Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Νομιζω πως βρηκες τον ανθρωπο σου ζετα...

Πηγα σε διαιτολογο οσο θηλαζα μου εδινε μενου καθε εβδομαδα για 3μηνες και εχασα 15 κιλα τρωγοντας καθε μερα γλυκο και μια φορα τη βδομαδα σουβλακι...

Αυτο που δινεις ειναι εξαιρετικα αυστηρο η θηλαζουσες εχουν πολυ πιο πλουσιες διαιτες...

Σου γραφω ενα ημερησιο μενου μου...

ΠΡΩΙ

Ενα τοστ ζαμπον γαλοπουλας και τυρι λάιτ ή ενα ψωμακι με ενα λουκανικο 0-3%

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

2 φρουτα

ΜΕΣΗΜΕΡΙ

150 γρμ κοτοπουλο και ενα φλυτζανι μακαρονια

ή

300 γρμ πατατες ψητες ή βραστες και 3 λουκανικα 0-3%

ή

150 γρμ. μοσχαρακι και 2 φλυτζανια φασολακια

ΜΕ 1 φετα ψωμι και σαλατα οση θελεις με 2 κουταλακια λαδι

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

2 φρουτα

ΒΡΑΔΥ

ο,τι και το πρωι

ή

μια ομελετα με 2 αυγα και μανιταρια

ΣΝΑΚΣ

2 κουταλακια μερεντα ή μελι

ή

1 ρυζογαλο/ 1 κρεμα βανιλια/1 κρεμα καραμελε (ετοιμα τυπου γλυκοκουταλιες της ΦΑΓΕ)

Έχει αρκετό φαγητό. Ρε κορίτσια αν κατάλαβα καλά γενικά όταν θηλάζουμε μπορούμε να τρώμε πορτοκάλι και λεμόνι?

Έχει αρκετό φαγητό. Ρε κορίτσια αν κατάλαβα καλά γενικά όταν θηλάζουμε μπορούμε να τρώμε πορτοκάλι και λεμόνι?

γιατι να μην τρωμε?επειδη ειναι οξινα?

9a7bp2.pngIm47p2.png

γιατί ενώ έχω επανέλθει σχεδόν στα κιλά μου δεν μπαίνω στα ρούχα μου με την ίδια άνεση

αυτό οφείλεται κυρίως σε μεταβολές του σκελετού. Θα επανέλθει αλλά δεν μπορείς να επιταχύνεις τη διαδικασία.

Υπομονή! :)

Να περιμένεις άλλους 2-3 μήνες...

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Σου γραφω ενα ημερησιο μενου μου...

ΠΡΩΙ

Ενα τοστ ζαμπον γαλοπουλας και τυρι λάιτ ή ενα ψωμακι με ενα λουκανικο 0-3%

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

2 φρουτα

ΜΕΣΗΜΕΡΙ

150 γρμ κοτοπουλο και ενα φλυτζανι μακαρονια

ή

300 γρμ πατατες ψητες ή βραστες και 3 λουκανικα 0-3%

ή

150 γρμ. μοσχαρακι και 2 φλυτζανια φασολακια

ΜΕ 1 φετα ψωμι και σαλατα οση θελεις με 2 κουταλακια λαδι

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

2 φρουτα

ΒΡΑΔΥ

ο,τι και το πρωι

ή

μια ομελετα με 2 αυγα και μανιταρια

ΣΝΑΚΣ

2 κουταλακια μερεντα ή μελι

ή

1 ρυζογαλο/ 1 κρεμα βανιλια/1 κρεμα καραμελε (ετοιμα τυπου γλυκοκουταλιες της ΦΑΓΕ)

Το σουβλάκι πού είναι; :lol::lol::lol:

Γράψε μας αν θες κι άλλες λεπτομέρειες, εγώ αυτή τη δίαιτα μπορώ να την κάνω άνετα!!! Κιλά δεν έχω από την εγκυμοσύνη, είχα όμως παρακαταθήκη από πριν, και είναι καιρός να τα αποχαιρετήσω πια :cry: .

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Εχετε καμιά άλλη λύση για την σύσφιξη????

