)....μου ειπαν ερχεται γυναικα τα μετραει, τα ραβει και στα φερνει.ραφτικα και υφασμα-οχι ακριβο, μετριο-περιπου στα 500 ευρω να υπολογισω.ολα τα μαγαζια σχεδον που εχουν υφασματα, πετσετες κλπ , ραβουν πια καλυμματα.τουλαχιστον στην περιοχη μου.

εγω ακομα δεν το εχω αποφασισει.... :roll::roll:

Μια πατέντα που είχα δει σε σπίτι φίλης και μου είχε φανεί πολυ εύχρηστη ήταν κάτι καλύμματα ραμμένα τα οποία είχαν βασικά θηκη για τα μαξιλάρια της πλάτης και το υπόλοιπο ήταν ίσιο και κάλυπτε το κάθισμα. Δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά γιατί είμαι και ντιπ σκράπας στη ραπτική :lol: ... πάντως ήταν πολυ εύχρηστο γιατί δεν γλιστρούσαν να φύγουν αλλά και τα έστρωνες σε χρόνο dt... τώρα η τιμή εξαρτάται φαντάζομαι απο την τιμή του υφάσματος...

Αν και για να είμαι ειλικρινής ειμαι κατά των καλυμμάτων ... τα υφάσματα των καναπέδων μας τα βγάζω και τα πλένω (έχουν ευτυχως αυτό το πλεονέκτημα μπαινοβγαίνουν εύκολα με χρατς) και τα ξαναπερνάω ... τελευταία με το μωρό το κάνω αρκετά συχνά και έχουν μια σχετική φθορά στο χρώμα ( είναι κόκκινοι) αλλά ειπα όσο αντέξουν ... μετά θα αλλάξω ύφασμα τελείως και στους δυο καναπέδες ... το θεωρώ πιο οικονομική λύση στην τελική ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Ευχαριστω κορες! Το θεμα με τους δικους μου ειναι οτι το μονο υφασμα που βγαινει για να πλυθει ειναι αυτο στις μαξιλαρες (εχουν φερμουαρ). Ολος ο υπολοιπος καναπες ειναι ραμμενος. Οποτε πως θα γινει; Επεσε λεκες απο κρασι προσφατα και μου βγηκε το λαδι να τον βγαλω (σηκωνω παντα τα ριχταρια σε γιορτες κτλ). Μου τη δινει γιατι ηταν μεγαλη βλακεια αυτο οπου καναμε να τους παρουμε μπεζ. Ειναι πολυ ομορφοι καναπεδες αλλα το χρωμα τους δεν επιτρεπει την συχνη...εκθεση τους με αποτελεσμα να μην τους βλεπουμε ποτε. Ειναι μονιμως καλυμμενοι και ολη η ομορφια τους κρυμμενη. Τους παραγγειλαμε ενθουσιασμενοι τα βουρλα χωρις να σκεφτουμε οτι ενα παιδι δεν καταλαβαινει απο λεκεδες και παπουτσια... :?

Σε παλαιοτερη γιορτη που καναμε, ενας καλεσμενος που φορουσε κανουριο σκουρο μπλε τζην καθισε, προφανως ιδρωσε και δεν φανταζεστε το σοκ μου την αλλη μερα το πρωι οταν τραβηξα τις κουρτινες και το σαλονι λουστηκε στο φως... Ειδα στη θεση που καθοτανε τον καναπε να μπλετιζει!! :shock::shock: Την μαξιλαρα την επλυνα αλλα το πλαινο τραβηξα τα παθη του Χριστου να το καθαρισω με σοδες κτλ γιατι καποιο αλλο απορρυπαντικο που χρησιμοποιω φοβηθηκα να το ριξω στο υφασμα του καναπε!!

