Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προτιμησεις τριτων για το φυλο του παιδιου...

Recommended Posts

Στη πρώτη μου εγκυμοσύνη δε τολμησε κανείς απο πεθερογονείς να εκφράσουν επιθυμία για το φύλο του μωρου γιατι ήξεραν που θα τους εστελνα. Οι γύρω ρωτούσαν μεχρι να μάθουμε το φύλο τι κανει ο μπέμπης και απαντούσα απο πότε έχετε υπερυχογραφικές ικανότητες. Αλλοι έλεγαν με έναν γιο και εγω τα επαιρνα στο κρανιο. Οταν μάθαμε το φύλο και ελεγα με καμάρι οτι έχουμε μπουμπου (εχω τρελα με τα κοριτσια) μου ελεγαν ε δε πειράζει. Καλέ τι να πειράξει τα φασόλια μόνο πειράζουν. Τωρα άρχισαν αντε να κάνεις το γιο τωρα να είναι ζευγαράκι γιατι καλέ να είναι ζευγαράκι?μηπως θα τα παντρέψω? Βέβαια ξέρω οτι τα πεθερικα θελουν γιο για το όνομα αλλά δε τολμουν να το εκφράσουν.

Οι έλληνες είναι ρατσιστες....δυστηχως με τους υπόλοιπους έλληνες......

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 267
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στο πρώτο παιδί ΟΛΟΙ ήθελαν κορίτσι,στο δεύτερο παιδί ΟΛΟΙ ήθελαν κορίτσι...Δε τους έγινε η χάρη...Και οι δύο γιοι...

Και η πεθερά μου και η μάνα μου μου σπάνε τα νεύρα πάνω στο θέμα...ακόμα και η μέλλουσα κουμπάρα μου κορίτσι ήθελε να βαφτίσει...τα αγόρια τι να τα κάνουμε δηλαδή να τα γυρνάμε πίσω?

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Εμείς σαν γονείς δεν είχαμε πρόβλημα!

Να σας πω την αλήθεια ποτέ δεν αναρωτήθηκα τι μπορεί να είναι!

Οταν ανακοίνωσα στους γονείς μου οτι θα κάνω κοριτσάκι χάρηκαν απιστευτα όσο νομίζω θα χαιρόντουσαν αν εκανα αγορακι!

Οταν το ανακοίνωσα στην πεθερά μου μου είπε : " Δεν πειράζει κορίτσι μου, στο άλλο θα είσαι πιο τυχερή!"

Δηλαδή εγώ είμαι άτυχη τώρα στη ζωή μου;

Ετσι για να ξέρω δηλαδή!

Είναι ατυχία να εχεις ένα υγιές παιδί και να το καμαρώνεις να μεγαλώνει μέρα με την ημέρα;

Τωρα καταλαβαίνω γιατί η Φελια δεν την πλησιάζει καθόλου!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εμένα ο άντρας μου ήθελε (και θέλει)....κορίτσι (του αρέσει η ιδέα να μεγαλώνει μια ζουμπουρλού)

Η πεθερά μου ήθελε....κορίτσι (πιθανώς και για την διαιώνηση του φοβερά κοινότυπου ονόματός της...χα!)

Ο πεθερός ήθελε....κορίτσι (άγνωστο γιατί)

Η μαμά μου ήθελε...κορίτσι ("θα δεις είναι πιο εύκολα στο μεγάλωμα...")

Ο μπαμπάς μου ήθελε...κορίτσι (..κρίνοντας από εμένα και την αδυναμία που με έχει...χεχεχε)

Εγώ ήθελα....μόνο να πάει καλά η εγκυμοσύνη μου λόγω προηγούμενης αποβολής.

Τελικά ο μάγκας μας, μας έδειξε τα "καλαμπαλίκια" του στον υπέρηχο, νωρίς - νωρίς και τους κόπηκε η φόρα!

Το αγαπούν..τι λέω...το λατρεύουν όλοι τους, αλλά ξαναπάμε από την αρχή όλη την ιστορία για το δεύτερο παιδί - προσεχώς -...

Ο άντρας μου θέλει....κορίτσι

Η πεθερά μου θέλει.....

Εμένα ο άντρας μου ήθελε (και θέλει)....κορίτσι (του αρέσει η ιδέα να μεγαλώνει μια ζουμπουρλού)

Η πεθερά μου ήθελε....κορίτσι (πιθανώς και για την διαιώνηση του φοβερά κοινότυπου ονόματός της...χα!)

Ο πεθερός ήθελε....κορίτσι (άγνωστο γιατί)

Η μαμά μου ήθελε...κορίτσι ("θα δεις είναι πιο εύκολα στο μεγάλωμα...")