Πολλές!!!

-Βάρη (σε μια βδομάδα αλλάζει το σώμα)

-Ορειβασία (βγάλε φωτό πριν, περπάτα 6 ώρες και βγάλε φωτό μετά, οι διαφορές φαίνονται αμέσως)

-Πιλάτες (λιγότερο θεαματικό αλλά επίσης αποτελεσματικό)

-Κολύμπι αν αντέχεις να πηγαινοέρχεσαι και δεν κάθεσαι στην άκρη να πλατσουρίζεις και να χαζεύεις τους άλλους που πηγαινοέρχονται)

-Περπάτημα με το καρότσι όσο μπορείς (αυτό μόνο ως συμπληρωματικό)

γιατί ενώ έχω επανέλθει σχεδόν στα κιλά μου δεν μπαίνω στα ρούχα μου με την ίδια άνεση και η κοιλιά μου είναι γενικά χαλαρή. :(:(

Η κοιλιά θα επανέλθει σιγά σιγά. Ο σκελετός θέλει το χρόνο του. Εγώ πίστευα ότι δεν θα επανέλθω γιατί είχα ακούσει ότι μέχρι το χρόνο επανέρχεται ο σκελετός. Στα στενά μου τζην μπήκα στους 20 μήνες, ο σκελετός επανήλθε εντελώς τότε....

Συγνώμη που ξεθάβω αυτό το τόπικ αλλά κι εγώ ενδιαφέρομαι να χάσω καμια 10αρια κιλα που έχω απο τη γέννα. Όμως απ' ότι κατάλαβα η καλύτερη λύση είναι ο διαιατολόγος, όμως που λεφτά για έναν! :oops: Έχω κάνει απο μόνη μου προσπάθειες να χάσω κάνα κιλό με αποτέλεσμα ναι μεν να χάνω αλλά να μη χορταίνει το μωρό και εκει είναι που τσαντίζομαι και ή τρώω τον αγλέωρα και τα ξαναπαίρνω ή σκέφτομαι να σταματήσω τον θηλασμό :? .

Μπορείτε να μου παραθέσετε ένα πλάνο διατροφής που θα μπορούσα να ακολουθήσω, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στο θηλασμό και να χάνω και τα κιλά? Ευχαριστώ :(

.png .png

Συγνώμη που ξεθάβω αυτό το τόπικ αλλά κι εγώ ενδιαφέρομαι να χάσω καμια 10αρια κιλα που έχω απο τη γέννα. Όμως απ' ότι κατάλαβα η καλύτερη λύση είναι ο διαιατολόγος, όμως που λεφτά για έναν! :oops: Έχω κάνει απο μόνη μου προσπάθειες να χάσω κάνα κιλό με αποτέλεσμα ναι μεν να χάνω αλλά να μη χορταίνει το μωρό και εκει είναι που τσαντίζομαι και ή τρώω τον αγλέωρα και τα ξαναπαίρνω ή σκέφτομαι να σταματήσω τον θηλασμό :? .

Μπορείτε να μου παραθέσετε ένα πλάνο διατροφής που θα μπορούσα να ακολουθήσω, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στο θηλασμό και να χάνω και τα κιλά? Ευχαριστώ :(

Εισαι σιγουρη για αυτο που λες??? :?: Η Αγλαια εχει πει οτι ακομη και γυναικες που υποσιτιζονται για χρονια, εχουν μια χαρα γαλα να θρεψουν τα παιδια τους ( εξ ου και τοσα μαυρακια στην Αφρικη!!!)

Εγω παντως, επειδη βγαζω με το θηλαστρο ολα τα γευματα του μωρου και βλεπω την ποσοτητα, εχει τυχει να φαω ελαχιστα για καποιες μερες, και το γαλα δεν επηραστηκε καθολου!!

Επισης ειχα παρει και εγω 20 κιλα, τα 12 τα εχασα στην κλινικη και τα υπολοιπα με τον θηλασμο, χωρις καμια διαιτα ή ιδιαιτερη προσπαθεια!!

Φυγαν μονα τους!!