Οσο σκεφτομαι οτι το ιδιο υφασμα εβγαινε και σε μπορντω και οτι η κοπελα στο καταστημα επεμενε να το παρουμε... Στερνη μου γνωση να σ' ειχα πρωτα δεν λενε; :roll:

Και σε κάποιους καταλόγους που ψωνίζεις τηλεφωνικά (στο La Redoute ας πούμε) έχει έτοιμα καλύματα που τα φοράς στον καναπέ από πάνω και στο μπράτσο έχει κορδόνια που τα δένεις για να μαζεύεται λίγο στο σχήμα. Αν σου κάνει στη διάσταση του καναπέ σου είναι όμορφο κάλυμμα και πιστεύω εύχρηστο...

http://www.laredoute.gr/product-Το-κάλυμμα-για-πολυθρόνα-ή-καναπέ.aspx?productID=324098762&documentID=407708&topLevel=5

(δεν το δείχνει καλά το λινκ, κάντε copypaste όλη την παραπάνω γραμμή σε άλλο παράθυρο του browser)

Έχω κάνει κι εγώ τη βλακεία και έχω έναν εκρού καναπέ ο οποίος έχει και αρκετά φαρδύ στρογγυλεμένο μπράτσο και δεν χωράει κανένα κάλυμα...Βγαίνει κι εμένα μόνο το κάλυμμα του μαξιλαριού...Είναι χάλια, και το ριχτάρι δεν προστατεύει καθόλου από τη σκόνη και τα υγρά που έχουν χυθεί και έχει γίνει ο καναπεδάκος μου μια αηδία... Κάλυμμα δε μου ράβουνε από το μαγαζί που τον πήρα λόγω του περίεργου σχήματος που έχει και πρέπει κι εγώ να σκεφτώ κάτι να κάνω...

Λοιπόν Jeanaki μου έχεις κοντά σου PRAKTIKER? Αν ναι, τρέχα! Μην πάς σήμερα είναι κλειστά Έχω καναπέδες μπεζ δερμάτινους Ιταλικούς τους οποίους τους πλήρωσα πανακρίβου, απωθημένο του αντρός μου! Πήρα λοιπόν ελαστικά υφασμάτινα καλύματα από το Praktiker και βρήκα την υγειά μου. Πλύνε βάλε δεν παθαίνουν τίποτα, πολύ οικονομικά! Τέλεια εφαρμογή, δεν πάνε πουθενά! Δεν θέλω να ξαναδώ ριχτάρια στη ζωή μου λέμε! Α! οι εν λόγω καναπέδες θα πωληθούν το καλοκαίρι αν ενδιαφέρετε κανείς να μου πει ε? Θα κλείσουμε το χώρο για 2ο παιδικό δωμάτιο! :wink:

Και Καλή Χρονιά!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Εγω παιδιά ειπα ... την επόμενη φορά που θα ντύσω τους καναπέδες θα τους ντύσω με σκούρο καφέ δέρμα ή απομίμηση τέλος πάντων, αν η τιμή ειναι τόσο απαγορευτική, για να σφουγγαρίζονται με ένα βρεγμένο πανάκι ... έχουν κάτι φίλοι μας και έχουν σωθεί :wink: ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Α! οι εν λόγω καναπέδες θα πωληθούν το καλοκαίρι αν ενδιαφέρετε κανείς να μου πει ε?

Για βάλε φωτο στις αγγελίες :lol::lol::lol: !!!

Aμέσως! Πάρε http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=12469&postdays=0&postorder=asc&start=420

Είναι 2 τριθέσιοι, πόσο να τους δώσω βρε κορίτσια τους είχα πάρει 1 τριχίλιαρο... είναι σε άψογη κατάσταση βέβαια λόγω καλυμάτων.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Jean, για κοίτα αυτά:

http://www.ispirati.com.gr/product.asp?catid=685¨

Έχουν πολλή καλή εφαρμογή και γίνονται ένα με τους καναπέδες.

Ταιριάζουν σαν γάντι και υπάρχει μεγάλη ποικιλία.

Κοίτα και κάτω κάτω που έχει προσφορά.

http://www.ispirati.com.gr/offers.asp

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Σας μισώ απαίσια ριχτάρια!!

Είναι υπέροχο το σχέδιο και το μοτίβο τους, αλλά...

Τσαλακώνουν συνέχεια και το σαλόνι μοιάζει μόνιμα άνω κάτω.

Αυτά είναι τα τελευταία τους Χριστούγεννα!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...