Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απαγορεύεται η είσοδος σε Παιδιά

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΣΧετικά με τη Ρένα της Φτελιάς (ην οποία δεν έχω επισκεφτεί ποτέ, παρεμπιπτόντως), διάβασα στο Αθηνόραμα πρόσφατα ότι πλέον άλλαξε η πολιτική του καταστήματος, και πλέον είναι ευπρόσ΄δεκτα τα παιδιά.

Είδες η κρίση;

Εμένα προσπωπικά δεν με πειράζει να μην δέχονται κάπου μικρά παιδιά. Δικό τους είναι το μαγαζί, όποιον θέλουν δέχονται.

Αν ο κόσμος συνεχίζει να πηγαίνει εκεί, σημαίνει ότι το επικροτούν και το θέλουν και το θέλουν, άρα αυτή τη μερίδα ανθρώπων εξυπηρετεί το συγκεκριμένο μαγαζί.

Γιατί να πάω να φάω εκεί?

Έχω δυο μικρά παιδιά και τα παίρνω σχεδόν παντού μαζί μου, ακόμα και σε καφετέριες και σε ταβέρνες που δεν έχει καπνό. Δεν βλέπω προσωπικά το λόγο να εκνευριστώ που δεν δέχονται παιδιά σε μια ταβέρνα!!!

Κανείς δεν με υποχρέωσε να φάω εκεί ούτε η συγκεκριμένη ταβέρνα είναι είδος πρώτης ανάγκης

ούτε μέσο μεταφοράς

ούτε σούπερ μάρκετ που το χρειάζομαι οπωσδήποτε.

Το εν λόγω εστιατόριο είναι είδος πολυτελείας και εφόσον δεν είναι θέμα ανάγκης να πάω να φάω εκεί με τα παιδιά μου και δεν θα στερηθώ κάτι από αυτά που διακιούμαι να έχω ως πολίτης αυτής της χώρας,

ειλικρινά θεωρώ ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.:)

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Το εν λόγω εστιατόριο είναι είδος πολυτελείας και εφόσον δεν είναι θέμα ανάγκης να πάω να φάω εκεί με τα παιδιά μου και δεν θα στερηθώ κάτι από αυτά που διακιούμαι να έχω ως πολίτης αυτής της χώρας,

Συμφωνώ κι επαυξάνω!

6qjVp3.png

Διαφημίσεις

ΣΧετικά με τη Ρένα της Φτελιάς (ην οποία δεν έχω επισκεφτεί ποτέ, παρεμπιπτόντως), διάβασα στο Αθηνόραμα πρόσφατα ότι πλέον άλλαξε η πολιτική του καταστήματος, και πλέον είναι ευπρόσ΄δεκτα τα παιδιά.

Είδες η κρίση;

Tώρα δεν πάω εγώ τα παιδιά μου εκει:evil::evil: μας έκανε και χάρη δηλαδή...

Ούτε κι εμένα μ΄ ενοχλεί, αν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο. Αυτό που μ΄ ενοχλεί είναι ότι εκεί που υποτίθεται ότι τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα, σπάνια υπάρχει χώρος μη καπνιστών (που να τον σέβονται εννοείται). Το χειρότερο, όταν είναι σε εξωτερικό χώρο, το χώμα είναι γεμάτο με αποτσίγαρα που για κάποιο λόγο τα παιδιά τα θεωρούν πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.

Η Ρένα είχε το σπιτάκι που ήταν στην Φτελία της Μυκόνου, πάνω στα βραχάκια. Εκεί την δούλευε έως νομίζω το 1990-92 σερβίροντας κατά βάσην νέους και όχι τόσο κοσμικούς μια και η συγκεκριμένη παραλία δεν συγκαταλέγεται στις in - ήταν και είναι στέκι σερφιστών. Αφού μεγαλοπιάστηκε μετακόμισε στο Ψυχικό και απαρνήθηκε τα παιδιά (τέκνα ίσως και πελατών της όταν αυτοί ήταν νέοι). Δεν θα της έδινα ούτε ... κουβερ.

Εμένα προσπωπικά δεν με πειράζει να μην δέχονται κάπου μικρά παιδιά. Δικό τους είναι το μαγαζί, όποιον θέλουν δέχονται.

