Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαμάδες στα 40 !!!!

θα κανετε δευτερο παιδι μετα τα 40?  

811

1. 1. θα κανετε δευτερο παιδι μετα τα 40?

• ναι
      226
    • οχι
      13

Recommended Posts

Εγώ ένα μπράβο μόνο έχω να πω για όσες διαλέγετε ΄να γίνετε μητέρες μετά τα 40. Εγώ δεν θα το έκανα και το λέω όχι λόγω διαφοράς ηλικίας με το παιδί αλλά λόγω αντοχών. Δική μου άποψη όμως βασισμένη στα δικά μου θέλω και τις δικές μου αντοχές. Έχω όμως στο επαγγελματικό μου περιβάλλον δύο περιπτώσεις (η μία στα 42 και η επόμενη στα 47) και πραγματικά τις θαυμάζω που έχουν αντοχές και είναι τόσο συνηδειτοποιημένες. Πάνω απ όλα όμως είμαι υπέρ αυτού που αναφέρθηκε ποιο κάτω, ότι το θέμα είναι να γίνεις μητέρα όταν επιλέξεις ότι είσαι με τον κατάλληλο σύζυγο- πατέρα για τα παιδιά σου, χωρίς να βιαστείς επειδή θέλεις να αποκτήσεις ένα παιδάκι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 259
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ πιστεύω οτι ένα παιδι μετά τα 40 ανανεώνει την γυναίκα...

ακόμη και αν εχεις άλλα 2-3 και 4 παιδια ...το παιδί σε ΄΄μεγαλύτερη΄΄ ηλικία , είναι ευλογία!!

Επίσης έρευνες έχουν δείξει πως όσες γίνονται μανοιύλες μετά τα 40 , ζουν περισσότερο , εχουν λιγότερα προβλήματα μεγαλώνοντας με τα κόκαλα, οστεοπόρωση κλπ...και αλλα που δεν θυμάμαι ..θα ψάξω να βρω το αρθρο..

Οπότε δεν το συζηταω καν!!!

Και 2 και 3 παιδί μετα τα 40 ...κα 5 και 6 ..οτι ειναι για την καθε μια...

Τα παιδια μετα τα 40 είναι απίστευτη ευλογια!!!

Υ.Γ. διαφωνώ με ολες οσες λενε πως στα 45 και 50 είναι κάποιες γυναίκες γιαγιάδες , και αυτό είναι ωραίο..

που είναι το ωραίο και δεν το βλέπω???!!

Εγώ απάντησα στο υποθετικό ερώτημα αν "θα έκανα παιδί μετά τα 40".

Και απάντησα ναι, γιατί πιστεύω ότι η ηλικία παίζει μικρό ρόλο. Υπάρχουν άλλα πράγματα πολύ πιο σημαντικά (π.χ. ψυχολογία, οικονομική κατάσταση, ισορροπία στην οικογένεια, υγεία) που καθορίζουν αν πρόκειται για τη σωστή απόφαση. Αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανόνας.

Από προσωπική εμπειρία, συγγενής μου που έκανε το μωρό της μετά από 9 εξωσωματικές στα 45 (και το δεύτερο ακριβώς 2 χρόνια μετά), τα έχει καταφέρει περίφημα! Τώρα τα παιδιά είναι 13 και 11 αντίστοιχα και είναι μια ευλογημένη οικογένεια. Βέβαια, και αυτή και ο σύζυγός της είναι άνθρωποι ζωντανοί, με ενδιαφέροντα και ασχολούνται πολύ με τα παιδιά τους.

(Προσωπικά, τώρα είμαι έγκυος στο πρώτο, που θα γεννηθεί όταν θα είμαι 30+.)

Γεια χαρά σε όλες!

Κι εγώ πιστεύω οτι η ηλικία δεν παίζει πάντα ρόλο στην απόκτηση παιδιού.

Είναι θέμα πολλών συγκυριών αλλά και αν ακόμη αποτελεί θέμα επιλογής πάλι είμαι υπερ!

Εγώ είμαι ακριβώς 40χρ. , έχω ήδη 2 παιδιά 6,5 και 4,5 ετών και είμαι έγκυος 4ων μηνών σε δίδυμα!

Η τρίτη εγκυμοσύνη ήταν επιθυμητή, ιδιαίτερα από μένα (πάντα ήθελα ένα τρίτο παιδί) αν και όταν μάθαμε πως έχω δίδυμα πέσαμε από τα σύννεφα!

ικά ο άντρας μου που δεν πολυ-ήθελε ούτε 3ο, τρελάθηκε!

Εγώ το είδα πιο θετικά και όσο το συνειδητοποιώ με χαροποιεί πολύ! Το μόνο που φοβάμαι λίγο είναι οι αντοχές μου ειδικά τον πρώτο χρόνο (πρώτα ο Θεός) με 4 παιδιά μαζί! Αλλά κι αυτό δεν θεωρώ οτι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο θέμα απόκτησης παιδιού μετά τα 40!

Αντίθετα θαυμάζω όσες γυναίκες γίνονται μαμάδες σ' αυτή την ηλικία είτε για πρώτη φορά είτε ξανά! :P

Γεια χαρά σε όλες!

Είναι θέμα πολλών συγκυριών αλλά και αν ακόμη αποτελεί θέμα επιλογής πάλι είμαι υπερ!