Ο μπαμπάς μου ήθελε...κορίτσι (..κρίνοντας από εμένα και την αδυναμία που με έχει...χεχεχε)

Εγώ ήθελα....μόνο να πάει καλά η εγκυμοσύνη μου λόγω προηγούμενης αποβολής.

Τελικά ο μάγκας μας, μας έδειξε τα "καλαμπαλίκια" του στον υπέρηχο, νωρίς - νωρίς και τους κόπηκε η φόρα!

Το αγαπούν..τι λέω...το λατρεύουν όλοι τους, αλλά ξαναπάμε από την αρχή όλη την ιστορία για το δεύτερο παιδί - προσεχώς -...

Ο άντρας μου θέλει....κορίτσι

Η πεθερά μου θέλει.....

Είσαι τέλεια!Ακόμα γελάω!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Διαφημίσεις

Στο πρώτο παιδί ΟΛΟΙ ήθελαν κορίτσι,στο δεύτερο παιδί ΟΛΟΙ ήθελαν κορίτσι...Δε τους έγινε η χάρη...Και οι δύο γιοι...

Και η πεθερά μου και η μάνα μου μου σπάνε τα νεύρα πάνω στο θέμα...ακόμα και η μέλλουσα κουμπάρα μου κορίτσι ήθελε να βαφτίσει...τα αγόρια τι να τα κάνουμε δηλαδή να τα γυρνάμε πίσω?

κι εμεις μια απο τα ιδια. Ολοι μου λενε "Δεν πειραζει στο 3ο η κορη " :shock::shock: και τρελαινομαι.

Το μονο που με τρομαζει ειναι οτι θα γινω πεθερα νυφης και μονο :lol::oops:

Τελικα παντως δεν τους πιανεις πουθενα. Μονο αν κανεις 1+1 ηρεμουν :twisted: (νομιζα οτι συνεβαινε μονο με τα αγορια μεχρι τωρα):?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Είναι ατυχία να εχεις ένα υγιές παιδί και να το καμαρώνεις να μεγαλώνει μέρα με την ημέρα;

Πες τα χρυσοστομη

κι εμεις μια απο τα ιδια. Ολοι μου λενε "Δεν πειραζει στο 3ο η κορη " :shock::shock: και τρελαινομαι.

Το μονο που με τρομαζει ειναι οτι θα γινω πεθερα νυφης και μονο :lol::oops:

Τελικα παντως δεν τους πιανεις πουθενα. Μονο αν κανεις 1+1 ηρεμουν :twisted: (νομιζα οτι συνεβαινε μονο με τα αγορια μεχρι τωρα):?

Προς το παρόν λέω να το επιχειρήσω για τρίτο αν και δε με νοιάζει να κάνω κορίτσι.Και τρίτος γιος μια χαρά θα ήταν.Κι εμένα στο τρίτο η κόρη μου λένε.

Άσχετο τώρα που σε πετυχαίνω διάβαζα για το πώς να φερόμαστε στο πρώτο παιδί σε σχέση με το δεύτερο και βρίσκω εδώ την ευκαιρία να σου πω ότι συμφωνώ με τη τακτική σου του να "κερδίσεις" σύμμαχο το μεγάλο σου γιο τώρα που ο δεύτερος είναι μικρός και για μεγαλύτερη ευκολία για όλους αλλά και για να μάθει το μεγάλο παιδί να γίνει κοινωνός στην οικογενειακή αγάπη.Εξάλλου η αγάπη μαθαίνεται και το μικρό παιδί δε μπορεί απ την αρχή να την κερδίσει,υπάρχουν τρόποι και τρόποι γι αυτό.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Χα χα χα εγώ να δείτε τι ακούω που θα κάνω 3ο γιο!!Μου έχουν κανονίσει και 4η εγκυμοσύνη!Είμαι υπερήφανη για τα αγοράκια μου και ανυπομονώ να σφίξω στην αγκαλιά μου και το 3ο μου!Άραγε θα γίνω καλή πεθερά ή θα με δω να ποζάρω στη σελ με τις 7 θανάσιμες;Μπορεί να ξαναγυριστούν και επεισόδια με την Παριανή πεθερά Νο 2 αμάν πολύ το φοβάμαι!!:rolleyes:

ααααα!!!!!!!!!!!!!ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!:twisted:

εχουμε και εμεις προτιμησεις......οι απο δω.....(οι δικοι μου) ΚΟΡΙΤΣΙ!!!