Αν ο κόσμος συνεχίζει να πηγαίνει εκεί, σημαίνει ότι το επικροτούν και το θέλουν και το θέλουν, άρα αυτή τη μερίδα ανθρώπων εξυπηρετεί το συγκεκριμένο μαγαζί.

Έχω δυο μικρά παιδιά και τα παίρνω σχεδόν παντού μαζί μου, ακόμα και σε καφετέριες και σε ταβέρνες που δεν έχει καπνό. Δεν βλέπω προσωπικά το λόγο να εκνευριστώ που δεν δέχονται παιδιά σε μια ταβέρνα!!!

Κανείς δεν με υποχρέωσε να φάω εκεί ούτε η συγκεκριμένη ταβέρνα είναι είδος πρώτης ανάγκης

ούτε μέσο μεταφοράς

θα συμφωνήσω με τη starlight. Είναι ιδιωτικός χώρος, και αν δεν με θέλουν με τα παιδιά μου, δεν θα πάω.

Μου έχει τύχει όμως να θέλω να μπω σε εκκλησία με το καρότσι διδύμων για να κοινωνήσω τα παιδιά και να μου το απαγορέυσει ο επίτροπος. Συγκεκριμένα, τα παιδιά ήταν 1,5 χρονών. έφτασα στην εκκλησία αργά και εκείνη την ώρα κοινωνούσαν και έβγαινε ο κόσμος. Δεν μπορούσα να πάρω τα παιδιά από το χέρι, παρόλο που περπατούσαν γιατί δεν κρατούσαν χέρι, έφευγαν απο δω κι απο κει. Και μέσα στον κόσμο φοβόμουνα ότι θα τα χάσω. Μπηκα κι εγώ με το καρότσι. Κι ακούω τον επίτροπο:"απαγορεύονται τα καρότσια στην εκκλησία". Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Του είπα ότι δεν γίνεται και μου λέει γιατί δεν περπατάνε. Έφυγα χωρίς να τα κοινωνήσω γιατί στο τέλος θα τον έβριζα. Για μέρες σκεφτόμουνα να το αναφέρω στο Δεσπότη...

Ακου απογορεύονται τα καρότσια... Για μια μητέρα το καρότσι είναι ότι και η αναπηρική καρέκλα για τον ανάπηρο.... Τέλος πάντων..

Κάποιοι στενόμυαλοι είναι ικανοί να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία.

Να διευκρινήσω ότι δεν κατακρίνω την εκκλησία αλλά κάποια πρόσωπα που θέλοντας να προσφέρουν, με τη λάθος κρίση τους μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Διαφημίσεις

Κι ακούω τον επίτροπο:"απαγορεύονται τα καρότσια στην εκκλησία". Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Του είπα ότι δεν γίνεται και μου λέει γιατί δεν περπατάνε. Έφυγα χωρίς να τα κοινωνήσω γιατί στο τέλος θα τον έβριζα. Για μέρες σκεφτόμουνα να το αναφέρω στο Δεσπότη...

Θα έπρεπε να το ανέφερες, για να έμπαινε στη θέση του ο επίτροπος. Αν και από πείρα σου λέω ότι οι επίτροποι στην εκκλησία (με λίγες εξαιρέσεις) είναι εξουσία, έχουν νοοτροπία και επίπεδο καφενείου, δεν τους νοιάζει καθόλου αν θα σκανδαλίσουν τον κόσμο και ούτε κι ο παπάς δεν μπορεί πολλές φορές να τους βάλει στη θέση τους.

Η αλήθεια είναι οτι σε σοκάρει την πρώτη φορά που το ακούς.

Εγω το ακουσα πρώτη φορά πρίν 4-5 μέρες όταν πήγαμε με τον άντρα μου και τον μικρό στο ΜΑΚΡΟ στη Π. Ράλλη. Την ώρα που ετοιμαζόμουν να περάσω τη μπάρα της εισόδου ακούω μια φωνή να μου λέει "Απαγορεύονται τα παιδιά κάτω των 12 ετών" :shock:

Και γιατί? Γιατί δεν τους καλύπτει η ασφαλιστική με την οποία συνεργάζονται.

Ηταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα το παιδί μου ανεπιθύμητο :cry:

Καλα κι αυτο μ@λ ειναι...γιατι στο μακρο της Ολλανδιας μια χαρα επιτρεπονται τα παιδακια (καθως εχω παει πολλες φορες με τα μικρα μου)

αυτο με το μακρο το επαθα κι εγω, πηγαμε και μπαινοντας μας ειπαν δεν επιτρεπετε κατω των 12 ετων γιατι εχουν μεγαλα και βαρια αντικειμενα ψηλα και τι θα γινει αν πεσει πανω σε κανενα παιδι? λες και αν πεσει πανω στο δικο μας κεφαλι καμια παλετα με κονσερβες θα ειχε μεγαλη διαφορα!!!

αυτο με το μακρο το επαθα κι εγω, πηγαμε και μπαινοντας μας ειπαν δεν επιτρεπετε κατω των 12 ετων γιατι εχουν μεγαλα και βαρια αντικειμενα ψηλα και τι θα γινει αν πεσει πανω σε κανενα παιδι? λες και αν πεσει πανω στο δικο μας κεφαλι καμια παλετα με κονσερβες θα ειχε μεγαλη διαφορα!!!

369302w5prxq4bp9.gif

Να δουμε ποια αλλη δικαιολογια θα βρουν

ούτε μέσο μεταφοράς

Συμφωνώ με τη starlight ως προς το κομμάτι ότι απλώς δε θα πάει σε μια ταβέρνα που απαγορέυει την είσοδο στα παιδιά,όμως:Σε καμία περίπτωση οι κύριοι αυτοί δεν έχουν δικαίωμα σε διακρίσεις,δεδομένου ότι οι χώροι ψυχαγωγίας είναι δημόσιοι χώροι.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ:

Πρόβλημα προστασίας των καταναλωτών η παρεμπόδιση διακρίσεων εναντίων οικογενειών με παιδιά

Τρ 31/10/2006

Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες παίρνει έκταση το φαινόμενο απαγόρευσης εισόδου για οικογένειες με παιδιά όταν επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και Πρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας του Ε.Κ. «Οικογένεια και Προστασία του Παιδιού», Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, απηύθυνε σχετική ερώτηση στο Συμβούλιο ζητώντας να πληροφορηθεί τα μέτρα που προτίθεται να πάρει σε ευρωπαϊκή κλίμακα προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα διακριτικής μεταχείρισης και ηλικιακού ρατσισμού εις βάρος παιδιών, νέων και των οικογενειών τους.

Σε μια περίοδο, όπου το δημογραφικό πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό αποθαρρύνονται γονείς με παιδιά να μετακινούνται ελεύθερα και να προγραμματίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους, όπως οι ίδιοι επιθυμούν. Ορισμένοι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων αντιμετωπίζουν αρνητικά την παρουσία παιδιών και τα αποκλείουν με επιχείρημα την εξασφάλιση ησυχίας για τους πελάτες τους.

Η Φιλανδή Υπουργός ανέφερε στην κ. Παναγιωτοπούλου -Κασσιώτου ότι "υπάρχουν πολλές Οδηγίες που αφορούν στη διακριτική μεταχείριση στην καθημερινή ζωή και στην ίση μεταχείριση στον εργασιακό χώρο. Η αποφυγή των διακρίσεων είναι θέμα εξέλιξης των νοοτροπιών και συμπεριφορών των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Οι ευρωπαίοι πολίτες είναι αυτοί που τελικά ως καταναλωτές καταβάλλουν τα χρήματα για την παροχή υπηρεσιών και μπορούν να απαιτούν εφαρμογή των νόμων".

Στη συζήτηση παρενέβη ο αυστριακός σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής κ. Leichtfried και ανέφερε ότι "αυτό το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Αυστρία, όπου πολλοί ιδιοκτήτες ξενοδοχείων αρνούνται μαζικά την παραμονή οικογενειών με παιδιά". "Θα έπρεπε", συνέχισε, "να υπάρχει περιορισμός διαφήμισης αυτών των ξενοδοχείων και ρώτησε εάν υπάρχει τέτοια δυνατότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Στην δευτερολογία της η εκπρόσωπος του Συμβουλίου δήλωσε ότι "η διαφήμιση που αφορά στα παιδιά είναι ένα ευαίσθητο θέμα" και επανέλαβε "ότι οι ευρωπαίοι πολίτες μπορούν μέσω των οργανώσεων των καταναλωτών να επηρεάσουν κάπως τους παρόχους υπηρεσιών".