Εγώ είμαι ακριβώς 40χρ. , έχω ήδη 2 παιδιά 6,5 και 4,5 ετών και είμαι έγκυος 4ων μηνών σε δίδυμα!

Η τρίτη εγκυμοσύνη ήταν επιθυμητή, ιδιαίτερα από μένα (πάντα ήθελα ένα τρίτο παιδί) αν και όταν μάθαμε πως έχω δίδυμα πέσαμε από τα σύννεφα!

Εγώ το είδα πιο θετικά και όσο το συνειδητοποιώ με χαροποιεί πολύ! Το μόνο που φοβάμαι λίγο είναι οι αντοχές μου ειδικά τον πρώτο χρόνο (πρώτα ο Θεός) με 4 παιδιά μαζί! Αλλά κι αυτό δεν θεωρώ οτι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο θέμα απόκτησης παιδιού μετά τα 40!

Αντίθετα θαυμάζω όσες γυναίκες γίνονται μαμάδες σ' αυτή την ηλικία είτε για πρώτη φορά είτε ξανά! :P

Εμείς να δεις πόσο σε θαυμάζουμε!

Καλή εγκυμοσύνη και να κάνεις 2 υγιέστατα παιδάκια ...

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Διαφημίσεις

Γεια χαρά σε όλες!

αχου τέλεια!!!! μετο καλό τα διδυμάκια σου!!!

ολα να πάνε τέλεια!!

θα τα καταφέρεις μια χαρά!!

Για μένα η ηλικία που θα κάνεις παιδί είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων κυρίως του υποψήφιου πατέρα και πότε θα τον γνωρίσεις... το πρώτο μου παιδί το έκανα 37 χρονών και το δεύτερο 17 μήνες μετά . Συνέλαβα αμέσως και τα 2 μου παιδιά και οι εγκυμοσύνες μου ήταν δόξα τω Θεώ πολύ καλές και ευχαριστώ κάθε μέρα τον Θεό γι αυτό. Θέλω να πω ότι σε κάθε μια γυναίκα το πότε θα κάνει παιδί είναι και τυχερό και δεν πρέπει να αγχωνόμαστε και να κάνουμε λάθος επιλογές ανθρώπων με τον φόβο του "ρολογιού" .... Το ιδανικό θα ήταν όλες οι γυναίκες να γνώριζαν τον πατέρα του παιδιού τους όταν η γονιμότητά τους βρίσκεται στο pic της αλλά τι να κάνουμε αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα προγραμματίσεις .....

Βλέπω γύρω μου πολύ νέες μανούλες (20-25 ετών) με συντρόφους/ συζύγους σχεδόν συνομήλικους που ψιλοβαριούνται να ασχοληθούν με τα παιδιά τους λόγω του ότι είναι πολύ νέοι και δεν έχουν χορτάσει τη ζωή. Προτιμούν να βλέπουν μπάλα ή να πηγαίνουν για καφέ με τους φίλους τους από το να παίξουν με τα παιδιά τους και μερικές φορές το βρίσκω και λογικό μιας και ένας άντρας στα 20-25 ακόμα και στα 30 μερικές φορές δεν αισθάνεται χορτάτος από τη ζωή του.

Φυσικά θα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά συγχωρήστε με εγώ ακόμα δεν τις έχω δει.

Αντιθέτως, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άντρες (40+) που συνήθως συντροφεύουν εμάς τις μεγαλύτερες γυναίκες, ασχολούνται πολύ πιο ενεργά με το παιδί, είναι σε καλύτερη επαγγελματική φάση από ότι στα 25-35 που ακόμα χτίζουν τη δουλειά τους και γενικότερα θεωρώ ότι είναι πιο συνειδητοποιημένοι στην απόκτηση οικογένειας.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΕΣ ΜΑΣ σε όλο αυτό. Η ηλικία ΚΑΙ του πατέρα παίζει καταλυτικό ρόλο στο ότι γινόμαστε καλύτερες μάνες. Στα 39 μου, θέλω να αποκτήσω σύντομα δεύτερο παιδί, οι αντοχές μου είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι ήταν στα 30 ή στα 35 που το μόνο που με ενδιέφερε (συνειδητά) ήταν να διασκεδάζω, να κάνω συνεχώς ταξίδια και να δουλεύω 12ωρα.

Δεν ξέρω πως θα ήταν η ζωή μου αν στα 30 μου είχα γνωρίσει τον άντρα μου, θεωρώ πολύ πιθανό να είχαμε ήδη χωρίσει (!) γιατί είχαμε εντελώς άλλες προτεραιότητες. Χαίρομαι που τον γνώρισα στα 35+ και κάναμε το πρώτο μας παιδί όταν έκλεισα τα 38 και αυτός τα 39. Είναι τόσο σημαντικό να θέλουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ και ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ να κάνουν οικογένεια που δεν το αλλάζω με τίποτα το δικό μου timing :-P

Με το καλό λοιπόν σε όλες τις μεγαλύτερες γυναίκες να φέρουν στον κόσμο υγιή και ευτυχισμένα μωράκια!!!

• 1 month later...

Αντιθέτως, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άντρες (40+) που συνήθως συντροφεύουν εμάς τις μεγαλύτερες γυναίκες, ασχολούνται πολύ πιο ενεργά με το παιδί, είναι σε καλύτερη επαγγελματική φάση από ότι στα 25-35 που ακόμα χτίζουν τη δουλειά τους και γενικότερα θεωρώ ότι είναι πιο συνειδητοποιημένοι στην απόκτηση οικογένειας.