(και εχουμε κ ηδη ενα γλυκυτατο κοριτσακι του αδεφου μου)

και όπως επίσης διάβασα και παραπάνω ακουω και συνεχεια την ατάκα και ειδικα απο τιη γιαγια μου που ειχε τριες κορες"της καλομανας το παιδι ...κλπ"

μόλις τους ακούω τσαντίζομαι και θελω αγόρι!!!:P

οι απο κει (του άντρα μου...πρωτο εγγόνι περιμένουν)

θέλουν Αγόρι!!!!!

ε μόλις ακουω αυτούς θέλω κορίτσι!!!!:P

τι να κανω η έρμη????όχι τίποτα άλλο μακάρι να τους ευχαρι΄στούσα όλους αλλά ειναι καρατσεκαρισμένο ότι έχω μόνο ένα μωρό:lol::lol::lol:

ας ειναι καλα το μωράκι μας κ το ξέρω οτι θα χρειαστούν όλοι μπειμπι λινο ότι και να κανω:wink:

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Διαφημίσεις

εμεις δεν ειχαμε προβλημα αλλα...

η πεθερα ηθελε κοριτσι ( για να μπει το ονομα της )

και ελπιζει οτι αν κανω δευτερο καποια στιγμη

να ειναι αγορι ( για να μπει και του πεθερου το ονομα)

εγω παλι λεω... να κανω καμια εικοσαρια για να βγαλω ολο το σοι

antu... δεν ειν' κακο.... καθολου κακο. Θα λυσεις και το Δημογραφικο μας :lol: :lol:

Καλα αυτη η γυναικα δεν ξερει οτι εχεις και γονεις?

Άραγε θα γίνω καλή πεθερά ή θα με δω να ποζάρω στη σελ με τις 7 θανάσιμες;Μπορεί να ξαναγυριστούν και επεισόδια με την Παριανή πεθερά Νο 2 αμάν πολύ το φοβάμαι!!:rolleyes:

χαχα κι εγω το ιδιο τρεμω :lol::oops:

antu... δεν ειν' κακο.... καθολου κακο. Θα λυσεις και το Δημογραφικο μας :lol: :lol:

Καλα αυτη η γυναικα δεν ξερει οτι εχεις και γονεις?

Συνήθως τα πεθερικά έχουν την εντύπωση ή ότι οι νύφες φυτρώσανε ή ότι είναι απο άλλο πλανήτη, ''που δεν το έχουν στα μέρη τους'' (όπως λέει και το UFO η δικιά μου!), να βγάζουν όνομα απο το σόι τους...

Γ@μώ το σόι μου δλδ...

εμένα τα πεθερικά ήθελαν αγόρι στο πρώτο, για να βγεί το όνομα του πεθερού, μια και η κόρη τους είχε δίδυμα κορίτσια. Και εγώ σαν ζωντόβολο που είμαι, τους το έκανα το χατήρι. χεχε!!αστειεύομαι!!ο Παντελάκος μου είναι η αναπνοή μου!!!:)

Στο δεύτερο, όταν τους είπαμε ότι ήταν πάλι αγόρι, είπανε:''Ε, έτσι είναι το σωστό..να βγάλεις και τον πατέρα σου τώρα!!''.

Λές και ήταν απόφασή μου να κάνω πάλι αγόρι, έτσι απλά για να κάνω το σωστό...Και το άλλο..αφού μου δωσανε την άδεια να βγάλω τον πατέρα μου, μια και το δικό τους βγήκε στον μεγάλο, πρέπει να είμαι και ευχαριστημένη με την γεναιοδωρεία τους!!

Τι να πώ...ώρες - ώρες απορώ ...πράγματι τα ακούω μερικά, ή απλά είναι της φαντασίας μου??Σαν πολύ εξωπραγματικά μου φαίνονται...αλλά το κακό είναι ότι έχω και μάρτυρες, και δεν μπορώ να το πολυπαίξω και τρελή!!!

:):):)

• 1 month later...

Γεια σας κοριτσια!Ξεκιναω το θεμα μας ως εξης..Οταν εμαθα το φυλο του μωρου το οποιο ειναι αγορι και το ανακοινωσα,οι περισσοτεροι γυρω μου(ακομα και η μανα μου)ξινισαν και ελεγαν τι κριμα,δεν πειραζει,στο επομενο μωρο,και τι ωραια που ειναι τα κοριτσακια σε σχεση με τ αγορακια γιατι βοηθαν τη μητερα,ειναι πιο κοντα,"της καλομανας το παιδι το πρωτο να 'ν κοριτσι",και αλλα τετοια...Γιατι αυτος ο διαχωρισμος και υποτιμηση των αγοριων,δεν καταλαβαινω...Σας εχει τυχει κοριτσια κατι αναλογο?