Λόγω της έκτασης του προβλήματος, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου έχει απευθύνει σχετική ερώτηση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διαπιστωθεί αν υπάρχει παραβίαση στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων, δηλαδή της άρνησης παροχής υπηρεσιών και παρεμπόδισης της ελεύθερης μετακίνησης προσώπων.

http://www.chiosnews.com/cn31102006640130.asp

ΝΟΜΟΣ ΥΠ" ΑΡΙΘ. 3304/2005 - ΦΕΚ: 16/Α ( 27/01/2005)

Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής

καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου

προσανατολισμού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Άρθρο 1

Σκοπός

Σκοπός του παρόντος νόμου είναι η θέσπιση του γενικού πλαισίου ρυθμίσεως για την

καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής καθώς και για την

καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή

γενετήσιου προσανατολισμού στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας, σύμφωνα με τις

Οδηγίες 2000/43/ΕΚ του Συμβουλίου της 29ης Ιουνίου 2000 και 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου της

27ης Νοεμβρίου 2000, ώστε να διασφαλίζεται η εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης.

Άρθρο 2

Η αρχή της ίσης μεταχείρισης

1. Απαγορεύεται η άμεση ή έμμεση διάκριση για έναν από τους λόγους που αναφέρονται

στο άρθρο 1.

2. Ως διάκριση νοείται και η παρενόχληση ή κάθε άλλη προσβλητική ενέργεια, η οποία

εκδηλώνεται με ανεπιθύμητη συμπεριφορά που σχετίζεται με έναν από τους λόγους του

άρθρου 1 και έχει ως σκοπό ή αποτέλεσμα την προσβολή της αξιοπρέπειας προσώπου και

τη δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, εξευτελιστικού, ταπεινωτικού ή επιθετικού

περιβάλλοντος. Κατά την εξειδίκευση της έννοιας της παρενόχλησης λαμβάνονται υπόψη

και τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη.

3. Ως διάκριση νοείται επίσης οποιαδήποτε εντολή για την εφαρμογή διακριτικής

μεταχείρισης σε βάρος προσώπου για οποιονδήποτε από τους αναφερόμενους στο άρθρο1 λόγους.

Άρθρο 3

Η έννοια των διακρίσεων

Προκειμένου για διακρίσεις ένεκα φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής: α) Συντρέχει άμεση

διάκριση, όταν, για λόγους φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, ένα πρόσωπο υφίσταται

μεταχείριση λιγότερο ευνοϊκή από αυτήν της οποίας τυγχάνει, έτυχε ή θα ετύγχανε άλλο

πρόσωπο, σε ανάλογη κατάσταση.β) Συντρέχει έμμεση διάκριση, όταν μία εκ πρώτης όψεως

ουδέτερη διάταξη, κριτήριο ή πρακτική μπορεί να θέσει πρόσωπα ορισμένης φυλετικής ή

εθνοτικής καταγωγής σε μειονεκτική θέση συγκριτικά με άλλα πρόσωπα, εκτός εάν η διάταξη, το

κριτήριο ή η πρακτική αυτή δικαιολογείται αντικειμενικά από έναν θεμιτό σκοπό και τα μέσα

επίτευξής του είναι πρόσφορα και αναγκαία.

Άρθρο 16

Ποινικές κυρώσεις

1. Όποιος παραβιάζει την κατά τον παρόντα νόμο απαγόρευση της διακριτικής μεταχείρισης

για λόγους εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής ή θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων,

αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού, κατά τη συναλλακτική διάθεση

αγαθών ή προσφορά υπηρεσιών στο κοινό τιμωρείται με φυλάκιση έξι (6) μηνών μέχρι

τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή χιλίων (1.000) έως πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

Διαφωνώ στο: " Δικό τους είναι το μαγαζί,όποιον θέλουν δέχονται". Αυτό μπορεί να το κάνει κανείς στο σπίτι του,δεν έχει δικαίωμα να επιλέγει πελάτες με κριτήριο την ,εμφάνιση ηλικία κλπ (εκτός των περιπτώσεων ασυνόδευτων ανηλίκων)όταν πρόκειται για μαγαζί.Αντίθετα ως πολίτες,έχουμε όλοι δικαίωμα στην ίση μεταχείρηση.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

Μπράβο Gavrias, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!! Αυτή τη νομοθεσία, τη σχετική με τις διακρίσεις και τα καταστήματα μαζικής εστίασης έψαχνα να βρώ σήμερα και εγώ για να δω τι ακριβώς ορίζει...