Στα 39 και λίγους μήνες πριν τα 40 όταν θα γεννηθεί το μωρό έχω (δόξα το Θεό μέχρι τώρα) μια ευλογημένη εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα. Εντάξει, όταν μπήκα στο 3ο τρίμηνο άρχισαν κάτι δυσφορίες και δύσπνοιες αλλά με τα κατάλληλα κόλπα θα φτάσω ώς τον τοκετό...

Ο άντρας μου είναι στα 49, έχει έναν γιο από τον πρώτο του γάμο που δυστυχώς δεν τον μεγάλωσε εκείνος καθότι χώρισε όταν το μωρό ήταν ενός έτους. Τώρα, αν και αρχικά δεν ήθελε παιδί μιας και έχει ήδη έτοιμο ένα ολόκληρο παληκάρι, δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του!

Πέρα από τις χαζές ερωτήσεις που μου κάνει (θα είμαι καλός μπαμπάς; θα με αγαπάει το μωρό;:rolleyes: ) δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του για όλα αυτά που θα του μάθει (θα τον κάνει, λέει, άσο στο μπιλιάρδο!)... όλο αυτό το θετικό κλίμα του το καλλιεργώ κι εγώ βέβαια. Ανοίγει η πόρτα και πετάγομαι ενθουσιασμένη "ήρθε ο μπαμπάς!". Κουβαλάει κάτι πολύ βαρύ κι αρχίζω εγώ "ο μπαμπάς μου είναι ο πιο δυνατός του κόσμου"!

Παρότι θέλει ήδη από τώρα να ξεχωρίσουμε τις ευθύνες του σπιτιού (εγώ ώς άνεργη περισσότερο με το μωρό κι εκείνος δουλειά χωρίς να τον μπλέκω και πολύ) πιστεύω ότι θα θέλει από μόνος του να ασχοληθεί (με το μπάνιο του, αγκαλιές/νανούρισμα) κ.λπ. Είναι πολύ τρυφερός ως άνθρωπος και πιστεύω ότι θα του βγει πολύ καλά.

Αν υπάρχει καλή διάθεση και λίγη υπομονή στην αρχή (γιατί ο πρώτος χρόνος έχει και την κούρασή του), αν βοηθήσουν και λίγο και οι συγκυρίες (δουλεια να υπάρχει, ας πούμε) είμαι πολύ αισιόδοξη!

it's never too late to start all over again

ΝΑΙ!!!Να σας πω..εγώ είμαι τώρα 37 και έχω έναν μικρό 1 χρονού. Ο άντρας μου θα κλείσει τώρα τα 40. Τα συναισθήματα μου είναι λίγο ανάκατα...γιατί ενώ μετανιώνω που δεν έκανα παιδί σε πιο μικρή ηλικία απο την άλλη κανένας απο τους προηγούμενους μου συντρόφους δεν ήταν κατάλληλος για πατέρας όσο ο άντρας μου. Και αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει γιατί και οι δύο μας είμαστε πλέον συνειδητοποιημένοι και ξέρουμε τι θέλουμε και πως το θέλουμε. Θέλω να πιστεύω ότι το χάσμα ανάμεσα σε μας και το παιδί μας δεν θα είναι μεγάλο μιας και οι καιροί έχουν αλλάξει και οι όλοι οι γονείς προσπαθούμε να είμαστε όλο και πιο κοντά στα παιδιά μας και να τα κατανοούμε. Έτσι λοιπόν ελπίζω να μην αργήσει να έρθει το 2 .... όταν επιλέξει ο Θεός να έρθει με το καλό να ρθει.....γιατί η ζωή μου έχει μάθει ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται...Τουλάχιστον σε μένα...

a>

a>

• 11 months later...

Άντε, ας το "κουνήσω" το θεματάκι.

Αν και η πιθανότητα μιας επόμενης εγκυμοσύνης τώρα στα 40 είναι ένα θέμα που με απασχολεί αυτό τον καιρό, σήμερα - μετά από τριήμερο, ιγμορίτιδα, και φρέσκα προβλήματα στο γραφείο- είναι μια από τις μέρες που το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι "που πα ρε Καραμήτρο" :twisted::twisted::twisted:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

...ώστε έτσι εξηγείται! [πολλάκις σκέφτηκα διαβάζοντας τις αναρτήσεις σου "πολύ ώριμη αυτή η Άννα και ας είναι μόνο 24ρων ετών" ;)]

Λοιπόν αγαπητή Άννα, έχοντας μόλις γεννήσει το δεύτερο παιδί μου πριν 40 περίπου μέρες και έχοντας γίνει 40 ετών μόλις την προηγούμενη Παρασκευή μπορώ να σου πω ότι αν έχεις άααααπειρη βοήθεια όπως εγώ τότε γίνεται εύκολα :roll:

Πάντως το πρώτο παιδί το "έβγαλα" μόνη μου και δεν ήθελα βοήθεια από κανέναν [μάλιστα έσπασε και ο άντρας μου το πόδι του όταν η μικρή ήταν 2 μηνών οπότε είχα και αυτό να αντιμετωπίσω] . Τώρα? Χα! Μόνο αγγελία στον Ερυθρό Σταυρό δεν έχω βάλει... έχω την τύχη να έχω μια φοβερή νταντά που προσέχει την μεγάλη μου όταν εγώ δουλεύω και αυτό έχει κάνει όλη την διαφορά στην κούραση/ψυχολογία μου...