Και τρωω και γλυκο καθε μερα!!! :wink:

Διαφημίσεις

Το γάλα σου δεν θα πάθει τίποτα, το θέμα είναι όμως και εσύ να μην πέσεις κάτω....

WLn5p2.png

Εισαι σιγουρη για αυτο που λες??? :?: Η Αγλαια εχει πει οτι ακομη και γυναικες που υποσιτιζονται για χρονια, εχουν μια χαρα γαλα να θρεψουν τα παιδια τους ( εξ ου και τοσα μαυρακια στην Αφρικη!!!)

Εγω παντως, επειδη βγαζω με το θηλαστρο ολα τα γευματα του μωρου και βλεπω την ποσοτητα, εχει τυχει να φαω ελαχιστα για καποιες μερες, και το γαλα δεν επηραστηκε καθολου!!

Επισης ειχα παρει και εγω 20 κιλα, τα 12 τα εχασα στην κλινικη και τα υπολοιπα με τον θηλασμο, χωρις καμια διαιτα ή ιδιαιτερη προσπαθεια!!

Φυγαν μονα τους!!

Και τρωω και γλυκο καθε μερα!!! :wink:

Εισαι πολύ τηχερούλα που έχασες τα κιλά σου εύκολα :) .

Η αλήθεια είναι πάντως ότι το έχω παρατηρήσει, αν ξεκινήσω δίαιτα με ψητό και σαλάτα χωρίς πολλά πολλά (ψωμιά τυριά κλπ) το μωρό δεν χορταίνει!! Το έχω τσεκάρει πολλές φορές! Δεν ξέρω γιατι :? Ενώ άμα φάω π.χ. καμιά μακαρονάδα με κιμά, τη βλέπεις ότι ζητάει μετά απο πολύ ώρα να τη ξαναθηλάσω ενώ στην άλλη περιπτωση μπορεί στη 1-1.5 ώρα το πολύ να ξαναπεινάει τρελά!

Κυρίως τα πρωινά γίνεται αυτό και αναγκάζεται η γιαγια της να της δίνει συμπλήρωμα (και πίνει 150γρ μπορεί και παραπάνω)!!

.png .png

κοριτσια εγω λογω διαιτας για την αλλεργια εχασα 5 κιλα σε 40 μερες.

παρα πολλα φαγητα τα εχω κοψει αλλα το μωρο παντα χορταινει.

αλλωστε το μωρο θα παρει τα απαραιτητα.

μια πληρης και καλη διατροφη ειναι οτι πρεπει και για τη μαμα και για το μωρο!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

Αααα εντάξει έχω καιρό ακόμα δηλαδή.... γιατι χθες που κατέβσα τα καλοκαιρινά και δοκίμασα έπαθα μια μινι καταθλιψη... καλέ δε μου μπαίνει τίποτα!!! Έλεγα, αμαν όλα στενά τα αγόραζα πριν!!!! :lol:

μια φορα εγω με οχι διαιτα πεινας αλλα με διαιτα-διατροφη απο τα 30 κιλα που πηρα στην εγκυμοσυνη μου εχασα μεσα σε 2,5 μηνες τα 22!!!!!!!!!! κ συνεχιζω....

:shock::shock::shock::shock::shock::shock: Πως το πετυχαίνεις αυτο?? Εγώ αν δεν κάνω αυστηρή δίαιτα, δεν χάνω γραμμάριο, ακόμα κι όταν θήλαζα πιο πολλές φορές την ημέρα !!! ( :wink: πες μας κάνα tip).

.png .png

Αχ, και γω την ίδια φρίκη έχω φάει κορίτσια. Δεν μου κάνει τίποτα και δεν θέλω να αγοράσω ρούχα, έτσι για το "σπάσιμο", για να μην επαναπαυτώ και δεν κάνω δίαιτα και μείνω στα κιλά αυτά!! :lol: Πάντως βλέπω ότι μήνα με τον μήνα "μπαίνω" και ας μη χάνω κιλά (ίσως τα χάσω μια και καλή όταν σταματήσω τον θηλασμό :lol: ). Αλλά σίγουρα το σώμα θέλει το χρόνο του μέχρι να έρθει στην αρχική του κατάσταση και το διαπίστωσα στη πρώτη μου γέννα που το σώμα μου επανήλθε μετά τους 12 μήνες κι ας είχα σταματήσει το θηλασμό απο τον 5ο μήνα. Κουράγιο και υπομονή!! :roll:

.png .png

Χθες κατάφερα να μπω στο παντελόνι,που φορούσα όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος! Τότε ήμουν 49 κιλά! Με την εγκυμοσύνη πήρα σχεδόν 20 κιλά (στα 17 , δυό εβδομάδες πριν γεννήσω σταμάτησα να μετράω!)Και να φανταστείτε πρόσεχα και την διατροφή μου!

Τώρα, μετά από 4,5 μήνες θηλασμού και χωρίς δίατα είμαι 52 ...και κάθε βδομάδα όλο και κάτι χάνω. Δεν πίστευα ότι θα επανέλθω πάλι στα κιλά μου ...οπότε χθες πήρα μεγάλη χαρά, γιατί δεν ήταν μόνο θέμα κιλών αλλά και θέμα σκελετού. Κουράγιο κορίτσια...θα τα καταφέρουμε!

• 3 εβδομάδες μετά...
Χθες κατάφερα να μπω στο παντελόνι,που φορούσα όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος! Τότε ήμουν 49 κιλά! Με την εγκυμοσύνη πήρα σχεδόν 20 κιλά (στα 17 , δυό εβδομάδες πριν γεννήσω σταμάτησα να μετράω!)Και να φανταστείτε πρόσεχα και την διατροφή μου!

Τώρα, μετά από 4,5 μήνες θηλασμού και χωρίς δίατα είμαι 52 ...και κάθε βδομάδα όλο και κάτι χάνω. Δεν πίστευα ότι θα επανέλθω πάλι στα κιλά μου ...οπότε χθες πήρα μεγάλη χαρά, γιατί δεν ήταν μόνο θέμα κιλών αλλά και θέμα σκελετού. Κουράγιο κορίτσια...θα τα καταφέρουμε!

:( Egw eimouna 50 kila kai evala 23 kila sthn egymosynh. Tis prwtes 10 meres eixa xasei ta 13 kai twra meta apo 4 mhnes exw akomh ta 10 kila pou den mborw na ta xasw me tipota. H alitheia einai oti fovamai na kanw diaita gia na mhn ephreasw to gala mou alla me auth th dikaiologia olo kai kati extra anthygieino tha tsimbologisw. Ki oso skeftomai oti prin meinw egyos de symbathousa katholou ta glyka kai etrwga spaniws enw apo thn egymosynh kai meta exw ginei glykatzou na parei :oops:

Merikes fores apelpizomai oti den tha epanerthw pote sta kila mou. Tis proalles enas gnwstos me rwthse an emeina ksana egyos!!! Ti na tou pw!!!

Τα κορίτσια μου !

Ζωή 10/01/2008

Φωτεινή 24/07/2012

Daphne, να πας σε ένα διαιτολόγο να σου δώσει ένα καλό πρόγραμμα διατροφής. Το γάλα σου δεν πρόκειται να μειωθεί! Εσύ θα νιώσεις καλύτερα γιατί θα κάνεις πιο υγιεινή διατροφή και θα αρχίσεις να χάνεις τα κιλά. Διάλεξε ένα πρόγραμμα που να μην σε κουράζει, ακόμη και 2 κιλά το μήνα να χάνεις, πάλι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει χάσει 5 κιλά!

Μια απόφαση είναι! :)

Ο θηλασμός προκαλεί υπογλυκαιμία;

Από μόνος του όχι! Αν η μαμά δεν τρώει (πχ γιατί δεν προλαβαίνει) δεν πίνει, δεν ξεκουράζεται (τι πρωτότυπο για μία μαμά!!!) ε, το να μην πάθει καμία υπογλυκαιμία είναι λίγο δύσκολο εκτός και αν έχει ένα πολύ πολύ εύκολο μωρό (συνήθως δεν είναι τα δικά μας αυτά!!!).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...