Θα συμφωνήσω βέβαια απόλυτα με τα σχόλιά σου και απλά θα ήθελα να προσθέσω το εξής:

Στις ανθρώπινες κοινωνίες, ανεξάρτητα από τους νόμους, τους κώδικες συνύπαρξης τους προσδιορίζουμε εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι. Έχουμε μέρος της ευθύνης αν έχουμε τελικά δημιουργήσει περιβάλλοντα που δεν είναι φιλικά απέναντι στα παιδιά, ή στα ΑμεΑ.

Αν δεν αντιδρούμε όταν κλείνουνε τις ράμπες των καροτσιών οι οδηγοί, αν δεχόμαστε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να αποκλείει από δημόσιο χώρο όποιον δεν του ταιριάζει ηλικιακά, εμφανισιακά ή με βάση την αρτιμέλεια, αν δεχόμαστε ακόμα και τον αποκλεισμό των παιδικών καροτσιών από τις εκκλησίες, ( και σε εμένα έγινε τέτοια σύσταση όταν είχα πάει με το μωρό μου που δεν περπατούσε ακόμα στην εκκλησία και είδαν το καρότσι), όταν δεχόμαστε την άρνηση ορισμένων ξενοδόχων να φιλοξενήσουν οικογένειες με παιδιά, τότε με την ανοχή μας συμβάλλουμε στην δημιουργία αφιλόξενων κοινωνιών, όχι μόνο για τα παιδιά μας αλλά για εμάς τους ίδιους...Δυστυχώς...

Να πω κι εγω κατι που συνεβη στην αδελφη μου το καλοκαιρι του 2004 στη Θεσσαλονικη

Ηταν με τον γαμπρο μου και την κορη τους τοτε 11 μηνων

Ειχε πολυ ζεστη και αποφασισαν να κατσουν να πιουν κατι σε ενα καφε στην Πλ Αριστοτελους

Εκεινη την ωρα απ οτι μου ειπε σχεδον ολες ηταν αδειες

Πανε στην πρωτη καθησαν και τραβηξαν λιγο μια καρεκλα για να χωρεσει το καροτσι(αυτη ειχε αλλο ενα τραπεζι με κοσμο),παει το γκαρσονι"συγνωμη αλλα θα πρεπει να φυγεται γιατι δεν δεχομαστε μωρα"

Λεει η αδελφη μου τρελλοι ειναι ας φυγουμε

Παει στην επομενη-αδεια αυτη-ξανα το ιδιο

Πηγαν και σε τριτη και ειχαν την ιδια αντιμετωπιση

Νευριασε η αδελφη μου και εψαχνε αστυνομικο αλλα τιποτα

Ετσι εφυγαν μεσα στα νευρα

Οχι πειτε μου τι αντιμετωπιση ειναι αυτη;;

(το εχω ακουσει και απο μια φιλη,σε εσας τις Σαλονικιες εχει συμβει αυτο ;;)

4

• 2 εβδομάδες μετά...

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την σημερινή μου εμπειρία και να μου πείτε την γνώμη σας. Ελπίζω να γράφω στο σωστό μέρος του φόρουμ, ψάχνοντας δεν μπόρεσα να βρω κάτι καταλληλότερο..

Σήμερα πήγαμε με τους κουμπάρους μας, που έχουν επίσης ένα αγοράκι, σε μία ταβέρνα. Εκείνη την ώρα δεν είχε έρθει κανένας ακόμα. Μας "υποδέχτηκαν" δύο κοπελιές με τα μούτρα μέχρι το πάτωμα. Ήθελαν να μας βάλουν σε ένα τραπέζι που το έβλεπε ο ήλιος (μεσημέρι, 30 βαθμοί κελσίου). Ζήτησα ευγενικά να μας βάλουν κάπου αλλού να καθίσουμε. Τα μισά λέει ήταν ρεζερβέ και σε ορισμένα θα εμποδίζαμε την κυκλοφορία με τα καρότσια. Τέλος πάντων μας βόλεψαν κάπου αλλού (έχοντας πάντα αυτό το κατσούφικο ύφος). Παμε παρακάτω...