Παντως από τη μία με λυπάμαι που μόλις που έγινε η ζωή εύκολη με την κόρη μου "μηδενίσαμε το κοντέρ" με το νεογέννητο, από την άλλη βιώνω αυτή την υπέροχη καψούρα που παθαίνει κανείς με το φρέσκο βρεφάκι μου και έρχομαι στα ίσα μου....

Βοήθησε καθόλου το post μου ή μπα? :)

Ν.

• 2 months later...

Μην σας πτοεί η ηλικία !!! Γέννησα το πρώτο μου στα 39 και το δεύτερο κλεισμένα 41. Ο άντρας μου με περνά 6 χρόνια.

Και τρίτο να'ρθει στα 45 μου (κατά λάθος) θα το υποδεχόμασταν ξετρελαμένοι!!!!

Είμαι τρισευτυχισμένη και θα έκανα κι άλλα, ας όψεται η δουλειά μου και η οικονομική κατάσταση!

Μία μαμά μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να έχει λιγότερες σωματικές δυνάμεις μα αυτό δεν την κάνει να υστερεί για το παιδί της σε τίποτα απολύτως!!!!

Για τα παιδιά μας είμαστε ο μπαμπάς και η μαμά και είτε είμαστε 20 ή 40 ή 60, δεν έχει διαφορά στα μάτια τους.

Το μόνο που με στενοχωρεί λίγο, ειναι αν θα προλάβω να δω εγγονάκια απ' τα παιδιά μου, να ζήσω μέσα απ' αυτά την μητρότητα της μητρότητας!!!!! Να'μαι πλάϊ τους ως τα δικά τους 40 έτη για να τα στηρίζω όπου με χρειαστούν!

Μία μαμά μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να έχει λιγότερες σωματικές δυνάμεις μα αυτό δεν την κάνει να υστερεί για το παιδί της σε τίποτα απολύτως!!!!

Για τα παιδιά μας είμαστε ο μπαμπάς και η μαμά και είτε είμαστε 20 ή 40 ή 60, δεν έχει διαφορά στα μάτια τους.

Καλή μου xena, μέσα στο μυαλό μου είσαι.

(Τόσο, που αποφάσισα να ξαναγράψω μετά απο μήνες).

Δεν μπορείς να φανταστείς τι τεράστια ανασφάλεια αισθάνομαι.

Μέχρι πέρσυ, είμασταν με τον άντρα μου υπό την εντύπωση (και απόφαση) ότι το δικό μας μοντέλο οικογένειας θα είναι με ένα παιδί, και ότι είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι με αυτό.

Και ξαφνικά κάτι συνέβη.

Άρχισε να χτυπάει το χαλασμένο εκκρεμές.

Κι αρχίζω να συχνάζω στο parents, σε ημερολόγια ωορηξίας, σε άρθρα...

Και ανακαλύπτω τον τροχό.

ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥππππππσσσσυ! Ο χρόνος τελειώνει.

Τι έγινε ρε παιδιά?

Λήγω?

Κι αρχίζει η κρίση ηλικίας να μπλέκεται με την κρίση γονιμότητας κι εγώ να μην ξεχωρίζω το ένα από το άλλο.

Και να αισθάνομαι αδαής και αφελής, χειρότερα από επιπόλαιη έφηβη.

Και που πας να μπλέξεις? Και μια χαρά δεν είμαστε? Πάνω που κλείσαμε τα πέντε και ηρεμήσαμε? Τώρα που η ζωή ξαναγύρισε στα φυσιολογικά?

Και να χ34%%μαι από το φόβο μου.

Καλά δεν σου πήγαν ως τώρα? Ούτε αποβολή βίωσες, ούτε παλλίνδρομη, τώρα που ανεβαίνουν οι πιθανότητες σου'ρθε?

Και μετά να λέω: ναι, αλλά ή τώρα ή ποτέ, χωρίς νάζια.

Λήηηηγεις είπαμε κοπελιάαααααααααα

Και μετά να σε πιάνει μια ψιλογαστρεντερίτιδα και να θυμάσαι πως έμοιαζε η εγκυμοσύνη και να λές: Bρε αμάν, βρε ζαμάν, πως τη βγάζουν έτσι τρεις μήνες?

Την προηγούμενη φορά έφερα βοηθό στη δουλειά και στο σπίτι ήμουν αραχτή.

Τώρα?? Ε χεμ. χεμμμμ

Και να μην ξέρω αν έχω στ΄αλήθεια την επιλογή, γιατί έκανα και 4-5 πειραματάκια και φως δεν είδα :oops:

Μπουφ. Βαριά η καλογερικήήήήήήήή.

* Quirky μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήμουν απενεργοποιημένη την εποχή που μου απάντησες και δεν είχα τη δυνατότητα να σε ευχαριστήσω.

Περομένω update.:-D

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

• 2 εβδομάδες μετά...
Καλή μου xena, μέσα στο μυαλό μου είσαι.

(Τόσο, που αποφάσισα να ξαναγράψω μετά απο μήνες).

Δεν μπορείς να φανταστείς τι τεράστια ανασφάλεια αισθάνομαι.