Διαφημίσεις

εγώ τα πέρνω που όλοι μου εύχοντε άντε και με μια κόρη...και φυσικά απαντάω γερό να είναι αγοράκι να είναι χα χα...εμένα καλέ με ρωτάτε που δεν μπορώ την χαριτομενια και την τσαχπινιά και τα ρόζ..εεεεε ???

απλά κορίτσι μου,,,ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ....

rQGhp3.png

φυσικα. η αδελφη μου εχει δυο αγορια. εγω οταν εμεινα εγκυος ολοι περιμεναν κοριτσι ομως το μωρο ηταν τελικα αγορι. τωρα ειμαι παλι εγκυος και μαλιστα σε διδυμα. ολοι πλεον περιμεναν το ενα τουλαχιστον να ειναι κοριτσι. οταν στην αυχενικη μας ειπαν οτι και τα δυο ειναι κοριτσια ολοι πεταγαν απο τη χαρα τους. στο β επιπεδου είχα παει με τη μητερα μου και οταν ο γιατρος ειπε οτι τα μωρά τελικα είναι δύο υγιεστατα αγορακια πήγε να λιποθυμησει. εγω εχω στενοχωρηθει παρα πολυ με τη συμπεριφορα όλων οι οποιοι παιρνουν τηλέφωνο να μας "παρηγορήσουν" ενω εγω ποτε δεν ειχα δηλωσει προτιμηση σε φυλο. καλα δεν ντρεπομαστε λίγο. το παν ειναι να γεννησεις υγιη μωρα και το εννοώ αυτό. εσύ παντως μην μασας και μη δινεις σημασια σε αυτά. μολις κρατησεις το μωρακι σου με το καλο στην αγκαλιά σου και νιωσεις τη μητροτητα το μονο που δεν θα σε νοιαζει είναι το τι θα εχει αναμεσα στα ποδαράκια του.

κορινακι μαλλον ζηλευουν εγω εχω δυο αγορια καθε παιδι εχει την δικη του χαρηποτεδεν εκλεινα σε τι φυλλο θα ειναι το παιδι μου. ισα ισα πρωτοαγορι ονοματου πεθερου σκασαν σινιφαδα και πεθερα...γερο να ειναι και θα δεις οτι αγορι κοριτσι εσυ που θα εισαι μανα το ιδιο θα το αγαπας οσο για τους αλλουςοταν γεννηθει θα καταλαβεις ποιοι ζηλευουν καοι ποσο κονττα σου θα ειναι αυτη που σε αγαπουν και μην αγχωνεσε για πραγματα που μετα θα δεις; οτι ειναι μικρα και ανουσια . αυτο που εχει σημασια ειναι να φερεις ενα γερο παιδι στον κοσμο...φιλακια και με το καλο ο μπεμπης γερος και δυνατος. και παρε και κατι που λεμε στο χωριο μου γερο να ειναι και ορθιο να κατουραει....

Γκρρρρρρρρρρρρρρρ:twisted:

μη μου θυμίζετε τώρα τον πεθερό μου

που το έχω γράψει τι λέει με νόημα κάθε φορά που τσουγκρίζουμε τα ποτήρια

"ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Μ' ΕΝΑ ΓΙΟ"

("άχρηστοι!" θα συμπληρώνει μάλλον απο μέσα του)

Kοριτσια ηδη ο γιος μου ειναι κοντα 8 μηνων,απλα τα λεω σημερα,γιατι σκεφτομαστε με τον αντρα μου να βαλουμε μπρος για το δευτερο σε λιγο καιρο,και εχουν φαγωθει ολοι για την κορη!Δηλ αν ειναι παλι αγορι,θα δω για δευτερη φορα την ξινιλα τους?Ειδικα απο την μανα μου που εχει εμας(2 κοριτσια ειμαστε κι ενα αγορι)δεν περιμενα να εχει τετοιου ειδους προτιμησεις..

Λοιπον,διαβασα ολη την συζητηση και σκεφτομαι το εξης..Στην επομενη εγκυμοσυνη(πρωτα ο Θεος)οταν θα με ρωτανε για το φυλο θα λεω "δεν ξερω ειπαμε να μην μαθουμε μεχρι να γεννηθει το μωρο"..Οποτε,μπορει να γλιτωσω,εστω το 6 μηνο τις διαφορες βλακειες που θ ακουω,και ας αρχισουν τις προβλεψεις,δεν με πειραζει..Ετσι για να σκασουν απο περιεργεια!Χαχα!