Τα τραπέζια είχαν ήδη στρωμένα κάτι μπλε υφασμάτινα τραπεζομάντιλα και ήρθαν να μας βάλουν από πάνω τα κλασσικά χάρτινα. Μόνο που ο γιος μου, αν και δεμένος στο καρότσι άρχισε να το σκίζει και και να το τραβάει οπότε λέμε με την κουμπάρα μου: δεν τα βγαζουμε καλύτερα; Ερχεται η γκαρσόνα και με ύφος ρωτάει "γιατι τα βγάλατε;". Εξηγώ: το τραβάει ο μικρός και μάλλον δεν μας βολέυει. Με πιο προκλητικό ύφος :" Δεν μπορέιτε να φάτε πάνω στα μπλε τραπεζομάντιλα!". Αντε καλά, λέω μέσα μου και συμβιβάζομαι αλλά ...αρχίζω να τα παίρνω πολύ με το όλο τρόπο. Εκείνη τη στιγμή αρχίζει ο μικρός μου, δεμένος πάντα στο καρότσι του να γυρνάει το κεφάλι του γιατί έβλεπε τα παρτέρια με τα λουλούδια και να λέει επίμονα "λουλούυυ!!!" (ναι, τα λατρεύει, ειναι ρομαντικός, τί να κάνουμε!). Και με ρωτάει η γκαρσόνα με έντονο και προκλητικό ύφος:"τί θέλει;;;;". Επειδή ήδη είχα συγκρατηθεί τόση ώρα της λέω κι εγώ χαμογελαστά αλλά προκλητικά πλέον: " έχει βάλει τα λουλούδια σας στο μάτι!". Λέει λοιπόν η γκαρσόνα και πάλι ΟΧΙ με χιούμορ αλλά με ύφος " καλά, στο σπίτι σας τί κάνει; Εχει μείνει τίποτα όρθιο; (μπορέι και να έιπε "τα έχει ριμάξει"αλλά δεν θυμάμαι την ακριβή έκφραση, διοτι πλέον μου είχε ανέβει το αίμα στο κεφάλι!). Και την ρωτάω λοιπον με έντονο ύφος "να σας ρωτήσω: Έχετε παιδιά;" Δεν απαντησε. Και συνεχίζω "αν έχετε και είναι ή ήταν στη φάση αυτή που περπατάνε και καταφέρατε να τα έχετε μέσα σε ένα παρκάκι και να μην αγγίζουν τίποτα μπράβο σας!" Το βούλωσε και έφυγε. Νομίζω δεν είναι τυχάιο που μετά από 30-40 λεπτά, ενώ ήδη είχε αρχίσει να γεμίζει το μαγαζι , ήρθε μια άλλη γκαρσόνα, στάθηκε δίπλα στον γιο μου και μου λέει "Αχ, τι γλυκός που είναι! Πόσο είναι; Τι χαμογελαστο μωράκι!" Γλύψιμο, δηλαδή κανονικό. Επίσης μετά από άλλο ένα μισάωρο ήρθε και η άλλη και τον ρώτησε:"Πώς σε λενε;". (ξέρετε, ουσιαστικά εμένα ρωτούσε). Δεν απάντησα, δεν είχα καμία όρεξη!

Ο άντρας μου ναι μεν στη τελική μου εδωσε δικιο αλλά εκείνη τη στιγμή μου έκανε νοήματα να καλμάρω και να μην να της απαντήσω. Ρε παιδία, εγώ, ναι όντως ΔΕΝ είμαι άτομο που εύκολα θα αρπαχτέι. Αλλά με το παδί μου έχω αλλάξει. Ετσι και μου το θίξουν άτομα άγνωστα παίρνω ανάποδες!Και δεν μιλάω ούτε για την μελλοντική δασκάλα του που αύριο μεθάυριο θα μου πεί "ξέρετε παρατηρησα το και το, προσέξτε το" ή θα του κάνει η ίδια κάποια πατατήρηση, ούτε και για κάποιον άγνωστο που συναντώ στο δρόμο και μάλλον θα το προσπεράσω διότι κυκλοφορούν και επικίνδυνοι που δεν αξίζει με το παραμικρό να αρπάζεσαι μαζί τους. Υποτίθεται όμως πως πηγαίνεις σε ένα κατάστημα, μία ταβέρνα, είσαι πελάτης και θες να εξυπηρετηθείς ευγενικά!Να σημειώσω πως τα παιδάκια μας ηταν άψογα, δεν χρειάστηκε καν να τον βγάλω από το καρότσι και τέλος και να έβγαινε από το καρότσι είμαι πάντα προσεχτική στο να μην καταστρέφει (όσο γίνεται, βέβαια) ακόμα και τα λουλούδια άλλων!