Μέχρι πέρσυ, είμασταν με τον άντρα μου υπό την εντύπωση (και απόφαση) ότι το δικό μας μοντέλο οικογένειας θα είναι με ένα παιδί, και ότι είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι με αυτό.

Και ξαφνικά κάτι συνέβη.

Άρχισε να χτυπάει το χαλασμένο εκκρεμές.

Κι αρχίζω να συχνάζω στο parents, σε ημερολόγια ωορηξίας, σε άρθρα...

Και ανακαλύπτω τον τροχό.

ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥππππππσσσσυ! Ο χρόνος τελειώνει.

Τι έγινε ρε παιδιά?

Λήγω?

Κι αρχίζει η κρίση ηλικίας να μπλέκεται με την κρίση γονιμότητας κι εγώ να μην ξεχωρίζω το ένα από το άλλο.

Και να αισθάνομαι αδαής και αφελής, χειρότερα από επιπόλαιη έφηβη.

Και που πας να μπλέξεις? Και μια χαρά δεν είμαστε? Πάνω που κλείσαμε τα πέντε και ηρεμήσαμε? Τώρα που η ζωή ξαναγύρισε στα φυσιολογικά?

Και να χ34%%μαι από το φόβο μου.

Καλά δεν σου πήγαν ως τώρα? Ούτε αποβολή βίωσες, ούτε παλλίνδρομη, τώρα που ανεβαίνουν οι πιθανότητες σου'ρθε?

Και μετά να λέω: ναι, αλλά ή τώρα ή ποτέ, χωρίς νάζια.

Λήηηηγεις είπαμε κοπελιάαααααααααα

Και μετά να σε πιάνει μια ψιλογαστρεντερίτιδα και να θυμάσαι πως έμοιαζε η εγκυμοσύνη και να λές: Bρε αμάν, βρε ζαμάν, πως τη βγάζουν έτσι τρεις μήνες?

Την προηγούμενη φορά έφερα βοηθό στη δουλειά και στο σπίτι ήμουν αραχτή.

Τώρα?? Ε χεμ. χεμμμμ

Και να μην ξέρω αν έχω στ΄αλήθεια την επιλογή, γιατί έκανα και 4-5 πειραματάκια και φως δεν είδα :oops:

Μπουφ. Βαριά η καλογερικήήήήήήήή.

* Quirky μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήμουν απενεργοποιημένη την εποχή που μου απάντησες και δεν είχα τη δυνατότητα να σε ευχαριστήσω.

Περομένω update.:-D

Ωχ τώρα σε είδα!!

Και ξεκινάω: 4-5 πειραματάκια, ακόμη και πιτσιρίκα να ήσουν θα λεγόσουν τυχερή αν έβλεπες αμέσως φως!!!

Μη μετράς, όσο πιο πολύ απολαμβάνεις την προσπάθεια ( ;) ) τόσο πιο εύκολα οι ορμόνες σου θα ξυπνήσουν, οι σάλπιγγες θα τεντωθούν και θα ανοίξουν και οι κροσσοί θα "πιάσουν" το ωάριο τη στιγμή που πρέπει!

Μετά, κάθε εγκυμοσύνη είναι εντελώς διαφορετική συνήθως. Μα εντελώς. Στην δεύτερη μπορεί να μην έχεις ουτε ναυτία καν.

Και πάνω που κλείσατε τα 5;;;;; έχεις και βοηθόοοοοο!!!!! που θέλει παρέα!!!!

Μην μου λες για καμπανάκια και λήξεις, θυμήσου αυτή την γλυκιά μυρωδιά, τη μωρουδίλα που λέμε, κλείστε τα μάτια και αφήστε τα ένστικτα σας να σας παρασύρουν!!

Αφού ξέρεις πως δεν θα το μετανιώσεις ποτέ!

Καλημέρα.

Δεν εμπίπτω ακριβώς σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

Έκανα το πρώτο μου παιδί 30+

Αν όμως μπορούσα θα έκανα και 3ο και 4ο.Κ όχι, τα "σαράντα" δεν θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας.

Βέβαια, σίγουρα οι αντοχές μειώνονται με την ηλικία, το βλέπω στον εαυτό μου (δουλειά, 2 παιδιά, δραστηριότητες, καμία βοήθεια, λίγο αλλού πατώ αλλού στέκομαι τελευταία...) Κ δεν έχει άμεσα σχέση με τη γονιμότητα (που βεβαίως και μειώνεται με την πάροδο των ετών, αν και διαφορετικά σε κάθε γυναίκα, ούτε με τη βιολογική ηλικία. Απλά οι στατιστικές υπολογίζουν έναν μο).

Ποια είπε για μωρουδίλα?Μωρουδίλα, ααααχχχχ!!!!Μικροσκοπικά πατουσάκια, φαφούτικα στοματάκια, κρεμαστά μαγουλάκια, μυρωδάτα κακάκια (ναι, κ αυτά τα αγαπώ, χρυσάφι λέμε)...Κ ναι, τα σκέφτεσαι όλα αυτά και αντέχεις λέμεεεε!!!

Με το καλό κορίτσια!