Γεια σας κοριτσια!Ξεκιναω το θεμα μας ως εξης..Οταν εμαθα το φυλο του μωρου το οποιο ειναι αγορι και το ανακοινωσα,οι περισσοτεροι γυρω μου(ακομα και η μανα μου)ξινισαν και ελεγαν τι κριμα,δεν πειραζει,στο επομενο μωρο,και τι ωραια που ειναι τα κοριτσακια σε σχεση με τ αγορακια γιατι βοηθαν τη μητερα,ειναι πιο κοντα,"της καλομανας το παιδι το πρωτο να 'ν κοριτσι",και αλλα τετοια...Γιατι αυτος ο διαχωρισμος και υποτιμηση των αγοριων,δεν καταλαβαινω...Σας εχει τυχει κοριτσια κατι αναλογο?

Και εγω τα ιδια ακουσα. Και μαλιστα απο την μαμα μου. Αυτες τις μερες περιμενω το δευτερο αγορι (και μετα τελος). Βεβαια εγω ηθελα και το δευτερο να ειναι του ιδιου φυλου με το πρωτο. Παντως και ο συζυγος θα ηθελε ενα και ενα αλλα....

Παρεπιπτοντως εγω δεν ειμαι απο τα κοριτσια της "καλομανας" μια και ξενιτευτικα για να ακολυθησω τον καλο μου οποτε τωρα αναγκαστικα ξενητευτικε και η μαμα μου.

Παντως οι πιο μακρινοι συγγενεις μαλλον χαρηκαν μια και οι ξαδελφες μου εχουν 5 κοριτσια συνολικα (ναι ολες μοναχοκορες ειμαστε)

Τώρα με τα υπερηχογραφήματα χάνεται το σασπένς...

Η μανούλα μου το 1966, έχοντας ήδη μία κόρη, γεννούσε το δεύτερό της μωρό.

Ήταν όλοι σίγουροι ότι θα κάνει αγόρι. Μιλάμε για τρομερή σιγουριά, τα μωρουδιακά τα είχαν κάνει όλα γαλάζια (μερικά υπάρχουν ακόμα), την σταμάταγαν οι γιαγιάδες στο δρόμο και της έλεγαν "αγόρι, αγόρι έχεις", οπότε στην αίθουσα αναμονής βγαίνει η νοσοκόμα και λέει: "Για την κυρία ..... συγχαρητήρια κοριτσάκι!" Και τότε μια πολύ καλή τους φίλη που περίμενε απ' έξω λέει το αμίμητο: "Όχι εμείς αγόρι έχουμε!" και η νοσοκόμα "Δεν ξέρω εγώ κυρία μου που ήμουν μέσα και ξέρετε εσείς?":-D

Την επόμενη φορά, όταν γεννήθηκα εγώ, κρατούσαν χαμηλά τις προσδοκίες και όταν είπαν στην μαμά μου "κορίτσι" :mrgreen: απάντησε "ας είναι" !!!

Γλυκιά μου μαμά...

Οταν γεννησε η μαμα μου την πρωτη αδερφη μου ολοι είπαν ε, δεν πειραζει. Στη δευτερη η προγιαγια μου εβαλε μαυρα και έκλαιγε και πενθουσε (η μαμα μου επαθε σοκ). Οταν γεννηθηκα εγω περιττο να σας πω. Ο πατερουλης μου όμως ηρθε στην κλινική με μια τεραστια ανθοδέσμη και οταν ολοι τον ρωτουσα ειναι το πρωτο σας κοριτσι έλεγε με καμάρι ΟΧΙ το τρίτο. Μεχρι που έφυγε απο τη ζωη ήταν περ'ιφανος που είχε κορες και ποτε μα ποτε δεν είπε ΑΣ ειχα και ενα γιο.

Εγω με τη σειρα μου εχω τρεις γιους και αν ολα παν καλα και το τεταρτο αγορι θα ηθελα να ειναι (πρωτ' απ' ολα να ειναι γερό ). Βεβαια το τι εχω ακουσει δε λεγεται.

Απο πολυ νωρις φανηκε το φυλο των παιδιων: αγορακι+κοριτσακι. Ομως αποφασισαμε να μην πουμε σε κανεναν (εκτος απο τους γονεις) το φυλο τους και οποτε ρωτουν τι ειναι τους λεμε απλα, οτι θελουμε να τα δουμε στο τελος, οτι δε μας νοιαζει και το ζητουμενο ειναι να ειναι υγιη τα μωρακια.

Ακομη ομως και σε αυτο απαντουν: "εεεε, δεν πειραζει".....καλεεεε, τι να πειραζει? παμε καλα???

Μαλλον ο κοσμος ειναι ηλιθιος...τι να πω!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...