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την σημερινή μου εμπειρία και να μου πείτε την γνώμη σας. Ελπίζω να γράφω στο σωστό μέρος του φόρουμ, ψάχνοντας δεν μπόρεσα να βρω κάτι καταλληλότερο..

Σήμερα πήγαμε με τους κουμπάρους μας, που έχουν επίσης ένα αγοράκι, σε μία ταβέρνα. Εκείνη την ώρα δεν είχε έρθει κανένας ακόμα. Μας "υποδέχτηκαν" δύο κοπελιές με τα μούτρα μέχρι το πάτωμα. Ήθελαν να μας βάλουν σε ένα τραπέζι που το έβλεπε ο ήλιος (μεσημέρι, 30 βαθμοί κελσίου). Ζήτησα ευγενικά να μας βάλουν κάπου αλλού να καθίσουμε. Τα μισά λέει ήταν ρεζερβέ και σε ορισμένα θα εμποδίζαμε την κυκλοφορία με τα καρότσια.

Στο σημειο αυτο θα ειχα κιολας φυγει και το εχω κανει. Σε μαγαζι που ημασταν τακτικοτατοι πελατες επειδη εκεινη την συγκεκριμενη μερα ειχαν πολλα ρεζερβε μας στριμωξαν σε ενα τραπεζι διπλα στις τουαλετες (θεση αντιαισθητικη και περασμα για οποιον ηθελε να την επισκεφθει ) και τοσο βαθια στο μαγαζι που ολη η καπνα θα μαζευοταν πανω απο τα κεφαλια μας. Ο αντρας μου ειπε ευθεως:" Επειδη μαλλον δεν σεβεστε τους πελατες σας που μαλιστα εχουν παιδια μαζι τους, εδω πιο κατω εχει κι αλλη ταβερνα και εννοειται οτι ηταν σημερα η τελευταια σας" και φυγαμε ξερα.

Να θυμαστε οτι οταν επιλεγουμε ενα μαγαζι το τιμουμε και οφειλουν να ανταποδωσουν τα ισα.

Επειδη μεγαλωσα σε εστιατοριο (οικογενειακη επιχειρηση) θα σας πω πως το να εξυπηρετεις τον πελατη σου δεν εχει να κανει μονο με ενα απλο σερβιρισμα κ ολα αυτα που λετε μου ακουγονται εξωφρενικα...

Χαιρομαι γιατι μεγαλωσα με εναν πατερα επαγγελματια εστιατορα, που οχι απλα ενιωθε να τον τιμα η παρουσια των πελατων του αλλα θεωρουσε πως επρεπε να γινει χιλια κομματια για να εξυπηρετηθουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο.

Φυσικα κ επιτρεπονται παιδια, εμεις ακομη κ σκυλια επιτρεπαμε σε πελατες που καθοντουσαν στην πλατεια μας...

Αλλωστε, ποιος θα βγει κερδισμενος στο τελος? εκεινος που δεχεται τις οικογενειες? ή εκεινος που δεν τις δεχετε?

Ευτυχως ως τωρα δεν μου εχει τυχει κατι αναλογο, ισως γιατι δεν πηγαμε ποτε σε μαγαζια που θα ενοχλουσε η παρουσια μου με το παιδι μου, απλα κανουν κρα απ'εξω οτι ειναι για ελευθερους αλλα ευτυχως δεν μου ετυχε ουτε σε απλα ταβερνακια κλπ διοτι δεν ξερω κ πως μπορει να αντιδρασω..

Εδω βλεπω αλλα κι αλλα κ δεν κρατιεμαι!

Jean, κι εγώ θα έφευγα, αν ήμουν μόνη. Από τη στιγμή που ήμασταν παρέα δεν θα έπαιρνα μόνη μου την πρωτοβουλία.

elias-christina, αυτό είναι το αυτονόητο που περιγράφεις. Δυστυχώς, και το βλέπουμε καθημερινά αυτό έχουμε και πολλά "γαϊδούρια" γύρω μας (και το θέτω πολύ ευγενικά) που δεν ξέρουν ούτε ως επαγγελματίες να σκεφτούν, ούτε φυσικά σαν άνθρωποι που σέβονται τους γώρω τους. Τουλάχιστον εδώ στο Βόλο, δυστυχώς οι πωλητές και καταστηματάρχες που φέρονται ευγενικά ή έστω χαμογελούν είναι σπάνιο φαινόμενο. Έχω μεγαλώσει Γερμανία, έχω ζήσει και σπουδάσει 4 χρόνια Θεσσαλονίκη, ύστερα Λήμνο. Πουθενά δεν έχω συναντήσει αυτή τη μουρτζουφλιά!