Φιλικά,

Ελίνα

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Update? Μιά χαρά , τηρουμένων των αναλογιών , αλλά ξαναλέω : έχω ΠΟΛΛΗ βοήθεια, ειδικά από την προαναφερθείσα νταντα, αλλιώς δεν ξέρω τι θα έλεγα... βοήθησε και το μωράκι που είναι ευκολάκι [όπως ήταν και η κόρη μου] δεν θα την πάλευα με μωρό που δεν κοιμάται. Βέβαια ακόμα και έτσι, είμαι μονίμως πτώμα γιατί όπως είπε και μιά γνωστή "με δύο παιδιά και μόνο που τα κοιτάς κουράζεσαι" , μεγάλη αλήθεια :)

Πάντως όταν σκέφτομαι τον εαυτό μου στα 20-25-και τριάντα και βάλε δεν θα ήθελα να έχω παιδιά με τα μυαλά που κουβαλούσα χαχαχα όχι πως τώρα είμαι καμιά mother of the year αλλά τέλος πάντων κάνω ότι μπορώ.

Κλείνοντας, θα επαναλάβω μια ολλανδική παροιμία που μου είπε μια συναδελφός μου "ένα παιδί είναι σαν μια βαλίτσα, με δύο παιδιά τελειώνει η ζωή σου" :shock: χεχε ωραίο χιουμοράκι οι Ολλανδοί ε?

Κορίτσια αν κ δεν είμαι του club ήθελα να γράψω. Εγω είμαι 28 κ περιμένω το δεύτερο παιδάκι μου. Θέλω απλως να σας πω να κλείσετε τα αυτιά σας σε όλους τους κακεντρεχεις που υπάρχουν γύρω μας κ να κάνετε τη ζωή σας σαν να είστε 20 χρονών. Δεν καταλαβαίνω τι διαφορά έχει μια μαμα στα 22 με μια μαμα στα 45. Μαμαδες είναι κ οι δυο. Κ αν της 40αρας της έτυχε σε αυτη την ηλικία τι πάει να πει "α είσαι μεγάλη". Μεγάλη είναι η ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου μανδάμ κ κάθεσαι κ κρίνεις. Θεωρώ πως πολλές μεγαλύτερες μαμαδες "αγαπούν περισσότερο" -ας μου επιτραπεί η έκφραση, δεν ήξερα πώς αλλιώς να το θέσω- τα παιδάκια τους γιατι έχουν τόσα χρόνια αυτον τον πόθο στη ψυχούλα τους κ σε συνδυασμό με τις ασχημες σκέψεις της ημερ. λήξης γίνεται το ΄σωσε απο άγχος, στενοχώρια κλπ κλπ. Όταν λοιπόν έρχεται αυτη η ευλογημένη ώρα τι να πει κανείς....; Μανούλες με το καλό τα μωράκια σας, να χαίρεστε όσα έχετε κ αν η ψυχή σας ζητάει κ άλλο κάντε το κ ας είστε κ 50!

Μαμα στα 40 και εγω...λίγο οι σπουδες...λίγο η επαγγελματική αποκατάσταση...το πλάνο για το παιδί αναβλήθηκε και ευτυχως σταθήκαμε τυχεροί και όταν το πήραμε απόφαση , η εγκυμοσύνη ήρθε γρήγορα...Δεν νιωθω ασχημα για την ηλικία μου...εχω πολληηηηηηηηηηηηηηη υπομονη με τη μπέμπα, την νιωθω σαν θησαυρό και μερικές φορές θυμαμαι καποιες φίλες που εκαναν μωρο στα 30 και έκοψαν το θηλασμό ή δεν τον ξεκίνησαν καν "γιατι δεν αντεχαν την κλεισούρα" ή "δεν μπορούσαν να στερηθουν τα ποτακια και τους καφεδες" και πραγματικά απορώ...Ξερω μαλιστα περίπτωση μαμας που εφτασε στο σημείο να πεί μπροστα στο δεκάχρονο παιδί της ότι εξαιτίας του δεν τελειωσε η ιδια το διδακτορικό της!! Νομιζω ότι στα 40 εχεις φτασει εκει που θες και δεν εχεις απωθημένα και η απόφαση για παιδι είναι 100% συνειδητή οποτε τα αρνητικα της μεγαλης ηλικιας αντισταθμίζονται από την τεραστια θεληση για προσφορα προς το παιδί. Με απασχολεί βεβαια να διατηρηθώ καλά στην υγεία μου και να παραμείνω δραστηρια και εμφανισιακά και ψυχικά "φρεσκια" ώστε να μην αισθάνεται το παιδί ότι εχει "γρια" μαμα δεδομένου ότι και ο μπαμπάς μας έχει ξεπεράσει τα πενήντα...

Μαμα στα 40 και εγω...λίγο οι σπουδες...λίγο η επαγγελματική αποκατάσταση...το πλάνο για το παιδί αναβλήθηκε και ευτυχως σταθήκαμε τυχεροί και όταν το πήραμε απόφαση , η εγκυμοσύνη ήρθε γρήγορα...Δεν νιωθω ασχημα για την ηλικία μου...εχω πολληηηηηηηηηηηηηηη υπομονη με τη μπέμπα, την νιωθω σαν θησαυρό και μερικές φορές θυμαμαι καποιες φίλες που εκαναν μωρο στα 30 και έκοψαν το θηλασμό ή δεν τον ξεκίνησαν καν "γιατι δεν αντεχαν την κλεισούρα" ή "δεν μπορούσαν να στερηθουν τα ποτακια και τους καφεδες" και πραγματικά απορώ...Ξερω μαλιστα περίπτωση μαμας που εφτασε στο σημείο να πεί μπροστα στο δεκάχρονο παιδί της ότι εξαιτίας του δεν τελειωσε η ιδια το διδακτορικό της!! Νομιζω ότι στα 40 εχεις φτασει εκει που θες και δεν εχεις απωθημένα και η απόφαση για παιδι είναι 100% συνειδητή οποτε τα αρνητικα της μεγαλης ηλικιας αντισταθμίζονται από την τεραστια θεληση για προσφορα προς το παιδί. Με απασχολεί βεβαια να διατηρηθώ καλά στην υγεία μου και να παραμείνω δραστηρια και εμφανισιακά και ψυχικά "φρεσκια" ώστε να μην αισθάνεται το παιδί ότι εχει "γρια" μαμα δεδομένου ότι και ο μπαμπάς μας έχει ξεπεράσει τα πενήντα...

Κοιτα εχεις δικιο σε αυτο οτι δεν "πειραζει" μια γυναικα να κανει μεγαλη παιδι. ΤΟ θεμα που πιστευω που θα σε απασχολησει πολυ οταν το παιδι σου φτασει 10 χρονων και θα εχει μια μητερα 50 ετων και εναν πατερα 60 ετων ενω βλεπει τις μητερες των αλλων παιδιων που δεν εχουν ξεπερασει τα 40 τοτε μπορει να νιωσει ασχημα...... Κυριως και για τον πατερα θα νιωσει αρκετα ασχημα. Ενας φιλος μου ειναι 62 ετων και εχει 8 παιδι. Αυτα λοιπον απο 'μεναααααα

Ειλικρινα διαβαζω το θεμα και εχω φρικαρει...καλε γιατι να μην κανει το δευτερο μια γυναικα στα 40; 40 ειναι η γυναικα του αδερφου μου, εγω ειμαι 14 χρονια μικροτερη αλλα μιλαμε σαν να ειμαστε συνομιληκες. Τωρα εκανε το πρωτο της!! Εκτος απο κατι αγχη που τις φορτωνουν οι γυναικολογοι για ποσοστα και τους φορτωνουν περισσοτερες εξετασεις απο αυτες που εκανα εγω, δεν βρισκω διαφορα! Μαλιστα στο δευτερο παρολιγο να με πεισουν να κανω κι εγω αμνιο, ειναι της μοδας φαινεται!!

Και ελπιζω να μην μπει εδω να διαβασει τα "οχι" στην ψηφοφορια, ΄η τα σχολια περι μεγαλης ηλικιας (!) απορω τι σκεπτοντουσαν οσες ψηφισαν, υπαρχουν γυναικες που δεν ειχαν βρει συζυγο μεχρι τα 40, που ηταν χωρισμενες, που δεν πετυχαιναν οι εξωσωματικες, που εκανανα καριερα....πως θα αισθανθουν αν διαβασουν ολα αυτα.... Να φανταστειτε ειμαι η μονη απο την χρονια μου στο Πανεπιστημιο που δεν πηγε για μεταπτυχιακα κλπ. και καποιες σκεπτονται μετα να πανε εξωτερικο. Αυτες πως γινεται να γεννησουν πριν τα 35-40; Και δεν ειναι η εξαιρεση πια...

Κοιτα εχεις δικιο σε αυτο οτι δεν "πειραζει" μια γυναικα να κανει μεγαλη παιδι. ΤΟ θεμα που πιστευω που θα σε απασχολησει πολυ οταν το παιδι σου φτασει 10 χρονων και θα εχει μια μητερα 50 ετων και εναν πατερα 60 ετων ενω βλεπει τις μητερες των αλλων παιδιων που δεν εχουν ξεπερασει τα 40 τοτε μπορει να νιωσει ασχημα...... Κυριως και για τον πατερα θα νιωσει αρκετα ασχημα. Ενας φιλος μου ειναι 62 ετων και εχει 8 παιδι. Αυτα λοιπον απο 'μεναααααα

Ο 62χρονος που λες γιατί νιώθει άσχημα; ή το 8χρονο παιδί του νιώθει άσχημα; :confused: δεν σε πιάνω.

Οταν το παιδί μου θα είναι 10 εγώ θα είμαι 50. Και άλλες 10 φίλες μου θα είναι επίσης 50. Εχουμε και γνωστές που θα είναι 35 ή 40. Αλλά δεν είναι καλύτερες ούτε όμως χειρότερες. Ολες είμαστε μαμάδες.

Δεν υπάρχουν πια κομπλεξισμοί στα νέα παιδιά, ούτε οπισθοδρομικές απόψεις τέτοιου τύπου, ευτυχώς.

Θέλουμε δε θέλουμε οι σύγχρονοι τρόποι ζωής αυτά επιτάσσουν.

Οπότε χαλαρώστε. Η φύση μας έπλασε να μπορούμε και στα 40 και στα 45!!!!!!

Πάντως παιδιά, υπάρχει κάποιο θέμα με την ηλικία, μην παραενθουσιαζόμαστε.

Κι εγώ μαζί σας, είμαι 40 και προσπαθώ για τρίτο παιδί αλλά δε μπορώ να κάνω. Τα δύο πρώτα παιδιά τα έκανα πριν τα 35 χωρίς προβλήματα και τώρα τρέχω συνέχεια στους γιατρούς.