Αυτο με την εκκλησια μου ετυχε κι εμενα στο γαμο μου.. Πολλες φιλες μου ηρθαν με τα μωρα τους στα καροτσια και ο επιτροπος δεν της αφηνε να μπουν.. Βγηκε η μανα μου εξω και εγινε πανικος.. Του τα εσουρε καλα καλα και τελικα μπηκαν..

Παντως ευτυχως μεχρις στιγμης δεν μου εχει τυχει πουθενα κατι τετοιο γιατι μαλλον θα αντιδρουσα ασχημα..

Το μονο που μου ετυχε μια μερα που ειχαμε βγει για καφε με τον αντρα μου με τον Χαρη μικρουλη (6-7 μηνων αν θυμαμαι καλα) ηταν να μας ζητουσουν να κατσουμε αλλου για να μην εμποδιζει το καροτσι (εμεις ειχαμε κατσει κοντα στην τζαμαρια που ηταν ανοιχτη για να μην εχει τσιγαριλα)

Ρωτησα λοιπον τον σερβιτορο.. "που εννοειτε? σε αλλη καφετερια?" Οχι κυρια μου λεει, λιγο πιο μεσα που εχει περισσοτερο χωρο..

"Και περισσοτερη τσιγαριλα" του απαντησα.. Σηκωθηκα, εβγαλα μια καρεκλα, τραβηξα το καριτσι στη θεση της καρεκλας και του την εδωσα στο χερι.. "Βαλε την καρεκλα αλλου του λεω.. Αυτην δεν θα την πειραξει η τσιγαριλα..

Μουτρωσε και εφυγε.. (παραγγειλαμε μπυρες ομως και ζητησαμε να μας της ανοιξουν μπροστα μας για να αποφυγουμε το ενδεχομενο να φτυσουν στον καφε μας)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Στις Αιολίδες ε; Πάλι καλά που δεν πήγαμε εκεί. :twisted:

Το καλοκαίρι είχαμε πάει με τη μικρή μας κόρη για ένα τριήμερο στη Λίμνη Πλαστήρα να δούμε και ένα γνωστό του άντρα μου με την οικογένεια του. Ευτυχώς που μας έστειλε σε ένα άλλο ξενοδοχείο. Κατεβαίνοντας όμως επειδή μου άρεσε εμένα περισσότερο πρότεινα στον άντρα μου να ρωτήσουμε και εκεί. Ευτυχώς που δεν το κάναμε γιατί θα είχα γίνει έξαλλη.:evil:

Ένα παιδί σου ζωγραφίζει τη μέρα με χαρούμενα χρώματα. Ένα παιδί σου κουβεντιάζει, και νομίζεις πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει στον κόσμο. Σου τραγουδά και θαρρείς πως είσαι ακόμα παιδί. Σου φέρνει μια σακούλα γέλιο και σου την αδειάζει απλόχερα μπροστά σου. Μα εκείνο που πραγματικά κερδίζεις από ένα παιδί είναι ο άδολος τρόπος που σκέφτεται.

ενα πραγμα βρε κοριτσια οταν ηταν μωρο η κορη μου την επερν ο μπαμπας στο καροτσι και πηγαινε να πιει το καφεδακι του και οοολες οι σερβιτορες ΄σκοτωνοταν΄να τον εξηπηρετησουν και δωστου γουτσου γουτσου στην μικρη και να σας φερουμε νερακι ..και ειστε ενταξει??κτλ κτλ οταν το κανα εγω αυτο να κατσω χωρις τον αντρα μου για καφε να χαζεψω βρε μια ωρα να ρθουν για να παραγγειλω...και γενικα καμια σχεση το πως φερονται στον αντρα μου με μενα..τι να πεις..

Και εμείς το ίδιο...πάντα μας βοηθάνε με το καρότσι...και άλλα

Πάλι θα το πω η επαρχεία ειναι ΠΟΛΥ πιο ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ!!!!

e977372361.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...