Μετά από εξετάσεις και ματαξαναεξετάσεις κι εγώ και ο άντρας μου, όπου ακούσαμε πάαααααρα πολλά, το τελευταίο είναι το εξής: η κατάστασή σου είναι άψογη, όμως αποβάλεις λόγω ηλικίας. Πώς γίνεται να είναι άψογη η κατάσταση και να υπάρχει θέμα ηλικίας; Ε, γίνεται, η ηλικία είναι ηλικία...

Οπότε, ναι, και βέβαια να προσπαθούμε για παιδί, εγώ πρώτη πρώτη. Αλλά αν το διαβάζει αυτό κάποια κοπέλα νεότερη που πιστεύει ότι οκ, δεν πειράζει, μπορώ να περιμένω, έχω να πω πως αν μπορείς να το κάνεις πιο νωρίς, καλύτερα πιο νωρίς. Όταν λένε οι γιατροί ότι μετά τα 35 πέφτει η γονικότητα πολύ γρήγορα, κάτι ξερουνε

Πάντως παιδιά, υπάρχει κάποιο θέμα με την ηλικία, μην παραενθουσιαζόμαστε.

Κι εγώ μαζί σας, είμαι 40 και προσπαθώ για τρίτο παιδί αλλά δε μπορώ να κάνω. Τα δύο πρώτα παιδιά τα έκανα πριν τα 35 χωρίς προβλήματα και τώρα τρέχω συνέχεια στους γιατρούς.

Μετά από εξετάσεις και ματαξαναεξετάσεις κι εγώ και ο άντρας μου, όπου ακούσαμε πάαααααρα πολλά, το τελευταίο είναι το εξής: η κατάστασή σου είναι άψογη, όμως αποβάλεις λόγω ηλικίας. Πώς γίνεται να είναι άψογη η κατάσταση και να υπάρχει θέμα ηλικίας; Ε, γίνεται, η ηλικία είναι ηλικία...

Οπότε, ναι, και βέβαια να προσπαθούμε για παιδί, εγώ πρώτη πρώτη. Αλλά αν το διαβάζει αυτό κάποια κοπέλα νεότερη που πιστεύει ότι οκ, δεν πειράζει, μπορώ να περιμένω, έχω να πω πως αν μπορείς να το κάνεις πιο νωρίς, καλύτερα πιο νωρίς. Όταν λένε οι γιατροί ότι μετά τα 35 πέφτει η γονικότητα πολύ γρήγορα, κάτι ξερουνε

Συμφωνω σε αυτά που λές. Σιγουρα η γονιμότητα μειώνεται και υπάρχει ο κίνδυνος να χαθει το τρενο της τεκνοποίησης. Αλλα αν μια γυναικα δεν εχει βρει τον κατάλληλο συντροφο ή αντιμετωπιζει από μικρότερη ηλικία προβλήματα γονιμότητας τα οποια τελικά οδηγησουν στην επιτευξη εγκυμοσύνης στα 40 , τοτε δεν σημαινει ότι αυτή η μαμα είναι χειρότερη μαμα από μια νεότερη. Μπορεί η νεότερη να εχει μεγαλύτερες αντοχές ή ζωντάνια αλλα η 40αρα μπορεί να είναι πιο ώριμη , πιο αποφασισμενη να προσφερει στο μωρό, πιο ήρεμη επαγγελματικά και πιο επιτυχημένη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο οπότε να αντισταθμίζει τα μειονεκτήματά της. Επίσης μια εγκυμοσύνη στα 40 σπάνια είναι αποτέλεσμα "απροσεξίας" με αποτέλεσμα να θεωρηθεί "ανεπιθύμητη". Αντίθετα η εγκυμοσύνη στα 40 είναι συνήθως προιόν μεγαλης επιθυμίας.

Συμπερασματικά μακάρι η κοινωνία μας να αλλάξει ώστε περισσότερες γυναίκες να τεκνοποιούν νεότερες και να μην χρειάζεατι για καποιες από εμας να φτασσουμε στα όρια...άλλα εφόσον το παιδί γεννηθεί η ηλικία της μαμας νομίζω είναι δευτερεύων παραγονατς για την ευτυχία του.

Πεφτει, δεν μηδενιζεται ξαφνικα!

Εξαλλου ειναι θεμα οργανισμου. Ολο και ακουω για κοπελες που εχουν θεμα να συλλαβουν η εχουν παλινδρομη, και δεν ειναι θεμα ηλικιας. Απο 20 χρονων η μια μεχρι οσο παει. Και αλλες στα 44 μενουν στο δευτερο/τριτο κατα λαθος.

Οποτε για μενα δεν εχει νοημα να ειμαστε τοσο μελοδραματικες και να επηρεαζουμε τις κοπελες που δεν εχουν ακομα παιδια. Τι σημαινει να επισπευσουν, αν δεν εχουν βρει αντρα ακομα τι να κανουν, εξωσωματικη και να γινουν μονογονεικη επειδη ειναι 35 και ακουν εδω οτι στα 40 ειναι δυσκολο; Λαθος το βρισκω. Αλλο βεβαια να πει ο γυναικολογος οτι η συγκεκριμενη γυναικα, μπαινει οπου να ναι στην κλιμακτηριο. Αλλα ειναι θεμα οργανισμου και αυτο δεν εχει συγκεκριμενη ηλικια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...